Officieel: laatste COVID-19 geïnfecteerde genezen en naar huis

6

Het is officieel: De laatste COVID-19 geïnfecteerde is bij haar laatste twee testen negatief getest. Deze geinfecteerde is met het resultaat, dat op 2 mei 2020 binnen was, genezen verklaard en mocht dus naar huis. Suriname is dus vrij van COVID-19 positieven, is vandaag gemeld op de COVID-19 website van de overheid.

De monitoring van dit laatste geval stopt echter niet, de infectioloog zal over een week het laatste onderzoek verrichten was zondagmiddag op de site te lezen. Dit is goed nieuws voor Suriname, maar om dit zo te houden is het van groot belang dat de samenleving alert blijft en zich aan de COVID-19 orde en gezondheidsmaatregelen houdt.

De situatie aan de grens baart het COVID-19 Crisis Management team nog steeds ernstig zorgen. Er steken nog steeds personen illegaal grenzen en rivieren in Oost, West en zuid Suriname over. De total lockdown van deze grensrivieren, die afgelopen donderdag is ingegaan, is bedoeld om het gevaar voor nieuwe besmettingen in Suriname te minimaliseren.

Tot en met 10 mei 2020 zullen politie, militairen, de Medische Zending, districtscommissarissen en het traditioneel gezag in het binnenland samenwerken om het binnenland en de rest van Suriname Coronavrij te houden.

De site is zojuist ook aangepast:


6 REACTIES

 1. Goed gedaan Su!!! Last de hele wereld een voorbeeld nemen aan ons!!! Lang leve Cuba, hun artsen en medicijnen. Su heeft de beste gezondheidszorg van de hele wereld, blijkt weer. Big up Zijne Excellentie, minister Elias, Overste Kolonel mevrouw Veira en de hele Covid team. Su kan de wereld helpen!! Ze hoeven maar ons hulp in te roepen!
  gemodereerd

 2. suriname is een gezegende land
  je hebt toch surinamers de het slechte wensen voor het land
  alleen maar om aan de macht te komen of te blijven
  de haat zaaiers denk goed na je hebt familie n suriname
  STOP MET DE TAKROE MOFO
  ZIEKTE EN DOOD KENT GEEN RAS CORONA DISCRIMINEERT
  gemodereerd

 3. Nou dat is geweldig nieuws zeg!
  Goed gedaan mensen van Suriname!
  gemodereerd

 4. Wayambo 3 mei 2020 At 23:52

  Goed gedaan Su!!! Last de hele wereld een voorbeeld nemen aan ons!!! Lang leve Cuba, hun artsen en medicijnen. Su heeft de beste gezondheidszorg van de hele wereld, blijkt weer. Big up Zijne Excellentie, minister Elias, Overste Kolonel mevrouw Veira en de hele Covid team. Su kan de wereld helpen!! Ze hoeven maar ons hulp in te roepen!
  gemodereerd
  ====
  Dit bericht heb ik zeker niet geplaatst???? Heel raar!!!
  Moderator, kunnen jullie dit bericht verwijderen!


  Maak melding

 5. Die virus is dus niet zo dodelijk als her en der wordt geclaimd. In de VS en andere landen geven ze als standaardoorzaak op de overlijdensakte op ‘Coronavirus’. Zonde verder onderzoek.
  Sommigen menen dat de symptomen gaan terugkeren wanneer 5G in gebruik gaat worden genomen.


  Maak melding

 6. Over de hele wereld komt men erachter dat het werkelijk aantal besmettingen vele malen hoger ligt dan wat geregistreerd is. Is SU soms een uitzondering ????? Ik denk het niet hoor.
  Ik zal niet verbaasd opkijken als men vlak voor de verkiezingen plotseling komt aandansen met de mededeling dat er meer besmette mensen zijn gevonden en dat er sprake is van een ongecontroleerde uitbraak.
  Dat zou heel goed passen binnen het paarse scenario om langer aan de macht te blijven want dan heeft men een excuus om de verkiezingen uit te stellen of om de toegang van internationale waarnemers te weigeren zodat ze vrij spel hebben om te frauderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.