dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentOnderwijslessen vanaf komende week op beeldbuis

Onderwijslessen vanaf komende week op beeldbuis

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is in de afgelopen drie jaar bezig geweest met de voorbereiding van Be-Streaming binnen het lager onderwijs.

Het gaat hierbij om het creatief verzorgen van de lessen die nodig zijn voor de ontwikkeling van het kind. Woensdagavond was er een verslag van de voorbereiding te zien op de kanalen 8.3. en 8.4.

Deze uitzending is vooruitlopend op de lessen die het ministerie vanaf de komende week zal vertonen via de televisie. Vanaf volgende week zullen de Be-Streaming lessen aanvangen in Suriname.

Over deze manier van afstandsonderwijs zal nog nadere informatie volgen, meldt het ministerie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Geef elk kind een laptop en beperkt internet tot een studie site. Niet opnieuw het wiel uitvinden. Regering investeer hierin ipv geldt zomaar op te maken. Telesur kan internet gewoon sponsoren en filteren


  Maak melding
 2. Begin zelf die laptop,s voor de kinderen te kopen of geef de regering het geld
  Je weet dat ze failliet zijn monie is op dan begin jij over laptops.


  Maak melding
 3. @Blackpower, scholieren in Nederland krijgen ook geen gratis laptops, tablets en internet. Het is wel zo dat de overheid die spullen groot kan inkopen en de kortingen aan de studenten kan geven. Daarna houd het op. Maar goed ik moet nog zien of de salarissen van Mei worden betaald.


  Maak melding
 4. Ik vind het een mooi initiatief, en hoop zeker dat het werkt. @blackpower ;we moeten rekening houden met feit, dat sinds kort internet op huis adressen beschikbaar is in Suriname en ze het dus nog niet voor iedereen beschikbaar is.

  @ Koos ; in Nederland krijgen kinderen van gezinnen die in armoede leven wel degelijk gratis laptops of Ipad en een jaar gratis internet per kind. Scholierenvergoeding vanaf circa € 250 per kind, cultuur fonds €450 per jaar, stichting leergeld. Korting op verschillende activiteiten e.d. kledingbon van circa € 160 per kind. En nog heel wat andere potjes. Ze zijn niet altijd door de overheid gefinancierd.

  Wat me hier altijd opvalt, is dat steeds een vergelijking wordt gemaakt tussen Suriname en Nederland. Het is een feit dat Suriname helaas nog achterloopt betreft ontwikkeling op vele gebieden na kolonisatie en andere factoren.

  Want ook in Nederland is er armoede, krijgen mensen voedselpakketten met soms wel producten die over datum zijn. Ze zijn nog wel te eten voor jou als consument, maar mag niet meer door winkeliers verkocht worden. En ga zo maar door…

  Soms moeten we ook in de in onze ogen lelijke dingen, proberen de schoonheid te herkennen. Altijd dat negatieve….

  Onderwijs op de buis? Prima, Wie heeft dat bedacht, hoe willen ze dat doen? Nieuwsgierig? Wacht af en kijk hoe het uitpakt… geen effect, ok les geleerd. Deze aanpak werkt niet, wat is plan b?

  Als jij achter je pc een idee hebt? Gooi het in de groep, 2 zien meer dan 1. Leer eerst een compliment te geven alvorens je iets afkeurend bekritiseerd. En als kritiek nodig is, doe het dan opbouwend!!!


  Maak melding
 5. Veel van de kinderen hebben al pc’s of telefoons. Laten de leerkrachten hun werk verzetten om online les te geven. Zelfs repetities hoeven niet te staken, kunnen ook online plaatsvinden. Zo raken onze kinderen niet achter. Alles kunnen de kids online oefenen, dus waarom niet.


  Maak melding
 6. Dat is beter dan vele films die ik op tv zie. Kanaal 14.2 is ergste. Vreselijke horror waar kinderennonthoofd worden, pater die zuster van achter pakt. Om half 1 in de middag. gisteravond een hind film waar die man een kind van ong 8 haar verkracht. Het gaat zn vrouw worden. Ik wilde in de tv kruipen om deze kloot aan te pakken. Er was ook een ander waar ze een oudere dame verkrachten en mishandelden. Dit soort zaken moeten niet op tv.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES