Koppel aangehouden voor oplichten van mensen via Facebook

13
Het politiebureau Munder

De politie van het bureau Munder heeft op maandag 4 mei de 24-jarige Rawi J. en zijn 24-jarige partner Rashida R. aangehouden voor het oplichten van mensen via Facebook.

Via Facebook deed Rawi zich voor als verkoper van auto aircopompen. Wanneer kopers contact met Rawi maakten vroeg hij tussen de SRD 1200 en 1300 aan hun voor zo’n pomp. Voorts liet hij de koper zijn partner Rashida op een afgesproken plek ontmoeten waarbij zij het koopbedrag ontving om de koper in de plaats daarvan een defecte aircopomp te geven. Wanneer de koper erachter kwam dat de pomp defect was en via Facebook contact wilde krijgen met Rawi was die niet meer te bereiken.

Rawi deed zich ook voor als exploitant van een taxibedrijf en wist op deze leugenachtige en listige manier voertuigen van anderen in handen te krijgen. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij hun voertuigen zou inzetten in zijn bedrijf en dat zij daarvoor regelmatig een bepaald bedrag van hem zouden ontvangen. Wanneer de mensen hun auto’s in bruikleen gaven aan Rawi om taxi te rijden verkocht hij die als sloopauto’s aan sloperijen voor geldbedragen variërend tussen SRD 2.000 en 9.000.

In deze strafzaak zijn drie helers in beeld gebracht en aangehouden. Zij hebben de auto’s gekocht en gesloopt. Een van de helers heeft de eigenaar van een door hem gesloopte auto financieel vergoed. De twee andere helers hebben verklaart bereidt te zijn om benadeelden ook te betalen voor de door hun gesloopte voertuigen.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft de politie de helers na verhoor heen gezonden. Rawi en Rashida zijn in verzekering gesteld voor oplichting en verduistering. Rawi was in oktober 2019 al aangehouden en opgesloten voor dezelfde strafbare feiten, meldt het Korps Politie Suriname.


13 REACTIES

 1. Waarom kopen mensen op fb iets en moeten ht ergens afhalen. Ik wil adres. moet weten of het goed spul is en dat het niet gestolen is.
  Maar we zien weer wie de oplichters zijn


  Maak melding

 2. Deze jonge oplichters zijn een grote schande in ons land. Hiermee is weer bewezen hoe makkelijk en goed gelovige mensen kunnen zijn. Deze twee weten hoe ze deze zieltjes moeten winnen. Schaamteloos gedrag
  gemodereerd

 3. @Wendy,

  Het was te verwachten, dat jij als eerste zou reageren, gezien de oplichters een hindoestaanse achtergrond hebben.
  Hieruit blijkt weer, dat jij een gediplomeerde racist bent.

  Als het om iemand gaat uit jou etniciteit, dan kruip je lekker met je staartje tussen je benen in je hol.

  Rawi & Rashida jullie hebben zeker op de zelfde school gezeten, waar het hele Kabinet vandaan komt. Jullie worden aan de hoogste boom gehangen, terwijl Boefie nog vrij rondloopt. De persoon, die samen met zijn schoonpapa en 26 andere rovers, het land heeft verkocht, en de merendeels van het volk heeft opgelicht.


  Maak melding

 4. HongKongFree@@ wat ben je stil met je covid19 praatjes ben je uitgeput door je corona geklets.
  gemodereerd

 5. Heel de maatschappij daar bestaat uit oplichters en dieven. Ik ben opgelicht voor 1,8miljoen sr toen ik mnd beveiligingsbedrijf daar had om de cbb kantoren te bewaken. Ik zit nu lekker weer in Nederland. Wendy blijf lekker met je lover devil daar in Suriname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.