‘Suriname heeft slechts 30 Intensive Care plekken, dus blijf huis!’

70
Intensive Care

Suriname heeft slechts 30 Intensive care plekken. Daarom wordt de samenleving ten overvloede verzocht thuis te blijven en de voorgeschreven maatregelen op te volgen. Die oproep deed de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, tijdens de COVID-19 persconferentie donderdag in de Congreshal.

“Op dit moment kunnen wij het aan. Maar als Surinamers er zelf voor zorgen dat wij een situatie krijgen als Italië, dan belanden wij wel in een rode zone” waarschuwde Jessurun. Op dit moment is het aantal besmette personen stabiel.

Maar als de verspreiding van het COVID-19 griepvirus in Suriname oncontroleerbaar wordt en het aantal infecties blijft toenemen, zal ons gezondheidsstelsel niet in staat zijn adequate zorg te bieden aan alle geïnfecteerden, zei de directeur.

De directeur roept het Surinaamse volk daarom op om het hier niet zover te laten komen. En dit kan door zich aan de veiligheidsregels te houden: handhygiëne, twee meter afstand houden, zoveel mogelijk thuis blijven en 178 contacten bij griepklachten.

70 REACTIES

 1. De dertig bedden kunnen gereserveerd worden voor de NDP top zij zullen het nodig hebben. Wie de goden verzoeken zullen ook met de goden te maken krijgen.
  gemodereerd

 2. Oproep is een heel serieus. wordt niet ziek, joe dede anders. Maar zoals we weten gaat mpp bouta niks doen. Als hij en zijn vrienden ziek worden, gaan ze meteen naar Cuba. Voor de rest kan het volk dood.

  Suriname is een hoogrisicoland wat betreft volksgezondheid. Suriname heeft de meest belabberd medische voorzieningen. Niemand werkt met trots in deze sector. De laatste 10 jaren soso shit gebeurd bij de ziekenhuizen.

  De VHP kan Suriname alsnog redden. Chan kan het!
  gemodereerd

 3. De graaiers, dnaleden mogen daar gaan liggen. Misschien leert men dan beseffen hoe het volk de krachtigste motor van de economie is.
  Jammer, dit volk beseft het niet. Daarom wordt er ook zo weinig geld aan het Surinaams onderwijs besteedt. Om het volk zo dom als mogelijk te houden.. Think about that!


  Maak melding

 4. Nederland waar zoveel wordt uitgegeven waren ook niet voor bereid kijken jullie niet naar NOS op Nederland 1 ,jullie zijn toch Nederlander op papier ik hoor jullie Rutte niet uitschelden, jullie weten tocht bliksem goed wat ze aan mensen hier vertellen boven de zeventig jaar als jullie de Journaal volgen dan weten jullie het , Ahoy is om getoverd, nogmaals voor die Haters concentreren jullie, jullie hier in Nederland 🇳🇱 want jullie wonen hier en niet in Suriname 🇸🇷. Wie van de coalitie of van de oppositie daar moet gaan liggen gaat jullie niks aan , voor mij hoeft geen enkele Surinamers daar te gaan liggen.jullie die zo praten moeten uitkijken dat jullie niet in Nederland daar op 1 van die bedden terecht komt bij de AMC van Amsterdam of Utrecht of Die van Rotterdam Dijkzicht. Dit is voor die Haters bestemd.
  gemodereerd

 5. Agoetigri, waarom haal jij ook niet zo uit tegen de Nederlandse staat , want ze waren tocht ook zo laat ze maakten toen eerst grap over Covid-19. , op de radiozender ze gingen de chinezen uitlachen en grapjes maken daar over hoor ik jouw helemaal niet praten om te zien dat niks jouw boeit wat er in Nederland gebeurt die jij elke hoog op de planken zet nu hebben ze het zelf voor hun stoep, 😂😂😂😂😂😂😂😂😂.de Tram en de Bussen zijn leeg .praat daar over Nederland 🇳🇱 heeft ook zijn maatregelen praat daar over .
  gemodereerd

 6. 30…… boi ik hoop echt NIET dat er situaties ontstaan zoals in Ecuador….

  Als ik de filmpjes zie op de app dat mensen in de rij staan (SU) dicht tegen elkaar aan…..

  De bewustwording is volgens mij niet aanwezig….of is het laksheid….

  time will tell…..


  Maak melding

 7. Agoetigri, hoeveel bedden had Italië 🇮🇹 hoeveel mensen zijn er daar overleden dan hebben wij het over een land die in de EU zit , dus waar lul jij over na Italië 🇮🇹 hebben wij nog een andere EU land die zwaar getroffen is en dat is Spanje 🇪🇸 Dus waar praat jij over , jij woont nogmaals niet in Suriname 🇸🇷 hou je dan bezig met Europa in Europa woon jij . Libi Sranan voor de Surinamers die daar wonen. Hebben geen advies nodig van negatieve mensen als jouw .
  gemodereerd

 8. Amerika heeft alles wat jij niet kan bedenken.ga kijken hoeveel mensen daar zijn overleden aan covid-19 . Dus Agoetigri jij moet wereldwijd de Journaal volgen dan ga je anders kraaien over Suriname 🇸🇷.de bouwvakkers in Nederland 🇳🇱 klagen nu al over een Economische crisis dus meneer Agoetigri ga lekker slapen 🛏.met jouw negatieve aura.
  gemodereerd

 9. Bouterse en zijn politieke vrienden hebben zich op schandalige wijze verrijkt de afgeholpen jaren . Onlangs nog zijn de kasreserves leeggeroofd. Ze kunnen nu enige vorm van menselijkheid tonen en het onrechtmatig verkregen geld inzetten om het aantal IC bedden op te schalen.


  Maak melding

 10. In de VS 🇺🇸 zijn 1,164 mensen overleden aan Corona virus 🦠 maar alles hebben ze daar Agoetigri geld 💰 dus geeft jouw mening daar over . Daar praten ze niet over Million maar Biljoen. ,
  gemodereerd

 11. De kapitein van het Amerikaanse vliegdekschip waar honderd bemanningsleden besmet zijn met het coronavirus, is ontslagen. Hij bekritiseerde de Amerikaanse marine omdat zij volgens hem niet genoeg deden om de bemanningsleden te redden. Dat kostte hem zijn baan. Dit is speciaal voor jou Agoetigri
  gemodereerd

 12. Dat is een mogelijkheid, als je naar de grafieken kijkt. Natuurlijk, die kunnen ook veranderen, maar we moeten ons voorbereiden op zwaar weer.” Nederland is met Duitsland in gesprek om te kijken of, en hoeveel, patiënten er eventueel naar Duitse ic’s kunnen worden overgeplaatst. Dat land heeft veel meer ic-capaciteit dan Nederland.

  Momenteel ligt er nog slechts een handjevol Nederlanders in een Duits ziekenhuis. Hoeveel patiënten uit Nederland Duitsland zou kunnen of willen opvangen, zei De Jonge niet.
  gemodereerd

 13. Agoetigri deze dingen moet jij volgen en geen Troep op waterkant loop te typen met jouw mening. Jouw mening is alleen maar uitschelden. Om te zien wat jouw niveau is .kijk en lees wat er in Europa gebeurt.
  gemodereerd

 14. Dit is waarom je anders droomt door het coronavirusDit is waarom je anders droomt door het coronavirus
  Door de lege winkelstraten hebben veel ondernemers nauwelijks omzet.’Pandeigenaren onder druk gezet’
  Het kabinet roept gemeenten en provincies op om aanbestedingen te blijven doen om de bouw aan de gang te houden. Voor de bouwsector dreigt de derde crisis in twaalf jaar tijd.

  Ondanks het coronavirus zijn bouwvakkers gewoon aan het werk in Rotterdam.
  © Hollandse Hoogte Ondanks het coronavirus zijn bouwvakkers gewoon aan het werk in Rotterdam.
  Het Economisch Instituut voor de Bouw verwacht dat de bouwproductie mede als gevolg van de coronacrisis met 15 procent zal dalen. In totaal dreigen 40.000 banen verloren te gaan, dit jaar zullen naar verwachting al 15.000 mensen hun werk verliezen. Vooral flexwerkers en uitzendkrachten moeten vrezen voor hun toekomst.

  „Dat zou heel erg zijn”, reageert minister Stientje van Veldhoven (Wonen en Milieu). „Daarom moeten we alles op alles zetten om de bouw aan de gang te houden.” De D66-bewindsvrouw heeft gemeenten en provincies opgeroepen om door te gaan met aanbestedingen voor projecten op korte en lange termijn. „Gemeenten en provincies hebben toegezegd dat ze hun best zullen doen.”

  Niet alleen de coronacrisis vormt een bedreiging voor de bouw. Ook de pfas-malaise, veroorzaakt door de strenge regels van minister Van Veldhoven, en de stikstofcrisis zijn nog steeds een last voor de bouwwereld. De pfas-regels zijn inmiddels versoepelt, maar de natuurregels rond stikstof zijn nog steeds rigide.
  gemodereerd

 15. Allen,

  Is het totaal 30 IC plaatsen voor alles, niet alleen Corana patiënten ?
  Dan hoe dan, als er 30 corona patiënten op de IC liggen, iemand maakt een aanrijding of iemand krijgt een hartaanval, waar moet die naar toe ?
  Dus allemaal thuis blijven aub, trouwens thuis blijven kan je ook een hartaanval krijgen.

  SUCCES.


  Maak melding

 16. Wij van de Oppositie gaan verandering en verbetering in alle slechte situatie brengen in Suriname .

  Zonder Olie fonds en met een lege staats kas ,gaan wij van de Opositie andere vormen hanteren om verbetering te brengen .


  Maak melding

 17. Academisch Ziekenhuis, Militaire Hospitaal, Diaconessen Ziekenhuis, ’s – Landshospitaal, St- Vincentius ziekenhuis, Mungra Ziekenhuis, enz.

  Suriname heeft ongeveer: 570.000 inwoners, Schandalig dat Suriname maar 30 IC plekken heeft. Hierin moet heel snel een verandering komen. Deel het aantal inwoners van Suriname door 30 IC-bedden en zie de verhouding.

  Het Coronavirus is heel erg voor de wereld, maar ddb is erg voor het Melkweg waarin we leven, Me Taigie!

  25 mei 2020
  Time4Change!


  Maak melding

 18. Abdoel inschakelen.Binnen geen tijd maakt hij een wet dat de Corona buiten Sur moet blijven.En de assemblee voorzitter laat het aannemen door de ja knikkers in het parlement.Is zo gebeurd.


  Maak melding

 19. Wel belachelijk voor plus minus 450.000 inwoners😑 er moet gauw verandering hierin komen als die covid al achter de rug is. Maar ja voorkomen is beter dan genezen dus blijven jullie thuis. Mensen met hun achterlijke beredeneringen over politiek in hun berichten doen als kleuters. Voor geen mens noch partij wens je ziekte maak niet uit wie het zij. OEN TAN NA OSO🏡!!!😉


  Maak melding

 20. Het artikel is maar half. In de persconferentie gaf de directeur aan dat er op dit moment plaats is voor 36 mensen. In het geval van meer besmettingen dan gaan ze over op plan 2 en dan is er ruimte voor meer dan 150 mensen.

  Er is op dit moment dus nog geen reden tot paniek omdat we geen ernstige (levensbedreigende) gevallen hebben.

  De mensen die koppig zijn en onnodig naar buiten gaan daar moeten ze strenger optreden. Deze mensen kunnen Covid-19, mits ze het virus dragen, verder verspreiden.


  Maak melding

 21. Rodney 3 april 2020 At 13:31
  @passant Nederland telt ruim 17miljoen inwoners en heeft plek voor ruim 3000 ic patiënten.
  Dus waar heeft u het over??
  ——-
  Ga maar lekker vergelijking maken debiel. Leer iets van het buitenland ipv steeds te vergelijken.
  En niet zomaar iets gaan roepen hier. In Suriname hebben 1 op de 19.000 mensen een plek op IC. In Nederland minder dan 1 op de 6000.


  Maak melding

 22. Oom Bert wie gaat verandering brengen 😂😂😂😂😂😂😂😂 ze waren toch al daar in de macht Centrum. Bert veranderingen ga jij niet mee maken , want je bent te negatief en gefrustreerd , op VHP zit jij te wachten 😂😂😂😂😂😂😂😂Oom Bert jij bent echt Grappig 😂😂😂😂😂😂😂, punt 1. Jij houdt niet van jou Land Suriname 🇸🇷 wanneer ik die dingen van jouw leest wat jij op waterkant typ , jij bent in tegenstelling het omgekeerde jij woont niet in Nederland 🇳🇱 maar je heb het steeds over het buitenland, jij moet jouw concentreren op Suriname 🇸🇷 en niet op het Buitenland, koers gaat omlaag is niet goed koers ging hoog ook niet , ze hebben weer olie gevonden is ook niet goed jij bent een clown 🤡. Prijzen van de winkels 🏬 gingen omhoog jullie gingen klagen nu dat er een wet is aangenomen blijven jullie klagen , jullie verdienen geen €€€€€/$$$$$ in Suriname 🇸🇷 maar alles moeten jullie afrekenen in €€€€/$$$$😂😂😂😂😂😂😂😂 slim is dat hè, percelen worden in €€€€/$$$$$$$werden die ook geïmporteerd dat ze in valuta werden verkocht 😂😂😂😂😂😂deze mensen van de Coalitie had dit eerder moeten doen , en wat betreft die Banken 🏦 toen de koers omhoog ging heb ze nooit gehoord dat dit niet kan , de wet werd aangenomen koers ging Omlaag gelijk kwamen ze in actie,dus het was een Kartel onderling bij die Bankdirecteuren.
  gemodereerd

 23. Eee Agoe Tigri.
  Hou je varkens snuit.
  Ga een baan zoeken.
  Waterkant agoe.
  Heeft Chan je gevraagd om hem te promoten?
  Nee toch?
  Dus hou je snuit en ga lekker wroeten in de drek. Dat doen varkens toch? Agoe, dagoe.


  Maak melding

 24. Verkiezingen 2021 laat de schepper zijn werk doen nu al zie je dat de hele wereld aan veranderen is. En vergeet niet na covid 19 kom de economische crisis in de wereld. De mensheid is koppigdit is maar één vinger wijziging
  gemodereerd

 25. Als deze regeting AZ niet een opknapbeurt had gegeven zag het er nog slechter uit.
  Dank zij Regering Bouterse zien de ziekenhuizen en scholen er beter uit.
  Wat heeft NF al die jaren met de ontwikkelingshulp gedaan????
  Niets. Pe a monie deh?? Vene kon teigie oenoe.
  Dus oppositie mag die $ teken zien van onze olie/gas reserve maar gaat niet in hun zak.
  Waarom had NF geen ballen om te laten boren?????
  Chan zei pas als hij komt gaat men olie vinden. God dacht. Nope nu moet het. Chan komt niet.
  gemodereerd

 26. Rodney 3 april 2020 At 13:31
  @passant Nederland telt ruim 17miljoen inwoners en heeft plek voor ruim 3000 ic patiënten.
  Dus waar heeft u het over??
  =====================================================

  Ervan uitgaande dat Nederland 2000 ic plekken ipv 3000 beschikbaar heeft, dan nog is dat in vergelijking 1 op 8500 en voor Suriname 1 op 16500. Dus wat is jouw punt?
  Altijd weer Nederland erbij betrekken als je zelf tekortkomingen vertoont, lastige eigenschap van mislukte Surinamers.


  Maak melding

 27. 30 motorfietsen van rudisha en een speedboot…..
  Mensen wordt niet ziek.Blijf thuis.Als je uit huis moet dan hou afstand met de mensen om je heen.Alle regels die gelden in andere landen gelden ook voor Suriname .Bouta moet jullie niet doen geloven dat hij zo knap is en dat hij deze regels heeft bedacht.Hij is een veroordeelde moordenaar!!
  Gewoonlijk is er al geen hulp voor patienten.Noet ziek worden dus anders is het gedaan met jullie…


  Maak melding

 28. Soso shits happens. Wo dede now in a folm werd ettelijke keren gezegd.
  De West
  ——
  Volgens het rapport dat is uitgebracht door het Internationale ratingbureau Standard & Poor’s , is de kans groot, dat Suriname vanwege de verslechterde financiële positie van de overheid, binnen een jaar niet in staat zal zijn, zijn schulden terug te betalen. Het ratingbureau heeft zelf de kredietwaardigheid van het land gedowngrade van B naar CCC+. Het is de tweede keer in korte tijd, dat Suriname een negatieve beoordeling heeft ontvangen.
  Volgens de voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), Winston Ramautarsingh, zit de regering financieel zodanig klem en zou deze positie verder zijn verergerd door de pandemie van Covid-19. Hij zegt dat de situatie intussen zodanig zou zijn verergerd dat de regering niet in staat zou zijn, de salarissen over de maand april uit te betalen. “Dat is de reden, waarom ze de noodtoestand wil afkondigen. Als dat is gebeurd, kan ze die bankwet aan een kant zetten”, zegt de econoom.
  Volgens hem heeft de overheid zelfs plannen, om voor de zoveelste keer monetaire te financieren, gezien ze financieel helemaal aan de grond zit. “Meneer Kirpalani zou het zelf hebben bevestigd, dat de overheidsuitgaven 350 miljoen meer zijn, dan de inkomsten.

  Hij geeft verder aan, dat de overheid er financieel dusdanig slecht aan toe is, dat ze van mensen die in thuisquarantaine zitten verlangt voor hun eigen beveiliging te betalen. “Overal ter wereld komt de overheid de mensen tegemoet, alleen in Suriname worden de mensen op kosten gejaagd


  Maak melding

 29. Philips een Nederlandse onderneming levert IC-apparatuur overal in de wereld.

  Dus voor Nederland zou dat just like that zijn. De productie is er, de kennis is er, de ervaring en ze verdienen er mee, top kwaliteit.

  Heeft SME dat?


  Maak melding

 30. @ Sneesie
  u maakt de volgende opmerking in uw bericht ;
  ” Mensen met hun achterlijke beredeneringen over politiek in hun berichten doen als kleuters. Voor geen mens noch partij wens je ziekte maak niet uit wie het zij. OEN TAN NA OSO🏡!!!😉”

  Uiteraard haal in in mijn bericht de politiek aan . Op geen enkel vlak is er door deze regering een fatsoenlijk beleid gevoerd dus ook niet op het gebied van de gezondheidszorg. Ik vind het derhalve meer dan gerechtvaardigd om Bouterse en zijn politieke vrienden op te roepen om enigszins hun menselijkheid te tonen en hun onrechtmatig verkregen vermogen voor dit doel in te zetten. Dit Moreel appel heeft derhalve niks met kleuter gedrag te maken. Vrijwel alles wat mis is in Suriname is te herleiden naar de incompetentie van deze regering. En daar valt ook de zorg onder. Ik wens u een fijne dag toe meneer/mevrouw Sneesie.


  Maak melding

 31. Die domme mevr. Jessurun, die wist eerst een volle video boodschap door te geven enkele weken geleden dat surinamers zich geen zorgen hoeven te maken want de Covid-19 is maar een griep virus en nu schreeuwt ze dit uit paniek?

  Dong boeriki law vrouw ben je hoor Cleo
  gemodereerd

 32. “Cornel 3 april 2020 At 14:24
  Eee Agoe Tigri.
  Hou je varkens snuit.
  Ga een baan zoeken.
  Waterkant agoe.
  Heeft Chan je gevraagd om hem te promoten?
  Nee toch?
  Dus hou je snuit en ga lekker wroeten in de drek. Dat doen varkens toch? Agoe, dagoe.”

  Weer zo’n mislukt product uit de periode 1980 – heden. En alsmaar ongenuanceerd lullen wanneer mensen oprecht kritiek leveren op ontwikkeling in Suriname.


  Maak melding

 33. Stelletje landverraders, MR AGUTIGRI, jullie hebben waterkant nieuws onder controle, het uitschelden van de andere bevolkingsgroepen is minder geworden, jullie proberen in alles de schijn op te werpen, hoe goed bezig jullie zijn, ga doormet mijn mail te boycotten ik volg jullie ook.


  Maak melding

 34. De Nederlandse ziekenhuizen hebben normaal gesproken 1.150 plekken op de ic’s. Doorgaans is daarvan ongeveer 70 tot 75 procent bezet, wat neerkomt op zo’n achthonderd bedden. Relatief gezien doet het aantal ic. bedden in Suriname onder normale omstandigheden helemaal niet onder voor Nederland als men naar het aantal inwoners kijkt. In feite was onder de regeringen van Venetiaan het aantal ic. bedden flink aan de lage kant. Door de bouw van het Wanica Ziekenhuis en modernisering van het ziekenhuis in Nickerie is het aantal ic. bedden in Suriname opgeschroefd. De regering Bouterse heeft het mijn inziens daarom heel gedaan met de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Het aantal ic. bedden in Suriname kan opgeschroefd worden. Maar daar hangt er een prijskaartje aan. Ik zou het daarom zeer waarderen als de Surinaamse overheid een beroep doet op Rusland om 10 complete ic. units met benodigde beademingsapparatuur en ventilatoren aan Suriname te schenken.
  gemodereerd

 35. Sabaku 3 april 2020 At 15:03

  Nederland had bij aanvang helemaal niet zoveel bedden. Artikel uit het Parool heeft het over 6-7 bedden per 100.000 inwoners (zoek op titel: Hoogleraar: ‘Griepgolf 2018 had waarschuwing moeten zijn voor tekort ic-bedden’). Daar zitten we met 30 bedden op een kleine bevolking dus niet zover vanaf. Bovendien gaat het om IC bedden. Er zijn echter wel iets meer beademingsapparaten dan 30 stuks. Ik meen in totaal zo’n 40. Verder kun je in noodgevallen 2 personen op 1 apparaat aansluiten. Dat gebeurd al in diverse landen. En apparaten invliegen uit China in noodgevallen sluit ik niet uit. Daar zal vast wel al over gesproken zijn.


  Maak melding

 36. “Waldo 3 april 2020 At 17:53

  Waldo wil met het Corona virus in de hand, kritische bezoekers van dit forum hier censureren.
  Alsof anderen hier het volk van Suriname alleen maar het slechte toewensen? Het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 37. Halve maatregelen en een gedeeltelijke lockdown gaat weinig helpen om de verspreiding tegen te gaan. Dat soort maatregelen zijn alleen maar voor de show en om de makkelijk voor de gek te houden verstandelijk beperkten het idee te geven dat de overheid ‘serieus’ bezig is.

  Als men de verspreiding echt wilt tegen gaan dan is de enigste optie een full lockdown maar dan wel met als gevolg een zware financieel-economische schade die vermoedelijk hoger zal zijn dan de 2 tot 3% aan doden van voornamelijk ouderen en mensen met medische aandoeningen/zwakke gezondheid.
  De andere optie is om de Natuur maar z’n gang te laten gaan totdat er een medicijn of vaccin is gevonden.


  Maak melding

 38. @ Robles 3 april 2020 At 18:50
  Natuurlijk zit dictator bouta en z’n domme paarse misbaksels (zoals jij) te popelen om deze crisis aan te grijpen om de dicatuur weer in te voeren in SU onder het mom van bestrijding van corona. Maar besef wel dat een dictatuur en onderdrukking altijd zal leiden tot een reactie.


  Maak melding

 39. een groot aantal ligt opgeslagen bij die moordenaar thuis daar in Leons berg op een privé adres..
  meer voor familie en vrienden indien het van toepassing komt.
  het poep volk kan z.a. hij zelf gezegd heeft neer vallen, want hij slaapt rustig door het land kan wat hem betreft gestolen worden..
  gemodereerd

 40. Jay 3 april 2020 At 18:56

  Ik denk dat jij nog geen deuk in een pak boter slaat eerlijk gezegd. En ik heb je ook nooit betrapt op het gebruiken van de 2 hersencellen van je.


  Maak melding

 41. Hoeveel mensen telt ons land,?
  Hoe groot is ons land?
  Hoeveel rijkdom heeft ons land?
  Dit zijn retorische vragen!
  Een calamiteit, komt onaangekondigd.
  En als het zover is, dan grijpt men in, met alle hulp en van overal.

  Ik wens ons allemaal, dat wij deze crisis overleven, we zullen toch samen moeten doen, ik volg ook de adviezen van andere landen.


  Maak melding

 42. Feiten liegen niet.
  Vanwege het ‘zwak’ gezondheidszorgsysteem in Suriname behoort ons land tot één van de hoogrisicolanden in de wereld, die te maken krijgen met het coronavirus (COVID-19). Dit schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) naar aanleiding van uitspraken van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO).
  —–
  Ondanks vele miljarden aan goud, hout, olie, vis etc etc opbrengsten is nooit geïnvesteerd in een goede gezondheidszorg. Nu ziet men de realiteit. En de hoofdverantwoordelijke mpp bouta rent hard weg. Noch leerkrachten noch verpleegkundigen werken met trots, omdat simpel weg deze hard werkende mensen schijt kunnen eten van bouta. Geen enkele waardering.

  Maar gelukkig gaat het niet lang meer duren. Onze redder Chan gaat alles wat krom is recht zetten. De mpp paarse ratten die kunnen gratis logees krigen in Santo Boma. Genoeg vaseline smeerders daar.

  Yes we Chan! Steun de VHP voor een beter Suriname. Stel de toekomst van jou kinderen veilig.

  Met de mpp didibri komt het nooit meer goed. 10 jaren pinaren is meer dan voldoende. Geen hoge koers, geen lange rijen, geen onzekerheid, geen dictatuur.


  Maak melding

 43. Deze mevrouw Jessurun had toch onlangs een video boodschap gestuurd dat het allemaal niet zo erg is als wat de media rond stuurde? Het ging maar om een griepvirus die al lang bestaat. Maar da fa a boerikie vrouw dis kenki kleur dan? Nu pas heeft ze het door dat ze maar plek heeft voor 30
  Man terwijl je het volk eerst gerust probeerde te stellen?
  gemodereerd

 44. Op CNN vanmorgen is er een door een deskundige een onderzoek gepresenteerd waaruit bleek dat wanneer iedereen buitenshuis een mondkapje draagt de kans op verspreiding v.h virus met 70% wordt vermindert maar de Surinaamse autoriteiten blijven maar zeggen dat het geen zin heeft en dat mondkapjes alleen maar voor hoestende en niesende mensen zijn. Dat is nog zo’n voorbeeld van een ineffectieve halve maatregel v.d autoriteiten die de heesenloze paarse idioot Robles natuurlijk helemaal geweldig vindt.


  Maak melding

 45. Wanneer bouta zegt: mensen spring v.d. brug dan zal die stomme paarse huisslaaf Robles zeker de eerste zijn om daar gehoor aan te geven want zo hersenloos is die rat wel.


  Maak melding

 46. Die oproerkraaiers moeten ze uitsluiten die denken dat de avondklok een spelletje is.
  Die ezels moeten ze opsluiten en vraag me af waar hun ouders zijn.
  Je hoeft je niet af te vragen wie dat zijn.


  Maak melding

 47. Als ik alle reacties hierboven lees, is Suriname meer gebaat bij en IQ-test, dan een Corona-test. Domheid is dodelijker dan welke virus dan ook.
  gemodereerd

 48. Coranus 3 april 2020 At 14:24

  Je naam zegt al wie je bent. Wat een boeler vaseline smeerder bent jij. Santo Boma heeft je dringend nodig.


  Maak melding

 49. Suriname zou m.i. onder normale omstandigheden 120 IC-bedden moeten hebben voor alle ziekenhuizen in Suriname en in problemen zoals deze kunnen opschalen naar 180.

  Daar moeten Surinamers beleidsmedewerkers van een regering, gezamenlijke beleid van ziekenhuizen, DNA naar moeten gaan werken, ook dat daarvoor voldoende specialisten, IC-personeel voor beschikbaar is en voorzien kan worden, in (een voor oorlogssituatie), oorlogssituaties, rampen, enz.

  Met het Coronavirus of pandemie in de wereld slaat Suriname met haar aanpak een modderfiguur.

  Suriname mag wel een onderontwikkelingsland zijn, geen geld hebben, maar dit is een van de zaken dat tip top in orde moet zijn. Net als veiligheid, orde, rust, goed onderwijs, wetenschappen, productie en export,

  Door goede bestuurders kunnen deze zaken snel in place gezet worden en zorg voor dragen dat het loopt als een trein.

  Zie wat er 40 jaar met Suriname is gebeurd, een kapotte bananenlandje.

  Een beeld waar iedere Surinamer zich diep voor moet schamen en zorg voor moet dragen dat ddb en ndp uit het machtscentrum van Suriname moeten verdwijnen na 25 mei 2020, tenzij…


  Maak melding

 50. Waar zitten de 50 artsen die uit Cuba zijn gekomen?
  werken ze al?
  hebben zij ook apperatuur meegenomen,en weten zij er mee om te gaan? (natuurlijk kunnen ze dat)
  Ik heb zoveel vragen maar krijg geen antwoorden, wi moet ons hierover informeren?
  Wtk zit vol sabi sos,met adviezen die een nieuwe pandemi kan veroorzaken.
  Of het klopt wat Nederland heeft gezegd, dat de het smettingsgevaar afneemt tijdens de zomer, Sranang heeft het heel jaar zomer, dus mensen geen paniek, zegen je ogen en kijk naar de zon, want dat is uw medicijn.
  bles


  Maak melding

 51. De ZON is een beetje medicijn. Als een sars-cov2 geïnfecteerde hoest, is ieder binnen een radius 2 meter een potentiële geïnfecteerde. Dan maakt het niet uit of je vrolijk op de zon zelve rondhuppeld of je duizend meter in een duistere aardse gat bevindt. De besmettings-strategie van deze virus is gericht op mens-op-mens contact. Dus… blijf THUIS!
  gemodereerd

 52. Deze nieuwe Corona-mutant is de jongste neef van SARS en MERS. De laatse 2 epidemieën behoren tot de corona-virus familie. Deze twee waren juist erg actief in gebieden waar het doorgaans erg warm is. Wat de verspreiding van een epidemie bepaald, is: aantal personen dat een drager kan besmetten. Vergeet de zon! Vergeet feestjes. Blijf lekker thuis!
  gemodereerd

 53. Slechte zaak. En maar schreeuwen hoe goed het gaat. God heeft Suriname verlaten. Zijn nu aan de duivelse goden overgeleverd. Mensen blijf thuis.
  De gevonden olie zet geen zoden aan de dijk. Het volk blij maken met een dode mus
  Al dat geld zal in de zakken van deze regering verdwijnen. Staatskas is leeggeroofd. Pe a monie de. Stelletje ordinaire boevenbende.


  Maak melding

 54. Als de djoeka’s nou in de bossen gebleven waren, dan waren ze beter beschermd tegen de virus en hadden ze anderen ook niet makkelijk kunnen besmetten. Maar ja, in de bossen heb je djoedjoe’s en daar zijn de djoeka’s bang voor en vluchten ze naar de stad.


  Maak melding

 55. Biologische oorlog, net als aids gemaakt in de laboratoria.
  Alleen dit keer Miljoenen mensen met een blanke huid tegenover enkele gekleurden.
  gemodereerd

 56. HA ha ha, ik wil het bijna niet geloven,als ik het niet met eigen ogen had gezien en gehoord. Patricia Ethnel, ik verzoek je, de VHP bestaat alleen uit idioten, en CHAN is de grootste, als hij 50 zinnen heeft gebruikt die blijkbaar voor hem waren geschreven, dan heeft hij vier maal dezelfde zin gebruikt. Mi gudu Pati al gaan jullie samen werken met de VHP, laat deze idioot, nooit president worden, En de mensen die zijn betoog dienen te controleren zijn gewoon ezels.
  Patricia, als jullie nu een kans maken om te overleven als partij, kan ik je bij voorbaat zeggen, dat het de schuld zal zijn van deze idioot, als het niet lukt. Ze vallen wijsheid aan, hebben niet genoeg spirit om te zegenvieren, en de groepen die zich laten gebruiken om hen te promoten, zoeken gewoon een libi het zijn toneelspelers. Wanneer een dwaas denkt dat hij wijs is, krijg je alleen loesbere.
  Hebben de andere vrouwen reeds contact met je gezocht? En heeft Greggory al de hamer overgedragen?


  Maak melding

 57. @ lokdown, de goeie goden zijn al langer dan 500 jaar uit Suriname, zijn het wel de goede goden die alle rassen naar hier hebben meegenomen? Of moeten ze per direkt een enkel ticket krijgen, richting HELL.


  Maak melding

 58. De djoeka’s waren er eerder dan jouw in dit land, en hadden meegeholpen om deze te verdedigen tegen de redi muzu, nu genaamd, stadscreolen,hindoestanen, christenen en moslims. De bakras zijn niet meer hier, maar hun achtergelaten elite redi muzus zijn er wel, en hongerig om de rijkdommen van het binnenland op te vreten. Blijven jullie dan ook uit de bossen, hooggevallen idioten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.