Starnieuws: ‘Kortgedingrechter schort valutawet Suriname op’

65
Omstreden wetswijzigingen valutaverkeer goedgekeurd in DNA
Zaterdagochtend 21 maart om 05.00u in de ochtend werden de wijzigingen aangenomen door de coalitie.

De omstreden Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (oftewel valutawet), die onlangs aangenomen is in De Nationale Assemblee, is door de kortgedingrechter opgeschort. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws zojuist. Een kortgeding in deze zaak was door de fracties van de VHP en de NPS aanhangig gemaakt.

De wet zou volgens de eisers strijdig zijn met de grondwet en andere wetten en is opgeschort totdat de zaak in bodemprocedure wordt beslecht, heeft de rechter beoordeelt. De wet mag geen rechtskracht hebben totdat het Constitutioneel Hof een oordeel geeft over de (on)grondwettelijkheid hiervan schrijft starnieuws.

De wet die het gebruik van buitenlandse valuta, zoals de euro en de Amerikaanse dollar sterk inperkt, zorgt al sinds de aanname voor veel onrust bij onder andere banken, vakbonden, aannemers, verzekeringsbedrijven en wisselkantoren.

Critici zijn het wel eens met het doel van de nieuwe wet, maar ze hebben grote twijfels of dat met de strenge regels ook bereikt zal worden. Ze vrezen voor grote nadelige gevolgen. Daarnaast zijn ze boos dat de wet is behandeld zonder overleg met hen.


65 REACTIES

 1. De opschorting van de Valutawet spreekt boekdelen!
  Op zaterdag 21 maart 2020 was dit al aan de lezers voorgehouden. Sla de archieven maar op.


  Maak melding

 2. Dat is alvast 1!
  Intussen hebben alle PA’s het werk neergelegd wachtend op hun toegezegde gelden van 10 jaren!
  Dingen brokkelen langzaam af.
  Nu ff snel onderhoud verrichten aan de heli en het vliegtuig dat niet mag vliegen.
  Duikboten zijn geen probleem want iedere autobezitter bezit met dit regenweer een duikboot.
  Dengue ligt alweer volop op de loer.
  Wel zonde van de toeslag die de coalitieratten krijgen voor hun nachtelijke wetsaanname met onmenselijke lange werkuren.


  Maak melding

 3. Alle moeite voor niks.
  Ze maken wetten die niet werken en zijn zogenaamd productief bezig. jullie moeten wetten maken in het belang van Suriname en niet in het belang van de NDP. Kies oeng mooi. Vaarwel na 25 mei. Mijn fles champagne staat al koud


  Maak melding

 4. Wet Rij en Voertuigenbelasting: Soso poepe
  Sociale Wetten die aan alle kanten rammelen.
  Wet die de MOORDENAAR straffeloosheid moest garanderen.
  Valutawet die de koers bepaald No e Deug

  Dit is waar de Paarse coalitie heel goed in is.


  Maak melding

 5. Stom gezeik in Nederland betaal je ook niet in winkels met Amerikaanse dollars of met vreemde valuta. Je hoort gewoon met de valuta van het land te betalen. Maar voor die oplichters, drugs baronnen en zogenaamde ondernemers in Suriname is het toch lekker al die vreemde valuta kunnen ze de bevolking lekker verder oplichten.
  gemodereerd

 6. In de praktijk werkte deze wet toch al niet. Handelaren hanteren een koers van 1 op 20, dus vele malen hoger dan die opgelegde CBvS koers. De zwarte markt koers is nu 1 op 15, is een kwestie van tijd dat die ook stijgt.

  Consumenten hebben hier helemaal geen baat bij want al wissel je het geld op de zwarte markt, je geld gaat net zo hard weg vanwege de duurdere (hogere koers) produkten.

  Enige optie is produkten stimuleren van eigen bodem. Als je al die dure import produkten niet aanschaft gaat de winkelier ze ook niet meer opkopen. Importeurs/ distributeurs zullen nog grotere verliezen lijden en zelfs failliet gaan, maar dat is een offer die men voor lief zal moeten nemen. Ze moeten nu alvast kijken hoe ze hun bussinis model gaan veranderen.

  Misschien dat Rudisa ze voor een appel en een ei opkoopt via een eventuele veiling, er is van alles mogelijk, wie weet…

  Ik voorspel ook dat veel onroerend goed door groot vermogenden massaal voor een habbekrats opgekocht zullen worden (veiling). De rijken gaan dus rijker worden, gebeurd altijd in een crisis.


  Maak melding

 7. Haha ik zeik in mijn broek van het lachen. Wedden dat Bouterse de kaart
  Noordzee trekt dat die de rechters beïnvloeden


  Maak melding

 8. De integriteit van de rechter in deze uitspraak staat nu ter discussie. Het is duidelijk dat wij met een verziekte rechterlijke systeem te maken hebben. Het laatste woord is in deze zaak nog niet gesproken. Er is hier duidelijk sprake van partijdigheid, vooringenomen standpunten, belangenverstrengelingen en corruptie die het rechterlijke systeem hebben verziekt. Het zou daarom niet slecht zijn als de NDP en haar partners bij de verkiezingen van 25 mei a.s 26 tot 30 zetels halen.
  gemodereerd

 9. Sammy the Queen 5 mei 2020 At 18:12

  Ik ben er gewoon hoor. Dus je denkt in al je eenvoud dat als je NDP-er bent je het ook altijd met al het beleid eens bent? Keep dreaming. Ik heb vanaf dag 1 deze wet niet zien zitten en er zijn meer NDP-ers die hier hun twijfels over hadden. Nu jij weer.


  Maak melding

 10. RobG 5 mei 2020 At 18:22
  De integriteit van de rechter in deze uitspraak staat nu ter discussie. Het is duidelijk dat wij met een verziekte rechterlijke systeem te maken hebben.

  Niet de rechterlijke macht is verziekt maar jouw geestelijk vermogen is verknipt. Je bent diep paranoia en je ziet in alles wat niet in jouw straatje past in strijd met het recht of is de schuld van de VHP. Een rechter met ballen !
  gemodereerd

 11. Abdoel kruipt nu helemaal weg onder de stoeptegels waar ze hen gevonden hebben.
  Hij is al vanaf zijn succes stil en steeds stiller.

  Sandew Hira zal ook hier wel een artikel over schrijven dat het rekolonisatie en criminalisering van Abdoel en co betreft.

  RobG, Wayambo, Pakiratigri deze wet is een haast product, een wanprestatie, strijdig met het wetgevend proces en strijdig met de grondwet. Kunnen er nog meer fouten gemaakt worden.


  Maak melding

 12. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP

  Beste mensen

  Na 25 mei hoop ik van harte dat De rechter NDP ook verbied om te bestaan
  De NDP is een criminelen benden die een gevaar is voor het bestaan van Suriname..
  Financieel en economische hebben ze herhaaldelijk bewezen dat ze de staatskast
  Leeg roven.. de feiten liggen daar beste mensen


  Maak melding

 13. @RobG
  “Er is hier duidelijk sprake van partijdigheid, vooringenomen standpunten, belangenverstrengelingen en corruptie die het rechterlijke systeem hebben verziekt.”

  Beste RobG als u de moeite genomen had de oorspronkelijke wet te lezen, de nieuwe wet en de grondwet als mede nota genomen had van de eis dan zou geen domme uitspraak doen over partijdigheid etc. maar de rechter respecteren voor een correcte uitsprak.


  Maak melding

 14. @Rogb
  Wanneer de zelfde rechter een vonnis wijst dat in het voordeel is van de paarsen, dan is het instituut niet verziekt en of partijdigheid. Als je je elf niet kan neerleggen aan het vonnis, komt jou andere rechtsmiddelen toe. Dien de zaak in bodemprocedure of teken hoger beroep.


  Maak melding

 15. Gelukkig is er gerechtigheid.
  Wat nu volgt is onze lieve Heer zijn werk te laten doen.
  De mens wikt maar God Beschikt.
  Storen jullie je niet aan volgelingen van het kwaad.
  En het is zo, zij zien die vlaggendief recent niet met pistool.
  Zij weten niks van corruptie bij de Bosjebrug, Spsbbank, centralebank, chotellal enz.
  Zij draaien om de hete brei heen.
  Ze zijn aan het meeprofiteren en zijn blind voor onrecht.

  Ook zij gaan naar Ocer en zien bijna iedereen met een pistool.
  Zij weten goed niet meer van kwaad te onderscheiden.

  Waarom kunnen zij ook niet critisch zijn tegen hun partij, wanneer die steelt en blundert?
  Moet Suriname niet op de eerste plaats?

  Gelukkig zorgt God voor ons.

  Opgepast dieven, alles komt goed voor de onderdrukten


  Maak melding

 16. Excellente rechter,

  U heeft met deze draadkrachtige, correcte, maar vooral verstandige uitspraak Su weer wat hoop gegeven. Er valt nog heel wat recht te zetten in Su, maar laat dit een stap in de goede richting zijn.

  Wij, het volk van Suriname zijn u dankbaar voor deze daadkrachtige beslissing. Wij geloven in een eerlijk rechtsysteem, en u heeft bewezen dat deze nog bestaat.

  Nogmaals dank! Namens het surinaamse volk, in Suriname, Miami, en aan de Noordzee.


  Maak melding

 17. Door de uitspraak van de kortgeding rechter voldoet Suriname ook niet meer aan de mondiale verplichting om witwas-praktijken tegen te gaan. De regering moet internationale ruchtbaarheid geven over deze kwestie. Alle beschaafde samenlevingen hebben wetten om witwas-praktijken tegen te gaan. De rechter heeft mijn inziens grote financiële belangen te verdedigen voor het witwas-kartel. Het laatste woord is nog niet gesproken.


  Maak melding

 18. Ik ben bang dat als de NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ de verkiezingen verliest hun aanhangers zullen overgaan tot het plegen van geweld.

  Ik hoop van harte dat deze partij DIKKE TOM verliest zodat ze weinig tot niets meer te vertellen zullen hebben in Suriname.


  Maak melding

 19. Leve de rechtstaat,kan ik weer over valuta beschikken,wanneer ik wil.Ik kan mijn huis in euro,s gaan verkopen en mijn huurder gewoon weer in valuta laten betalen zo als het al was.Thank God.Waar is Abdoel nu,ergens in een hol gekropen.Vandaag dus ook in SU bevrijdingsdag.


  Maak melding

 20. Ach, de rechters zijn ook normale burgers met een politieke voorkeur. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van de oppositie naar de verkiezingen van 25 mei. De oppositie had zo vlak voor de verkiezingen wat anders nodig. Want alleen klagen over gestolen vlaggetjes werkte natuurlijk niet!
  & Hoefdraad vervolgen lukte niet helemaal;
  & Daarna wordt Maisha door de PG uitgenodigd voor een borrel;
  & En nu schort de kortgedingrechte de valutawet;

  In deze moeilijke crisisperiode is de regering bezig de noden van het volk te verzachten, terwijl de elite groep bezig is met campagnevoering. Gelukkig maakt deze kleine elite groep maar 10% van de Surinaamse bevolking uit! Voor de valutawet had deze zelfde groep voorspeld dat de koers voor de verkiezingen zou stijgen boven de 25 SRD voor de Amerikaanse dollar. Helaas bleek dat ze ongelijk hadden, dus moest er wat anders gebeuren.

  In Suriname heeft de oppositie ook de controle over belangrijke delen van de particuliere media. De columnisten en journalisten zijn getraind in focus-verschuiving.
  De oppositie heeft gekozen voor focus-verschuiving: praat niet over het economisch beleid, maar criminaliseert de persoon door een hetze die zich niet baseert op feiten en visie.

  Of de oppositie hiermee de verkiezingen gaat winnen moet blijken op 25 mei. Hoeveel procent van de arme bevolking denkt de oppositie te kunnen beïnvloeden door een andere manier van campagnevoering! In elk geval alles gaat ingezet worden!

  Time will Tell!!!


  Maak melding

 21. Rob jong denk toch aan je gezondheid.
  Je hebt nu al twee keer gereageerd.
  De Ndp heeft er een teringzooi van gemaakt dat was en is bekend.
  Door met ondeugdelijke wetten te komen speel je je troefkaart.
  Als je dit wil doen zorg dan dat ten minste je wet niet in strijd is met hogere wetgeving.
  Het is zuur voor jou voor abdoel en al die andere jaknikkers die tijd noch moeite hebben genomen om na te gaan wat voor de wet stemmen betekent.
  Misschien hebben ze wel nagedacht, maar is hun kennis ontoereikend.
  Begrijp je wel wat is gebeurd?
  Ik denk het niet. Internationaal ruchtbaarheid geven schrijf je.
  Het buitenland ziet slechts een ding:
  de regering van Suriname heeft weer een nederlaag geleden. Het beste is geen ruchtbaarheid, maar dokken. Net als vroeger; dok dok dagoe wagie e kong.

  Wat nu rob. Wat zou de ndp nu moeten doen om het valutaverkeer dat ze volledig heeft laten ontsporen weer op de rails te krijgen.
  Ik wacht met spanning op je antwoord.
  gemodereerd

 22. Kondremangs
  Waar is Aboel met zijn grote bek nu?
  Pseudo econoom. …nu zal je rechterlijke macht weer afkraken. ..net als de zaak van Boefdraad. ..de leendemoon. …
  De komende weken zullen we nog meer geconfronteerd worden met opmerkelijke zaken. ….last minute benoemingen. …vertragingstaktieken van DiDiBri en zijn boevenbende. ….de slaafse en Pakketten aanhangers,;slachtoffers van het destructief belijd van DiDiBri. ….zullen in het geniep opgehitst worden door leden van het politburo van de nsdap om wanorde te zaaien. ….maar A fos pesi beng brong. A disi we njang lalalala. …geen Tralala a la DiDiBri. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 23. Kondremangs
  Wayambo. ….je doet me denken aan Waldootje. …..zelfde schrijfstijl. .maak gelukkig geen scheldwoorden. …..maar wel mij nadoen met. …TIME WILL TELL! ! !
  Dus bij deze. ….kondremangs. …NOBRUYA en die DiDiBri lover Wayambo zijn NIET dezelfde persoon. ….integendeel. ….but always
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 24. j.bakra 5 mei 2020 At 18:12
  En weer schuift Surinaamse rechter een door DNA democratisch aangenomen wet terzijde…

  Democratisch aangenomen ? Zonder mop maar dan heb jij geen ka begrepen van de uitspraak van de KG rechter. Waarom heeft zij de Valutawet opgeschort ?
  DNA is een puppet van de fascistische NDP partij.
  gemodereerd

 25. Omdat de SRD niet sterk genoeg is en steeds sprake is van devaluatie moet men kunnen handelen in vreemde en harde valuta zoals de EURO en de USD.
  DIT IS MIJN UITSPRAAK EN HIERMEE MOET U HET DOEN.

  (Dit is de resultaat van de NDP regering die 10 jaar aan de macht is.)


  Maak melding

 26. john 5 mei 2020 At 18:00
  Alle moeite voor niks. Heb je het over mijn posting, verzonden vanaf mijn mobiel.
  Nog maar een keer, maar nu vanaf de lap

  Rob, jongen denk toch aan je gezondheid. Je hebt twee maal gereageerd op dit artikel.
  Dat kan, als je tevens reageert op een mede forumlid. Dat is nu niet het geval.
  Wees voorzichtig

  Je schrijft nogal wat.
  1 Partijdige rechters, corruptie, belangenverstrengeling
  2. Internationaal ruchtbaarheid geven

  ad1)
  Als de uitkomst jouw welgevallig was geweest had je natuurlijk en heel andere visie.
  Heeft jouw partij dan niets fout gedaan? Ik verwacht geen antwoord, want zodra het te lastig is ga je eraan voorbij.
  Abdoel, alle ministers die voor hebben gestemd staan in hun hemd. Hebben deze ministers de wet wel bestudeerd?
  Nee, stoute jongens
  Ja, dan zijn er twee mogelijkheden
  – Willens en wetens voor stemmen terwijl ze weten dat de wet in strijd is met hogere wetgeving en op oneigenlijke grond is behandeld in de assemblee. Met name de voorzitter maakt zich schuldig aan, om jouw woorden te gebruiken, corruptie en belangensverstrengeling
  – ze hebben het bestudeerd, maar begrijpen er de ballen van. Gebrek aan kennis. Dit heb ik al veel vaker geschreven

  2. Internationale ruchtbaarheid
  Dit zal zonder meer gebeuren. Helaas voor de regering zal de grote boze buitenwereld hier anders tegenaan kijken dan jij hoopt.
  De reactie zal zijn; kunnen ze daar dan helemaal niets. Hebben ze zomaar een wet in elkaar geflanst? Een ander zal zuchten en zeggen; had je iets anders verwacht dan?
  Het beste dat je nu kan doen is wat men jongens vroeger riepen op straat:
  dok dok, dage wagie e kong. Oftwel hou je gedeisd

  Ik heb nog een tweede vraag voor je
  Wat kan de regering nu doen om de valutacrisis te bezweren.


  Maak melding

 27. Alle zwarte pieten zowel binnenland als in de stad worden hierbij opgeroepen om op 25 mei op de Oranje partij te gaan stemmen.
  Stem op VHP.


  Maak melding

 28. Wat een afgang voor deze paarse jaknikkers, die tot de volgende ochtend de opdracht hadden gekregen, deze omstreden wet door te drukken.


  Maak melding

 29. Dankjewel VHP en NPS. Nu kan ik mijn huurders met het valutames op de keel verder de verdoemenis in helpen! Dit zijn niet mijn woorden, maar die van de grote jongens in Suriname die hun woekerwinsten zagen slinken door de valutawet. Hierbij horen ongetwijfeld de sponsoren van de VHP! Dankjewel!! Nu het volk nog een of ander kulverhaal voorhouden, waarom het goed is dat zij tegen woekerkoersen valuta moeten kopen, dat het goed is voor hun heden en hun toekomst!
  gemodereerd

 30. Een overwinning voor de VHP en de NPS ja dat is het maar tegelijkertijd ook eentje die in het voordeel werkt van de coalitie omdat de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (oftewel valutawet) haar doel niet heeft gehaald. Nimmer is er controle geweest op de koers van de US$ en de Euro.
  De coalitie is de VHP en de NPS, denk ik, erg dankbaar met hun actie omdat de coalitie, hoe stom het ook klinkt, deze wet hen zoveel schade heeft berokkend dat achteraf gezien de valutawet een domme ondoordachte actie is geweest.
  De Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (oftewel valutawet) is nu “geparkeerd”
  en zeker tot na de verkiezing, iets wat de coalitie zich niet kon veroorloven om te doen gezien de haast en spoed waarmee de wet is ingediend en behandeld en goedgekeurd want de valutawet zelf door de coalitie intrekken of “parkeren” zou een verschrikkelijk groot gezicht- en partijverlies betekenen.

  Wat nu wel het effect zal zijn, los van welke koers er nu zal komen, werkt niet in het voordeel van de coalitie maar meer nog voor Suriname.
  Indien de koers nog harder zal stijgen dan boven de laatst bekende koers van 1 op 11 heeft dit grote gevolgen voor het tekort en de hoogte van de valuta schulden uitgedrukt in SRD’s met alle gevolgen van dien.

  RobG
  Wat is het schaamrood op je gezicht zichtbaar?
  Denk je dat de valutawet het zal halen? Ook al zou de coalitie nog 5 krijgen?
  Jij als (pseudo) econoom zou toch wel een voorspelling kunnen doen?
  Of ga je toch van het standpunt uit “economen zijn het vaak niet eens met elkaar” zoals er vaak wordt gezegd.
  Ai ai RobG ik ben benieuwd naar jou mening / inbreng op deze uitspraak


  Maak melding

 31. @ Sint
  DIT IS MIJN UITSPRAAK EN HIERMEE MOET U HET DOEN.
  Haha. Top.
  Als ik naar dit programma keek, verbaasde ik mij altijd over de kibbelende partijen.Vaak om niets
  De zin van de rijdende rechter vond ik altijd geweldig. Dan zag je de gezichten van die figuren. haha.


  Maak melding

 32. @RobG 5 mei 2020 At 18:52
  Door de uitspraak van de kortgeding rechter voldoet Suriname ook niet meer aan de mondiale verplichting om witwas-praktijken tegen te gaan.

  beste RobG deze wet heeft helemaal niets met witwassen en voldoen aan de internationale regels te maken. Die wetten waren er al en werden door Silos van Dijk geimplementeerd met het national risk assesment. U zwetst weer.


  Maak melding

 33. Na 25 mei moet Bouterse de boel bij de rechtelijke macht opruimen. Daar is geen tijd voor politiek.
  Als jullie denken dat Chan met 9 zetels en NPS met 2 zetels voor President en VP gaan zorgen dan heb je het mis. Brunsie en SOMO hebben al een coup klaar tegen deze lummels.
  Ik heb nieuws voor jullie. NDP komt met meer zetels. Schrijf het achter je deur.
  Het einde van de drugsgasten van VHP is voorbij


  Maak melding

 34. De oranje partij is jaren terug al geinfiltreerd in de rechterlijke macht en zij praten over trias politica. Hoe moet een land in ontwikkeling vooruit komen als er sprake is van kapitaalvlucht?
  gemodereerd

 35. RobG
  Door de uitspraak van de kortgeding rechter voldoet Suriname ook niet meer aan de mondiale verplichting om witwas-praktijken tegen te gaan. De regering moet internationale ruchtbaarheid geven over deze kwestie.

  Ai RobG alweer het gezwam en gezwets van je.
  Hoezo niet meer aan de mondiale verplichting om witwas-praktijken tegen te gaan tegen te gaan?
  Met een wet alleen voorkom je geen witwas-praktijken. En dat is precies wat in Suriname speelt een wet maar geen organisatie eromheen die de wet zou moeten handhaven en toepassen.

  RobG
  Suriname heeft door haar eigen stomme schuld en zogenaamd doortrapt denken zichzelf internationaal op de kaart gezet.
  Wie zal nu niet weten welk land en welke minister 3 keer hetzelfde in onderpand heeft gegeven?
  Alle banken en financiële instellingen ter wereld weten momenteel dat de moederbank in Suriname, de CBvS,lange vingers heeft getoond en zich iets heeft toegeëigend wat krachtens de wet namelijk het wettelijk bezit niet van haar is,
  De hele financiële wereld weet dat Suriname alleen m.b.v. de IMF , haar laatste strohalm, aan haar verplichtingen heeft weten te voldoen.

  RobG
  Hoezo internationaal ruchtbaarheid aan geven? Leg het me eens uit.
  1 ding weet ik zeker omdat mijn moeder mij dat heeft ingeprent “wang WC en tingi ma a ka sa de in a plee e tingi moro” en dat is ook zo in dit geval de geur in de buurt van de coalitie ruikt maar de mensen hun geur is veel erger


  Maak melding

 36. @Wendy

  He zal een zetel tussen je benen krijgen dan heeft NDP 29/30 zetels. Alleen moet jij ieder keer je benen wijdt open gooien zodat ze die zetel kunnen gebruiken.


  Maak melding

 37. @wayambo

  Voor de valutawet had deze zelfde groep voorspeld dat de koers voor de verkiezingen zou stijgen boven de 25 SRD voor de Amerikaanse dollar. Helaas bleek dat ze ongelijk hadden, dus moest er wat anders gebeuren

  Ik weet niet over welke “groep” jij t hebt die een koers van 25 srd had voorspeld…..maar is 15 srd voor de usd. niet rampzalig genoeg? Dus zolang de koers onder de 25 srd. blijft….neks no fout? schoolvoorbeeld van paars denken


  Maak melding

 38. als je het gezicht van abdoel ziet, hier boven denk je dat zijn hele familie inclusief vrouw en kinderen zijn vergaan met die duikboot,. letterlijk..
  ik dank niet dat hij rustig zal slapen tenzij hij naast de moordenaar komt te liggen.

  wat een afgang. met zoveel bar barie aangenomen tot 5 uur in de ochtend meer dan 24 uren bakelijen over niks… zonde voor al die tijd en geld van het volk..
  na 25 mei zullen ze hard weg lopen..
  gemodereerd

 39. wendy
  Je bent en blijft een dom wicht. Ik denk dat je intellect hetzelfde is als dat van RobG echter is je lees en begrijpend vermogen vele treden lager dan die van RobG.
  Dit wetende zal ik proberen in krabita taal het aan je te vertellen.
  Volgens mij kan een éénmaal benoemde rechter niet worden ontslagen omdat een rechter voor het leven wordt benoemt en kan dus niet worden ontslagen ze blijven rechter tot de dood of hun pensioen. Een rechter wordt dus benoemd en wordt niet in dienst genomen.
  Ik neem dus aan dat je de woorden “in dienst genomen” niet herkend als zijnde een bekende woord tussen je oren
  Dus jou advies aan de NDP “om de boel op te ruimen” is gelijk aan de domste opmerking die je maken kan. Take a walk en probeer die schaarse werkende grijze cellen maximaal te benutten.
  Je kunt ook met RobG in discussie gaan ik zeg niet dat je daar want van op kunt steken


  Maak melding

 40. Voorzitter Jenny Simons ,Hooghart ,Doehkie en de rest van NDP jullie hebben voor niets 26 uren vergaderd heel lang .

  Zie maar een wet in een paar dagen bestaat niet ,ik heb zelf tot laat gekeken heel zwaar om te blijven kijken .

  Doehkie en Hooghart sprongen in de lucht na de aanname van de wet .

  Doehkie je heb nog 20 dagen dan ga je met ontslag ,zie maar wat je achter laat Doehkie .

  Hooghart oude bok 78 jaar jij komt niet terug in DNA je kan het vergeten .


  Maak melding

 41. Wendy
  Wat bedoel je met opruimen en waarom noem je de naam van de president.
  Niet netjes van je
  gemodereerd

 42. @Moderator:’Het zou u sieren als u gewoon aangeeft dat ik tot na de verkiezingen geblockt blijf. Bent u zo bang voor mijn opmerkingen?


  Maak melding

 43. Paars is echt geslaagd ondanks faillissement van
  Sranan ??????????

  Koers was bij regeringsovername 1 op 3,5 !

  Koers na Paarse valutawet 1 op 20 !!!

  Gefeliciteerd, un broko a heri ekonomia fu Sranan !

  No un kan broko a rechtssysteem fu a kondre !

  Sranansma e gwa fesi !!!

  PS : Sranan people un opo un ai !!!!!!!!!!

  No more slavery !!!!!!!!!!
  gemodereerd

 44. de N.D.P is een paar mensen die bijelkaar gekomen zijn om staatskasten leeg te plunderen…….vervolgens timmeren ze een paar wetten bijelkaar om het te camoufleren……ga de geschiedenis maar na….jaren tachtig….jaren negentig….en nu weer….drie keer is scheepsrecht.


  Maak melding

 45. Een laatste stuiptrekking van die loopjongens van die jongens aan de amstel.

  Ze zijn ook te oud voor de job, bouta trouwens ook.

  Het wordt toch weer NDP en terecht !

  NDP na wi egi sani.
  gemodereerd

 46. Hahahaha. Er was al gezegd dat die wet een rommelwet was maar de paarse dombo’s wilden niet luisteren. Nu is die wet in de vriezer gestopt door een onafhankelijke rechter en de paarse imbecielen hebben niks zinnigs te zeggen als tegenargument.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.