Meer dan 500 personen op COVID-19 getest in Suriname

10
covid-19 coronavirus test

Tot en met 1 mei zijn in totaal 532 personen in Suriname getest op het COVID-19 virus. Tot deze groep behoren ook de 20 personen in het binnenland die recentelijk zijn getest na constatering van de uit Frans-Guyana overgewaaide besmette gevallen.

In het afgelopen weekend hebben medici 10 dorpen aan de Lawa/Tapanahony bezocht en daar testen uitgevoerd. In die dorpen is er ook nagegaan wie allemaal contact hebben gehad met positieve COVID-19 gevallen in Frans-Guyana, de zogenaamde contact tracing. Dat zei de directeur van Volksgezondheid Cleopatra Jessurun gisteren tijdens de persconferentie.

Verder gaf de directeur mee dat de Surinaamse gemeenschap binnen de eerder genoemde dorpen bewust is van de dreiging van besmetting met het coronavirus.

Suriname is momenteel vrij van het coronavirus. De laatste patiënt is bij de afgelopen twee testen negatief getest en dus genezen verklaard.


10 REACTIES

 1. Dat is toch mooi om te horen dat er zoveel mensen zijn getest in Suriname! En toch zitten Jan, Piet, koos en klaas de hele te lullen dat er niet genoeg getest wordt in Suriname!


  Maak melding

 2. Vlak voor het stemmen worden ALLE verboden opgeheven.
  De demente dictator roept de massa en zegt dat hij persoonlijk covid 19 heeft verslagen en samen met jullie verslaan we ook de oppositie en het volk scandeert zijn naam. Wie het hardst schreeuwt krijgt bami en sof.
  De wat intelligentere massa schuwt meewarig haar hoofd


  Maak melding

 3. Ben jij getest @Wayambo?
  Hahaha…komt corona uit Frans Guyana?
  Op een kleine bevolking van plus minus 500000 bewoners moet een ieder getest worden.
  Coronavirus heeft nooit een gevaar betekent voor Suriname.Suriname is geisoleerd van de buitenwereld.Surinamers reizen naar Nederland en Miami alleen.Als we in Nederland zijn logeren we bij familie thuis.We gedragen ,want anders kunnen we bye bye zeggen en we worden nooit meer uitgenodigd om vakantie door te brengen met onze familie.Als we in amerika zijn blijven we bij elkaar .Ook hier gedragen wij ons.
  De hele hoepla rond corona is veroorzaakt door bouta en de ndp om paniek en onrust te zaaien.Die crimineel ziet voordelen zo te doen.
  Ieder mens die nuchter kan denken weet dat een avondklok overdreven is.Corona kent grens noch kent hij tijd.
  Ieder moet alert zijn.mondkapjes,handschoenen en handen wassen en afstand houden zo hou je niet alleen je zelf maar je omgeving safe.Je mag de straat opgaan liefst alleen het noodzakelijk is en liefst niet in een groep.
  Wordt niet ziek surinamers,in Suriname is er geen hulp.
  Coronavirus kan je niet bestrijden met medicijnen .Er bestaat geen kuur nog.Zo surinamers wees verantwoordelijk.


  Maak melding

 4. Eindelijk goed nieuws uit Suriname, het kan dus jammer dat een crisis als deze het referentie kader moet zijn. naar aanleiding van dit bericht zou ik zeggen Veira for president.
  gemodereerd

 5. Ray@ heb jij geen nieuwe voorzorgsmaatregelen omtrent covid19 je verteld oude voorzorgsmaatregelen die de hele wereld al weet als je echt niets nieuws te vermelden heb ga dan alsjeblieft slapen
  Ray de corona expert.
  gemodereerd

 6. Dat is nauwelijks 0,1% v.d bevolking.
  Over de hele wereld is men er allang achter gekomen dat het werkelijk aantal besmettingen vele malen hoger ligt dan het aantal dat geregistreerd is.
  Ik denk niet dat SU daarop uitzondering is.
  Het betekent wel dat het sterftepercentage veel lager is dan waar WHO vanuit gaat en dat is positief nieuws.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.