dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Vijf gezinnen dakloos door woningbrand te Commewijne

VIDEO: Vijf gezinnen dakloos door woningbrand te Commewijne

-

Does Travel - naar Suriname

Vijf gezinnen zijn zaterdag dakloos geworden, door een brand die heeft gewoed in een stenen hoogbouw woning aan de Commissaris Thurkowweg in het Surinaamse district Commewijne.

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt aan Waterkant dat de brandweer van Nieuw Amsterdam de melding om 18.58u kreeg en binnen twee minuten uitrukte. Binnen 4 minuten was de brandweer gearriveerd op het adres. De woning stond toen al in lichterlaaie. Om 19.55u werd het sein brandmeester gegeven.

Ten tijde van de brand waren de bewoners thuis. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Manschappen van het Korps Brandweer Suriname haalde drie gascylinders van 28 lbs uit de woning. De woning was aangesloten op het elektriciteitsnet en niet verzekerd tegen brand.

Volgens enkele bewoners is de brand bij de zekeringskast ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

https://www.facebook.com/kiran.soekhoe.58/videos/1522551297923174/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. In deze pina ting, hoe gaan die mensen doen om weer iets op te bouwen? Hopelijk vangen familieleden ze op.


  gemodereerd
 2. 75% van de woningen in.ons land zijn niet verzekerd men gaat er vanuit het overkomt mij niet. Hopelijk trekken zij hier lering van.
  Nu is het wachten op 1 van de 18.000 volkswoningen of een woning die Turkije komt bouwen.
  Sarie Torie


  gemodereerd
 3. Wat voor vlag gaat er neer terwijl die bedjang mensen filmen? Als het om zoveel gezinnen gaat dan was het geen woonhuis meer maar een pension.


  Maak melding
 4. Het had slechter kunnen zijn
  Bijvoorbeeld 6 gezinnen
  Hier in Florida, waar ik woon, hebben we dit soort problemen niet gelukkig


  gemodereerd
 5. Sammy the Queen@

  Of het nou om een woning of pension gaat,hoeft dat niks te maken…belangrijk is dat er geen brand moest vatten….het is vandaag met hun gebeurd,wie weet dat het morgen met jou gebeurd dan zal men ook zeggen dat het om een pensoin gaat terwijl het een woning is,al blijf je met 1000 mensen in 1 huis…


  Maak melding
 6. @R: Geloof me nou maar dat geen van je tegenwerpingen en insinuaties mij zullen overkomen. Een stenen hoogbouw bezitten/kunnen bouwen en dan geen verzekering af sluiten? Al hadden al die gezinnen hutje bij mutje gezet dan kon de verzekering betaald kunnen worden. En een stoppenkast vliegt ook niet zomaar in de fik maar wel als die overbelast is. Suc6 voor jou en de rest ik heb er niets mee van doen dus kom je jeuk niet bij mij weghalen. En ik blijf erbij dat 5 gezinnen in een woning valt onder overbewoning hotel of pension. De eigenaar moet een fikse boete krijgen.


  Maak melding
 7. Wat u is overkomen, kan ook mij overkomen.
  Deze incident, heeft mij wakker gemaakt.
  Binnen de kortste tijd, zal ik mijn huis, door een erkend bedrijf, laten nakijken op”veiligheid”.

  Wat jammer, dat dit is gebeurd.
  Sterkte…. mensen.


  Maak melding
 8. Sammy the queen@

  Het is niks van jeuk weghalen!!!!als die 5 gezinnen maar zoveel inkomen hadden dan hadden ze hun huis “misschien” wel verzekerd tegen brand…tegenwoordig is het zo geweldig in sur dat je nieteens een lolliepop kunt kopen voor maar 0.50ct dan moet je nagaan om een huis te verzekeren tegen brand in deze tijd….😏


  Maak melding
 9. @R: En toch blijf ik bij mijn punten. Vroeger was er ij ons in de buurt een streelibi gaande. De 1 kocht een koelkast op huurkoop en een paar dgn later hadden de andere buren een nog grotere. Maar de koelkast bleek niet te voldoen dus de eerste leverde het weer in en zo ging het steeds.
  In het bericht staat dat het betreffende huis een STENEN HOOGBOUW was. Ik heb begrepen dat stenen en cement heel duur zijn in Suriname. Nou als je een hoogbouw in steen kan optrekken, zorg dan ook voor verzekeringen. Met de 5 gezinnen bij mekaar kan zo een verzekering door alle gezinnen opgebracht kunnen worden netals hoogstwaarschijnlijk de EBS rekening. Ik ga ervan uit dat buiten de hoofdbewoners de andere gezinnen niet gratis all in daar woonden. Ik zie ze nog een Heilige Koe(auto) in veiligheid brengen. Is die ook niet verzekerd? omdat dat nog duurder is dan een lollypop van 0,50ct is? Ons huishouden bestaat uit 4 personen de 2 inwonende kinderen betalen naar draagkracht ook voor hun kost en inwoning volgens de NIBUD adviezen.
  Maar hoe zit het bij de getroffen gezinnen met hun uitvaartverzekering? Ook duurder dan een Lollypop van 0,50ct?
  Oja ik vroeg welke vlag er neerging toen de auto in veiligheid werd gesteld. Misschien wil je me daarop antwoorden. Ik denk dat ik mijn zorgverzekering moet gaan aanspreken want mijn ogen gaan achteruit en ik betaal extra voor brillen maar heb het al jaren niet gebruikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES