donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidReeds 513 gestrande reizigers teruggehaald naar Suriname

Reeds 513 gestrande reizigers teruggehaald naar Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Als onderdeel van het repatriatieproces zijn er reeds 513 personen naar Suriname gehaald door de Surinaamse overheid. De meeste mensen tot nu toe kwamen uit Curaçao. De voorbereidingen om andere ingezetenen terug te halen gaan onverkort door.

Op vrijdag 13 maart 2020 werd de eerste besmetting met COVID-19 in Suriname vastgesteld. Het betrof een vrouw die kort ervoor uit Nederland terugkeerde. De volgende dag sloot Suriname haar luchtruim vanwege de uitbrak van het coronavirus. Op dat moment waren er diverse staatsburgers in het buitenland.

Vanaf 15 maart is het Nationaal COVID-19 Managementteam bezig Surinaamse staatsburgers uit het buitenland terug te halen. Uit de hieronder genoemde bestemmingen zijn de volgende aantallen personen huiswaarts gekeerd:

15 maart, Frans Guyana (16)
19 maart, Guyana (40)
20 maart, Miami (77)
22 maart, Curaçao (103)
23 maart, Aruba (80)
23 maart, Trinidad and Tobago (20)
31 maart, Belem (82)
2 april, Miami (95)

In Nederland zitten op dit moment nog heel veel mensen te wachten op informatie over hun terugkeer naar Suriname. Het zou gaan om honderden mensen, de grootste groep gestrande reizigers. Wanneer zij terug kunnen is nog niet bekend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Surinaamse regeringsleiders en mensen betrokken bij de luchtvaartmaatschappij uitstekend en adequaat gehandeld bij het vaststellen van de eerste Coronavirus besmetting in het land. De schade voor besmettingen is zodoende geminimaliseerd. Uitstekend gedaan. Denk wel aub aan het volk, de mensen die door dit virus probleem abrupt zonder werk/inkomen komen te zitten. De kansarmen, de (kwetsbare) kinderen en jong volwassenen help hun wel aub. Hoe onmachtig ben je als ouder als je geen brood op tafel kan zetten voor je kinderen. Vaders die kinderen hebben rondlopen, neem je verantwoordelijkheid financieel en fysiek. Wees geen klaploper, met name niet tijdens deze crisis situatie.


  Maak melding

 2. Ik wens en hoop dat alle gestrande mensen, zosnel mogelijk wordt herenigd met hun dierbaren.
  Heb geduld en heb vertrouwen in je zelf.
  Jullie zijn niet vergeten!
  En vraag geen asiel aan!
  Hier in Suriname, hebben we meer dan antoerwa en van honger zal je sterven, maar van de corona virus wel.


  Maak melding

 3. Wellicht een goed idee om ze in Ned te laten. Stel je eens voor dat er corona besmettingen tussen zitten. Dat kan Su niet aan. Al helemaal niet met maar 30 ic bedden. Pluspunt is dat het er ook zonovergoten is met aangename temperaturen.


  Maak melding

 4. Leek@
  Niet een ieder gaat dood door covid19
  En verder zijn er genoeg ziektes waaraan men sterft
  De suri toeristen in ned moeten geduld hebben maar wie verzorgd ze wie betaalt hun onkosten
  Ze moeten in hun regering geloven en niet in zichzelf.


  Maak melding

 5. De meeste mensen tot nu toe kwamen uit Curaçao
  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
  15 maart, Frans Guyana (16)
  19 maart, Guyana (40)
  20 maart, Miami (77)
  22 maart, Curaçao (103)
  23 maart, Aruba (80)
  23 maart, Trinidad and Tobago (20)
  31 maart, Belem (82)
  2 april, Miami (95)


  Maak melding

 6. Die gasten die aangeven dat het goed is dat ze ons in ned laten liever hou jij je go dicht he. Want als het je moeder vader zus broer of kind was zou je die ka niet uitkraaien. Stront hypocriet💔💔


  Maak melding

 7. De opmerking van ene Koos raakt kant nog wal. Suriname is een gezegend land en de regering zal er alles aan doen wat mogelijk is de landgenoten terug te halen. Je kunt leuk willen doen maar dat is op dit moment ongepast. Toegegeven, ondanks dat er het een en ander schort aan de gezondheidszorg wij het enige land zijn met ‘maar’ 1 overleden patiënt dat kan geen ander land zeggen met al hun geweldige medische zorg en dat staat.
  Suriname heeft als enige snel en juist gereageerd en gehandeld. God zij met ons.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES