vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameNieuwe brug te Manjadam-Domburg opgeleverd en opengesteld

Nieuwe brug te Manjadam-Domburg opgeleverd en opengesteld

-

Does Travel & Cadushi Tours

De nieuwe brug te Manjadam-Domburg is op zaterdag 2 mei opgeleverd en opengesteld voor alle verkeer. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft de plaatselijke bewoners tijdens de oplevering van de brug tussen de Manjadam en Domburg 3e straat te Domburg in het district Wanica op een bijzondere wijze gefeliciteerd. De oude loopbrug in Suriname welke alleen bestemd was voor voetgangers, is vervangen door een totaal nieuwe brug die ook toegestaan is voor voertuigen.

Na heel hard werken kon de brug na een week op zaterdag 2 mei worden opgeleverd. De oudste bewoner van de buurt werd in de gelegenheid gesteld om de opening te verrichten door de lintjes te knippen en de nieuwe brug voor open te verklaren. De minister gaf aan dat niet alleen het Ministerie van OWT&C, maar ook middels medewerking van de plaatselijke bevolking, sponsoren en de heer Karel Ganpat hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit mooie project.

Dit initiatief werd door de minister genomen toen drie maanden geleden thuis bij de familie Karel Ganpat werd vergaderd. Buurtbewoners hadden de minister verzocht om de in 1983 gebouwde loopbrug die heel wat mankementen vertoonde, spoedig te herstellen of te vernieuwen en indien mogelijk een heel andere brug te bouwen, zodat het bestemmingsverkeer ook gebruik van kan maken. De mensen moesten voorheen 7 km omrijden om naar de Majadam te komen.

Minister Chotkan zorgde ervoor dat de Manjadam en de Domburg 3e straat eerst van een laag base course werd voorzien, waarna de bouwwerkzaamheden van de nieuwe brug van start zijn gegaan op zaterdag 25 april. President Desi Bouterse kon wegens andere dringende verplichtingen niet aanwezig zijn. Het Surinaamse staatshoofd feliciteerde de plaatselijke bevolking via minister Chotkan en sprak de hoop uit dat de nieuw gebouwde brug die nu bestemd is voor voertuigen, fietsers en voetgangers, nuttig in gebruik zal worden genomen. De buurtbewoners waren bijzonder onder de indruk en bedankten de minister voor zijn belofte en afdeling Bruggen voor de top prestatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

32 REACTIES
 1. Desi Bouterse kon wegens andere dringende verplichtingen niet aanwezig zijn.😂😂

  Dit initiatief werd door de minister genomen toen drie maanden geleden thuis bij de familie Karel Ganpat werd vergaderd.😂😂

  Na heel heel heel hard werken kon de brug na een week op zaterdag 2 mei worden opgeleverd. 😂😂😂


  Maak melding

 2. Dizzy Bouterse kon wegens andere dringende verplichtingen niet aanwezig zijn.😂😂

  Dit initiatief werd door de minister genomen toen drie maanden geleden thuis bij de familie Karel Ganpat werd vergaderd.😂😂

  Na heel heel heel hard werken kon de brug na een week op zaterdag 2 mei worden opgeleverd. 😂😂😂


  Maak melding

 3. Met staatsmiddelen wordt er hier duidelijk partijpolitiek bedreven. Als het onderontwikkelde deel van het volk dit niet ziet en niet naar het grote plaatje kan kijken stemmen ze straks weer op de NDP. Wens de mensen die het wel inzien en richting de armoede worden gedreven veel sterkte. De anderen rest maar wijsheid toe te wensen.


  Maak melding

 4. Opvallend, de verkiezingen zijn er bijna, dus worden er kadootjes uitgedeeld in ruil voor stemmen.

  1 stuk weg geasfalteerd
  2 dorpje krijgt elekriciteit
  3 bruggetje gebouwd
  4 er worden wat percelen gebouwd
  5 voedeselpaketten voor binnenland bewoners
  6 coronavrij land
  7 olie gevonden
  Etc..

  Trap er niet in. Ga voor een betere toekomst, want die ziet er momenteel niet rooskleurig uit.


  Maak melding

 5. U kunt dag en nacht nog alle moeite doen om een voldoende te halen, maar u gaat toch niet over hoor! Onthoud dat goed, want de cijfers van eerste en tweede kwartaal zijn slecht, dus al ga je in de derde kwartaal alleen tientjes hebben, u gaat niet over! Wat is er gebeurd met die 4 miljard usd die er geleend is! Peh a moni deh! Vier soorten koers en men weet niet welke de juiste is. Doe die koers op 25srd voor 1 usd, dan kan je nog meer gaan lenen. En zo breng je meer ontwikkeling. Een brug bouwen, een weg asfalteren is uw taak. Maak er geen reclame mee. Wanneer u een goeie leider zou zijn en er ontwikkeling was, was reclame nieteens nodig. Volk van Suriname, de keus is aan u op 25 mei of u nog verder in de modder wil zakken met deze paarse ratten of een andere richting wil opgaan, voor u en uw gezin, uw land, uw toekomst.


  Maak melding

 6. De rekeningen van de laats gerealiseerde projecten moeten alsnog naar de ndp gestuurd worden want zij eisen de schouderklopjes op welnu laten zij het ook betalen desnoods door middel van een openbare verkoop van roerende en onroerende zaken van de ndp top en hun naaste families.
  Domburg is echt een nachtmerrie voor ddb. Hij kan er niet wonen gaat niet naar vergaderingen daar en is ook niet beschikbaar om een fles bubbels daar te spuiten. Die kok is wel sterk hoor!


  Maak melding

 7. Zie bij de slechte foto van dit artikel contouren van wederom een houten brug, geen duurzame brug maar een brug die veel onderhoud zal vergen dus een brug te ver!


  Maak melding

 8. En de covid 19 maatregel weer overtreden de paarse ratten meer dan 10 personen aanwezig niemand mag zijn of haar mond openmaken .


  Maak melding

 9. Gefeliciteerd met deze mijlpaal, maar waarom weer een paarse rand en NDP vlag erbij?
  De regering moet toch zorgen dat de Infrastructuur op orde is en onderhouden wordt?


  Maak melding

 10. =Vloek van de NDP, omdat het belastinggeld geld is van het volk en niet van de NDP. Jullie zijn gewoon verplicht bruggen, huizen en wegen aan te leggen voor de burgers.


  Maak melding

 11. ” … Na heel hard werken kon de brug na een week op zaterdag 2 mei worden opgeleverd. … ”

  Dus na heel hard werken en dankzij sponsoren, buurtbewoners en zeker niet te vergeten Karel heeft de NDP een houten brug gemaakt.
  WAUW ! BRAVO !
  Nog zo’n geweldig en geslaagd project in korte tijd. Eerst na 10 jaar 2 containers met bananen naar Barbados en nu een houten planken brug. Dit is ontwikkeling en investering in infrastructuur a la NDP.
  Jammer dat Bouta er niet bij kon zijn. Ik had op zijn minst wel Ingrid Waldring verwacht.

  Dit moet wereldwijd uitgezonden worden. NDP levert top prestatie: in 1 week houten planken brug.


  Maak melding

 12. Gefeliciteerd mensen van Domburg. Eindelijk een mooie stevige brug voor jullie!
  Drie frontregeringen is het niet gelukt om een brug voor jullie te bouwen! Foei!!!
  Eindelijk nu wel!


  Maak melding

 13. hoe lang is die brug dan, hoeveel meters.. kan een vrachtwagen overheen rijden zonder instorten..
  is het een vierbaans brug of enkel een fiets pas brug..
  met hoeveel ton kan je erover heen..


  Maak melding

 14. Gebouwd met belastingcenten van de VHP aanhang en dan met NDP vlaggen zwaaien. Kun je je voorstellen dat men bij de oplevering van een brug in Nederland met VVD vlaggen gaat wapperen. Je wordt met pek en veren ingesmeerd en de rest van je leven belachelijk gemaakt. Ongelooflijk We gaan steeds meer op Cuba lijken.


  Maak melding

 15. Ondankbaare mensen heb je veel al zet je een gouden brug tog zal er mensen zijn die gaan klagen een advies aan mensen die niet tevreden zijn met dit brug, ik raad jullie aan om dit brug niet te gebruiken


  Maak melding

 16. Heeft NF ooit een brug met succes kunnen maken???? Ga maar kijken naar brug van Carolina brug die gevallen is dat tijdens NF is gemaakt daar moet een onderzoek komen. Dank aan bouta moeten de mensen van NF zijn dat ze nu snel naar nickerie en commewijne kunnen gaan en andere plaatsen.


  Maak melding

 17. Gaan ze bij elke zucht en scheet feest vieren en champagne flessen open trekken?
  Wat een zielige figuren. Het is een nietszeggende brug die al lang gemaakt had moeten worden. Hadden de bewoners in de omgeving ook kunnen maken. Het gaat niet eens om een deugdelijke brug.
  Oeng libie mie.


  Maak melding

 18. Die oude politieke partijen hebben een chronisch gebrek aan creativiteit en flexibiliteit.

  Ze denken nog steeds in meerjaren plannen
  ,we leven niet in 1900.

  De NDP is nog in een leerproces, maar ze hebben de creativiteit en flexibiliteit om de nieuwe generatie een kans te gunnen.

  NDP na wi egi sani !


  Maak melding

 19. Hahahaaaa….. NDP. zit nog in een leerproces, over 5, 10, 20… jaar nog steeds, ze zeggen wel eens “” wachten tot je een ons weegt ” maar bij sommigen komt het nooit, we worden gestimuleerd niet te werken door pakketten uit te delen, waarom zou je dan moeite doen om naar school te gaan, opleiding/cursussen volgen, veel te vermoeiend, loop ik liever over een houten bruggetje, heeft het in 1900 ook goed gedaan, waarom zou het nu ook niet kunnen?
  het is nog ‘goedkoop’ ook en uit eigen bodem, LANG LEVE DE NDP.


  Maak melding

 20. De NDP is nog in een leerproces?( hoeveel jaar is Bouterse in het machtcentrum dan?), maar ze hebben de creativiteit (creatief om te stelen) en flexibiliteit(zijn de mooie praatjes want achteraf minder mooi is) om de nieuwe generatie een kans te gunnen.( nieuwe generatie in meer schulden, hoeveel ton usd per inwoner schuld met alle leningen? NDP na wi egi sani, sa go kir unu!!


  Maak melding

 21. Wanneer gaat men over met het bouwen van bruggen volgens internationale standaarden.
  Weer zo,n waardeloze brugconstructie, bouw gewoon een stevige brug voor een levensduur van 50 tot 80 jaren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES