Doekhie grote afwezige bij ingebruikname nieuw commissariaat gebouw Nickerie

29
Gebouw districtscommissariaat Nickerie in gebruik genomen

Na de start van de bouw in 2015, is het nieuwe gebouw van het districtscommissariaat Nickerie op dinsdagmiddag 12 mei 2020 eindelijk in gebruik genomen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het gebouw, nabij het Brasaplein in het hart van Nieuw-Nickerie, al in 2017 opgeleverd zou worden. Maar vanwege betalingsachterstanden van de overheid aan de aannemer, heeft het 3 jaren langer geduurd.

De bouw van het nieuwe pand, dat ruim en hypermodern is en ook wel ‘paleis van Nickerie’ wordt genoemd, was een idee van twee Nickeriaanse NDP prominenten te weten minister Rabin Parmessar en oud-parlementariër Rashied Doekhie. Doekhie was wel uitgenodigd, maar niet aanwezig bij de ceremonie.

TEKST LOOPT DOOR ONDER FOTO:

Dat zal te maken hebben met het feit dat Doekhie niet door één deur meer kan met NDP toppers als Ramon Abrahams, die er wel was en een NDP speech hield. Volgens Abrahams is het paleis van Nickerie een bekroning op het werk dat de huidige regering in Nickerie heeft verricht.

Doekhie heeft afgelopen week flink uitgehaald naar de NDP en zei dat er rovers zijn in de partij van Bouterse. Volgens hem is er 7 miljoen dollar verduisterd door de NDP, uit de Petrocaribe overeenkomst tussen Suriname en Venezuela.

Vanuit de gemeenschap gingen geluiden op om de naam van het commissariaatsgebouw te veranderen in het DC Mohamed Rashied Doekhie Bestuurscentrum Nickerie.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe en haar staf, die voorlopig ondergebracht zijn in de bovenverdieping van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, kunnen nu verhuizen naar dit nieuwe gebouw.

https://www.facebook.com/Rasonic/videos/270633960750617/


29 REACTIES

 1. Sjonge jonge, wat een prachtig en hypermodern gebouw! Wat kan deze regering toch allemaal, bruggen, ziekenhuizen, High-way en nu zelfs een hypermodern gebouw! Ik benne benieuwd naar de jaloerse reacties van de zielenpoten van de oppositie!
  gemodereerd

 2. Afwezigheid van Doekhie heeft alles te maken met zijn interview afgegeven aan Stanvaste radio waar Doekhie beweert dat “ROVERS BINNEN NDP” specifiek over de gelden uit de Petro Caribbean deal met Venezuela, waar Doekhie specifiek de naam van Abrahams, die nu mestkorrels verkoopt aan de boeren, die geld uit de pot van Petro Caribbean deal met Venezuela het geld heeft gehaald om deze mestkorrels te kopen en deze te verkopen.

  Hoe zwaar is deze bewering? Dan zal de DNA zo meteen ook moeten stemmen om deze Abrahams te kunnen vervolgen.
  Wat een lachcircus allemaal.
  Ik adviseer Doekhie om alvast Kanhai als advocaat vast te leggen want zo meteen wordt hij Doekhie ook zoals van Trikt opgepakt en enkele maanden in de gevangenis gezet zogenaamd om te verhoren.

  Maar 1 ding kan Doekhie misschien op rekenen. Als getuige decharge kan hij de nieuwe regering strafvermindering vragen om als verklikker op te treden want zijn getuigenis zal Suriname wellicht doen schudden


  Maak melding

 3. Wayambo

  13 mei 2020 At 11:57

  Sjonge jonge, wat een prachtig en hypermodern gebouw! Wat kan deze regering toch allemaal, bruggen, ziekenhuizen, High-way en nu zelfs een hypermodern gebouw! Ik benne benieuwd naar de jaloerse reacties van de zielenpoten van de oppositie!

  =============================

  En dat met 110 leningen in 10 jaar tijd, C ratings en een koers van 1 op 15. Toen de Ndp regering aan de macht kwam was de koers 1 op 3. Deze regering heeft Suriname tot op het bot vernietigd. De huidige regering bestaat uit incompetente bestuurders. Ze kunnen er geen kloot van.


  Maak melding

 4. Wayambo…

  Wat kan deze regering (roversbende) toch allemaal.??????

  200 miljoen kasreserves gejat…

  140 miljoen uit de pensioenfondsen geroofd

  Goudvoorraad verkwanseld…

  Door FITCH, MOODY’S en S&P beoordeeld met een JUNK-STATUS met NEGATIEVE vooruitzichten…

  FED en IMF hebben de geldkraan dichtgedraaid vanwege LIST en BEDROG.

  92 leningen die NIET terugbetaald kunnen worden.

  BOUTERSE moet 20 JAAR BAJES uitzitten voor massamoord….

  v. Trikt achter de tralies voor fraude…

  Hoefdraad verdacht van witwassen, corruptie, fraude en monetair financieren.

  Ingrid, verdacht van diamantroof…

  Veira, die opdracht geeft tot huisvredebreuk en poging tot ontvoering van Caïro.

  Dit kunnen de paarse criminelen van de Bouta-maffia allemaal. 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding

 5. Natuurlijk, als ras echte nickeriaan, ben ik super trots op dat gebouw, maar niet als het gaat om bouwen d.m.v. leningen (“corruptie “ tussen bouw en lenen) , trouwens het was inspanning geweest van die afgedankte hond “dhoekie” ! En dat na jarenlange sleep werk .
  Wel : dank je wel paarse hufters en nu eruit !
  25 mei.. super corrupte dag zou men wel willen denken .


  Maak melding

 6. OMG!!!! 5 JAAR LANG!!!! EN DAN OOK NOG MET BETALINGSACHTERSTANDEN.

  En dat terwijl het land al in diepe crisis zit sinds voor de coronacrisis.

  Investeer het geld in de mensen die het hard nodig hebben, want het zijn er veel.


  Maak melding

 7. De regering in Suriname is bezig met serieuze zaken, infrastructuur, basisbehoefte door lage prijzen, helpen van de sociaal zwakkeren, maatregelen als gevolg van coronacrisis etc.

  Waarmee is de oppositie dagelijks bezig vanuit hun luie stoel. Een greep uit de Surinaamse media van vandaag:

  We beginnen met de leider van de oranje partij;
  @ Chan- Valutawet (De valutawet werkt niet in het voordeel van de rijken en daarom moeten de arme huurders ervoor boeten)!

  We vervolgen met de kroonprinses van de oranje partij;
  @ Krishna- Zelfs in het evangelie Lukas 10 vers 7 staat dat de arbeider zijn loon waardig is. (waarschijnlijk kijkt ze af op WKN naar de bijdrage van een gewaardeerde lid) . Maar tja, dat zijn we al gewend, plagiaat etc, komt vaker bij hun voor! Ja, ja, zij slaat de Veda’s, Ramayana en de Bhagavad gita over!

  @Asis- Praat over fraude! Slijmerd!

  @Jogie- kibbelt over Amzad. (Geef die 1000 ha terug aan de arme boeren in Saramacca)!

  @ Gilbert van Dijk van de NPS- Verkiezingsfraude. Deze is heel leuk! Hij heeft geen bewijs van fraude en zegt “De NPS’er benadrukt dat noch de minister van Binnenlandse Zaken en noch de verkiezingsautoriteiten hem moeten vragen om dit te gaan bewijzen. “Laten zij mij bewijzen dat wat ik zeg niet juist is.”

  Patricia, wat wil deze goeie man eigenlijk zeggen???

  @ Steven Alfaisi, voorzitter van DOE zegt “je moet slim of dom stemmen”


  Maak melding

 8. Iedere regering hoort dit soort zaken voor een land te doen: Infrastructuur, wegen en meubilair, kanalen meubilair), luchthaven, bruggen, ziekenhuizen, voorzien van artsen, specialisten, verpleegsters enz), scholen,( leermiddelen, goede leerkrachten, docenten, sportaccommodatie, sportmiddelen, gymnastiekleraars), havens ( juiste mensen), enz te bouwen en te onderhouden, waardoor deze in orde zijn.

  Geen enkele paarse hond moet komen zeggen dat ze dit en dat gebouwd hebben. Het geld waarmee het gebeurd is, is van het land en de bevolking. De paarse kakkerlakken moeten geen poppenkast komen spelen en het volk zand in de ogen komen strooien. Laat ze eerlijk zijn en zien hoeveel miljoenen dollars erin hun eigen zakken is verdwenen.

  Abraham hoe ben je aan het geld gekomen om die helikopters, enz te kopen? En zo zijn er nog vele paarse kakkerlakken die heel veel geld in hun eigen zakken hebben gestoken. Zie hun paleizen waarin ze wonen. De goederen die ze bezitten, hun bankrekeningen, enz.

  Opzouten stelletje criminelen.


  Maak melding

 9. @ wayambo
  Frontregeringen hebben grotere en meerdere gebeuren opzet maar nooit ruchtbaarheid as gegeven. Bij deze regering is het zo als er een toilet wordt gebouwd, er bombardier driver wordt gemaakt.
  De frontregering heeft meer
  ontsluitingswegen en andere infrastucturele zaken gerealiseerd en op de koop toe goedkoper en op kortere termijn.
  De meeste grote projecten die thans zijn of worden afgerond en gelieerd zijn projecten geinitieerd en begonnen in de periode van voor 2010. Dus laat de ndp komen met eigen projecten geinitieerd tijdens hun regeerperiode en start en levering ook op tijd en zondere enige lucht van corruptie. Legio gevallen te noemen.


  Maak melding

 10. @Wayambo

  Ze hebben 5 jaar gebouwd door betalingsellende etc om een protserige, lege, glimmende schuur op te leveren zonder bureau.s en mensen die werk kunnen verrichten voor een moderne samenleving.

  U bent de weg kwijt want dit alles is meerdere keren verhypothekeert. Abrahams was potsierlijk rare vergelijkingen aan het maken. Het ziekenhuis was nog een Vene III project en heeft 5 jaar geduurd zodat er goede sier gemaakt kon worden voor de verkiezingen.
  Echter de pompen en sluizen van Wageningen functioneren niet, dijken en irrigatie kanalen zijn in slechte staat, etc., etc.

  De Staatsschuld kost ondertussen even veel als de ambtenaren en dat komt niet door de grondstoffenprijzen of Covid 19 maar door wanbeleid en niet duurzame plannen.

  Hoeveel schulden zijn er nog niet bekend.


  Maak melding

 11. Wayambo is gewoon waldo de paarse rat. Wayambo leeft waarschijnlijk ook op krediet. Pronken met veren van een ander. Wayambo wat doe jij voor Suriname als rasechte rat. Ben je wel eens in een school gaan helpen of bij de oudjes vrijwillig helpen?


  Maak melding

 12. =Werken, dat moeten jullie doen voor het volk. Dat geld is niet van Bouterse en co om morgen te horen dat Bouterse het heeft gebouwd.

  De vraag is wat het gekost heeft en hoeveel geld in zakken van deze boeven is gegaan.


  Maak melding

 13. Hoe meer je bruggen ,gebouwen ga je bouwen hoe groter wordt jang patoe!dat is regel een om te stelen.alles wordt over gefactureerd en geld worden verdeeld.ndpers noemen ontwikkeling..


  Maak melding

 14. Mensen!!!
  de koersverhoging van 2.8 naar 8.5 toen was en is voor velen desastreus geweest.
  De hypotheken die in buitenlandse valuta gegeven waren in 2010. Hadden een aflossing van 1000usd omgrekend 3000srd per maand. Dus indien u 6000srd( 2000usd) per maand verdiende kon je de 3000srd betalen.

  Wat er vanaf 2015 gebeurde toen de koers naar 8 en meer ging was dus onbetaalbaar.
  De 1000usd werd 8000 srd dus 2000 meer dan de 6000srd dat men toen verdiende( 2000$) deze burgers hebben tot heden een grote stress en komen niet rond.

  Heden is de koers 15 dus de hypotheek kost nu 15000srd per maand en het salaris is 6000srd gebleven.
  Daar wringt nu de schoen.

  Buiten de schuld van deze burgers, moet nu zoveel geld betaald worden. Die er niet is.
  In de tussentijd, zegenen de politici zich met helicopters, gebouwen, Amarok en Ssang Young( rommel) pickups van 50000 usd per stuk voor hun kids, riante paleizen en storen zich niet aan dit direct probleem.

  Hoe lossen we dit op?
  Politici, wat gaan jullie hieraan doen?
  Gaan jullie blijven stelen en bedriegen en af en toe een straat of gebouwtje opleveren. 10 keer duurder?

  Of gaan jullie niet vreten van de pot en echt voor land en volk werken.
  Waarom?
  Om EER!!!! JA EER!!! Dat is een legacy.

  Geef je zelf een goed salaris, maar bedrieg niet.
  Zet Suriname op de eerste plaats en wees correct.

  Dan zullen jullie vruchten dragen en van ze genieten.

  Schamen jullie je niet wanneer jullie door Flora rijden met die modder bermen? Echt als een ghetto. En dan daar gaan en stemmen kopen bij de armen?
  En niet alleen deze politici, allemaal bijna.
  Schamen jullie je niet om te weten dat Moengo geen sportfaciliteiten heeft?
  Schamen jullie je niet om Sosis zo te zien zonder verlichting?
  Zonder goals, baskets enz.

  Schamen jullie je niet om Wie kon tren zo verloederd te zien?
  Om de Gemenelandsweg nogsteeds zonder voetpad te zien?
  De Waaldijkstraat geen voetpad maar modder bermen.

  Schamen jullie je niet om de VanIdsignastraat zo deplorabel te zien na 10 jaren volksmacht?
  Ook de vorige machtshebbers hoor.
  Schamen jullie je wel om de st. Paschalisschool zo vernietigd te zien. Kapotte glazen ramen enz.

  God zorgt!!!!


  Maak melding

 15. Doekhi de ex-plesjident van Nickerie is boos want hij heeft minder bloodmoney gehad dan de rest van de ndp roversclub van wie hij lid is/was geweest.


  Maak melding

 16. Niemand kan bouwen zonder een lening te sluiten, en al heb je wat geld op de bank, dan kom je niet aan dat geld om te bouwen, als de voorwaarden om te lenen ideaal zijn. Zij die blijven klagen over het lenen om te ontwikkelen moeten zich afvragen waarom er ontwikkelingsbanken zijn, een gebouw van 140jaar oud werd vernieuwd, wie weet hoeveel luizen er waren en onderhoudskosten bij oude gebouwen zijn niet van deze tijd. Het gebouw betaald zichzelf terug op lang termijn


  Maak melding

 17. Dit is ook een heel goed voorbeeld van verkeerde prioriteiten stellen.

  Beste Surinamers,
  Een mooi gebouw?
  Denk even zelf na, wat was belangrijker om eerst in te investeren ?
  Er zijn grote problemen in de rijstsector, sterker nog er zijn grote problemen in de gehele agrarische sector. Er zijn problemen met export. Er zijn problemen in de zorg, in het onderwijs.
  Het volk is afhankelijk van pakketten en moet in de rij staan voor boodschappen.
  Er wordt niet geproduceerd en import producten worden onbetaalbaar.
  Beste mensen,
  wat heeft het volk aan dit gebouw ? Wie hebben hiervan geprofiteerd en wie gaan ervan profiteren ?

  De regeringen onder BOUTERSE hebben NOOIT gezorgd voor productie en INKOMSTEN.
  De regeringen onder leiding van Bouterse hebben ALTIJD GEPROFITEERD van bloed, zweet en tranen van anderen.
  De regeringen onder leiding van Bouterse hebben altijd geprofiteerd van opbrengsten, inkomsten en spaartegoeden van het volk. Sterker nog ze hebben alles verbrast plus nog eens geleend. Telkens weer.

  Aan de jongeren de opdracht:
  gaan jullie de politieke en financiele geschiedenis van Suriname vanaf de onafhankelijkheid goed doornemen. Jullie hebben nog 10 dagen.
  En ontdek onder welke regeringen de problemen telkens weer explosief toenemen.
  Suriname is al 44 jaar onafhankelijk. En vandaag de dag anno 2020 heeft Suriname de status junk triple C. En weer onder wiens leiding ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 18. Er zal 100% zeker bij de bouw een flinke nyang zijn gemaakt door de paarse rovers en het volk mag daarvoor weer opdraaien want zij zullen ervoor moeten betalen.


  Maak melding

 19. @jojo, het modern gebouw staat er plechtig bij en de Nickerianen hebben er ook recht op. De staat Suriname heeft er ook weer modern onroerend goed bij. Natuurlijk is het heel jammer dat Rachied Doekhie er niet bij aanwezig is. Maar Doekhie die zich gedroeg als de koning van Nickerie kon ook moeilijk door een deur met de andere NDP-er van Javaanse afkomst die ook afgevaardigde is voor Nickerie. Ego’s kunnen mensen parten spelen, vooral als men van een voetstuk wordt gehaald. M.b.t de PetroCaribe deal kan ik het volgende zeggen. Suriname had een samenwerking met Venezuela op het gebied van brandstof, rijst en ureum. Suriname ontving enkele duizenden tonnen ureum. Het ureum, werd landelijk gedistribueerd , om zodoende behalve de rijstsector ook de land- en tuinbouw te kunnen voorzien van betaalbare kunstmest.


  Maak melding

 20. Ik heb naar jullie verhalen geluisterd, en jullie een voordeel van een twijfel gegeven, maar niet de regering alleen is schuldig hieraan, maar de mensen die geen poot uitsteken en op alles krietiek leveren. Nickerie ziet er representatief uit, zelfs Wageningen ziet er goed uit, alsof men wil zeggen, we are open for business.


  Maak melding

 21. Er zijn genoeg Surinamers die “hun poot willen uitsteken” / iets willen doen.
  Er zijn genoeg Surinamers die daadwerkelijk ook iets doen.
  Maar deze Surinamers willen het niet doen op een NDP-manier en met een NDP-mentaliteit, want dat is bedrog, diefstal, populistisch, inefficient en nadelig.


  Maak melding

 22. Suriname first, stop alle importen van buitenlandse producten, dan wordt de koers automatisch lager. Surinamers boycot de handelaren, eet alleen van wat je land produceert. Een andere mindset, een eenvoudig leven en we komen eruit. De vrouwen zien in om een ontwikkelings leger te hebben, alles kan zelf worden gemaak het is een kwestie van ondernemen en innoveren.


  Maak melding

 23. Ik blijft het zeggen ndp zijn de bruggen bouwers van dit land en niemand anders wat voor shit heeft front regering gedaan ze hebben weinig ontwikkeling gebracht in dit land allemaal zakken vullers die front en ik weet wat ik zeg ik woon hier in su ze hebben lekker gratis geld uit die ontwikkelings pot gekregen uit Holland al die jaren miljarden verdampt waar is het geld de front zakken vullers,maar de ndp heeft meer ontwikkeling gebracht honderden keren maal in dit land zonder ontwikkeling hulp van Holland geen enkel koper cent en voor mij maak het niks uit hoeveel ndp geld geleend heeft ze brengen ontwikkeling in dit land en die 10 talen miljoenen geleend geld betalen wij weer terug alles en daar zijn wij niet bang voor want dit land is schat en schat rijk en de komende verkiezingen 25 mei 2020 gaan jullie zien want dat gedonderd moet een keer af gelopen zijn en wij gaan weer voor 5 let maar op jullie zijn gewaarschuwd


  Maak melding

 24. In december heb ik het gebouw van alle kanten bekeken en het leek mij een nachtmerrie te zijn van een dronkaard te zijn die uit zijn roes wakker wordt.
  Daar en tegen zag ik de mooiste vrouw van Sur.in Nickerie.Jammer dat ze niet op de foto wilde.


  Maak melding

 25. Beste RobG

  Dit is geen modern vastgoed maar een oudbolig ontwerp van 10 jaar geleden waarvan de bouw in 2014 (verkiezingen) begon. Het zou 3 jaar duren (heel lang voor zo’n gebouwtje. Het duurde 6 jaar door betalingsproblemen. In gebruikname is net als heel veel andere projecten uitgesteld naar verkiezing tijd. Het volk kijkt daar wel door heen.

  Doekhie en Waidoe is niet het probleem. De andere grote handelaar Hindoestaan die Nickerie leeg mag roven en Abrahams zijn het probleem.
  U legt Petro Caribe verkeerd geheel verkeerd uit.
  1: Het is een zachte financieringsfaciliteit uit de tijd dat Venzuela (Chavez) vriendschap kocht met goedkope olie met een extreem uitgestelde betaling en lage rente.
  2: Surname kon het geld in tot dat betaald moest worden het geld gebruiken voor ontwikkeling. Dat is niet gebeurd het is verbrast als goedkope lening/
  3: Toen Suriname moest betalen was er geen geld en is Suriname Rijst gaan leveren als betaling. Het ministerie van Financieen moet de boeren betalen en doet dat via tussen personen die bevriend zijn met de regering.
  4: De tussen personen krijgen het volle pond en maken ultiem misbruik van de zwakke positie van de boeren
  5: Op die wijze verdwijnen de miljoenen waar Doekhie over sprak en wat hij naar de PG gaat brengen.
  6: Ureum is geen onderdeel van de deal en is niet goedkoop en wordt vanuit de staat geleverd via Abrahams die de prijs bepaald (*luister maar naar hem).

  De NDP berooft Nickerie beste RobG
  Luister naar de beloften over de Wakay pompen. We horen al 5 jaar dat ze onderweg zijn. Het bedrijf uit India dat moet leveren is meer dan bekwaam voor dit soort projecten. Helaas kan Suriname haar kan van de deal niet afronden. De fundaties etc. ergo Suriname betaald rente over zaken die nog niet functioneren beste RobG.


  Maak melding

 26. Rijsdistrict Nickerie voedselschuur van het Caribisch gebied dankzij deze regering.

  Suriname is op weg om een grote voedselschuur te worden van het Caribisch gebied. In het jaar 2000 had Suriname 46.640 hectare rijstaanplant en in 2010 een aanplant van 47.604 hectare, een stijging van duizend hectare in tien jaar tijd.

  Vanaf 2010 tot 2019 een aanplant van 61.008 hectare. Dat is een stijging van 13.404 hectare.

  In 2000 was de productie 174.034 ton en in 2010 200.121 ton, in het jaar 2017 bedroeg ze 283.754 ton. Dit zijn geen fabels maar feiten. Het verschil tussen Front en NDP is duidelijk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.