donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMinister roept jong Suriname op zich te houden aan corona regels

Minister roept jong Suriname op zich te houden aan corona regels

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto, roept jong Suriname op zich te houden aan de gedragsregels om de verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. Ook hij houdt zich aan de maatregelen.

A siki dis no sabi gangsters, a no sabi gudu sma, a no sab blaka sma. Ai kis’ ala sma gewoon. No tek don don kans nanga yu libi” zegt Akiemboto. Hij verwijst ook naar de westerse landen met maximale medische zorg, waar toch duizenden zijn dood gegaan aan het coronavirus.

“Dat willen wij in Suriname niet. God helpe ons dat het aantal besmettingen niet toeneemt in Suriname. En dat moeten we zo houden. Stoer doen is niet nodig” aldus de minister.

Eerder deede de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, ook een verzoek aan de samenleving om thuis te blijven en de voorgeschreven maatregelen op te volgen. Dit omdat Suriname slechts 30 Intensive Care plekken heeft:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

27 REACTIES
 1. Hij zit goed fout met zijn uitspraak het is niet Surinaamse jongeren maar jongeren uit bepaalde buurten en wijken de rest van de jeugd heeft niks te maken met deze gelul zou zeggen stap in je wagi en ga lekker in deze buurten je verhaal doen zou je aanraden om een helm en potje vaseline mee te nemen in de ghetto moet je zijn met je praatjes dus kom niet aan met de Surinaamse jongeren


  Maak melding
 2. Deze jongeren hebben jullie aan de macht gezet. Wat hebben jullie voor de jongeren betekent?? Klein portie BB met R tijdens de ndp meetings, zanderij, colacreek enz. enz..
  Nu dat ze niet te handelen zijn, vind ik dat ook niet zo gek dat ze niet aan de regels willen houden.
  Wat ik wel vreselijk vind, dat het bepaalde mensen nog steeds niet het besef heeft hoe gevaarlijk deze corona is.

  Meneer Akiemboto,
  Als jullie serieus waren de 10 jaren dan hadden de jongeren jullie nu ook serieus hebben genomen!!
  Ze missen uw huiswerk.

  Sterkte Kondremang”s.

  Hou aub. 1.5 tot 2 meter afstand van elkaar zo kunnen wij de corona weinig kans geven.


  Maak melding
 3. Jongeren van Suriname laat je niet verdelen door de geest van tegenstrijdigheid en verdeeldheid want die miljarden keren erger is dan het COVID-19 virus. Ook al woon je in een krot of paleis je leven is alles wat je hebt.


  Maak melding
 4. Hij moet dat verhaaltje van hem gaan houden in de ghetto buurten tegen de jongeren die op hem lijken en veelal behoren tot de achterban van zijn partij. Wat uit de vertoonde beelden blijkt duidelijk dat zij degene zijn die de avondklok overtreden. Maar dat is waarschijnlijk onderdeel van een paars scenario om een excuus te hebben voor het instellen van een soort noodtoestand als eerste stap op weg naar een ‘gelegaliseerde’ ongelimiteerde machtsuitbreiding en dictatuur v.d paarse regering.


  Maak melding
 5. Eigenlijk moeten ze gewoon in de taal van de jongeren spreken:

  Ef yu wan pley ekte mang of meid dan ga doro sei doewet. Ef yu wani plei anga yu gesontu anga libi, doewet. Te yu kisi a siki en yepi no de gi yu, dan yu o ka. Te yu dede dan no alla famiri o man beri yu, bika soso 10 sma mag de samen in wan lesi.

  Dus dan yu sabi. Yepi no de gi yu te yu kis a siki.


  Maak melding
 6. Er hadden meer IC plekken kunnen zijn als de ondankbare Surinamers waaronder Wendy als voorvrouw niet steeds afgaven op Medische hulpgoederen ipv geld.
  En ja overal zijn er jongeren opstandig en ongehoorzaam in deze tijd, En je kan het niet steeds afschuiven op opvoeding en verzorgers. Hun voorbeeld is de president met zijn clan. Als de president naar zijn opvoeders had geluisterd was hij arm gebleven maar nooit THE MOSTE WANTED MURDERER OF SURINAM. Dus de jeugd denkt sang joe e leg uit je weet selluf!
  De kinderen moeten zich al veel ontzeggen zoals Djoel Elle Joka en noem maar op als we niet oppassen is de hand sanitizer het volgende verslavende middel onder de jeugd die uit verveling vergetelheid zoekt.
  Ooit werd de blauwe kleur aan brandspirius toegevoegd omdat het ook flink genuttigd werd!
  Het wachten is op benevelde kids waar men zeker ver vandaan zal blijven.


  Maak melding
 7. Akiemboto, voordat je afgeeft op wat jongeren moeten doen, kijk dan eerst naar je collega,s Elias en Boefdraad, die in quarartaine hadden moeten zitten na hun diensreis, en de mensen die met een paar honderd dicht op elkaar staan in de rij bij Chotelal, en hou je verder bezig met die Skalians in het binnenland, die het miljeu aan het vernietigen zijn.


  Maak melding
 8. Ik ondersteun iedere oproep om dit virus te kunnen verslaan.
  Maar de virus die al langer rond dwaalt in geliefd Suriname en die diep geworteld zit in sommige ministers en coalitie leden wordt nooit en nimmer door dezelfde ministers en coalitie opgeroepen om de spelregels na te leven namelijk “steel niet van het volk en wees integer betrouwbaar en transparant in uw handelen”
  Indien de coalitie en ministers het virus van stelen en jatten zoals bijvoorbeeld Hoefdraad dat doet dan krijgen zij als eerste een bloemetje voor deze actie.
  Ministers en coalitie zouden jullie ook niet zo een oproep willen plaatsen. De president noem ik niet omdat hij de grootste faciliteerder is van stelen roven en corruptie

  Maar tja het is een hoop die nergens naartoe leidt het lijkt wel een fata morgana en de roep van een roepende in de woestijn Sahara


  Maak melding
 9. Marrons komen uit het bos en hebben andere regels waarmee zij leven. Je kan de marron uit het bos halen, maar de regels die ze hebben worden niet van de ene dag op andere dag afgeleerd. In de achterstand wijken van Paramaribo waar ze terecht komen zijn de omstandigheden ook niet best. Het wordt gekenmerkt door slechte huisvesting, grote armoede, ongeschoold of slecht opgeleid, geen werkgelegenheid, grote criminaliteit, tradionele zeden en gewoonten, hangmensen op straten, heel grote groepen, moeders, (klein)kinderen, die in de kleine en slechte huizen daar wonen, kinderen die op straat knippa verkopen, enz.

  Ja deze mensen kan je moeilijk komen zeggen jullie moeten in de avonduren thuis blijven. Ze lijden honger, din sma e soekoe wan libi din bere dé barie.


  Maak melding
 10. Dit is niet jouw taak maar de taak van de minister van Gezondheid. Op basis waarvan doet de minister van Hulpstoffen deze oproep ?
  Bovendien is het opmerkelijk dat deze oproep gericht is aan alle jongeren in Suriname terwijl het alleen die zwarte yap yapies zijn die zich niet aan de avondklok houden.
  De bruine en hele yap yapies houden zich aan de voorschriften!


  Maak melding
 11. Het is en blijft een serieuze zaak. Vandaag weer eens 115 doden in Nederland.
  mensen denk na en doe het voor jezelf………………….. if joe lobi joe srefi.


  gemodereerd
 12. Open your eyes !

  Goede verstandige oproep van deze minister aan
  de jeugd. Virus-gevaar wordt onderschat, terwijl
  zeer veel schade aan de Sranan Maatschappij kan
  worden aangericht !

  De minister zou er ook goed aan doen, onmiddellijk
  de Ministerraad en de president, op te roepen zich
  te houden aan Corona-regels, doch teven ook aan
  de bestuursrechtsregels van Sranan en aan de
  Grondwet en de Strafrechtsregels van Ons Land !

  Immers het bestuur van een Land kan en mag niet
  ongestraft, gelden en tegoeden van bedrijven en
  burgers, weghalen, zonder toestemming van de
  eigenaren weghalen, roven, bij de Centrale Bank
  van Suriname !

  Minister Akiemboto moet toch ook weten dat ROOF,
  ontoelaatbaar en strafbaar is !

  Leve onze rechtsstaat, geeft de valutarovers een fikse straf !


  gemodereerd
 13. De Surinamers die zeiken wonen in Suriname en maken de ellende iedere dag mee. De anderen die niet tegen dat gezeik kunnen staan aan wal en hebben praatjes.


  gemodereerd
 14. Ze komen aandacht te kort ze zeuren om het zeuren waarom gaan jullie niet in die buurten klagen iedereen mag of moet een oproep doen om covid19 onder controle te krijgen akiemboto doet een oproep jullie klagen hij doet geen oproep jullie klagen ga bij die paarse rat akiemboto klagen maar dat durft niemand stelletje zoutzuur pissende lafaards.


  gemodereerd
 15. Get a life @ op deze site-Viva.NL- kun je jouw overgangs fase bespreken daar kun je ook terecht als je Totaal niks zinnigs te melden hebt


  Maak melding
 16. Wan dei, wan dei, oeng sa sjie suma ben lee nanga suma bin taki tru.
  Ik heb gehoord over aanklachten tegen Chan, ingediend door de NDP bij de PG, maar dat de PG zijn hand boven Chan en zijn eigen hoofd houd.
  Waar zijn de waarheids getrouwe Surinamers? Of heeft de corona virus ons brein aangetast.
  Ai Pati, te now yu na mi nomru 1, Als je de All woman regering hebt gevormd, laat al deze politici een leugen test doen, zodat het volk weet wie de grootste leugenaars zijn in dit land.


  Maak melding
 17. Eerder zei de clown doewet doewet…..dan Jo si. Sortoe mpp Jo si. Ga de jongeren tegenhouden no!

  Met alle respect…..de ene djoeka zeg tegen de andere djoeka djoeka a djoeka. De regering is de weg totaal kwijt. Alleen Chan kan deze jongeren stoppen. Niet met doewet geweld maar met hersenen. Yes we Chan!


  Maak melding
 18. nou het zijn niet alleen jongeren die zich dom gedragen.
  het zijn alle leeftijd en groepen die het doen.
  denken dat de bita die ze drinken hun veranderd in een superman die immuun is tegen corona.
  bita of andere middeltje als dat, verhogen je weerstand… het maakt je NIET immuun.
  ook iets wat heel veel mensen niet schijnen te gebruiken


  Maak melding
 19. Ie kan poer a blaka mang uit a boesie.maar a boesie gedrag ie no mang poer uit deng mang!!waarom ze tegen de avond klok zyn.omdat na in a avond deng mang dies ai roof tog manh.en bouta stop a heer san verlopig.dus ze kunne niet stelen ze hebbn geen geld ze kunne niet eten dus na deng dan dies de doe.en t is niet alleen hier over de hele wereld zyn t de meeste van die blaka bradas van my die de gangsters willen spelen.dus het zit gewoon in hun Bloedddd!!!helpie no de mi mang.zo zyn geboren en zo gaan ze dood.is hun gave zou k zeggn.


  Maak melding
 20. Daar komt weer eentje bedelen om niet uit huis te gaan tijdens avondklok.Duterte gaf opdracht om ze dood te schieten als ze tijdens de avondklok buiten bevinden.Het zijn zulke bevelen die helpen bij hardleerse jongeren.


  Maak melding
 21. Nou deze mensen die zich niet aan de avondklok houden dood te schieten gaat mij te ver. Anders wordt het als zij zich schuldig gaan maken aan plunderen en roven dan nog stel ik voor om ze met de bullenpees ervan langs te geven. Het is niet zomaar dat een avondklok ingesteld wordt alleen vraag ik me af of de besmetting alleen van 20:00 tot en met 06:00 uur opgelopen wordt. Voor de winkel van Chotelal staat al om 04:00 uur lange rijen en velen staan 5 uur in de rij als kippen op elkaar geplakt. Geen een politie of militair te zien.
  Avondklok ? Mi mars Papa !


  Maak melding
 22. Inderdaad, wat een lulhannes. Is wel een beetje laf om zo een bericht op te stellen, terwijl je zelf dondersgoed weet in welke buurten de jongeren voornamelijk zich misdragen.
  Nu scheer je alle jongeren over 1 kam en dat is gewoon laf. Ga in je wagen stappen. Rijd naar die buurten, zet megafoon op je dak en spreek in de microfoon (van mijn part vanuit je zijraampje), daar in die buurten waar zij zich zo als apen misdragen. Dat zou tactvol(ler) zijn en doeltreffend. Maar ja, daar heb je geen ballen voor. Dus liever praat je in het algemeen, zodat je de buurten en de jongeren in die buurten niet hoeft aan te spreken of te benoemen.

  Zo iemand niemand wij een lafaard!


  Maak melding
 23. Suriname moet nú al extreem voorzichtig zijn, zodat het niet als de VS ea landen gaat verergeren.
  Alle beetjes nu helpen.
  Geef dus iedereen ook gratis mondkapjes.

  Als nonchalance is , moet men hard optreden!


  Maak melding
 24. India geeft de overtreders een pak rammel, Brazilië schopt ze ondersteboven, Filipijnen zegt doodschieten.
  Deze beesten die niet thuis kunnen blijven omdat ze moeten wachten totdat iemand thuis aan het werk gaat om te gaan slapen die moeten ze in de zoo opsluiten tussen de apen tussen de gevangenen zijn ze niet op hun plaats.

  Men denkt dat verpleegkundigen, artsen, militairen en agenten voor de lol hun beroep uitoefenen omdat ze niks te doen hebben.
  Deze kakkerlakken moesten bestrijden sorry deze ongeschoolde gasten moeten ze hard Aanpakken je hoef niet te vragen wie dat zijn altijd weer dezelfde.
  Je zal toch een van hun volk zijn dan schaam je je dood.
  Ik praat met creolen die zich schamen dat ze creoolse zijn dat is erg. Die rotte appels gewoon een verschrikking.


  Maak melding
 25. Met voorlichting en praten bereik je meer dan met geweld. Deze jongelui moet je duidelijk maken dat de besmetting 1:4 is. 1 besmet persoon kan 4 personen besmetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES