Video: Jongeren vernielen ruiten commissariaat Marowijne-Zuidwest tijdens avondklok

29

Een groep jongeren heeft vrijdagochtend 17 april rond 05.00u ruiten van het commissariaat Marowijne-Zuidwest in Moengo kapot geslagen. Het voorval is vastgelegd op beveiligingscamera’s.

Op de beelden is duidelijk te zien hoe enkele jongeren het terrein opkomen en daarbij uit het niets enkele ruiten van het gebouw bekogelen. Het commissariaat laat weten dat de politie in Suriname reeds bezig is met de zaak. “Als dit op het commissariaat kan gebeuren, kunnen ze het ook thuis bij u doen. Nooit en te nimmer zal het bevoegd gezag dit tolereren”.

De districtscommissaris doet een dringend beroep op ouders om op hun kinderen te letten en ook de alertheid van de Surinaamse burgers om deze zaken te voorkomen. Bekijk de beelden hieronder:

https://www.facebook.com/bic.moengo/videos/2739566802984904/
https://www.facebook.com/bic.moengo/videos/162904918395080/


29 REACTIES

 1. Dus het commissariaat Marowijne is dat kleine witte huisje van 2 bij 1 meter of is het een wachthuisje?

  Er is weinig te zien zo maar hopelijk kan kps wat met de beelden.

  Volgens mij zijn het NDPers want de meeste Surinaamse jongeren die niet echt verstand van politiek hebben zijn ook trouwe paarse volgelingen. Ze zijn het duidelijk oneens met de maatregelen van hun baas.

  De meeste NDPers zijn hardleers, eigenwijs en heel koppig. Als de baas zegt jullie moeten voortaan allemaal op jullie knieën kruipen over straat dan doen ze dat wel, maar een tiende deel van de aanhang twijfelt, is zeer opstandig en doet maar ergens aan mee om ergens bij te kunnen horen en ook het gevoel te hebben om in een club(je) te zijn. Al dan niet in vereniging.

  Laatst nog iemand, zogenaamd vhp’ers die overlopen naar NDP, nu? In deze tijd nog? SO SO FAKE! Of anders doen ze het voor ‘een appel en een ei’
  Dan moet je echt het verstand van een badslipper hebben. Opvallende feiten:
  1) Meeste NDPers zijn ndp om maar ergens bij te kunnen horen
  2) Vaak veelal mensen met een aandachtstekortkoming en weinig verstand van zaken op lange termijn

  Het is jammer maar als je altijd al gewend bent buitenbeentje te zijn, geen of weinig familie en vrienden hebt en door de meeste mensen om je heen wordt uitgekotst vanwege onder andere arrogant gedrag. Nou dan ben je bij NDP precies op de juiste plaats.

  Stop 100 Surinamers bij elkaar en de NDPers pik je er zo uit.

  Hoe armer het volk is, hoe makkelijker te bespelen. Een volk wat bang is en doelbewust wordt achtergehouden (van van allerlei zaken) kan je werkelijk van alles mee doen. Als het kan dan is na deze verlenging van 14 dagen nog een verlenging ‘nodig’.

  Het volk lekker verder UITZUIGEN en KAALPLUKKEN! Of zal er straks keihard worden gewerkt waardoor mensen kiezen om toch maar niet hun tijd te besteden aan het stemmen, waardoor deze regering automatisch weer blijft zitten, OMDAT HELEBOEL MENSEN TE BEG*DVERT ZIJN om hun ass te bewegen en zelf te gaan stemmen. Nee, ze denken de anderen doen het wel want mijn stem is er toch maar eentje die gemist kan worden. Gevolg, ndp wint weer…

  Doe wat met je stem mensen!

  Ik vind dit wel erg. Want dit toont maar weer aan hoe zwak de ouders van deze tieners zijn. Ze hadden de kracht niet om hun jongen op te voeden en bij te brengen zulke streken nimmer uit te halen.

  Hopelijk zullen de ouders flink aan de tand worden gevoel. Is er geen stichting als jeugdzorg in Suriname of iets dergelijks? De ouders kunnen nul opvoeden kennelijk


  Maak melding

 2. @De dikkezaak, ga slapen hoor, waarschijnlijk heb je je roeping gemist want je bent allesweter, je hoofd is hol en daarom schuil je achter je nickname😄😄😄😄
  gemodereerd

 3. Dit soort is nu al een grote last voor de maatschappij. Wat ze kunnen is vernielen wat niet van hun is. De ouders moeten ook heropgevoed worden. Kan je geen kinderen opvoeden zet ze ook niet op de wereld. Dit soort wordt op de straat opgevoed. Allemaal gajes.Deze krentenkoppen oppakken en hun ouders de aangerichte schade laten betalen. Opa Doeli met hun.


  Maak melding

 4. Dit gaat grotere vormen aannemen, omdat de jongeren gedwongen thuis moeten blijven en het nut ervan niet inzien. Laaggeschoolden en analfabeten uit dat gebieden hebben een verkeerde signaal ontvangen. De NDP vergaderd, houdt feestjes langs de straat en wil dat alle overige kleuren thuis moeten zittten en uit hun neus moeten eten. Dat gaat dus niet, burgerlijke ongehoorzaamheid is opkomst.


  Maak melding

 5. Brunswijk noemt zich zelf de koning van Marowijne. De berichten die wij uit Marowijne krijgen hebben bijna allemaal te maken met criminaliteit. Onlangs nog zijn toeristen beroofd. Het is bekend dat Brunswijk multimiljonair is. Hij zou als “koning”ervoor moeten zorgen dat zijn volk het goede voorbeeld geeft, omdat hij ook president van Suriname wil worden.
  gemodereerd

 6. Die brandstichtingen op het gebouw van de Staten en het Archief, het hoofdbureau van Politie, de branden aan de Saramacca en Zwartenhovenbrugstraat, het gebouw van ABC zo kan ik nog doorgaan zijn niet door mensen uit het binnenland gesticht!
  Maar ja als je een hond wil slaan vind je altijd een stok of een steen. En als je maar lang genoeg een bepaalde groep criminaliseert dan zet je ze aan tot datgene wat aan hun wordt geplakt.
  Vraag je eerst af wat aan deze vernieling is vooraf gegaan. Ik hoorde een verhaal van een visser die nog ff om ijs ging om zijn waar houdbaar te houden en hij liep in de fuik van de rechtshandhavers. Als die avondklok zo stipt is dan moet er tijdens de opgelegde uren ook niet verkocht worden dan gaat niemand kopen.
  Ik vraag me af hoe het kan dat in een stad waar het onrustig is dat het politiebureau verlaten is nog niet eens een bejaarde slaperige wachter te zien.


  Maak melding

 7. Deze Commissaris is een slap janus weet hij niet wat corona tijdperk is of wil hij dat niet weten of hij doet ook aan vriendjes politiek omdat je hun ouders kent vernielingen aanbrengen aan staats eigendommen? en je staat erbij of het normaal is om later in het journaal te komen met een slap verhaal kom desnoods op journaal dat je de bende heb opgepakt en opgesloten is, hoge boetes heb je ze gegeven hun ouders zullen ze helpen betalen wie geen werk heb word verplicht tot werken er is genoeg te doen tot dat je alles heb terug betaald wat je vernield heb. Staatsgelden is ook mijn geld ik betaal wel mijn belastingen
  En waar zijn hun leiders die schreeuwen moord en brand maar niet eens waarschuwend optreden naar hun trouwe aanhangers Commissaris wil je zand in mijn ogen strooien
  Mijn ogen staat wijd open en mijn oren horen alles Soso lobi tan bung


  Maak melding

 8. Als ouders ( opvoeders ) kan je ze opvoeden hoe je wil, maar als deze soort gajes op straat zijn, dan weet je niet wat ze uitspoken ! Deze soort gajes lopen in groepen, als je daar bij hoort en je doet niet mee, dan ben je een loser. De beste straf voor deze soort gajes is de schade op hun ouders verhalen, (economisch ) dan leren ze het wel af.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. Dit volk gaat ervan uit dat dit eigendom is van de staat. Zij kennen het verschil niet tussen de staat en een regering o.l v. de NDP. Ik ga daarom ervan uit dat deze haat, vernielzucht en hysterie geïnspireerd is door Abop, PL en VHP.


  Maak melding

 10. Nee. Mensen. Jullie weten niet wat er gaande is in moengo. Is een klein stadje met een handjevol politie agenten van ongeveer 10, die denken orde op zaken te stellen op een verkeerde manier. Ga u het nieuw aub even na. Voordat u reageer. De commissaris leef op gespannen voet met de jeugd van het district. De jongeren worden gediscussieerd door de zogenaamde stadscreolen die daar werken. Asj
  gemodereerd

 11. @RoBG: als PL, ABOP en VHP de jongeren aanzetten tot vandalisme dan moeten ze hard aangepakt worden. Dit geldt ook voor de NDP jongeren in Flora, Latour en de vrouwtjes en meneertjes die te voet opzoek gaan naar leegstaande panden om het adres van die panden te gebruilen om vreemdelingen te registreren en ze op de kiezerslijst te plaatsen. Ik hoop dat de jongeren van PL, ABOP en VHP de vieze klauwen van deze heren en mevrouwen afhakken en afleveren bij CBB.


  Maak melding

 12. Ik wil Belfort, Bee, Brunswijk etc etc nu hun grote Beckenbauer horen, over excessief politiegeweld…..beesten zijn deze kut kinderen, neerknallen.

  De discipline is helemaal zoek daar.
  gemodereerd

 13. Waw de opmerkingen die ik lees zeer triest.. kijk maar hoe vel we tegen elkaar zijn… echt jammer en er is niemand die zelfs denkt aansimpelweg kwai jongens streken… misschien hebben ze zelfs strengere ouders dan velen van jullie die hier zo vel gereageerd hebben.. maarja jullie zouden geen Surinamers zijn als er niet meteen gestigmatiseerd zou worden… blanke jongens stichten zelfs brand biemand lult… Belachelijk dat we nog durven te praten over djoeka dit djoeka dat en niet over Surinamers dan zijn er menigen die dit soort uitlatingen zelfs als propoganda gebruiken… Voor velen is het stof om vingers aan te wijzen… persoonlijk vind ik het slechts een strafbare zaak “Vandalisme” in deze waarbij gezien de beelden mogelijk jongeren zich schuldig gemaakt hebben… wanneer zullen we zo kritisch zaken benaderen??? Ik hoor niemand iets zeggen wanneer een tiener hindoestaan drugs over de post gedaan heeft, ofa wanneer een creool geslikt heeft … zo kunnen we verder gaan incest bij de inheemsen.. wanneer gaan we de zaken bekijken als strafbare handelingen die door surinamers gepleegd zijn… zucht… Triest vind ik het dat de media vol zit vooral in deze periode over opbouw van dit land en we nieteens 1 natie kunnen vormen… Dagelijks worden er scheidingen gemaakt, zo dun bevolkt is dit land, vraag ik mezelf af hoe komen we op zo’n manier tot ontwikkeling??? Zo dunbevolkt zoveeeeel politieke partijen, zoveeeel scheidingen en gaan we straks onze monden vol hebben over corruptie,vriendjes politiek etc etc… wij als volk,als natie voeden dat allemaal dat is het meest trieste!!


  Maak melding

 14. Beste jongeren, het land is allang kapot, wat nu een beetje overeind staat, laat het ook zo.

  Ik geloof niet dat jullie ouders met jullie deze bedoelingen had.

  Vraag, het aan je ouders, of het hun ook pijn en verdriet, doet, als jullie zo bezig zijn?

  Jullie ouders hebben, Sinds begin jaren tachtig, veel ellende meegemaakt .
  Gun, ze wat rust, zorgzaamheid, vertrouwen en trots.

  Jullie zijn op de één of andere manier, op z’n gedrag gebracht.
  Neem een douche, ga zitten en denk daarover na.
  Misschien, zie je het leven, heel vredig uit.
  Ik, wens jullie heel veel wijsheid.


  Maak melding

 15. Tja… Hier in Holland luisteren sommige jongeren ook niet. Ze feesten gewoon door. Het is dus een jongeren probleem.

  Iedereen die zeuren over kleur .. zeg ik maar van doe de zonnebrillen af en kijkt in de wereld om je heen. Bekrompenheid zit in bepaalde mensen genen.


  Maak melding

 16. Jongeren, die feesten, kan ik enigszins begrijpen.
  Jongeren, die vandalisme plegen keur ik af.

  Zo, vertelde mij een vrouw, dat de jongeren, puur uit verveling, onwenselijk gedrag vertonen.
  Oké, het zei zo???
  Mijn mening was: goed, prima, uit verveling?.

  Maar mevrouw, hoe komt het dan dat deze jongeren, alleen schade en angst zaaien?
  Mevrouw, als u het snapt, laat mij het ook weten.

  Toen ik jong was, en mij verveelde, had mijn ouders een goed idee n.l. , verzamel een paar vrienden en maak, je eigen speelgoed en dat deed ik dan, het mooie was dat wij ons speelgoedjes zelf maakten en mee speelden.

  Maar ja, het waren andere tijden.
  Nu maakt iemand iets en wordt, door een ander…….?

  Speelgoed, in de breedste zin!


  Maak melding

 17. ledigheid is des duivels oorkussen..

  kan kunnen de ouders dan niet samen komen een plan uitwerken, al deze jongeren elke middag na school tijd samen werken om het plaatsje Moengo op te bouwen.. alle sloten op te halen erven op te schonen het gras langs de weg te wieden enz , bedenk zelf wat , er is zoveel te doen..,,,
  maar ja maar ja.. vele voor mannen lopen met bosjes goud om hun nek, maak een sieraden shop aldaar plaats een paar van die jongens daar, zodat zij hun eigen sieraden kunnen verhandelen.. werk genoeg..
  gemodereerd

 18. hel@@spind@K@@S 25 april 2020 At 19:11
  Mondieu!!!!de racisten kunnen zich weer uitleven op het forum.

  Is jou roeping om deze jongeren weer op jet rechte pad te brengen . Doewet ! Daar zal ik jou persoonlijk dankbaar voor zijn. Er is niets racistisch om de daders te benoemen. Ooit kende dit land een schaamtecultuur maar nu ? Men laat een bigi poe in je gezicht alsof dat normaal is.
  gemodereerd

 19. Waar was de bewaking? Elk overheidsobject en vooral een commissariaat, heeft 2 of meer bewakers gedurende de avond en nacht. Trieste toestanden.


  Maak melding

 20. Hoe dan ook het dient geen enkel doel ,deze jongeren moeten zich af gaan vragen of ze hun eigen omgeving aan hetb vernielen zyn en hun geboorte landt ,ik zou me schamen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.