dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlandse politiek blij met verlies NDP, wil Bouterse snel achter tralies

Nederlandse politiek blij met verlies NDP, wil Bouterse snel achter tralies

-

Does Travel - naar Suriname

In Nederland hebben diverse politieke partijen dinsdag gerageerd op de verkiezingsnederlaag van de NDP van Desi Bouterse in Suriname. Politieke partijen van links tot rechts hopen op een betere relatie én dat Bouterse snel achter tralies verdwijnt, schrijft Het Parool.

De NDP gaat volgens de voorlopige cijfers van 26 zetels naar 16, terwijl de grootste oppositie partij VHP voorlopig op 20 eindigt. “Het lijkt er op dat drugscrimineel Bouterse verliest van drugsbestrijder Santokhi” zegt D66 Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma tegen de krant en spreekt van ‘politiek karma’.

De partijen spreken ook over uitlevering van Bouterse aan Nederland als hij geen president meer is. In Nederland heeft hij namelijk een veroordeling staan. In 1999 werd Bouterse bij verstek veroordeeld tot 11 jaar cel vanwege betrokkenheid bij cocaïnehandel.

In eigen land werd Bouterse vorig jaar voor de Decembermoorden veroordeeld tot 20 jaar cel. Doordat hij als president onschendbaar is, ontloopt Bouterse vooralsnog zijn straf.

Bouterse op verkiezingsdag afgelopen maandag op bezoek in Marowijne:

https://www.facebook.com/PresidentDesireBouterse/videos/1012804289116715/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

123 REACTIES
 1. Gelijk hebben de Nederlandse politici.

  Surinamers hebben eerst het recht om toe te kijken hoe hij opgepakt wordt en opgesloten.
  Ik schaam me om hem president te noemen.

  Ga maar weg rotten in de bajes.

  Vandaag nog uitspraak van rechtbank zaak ma dini en de diamant rover.

  Succes!!


  Maak melding
 2. Beste mensen, kijk als Deloesu wordt uitgeleverd aan Nederland, dan kan Su starten met opbouwen. Want zolang Deloesu nog in Su is gaat het niet lukken. Het is jammerlijk te constateren dan een mens zich als een virus kan gedragen, maar dat is de realiteit. En bouta heeft de status van een virus , hij verziekt Su.

  Gado de wi fesi mang.


  Maak melding
 3. En dat hij alsnog zijn straf wordt uitgevoerd door Justitie is niets dan alleen maar recht en wet want niemand die staat boven de wet.
  Ik denk dat Suriname beter af is zonder Bouterse omdat daardoor de landen die Bouterse niet pruimen (door gedrag en betrokkenheid bij diverse onfrisse zaken) weleens Suriname de helpende hand zouden kunnen bieden om op een zo kort mogelijke termijn uit het gitzwarte moeras te komen.
  Diplomatie moet het kunnen winnen van retoriek en haatgevoelens t.o.v. andere landen.
  Liever diplomatisch te werk gaan waardoor het volk geen honger lijdt en Suriname kan werken aan haar toekomst.
  Vooral de jeugd moet een grote goede kans krijgen zowel in de politiek als in de top van het bedrijfsleven dus weg met vriendjes politiek


  Maak melding
 4. Suriname moet snel afspraken maken tav uitleveren eigen onderdanen. Suriname is niet in staat om deze seniele dorpsidioot achter tralies te krijgen. Laat Dienst Speciale Interventies (DSI) hem ophalen met een transport vliegtuig.


  Maak melding
 5. Zeer terecht , moordenaars en drugscriminelen horen achter slot en grendel te zijn, sterker nog : er komt mogelijk een veroordeling van die verdwenen 200 miljoen $ . Dat moet Chan ervoor zorgen.
  Bakras zijn geen slechte mensen, wel zakelijk . Als Chan hulp nodig heeft om Bouterse te arresteren, zal Nederland er niet voor schromen . Hun weten precies wat er in Suriname zich afspeelt.


  Maak melding
 6. Chan zal wel zeker een goed plan hebben om deze duivel met zn bende achter de tralies te krijgen daar heb ik geen twijfel aan.

  Rutte lust hem rouw op Scheveningen 🤣🤣

  Soso loesbere🤣🤣🤣


  Maak melding
 7. Het is de aard van de mens om te overheersen. Zij die niet door macht, rijkdom en status een ander kunnen overheersen gaan over tot VERRAAD, list, intimidatie, racisme en geweld.


  Maak melding
 8. In Nederland is een Plukze wet. Is een ontneming van geld en goederen verkregen door criminele activiteiten. Gelieve ook toe te passen bij Bouta en enkele corrupte medestanders.


  Maak melding
 9. Ik ben geen Bouterse minded…

  Ik zou het verstandig vinden als men iets wat voorzichtig wil zijn met zulke uitspraken… Ik hoop dat een ider met een gezond verstand weet dat zulke uitspraken niet verstandig zijn op dit moment.


  Maak melding
 10. Denki 27 mei 2020 At 09:15
  Het is de aard van de mens om te overheersen. Zij die niet door macht, rijkdom en status een ander kunnen overheersen gaan over tot VERRAAD, list, intimidatie, racisme en geweld.@@

  Dus ook jou aard of ben je geen mens


  Maak melding
 11. Voor zowel het Surinaamse volk als de internationale gemeenschap zou dat een zeer goede zaak zijn. Daarmee win je in ieder geval het vertrouwen in een rechtzaak, wat alleen maar in het voordeel van land en volk spreekt.


  Maak melding
 12. Bouterse blijft president. Hij wordt gekozen door de distrikt en resort raden.

  Een benoeming van Chan door de DNA gaat niet gebeuren.


  Maak melding
 13. Het Surinaamse volk weet dat Bouterse in 1980 met steun van Nederland de staatsgreep heeft gepleegd. Het is daarom ongepast om over uitlevering te praten, terwijl Nederland alle ruimte had om Bouterse in de jaren negentig in Brazilie op te halen. De VHP moet zo snel mogelijk met alle positief ingestelde partijen gaan praten om een herstelplan te maken, omdat de problemen immens groot zijn in het land. Ik pleit voor een zakenkabinet waarbij het partij belang ondergeschikt wordt gemaakt aan het lands belang. Ik heb er ook geen moeite mee dat de NDP hierin wordt betrokken als ze het programma willen ondersteunen. Het is erop of eronder omdat de situatie veel erger is dan men door heeft. Het proces tegen Bouterse zal doorgaan en de rechterlijke macht moet in alle vrijheid een uitspraak doen. De relatie met Nederland moet ook zo snel mogelijk worden genormaliseerd.


  Maak melding
 14. Nederland mag …. FOE SOSO …. de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … komen ophalen …. het meegaan … zij het niet vrijwillig … dan met harde hand !!!!

  In dat geval hoop ik van harte dat die Paarse ………..: Damsco, Glenn, Pakira …..{ ik heb begrepen dat pakiratigri geworden is Pakira-ontiman }, RobG, Wayambo, Wendy, Limbo en niet te vergeten Lasdraad [Hoefdraad } …. zullen proberen de Ned. Mariniers tegen te houden. Koegroe …. o go pot’ verstan dji ding !!!!!!!!!!!!!!!

  Uit de grond van mijn hart … heb ik LIEVER dat die Moordenaar … hier in Suriname … en nergens anders …. zijn Straf …. 20 jaar … volledig uitzit.


  Maak melding
 15. Als Bouterse wordt uitgeleverd, danmoet men wel zo oprecht zijn om Brunswijk en Borno uit te leveren, want die zijn ook veroordeelden.


  Maak melding
 16. @Bongro bita Hebben mijn woorden jou geraakt?. Wij hebben allen een dubbele wil of een gespleten tong(slang). Goed en Kwaad zit in een ieder. Als ik mezelf ken dan ken ik jou ook.
  Zelfbewustheid, zelfbeheersing en verantwoordelijkheidsbesef is het kompas van ONZE individuele wil, de gespleten persoonlijkheid SENIKI.


  Maak melding
 17. Beste Denki, mi denki a tori, maar je constatering is “denkiloos eenzijdig”.
  Ff opfrissertje–> ds Martin L. King, Jezus Christus, die volgens de christenen de verlosser is van de wereld, moeder Theresa, Anton de Kom, etc. Zoek en gij zult vele voorbeelden vinden van mensen die zich belangeloos inzetten voor de medemens.

  Alleen mensen die weten dat ze vrij zijn & in vrijheid leven en elkaar respecteren kunnen zonder machtsvertoon belangeloos handelen.
  Ze hebben dan niet alleen oog voor hun eigen belang, maar ook van hun medemens.

  Dus denki , denki a tori baka. Het is ook in de aard van de mens om goed te doen!!!!! , anders zouden bijv. alle gefrustreerde jonge ouders met gebroken nachten hun kind ombrengen. Maar….. de liefde voor hun kind zorgt ervoor dat ze blijven doorgaan.

  By the way have a blessie day & denk a tori nanga wang djongo of een broodje pom


  Maak melding
 18. Nederland moet niet bemoeien met ddb. Dit op grond dat ze een vuile rol gespeeld hebben op 25 februari 1980.

  Laat Surinamers het probleem ddb zelf oplossen.

  Laat Nederland het dossier over hun rol in de staatsgreep, Kolonel Valk, enz., die 60 jaar achter slot en grendel zijn vrij geven. Laat ze een schadevergoeding betalen wat ze hierdoor Surinamers hebben aangedaan. Als de staatsgreep niet had plaats gevonden, was 8 december 1982, Moiwana86, leed aan Surinamers niet geweest, schade en verval van Suriname en waren we nu een stukje verder.

  Het is een wijze les die wij geleerd hebben en met vallen en opstaan komen we er wel.

  Feit is dat Nederland en Suriname door hun gedeelte geschiedenis of band met elkaar verbonden zullen blijven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 19. Orde op zaken stellen om de economie weer op gang te brengen geniet prioriteit politici lopen te hard van stapel om onnodig onrust te zaaien in de Surinaamse samenleving.Time will tell.


  Maak melding
 20. Ode aan hen die door deze man koelbloedig zijn vermoord, een man van spychopatische kemmerken is nooit betrouwbaar en berekenbaar. machtlustig persoon, militaristische syndromen.


  Maak melding
 21. “Laat Nederland eerst al die drugs moorden in eigen land oplossen en daarna aan Bouterse denken. Want ze lossen geen reet op. Types Nederalnd altijd bij de buren kijken inplaats van eigen huis eerst in orde te maken. En tevens moet Nederland de drugs problematiek harder aanpakken in eigen land. Daardat veel hun neuzen volproppen met die shit is mensen als Bouterse heel rijk geworden. Drugsdealers worden niet rijk van de junkies maar van de goed opgeleiden die hun neuzen dagelijks wit kalken.”

  je spreekt jezelf tegen, als NL dit probleem wilt oplossen waar te beginnen ? bij de kingpin himself lijkt mij toch of niet dan. want hoe blijft drugs het land inkomen? en waarom worden die liquidaties gedaan? denk na voordat je gaat praten.


  Maak melding
 22. Ik denk dat de uitslag niet meer gaat wijzigen op eventueel 1 zetel verschuiving in Paramaribo van de NPS naar de NDP!
  ============
  Hiermee is tijdperk Bouterse definitief afgesloten en gaat hij zich terugtrekken uit de politiek!
  De meeste oppositieaanhangers, waarvan enkele zich nog steeds als idioten gedragen, houden zich nu alleen met Bouterse bezig. Alsof dat het belangrijkste is voor Suriname op dit moment! Het volk van Suriname heeft gekozen voor een andere politieke kleur en dat moet iedereen respecteren! Een nieuwe regering is voor alle Surinamers, ongeacht politieke kleur!!!
  ============
  Suriname is een onafhankelijk land en moet nu in eerste instantie zich richten op de ontwikkeling van Suriname. Wat kan je zelf doen aan de situatie. Er is geen geld voor de normale huishouding, dus moet men zich eerst daarop richten. De sociaal zwakkeren hebben op dit moment met geleend geld een extra bijdrage gekregen voor de komende 6 maanden om de huidige crisis te overleven. Wat gaat er daarna gebeuren. De bedrijven die getroffen zijn door de huidige crisis, hoe gaat dit zich verder ontwikkelen. Ik verwacht dat Nederland die 19,5 miljoen euro zo snel mogelijk gaat vrijgeven!!!
  ==================
  Ik verwacht dat de nieuwe regering zich eerst met de ontwikkeling van Suriname bezig gaat houden! Ontwikkeling van Suriname is nu belangrijker dan emoties jegens Bouterse! =================
  Over Bouterse houdt het constitutioneel hof zich nu bezig. Verder ook de krijgsraad! En uiteindelijk zal de nieuwe president van Suriname daarover een beslissing gaan nemen over een eventuele gratieverlening!


  Maak melding
 23. Het is goed als je de Surinaamse geschiedenis kent. Het is nog beter als je de Nederlandse geschiedenis ook kent. Die twee gegevens bij elkaar gevoegd zullen ervoor zorgen een evenwichtig oordeel te geven. Je kunt niet uitgaan van een verdwaald Tweede Kamerlid . Je kunt niet uitgaan van een Stef Blok. Allemaal gasten die het van “horen zeggen” hebben. Als jij een dya dya Surinamer bent, die tenminste in Suriname gewoond en gewerkt heeft en recreatief bezig geweest is ,kun je een gewichtig oordeel vormen. Dit verdwaalde Tweede Kamerlid voldoet niet aan de eisen. Net zomin als Stef Blok. Toch zijn er Yap’yapi’s en kes’kesi’s die het overnemen. Daarvoor moet je wel echt een aap zijn.

  In de jaren tachtig is er geen sprake geweest van dat Bouterse uitgeleverd zou worden. Bouterse was geen president destijds. Het delict waarvoor Bouterse veroordeeld werd op buitenlandse bodem ,geldt niet voor de Surinaamse grondwet. Niks stond hem in de weg om president te worden.
  Er is een houdbaarheidstermijn verbonden aan de veroordeling op buitenlandse bodem door een Nederlandse rechtbank. Over enkele jaren is hij ook gevrijwaard. Dan kun je slechts kletsen over het feit dat hij wel veroordeeld is ,maar dat hij niet meer vervolgd kan worden, wel een absoluut feit is in het verlengde van een feit. Verder heb je ook de amnestiewet die op Surinaamse bodem tot stand gekomen is en nog steeds een voldongen wet is. Die staat los van het delict op Nederlandse bodem gepleegd waar Nederlandse rechters ongelooflijk enthousiast bezig waren. Bouterse is ook in Suriname veroordeeld. Heeft de krijgsraad in gevangenisneming gelast? Niet en noiti. Je kunt vooralsnog niet om de amnestiewet heen. Zelfs als hij geen president meer zou zijn. Begin alvast te vergeten dat hij in de gevangenis zal terechtkomen. De dromen zullen niet uitkomen en zeker niet van een verdwaald Tweede Kamerlid of een of andere overenthousiaste Surinamer. Jongen ,jongen, Pakiratigri is geen Surinamer. Pakiratigri heeft wel zijn krachten besteed aan Suriname. Het minste ,het allerminste wat van een Surinamer verwacht kan worden, is het hooghouden van de eigen eer.


  Maak melding
 24. “Laat Nederland het dossier over hun rol in de staatsgreep, Kolonel Valk, enz., die 60 jaar achter slot en grendel is vrij geven.”

  kijk jij snapt het ! niet alles is door Bouterse gedaan, er spelen heel veel meer dingen hierin maar als je niet verder kijkt dan je neus lang is zal je niets weten.


  Maak melding
 25. Ik ben voor uitlevering van deze Drugscrimineel aan Nederland zodat hij zijn verdiende straf hier kan uitzitten.

  De KUMAKOISI LOVERS die in Nederland wonen, kunnen dan jaarlijks gaan protesteren tegen zijn gevangenneming.

  Als hij eenmaal zijn straf hier in Nederland heeft uitgezeten, moet hij dan terstond worden getransporteerd naar Suriname om zijn 20 jaar detentie te ondergaan.

  WEG MET DEZE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MEERVOUDIGE MOORDENAAR


  Maak melding
 26. Waydombo, Paki-RAT-igri, Wendy tralala,

  jullie toon is nu plotsklaps wel heel erg verandert en ineens gaat het weer over Nederland.

  Maarrrrrr…….ff de feiten en realiteit op een rijtje,
  De paarse Bouta-Hoefdraad maffia heeft een vernederend pakslaag gehad.
  Het volk heeft heeft zijn afschuw uitgesproken over deze criminele organisatie.

  Al die grote bekken van Abdoel, Misiekaba, Abrahams, Bouva en overige paarse ratten zijn definitief gesnoerd.

  Volgende stap is om deze corrupte, criminele roversbende massaal op te pakken, berechten, veroordelen en langdurig opsluiten.

  Ps…..
  Paki-RAT-igri, 25 Mei is gepasseerd, kom je “belofte” na, en verdwijn hier voorgoed van dit forum.

  Of was dat jouw zoveelste leugen, zoals we je kennen.

  Jullie paarse Bouta-maffia is weggevaagd van het politieke toneel, dus Opzouten!!!!!!!!


  Maak melding
 27. Fake NDP accounts plotseling verdwenen. Krijgen geen kruimels meer toegeworpen van Paarse Roversbende. Ook op FB akelig stil.


  Maak melding
 28. @”pakiratigri “Vergevingsgezindheid is het allerbelangrijkste. Niet de straf op zich. Een gewichtige taak hebben Surinamers .

  ga je dat ook zeggen tegen alle mensen die tijdens de staatsgreep vermoord zijn?
  en alle slachtoffers van liquidaties tbv drugshandel? vaak ook onschuldige mensen, niet de handelaren zelf ( want als jij slim bent weet je dat ze niet jou maar je fam pakken ) .
  Nu wil je vergiffenis ? hahaha, van de hak op de tak, nee zoals zij kei hard waren, worden ze ook KEI-hard aangepakt !


  Maak melding
 29. Atsma.. Ik weet precies wat ik schrijf. Ik ben niet van het politiek gedonderd. Ik zeg de werkelijkheid. Bouterse mag wat mij betreft de cel voor december moorden, maar als het gaat om drugs moet Nederland heel goed in spiegel naar zichzelf kijken

  Dazdilingen.. Drugs is niet aan mij besteedt. Ik vermoed dat jij een junk of dealer bent. De werkelijkheid is soms hard om te horen als sommigen bepaalde politieke kleur verheerlijken. Gelukkig heb ik niets met politiek. Het zal mij gestolen worden.


  Maak melding
 30. @Harm bedankt voor je reactie. Ik weet ook wat jij weet. Maar onze individuele wil, Boom der kennis van goed en kwaad, is de kruipfase van de levenscyclus. De Here Jezus ging 40 dagen vasten om bevrijdt te zijn van Zijn kruipfase. Hij, de Heere is Boom des Levens, de universele persoonlijkheid van waarheid, liefde en eenheid. In Hem kunnen wij bevrijdt worden van onze kruipfase, de slang.


  Maak melding
 31. hay gefeliciteerd .nu schoon schip maken ,de geheel de top van bota en zo weg ermee,,anders komt het niet goed,onkruid goed verwijderen heet het,,ook pas op het leger is trouw aan bota,,dus,pas op..


  Maak melding
 32. Als die moordenaar/drugdealer/zelfverrijker/fraudeur zichzelf gewoon aangeeft, niks aan de hand. Maar als hij gaat verstoppen, mariniers erop afsturen en in de kraag vatten. Opsluiten die psychopaat.


  Maak melding
 33. @Ivanof Limburg:

  Ook jou naamgenoot Limbo. Die slijmbal moet verdwijnen van het toneel en de bak in.
  En dat geldt voor alle NDP`ers en hun familie.

  NDP is een criminele organisatie.

  Santokhi moet vanaf dag 1 tonen dat hij afrekent met deze criminelen.


  Maak melding
 34. Er zijn genoeg presidenten die een gevangenis straf moeten uitzitten, zelfs nu worden ze opgepakt.
  Hij zal dus geen uitzondering zijn.

  Wat velen vergeten, is dat er veel suri’s gevlucht zijn na de coup en ver daarna.
  Vele gezinnen uit elkaar gerukt. Onze ouders en grootouders hebben zwaar te verduren gehad door dit gebeuren. Voor hun ben ik absoluut blij dat ze dit heuglijk feit meemaken.
  Zijn mensen die suri hebben opgebouwd voor de verwoesting. Storytellers.
  Het is hem vergeven voor ons eigen gerief, maar de afgelopen jr zijn niet vergeten.


  Maak melding
 35. Natuurlijk is de Nederlandse politiek blij, omdat er meer suri’s hier wonen dan in eigen land.
  De ambassade moet hersteld worden en echt gaan werken. Ook het consulaat.
  Daarnaast willen genoeg mensen terug, nu kan het wel.
  Dus gaarne 2 paspoorten invoeren. (Officieel).
  En het PSA, moet gewijzigd worden. Regel nr 1 geen strafblad, anders kom je er niet in.
  Zo kunnen ook wij een bijdrage leveren.
  De diaspora in de rest vd wereld levert ook een bijdrage aan het land v oorsprong.
  Wij kunnen dat zeer zeker ook.


  Maak melding
 36. Denki 27 mei 2020 At 10:09
  @Bongro bita Hebben mijn woorden jou geraakt?. Wij hebben allen een dubbele wil of een gespleten tong(slang). Goed en Kwaad zit in een ieder. Als ik mezelf ken dan ken ik jou ook.
  Zelfbewustheid, zelfbeheersing en verantwoordelijkheidsbesef is het kompas van ONZE individuele wil, de gespleten persoonlijkheid SENIKI.@@@

  Welke woorden moeten mij raken 😂😂😂 integendeel vind ik jou bekrompen vergelijk wel grappig
  Mijn opmerking was ben je ook een mens en begin je nog gekker te ijlen alleen maar rare dingen schrijf je op gaat het wel goed met je
  Als het zo doorgaat moet je wel je huisarts bellen
  Als jij jezelf kent dan ken je mij 😂😂😂 ken boutje ik ken jou niet hoeft niet ik wil je niet kennen labaria🤣😂🤣👻👻🤡🐽🐽🦍


  Maak melding
 37. hoorde ik laatst niet iemand iets zeggen over blijf in den haag? aan diegene: liever naar den haag vrijwillig afreizen, dan te worden opgehaald tegen je wil in, dat wordt niet lekker op het strand liggen dan he !? 🤣😂


  Maak melding
 38. De VHP is niet te vergelijken met de NDP. In de VHP zitten mensen met grote verantwoordelijkheid en ik verwacht daarom ook geen rancune richting NDP. De VHP is zich ervan bewust dat Nederland vanuit haar eigen belang kijkt naar Suriname. In 1975 hebben ze vanwege hun eigen belang meegewerkt aan de onafhankelijkheid van Suriname, terwijl ze verdomd goed wisten dat de meerderheid van het Surinaamse volk hier tegen was. Achteraf hebben de voorstanders van de onafhankelijkheid en de staatsgreep van 1980 gezien dat de VHP onder de meest woelige omstandigheden, het harmonie patroon volgt om tot een oplossing te geraken. Wie geduld heeft ziet dat de natuur het werk doet.


  Maak melding
 39. Eindelyk is het voorby, de grote verandering waar sommigen op gehoopt hebben,het verschil valt mee ,en is het verschil andere vliegen op de zelfde hoopje stront
  als samenleving deugd het geheel niet, waardeloos gedrag ,geen respect voor je naasten, zeer hipocriet , het geheel is een trieste samenleving, a no alla sa e brinki na go2,
  ik hoop en bidt dat God de goeden mensen zal behoeden ,en dat het met ons geliefd SURINAME goedt komt


  Maak melding
 40. Laat een nieuw tijdperk beginnen. Sanneer de buitenlandse en binnenlandse schulden. Maakt de ratings hoger. Goede plannen voor de olie industrie. De welvaart voor iedereen

  Met 16 DNA leden kan bouterse nog heleboel lawaai schoppen. Gooi de boutisten uit de top van het Su strijdkrachten en politie. Voorkom een coup d’etat.


  Maak melding
 41. @pakiratigri 27 mei 2020 At 11:04
  Vergevingsgezindheid is het allerbelangrijkste. Daar heb je gelijk in, hij heeft fouten gemaakt, laten wij het volk van Suriname Hem Vergeven, Suriname is 1 volk 1 familie bijelkaar, Chan laat de wereld zien dat wij vergevingsgezindheid zijn, amen


  Maak melding
 42. Nieuwe ontwikkelingen…., Nederland kijkt vanaf enkele dagen mee in de keuken van Suriname… Volk van Suriname.. er komen opvallend veel berichten in Nederland binnen dat er zeker 7 keer gesjoemeld is met de stem-biljetten… Heel geraffineerd ookal tijdens het vervoer..naar Nis.. . De ndp aanhang ziet niet dat het geen goede zaak is… Het volk van Suriname…, u wordt krijgsgevangen gehouden… Vanochtend heeft politiek Den Haag al laten weten dat ze niets van Bouterse willen weten… Nu is het nood hoog. Politiek den Haag staat op één lijn.. . .. Er is een snelle reactie van Suriname nodig.. Een d66 politicus liet weten.. Het is of santokhi of niets aan hulp… Blijf volharden… Het is de moeite waard… .


  Maak melding
 43. volgens mij zijn de boutanianen terug onder andere aliassen en gooien het nu over een andere boeg ( smeekbede’s ) 😂😂😂. Chan gaat jullie niet helpen ! hij heeft 20 jaar op dit moment gewacht, whuhahahahaha


  Maak melding
 44. De ndp is voor eens en voor altijd uitgelult…. langzaam gaat de ndp weg smelten de ndp heeft geen bestandsrecht meer …. alle ndpers gaan langzaam andere politieke partij kiezen ,, wat allemaal gaat over blijven in onze Surinaamse geschiedis , dat Desi Delano Bouterse een drugs handelaar was en dat hij massa moorden had gepleegd om eigen voordeel en dat hij een veroordeelde moord en drugs crimineel is..


  Maak melding
 45. Had Bouterse nou echt gedacht dat ze hier in Nederland verdrietig zouden zijn met zijn verlies? Hij moet in Nederland overigens ook nog een straf uitzitten voor drugssmokkel, of is hij dat soms vergeten? Nou zij niet !


  Maak melding
 46. Pakiratigri heeft wel zijn krachten besteed aan Suriname. Het minste ,het allerminste wat van een Surinamer verwacht kan worden, is het hooghouden van de eigen eer.

  Ik kan mij vinden in hetgeen je hierboven aangeeft.
  Alleen moeten woorden in oprechtheid en eerlijkheid worden gebezigd en indien mogelijk ook praktisch.

  Pakiratigri
  Als oprechte patriot heb ik 6 jaar gegeven van mijn leven aan de zogenaamde revolutie.
  Maar op een gegeven moment heb je, zoals in een project, een besluit te nemen “go or no go”.
  Welnu in 1987 was het voor mij no go en dus vertrok ik uit Suriname met vele illusies armer.
  Wat de afgelopen 10 jaren zijn geweest wat schering en inslag na 1982.
  Neede, Linscheer, Bouterse, Tolud, Sital en al die anderen hebben zich bezig gehouden aan zelfverrijking en bevrediging (letterlijk en figuurlijk) waarbij het vlees en geld bij de heren hoog in het vaandel stond (op enkelen na zoals Playfair en Horb).
  Teleurgesteld ben ik vertrokken en gelukkig maar.

  Vergevingsgezind ja dat heb ik want niemand betaald mij de verloren jaren van mij en mijn gezin.
  Gelukkig hebben mijn kinderen hun verstand en intellect mogen omzetten in schitterende banen.
  Maar moord kun je never nooit vergeten misschien vergeven maar vergeten nooit alsook de armoe die mijn familie heeft geleden in de periode 1983 tot 1987 . In de rij staan voor toiletpapier, zout, zeep waspoeder ja alle basis goederen.
  En de groep van 16 en hun vrienden? Ja die waren letterlijk aan het baden in de luxe.
  De whiskey en de sigaretten werden ingevlogen alsook voor sommigen de dames.

  I take a rest it’s enough


  Maak melding
 47. diverse opmerkingen over bemoeienissen van nederland, en dat nl hun eigen rotzooi moet opruimen.
  nee, laat ze hier in su onze rotzooi komen helpen opruimen.
  wat hebben surinamers met de rotzooi in nl te maken? wie ligt daar wakker van?
  laat ze lekker meer geld besteden aan hulp aan suriname.

  deze mensen willen dat nederland afzijdig blijft??? hoe wil je dan weer opkrabbelen uit deze economische afgrond door iedereen en vooral nl met de grootste en sterkste band met suriname af te wijzen?
  zonder corona is het al moeilijk, nu met corona is alle hulp bruikbaar.
  denk met je verstand en niet met je hart.
  want denken met je hart heeft je 10 jaar ellende gegeven


  Maak melding
 48. juist, in plaats van koppig zijn erkennen eerst dat het probleem niet zelf opgelost kan worden de tijd heeft dit laten zien, hierna komt accepteren dat je hulp nodig hebt, en als laatst de hulp ook daadwerkelijk aannemen en de handen ineen slaan om ervoor te zorgen dat gebeurd wat we allemaal willen, dat het mooiste land ter wereld switi sranan, weer op gaat bloeien !


  Maak melding
 49. Als iemand zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit, moet die worden veroordeeld. De hollandse politici zijn wel de grootste opportunisten ooit. Bij en na de coup in ’80 hebben ze Bouterse ondersteund. Toen ze geen voordelen meer aan hem hadden, hebben ze hem vooroordeeld. In ’86 hebben ze Brunswijk ondersteund. Toen zij hem niet meer konden gebruiken, hebben ze hem veroordeeld. Iedereen die zaken doet met Nederland moet dit weten. Als Bouterse wordt opgesloten, riskeert het land een burgeroorlog en de hollandse politici weten dat heel goed. Het is jammer, maar dat is de realiteit.


  Maak melding
 50. Lever crimineel bouta uit, maar eerst laat hem een gevangenisstraf van 20 jaren uitzitten in Suriname.Lever hem daarna uit aan Nederland zoals khan de drugscrimineel eerder werd uitgeleverd aan Amerika!
  Wij willen Herstel relatie met Nederland.
  Bouta heeft deze relatie kapot gemaakt om zijn schoothondjes blij te maken.Met Nederland hebben wij een emotionele band en een ieder in Suriname heeft zijn of haar familie in Nederland wonen.
  Met de crimineel weg als lijder zal Nederland ons steunen op alle gebieden.
  Zo herstel relatie met Nederland.


  Maak melding
 51. @de pakiratigri’s en @wendy’s
  Zwijgen jullie maar liever.De tijd voor jullie een hele hoop nonsens te prediken is voorbij.
  Jullie advies is niet gevraagd.Dus zwijg….!


  Maak melding
 52. Ivanoff Limburg 27 mei 2020 At 09:34
  Ik ben geen Bouterse minded…
  ===================================================

  Helemaal eens. Ik ben ook geen Bouta fan, maar wij horen ons niet tot het allerlaagste te verlagen en kunnen de man best wat respect tonen. Hij en zijn NDP zijn een gepasseerd station, zal blijken in de komende jaren.

  De prioriteiten van het land liggen op:
  1. Het economisch herstel inclusief de gestolen gelden terug halen.
  2. Onderwijs, onderwijs, onderwijs, onderwijs, onderwijs.
  3. Stimuleren van (landbouw) produktie en export.
  4. Een lange termijn ontwikkelingsplan.


  Maak melding
 53. Wayambo en Pakiratigri het verleden is er om uit te leren en in het heden te plannen. Het lijkt er op dat jullie dat inzicht onderschrijven nu duidelijk is dat de NDP 50.000 stemmers verloren is.

  Laat de NDP zich op nieuw uitvinden en met echte nationalisten en niet de meelopers en zelfverrijkers die geen heldere blik meer hadden.
  Wordt wel weer interessant hoe dat zal moeten gebeuren.
  Als er 16 NDPers in de DNA zitten en ze oppositie moeten gaan voeren.
  Wie krijgt de teugels in handen, Simons, Adhin, Parmessar, Misiekabba of Akiembotto. Ik vindt de laatste het best geschikt.
  Hoeveel kwellingen zullen deze mensen kunnen ondergaan als alle misdrijven van Boefdraad in beeld gaan komen,


  Maak melding
 54. ik ben het ook zeker wel eens met wat een aantal van jullie zeggen m.b.t. Bouterse, de man is zeker geen heiligboontje, maar ik geloof echt wel dat hij zijn best gedaan heeft voor Suriname, alleen tja het recht geldt voor iedereen, niemand staat hierboven en als bewezen is dat hij misdaden heeft begaan dan staan daar de consequenties en de straffen tegenover. en daarbij vind ik dat dat voor iedereen zou moet gelden onschendbaarheid? me reet welk mens zou zich nou onschendbaar kunnen noemen? volgens mij is iedereen gelijk, president of geen president.


  Maak melding
 55. Op de keper beschouwd is NL dus blij dat op zijn minst de helft van het volk niet tot uiting komt. Waarom zou dat zijn? Zijn ze blij dat de sta in de weg om het land weer leeg te roven uit de weg is?


  Maak melding
 56. We hebben in op deze wereld afspraken gemaakt over strafbare feiten. Ook in suri gelden deze wetten. Niemand staat boven de wet.

  Als jou vader, moeder of een andere naaste wordt vermoord, zou je ook willen dat de verdachte zijn straf uitzit. Hoe zou jij je voelen als een slimme advocaat het voor elkaar krijgt om de verdachte vrij te pleiten, vanwege bijv zijn slechte jeugd etc.

  Dit heeft niets met rancune of haat te maken, maar simpelweg het rechtssysteem.

  Het enige argument dat ik kan bedenken is dat leeftijd een rol speelt bij de tegenstaanders. Het is ons geleerd om respect te hebben voor ouderen. Oudjes zijn wijs, stamhoofd, opstaan in de tram, voorrang verlenen. Helaas blijkt dat anno 2020 deze traditie niet meer van toepassing is.
  Door het recht te laten zegevieren, maak je duidelijk dat niemand zijn straf kan ontlopen.


  Maak melding
 57. @Luciën,

  Leeghoofd wat valt er nog te roven. Jou President heeft alles verpand en Boefdraad heeft de staatskas leeggeroofd met je President en kornuiten.


  Maak melding
 58. Aanvulling.
  Deze traditie is niet meer v toepassing, omdat niet iedereen met de jaren oud en wijs wordt.
  Er bestaan ook criminele oudjes.


  Maak melding
 59. @lucien. wat moet nederland roven in suriname dan? dankzij de ndp regering valt er niks meer te halen. je mag blij zijn dat nederlandse organisaties nog hulpgoederen sturen. jij en die mafklapper wendy grijpen alles aan om nederland de schuld te geven, doch de ware uitbuiters die suriname naar de afgrond hebben gebracht door alle kasreserves te verbrassen (en over andere onverkwikkelijke zaken wil ik het niet eens hebben)dragen jullie op handen. jullie zijn echt te dom om voor de duivel te dansen


  Maak melding
 60. Nadat in augustus een nieuwe regering is aangetreden moet de krijgsraad de verzetzaak zo snel als mogelijk afhandelen en als het weer een veroordeling wordt dan dit keer MET oplegging van gevangenneming zodat bouta met wet en recht in de hand opgesloten kan worden. Nu kan dat helaas nog niet omdat de krijgsraad nog geen gevangenneming v.d decembermoorden veroordeelden heeft opgelegd.


  Maak melding
 61. =Wat zou men tegen Nederland willen zeggen als Bouterse had gewonnen???

  Bouterse, je hebt strafbare feiten gepleegd en NIET zeuren over jou straf. Ga maar lekker de bak in als dat moet.

  @@@RobG en velen hebben altijd de oppositie van langs gegeven als zaken verkeerd gingen. Zij kregen steeds de schuld, maar NDPérs, ik geef jullie allen nu wel GELIJK dat het de oppositie zijn/haar schuld is waarom Bouterse nu VERLOREN heeft.

  -Als men nu in de DNA tegen gaat werken zal het volk nu echt in opstand komen.

  Wens het land en volk het beste toe.


  Maak melding
 62. Is goed dat de forumleden zich met de kleine dingetjes bezighouden rondom de verkiezingsuitslag! In Suriname is men in top zeer ongerust hoe straks een nieuwe regering gevormd gaat worden. De politieke verhoudingen zijn een stukje ingewikkelder geworden! Er zijn nu drie combinaties denkbaar!
  De partij van Lonny (ABOP) is de belangrijkste partij voor het formeren van een regering! Nog nooit hebben ze zoveel power gehad! En ze gaan zeker niet tevreden zijn met een peulenschil!

  1) Combinatie VHP/NDP met 36 zetels. VHP president / NDP VP en een paar bijkomende afspraken!

  2) Combinatie VHP/ABOP/NPS 33 zetels. VHP president / ABOP VP. Hier moet de VHP de partij van ABOP een belangrijke post moeten geven. De ABOP gaat zeker hoge eisen stellen! De boslandcreolen willen geen achtergestelde posities meer hebben!

  3) Combinatie NDP/ABOP/BEP/PL 27 zetels. Zeer weinig kans van slagen.
  Tenzij de NDP het presidentschap aan ABOP geeft, NDP VP en de PL voorzitter DNA. Dit alleen om de VHP te dwarsbomen!

  Ik zie heel veel problemen straks bij het formeren van een regering. ABOP en PL zijn zeer onbetrouwbare politieke partijen en ze gaan met enorme eisen komen!


  Maak melding
 63. Wayambo, combinatie Vhp/Ndp is ondenkbaar. Ben het wel met je eens dat het formeren van een regering uitgaande van de de exit polls lastig gaat worden. Suriname is verdeeld. Zorgelijk


  Maak melding
 64. Is goed dat de forumleden zich met de kleine dingetjes bezighouden rondom de verkiezingsuitslag! In Suriname is men in de top zeer ongerust hoe straks een nieuwe regering gevormd gaat worden. De politieke verhoudingen zijn een stukje ingewikkelder geworden! Er zijn nu drie combinaties denkbaar!
  De partij van Lonny (ABOP) is de belangrijkste partij voor het formeren van een regering! Nog nooit hebben ze zoveel power gehad! En ze gaan zeker niet tevreden zijn met een peulenschil!

  1) Combinatie VHP/NDP met 36 zetels. VHP president / NDP VP en een paar bijkomende afspraken!

  2) Combinatie VHP/ABOP/NPS 33 zetels. VHP president / ABOP VP. Hier moet de VHP de ABOP een belangrijke post moeten geven. De ABOP gaat zeker hoge eisen stellen! De boslandcreolen willen geen achtergestelde posities meer hebben!

  3) Combinatie NDP/ABOP/BEP/PL 27 zetels. Zeer weinig kans van slagen.
  Tenzij de NDP het presidentschap aan ABOP geeft, NDP VP en de PL voorzitter DNA. Dit alleen om de VHP te dwarsbomen!

  Ik zie heel veel problemen straks bij het formeren van een regering. ABOP en PL zijn zeer onbetrouwbare politieke partijen en ze gaan met enorme eisen komen!


  Maak melding
 65. bijltjes dag komt eraan voor een hele breede laag van de NDP.
  Beste is om DDB uit te leveren aan Nederland, opgeruimd staat netje en is dan geen factor meer in het mooie SU. Ook al zou hij in santa boma zitten dan blijft hij een factor spelen hier.
  Dus donder hem over de grens


  Maak melding
 66. Allen,

  Stel, ik zeg stel, dat dhr. Bouterse geen kant meer op kan, en weer een COUP pleegt in Suriname, wat dan ?
  Wie gaat helpen ?
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen !!!!!
  Is al eerder gebeurd !!!
  SUCCES.


  Maak melding
 67. De grote mate van afstraffing moet niet alleen in dat kader worden gezien. Politieke arrogantie van vooral een aantal NDP-leden in De Nationale Assemblee, dat er niet voor schroomde uitspraken te doen als “so langa Baas de na mi baka, no wan sma kan doe mi wan sani”, is eveneens een factor die van invloed is geweest op de nederlaag van de NDP.

  En deze stelling, geschreven door Ram Paltantewari, is waarheid als een koe zou een adviseur (van de San) van Bouterse zeggen.
  En ja inderdaad het is waarheid als een koe en de eerste die dat zal gaan merken is niemand minder dan Hoefdraad.
  De PG moet weer toestemming vragen aan de DNA om hoefdraad te vervolgen.
  En beloof hem strafvermindering evenals van Trikt en zie daar de ene pikolet slaat boesi slaat terwijl de bergi twatwa ook zijn boesi slaat laat klinken.
  De anderen die zullen worden meegesleept zullen hun swaiswai slaat laten galmen terwijl de kleinere boeven hun pije pije zullen laten horen
  De jacks zullen wij overal horen want zij worden verfoeid omdat de e porie a slaat foe alla sing fowroe


  Maak melding
 68. Eerlijk
  Wel eerlijk is eerlijk maar ik denk niet dat het hem zal lukken want de huidige officieren in het leger zijn nu wel geschoolde officieren en geen gepromoveerde soldaten. Nou ja op sommigen na maar het overgroot deel is geschoold dus lijkt het mij dus niet te gebeuren.


  Maak melding
 69. Beste Eerlijk,
  Als er een coup komt, dan gaan de revokindjes eindelijk life meemaken wat revo is. Ze zeiden altijd is voor mijn tijd, ik bemoei niet.
  Hetzelfde geldt voor een groot deel vd remigranten die rond 70 jr zijn vertrokken. De mensen die stiekem bouta aanhangers zijn.
  Dan is het land verloren, stekker eruit.


  Maak melding
 70. Wayambo
  Jou combinaties vertoont sterke wishful thinking. Zowel VHP als ABOB als NPS als PL hebben aangegeven geen zaken met de NDP te willen doen dus rest alleen nog de NDP met BEP samen 17 zetels dus een minderheidskabinet, ware het niet dat de winnaar de eerste opdracht krijgt een regering te vormen en dat is de VHP.
  Ze hoeven voor mij geen president te kiezen. Ik wil graag zien hoe de regering met Bouterse als president hem op het matje roept om verantwoording af te leggen.
  Neen ik denk dat Bouterse een ceremoniële functie van president zal gaan vervullen met de dreiging van bijvoorbeeld “lul da wi o saka yu dan yu kan go sidong”

  Wayambo dat je Abop en Pl onbetrouwbaar vindt is en klinkt heel raar want tijdens de vorige regering en behandeling van de amnestie waren het betrouwbare partners


  Maak melding
 71. Wayambo 27 mei 2020 At 16:49
  1) Combinatie VHP/NDP met 36 zetels. VHP president / NDP VP en een paar bijkomende afspraken!

  2) Combinatie VHP/ABOP/NPS 33 zetels. VHP president / ABOP VP. Hier moet de VHP de ABOP een belangrijke post moeten geven. De ABOP gaat zeker hoge eisen stellen! De boslandcreolen willen geen achtergestelde posities meer hebben!

  3) Combinatie NDP/ABOP/BEP/PL 27 zetels. Zeer weinig kans van slagen.
  Tenzij de NDP het presidentschap aan ABOP geeft, NDP VP en de PL voorzitter DNA. Dit alleen om de VHP te dwarsbomen!

  Ik zie heel veel problemen straks bij het formeren van een regering. ABOP en PL zijn zeer onbetrouwbare politieke partijen en ze gaan met enorme eisen komen!
  *****************************************

  Het kan verkeren …. Wayambo ….. politiek analyticus !!!!!

  Laat me niet lachen !!!!

  In de politiek gaat het om Macht … maar … voor deze Oppositie partijen gaat het primair om Suriname uit de VARKENS POEL te halen … dat wij ons weer trotse Surinamers weten.

  Ik moet altijd en overal kunnen zeggen: I’m A PROUD SURINAME CITIZEN !!!!

  @Wayambo … laat één ding duidelijk zijn … deze Oppositie zal/gaat … NIET, NOOIT, NUNCA
  NEVER …. samenwerken met deze Bandieten van de Nationale Dieven Partij.

  Combinaties 1 {één} en 3 {drie} …. no go wroko …. over onze … DEATH BODIES … niet !!

  Wayambo … gebruik de tijd om je Paarse Boeven Bende tot INKEER te brengen.
  Wie niet horen wilden … moet voelen. Jullie zijn vaker gewaarschuwd !!!!!!!

  De ABOP kan een prima vice-president, ministers en parlements voorzitter leveren.
  Een betere {inhoudelijk} vice-president als … POEPE JANTJE … ADHIN.
  Een betere parlementsvoorzitter als … “the daugther of a bitch”… Simons

  De ABOP heeft VEEL MEER en BETER academisch geschoold kader dan de Nationale Dieven Partij. Je wil het niet weten …. ik ben trots op mijn binnenlandse broeders en zusters !!!!!!


  Maak melding
 72. Die bouta heeft alles gedaan .wat God verboden heeft.
  Stoere praatjes.
  Nu 2020 gaat ie zitten janken als een oude vrouw .omdat ie niet het gevang in wil.
  HET MERENDEEL VAN DE GEVANGEN HEEFT MINDER OP ZN KERFSTOK DAN BOUTERSE EN ZITTEN OOK.
  BOUTA …GEDRAAG JE ALS EEN MAN .


  Maak melding
 73. @F.Macnack
  Bouta…..gedraag je als een man.Voor een militair vertoont hij opvallend laf gedrag.Je hebt iets uitgevreten maar wil de gevolgen van je daden niet onder ogen zien.Bang om te gaan zitten.Is hij soms vergeten dat hij onschuldige mensen heeft laten opsluiten in Fort Zeelandia? Sommigen hebben als een lijk het Fort verlaten.Is hij bang om hun angst te ervaren? Is hij bang om in het gevang vermoord te worden? Bouta gedraag je als een man…..als een militair….je hebt toch ballen tussen je benen…….of heb je wat misschien niemand weet toch een poenie? Wie zal het zeggen!!!


  Maak melding
 74. Zeg Wayambo, je snuift teveel…..en aan een je pseudoniem te horen drink te te veel kasirie, want wie zit nou te wachten op een andere drugscrimineel, die alleen een bachelor opleiding bedrijfskunde heeft? Die man kan nauwelijks goed nederlands praten. Dat is toch de voertaal in suriname? Als je mij vraagt heeft hij destijds iemand betaald om die diploma te krijgen.
  Zulke figuren in de politiek, zetten suriname te schand, want debatteren kunnen ze niet omdat ze een kort lontje en weinig verstand hebben. Genoeg is genoeg, weg met al deze domme idioten. Als de VHP samen gaat regeren met de NPS, is dat een goede zaak, daar pleit ik voor.


  Maak melding
 75. Beste Lucien
  u doet nog net als of de NDP nog de helft van het volk vertegenwoordigd. Echter op 205.000 stemmen heeft de NDP 45.000 stemmen gescoord, ofwel de NDP heeft nog geen 25% van de stemmers achter zich verzamelt.

  NL zal zeker gaan helpen en zeker geen interesse hebben om Suriname leeg te halen. NL heeft geen enkele interesse in de minuscule markten die Suriname te bieden heeft. Goud, Olie en Hout zijn geen van allen bedrijfstaken die interessant zijn voor NL ook de diensten kunnen niet genoeg opbrengen.
  Alleen de band van de Surineds en veilig ecotoerisme zijn interessant en dat brengt Suriname alleen maar geld en haalt vrijwel niets.

  NL zal helpen vanwege het gegeven dat 2% van de bevolking een band heeft met Suriname.
  De financiele spierballen van NL kunnen, zonder dat het NL iets kost, Suriname in no time financieel weer op poten zetten als Chantokhi een goed plan heeft.

  Stel je voor dat NL de Oppenheimer leningen overneemt en herfinancieren tegen 2% en pas over 10 jaar laten aflossen. Spaart Suriname nu direct $ 40.000.000/jaar.
  Lucien wees zeker de rest van de Wereld kan door de deur met Change in Suriname waardoor de komende jaren de grootste begrotingspost voor een paar jaar vrijwel weg valt.


  Maak melding
 76. @Wayambo

  Hoop doet leven. ABOB heeft best bekwame mensen en zal betrouwbaarheid en vertrouwen moeten winnen, Gezien de deal van Brunswijk en Somohardjo, Krijg je met ABOB er de PL bij.
  Let wel de PL heeft met maar 2 of 3 zetels bijna evenveel stemmen als de ABOB terwijl de NPS meer heeft dan de ABOB en slechts de helft van het aantal zetels in de DNA. Dat zal ongetwijfeld tot uitdrukking komen in de kwaliteit van de posten,

  Ik hoop en gun Bee het voorzitterschap van de DNA,


  Maak melding
 77. Als de VHP samen gaat regeren met de NPS, is dat een goede zaak, daar pleit ik voor.
  =======
  Met een minderheidskabinet met 24 zetels is moeilijk regeren toch! Dus dat is onzin!!!


  Maak melding
 78. Bouterse heeft Santoki nog steeds niet gefeliciteerd met zijn overwinning zoals het wereldwijd hoort. Dus Chan: draai de regels om en condoleer Bouterse met zijn verlies. Dat zal die klootzak en al die andere onbeschofte NDPers zoals Abrahams de arrogantie afleren.
  Wij gaan een heerlijke periode tegemoet:
  Geen SS kamervoorzitter Jenny meer
  Geen valse econoom Abdoel meer
  Geen duivelse dominee Misikaba meer,
  Geen leenbakroe Hoefdraad meer.
  Geen klootzak Bouterse ala president meer.
  Wel hard werken aan de wederopbouw van Suriname.

  Als ik Chan was zou ik al deze mensen gebruiken om de door hun georganiseerde puinhopen zelf op te ruimen.
  En niet vergeten: de financieel uitkleedpartij gaat beginnen,

  Feit is dat onze grondwet aan een hele revisie toe is. Een zittende regering mag nooit meer de verkiezingen organiseren. Laat Bouterse een wijze les voor ons zijn, Hij heeft ons in ieder geval geleerd hoe het niet moet.


  Maak melding
 79. JoJo 27 mei 2020 At 20:18

  @Wayambo

  Hoop doet leven. ABOB heeft best bekwame mensen en zal betrouwbaarheid en vertrouwen moeten winnen, Gezien de deal van Brunswijk en Somohardjo, Krijg je met ABOB er de PL bij.
  Let wel de PL heeft met maar 2 of 3 zetels bijna evenveel stemmen als de ABOB terwijl de NPS meer heeft dan de ABOB en slechts de helft van het aantal zetels in de DNA. Dat zal ongetwijfeld tot uitdrukking komen in de kwaliteit van de posten,

  Ik hoop en gun Bee het voorzitterschap van de DNA,
  =========
  Lonny praat vandaag met Chan zegt hijzelf! Dus komt wel goed!
  “Ik doe zaken met VHP en vandaag praten wij verder”, zegt de ABOP-voorzitter”

  Ze hebben wel veel kennis in huis, dat onderschat ik zeker niet!


  Maak melding
 80. Wat een waardeloze minister van Binnenlandse zaken. Daarom komt ons land niet vooruit. Waarom duurt het zo lang voor er bekend wordt gemaakt wat de verkiezingsuitslag is. Er is 100% gefraudeerd met de stembiljetten anders duurde het nooit zo lang. Verkiezingen van Venetiaan en vorige presidenten verliep het tellen vlekkeloos en de dag na de verkiezingen was bekend wie er heeft gewonnen. De buitenlandse waarnemers zijn vertrokken dus wordt er meteen gefraudeerd. Wat een volk. Minister van binnenlandse zaken jij functioneert voor geen meter. Waardeloos gedoe. Go home.
  Het blijkt nu dat veel waardeloze gasten op posten zijn gedeponeerd waar zij niet thuis horen. Ongeschoolden en te lui om te werken


  Maak melding
 81. @ pakiratigri 27 mei 2020 At 11:04
  “Vergevingsgezindheid is het allerbelangrijkste. Niet de straf op zich. Een gewichtige taak hebben Surinamers”

  Bouta is veroordeelt voor meervoudige moorden. Hij moet eerst oprecht berouw betonen en z’n straf daarvoor uitzitten en dan pas kan gesproken worden van vergiffenis en verzoening. De bedoeling van straf is om begane onrecht te vergelden en dat is heel belangrijk want als de plegers van misdaden niet bestraft worden dan wordt het een wild west anarchie situatie. Het kan ook niet zo zijn dat een kippendief wel normaal gestraft kan worden voor z’n fout maar dat een politieke figuur ongestraft weg komt met de meest afschuwelijke misdaden. Recht voor 1, recht voor allen.


  Maak melding
 82. Nederland is een blaffende hond die niet bijt. Toen zij de kans had Bouterse op te pakken (Van Mierlo kon dat doen), durfde men het niet. Angsthazen zijn het in Holland. Men bedenkt in Holland zelf de argumenten waarom niet wordt ingegrepen, namelijk de koloniale periode. So what? Dat is geschiedenis! We leven nu in het hier en nu en Suriname is onder Bouterse een narcostaat en bananenrepubliek geworden. De volgelingen van Bouterse kennen geen schaamte. Geld strooien op verkiezingsdag en men springt er als hongerige honden op. Ik zou mij diep schamen. Maar in Suriname is men de schaamte voorbij, en dat geldt met name voor de volgelingen van Bouterse en zijn NDP.


  Maak melding
 83. bouta alles afnemen wat hij heeft geroofd, en dan gewoon loslaten in de bevolking
  met een hoge straf wie die man iets aandoet.
  die man zal voor de rest van zijn leven nooit meer rust kennen.
  kijken of zijn mati’s er dan nog zijn voor hem?


  Maak melding
 84. Dat er een 46moest komen; OK. Het Surinaams volk heeft gesproken en beslist. Maar wat triest is, dat uitgerekend Nederland nu al begint om zich te bemoeien met Suriname( ex-Kolonie). Pakiratigri slaat de spijker op de kop. Velen van de Surinamers kennen de geschiedenis van Nederland niet. Nauwelijks bevrijd van de NAZI’s in 1945-1946, stuurt het KONINKRIJK militairen naar Indonesie om onschuldige Indonesiers te doden. Wat hebben deze klojo’s geleerd ? Niets. Het was een constante van het NAZI-beleid. Als wij nagaan met welke landen Nederland op dit moment zaken doet? Saoedie-Arabie- Israel- (landen die de mensenrechten vertreden); Nazistisch regiems in Afrika en Zuid Amerika. Zo kan ik nog het rijtje afgaan. Dan vraag je je af of zij wel weten wat ‘democratie’ idem betekent. En ene Koos pleiten voor het zenden van DSI(Dienst Speciale Interventies) naar Suriname om Bouterse op te halen. Holland bemoeit zich met alles in deze wereld. Geen wonder dat zij vaak in de shit terecht komen en dan lopen klagen . Denk aan Somalie; Afghanistan-Irak. Zij voelen zich stoer. Intussen wemelt het van de drugslaboratoria in Brabant. Koos: daar moet de DSI naar toe. Of zitten jouw politici ook in de drugshandel? Zou mij niet verbazen. Dat Bouterse .c.s. Suriname economisch naar de afgrond heeft gebracht : OK. Nederland zou er goed aandoen het opgeborgen dossier van de decembermoorden maar eens vrij te geven. tot dan heeft zij geen recht van praten. En Surinamers die roepen om een militaire interventie in Suriname , zijn figuren met een gekoloniseerde geest. Triest en intriest.


  Maak melding
 85. mul 27 mei 2020 At 17:58
  De ABOP heeft VEEL MEER en BETER academisch geschoold kader dan de Nationale Dieven Partij. Je wil het niet weten …. ik ben trots op mijn binnenlandse broeders en zusters !!!!!!

  =======
  Over Dieven gesproken!
  Wij kennen één van jou beter academisch geschoold kader, je binnenlandse zuster de voormalige minister Alice Amafo. Was het niet die goed geschoolde Amafo die met gemeenschap geld de kinderbijslag haar 30ste verjaardag vierde en president Bouterse haar opstaande voet terug in het Bos stuurde. Jullie Toekomstige masala president Santokhi zal het druk hebben met het Ontslaan van jouw Stelende binnenlandse broeder en zusters van beter academisch geschoold kader want het zijn bewezen boefjes, maar het is niet te vergelijken met de Rovers binnen de VHP.


  Maak melding
 86. voormalige minister van Politie en justitie Sandopie Masala ballen waren te klein om Bouterse op te pakken toen hij minister van Politie en justitie was en zich zelf de sheriff noemde. Wie denk dat sandopie Bouterse laat oppakken zal bedrogen uitkomen. Wat alle waterkant masala ook mogen schrijven sandopie weet als geen andere als er iets met Bouterse gebeurd tijdens Santokhi presidentschap dan zal sandopie presidentschap van korte duur zijn en naar nederland moeten vluchten als asielzoeker. De nazaten van tijdelijke contractarbeiders uit India die wij als illegalen tolereren in Suriname zullen rennen voor hun leven uit Suriname moeten vluchten . Ter herinnering hebben jullie de beelden gezien van jullie dappere masala VHP propagandist? Die K O E-L i e dapper uit zijn auto stapte om de NDP supporter te confronteren? Eindstand die dappere VHP K O E-L i e werd over het asfalt gesleept als Doksie masala terwijl de masala uit zijn smoel werd geslagen. Dit was een startschot, het kan nog erger!


  Maak melding
 87. directeur zonder bedrijf 27 mei 2020 At 22:05

  bouta alles afnemen wat hij heeft geroofd, en dan gewoon loslaten in de bevolking
  met een hoge straf wie die man iets aandoet.
  die man zal voor de rest van zijn leven nooit meer rust kennen.
  kijken of zijn mati’s er dan nog zijn voor hem?

  =======
  Whatabout wat al die VHP K o e l i e s jaren lang aan het roven zijn, om te beginnen te beginnen Zwarte japie Jogi van de Vhp met zijn bewezen 500 hectaren grond. hij zal zoals al die oplichten k o e l i e zeggen ze zijn hardwerkende zakenmannen.


  Maak melding
 88. Nederland is weer voorbarig en bemoeit zich met zaken waar ze zich niet mee horen te bemoeien. Laat ze hun mond houden. Ze waren niet eens in staat de moordenaar van Pim Fortuin in de cel te houden. En ze hebben documenten over kolonel Valk 60 jaar in geheimhouding gezet. Ik wil niks horen van Nederland. Die heeft niks te zoeken hier. Nederland doet niks voor niks. Dus als ze Suriname helpen willen ze er altijd wat voor terug. Wat zou dat nou zijn mag je je afvragen. Ik denk dat heel veel Surineds die wat hebben in Suriname helemaal niet blij zijn als Nederland even lekker door de bestanden van Glis en het stichtingenregister mogen bladeren. Denk daar maar eens over na voordat je Nederland binnenhaalt. Want dat gaat eraan komen namelijk. Dan zal 90% van de mensen hier op waterkant die aan de Noordzee wonen opeens beginnen te piepen. Want onder de Front regering was de Nederlandse belastingdienst al in Suriname. Die zijn door Bouterse weggestuurd. Komen die dadelijk weer terug? Ik heb niks te vrezen. Ik ben geen Surined. Ik ga medelijden hebben echter met de Surineds die hier nu een grote mond hebben maar straks keihard aangepakt gaan worden als ze een 2e huis hebben verzwegen en dat wordt opeens zichtbaar. Of ze hebben een uitkering maar verborgen vermogen hier niet hebben opgegeven. Dus juich maar. Het gaat allemaal gebeuren en dan wordt het heel stil op Waterkant. Mark my words.


  Maak melding
 89. AGENT X 27 mei 2020 At 22:26

  Beetje onsportieve verliezer…
  Ik denk wel dat je vanaf nu met deze uitspraken wel vaker over je schouders mag kijken.


  Maak melding
 90. Bouterse zegt: Na Gado pot mi dja, na Gado wan kan poer mi. Een domme uitspraak, maar slimheid moet je van Bouterse ook niet verwachten. Maar toch mi hoop Gado doe sa a moes doe. Red Suriname en kon tek a man.


  Maak melding
 91. Robles 28 mei 2020 at 01.05
  ….. ” ik heb niks te vrezen …..”!
  ********************************

  @@@Robles … man je liegt alsof het gedrukt staat.

  Ik had je gewaarschuwd …. Nederland gaat vragen aan de Sur. Jus. om je uit te leveren.
  Jij bent één ( 1 ) grote OPLICHTER.

  @@@ Robles … je bent toch uit Nederland gevlucht.
  In Su. heb je de PAARSE DIEVEN PARTIJ gejoined om beschermd te zijn.

  @@@Robles …. de Bakra Basie heeft lange armen en we gaan ze helpen zodat je voor eens en altijd in de Basjes kunt uitrusten.


  Maak melding
 92. Agent X = Varkens Verkrachter Waldo = Wayambo … ik had je een tijd geleden gezegd …. prisiri now … keka na baka !

  Het moment is daar … jullie PAARSE BANDIETEN schijten nu een Buffel.

  Over Dieven gesproken: je haalt ex-minister Alice Amafo aan …… ” was het niet die goed geschoolde Amafo die met gemeenschap geld de kinderbijslag haar 30ste verjaardag vierde en president Bouterse haar opstaande voet terug in het Bos stuurde … alsof zij de grootste dievegge is.

  Welnu … ten overvloede een greep uit het Arsenaal PAARSE BOEVEN van de Nationale Dieven Partij …. Abra{boef}hams { $300 milj.}, Graanoogst {30 Milj. Carifesta}, Bouva en Mi-sji-ke-ba {ruim 30 milj. Naschoolse Opvang }, Jozefzoon { € 9 milj. Schoolboeken },
  EBS {Pensioenfonds Srd 200 milj.},Centrale Markt { SRD 800.000 hr.Acton },ex-mi-ni-ster Miranda { 26 personen auto’s … waarde ???? }, ex-mi-ni-ster Gafoerkan { Sport en Jeugdzaken } ……. !!!!

  @@@Agent X …. wat heb nog verder te LULLEN !!!


  Maak melding
 93. @@@ John … we willen vol gaarne de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse aan Nederland uitleveren …. ten koste van de Ned. Belasting betalers.

  Als MMDDB zijn straf in Suriname uitzit … dan moet de Staat 20 jaar zorgen { voeding en med. zorg} voor een Misdadige Moordenaar, Volksverlakker, Coca baas en lijder van een Criminele Organisatie … de Nationale Dieven Partij.


  Maak melding
 94. @agent x, stop met de hele tijd de agent uit te hangen, en hele dag niet werken maar op de xxx websites je bezig te houden en nonsens te verkondigen, ik ken genoeg surinaamse commando’s hier die jou met liefde een paar klappen op je grote bek komen geven, als chan hem niet wilt geven, dan komen ze hem wel halen, werkeloze ongeschoolde debiel. denk je dat je nu met je stoere praatjes serieus genomen gaat worden? laat me niet lachen clown !


  Maak melding
 95. Dat er een 46moest komen; OK. Het Surinaams volk heeft gesproken en beslist. Maar wat triest is, dat uitgerekend Nederland nu al begint om zich te bemoeien met Suriname( ex-Kolonie). Pakiratigri slaat de spijker op de kop. Velen van de Surinamers kennen de geschiedenis van Nederland niet. Nauwelijks bevrijd van de NAZI’s in 1945-1946, stuurt het KONINKRIJK militairen naar Indonesie om onschuldige Indonesiers te doden. Wat hebben deze klojo’s geleerd ? Niets. Het was een constante van het NAZI-beleid. Als wij nagaan met welke landen Nederland op dit moment zaken doet? Saoedie-Arabie- Israel- (landen die de mensenrechten vertreden); Nazistisch regiems in Afrika en Zuid Amerika. Zo kan ik nog het rijtje afgaan. Dan vraag je je af of zij wel weten wat ‘democratie’ idem betekent. En ene Koos pleiten voor het zenden van DSI(Dienst Speciale Interventies) naar Suriname om Bouterse op te halen. Holland bemoeit zich met alles in deze wereld. Geen wonder dat zij vaak in de shit terecht komen en dan lopen klagen . Denk aan Somalie; Afghanistan-Irak. Zij voelen zich stoer. Intussen wemelt het van de drugslaboratoria in Brabant. Koos: daar moet de DSI naar toe. Of zitten jouw politici ook in de drugshandel? Zou mij niet verbazen. Dat Bouterse .c.s. Suriname economisch naar de afgrond heeft gebracht : OK. Nederland zou er goed aandoen het opgeborgen dossier van de decembermoorden maar eens vrij te geven. tot dan heeft zij geen recht van praten. En Surinamers die roepen om een militaire interventie in Suriname , zijn figuren met een gekoloniseerde geest. Triest en intriest.

  Ten eerste wil ik zeggen mooi knip en plakverhaal ! goed je best gedaan, maar nee, iedere weldenkende figuur die weet dat ook al heeft nederland een bijdrage gehad in de coup, het was toch uiteindelijk bouterse zelf die de opdracht gaf of zelf de trekker overhaalde in suriname, of was valk hier nu opeens wel bij? dus moraal van het verhaal: je kan lullen over nederland, maar de man die aan het hoofd van de regering staat heeft dit toch echt zelf besloten te doen destijds, om wat voor reden dan ook !

  En hoezo zit nederland in de shit? volgens mij gaat het hartstikke prima hoor, of ben jij zelf toevallig een medewerker van 1 van die locatie’s in brabant? en ben je ziek geworden van de giftige gassen? het lijkt naar je kop te stijgen namelijk, neem een verfrissende duik zal je goed doen.


  Maak melding
 96. mul 28 mei 2020 At 03:52

  Praatjesmaker. Ik ben niet gevlucht man en ben geen lid van welke partij dan ook. Er bestaan ook mensen die hard werken en dan kunnen wonen waar ze willen. Had elk land kunnen zijn.


  Maak melding
 97. Robles 28 mei 2020 At 16:05
  mul 28 mei 2020 At 03:52

  Praatjesmaker. Ik ben niet gevlucht man en ben geen lid van welke partij dan ook. Er bestaan ook mensen die hard werken en dan kunnen wonen waar ze willen. Had elk land kunnen zijn.
  *****************************************
  @@@Robles …. had ik niet gedacht dat je met ” betrane ” ogen de mensen wil doen geloven dat je een eerlijk mens bent.

  @@@Robles …. je bent nog niet in een LEUGEN gesticht …. JAMMER !!!!!!!

  Ik persisteer … ***Robles je bent gevlucht uit Nederland {Amsterdam} … je hebt … TIG
  mensen in Nederland en Suriname OPGELICHT !!!!

  @@@Robles …. een hard werkend mens ????? Geef me een GROTE BRICK !!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES