vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidInfectioloog Vreden: "Grenssituatie van Suriname niet rooskleurig"

Infectioloog Vreden: “Grenssituatie van Suriname niet rooskleurig”

-

Does Travel & Cadushi Tours

Infectioloog Stephen Vreden heeft de grenssituatie van Suriname aan een nadere beschouwing onderworpen en concludeert dat die niet rooskleurig is. Zo wordt er onder meer een forse beweging geconstateerd aan de Frans-Braziliaanse grens waar goudzoekers zeer actief zijn met alle risico’s voor introductie van meer COVID-19 gevallen. Dit zij Vreden tijdens de laatste COVID-19 persconferentie.

Vreden liet via een powerpoint presentatie zien hoe de bewegingen plaatsvinden aan de grenzen. Via de Braziliaanse staat Amapa kiezen mensen het oerwoud van Frans-Guyana om vervolgens in Suriname te komen. Op 14 april noteerde deze Braziliaanse staat 308 gevallen. De laatste 60 zijn binnen een dag gediagnosticeerd. Het vermoeden bestaat dat het aantal besmettingen hoger ligt.

Volgens de gepresenteerde cijfers op die dag had Frans-Guyana per 15 april 96 positieve gevallen terwijl Guyana per 16 april 57 gevallen geregistreerd had. Volgens Vreden bevinden de meeste gevallen zich aan de grens wat maakt dat deze gemakkelijk kunnen overslaan naar ons grondgebied. Voor Suriname zijn naar zeggen van de infectioloog een aantal uitdagingen. Vreden pleit voor handhaving van alle maatregelen die tot nu toe getroffen zijn en het maximaal bestrijden van alle illegale grensoverschrijdingen.

In het uitwerken van scenario’s zei de specialist dat indien 3% van de Surinaamse bevolking besmet zou raken in een periode van 2 maanden, er sprake zou zijn van 22.000 besmette personen. Daarvan belanden 4500 in het ziekenhuis met een aantal opnamen op de intensive care van 1125. Van het aantal overlijdt 560. Het aantal kan zelfs hoger liggen mede gelet op het aantal mensen dat lijdt aan onderliggende factoren zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

De Surinaamse gezondheidszorg kan volgens Vreden een dergelijke scenario niet aan. Suriname moet er alles aan doen dat deze ziekte niet de overhand neemt liet de specialist weten. Met behulp van foto’s heeft de medicus een beeld gegeven hoe ernstig de situatie momenteel is in enkele landen. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

20 REACTIES
 1. Suriname go ka let maar op. De arrogantie waarmee Suriname pronkt met het aantal zeer lagen besmettingen gaat zijn tol eisen. De grootspraak van Waldo met zijn zieke reacties wordt direct afgestraft.


  Maak melding

 2. Alleen de sterken zullen overleven, het nieuwe normaal. Deze film heb ik jaren terug gezien.
  Er zijn ook al kookboeken voor het bereiden van mensenvlees, gepresenteerd door top chefkoks.


  Maak melding

 3. Ondanks de coronamaatregelen was het voor veel mensen met het mooie weer vandaag te verleidelijk om naar het Zuiderpark te gaan. Later op de middag werd het zo druk dat politie en handhavers genoodzaakt waren in te grijpen. Inmiddels keert de rust volgens de politie weer terug.


  Maak melding

 4. De regering moet de grens met Brazilië, Guyana en Frans-Guyana volledig afsluiten! Heel strenge maatregelen nemen! Gelukkig is er in Suriname nog maar drie besmette personen.


  Maak melding

 5. Ik vindt het zoutloos om alles wat gebeurt, wat voor criminaliteit het ook mag zyn
  gelyk een politieke kleur op gegooid wordt, hebben jullie gebrek aan verstandt of komen jullie aandacht tekort?


  Maak melding

 6. “In het uitwerken van scenario’s zei de specialist dat indien 3% van de Surinaamse bevolking besmet zou raken in een periode van 2 maanden”

  Op de laatste persconferentie heeft hij zelf aangeven dat het cijfer van 3% besmettingen binnen 2 maanden komt v.d NLse situatie. Ik vind dat echter een valse vergelijking want de Suri temperatuur en luchtvochtigheid komt niet overeen met de NLse en dat zijn volgens deskundigen 2 belangrijke factoren die de snelheid en omvang van een uitbraak bepalen. Je moet appels niet met peren gaan vergelijken. De NLse cijfers kunnen niet zomaar gebruikt worden om een scenario voor SU uit te rekenen.


  Maak melding

 7. De corona, kent geen kleur.
  Wie dacht dat we ineens thuis zaten?, viel het leven stil. Het coronavirus is voor iedereen voelbaar. Er is geen ontkomen aan! De vluchtwegens, zijn gesloten. We houden afstand en blijven zoveel mogelijk binnen.


  Maak melding

 8. Een Bouta-lover had het laatst over “daadkrachtig optreden van de regering”.

  Waar dan ? Op Flora ?

  Deze tralala regering meent het niet met het volk. En Bouta slaapt als een roos ook al staat het land in vuur en vlam. Hij zuipt zich wel in slaap.

  Het volk moet beseffen dat er een betere regering moet komen.
  Suriname verdient beter.

  Wil jij ook een beter Suriname ?
  Kom samen en red Suriname ! Jouw stem bepaalt.

  Krakti !


  Maak melding

 9. Géén tralala!!
  Corona virus dodelijk voor omstandigheden in Suriname, slechte gezondheidzorg, ongeorganiseerd, hele slechte leefomstandigheden voor de armen. Dit alles zal bij een
  Pandemie, dodelijk zijn voor het volk.


  Maak melding

 10. @@n RBrown.
  Let op uw spelling mang..ach!!😉mi srefi e mek af en toe wan fout.maar bij jou is t constant fout op fout.v.b: GELYK=gelijk.
  Weet u t niet zeker waar de ij / y hoort.google dan ff.


  Maak melding

 11. Vreden heeft gelijk. Een Groot deel van het Leger moet aan de grenzen uitgezet Worden voor de bescherming van Su. Boten bemand met soldaten. Garnizoens posten op land om de patrol boten te beschermen. Een zieke boromang Kan een heel andere Su creeren.


  Maak melding

 12. Ga eens luisteren naar virologen met 30+ jaar ervaring over hoe het precies werkt met virussen. En je zult minder in angst leven. Je kunt jezelf laten programmeren of zelf op onderzoek uit gaan om de juiste beslissingen te nemen. Inspireer vervolgens anderen hetzelfde te doen. Je hebt meer dan ooit kennis nodig van experts die Phd of Doctor zijn afgestudeerd op dit gebied. Een voorbeeld is Dr. Rashid A. Buttar. Zoek hem maar op, op YT.


  Maak melding

 13. @ felix, als je even had gegoogled dan zou je weten dat het bestaat. En wel een studie in Nederland. Het is vaak een specialisatie voor reeds bestaande studies, dus internist-infectioloog.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES