zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeer nieuwe dienstauto’s voor dc's in Suriname

Meer nieuwe dienstauto’s voor dc’s in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft dinsdag nog vijf auto’s overhandigd aan leden van het Korps Districtscommissarissen (dc’s). Daarmee is het aantal nieuwe voertuigen die hij in de tweede helft van 2019 aan de districtscommissarissen gaf gestegen naar vijftien. Het gaat om dubbelcabine pickups van het merk SsangYong Musso.

De dc’s die een auto hebben ontvangen zijn: Sarwankoemar Ramai (Saramacca); Audrey Hankers (Wanica-Zuidoost); Nisha Kurban-Baboe (Nickerie); Eric Grauwde (Paramaribo-Zuidwest) en Ajaikoemar Kali (Commewijne). De minister hoopt binnenkort met nog twee auto’s alle dc’s te hebben voorzien.

Dikan zei bij de overhandiging van de autosleutels aan dc Hankers te hopen dat de voertuigen ertoe zullen bijdragen dat zij beter gemotiveerd aan de slag gaan. Hankers heeft in haar dankwoord bevestigd dat het voertuig goed van pas komt en dat het de mobiliteit van de dc zal verbeteren.

De minister is trots op de dc’s die de afgelopen periode zonder mokken en morren hun werk zijn blijven doen ondanks ze niet allemaal over een degelijk dienstvoertuig beschikten. Hij hoopt dat met de nieuwe voertuigen de mobiliteit van de Surinaamse dc’s zal verbeteren, iets wat de bestuursdiensten landelijk ten goede zal komen. Vooral tegen de achtergrond van de extra werkzaamheden van de dc’s om orde op zaken te stellen in het kader van de maatregelen in de strijd tegen Covid-19, is een gedegen dienstvoertuig noodzaak.

Om ‘social distance’ in acht te nemen als deel van de strijd tegen Covid-19 heeft de minister bij de overhandigingsceremonie de gebruikelijke handdrukken vermeden. In plaats van handdrukken tikten ze elkanders schoenen tegen elkaar.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

47 REACTIES
 1. Roven en stelen zijn de grootste kenmerken van mpp bouta. Ook hebben de overlopers een pick up en een vette envelop als tjuku ontvangen. Alleen sharmila niet. Zij behoefte aan een dikke pasrse lul.


  Maak melding
 2. Mang, ik zou mijn mercedes ook in de garage van Sharmila willen parkeren en plankgas geven, opdat de twee achterste banden zouden steigeren.


  Maak melding
 3. vijf auto’s van circa US$ 50.000 per stuk is een aardig bedrag tegen een koers van 1 op 15 is dit omgerekend 750.000 SRD een knap bedrag welke zou kunnen bijdragen in het geven van hulp waar die thuishoort. Een auto thans vervangen is geen must ze hadden het nog kunnen doen met de oude.
  Maar ja Sardjoe heeft ook personeel en hij heeft zooooooo weinig


  Maak melding
 4. Terwijl het volk verzuipt gaat het uitdelen van cadeautjes in het paarse koninkrijk rustig verder, alsof er helemaal niks aan de hand is.


  gemodereerd
 5. @bubblegum

  Helemaal gelijkt!
  In nl rijden boa’s op fietsen, waarom kunnen die dc niet op brommers of fietsen hun werk doen.
  Suriname heeft geen kaas gegeten van bezuinigen.

  Gaat niet om een toyota vitz die ze voorgeschoteld krijgen.
  Een dikke vette auto krijgen ze, waarvan wallo sma i pina na sranang omini tjieng no abi jang foe jang👎


  gemodereerd
 6. Maar je kan geen behoorlijke ziekenhuis bouwen, dan wel de scholen renoveren. Je kan je eigen stadscentrum niet opbouwen tot een moderne centrum. Je kan geen stoeptegels leggen, geen stoplichten of drempels maken. Je kan ook niet eens ervoor zorgen dat je de economie stabiel houdt. Je kan niet eens de inwoners hun veiligheid garanderen, dan wel het dagelijks leven versoepelen. Maar nee, geld moet rollen. Rolt alleen wel de verkeerde kant op


  gemodereerd
 7. @Waldo,

  Jij keurt alles goed van deze incompetente BELijdsMAKERS hè.
  Vanaf 2015 tot heden STAATSSCHULD 2X HOGER geworden volgens Rating Bureau MOODY’S.


  Maak melding
 8. Suriname heeft crisis aan graaiers. Men weet zelf niet meer, wie er allemaal aan de beurt zijn geweest, en nog aan de beurt moeten komen.
  Deze dienstauto’s zijn voor tijdelijke aard.
  Voor deze ingeleverd gaan worden is merendeels al gesloopt of zijn onderdelen al vervangen voor eigen gebruik.
  Gewoon onkostenvergoedingen betalen en niks met dienstauto’s


  Maak melding
 9. Off Topic
  Moody’s voorspelt verkoop aandelen Saramacca-goudmijnproject
  De regering zou een deel van haar belang in het Saramacca-goudmijnproject kunnen verkopen, om het geldtekort waarmee zij kampt gedeeltelijk op te heffen. Moody’s Ratings verwacht dat de verkoop dit jaar zal doorgaan

  Als Moody’s dit voorspelt dan zal er een kern van waarheid zijn hetgeen ze zeggen.
  Waarom wordt het volk hier niet op attent gemaakt?


  Maak melding
 10. Waldo crisis jaren klopt zijn het nu nog toen is het begonnen onder jou president die is de crisis en jij likt ze reet


  gemodereerd
 11. @shakira
  Ik keur het niet goed dat in tijden van zo een nood zulke dure auto’s gekocht worden voor de DC. Maar de vergelijking van de boa’ s in Nederland en de DC vind ik als peren vergelijken met appels. Een DC is te vergelijken met een burgemeester.
  Een boa kan je vergelijken met een bavp van Suriname.

  @waldo
  Over welke crisis heb jij. Suriname heeft die gevolgen van de crisis nimmer gehad. De enige crisis die Suriname heeft gehad is de leencrisis als gevolg van het uitgavebeleid van deze regering. Vertel dit crisisgebeuren niet op deze forum maar op de berm of waar alleen de paarsen, die hun verstand op 0 is gezet, aanwezig zijn of lezen.
  Een vraag aan u: konden de DC’ S niet mey een goedkopere auto worden voorzien. Waarom zo een dure musso van rudisa die qua duurzaamheid niet geschikt is voor Suriname terwijl er andere goedkopere zijn en wel voldoet. Denk maar aan de Fernandes, datsun suroto of andere kleine autohandelaar.
  Misschien een opfrissertje voor jou waldo: deze voertuigen waren in de periode 1996 – 1998 ook ingevoerd. Hoelang heeft deze voertuigen gereden in Suriname.


  Maak melding
 12. Ach ja , je kan makkelijk iets weggeven vooral als het niet zelf hoeft te betalen.
  Binnenkort gebruiken ze deze auto voor privé doeleinden zoals : vissen, en camperen etc etc .

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 13. Suriname is als bladgoud tegenwoordig.
  Het oogt heel wat..maar uiteindelijk is het fake.
  Een hulpbehoevende regering die van alles koopt met geld wat ze niet hebben.
  Zo gaat suriname ten onder aan luxe waar geen geld voor is.


  gemodereerd
 14. In tijden van zware financiële crisis gaat de regering nieuwe auto’s aan dc’s geven….wederom een verkeerde prioriteit van de regering!!!


  Maak melding
 15. Zo deden bepaalde gewervelde dieren het ook met hun poten in de prehistorie. Alleen had het een andere bedoeling. Vervolg ff snuffelen aan het kruis en dan doe ’t. Doe ’t, doe ’t! Je zal het na 9 maanden merken.


  Maak melding
 16. Ik had al geschreven dat er geen geld meer is in Suriname bij de Centrale Bank alles is weg en niet kunnen verantwoorden aan het volk.Het is een ramp voor het land.De nieuwe regering die er moet komen om het land te redden die failliet is en leeggeroofd gaat het moeilijk hebben want het volk wilt gelijk resultaat zien maar zonder geld kan je niets doen.Alleen moeten ze die rovers aanpakken die het geld gestolen hebben en al hun bezittingen afpakken en ze aanklagen en opsluiten.


  gemodereerd
 17. Neen, het geld gaan ze niet besteden aan medicijnen ,medisch apparatuur,artsen en doctors.Ze gaan de ziekenhuizen niet upgraden met moderne technologie..neen ze gaan een paar van hun blij maken.De lijder gaat borrelen en dikan en een paar krijgen een auto .
  De rest van de surinamers, kreperen jullie maar verder.Red je zelf.Probeer niet ziek te worden en vooral niet besmet te worden met coronavirus.


  Maak melding
 18. Waldo 16 april 2020 At 10:13
  Met de complimenten van Rudisa. Gelukkig hebben varkens geen auto’s nodig. In de riolering waar agoes verblijven zit alleen maar ka stront.
  Er zijn genoeg varkens, agoes, Mokros hier op WKN die de stront kunnen opruimen. Ze hoeven hun grote vieze bek maar open te houden en al die ka stront is stroomt zo in hun bek. Netjes opgeruimd.
  *********************************

  Varkens Verkrachter @@@Waldo …. is dit alles wat je te bere kan brengen ?????

  Projecteer de situatie waarin je permanent in vertoeft niet op anderen …. V.V.@@Waldo !!!


  Maak melding
 19. Beste surinamers,
  neem @Waldo niet kwalijk integendeel ,heb medelijden met hem.@Waldo is geboren in een dictatuur en die arme ziel heeft nooit democratie gekend.Hij heeft de tijden nooit meegemaakt toen Suriname een bloeiende economie meemaakte en welvaart elke dag aan het groeien was.Hij heeft nooit begrepen dat dankzij Ventiaan Suriname aan het herstellen was toen hij de puinhopen van bouta moest opruimen en het moest doen met het weinige dat bouta had achtergelaten.Onder Venetiaan was de koers stabiel en onze economie was herstellende.@Waldo gaat dit alles niet snappen.
  Die armerd leeft in een ander wereld waar volgens hem de vhp aan het regeren was.
  Hij is bang dat hij op een dag wakker wordt en met de waarheid geconfronteerd zal worden dat zijn criminele baasje verantwoordelijk is voor destructie en neergang van Suriname en niemand anders.Ook niet de vhp want die heeft nooit een president gekend die komt uit deze partij en ze hebben nooit de gelegenheid gehad om het land te besturen.
  Zo surinamers het heeft geen enkel nut om op reakties van @Waldo te reageren.
  Hij leeft in zijn eigen droomwereld waar anderen de slechterikken zijn en bouta zijn baasje de ‘held’ uithangt.
  Negeer zijn reakties en hij zal uit ergenis verdwijnen van hier.Hoe meer aandacht hij krijgt hoe meer
  hij denkt dat hij gelijk heeft.Zo zit zijn verziekte hersenen in elkaar.


  Maak melding
 20. Zo pomp je geleend geld in “productie”.

  Dure auto’s uitdelen aan ja-knikkers.

  Dat is het nivo van de Bouta-maffia.

  Hersenloze klootzakken als een Waldolul zien dit als ” ontwikkeling”

  Je zal maar zo geestesziek en zwakbegaafd door het leven moeten.

  🥳🖕🥳🖕🥳🖕🥳🖕


  Maak melding
 21. Waldo 16 april 2020 At 14:41
  Is een hele mooie wagi die dubbelcabine pickups van het merk SsangYong Musso. Ik gun het de dc’s. Ze gaan er zeker goed gebruik van maken.
  ****************************************

  V.V.@@@Waldo …de Poepejantje DC …zullen kort van de “wagi’s “kunnen genieten.
  Na 25 Mei moeten de “wagi,’s ” en hun DC functie INGELEVERD worden.

  De Poepejantje DC’s worden teruggeplaatst in hun oude functie en salarisschalen !!!

  Voor juridische bijstand zullen ze misschien een beroep op de Paarse Advocaten van de Duivel doen !!!


  Maak melding
 22. In veel Afrikaanse landen is democratie geen vanzelfsprekendheid. Op papier is er democratie, in werkelijkheid geldt het recht van de sterkste ofwel is de machtigste leidend. Vriendjespolitiek en corruptie zijn in veel Afrikaanse samenlevingen middelen om dit evenwicht in stand te houden. Als de machtigste zorgt voor een sterke kring mensen om zich heen, die ook van dit systeem profiteren omdat ze af en toe iets toegespeeld krijgen, zal er niet snel iets veranderen. De bevolking weet dat het zo werkt en komt niet in opstand, deels omdat ze te veel met overleven bezig is, deels omdat ze er soms zelf ook van profiteert of mee te maken heeft.


  Maak melding
 23. hahaha ,mensen ,let op jullie bloeddruk,blijven jullie aub gezond in sweet sranang,zodat jullie ze kunnen wegstemmen,en laat niemand meer de fout maken zodat ze weer terugkomen.
  het zijn koulo vervloekte parasietten dat erger is dan corona.


  Maak melding
 24. Waar is dit goed voor, wat moeten ze met die auto’s? Is allemaal lantie mony, Het land zit economisch heel slecht, kunnen er geen ambulances aangeschaft en materiaal voor de ziekenhuizen, of politiemateriaal, behoorlijke uniformen en schoenen is dat niet belangrijker dan een auto voor de DC, die ook nog op kosten van de staat in deze benzine slurpende auto’s gaat tanken. Ze zijn allemaal dikke vette DC, laat ze gaan fietsen, is goed voor ze.


  Maak melding
 25. Schandalig terwijl het volk dagelijks elke dag een dubbeltje moet omdraaien om de eerste levensbehoefte te kunnen kopen. Medische zorg is zero, gebrek aan van alles en nog wat. Medicijnen schaarste. Staats kast is leeggeroofd ook dure auto’s mee gekocht door van Trikt.
  Het volk wordt belazerd waar ze erbij staan. Een paar ezelskarren was voldoende geweest voor de dc om hun werk te doen. Dc dragen een afschuwelijke apenpakje met een petje op. Wat moet dit in Godsnaam voorstellen. Leven zij nog in de oertijd. Met de aanschaf van deze dure auto’s hadden medicijnen gekocht kunnen worden. De salarissen van de verpleegkundigen en andere disciplines die dag en nacht zwaar werk verrichten omhoog krikken. De kinderbijslag en de pensioenen voor onze oudjes die hard hebben gewerkt voor ons land is een grote vergeten groep. Kan de dc niet goed functioneren zonder deze dure auto’s. Ik krijg plaatsvervangende schaamte voor de gasten die vinden dat dit nodig is. De verpleegkundigen de grootste gros gaat met het openbaar vervoer naar hun werk. Zij zijn degene dit 24-uur aan het bed staan en zorg verlenen. De dc maakt hier en daar een lul praatje en heeft hiervoor dure auto’s nodig. Allemaal geld verspilling. Weg met deze apen klooien. Dc kan ook de fiets pakken i beter voor ons milieu. Heel wat onvoorstelbare nonsens
  Komt het ooit goed met ons land, hier heb ik een hard hoofd in. Verbrassen van onze gemeenschapsgelden en elke dag weer mooi weer uithangen. Ons volk pinaart. Mensen weet op wie jullie gaan stemmen en stem bewust. Weg met rotzooi.


  Maak melding
 26. @Waldo, je bent een echte NDPér in denkwijze. Niet Abdoel had geroepen dat er GEEN devaluatie zou komen en dat alles nu beter zou gaan met Suriname???

  Wat de hel crisis!!!!


  Maak melding
 27. Waldo, mijn surinaamse buurman is net thuis gekomen van werk. Hij stapte net uit zijn mercedes in zijn nette pak.( werkt bij gemeente den haag) aardige vent is het, altijd vrolijk en in voor een praatje. En zo zijn er wel meer in mijn vinex wijk waar ik woon. Hardwerkende surinaamse mensen die het goed hebben.

  En ik heb een weekje vrij van werk.


  Maak melding
 28. Overloper sharmila wilde snel rijk worden bij de ndp, maar bouta is niet dom. Ze zit nu klem met de paarse lul. Als ze bouta lul loslaat, wordt ze meteen eruit getrapt. Dat is de lot van overlopers. Waidoe zit helemaal klem. Zijn excuusbrief heeft total geen waarde. Alle overlopers naar de ndp zullen sterven met bouta´s zul in hun mond.


  Maak melding
 29. deze mevrouw hankers heeft onlangs een nieuwe wagi gekregen van het merk Mitsubishi dubbelcabine zwart van kleur..

  zij woont amper 200 meter van haar werkplaats terwijl zij het lopend kan bereiken. waarom dan weer een bolide van meer dan 50 000 dollar en aangepast ..
  kennelijk is er wel geld genoeg voor dit soort speel goed, terwijl het volk langzaam langzaam uitsterft.. wie zal het zeggen..
  haar broer en familie krijgen alle werken van O W en C aangeboden terwijl er alle soorten machienis op het terrein van de D C staan te verrotten..


  gemodereerd
 30. Buitenland reageert met grote verbazing op president Bouterse !

  De president die met grensoverschrijdende snelheden over de weg raast, wordt staande gehouden door een groep armoedzaaiers? White lies, een leugen om bestwil. Kwamen de corona muren op hem af, verveelde hij zich en dacht hij: ‘kon mek’ mi rij g’a Flora go puru f’feri’? Glas, whisky, ijs, sodawater en sigaretten voor onderweg. Welk signaal geef je af als president? Alleen een notoire alcoholist ziet het verschil niet. Begrijpt u het tralala-beeld nu beter!?

  Je mag er, en terecht ook, verontwaardigd op reageren, maar die man pikte zijn propagandamomentje wel even mee. Zelfs buiten de Surinaamse grenzen is zijn onaangepast gedrag in campagnetijd met verbazing bekeken. Het was voor de verandering geen beperkte bermmeeting. Het hele land zag in het viraal verspreide filmpje dat de volkspresident zich onder zijn volk had begeven. Ook al was het een behoorlijke wandaad, zijn aanhangers ervoeren die als positief. Een volkspresident hoort vanuit zijn volk te regeren.


  Maak melding
 31. Als je dit onderstaand bericht nog niet ziet aankomen in Suriname ben je ook stekeblind denk ik. Wanneer worden er meer banen gecreëerd in Suriname, in plaats van leningen laten verdampen en producten duurder te maken? Orange moet echt the new purple worden. Stem géén ndp meer lieve mensen!
  ——————————–
  “Chinese raffinaderijen kopen Guyanese olie voor een appel en een ei

  De hoop van Guyana om zijn olie te kunnen verkopen tegen US$ 40 tot US$ 60 per vat is in duigen gevallen door de verminderde vraag naar fossiele brandstof als gevolg van de coronacrisis. De olie-oorlog tussen Saoedi-Arabië en Rusland over productievermindering deed de olieprijs kelderen naar onder de US$ 30 per vat. Chinese raffinaderijen hebben handig gebruikt gemaakt van de situatie en zijn erin geslaagd ruwe olie van Guyana en van de Noordzee te kopen voor een appel en een ei, te weten tegen US$ 7.30 tot US$ 7.50 per vat, terwijl het break-even punt van Guyana ligt tussen de US$ 35 en US$ 37 per vat.

  Lees verder het artikel ‘Chinese refiners grab up Guyana’s oil for next to nothing’ op Kaieteurnews d.d. 15 april 2020

  Het is interessant om het volgende te weten over Staatsolie.

  “Eind 2019 kreeg Staatsolie andermaal druk vanuit de banken. Het bedrijf deed een beroep op het ministerie van Financiën om bij de IsDB of andere financiële instituten hulp te zoeken. Hoefdraad: “Ik was gelijk bereid ondersteuning te geven. Ik heb met de private arm van de IsDB gesproken die achteraf te duur leek te zijn. Er zijn daarnaast ook gesprekken geweest met EximBank China en de New York Stock Exchange listed company CNOOC. Beide toonden interesse, hadden meer informatie nodig.”

  Tijdens zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China heeft president Desi Bouterse ook een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van CNOOC. Ze werden in december door de president uitgenodigd een bezoek te brengen aan Suriname om samenwerkingsmogelijkheden in de energiesector na te gaan.

  De ministeries van Financiën en Natuurlijke Hulpbronnen hebben op hun beurt voorbereidingen getroffen voor een kennismakingsgesprek tussen CNOOC en onder andere Staatsolie. “Er is nog door mij, noch door mijn collega van Staatsolie geëist wat dan ook te verkopen aan CNOOC. Het bedrijf heeft US$ 800 miljard tot US$ 1 trillion in assets en als een samenwerking met Suriname niet lukt, gaan ze ergens anders neem ik aan.” En let wel deze voorbereidingen waren er voordat er olie werd gevonden.

  Bron: De Boodschap d.d. 7 april 2020

  Ahmad Jhawnie“


  Maak melding
 32. Belachelijk schaars met medicijn …en gaan ze pronken met een nieuwe auto…hoopt deze boerikie van de NDP na de verkiezing …inpakken en wegwezen……richting Santo boma


  Maak melding
 33. Zeer belachelijk om nog vlak voor de verkiezing te graaien vh volk.

  De akelijke groet mey de voet dat door een Chinees of Japanner is bedacht wordt doodkeuk overgenomen terwijl je 1.5 meter afstand moet bewaren

  Er zijn genoeg andere manieren om gedag te zeggen op afstand dus amsdragers geef het goede voorbeeld hoor.


  Maak melding
 34. Ma die DC moet tok gemootifeer worde om die kiesers te winne? En om die ander kant te keike as die dinge ferkeert gaan bei die ferkiesing in die stemburoo? Boofendien sei moete tok iets hebbe om fo te fegte om te behauwde, so as die auwtoo?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES