maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinamers kiezen voor of tegen verdere armoede

Surinamers kiezen voor of tegen verdere armoede

-

Does Travel - naar Suriname

Met de gang naar de stembus in Suriname op maandag 25 mei, wordt er ditmaal niet gekozen voor of tegen de persoon Bouterse. Ditmaal gaan de verkiezingen in Suriname over voor of tegen verdere armoede, aldus verwoord door verschillende lagen van de bevolking. Dit is de uitkomst van een maandenlange rondgang van de redactie van Waterkant.Net welke is gestart op 1 juli 2019 en gisteren is afgerond. Het betrof gesprekken in diverse delen van Suriname.

Bouterse wordt betiteld als de meest charismatische leider van Suriname, die door zijn minister van financiën echter in grote volksproblemen is gebracht en waar niet tegen is opgetreden. Enkele citaten van ondervraagden uit de rondgang:
Bouterse is onze vader, maar hij heeft ons, zijn sranan pikins, verkocht aan Hoefdraad. Wij zijn 5 jaar door Hoefdraad zonder kleren in de oceaan gegooid en Bouterse heeft dat toegestaan en Baas gelooft nog steeds in die man.

De Surinaamse economie wankelt al sinds kort na het aantreden van Bouterse 2, op 12 augustus 2015. Waar Kabinet Bouterse 1 nog floreerde, moest Bouterse 2, het hoofd boven water houden nadat goud en olieprijzen internationaal daalde.
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) werd naar Suriname gehaald om de economie gezond te maken. Niet lang na hun residentie in Suriname, werd het IMF de wacht aangezegd. Na verschillende vergaderingen in het parlement over de financiën van het land, werd te kennen gegeven dat de Surinaamse economie het zonder het IMF verder zou redden.

Wat volgde was een serie leningen, boven de 90, aangegaan door de minister van Financiën van Suriname Gillmore Hoefdraad.

De toevlucht van de valutakoersen baarde zelfs de president zorgen en ettelijke keren gaf hij aan dat de koers omlaag zou gaan. Deze is echter nooit gedaald, maar juist gestegen: van 5 in 2015 naar 20 nu.
Ondervraagde: “Baas mek oe fesi fadong. We hebben hem geloofd, dat het niet aan hem lag, maar aan de oppositie. Maar zelfs die a valutawet kong, baas no kibri eng pikin.

Ondervraagde in het sranan tongo: “Zelfs met eten en drinken voor onze arme kinderen van de naschoolse opvang, heeft Baas ons niet beschermd tegen de dieven om hem heen.

Suriname werd in januari 2020 verblijd met de vondst van olie. Niét lang kon Bouterse van die euforie genieten. Binnen 2 weken na de vondst van olie, kwam aan het licht dat de kasreserves van de Surinaamse Centrale Bank waren verdwenen. Bouterse’s kruistocht tegen corruptie kwam meteen onder druk te staan. Het werd een dilemma. Ashwin Adhin, vice president, hield het volk voor dat 100 miljoen US dollar was besteed ‘aan uien en aardappelen’.

Aan ontwikkeling in Suriname geen gebrek. Respondenten prijzen de komst van bruggen en wegen maar voegen eraan toe dat ze inmiddels geen of nauwelijks geld meer overhouden om gebruik te maken van die bruggen en wegen, doordat alle prijzen in de winkels per uur veranderd worden.

Ondervraagde: “Kijk, die minister Tsang van de NDP heeft niets te zeggen. Als onze vader Bouterse ons niet had verkocht voor Hoefdraad, waren we nooit in deze positie gekomen dat we geen geld meer overhouden. Zelfs al krijgen we pakketten van ze, we moeten ook andere dingen in de winkel kopen en wè dede. Mijn dochter loopt op een kapotte slipper met een paperclip omdat we geen schoen voor haar kunnen kopen. Kijk, We werken, ik ben timmerman, me vrouw plant. We krijgen NDP pakketten. Maar die schoen voor onze dochter kunnen we niet kopen. Onze kleren wassen we nu in de badkamer onder de kraan, want we kunnen geen wasmachine meer kopen. Onze auto kunnen we niet meer repareren. Wanneer we stoppen bij diverse winkels, zijn de prijzen van gisteren 2 tot 4 keer de prijs geworden. Onze vader kan ons niet meer redden. Hoefdraad tek oeng libi.

Suriname gaat maandag 25 mei 2020 naar de stembus.

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/1492728904242746/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

86 REACTIES
 1. Als je een gezond verstand hebt, dan kies je natuurlijk tegen verdere armoede. En is de keuze zo gemaakt.

  Steeds meer mensen lijken dit gelukkig in te zien.

  Een steeds groter toenemend aantal mensen willen de zittende boevenkliek uitzwaaien.

  Bye bye!!!!!


  Maak melding
 2. Weg met:
  – ddb, ndp, profiteurs, gelukzoeker, eigen belang, grootste crimineel van Suriname,
  – is door de rechtbank in Nederland veroordeeld voor 11 jaar voor drugshandel naar Nederland,
  – is door de krijgsraad in Suriname veroordeeld voor 20 jaar gevangenisstraf voor de 8 december 1982 moorden op 15 onschuldige gevangen genomen Surinamers,
  – heeft Suriname skeer gemaakt sinds 25 februari 1980, verantwoordelijk voor de Moiwana86 moorden,
  – telefooncoup van 25 december 1990/kerstcoup 1990
  – Suriname na 25 mei 2010 voor de 3 keer skeer, Surinamers in heel grote armoede en heel grote ellende
  – Suriname na 25 mei 2015 voor de 4 de keer skeer, Surinamers in heel grote armoede en heel grote ellende,
  – devaluatie sdr,
  – geen valuta in Suriname – geen US- dollars, geen Euro’s,
  – hele hoge prijzen in de supermarkten voor primaire levensbehoeften die de gewone eenvoudige Surinamers niet kunnen betalen,
  – hoge brandstof prijzen,

  Time4change!

  Surinamers stemmen jullie ddb, ndp op maandag 25 mei 2020 bij de Algemene En Geheime Verkiezingen voor de DNA van Suriname weg.

  Surinamers overziet u, uw leven, geen geld, geen werk, armoede, stemt u bewust voor uw zelf, uw kinderen en uw kleinkinderen en voor een goede toekomst van Suriname nationaal, maar ook internationaal

  Kiezers van Suriname, stemt u op:

  – VHP, NPS, ABOP, PL,

  CS4 Pres!

  Time4Change!

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding
 3. Ik zie soortgelijk artikel in nu.nl van Sheila S.

  Als dit klopt mag de ndp winnen.
  De bewustzijnsknop is nog niet om.
  Zolang deze mensen niet beseffen dat bouta de opdrachtgever is en hoefdraad en de rest vd bende uitvoerders zijn, zal er niets veranderen.
  Blijven jullie maar lekker bij jullie vader & baas.

  Ignorance is the biggest enemy of humans!


  Maak melding
 4. Als de zogenaamde ndp denkt weg te kunnen komen met hun curuptieve gedrag hebben ze het heel erg mis er is al opdracht gegeven om op ze te jagen als loslopend wild, maakt niet uit waar ze naar toe vluchten, jullie zijn gewaarschuwd, mijn manschappen staan klaar om iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan curuptieve cultuur zoals sommige ministers, dna voorzitters enz, enz, we staanklaar, het heeft lang genoeg geduurd.


  Maak melding
 5. Wanneer u verder wilt pinaren, stem dan op paars. Niet lullen met a koers ei kring, alasan ei kong dirie! Goud en olie prijzen zijn gekelderd en toch a economie bing bung! Wat voor nonsens is dat, waar is dat geld van al die leningen die er genomen zijn, peh a moni deh, volkspresident, volksverrader eerder denk ik, hij en zijn mati’s. ‘T is de enige president die 70 ministers benoemd en ontslaan heeft, weg met NDP, rot op en toch droom je van om terug te komen. Abop is ook niet minder. We hebben niets aan iemand die internationaal niet geaccepteerd wordt. Blijf thuis, be safe! De overlopers van PL hadden ervoor gezorgd dat de huidige coalitie kan doen wat ie wild. Stem bewust, kies bewust en maak 1 goede keus. U hebt allen een gezond verstand en weet bliksemgoed wat u moet doen. Maak gebruik van uw burgerrecht om de paarse partij weg te stemmen.


  Maak melding
 6. Beste mensen red Suriname, stem met verstand en denk aan de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen accepteer geen corruptie . Toekomst van Suriname ligt in jullie handen het is tijd dat iemand anders het overneemt. Deze regering heeft Suriname failliet gemaakt. ONS MOOIE LAND BLOED EN HUILT RED HEM. GOD ZEGENE JULLIE


  Maak melding
 7. Een potje pindakaas 75 SRD NDP prijs

  Een kleine kip 100 SRD prijs van Doekhie

  Een kleine fris drank 6 SRD

  Een kleine fles water 4 SRD

  Een liter diesel OLIE 7 SRD

  Verbroedering van NDP heeft verloedering gebracht in ons geliefd Suriname .


  Maak melding
 8. Er moet zsm een politieke tsunami over dat land heen. Puin ruimen en vanaf de grond af opnieuw opbouwen.

  Het zal enkele decennia koster om de gigantische financiel/economische en morele chaos en ellende, die deze paarse maffia-bende heeft aangericht, weer op orde te brengen.

  Megalomane showprojecten….
  Bankroof….
  Diamantroof….
  Wereldwijde drugsvangsten afkomstig uit Suriname….
  Loze beloftes….
  Alle MISLUKTE plannen….
  Militaire coup….
  Telefooncoup….
  Overnight valuta-coup….

  Kan allemaal de geschiedenisboeken in.
  En alle verdachte, veroordeelde en gevonniste paarse criminelen, jarenlang achter de tralies.


  Maak melding
 9. Geen enkele ndp moet denken dat ze na 26 mei 2020 zullen vluchten. Luchthavens/het luchtruim van vele landen in de wereld zijn voorlopig gesloten i.v.m het Coronavirus.

  Dus ddb, gezin, gevolg moeten niet denken dat zij met de Russische helikopters via Guyana naar Venezuela en daarna met een vliegtuig naar Cuba en van hieruit weer met een vliegtuig naar Equatoriaal Guinee/ Stad Bata kunnen weg vluchten.

  Guyana gaat jullie oppakken en uitleveren aan de USA of aan Suriname. De USA heeft grote oliebelangen in Guyana en dat weet president David A. Granger van Guyana heel goed. De olie-dollars is ook voor hem belangrijk en dat gaat hij niet om ddb in gevaar brengen.

  De rijkdommen die ddb, gezin, adviseurs, gelden op buitenlandse bankrekeningen hebben, goud, diamanten, auto’s domeingronden, huizen/gebouwen, enz van Suriname hebben gestolen zullen aan de Surinamers terug gegeven moeten worden. Het is niet van jullie, het is van de Surinamers en moet ten goede komen aan alle Surinamers. Laat dit een goede les zijn voor alle Surinamers die na 25 mei 2020 het beleid in Suriname gaan maken of in de DNA van Suriname komen. Het algemeen belang telt en niet het eigen belang. U moet het Surinaamse Volk dienen. Zij plaatsen u daar u bent er om voor het Suriname en de Surinamers te werken/dienen.

  Laat het geen ddb sinds 25 februari 1980 in Suriname heeft gedaan een zeer goede les voor alle Surinamers zijn van, eens maar nooit weer.

  In de geschiedenis kan dan altijd terug worden verwezen/gekeken worden hoe het niet hoort. Suriname moet een democratische rechtsstaat worden. Het moet nu handen en voeten krijgen, sinds 25 november 1975 en 25 mei 2020 is het moment waarop de kiezers de Surinamers hiermee een aanvang kunnen maken.

  Er is geen betere model voor een land is de wereld als een democratische rechtsstaat waarin een burger kan leven, met een grondwet, een Trias Politic; wetgevende macht, uitvoerende macht , rechterlijke macht en Internationale Verdragen, oa mensenrechten, daarom moeten Surinamers, de kiezers hiervoor kiezen.

  Wees verstandig en doe niet dom.

  Time4change!

  Leve:
  – democratische rechtsstaat,
  – alle macht berust bij het volk en nergens anders, u kiest en bepaalt en als zij die gekozen zijn die deugen, kunt u hen ook door een massaprotest ook vragen om te vertrekken. U het volk bepaalt en niemand anders wie uw leiders zijn en wat u van ze verlangt. De kracht is bij het volk in een democratische rechtsstaat.


  Maak melding
 10. Het ligt niet aan de ministers om Bouta heen, maar aan Bouta zelf die zulke mensen benoemt tot minister. En hij blijft ze beschermen ondanks hun fouten en fraude. Dit is simpelweg omdat hij alleen en enkel charisma heeft, niets meer. Verstand voor onderhoud van een land heeft hij niet. Dat is ook in zijn gezinsleven te zien, kijk maar naar zijn zoon Dino. Wat achter zijn charisma schuilt:
  – een couppleging
  – een massamoord
  – met geld smijten, maar niet kijkend naar de consequenties. Kijk maar naar het schatkist.
  – veroordeeld in eigen land, als zittend president (nergens anders ter wereld), voor massamoord.


  Maak melding
 11. Wayambo alias Waldo, zit samen MET rob G aan de Noordzee zijde veilig met hun Oranje Wilhelmus paspoort veilig te reageren op waterkant. Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding
 12. Mensen laat je nooit meer gebruiken. Due bakras hebben jullie als slaaf en contraktarbeider naar Su gebracht. Mooie verhaaltjes. Weg van jullie familie.
  Nederland geeft Suriname als een broko pernasie achtergelaten. Nu er olie en gas in overvloed is willen ze terug. Nooit was Suriname een paradijs.
  Was voor een klein groepje. Het overgrote deel bleef in een pras oso.
  Nu daar men ziet welke kant het land opgaat wilt iedereen komen. NF heeft ook niets met al de ontwikkelingshulp gedaan.
  Nu komt Vene praten. Toen nps 2 zetels hft gehad a go dok.
  Weer een domme zwarte wordt misbruikt. Zeker is het 1 van de wissel slaafjes


  Maak melding
 13. Na de verkiezingen zal blijken dat de zaak Boutersche versus Bloklandt niet door gaat.
  Mevrouw Boutersche wilde niet dat het volk dachtdt dat ze ook een dief was en spande daarom een zaak aan. Zogenaamdtdt is ze onschuldig ma voor het zover is trekt ze de zaak in. het kan haar man en partij dan geen schade meer berokkenen.


  Maak melding
 14. Beste Wayambo alias Waldo geniet je lekker veilig in Nederland met een Oranje Wilhelmus paspoort ? Waarom heb je ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding
 15. @Wendy
  Altijd weer de schuld bij Nederland leggen.Stem maar weer lekker op de NDP en je idool.Waarschijnlijk geil je op armoede en ellende en achteruitgang.Want jij kijk.t altijd achteruit


  Maak melding
 16. SU stem niet op NDP, Wayambo alias Waldo en RobG zitten lekker veilig aan de Noordzee zijde met hun Oranje Wilhelmus paspoort, aan de daroe in Nederland.
  Wij volk van SU weten wat we dagelijks meemaken.
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding
 17. Waarom beschermen de apatische Surinaamse bevolking Bouterse nog ? Lees nergens dat Bouterse als hoofd van deze administratie de boel heeft verkloot.
  Het besef is er nog niet. Bouterse heeft ooit zelf aangegeven dat hij geen verstand heeft van economie. Dan vraag ik me af wat doe
  je op die stoel. Tik yu bondru en dai hoepel op mang.


  Maak melding
 18. Wendy, ik begin heel veel medelijden te krijgen met de oppositieaanhangers!

  Na het lezen van de diverse berichten van de oppositieaanhangers krijg ik bijna tranen in mijn ogen! Zoveel smeekbedes en oproepen heb ik zelden tot nooit meegemaakt. Ik ben echt diep onder de indruk dat sommigen meerdere keren met smeekbedes en oproepen komen!
  Ik stel daarom voor om vanaf vandaag een pastoor te vragen om samen met deze oppositieaanhangers in gebed te gaan tot de verkiezingen op 25 mei! In gebed om de almachtige te smeken dat de oppositie bij de komende verkiezingen wat betere resultaten gaat behalen! In gebed gaan zodat de kiezers in Suriname de juiste keuze gaat maken op 25 mei! In gebed gaan dat indien de uitslag bekend wordt gemaakt de verliezers niet onderuit gaan van verdriet!
  Laten wij met zijn allen in gebed gaan vanaf vandaag.

  Gado de wi fesiman!


  Maak melding
 19. De laatste stuiptrekkingen van wendy op dit forum.
  Komt weer een hoop onzin uit haar ongepoetse smoel.

  Als de ndp weg is gestemd, kan Su weer de lift in. Dus stem met verstand!


  Maak melding
 20. Suriname wordt wakker: De veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR is de baas van Hoefdraad. Hij geeft opdracht aan Boeffie en die Word en dan uitgevoerd.

  STEM DEZE ABANIECLUB COMPLEET WEG.

  SANTHOKIE ALS PRESIDENT EN GREGORY RUSLAND ALS VICE PRESIDENT.
  A TANG SO.

  DEZE COSA NOSTRA ORGA MOET VERDWIJNEN BESTE MENSEN


  Maak melding
 21. Boutersche iis geen president, hij is een dictator, die denkt dat suriname zijn bezit is.
  Dit land is van mij. dit wordttdt versterktdtd door lamlendlingen die hem baas, vader noemen.
  ga je schamen

  Z’n lamlul zou ik niet als vader willen ik ben geen hondt en heb dan ook geen baas


  Maak melding
 22. @Wendy 23 mei 2020 At 17:33

  Dom zijn en racisme gaan vaak hand ik hand. Dat blijkt maar weer.
  Ook doe je impliciet aan geschiedvervalsing. Immers de olievondsten, zo ze al werkelijk zijn want je hoort er niet meer van, zijn pas recent gedaan en Bouterse is het land al 10 jaar aan het vernietigen en leegstelen. Dus meisje ga eerst eens goed nadenken voor je weer iets post.


  Maak melding
 23. Stemmen voor of tegen de armoede is weer onzin uit kraaien van de VHP.
  De wereld zit in een economische crisis . de grootste inkomsten van Suriname olie en goud prijzen zijn gedaald. Niet te vergeten het saboteren van de Surinaamse economie door VHP mollen in belangrijke overheid sectoren. De santhokies hebben bijna Alle cambio in handen en manipuleren de koersen voor eigen gewin en om de regering Bouterse ten val te brengen iets wat ze niet is geluk. De eerste 5 jaar van NDP was super waardoor ze meer zetels kregen in 2015. Het gaat nu minder door combinatie van allerlei factoren zoals lage inkomsten grondstoffen, manipuleren koersen door vhp santhokies , kruimel dieven binnen de NDP die voor eigen gewin gaan. Ik twijfel er niet aan dat de NDP meer dan 16 zetels zullen krijgen maar dat zal niet genoeg zijn om te blijven regeren. De VHP heeft vanaf dag 1 de NDP economisch en met fake news gesaboteerd. De VHP heeft samen met de NPS Suriname voor meer dan 30 jaar geregeerd en ze hebben miljarden ontwikkelingsgelden ontvangen van Nederland en hebben niks gebouwd de vhp heeft het geld gestolen het zijn rovers. De VHP gaat geen moer doen voor Suriname en het volk want het gaat de VHP maar om één ding en dat is macht en positie versterken van de mollen binnen de overheden om in de toekomst problemen te veroorzaken wanneer ze niet mee regeren.


  Maak melding
 24. Online peiling geeft aan dat 38 % van de mensen op VHP gaat stemmen! dit vervreemd mij want uit onderzoek bij de creolen hebben velen aangegeven ze gaan niet op de VHP stemmen wat er ook gebeurd. VHP heeft niet verteld wat hun plannen zijn behalve een politiebureau bouwen verder zeggen ze niks omdat ze geen ideeën hebben behalve stem op VHP en die lost alles op. mijn vraag is hoe en wat gaat de VHP oplossen? Gaan de VHP santhokies soms kerrie poepen die dan wonderbaarlijk in goud verandert? ik denk het niet. Online zijn de santhokies al weken lang meerder malen perdag dag aan het online stemmen om de boel op tezwepen zoals ze in 2010 en 2015 hadden gedaan maar we weten allemaal hoe het is afgelopen. De NDP wordt de grootste partij maar zullen minder zetels halen dan in 2015. Mijn vraag is hoe gaat maarschalk Bouterse de VHP weer schaakmat zetten voordat ze voor de 3demaal weer online winti en frisse duik nemen op de bosjes brug. Ja ik weet het al net als in 2010 en 2015 gaan de Hindoestanen op waterkant de creolen online verrot schelden want de vhp mensen op waterkant zijn voorbeeldige sportieve verliezers LOL!


  Maak melding
 25. Wallie 23 mei 2020 At 18:12

  Boutersche iis geen president, hij is een dictator, die denkt dat suriname zijn bezit is.
  Dit land is van mij. dit wordttdt versterktdtd door lamlendlingen die hem baas, vader noemen.
  ga je schamen

  Z’n lamlul zou ik niet als vader willen ik ben geen hondt en heb dan ook geen baas

  —-
  Bouterse is democratisch gekozen maar hij is een dictator?
  hmm ik zou denken dat die Vhpers op waterkant zijn geestelijk de weg kwijt waarschijnlijk is het die hindoe wintie of ze hebben zoals gewoonlijk te diep in het glaasje gekeken!

  als je vind dat boutere een dictator is dan is hij ons dictator! je hoeft echt niet in Suriname teblijven de weg naar India is klein!


  Maak melding
 26. Wayambo 23 mei 2020 At 18:03

  Wendy, ik begin heel veel medelijden te krijgen met de oppositieaanhangers!
  +++++
  Je hebt gelijk ze smeken de creolen om voor de vhp te stemmen het is niet leuk meer al die smeekbede. als de vhp zo zeker zijn van hun zaak laten we afwachten en zien wat erg gaat gebeuren. Al staat suriname in brand en de VHP is de brandweer ik zal nooit op de vhp stemmen.


  Maak melding
 27. passant 23 mei 2020 At 17:25

  Geen enkele ndp moet denken dat ze na 26 mei 2020 zullen vluchten. Luchthavens/het luchtruim van vele landen in de wereld zijn voorlopig gesloten i.v.m het Coronavirus.
  ——
  Passant alias kolibrie
  Ga kerrie poepen en eet het op want je schrijft weer stront!
  daar staan die kolibrie bekend om ze eten hun eigen stront.


  Maak melding
 28. Aangezien jullie mn reactie altijd lezen. Kijk naar het volgende op youtube dat zal gebeuren als vhp aan ht bewind komt.
  Slavery: A 21 st century evil- Bridal slaves


  Maak melding
 29. Kiezen tegen armoede? Waar is dan de deur naar welvaart ?.
  De enige deur naar welvaart is je eigen wil en inzet om vooruit
  te komen en niemand anders. STEM BEWUST DAARVAN.


  Maak melding
 30. Krishna Mathoera: Durf transparant te zijn
  VERDRAAIEN’. — Exodus 23:8.
  Zo’n 3500 jaar geleden veroordeelde de wet van Mozes, omkoping
  =====
  Wat zielig, Krishna is begonnen teksten uit de heilige bijbel te reciteren! Zijn ze echt zo wanhopig. Hoe gaan ze Suriname dan redden als ze zelf in paniek zijn! Riad, heb je Krishna intussen geleerd hoe ze uit de Koran moet reciteren!
  Pugli !!!


  Maak melding
 31. Als jullie denken dat ze niet weg kunnen. Blijven jullie maar dromen. In de hangar van Pegasus airways, eigendom van RAMON ABRAHAMS, staat een super snelle luxe Cessna executive vliegtuig , IN AMERIKA GEREGISTREERD !!!!!!!!!!reeds op ze te wachten. Daarmee vliegen ze lekker naar Venezuela om daar prinsheerlijk van hun miljoenen te genieten. Wij die achterblijven zijn de KAH IN T KWADRAAD want imf gaat onze mars breken.


  Maak melding
 32. Wendy nu weet ik wie je ben , overdag president en na 17:00 Wendy. Lol
  Nou het maakt niet uit of een creool, Hindoestaan,Javaan of indiaan ect. Het land gaat besturen, zolang het in belang voor alle burgers van Suriname. En als het volk ontevreden is over het geen dat gebeurt dan moet men in opstand komen, dan bedoel ik alle bevolkingsgroepen moeten meedoen, een eenheid vormen.
  Maar zolang er onenigheid bestaat tussen bevolking groepen zal dat nooit gebeuren.
  Men moet van uitgaan dat de gekozen regering alles doet inbelang voor het Surinaamse volk en de toekomst van de kinderen van su.
  Maar eerst moet de puinhoop opgeruimd worden, dan zal de echte opbouw beginnen.
  Dus afwachten want pinaren is geen optie, tenzij je in je mata blijft hangen of op de hoek van de straat.


  Maak melding
 33. 1000 KAVELS TE ZOELEN
  23 mei 2020
  De regering is gestart met het verkavelingsproject te Zoelen. Hier zullen 1000 kavels klaar gemaakt worden voor het volk. Na Altona , Richelieu , Sophiaslust, hannaslast etc. Komt nu Zoelen aan bod. Bij voorgaande regeringen kregen partij bonzen grote lappen grond die zij dan verkavelden en duur verkochten voor het volk. Bij de regering Bouterse ontvangt ook de kleine man een kavel van de staat Suriname.
  =======
  Wat goed van de regering om de kleine man te helpen aan een kavel. Die boeven van NF hebben grote stukken grond ALLEEN aan hun eigen mensen gegeven! Chor sala!!!!!


  Maak melding
 34. 40 JAAR CEL DD BOUTA
  LEVENSLANG VOOR INGRID WAALDRING BOUTA. DAN IE NO MOES FOEFOER DIAMANT.
  26 DNA VARKENS ZOEKEN PLEK IN CELLENHUIS.

  WO SROTO ALLA DEN MA PANG PANG SAKA SAKA DISI ZO DIRECT.

  BIGUP CHAN
  BIGUP ANDY
  BIGUP MAISHA
  BIGUP ABOP
  BIGUP SOMO

  AAN DE NDP ERS: VAARWEL EN OENG MA PANG PANG SAKASAKA DAGOES.
  MENSEN STEM BEWUST EN JAAG ALLE NDP ERS ZE VOOR HUN LEVEN IN HET CELLENHUIS.


  Maak melding
 35. De NDP is in paniek.
  En zo te zien zijn het slechte verliezers.

  Beste mensen,

  Wat er ook gebeurt laten wij als volk respect houden.
  De leiders van onze partijen hebben de leiding en de verantwoording.
  Laten wij als volk het daarom vredig houden.
  Ten slotte zullen wij hoe dan ook hier samen moeten leven.

  Beste NDP-volk,
  wees niet ondankbaar. Jullie hebben 10 jaar aansluitend de kans gehad.
  Het Surinaamse volk heeft zich netjes gehouden en rustig gewacht.
  Heb respect voor de keuze van het Surinaamse volk.

  Politieke partijen / politieke leiders wisselen, maar wij als volk zullen ten alle tijden een volk blijven.

  May the best win. Krakti ! Lobi !


  Maak melding
 36. Mangggg….

  al die paranoïde en geïndoctrineerde hersenloze paarse ja-knikkers hebben nog nooit een schoollokaal van binnen gezien.

  Stuk voor stuk zijn het bedrijfsongevallen van een verslaafde Waterkant……en leven vanaf hun geboorte van giften, een aalmoes en criminaliteit.


  Maak melding
 37. Onzin, de MOORDENAAR brengt alleen dood en verderf. Open de ogen en kijk naar de afgelopen 30 á 40 jaren van roven, moorden en vernietigen.

  Blijven wij voor eeuwig slaven?!


  Maak melding
 38. Ik vind die analyse v dit onderzoek raar.
  Stemmen tegen armoede? Voor wie?
  Gaarne meer uitleg.
  Wat gaan deze rijkdom zoekers doen, als hun geliefde vader binnen 1 maand wordt afgevoerd naar de bajes. Want dat de ndp kan inpakken staat als een huis.
  Wat willen ze nu, dat een andere partij hoefdraad voor het gerecht sleept, de economie stabiliseert, maar niemand mag aan hun ‘vader’ komen.
  Boi, op zijn suri’s; go dok yere. A sanie ne wroko so.
  Dus als het land economisch stabiel is ( koers) dan gaan ze terug. Herhaling v 10jr geleden.


  Maak melding
 39. Beste armoedige mensen : laat je niet omkopen voor de stembusgangen met 200 srd door de ndp.
  En dan moet je bewijzen met je mobiel d.m.v. Foto .
  Hoe lang kan je die srd 200 gebruiken ???
  Ik zou de OKB vragen dat iedereen zijn mobiel buiten houdt.
  Gesproken over olie en gas door de ene teefje : hoeveel % aandeel heeft de staat Suriname aan??? Denk je !


  Maak melding
 40. In Suriname kent men maar één belang, en dat heet eigen belang. Momenteel hebben de analfabeten 10 jaar lang voor eigen, en vrienden belang gezorgd. Een klein beetje voor een paar ja knikkers.

  Aan al die hersenloze ja knikkers die hier NDP willen promoten. Als De Nationale Dievenpartij (NDP) vandaag de dag, voor vooruitgang had gezorgd, was Suriname 10 stappen vooruit.

  Maar nee, ze hebben als gegraaid wat ze maar konden, leningen op leningen afgesloten ( waar is al dat geld???) de CBVS leeggeplunderd. Wetten doorgedrukt om graaiers en moordenaars te beschermen.

  Een gemiddelde burger die een pen steelt gaat voor jaren de cel in terwijl oplichters en moordenaars het land willen besturen.

  God schaamt zich ook en heeft Suriname 10 jaar geleden verlaten. Hij keert weer terug als mensen het land gaan regeren.


  Maak melding
 41. @Wendy
  Kan je niet eens een keer ophouden te denken langs etnische lijnen.Waarom moet je altijd het slavernij verleden bij alles betrekken? Ben je getraumatiseerd? De slavernij is op 1 juli 1863 afgeschaft.


  Maak melding
 42. Kruip in de huid van..
  Oke suri style, want ik probeer dit te begrijpen. (Letterlijk).
  Die revokindjes zijn de armoede veroorzaakt door hun ‘vader’ zat. Geen bloedband, waarschijnlijk 1 oudergezin.

  Nu willen ze dat mijn opa dit voor ze oplost.
  Zo werkt het niet. Erken dat je ‘vader’ 1000 buitenvrouwen en idem dito kids heeft. Mensen heeft vermoord en een straf v 11 jr voor drugs moet uitzitten. Hij is niet in staat om voor je te zorgen. Hij houd niet van je. Hij is een zaaddonor meer niet.
  Mijn opa kan je alleen instructies geven, om jezelf te ontwikkelen. De rest moet je zelf doen.
  Zoiets dus.. correct me of i am wrong.


  Maak melding
 43. Bouta-lovers,

  Als jullie zo overtuigd zijn van jullie gelijk en jullie omvang, waarom is frauderen dan nodig ?
  Meer dan 50 % van de NDPers verwacht dat de leiders de verkiezing zal saboteren. En alles verloopt “rommelig”.
  Het lijkt er gewoon op dat de NDP zich ervan bewust is dat ze alleen kunnen winnen d.m.v fraude.

  Mensen die NDP stemmen kiezen dus bewust voor een partij die fraudeert.

  Shame on you !


  Maak melding
 44. AGENT X 23 mei 2020 At 19:09
  Och mijn lieve schat toch. Paniek mie boi paniek. Paniek in de tent.
  Een dictator wordtdtd zelden geboren als dictator
  Het is geen titel die je kan krijgen dan wel opeisen als je de verkiezingen wint.
  Het gebeurdttt zelden via een revolutionair proces, maar evolutinair Het gaat langzaam maar zeker het is een gevolg van gedragingen, de persoon gaat zijn macht die hhij verkregen heeft misbruiken, steeds meer misbruiken zodanig dat hij geen tegenstand duldtd.
  Zijn onderdanen schijten balen voor hem, ze likken zijn reet allemaal voor geld en angst.
  Dat is precies wat Bouterse heeft gepresteerd
  De meeste presidenten gedragen zich menselijk. Een enkeling wordt een tiran
  Ghadaffi, Idi Amin, Sadam Hussein


  Maak melding
 45. O ja, beste Bouta-lovers, over “fair play” gesproken.
  Waren het niet de Bouta-lovers die om fair play riepen ?

  Als je nu mans genoeg bent eis je nu van de NDP leiding fair play.

  Anders ben je gewoon een lafaard !


  Maak melding
 46. Wayambo alias Waldo en Robg,.zitten veilig met hun Oranje Wilhelmus paspoort veilig aan de Noordzee zijde te reageren. Special Agent X dient na 25 Mei deze staatsgevaarlijken van SU op te pakken.
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding
 47. Special Agent X, opleiding heb je blijkbaar niet gehad, kan jij ook niets aan doen. Hou je aan je plicht. Wayambo en Robg zitten veilig aan de Noordzee zijde met hun Oranje Wilhelmus paspoort veilig te reageren wat in SU gebeurd , ze zijn staatsgevaarlijk voor Suriname, je dient ze aan te houden en uit te leveren aan SU, op bevel van je meerdere.


  Maak melding
 48. Breaking

  Off topic

  Bron: United News Sr

  ” …
  Help onze opgevangen wilde dieren in Paramaribo Zoo
  Uw gift is van levensbelang voor onze unieke dieren!

  Onze unieke zoo gaat door een heel diep dal en we kunnen het hoofd nauwelijks nog boven water houden. 
  … ”

  Dus weer verkeerde prioriteiten.
  En hoeveel heeft Ingrid Waldring Bouterse op haar eigen bankrekening bij geschreven.

  Maar die financiering uit Marokko moet wel terug betaald worden.


  Maak melding
 49. Telesur laat mensen van Vhp je telefoonnummer gebruiken voor sms.
  Oen no abi fu senie no wan sms om me te bedelen om op vhp te stemmen. Ik kies voor NDP /Bouterse
  En als ik moet leven in armoede met 80% van mijn volk dan doe ik het.
  Ik ben Surinamer. Mijn keus is geweest in Suriname te blijven wonen en werken en mijn land op te bouwen
  Ik doe niet mee met onderdrukkers en racisten.


  Maak melding
 50. Breaking

  Off topic

  Bron: Sr Herald

  ” …
  Vanaf de start van het bedrijf wordt er een naamloze vennootschap opgezet, waarvan de Surinaamse overheid voor 50 procent mede-eigenaar is en de Nederlandse onderneming voor de overige 50 procent. 
  … ”

  Dekolonisatie ????
  Revolutie ????
  Eigen kunnen ????

  Me mars !

  Hahaha

  Bouta-lovers jullie zijn door jullie eigen idool, Bouta, voor de gek en aan het lijntje gehouden. En dat al 40 jaar !

  Domme paarse ezels !

  Hahaha


  Maak melding
 51. Beste VHpers van waterkant.
  jullie blijven gillen en brullen met jullie schrijven maar tot opheden heb ik géén van jullie horen Zeggen de VHP wordt de grootste partij bij de verkiezingen. De vhpers op waterkant praten zichzelf de moed in en zijn zwaar aan het drank. Mensen met een andere geluid die niet meelopen met de vhp worden flink uitgescholden. Nu weet ik waarom die hindoestanen altijd anoniem dapper zijn hebben jullie de beelden gezien, hindoe VHP man die leugens zat te schreeuwen stap uit zijn auto en eindstand , DE KERRIE WERD UIT ZIJN SMOEL GESLAGEN EN HIJ WERD ALS EEN GEKRUIDE KERRIE SPEENVARKEN OVER HET ASFALT GESLEEPT zo rekenen de Creolen met jullie af wanneer jullie te vergaan! . Beste comment van een waterkant-VHPERs is dat god na 10 jaar terugkomt als de vhp wint. Het is niet tegeloven de vhpers die hindoes zijn en in meerdere goden geloven zoals hun vader de Apengod praten nu over één God. Vhpers mag ik jullie uit jullie Droom helpen, al gaat het super slecht met Suriname en Suriname staat in brand we zullen nooit op een racistische santhokies partij als de vhp stemmen. Wat er is Suriname aan de hand is wordt gecreëerd door de Smerige saboteurs vhpers. Net voor de verkiezingen komen ziekenhuis verklaring, buschauffeur , banken met verklaringen hoe slecht ze het hebben. In Europa zouden ze na al die verklaringen kijken en zeggen dit heeft veel weg van gecoördineerde terroristische actie door de saboteurs vhp. Het wordt tijd dat de NDP de handschoen afdoet en de vhp een lesje leert in smerig spelen ik weet we kunnen het we hebben het bewezen in 2010 toen de vhp dacht dat ze via de achterdeur konden blijven regeren met 8 partijen .
  Weet je wanneer ik begin te geloven dat het slecht met Suriname gaat? wanneer de vhp santhokies massaal in de rij staan om terug te keren naar het land van hun tijdelijke contractarbeiders voorouders India. zolang de VHP santhokies niet terug willen gaan naar India maar sterker nog in Suriname willen blijven en de macht overnemen dan kunnen we vanuit gaan dat het zo slecht nog niet gaat met Suriname. Wat mooi zou zijn als de ndp toch 20 zetel weet te behalen en de PL7 zetel en abob 9 zetel. je roept Samo en Brunswijk en zegt tegen samo en Brunswijk wie met mij een regering vormt krijgt de vicepresidentschap. Ik zet mijn geld op Samo die stelt nooit teleur en je weet wat men zegt, Javanen gaan altijd voor eigenbelang en stellen de NDP nooit teleur. Stel je voor dat samo en Brunswijk beide de vicepresidentschap aanbod accepteren dan wordt het feest. De vhp weet donders goed dat zowel de PL en ABOB de vicepresidentschap willen inruil voor toetreding tot coalitie. Sterker nog samo wilt vicepresident worden want hij heeft niet lang meer.


  Maak melding
 52. Ja we weten het alweer . de NDP geeft grond aan Surinaamse bevolking wat zegt de vhp het is een stunt. De NDP bouwt huizen voor de bevolking, wat zegt de vhp het is een stunt. De NDP bouwt ziekenhuizen wat zegt de vhp het is een stunt. De ndp bouwt bruggen, wat zegt de vhp het is een stunt. De ndp heeft in kaart gebracht de duizenden projecten die ze in zijn10 jaar regeerperiode hebben gerealiseerd, wat zegt de vhp het is een stunt . de vhp heeft samen met de nps 30 jaar geregeerd en hebben niks gedaan dan de boel leeg geroofd wat zegt de vhp het was geen stunt maar kunst!


  Maak melding
 53. De VHP zijn mensen aan het ronselen om tegen betalingen oranje gekleed voor de vhp te gaan stemmen. Creolen zijn slimme mensen we nemen je geld aan ,we gaan in het oranje gekleed naar het stembus en in het stemhokje stemmen we NDP en gaan weer juichen naar buiten en geven onze oranje vhp broeders buiten wachten om te gaan stemmen de JUDAS-kus . hahahaha


  Maak melding
 54. Het uur …. U …. nadert voor de PAARSE ABANIES.

  De wens en bede van de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse …. voor zijn Paarse bandiet vrienden/collega’s wordt bewaarheid ….. “Ik [Bouterse } wens jullie slapeloze nachten.”

  De Paarse Bandieten hebben 5 jaar grote LOL gehad …. ze hebben gestoeid met “s lands financiën …. de periode van AFREKENING/AFSTRAFFING is nabij.


  Maak melding
 55. Een stem voor bouta/ndp is niet alleen een stem voor meer armoede en een verdere verarming maar ook een stem voor ‘gelegaliseerde’ dictatuur en onderdrukking.


  Maak melding
 56. Wendy iedereen weet dat je een huis van bouta heb gekregen, heeft hij niet zelf betaald is van de Surinaamse volk.jij was het toch ook YouTube.
  Agent x of kaaaa die Hindoestaans had die creool gelijk moeten afmaken maar wat win je ermee. Die creool had niks te verliezen want hij wil de democratie ondermijnen, maar zo werk het niet, maar komt goed.
  En je mag racistische opmerkingen ook op straat doen i.p.v. achter je computer, je komt alleen Hindoestanen tegen die zich bedenken dat ze heel wat te verliezen hebben, nou ik niet. Ik ben van abra broki dus kijk uit en ik denk dat je op uitlokking bent van een burger oorlog maar je begeef op gevaarlijk terrein met zulke ideeën. Ik heb het verdiend om in Su te blijven and what a bout you nigger.
  We leven in een nieuwe tijdperk
  En trouwens via deze platform kan men gemakkelijk aan je adres komen, je bent gewaarschuwd agent x of kaaaa


  Maak melding
 57. De toenmalige Nieuw Front partijen hadden in 2000 een failliete boedel overgenomen van de voorgaande paarse regering en ze hadden het land in 2010 in een veel betere conditie overgedragen aan de bouta/ndp regering dan toen ze hadden overgenomen in 2000.

  De economie was stabiel en groeiende, er waren zeker $ 650 miljoen dollars aan valutareserves bij de CBvS die groeiende waren dankzij de stijgende grondstoffenprijzen die in 2013 een hoogtepunt bereikten. De staatsschuld was toen rond de srd 3 miljard. De koers was srd 2,8.

  Bouta heeft het land in 2010 in een redelijk goede toestand overgenomen en in plaats van beter is de toestand anno 2020 juist veel slechter dan in 2010 met een staatsschuld en een koers die vele malen hoger is dan 2010 en bijna geen valutareserves meer bij de CBvS. Mensen zijn ondanks de loonsverhogingen heden ten dage in koopkracht zwaar achteruit gegaan in vergelijking met 2010. Dat zijn feiten die niet geloofwaardig ontkent kunnen worden.

  Het is duidelijk dat partijen als de VHP, NPS etc. zaken overnemen en die verbeteren terwijl de NDP zaken overneemt en ze naar de kloten brengt.

  Red SU. Weg met bouta/ndp. Stem bewust & slim.


  Maak melding
 58. AGENT X 23 mei 2020 At 23:51
  Ja we weten het alweer . de NDP geeft grond aan Surinaamse bevolking wat zegt de vhp het is een stunt. De NDP bouwt huizen voor de bevolking, wat zegt de vhp het is een stunt. De NDP bouwt ziekenhuizen wat zegt de vhp het is een stunt. De ndp bouwt bruggen, wat zegt de vhp het is een stunt. De ndp heeft in kaart gebracht de duizenden projecten die ze in zijn10 jaar regeerperiode hebben gerealiseerd, wat zegt de vhp het is een stunt . de vhp heeft samen met de nps 30 jaar geregeerd en hebben niks gedaan dan de boel leeg geroofd wat zegt de vhp het was geen stunt maar kunst!
  =======================================================

  Wat je hier boven zit te roeptoeteren dat is pas een stunt.
  Het moet een beetje beangstigend zijn voor je. De NDP is nu al een gepasseerd station. Het volk is al met andere politieke partijen bezig zich te bezinnen hoe de ontwikkeling gezamenlijk op gang gebracht kan worden.


  Maak melding
 59. Volk van Suriname, un memre den dei fu Front pe uno ben puru den man-negre disi.
  Jullie gaan een hoge prijs betalen. Jullie waren gewaarschuwd!!!!


  Maak melding
 60. Stem op de NDP. De VHP denkt niet aan het gewone volk. Rijke VHP-ers bezitten ruim 500.000 hectare vruchtbare grond in de kustvlakte van Suriname. Dit is in schril contrast met de 500.000 Surinamers die niet eens een stukje grond van 10 bij 15 meter kunnen bezitten. Alleen de VHP-er en dna lid Mahinder Jogie bezit meer dan 300 hectare grond. Zijn stuk grond is groter dan het grondgebied van Paramaribo. Grond is bezit en is veel geld waard. Zie maar welk onrecht het volk wordt aangedaan. Deze rovers willen meer. Houdt de rovers tegen.

  Enorme mensenmassa op de been bij politieke tour van de volkspresident. Plaats in uw browser www voor onderstaande link.

  .srherald.com/suriname/2020/05/23/enorme-mensenmassa-op-de-been-bij-politieke-tour-president-bouterse/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=enorme-mensenmassa-op-de-been-bij-politieke-tour-president-bouterse


  Maak melding
 61. Beste RobG

  U kakelt enorm zonder zich een idee te vormen van wat u roept.

  Rijke VHPers bezitten 500.000 ha vruchtbare grond. Het rijst areaal in Nickerie is ongeveer 30.000 ha verdeeld over grote en kleine telers. De NDP is er steeds heel trots op dat deze omvang ingezaaid wordt. Dat is het grootste landbouwgebied in Suriname.
  U droomt de hectares bij elkaar. Ook al zouden deze 500.000 ha in bezit zijn van Rijke Hindoestanen dan is het waardeloos omdat er geen vraag is naar zoveel grond omdat er niemand is die het nuttig kan maken.

  Twee u vergeet Mahinder Gopi die moest vertrekken omdat hij zich 90.000 ha concessies toegeëigend had,
  U vergeet hoe Boerenveen en Riewert van Bodegraven aan 30.000 ha hout concessie kwamen in Tibiti en die voor pakweg $ 6.000.000 aan Greenheart konden doorgeven. Greenheart een bedrijf met een duister verleden en geen prettig heden.

  Hoewel Jogi steeds opgevoerd wordt als gronddief heeft nog niemand hem aangeklaagd laat staan dat hij veroordeeld is.

  Nu roept u dat Jogi meer 300 ha in bezit heeft ofwel volgens u groter dan het grond gebied van Paramaribo. U probeert feitenloos als een echte NDPer sfeer te maken echter een klein check met google earth geeft aan dat Paramaribo tussen Magenta kanaal en Kwatta weg een tussen Combe en Bonistraat meer dan 40.000 ha telt.

  gratis grond lost niets op als de mensen de verplichtingen van Grondhuur niet kunnen invullen. Gratis grond is niets waar als je er niets mee kunt doen of als het te ver weg ligt als als het niet ontsloten is en er geen bestemming of verkavelingsplan is.

  Beste RobG het wordt tijd dat er mensen aan de slag gaan op basis van feiten en niet op basis van droomdenken.


  Maak melding
 62. Wedden dat ze voor Paars kiezen, vandaag gaan ze kijken wat er weer valt uit te delen, en daar is hun keuze op afgestemd. Er worden door paars, een auto en telefoons uitgedeeld, zo kan je de gemiddelde hersenloze aan je binden. We zullen zien hoeveel ratten weer op het neergegooide voedsel afkomen🐀


  Maak melding
 63. Als ik al de reacties op dit forum lees dan is het net of in Suriname de apartheidswetten gelden die in een bepaalde tijd golden in Zuidafrika.Of de segregatie in Amerika uit de vijfiger en zestiger jaren.Allemaal geboren en getogen Surinamers die elkaars etniciteit niet respecteren noch waarderen.Afgeven op blanken en Nederlanders Hindustanen die afgeven op creolen vice versa.Creolen die afgeven op marrons.In Suriname heerst meer racisme dan in Nederland.Waarom is huidskleur,structuur van je haar etc zo belangrijk?En dit laait altijd noch meer op in tijden van de verkiezingen.Bestaat de Surinamer wel? En waarom noemen ze elkaar Surinamer?


  Maak melding
 64. 1 feit is zeker.
  de huidige regering kan nog niet eens een sinaasappelkraam runnen
  dus het doet er niet eens toe of andere partijen geschikt zijn.
  de huidige leidende partij…de ndp…. is dus duidelijk niet geschikt.

  @ agentx
  zodra je de oppositie niet meer nodig hebt voor beslissingen wat het land aangaat?
  dan heb je een dictatuur. ndp heeft de meerderheid in het dna…. dus is het gewoon een dictatuur met ddb als dictator.
  als je de betekenis van nederlandse woorden niet weet? moet je te moeilijke woorden niet meer gebruiken, of eerst opzoeken wat het echt betekend


  Maak melding
 65. @ percival, Je staat stil bij de etniciteit in dit land, waarom verdragen wij elkaar niet, waarom haten wij elkaar, waarom gunnen wij elkaar niets, ik kan verder gaan om datgene wat jij wil weten te verduidelijken. Om dit probleem op te lossen, moet er balans zijn, hoe creeer je balans? Door zowel de positieve als negatieve eigenschappen van ieder individu onder ogen te zien en neutraliseren, door te stoppen met het generaliseren, door te beginnen te luisteren naar elkaar en ethiek toe te passen. Een universele wet leert ons,” doe niet met een ander, wat ls je niet wil dat een ander met jouw doet”. Zolang een maatschappij of de rassen binnen die maatschappij, niet de intentie hebben om te werken met ethiek, en hunzelf daarmee leren kennen, is het zinloos.
  Er is een spreekwoord,”verbeter de wereld begin bij jezelf”, als jij en ik beginnen te werken aan het zelf, dan maakt het iets los naar de ander toe, elkaar helpen processen te ontwikkelen die ons op weg helpen te balanseren. Balanseren is namelijk een middelpunt te vinden binnen de dualiteit(goed-kwaad,heet-koud,wit-zwart,lang-kort,mooi-lelijk enz.
  We moeten niet blijven springen naar uitersten, maar altijd in balans blijven (het middenpunt) .
  Deelverzamelingen zullen moeten worden herzien, andere gegevens zullen moeten worden bekeken en worden toegevoegd om de mens, als creatie van de creato te omschrijven.
  Wat behoord tot de mensheid, en wat tot een diersoort?
  Maakt een kroeskop geen deel uit van de verzameling van de mensheid?
  Waarom zouden wij uit de ene verzameling van de mensheid, andere criteria zoeken om tegenstrijdigheden de boventoon te laten voeren.
  De een groet de ander met Nameste, dus ik groet de godheid in je, vrede zij met u, de ander groet met hallo, afgeleid van Aloha, hiermee zie je voorbij de mens die voor je staat, en zo behoort het te zijn. Groet eerst de god in ieder mens die voor je staat, alvorens je die mens bekijkt en bekritiseerd,want als je de mens bekritiseerd, dan bekritiseer jij zijn schepper, dus de bal komt hoe dan ook naar jouw terug.
  Een aantal duizenden jaren terug leefden de mensen met een hoger bewustzijn, volgens dit principe.
  Dus Percival, een prettige verkiezingsdag morgen
  Nameste


  Maak melding
 66. Ook interpol kijkt mee en zal tot actie overgaan zo worden de weg gesluisde gelden en buitenlandse gelden van de mensen die overheidsegelden hebben geroofd en zogenaamde gezagsdragers, hun buitenlandse bankrekeningen en gelden bevroren en er wordt beslag gelegd, en kan Interpol overgaan tot arrestatie van de van moord veroordeelde persoon en zijn gevolg, ik wens u nog veel slapeloze nachten toe, have a nice day.


  Maak melding
 67. Hierbij doe ik een dringend beroep op de bevolking om tegen de dictator met zn huichelachtige smoel tegen te gaan stemmen.

  Hebben we zin in nog meer ellende?
  Hebben we zin in leugens atmoede bankroveringen coke deals ..het vertrappen vd wet.
  Hebben we zin om nog vier jaar deze ellendeling te zoen op tv zn leugens te zien verkondigen.

  Is deze junk een voorbeeld voor het land?
  De wet geld voor een ieder behalve bouta and friends en familie.

  Wanneer zullen we een vuist maken en de corruptie tegen gaan…stem op deze hond en suriname is verloren.
  Als wij het niet doen ..zullen we voor altyd dat kleine rijke arme land zijn waar alle criminelen vrij hun gang kunnen gaan.
  Al 40 jaar is deze idioot bezig …kijk hoever ons land is uitgegleden!!!

  Ik bemoei niet met politiek…en wat deze idooten id politiek doen slaat alles zelfs de staatsbank is niet veilig voor dit tuig !!!
  Overal word gestolen door bouterse zn matties …en niemand zit voor zn misfaden!!!

  En natuurlijk heeft junkie bouta niets gedaan..hij doet nooit wat alles is gelogen ook over zn zoon ,de moorden ,coke smokkel,corruptie , etc de lijst is te lang om alles op te noemen.

  Kortom deze dagoe heeft laten zien wat hij kan…..

  Mochten dr mensen zijn die geloven in deze man zn bs..zou ik zeggen laat je opnemen want kijk naar suriname die 30 jaar achter de feiten aanloopt.

  Siriname is kapot gemaakt door een imbiciel die jullie en suriname verkracht heeft…ook zn volgelingen weten dat hij fout zit, maar aanbidden deze gore junk alsof hij god is.

  Doe aub iets goeds bij de verkiezingen en laat deze crimineel in de bak gaan strip hem van zn geld en goederen die hij gestolen heeft en haal deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis boeken.

  Het is nog niet telaat!


  Maak melding
 68. Robby g

  Yu ma bihi pang pang

  Vuile smerige land verrader , zijn mensen als jij die deze criminelen op de been houden ..

  Jij bent een vd slanhen die fucking alles doet voor een voedselpakket …waar is je trots waar is je principe!!!

  Kuddevolk als jij moet gewoon naar de slachtbank….volgens mi bouta boel yu mars!!!

  Rob g ….alias rob go olo.


  Maak melding
 69. Echt ik schaam me voor zoveel analfabeten in de politiek.

  Ik schaam me dat een bep deel vd bevolking blind doof en vooral stom is….

  Zien deze mensen niet de achteruitgang in dat land , en dat het erger word weet een ieder.

  Ten eerste mocht b nooit president worden vw zn criminele achtergrond!!!
  Ten tweede had hij allang moet wegrotten in de cel…integendeel vreet hij kaviaar en drinkt champagne.

  En wie houd hem op de troon idd surinamers…voor het feit dat deze mensen hem blijven steunen zullen ze allen bedankt worden met nog meer armoede corruptie en bank berovingen.

  Zelfs bouta lacht jullie mars uit …jullie zijn zo dom dat jullie niet willen geloven dat deze (man ) liegt.

  Als iemand 40 jaar tegen jullie liegt…en nog steeds in zn onschuld geloofd!
  Dan is het einde zoek.

  Ik zie wel wat deze zgn verkiezing brengen zal.

  Ps ….wat gebeurd dr als hij geen pres meet is?


  Maak melding
 70. Ergens terug werd er opgemerkt of we wel echte Surinamers zijn, wel dat zijn we zeker, er is nergens zoveel racisme onderling dan bij ons.Je word ingedeeld in ras, kleur en afkomst.Dan hebben ze het over de bakra’s, omdat het via de regering geroepen wordt dat zij overal schuld aan hebben. Zij hebben ons land kaalgeplukt, leeggeplunderd en alle ellende vanaf de slavernij is hun schuld. Vroeger nog niet zolang terug in de jaren 70 ongeveer hebben we nooit onze achterdeur op slot hoeven te doen, we konden alles in de winkels kopen, de straten zagen er verzorgt en schoon uit, onze munt lag hoger dan de Nederlandse munt, onze scholing lag op een hoger niveau en zo kan ik nog meer dingen bedenken onder het gezag van de Nederlanders, en vanaf de periode Bouta komen er alleen maar nullen op onze biljetten, de kinderen hebben een flinke achterstand op school, iedereen heeft zijn huis met dievenijzer en alarm gebarricadeerd, winkels worden overladen met chinese rotzooi, banken hebben geen geld, straks kunnen er geen pensioenen uitgekeerd worden, maar het gaat goed onder Bouta hoor,🙄 zijn privé vliegtuig staat standbye, ik hoop dat hij jullie nog de kans zal geven om hem uit te zwaaien.🤭


  Maak melding
 71. @ Mica
  Scholing.
  Ik zat in Suriname in de derde klas, mijn moeder zette mij hier in de vierde. Ik mocht in
  no time andere kinderen helpen met rekenen en mijn kennis van de bijbel deed ze in de zesde klas met open mond staan kijken. Leve de Aloysius school (Gravenstraat) met uitzondering van het beest Weissenbroek. Leve de paters.
  Mijn moeder deed dit voor het gemak. Een kind in de 6de, 1 kind in de 5de en 1 kind in de 4de.
  Waar ze geen rekening mee had gehouden is dat ik 2 jaar jonger was. Maar het liep zoals het moest lopen

  Wisselkoers
  Mijn vader stuurde ons geld met een postwissel. SFL 100 en ik haalde op het postkantoor het geld op en kreeg HFL 200. Het dubbele
  Later werd het postkantoor postbank en nog later ING

  Suriname is hard achteruit gegaan en zal nog veel harder onderuit gaan als de ndp ook maar iets in te brokkelen krijgt.
  Het zal mij persoonlijk niet raken. Ik ken bijna niemand nog in Suriname en heb geen banden meer, maar toch is het hard om te zien hoe hard een land geslagen kan worden.
  Niet door natuurrampen, maar door haar eigen volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES