woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVolksgezondheid Suriname ontvangt beschermingsmiddelen tegen coronavirus

Volksgezondheid Suriname ontvangt beschermingsmiddelen tegen coronavirus

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid heeft van Alibaba, het mega online shopping bedrijf in China een aantal persoonlijke beschermingsmiddelen via de Chinese Ambassade in Suriname ontvangen. Dit ter ondersteuning van de acties tegen het verder verspreiden van het COVID-19 virus. De overhandiging van de middelen vond plaats op maandag 6 april op het ministerie. De donatie bestaat uit 2 beademingsapparaten, 30.000 chirurgische mondmaskers en 2000 COVID-19 testen. Minister Antoine Elias is zeer ingenomen met de geste, vooral vanwege de vriendschappelijke relatie die Suriname heeft met China.

De Chinese Ambassadeur in Suriname, Liu Quan, benadrukte dat hij de Surinaamse minister van Volksgezondheid heeft geobserveerd en moet zeggen dat de regering een goede job doet in de bestrijding tegen het COVID-19 virus. Hij is verder van mening dat de vriendschappelijke band die China en Suriname hebben, één is van reciprociteit. Suriname heeft de Chinese regering met beschermingsmiddelen bijgestaan in hun strijd tegen het COVID-19 virus en dit doet de Chinese overheid op haar beurt ook naar de Surinaamse regering toe.

Suriname en China zijn solidair in de strijd tegen het virus en de relatie is er een van gemeenschappelijk vertrouwen en ondersteuning, aldus ambassadeur Liu Quan. De Chinese ambassadeur zei met deze geste hun dankbaarheid en solidariteit aan de Surinaamse regering te willen tonen. De Chinese vereniging in Suriname, Surinamese Chinese United Association (SCUA), toonde ook haar solidariteit. Zij overhandigden ook enkele persoonlijke beschermingsmiddelen aan het ministerie.

SCUA-voorzitter Li Xue Xiong, zei dankbaar te zijn voor de ondersteuning die de Surinaamse regering heeft gegeven aan China in de strijd tegen het COVID-19 virus en willen op hun beurt als Surinaamse Chinezen ook een bijdrage leveren aan de strijd tegen het virus in Suriname. De donatie van SCUA bestaat uit 9500 mondmaskers en 50 coveralls.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Alibaba Express ? Mijn god…whuahahaaa
  Een marktplaats waar doorgaans rommel wordt verkocht. Nederland kreeg uit China ook een partij mondkapjes. Na tests bleek dat ze niet voldeden aan de eisen. Partij werd teruggestuurd. Maar de paarse regering laat het zorgpersoneel rustig met slecht materiaal werken. Daarmee teken je als verpleger of arts je eigen doodvonnis.


  Maak melding
 2. Er wordt gewerkt aan de productie van miljoenen mondkapjes in Nederland. De komende weken worden minstens vier productielijnen voor hoogwaardige mondneusmaskers uit de grond gestampt.

  Twee daarvan bij filterproducent Afpro in Alkmaar en twee bij beddenfabrikant Auping in Deventer. De samenwerkende bedrijven mikken op een productiecapaciteit van zo’n 500.000 mondkapjes per dag tegen het eind van april.

  De geproduceerde mondmaskers worden eerst in overleg met en in opdracht van de Nederlandse overheid getest door het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor personeel in de zorg.

  =================================

  Suriname had hier op kunnen meeliften. Persoonlijke vendetta van de President staat een normale verhouding met Nederland in de weg. Nu is het land overgeleverd aan Chinese troep.


  Maak melding
 3. BOG, Surinaamse virologen, stellen jullie vast of die mondkapjes voldoen aan de kwaliteitseisen/ of geschikt zijn voor IC-medewerkers van ziekenhuizen in Suriname.

  Goed beschermen tegen het Coronavirus.


  Maak melding
 4. Beste Surinamers,
  Bouta-lovers staan vierkant achter hun idool Bouta. Het belang van Bouta is voor hun belangrijker dan hun eigen belang en het belang van Suriname. Zij komen op voor hun baas Bouta al moeten ze midden in de nacht lopend naar Zanderij. Zelfs de manke Bouta-lover gooit zijn krukken weg en huppelt op 1 been voor Bouta.

  En wat doe jij als Surinamer ?

  Beste Surinamer,
  sta jij vierkant achter jouw land Suriname ? De verkiezingen zijn nog ver. 25 mei komt sowieso, maar zal dan ook de verkiezing door gaan ?
  Deze regering laat keer op keer zien schijt te hebben aan wetten en regels,
  Deze regering laat keer op keer zien schijt te hebben aan land en volk.
  De kans is groot dat er vlak voor 25 mei een totale lockdown komt. De voorbereidingen worden al getroffen.

  Hoe lang gaan jullie je kop in het zand steken en de domme struisvogel uit hangen ?
  De meeste Surinamers hadden in 2010 en 2015 niet gestemd. Het is dus niet alleen de fout van de Bouta-lovers. Ook deze Surinamers die labiel toekeken hebben voor deze ellende gezorgd.

  Beste Surinamer,
  Wil jij een beter Suriname of niet ?

  Red jouw Suriname. Krakti !


  Maak melding
 5. BREAKING – WET MAAK ONGEBREIDELDE MONETAIRE FINANCIERING MOGELIJK
  Zoals eerder vermeld is de Uitzonderingswet op een smerige manier geamendeerd door Nachoolse CHEFKOK Bouva. Hierdoor is ongebreidelde monetaire financiering nu mogelijk. Het gevolg zal zijn inflatie en koersstijgingen, maar pas zichtbaar na 25 mei.


  Maak melding
 6. Koos, heeft Suriname van de Nederlandse regering beademingsapparatuur en mondkapjes ontvangen? Nee hoor, dat gaan zij die vergaderen in de nabijheid van de hofvijver nooit doen. Nu denken zij ” eigen volk eerst “.


  Maak melding
 7. Waldo

  9 april 2020 At 12:20

  Zoals gewoonlijks, lult Koos weer uit zijn nek!

  ============================================

  Waldo, op 28 mrt zijn 600.000 mondkapjes uit China afgekeurd. Ministerie van VWS ontving een eerste signaal dat bij inspectie de kwaliteit van deze zending niet voldeed aan de criteria. Een deel van deze zending is uitgeleverd aan zorgaanbieders, de rest van de lading is direct on hold gezet en is niet verder verspreid. Ook een tweede test wees uit dat de maskers niet voldeden aan de kwaliteitsnorm. De maskers zijn door TNO afgekeurd omdat ze niet aan de veiligheidseisen voldoen. Ze passen niet goed om het gezicht of hebben membranen die niet goed functioneren, de hele fijne filters die virusdeeltjes moeten tegenhouden. Nu mogen Surinaamse artsen en verplegers werken met deze rommel.


  Maak melding
 8. RobG

  9 april 2020 At 14:05

  Koos, heeft Suriname van de Nederlandse regering beademingsapparatuur en mondkapjes ontvangen? Nee hoor, dat gaan zij die vergaderen in de nabijheid van de hofvijver nooit doen. Nu denken zij ” eigen volk eerst “.

  ==============================

  RobG, en daarmee leg je de vinger op een open zenuw. De persoonlijke vendetta van Bouterse staat een normale relatie met Nederland in de weg en de Surinaamse bevolking betaald daar een prijs voor. Ben nog steeds blij dat de Surinaamse politie, brandweer en verplegers getraind worden in Nederland. Die binding met Nederland zal altijd blijven Rob. Ik zeg op mijn beurt stop met de anti koloniale politiek en ga met Nederland om tafel om de betrekkingen met Nederland te normaliseren. Dat kan ook zonder Bouterse.


  Maak melding
 9. Het zal mij niet verbazen dat er in deze zending ook virussen zitten. Ik vertrouw ze niet, maar deze begimans houden nergens rekening mee. Steeds hun hand ophouden, maar blijven een grote bek hebben


  Maak melding
 10. NL heeft niet zolang terug 600.000 mondneusmaskers die afkomstig waren van China moeten weghalen uit ziekenhuizen omdat ze na onderzoek ondeugdelijk bleken te zijn en onvoldoende bescherming boden. Men moet dus voorzichtig zijn om die in China gemaakte mondneusmaskers te vertrouwen op deugdelijkheid.

  China heeft dit huidige coronavirus gecreerd door tegen adviezen in jarenlang wildvleesmarkten in stand te houden waar op een vreselijk onhygienische wijze allerlei wilde dieren zoals vleermuizen, slangen, ratten etc. worden gehouden en ter plekke geslacht voor consumptie. Dieren die de meeste geciviliseerde mensen echt niet zouden opeten.

  Het is bekend dat er heel wat virussen zijn bij wilde dieren en op bovengenoemde manier kunnen virussen zoals Wuhan Covid-19 overspringen van dier naar mens met een epidemie of pandemie tot gevolg.

  Eigenlijk zou China door de rest v.d wereld aansprakelijk gesteld moeten worden voor de economische schade die men nu lijdt en China zou dat moeten vergoeden.


  Maak melding
 11. Bouta heeft geen andere optie.Hij. moet buigen voor China en almoezen in ontvangst nemen waarvoor de crimineel zich niet schaamt..Suriname met bouta als lijder..pfff..we hebben een lange weg te gaan willen we onafhankelijk worden van China.


  Maak melding
 12. Naar verluidt is de beschikbaarheid van bepaalde medicijnen bij de hier gevestigde apotheken niet langer gegarandeerd. De Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) luidt daarom vandaag de noodklok, omdat zij verwacht, dat binnen zeer korte tijd er een ernstig tekort aan essentiële geneesmiddelen in Suriname zal ontstaan. De laatste tijd merken apothekers, dat zij onvoldoende geneesmiddelen en medische hulpmiddelen kunnen bestellen bij diverse importeurs, waarvan het BGVS de grootste is. Veel geneesmiddelen zijn momenteel niet in voorraad. Ook komt het voor, dat apotheken slechts een deel van de benodigde hoeveelheid kunnen bestellen, omdat er onvoldoende voorraad van belangrijke medicamenten aanwezig is. Eén van de hoofdoorzaken van de situatie is, dat er onvoldoende valuta beschikbaar wordt gesteld voor de importen van geneesmiddelen.
  —–
  En de mpp bouta heeft zich teruggetrokken. Het volk kan dede.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES