zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameOnderwijslessen op televisie starten vandaag in Suriname

Onderwijslessen op televisie starten vandaag in Suriname

-

De Nationale Carrierebeurs

De onderwijslessen op de televisie in Suriname starten vandaag. Onderwijs-minister Lilian Ferrier, heeft gisteren laten weten dat aan ouders een brief gestuurd is, waarin zij geïnformeerd zijn over het op afstand volgen van onderwijs. Onder andere zullen zij door de klassenjuf worden toegevoegd aan een Whatsapp groep, waarin zij dagelijks om 08:00 uur s’morgens lesmateriaal zal opsturen. Het correctiemodel krijgen zij de volgende dag opgestuurd. De ouders die vragen hebben, zullen die dagelijks kunnen stellen op een vast tijdstip.

Omdat er nog geen zicht is wanneer het onderwijsproces in Suriname weer start, gebruikt het ministerie deze methode om leerlingen tijdens deze crisissituatie te onderwijzen. “Voor verdere optimalisering van het afstandsonderwijs hebben alle directeuren en schoolleiders een survey ontvangen, zodat we van elke school kunnen nagaan wat de stand van zaken is en in hoeverre de onderwijsgevenden voorbereid zijn voor de uitvoering.”

De minister bood haar verontschuldigingen aan voor het later aanvangen van de lessen op de televisie. “De tijd om het uitzendschema samen te stellen heeft wat langer geduurd. We moesten rekening houden met landelijk bereik en met de lessen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Maar het is zover.” De lessen zijn vanaf vandaag te volgen op de kanalen: NII (8.3), TV Binnenland (8.6), Rasonic, DNA TV, Dime TV en ATV.

Een overzicht van het uitzendschema van de lessen is te zien op de FB page en de website van: covid-19.sr, education.gov.sr en de Facebook-pagina van het ministerie.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

16 REACTIES
 1. Haai baja…
  Beetje laat of niet? Die kinderen moeten de toekomst zijn van Suriname en toch laat de regering weer zien dat het ze allemaal geen moer kan schelen. Om te zien hoe het onderwijs zwaar onder niveau is gesteld.

  Succes aan alle kids. Ondanks alles zet hem op!!


  gemodereerd
 2. Waar kan ik zijn voor een tv en een smart phone?misschien gaat de ndp dat uitdelen aan mensen netals ik die nog niet kunn hebben.dit is gewoon puur bullshit wat ze gaan doen.ndp hoef niet meer zo druk te maken a volk ai opo kaba. Je wil dit doen misschien denk j om meer stemmen te krygen.mie marssss!!!!mek a volk ab boeng fasie levensmiddelen in deng oso.zaka deng prys foe a winkrie dan pas kom j lessen op tv verzorgen ndp.mie no sabie soema wang hoor soema voor de gek.maar dit is flop!!!technologie is heeel ver maar Suriname is nog op een laag nivo.hier word alleen geleend en gestolen op hoog nivo..


  Maak melding
 3. Nako je hoeft niet naar smartphone of tv te zoeken. Zoals jij hier zit te reageren zo zutten de ouders van de kinderen ook 24/7 op fb of wat dan ook. Ze hebben eerder internet dan andere dingen. De regering reikt je de hand en ht ligt aan jou of je kinds toekomst iets voor he betekent.
  Er zijn ook tuinmannen, schoonmaaksters nodig. Zonder hun kunnen we niet leven. Laat je kind nadenken wat die in de toekomst wilt worden


  gemodereerd
 4. Iets simpels als lespakketten uitdelen is een moeite. Want niet iedereen beschikt over alle middelen om online te volgen dan wel op tv. Gemakzucht dient de mens maar a regering dong no ka!!


  Maak melding
 5. Prachtig idee hoor. Maar what about de talloze dorpen die geen stroom hebben en afhankelijk zijn van een lichtmotor en benzine? De meeste lichtmotoren draaien pas na 6 à 7 uur ’s avonds! Gaat de regering hier dan ook voor zorgdragen? Of nog beter zorgen dat er gewoon stroom is!


  gemodereerd
 6. Doen ze al denki penki. Onderwijs op afstand noemen ze dat daar. Maar het hoeft niet perse, aangezien de ontwikkeling daar al heel ver is. Maak je niet te druk over Europa, maar eerder over zuid amerika. Valt namelijk nog heel wat te ontwikkelen.


  Maak melding
 7. De achterstand in technologie in Suriname is echt zielig te noemen.Mijn hemel ,wat een contrast met andere landen waar computers gebruikt worden om lessen te verzorgen..In plaats van geld te vermorsen aan auto’s ,speedboot en motorfietsen voor een paar is het verstandiger om computers voor de scholen te kopen zodat de leerlingen up to date zijn modern technologie.
  In andere landen worden er geen lessen verzorgd op tv want het is geen televisie show!!Nu zien hoeveel leerlingen geinteresseerd zijn om lessen via tv verzorgd te krijgen.


  Maak melding
 8. In europa doen ze alles op de computer. Maakt ze lekker lui. Een doorsnee kindje kan geen kinderliedje zingen. waar de peuteres en kleuters hier met gemak meer dan 10 zingen.
  Een laptop maakt je nog niet slim.
  Kom je in de winkel daar en moet 63,85 betalen weet de cassiere niet hoe ze je kleingeld moet geven als je 100 en 3,85 erbij gft. Te oennig


  gemodereerd
 9. Alle SuriNeds die 1×24 uur uitsluitend negatieve opmerkingen plaatsen, mogen voortaan geen poot meer op Surinaamse bodem zetten. Feedback is altijd goed ,maar dit loopt de spuigaten uit. Stelletje ellendelingen. Nooit meer je poot op Surinaamse bodem zetten. Blijf bij Rutte, zuig de koning en lik Maxima. Smakelijk eten.


  Maak melding
 10. er is hoop over twee maanden of minder komt er verandering..

  het wordt beloofd,, maar van die moordenaar is er niks geen hoop meer te verwachten…

  geen enkele propagandist of tisten die hun naam al hebben veranderd in boutisten, kraait nog enig muziek meer, allemaal zijn ze muis stil aan het worden..
  wetende wat hen te wachten staat..
  het geloof in boutisten is al voorbij..
  die zuip lap wetsverkrachter weet dat het aan het aflopen is en dat hij wordt opgewacht, jammer voor de volgelingen.. die secte wordt steeds kleiner..


  gemodereerd
 11. As dit is die toekoms dang is nie so goet. Want straks een roobot ga die kindere dinge fertelle. Dang kindere gaan meer hauwde fan roobot dang fan mense.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES