Elias maant samenleving aan tot kalmte

45
Elias maant samenleving aan tot kalmte

In navolging op het eerste dodelijke COVID-19 slachtoffer in Suriname, maant minister Antoine Elias van Volksgezondheid aan tot kalmte. De bewindsman riep gisteren tijdens de persconferentie de Surinaamse samenleving op om alle adviezen met betrekking tot persoonlijke hygiëne, sociale afstandelijkheid en algemene preventie van infecties op te volgen.

De bewindsman zei dat het eerste COVID-19 overledene vanaf zijn opname op 24 maart in een heel zorgelijke situatie verkeerde. Met de alle ten dienste staande middelen en medicatie is getracht hem in leven te houden.

Volgens Elias is continu overleg geweest tussen alle intensive care doctoren in Suriname en experts uit het buitenland. Echter is de situatie van de patiënt ondanks de maximale therapie op 2 april acuut verslechterd en hij op 3 april is komen te overlijden.

Minister Elias gaf verder te kennen dat er een protocol is samengesteld ten aanzien van het opbaren en begraven of cremeren van een overleden COVID-19 patiënt. Hierbij zal er zoveel mogelijk rekening gehouden worden met culturele normen en waarden en natuurlijk zullen de hygiënische maatregelen in acht worden genomen.


45 REACTIES

 1. In navolging op het eerste dodelijke COVID-19 slachtoffer in Suriname, maant minister Antoine Elias van Volksgezondheid aan tot kalmte.
  ***************************************
  Waren er tekenen dat mensen in ” opstand ” zouden komen?
  Wat bedoelt deze poepejantje mi-ni-ster met bovengenoemde statement ?
  Mi-ni-ster Volksgezondheid ….. watch your tongue !!!!!!!

  Dat fam. Schuitemaker in diepe rouw gedompeld is … is erg genoeg.
  Fam. Schuitemaker mijn welgemeende meeleven !!!!
  Hr. Schuitemaker …. R.I.P.


  Maak melding

 2. Elias je bent net zo achterbaks aks de Farizeeërs waarvoor Jesus Heists van Nazareth ons voor waarschuwde. Je spreekt in het gezicht van het volk zalvende woorden maar die zijn nooit gemeend. Huichelaar die je bent. Het volk heeft jouw bedorven mentaliteit door en daarom komt het in opstand. Je bent een valse man.
  gemodereerd

 3. Huichelaar. Schaamteloos gaan ze vervolgens misbruik maken v covid19 om de verkiezingen te manipuleren. Het schuim der aarde komt boven bedrijven.


  Maak melding

 4. Maant tot kalmte!!!! Waar is of was het probleem dan is er vannacht iets gebeurd wat niemand weet behalve hij deze uitspraak laat zien dat hij zomaar wat roept en geweldig wil doen


  Maak melding

 5. Hé idioot Elias. Heb je al maatregelen getroffen om die IC bedden capaciteit uit te breiden of wacht je af en bid je tot God. Hou er rekening mee dat hoe vromer van geest men is hoe beester beest men is. Dus je zoete praatjes moet je voor je Zelfs houden.


  Maak melding

 6. Allemaal tegen dovemans oren,de meeste Surie’s denken dat ze de wijsheid in pacht hebben ! Daarom gaat het land naar de verdoemenis,wang lo sabie mang dé na kondré. Hoe stommer hoe eigen wijzer,ze luisteren niet wat er gezegd wordt. Avondklok wordt gewoon genegeerd: ik hoop dat ze ziek worden, maar helaas gaan ze anderen besmetten,saka saka !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. “De bewindsman riep gisteren tijdens de persconferentie de Surinaamse samenleving op om alle adviezen met betrekking tot persoonlijke hygiëne, sociale afstandelijkheid en algemene preventie van infecties op te volgen.”

  Hij heeft zich zelf niet aan de instructies m.b.t. social distancing gehouden toen hij een buitenboordmotor doneerde dus laat deze paarse joker maar z’n snuit dichthouden.


  Maak melding

 8. Elias is een malloot. Beetje interressant doen met zijn oproep tot kalmte. Ik heb niet gelezen dat er ophef is in de samenleving.
  Wat deze man moet doen is IC capaciteit uitbreiden. En een beetje snel ook.


  Maak melding

 9. Bij het bestrijden van dit soort crisissen streven alle autoriteiten naar conformiteit. Een ieder moet de richtlijnen van de autoriteiten volgen omdat de gevolgen verschrikkelijk kunnen zijn. We mogen daarom blij zijn dat de Surinaamse overheid in een vroegstadium met voorzorgsmaatregelen is gekomen. De lockdown maatregelen in Suriname werpen vruchten af. Maar er zijn van die tegenstanders van de regering die graag zien dat de situatie verslechterd zodat zij politieke winst kunnen halen. Hun aanhang moedigd het overtreden van de regels aan. Zij hebben baat bij negatieve berichtgevingen tegen de regering.
  gemodereerd

 10. Mensen, mensen toch in deze periode van crisis, ellende en verdriet kunnen we niet eerst goed nadenken voordat je je reactie geeft. Kunnen we alleen maar negatief zijn, kijk ook naar de positieve acties dat alle Surinaamse regeringsleiders, mensen in de zorg etc. verzetten. Al dat negativiteit altijd, houdt toch op. De beste stuurman zit altijd aan wal. Degene die lopen te klagen, wat doen jullie om het land of de mensen aldaar vooruit te helpen. Klagen kunnen wij als de beste. Houdt toch op mensen. Kijk in de ontwikkelde landen daar is het trots men over alle faciliteiten en mogelijkheden beschikt loopt het bij lange na niet op rolletjes, dus mensen houdt op met negatief uit te laten. Positieve kritiek kan men nog wat van leren.


  Maak melding

 11. Haidy 4 april 2020 At 14:20

  Gemakkelijk praten als je niet iedere dag in de rij hoeft te staan voor een rol toiletpapier of ren kilo uien of voor een zak aardappelen. Makkelijk praten als je voorzien bent van de meeste en beste medische zorg in Nederland. Makkelijk praten als je zonder voor te werken iedere maand geld krijgt. Kom hier naartoe en zie de ellende die het volk iedere dag maakt. Dan praat je anders.
  gemodereerd

 12. Alle beschikbare, middelen en medicatie? Zei allias, welke zijn het?
  En hebben we voldoende?
  Een gedeelte van ons volk, heeft de status van God geven! God, mag het weten!!??


  Maak melding

 13. Positiviteit gaat je niet helpen.
  Het is duidelijk je kop in het zand steken.
  Struisvogel-politiek noemen ze dit.

  Accepteer de realiteit en blijf thuis.


  Maak melding

 14. Het is handig om zelf informatie te verzamelen van bv het WHO en of RIVM.

  Er is geen vaccin, men doet overal, alleen aan symptoom bestrijding.
  Je immuunsysteem moet het zelf oplossen.
  Een IC bed is geen wondermiddel, een klein % overleefd dit.
  IC betekend circa 3 tot 4 wk in coma gebracht, op je buik, totdat jezelf kunt adem halen.
  Red je het, dan heb je wss blijvende schade aan je longen opgelopen, afhankelijk vj immuunsysteem.

  Kwetsbare groepen; iedereen
  Plus Obesitas, HB, Suiker, Astma, rokers, etc.

  Klets niet op Facebook, maar haal de informatie zelf op.
  Alleen thuisblijven kan je redden.
  Misschien dat je in 2021 weer ‘normaal’ naar buiten kunt.

  #Blijfthuis


  Maak melding

 15. “Haidy 4 april 2020 At 14:20
  Mensen, mensen toch in deze periode van crisis, ellende en verdriet kunnen we niet eerst goed nadenken voordat je je reactie geeft. Kunnen we alleen maar negatief zijn, kijk ook naar de positieve acties dat alle Surinaamse regeringsleiders”

  -Was het maar waar Haidy. Een misleider waaronder zijn bewind de stastskas wordt leeggeroofd en jij roept op dat we enkel negatief zijn en moeten doen alsof er niks aan de hand is? PFff, dat zou wel heel zwakzinnig zijn. Als ze in DNA niet in staat zijn om ruggengraat te hebben dan moeten wij op en top zijn bedoel je?

  “mensen in de zorg etc. verzetten.”

  – Nee schat, die stelen geen kasreserves of komen je blij maken met een dooie mus. Ook geen of in ieder geval minder leugens vertellen ze in de zorg dan in DNA.

  “De beste stuurman zit altijd aan wal.”

  -Om te stelen ja!

  “Degene die lopen te klagen, wat doen jullie om het land of de mensen aldaar vooruit te helpen.”

  -Ooit gehoord van het creëren van banen in de banensector? Zorgen dat er meer vacatures komen. Ja dan kunnen mensen meer doen. Wat denk je nou zelf toch Haidy?

  ” Kijk in de ontwikkelde landen daar is het trots men over alle faciliteiten en mogelijkheden beschikt loopt het bij lange na niet op rolletjes”

  -Ja en dan? Suriname is een heel ander land dan ontwikkelde landen. Dat komt omdat er alleen maar graaiers zitten in de regering. Ga jij een lijstje voor jezelf opmaken Haidy.
  Dan zet je netjes alles onder elkaar van het geld wat er al wel niet geleend is. Wat ermee gedaan wordt. Kan je 1+1 optellen? Juist, dat maakt 2. Daarom zijn de mensen boos!

  Er worden leningen gedaan, geschenken gegeven en altijd hooguit maar 10% wordt daadwerkelijk aan het project besteed. De rest van het geld verdwijnt lekker in de zakken. Ook de zakken van familie, vriendjes en vriendinnetjes. Kom op Haidy, wordt wakker in de echte wereld!
  DIT IS SURINAME!

  Jij denkt dus dat een dictator vanuit 1980 zich keurig netjes gedraagd, hart voor het volk heeft en een zacht koekje is, 40 jaar later, alwéér dictator maar dan ‘onder het mom van’. Ga op Google kijken, vergaar voor jezelf een beetje meer kennis. Er staat duidelijk “dictator 1980”. Ooit nagegaan wat de definitie van dictator is?

  Jullie leven echt in een illusie. Het is tijd om wakker te worden. Jullie moeten ‘vroeger opstaan’ want jullie komen steeds te laat. Maarja, als de koe verdronken is dempt men las de put.
  -Mosterd na de maaltijd.

  Dat is eenmaal Surinaamse mentaliteit


  Maak melding

 16. Deze man is pas 25 maart opgenomen. Wil je me zeggen dat hij zich pas dan niet goed voelde?? De 2 collegas van zn vrouw waren er 2/3 dagen na haar opgenomen. Heeft hij ook gedraald??
  Heeft zn vrouw gekust, heeft zeker met haar geslapen. Bij beetje keelpijn of nies of hoestbui moest hij al contakt maken.
  gemodereerd

 17. Als je genoeg geld en voeding hebt dan kun je kalm blijven ja.

  Maar veel mensen hebben ook een job waar er alleen betaald word als ze werken. Al die mensen zitten nu voor het grootste gedeelte thuis en zonder geld en voeding is het wel moeilijk om kalm te blijven…

  Heel veel werkgevers betalen onder het wettelijk minimumloon, uitbuiters zijn het…


  Maak melding

 18. Er zijn figuren als Boussaid die mensen opjutten. Nu weet ik waarom ik altijd een hekel aan hem had. Ik doorzag dat het een verrader van ht Durinaams volk is. Judas in hoogseigen persoin.
  gemodereerd

 19. De minister heeft nog makkelijk praten zijn brood is al rijkelijk voorzien van boter en spijs.

  De wereldeconomie staat op instorten.

  De werkende klasse gaat het gelach betalen, niet de hoge pietjes en grietjes…


  Maak melding

 20. De regering doet haar uiterste best. Relatief gezien naar bevolkingsomvang, doet het aantal ic bedden in Suriname niet onder voor het aantal ic bedden in schandalig rijke Nederland. De regering Bouterse heeft juist met de bouw van het Wanica Ziekenhuis en de modernisering van het AZ en het ziekenhuis in Nickerie het aantal ic bedden in Suriname uitgebreid. Onder de regering van VHP en NPS waren het er hooguit 10 tot 15 en toch hebben de ondankbare beesten van de oppositie commentaar.


  Maak melding

 21. Niet alleen de minister heeft makkelijke praatjes maar ook Surinamers die in het buitenland wonen maken er een karikatuur van de status quo. Wij Surinamers moeten geen kritiek op de leiders geven maar alles voor zoete koek slikken. Wij lijden honger mevrouw Haidy niet u. Wij moeten steeds creatief nadenken over hoe wij de volgende kunnen overleven. Niet u. Wij moeten ons zorgen maken over onze banktegoeden. Niet u. Dus denk een volgende beter over wat u bedoelt met positief denken.
  gemodereerd

 22. @Haidy: Ga je huis schoonmaken ipv slap te komen lullen en de heilige sint Secretia uit te hangen. Niets doet de overheid want ze hebben geen geld en het spaargeld van de bburgers hebben ze eerder al opgemaakt. Zelfs de minister van volksgezondheid ging naar een land met covid en hield zich niet aan de geldende termijn van zelfquarantaine en op JAP hield hij ook geen afstand Je praat dom en de regering doet niets ze wachten als hongerige vogeels op giften uit het buitenland.


  Maak melding

 23. Dedikkezaak 4 april 2020 At 16:02
  “Haidy 4 april 2020 At 14:20
  -Ooit gehoord van het creëren van banen in de banensector? Zorgen dat er meer vacatures komen. Ja dan kunnen mensen meer doen. Wat denk je nou zelf toch Haidy?

  Dedikkezaak
  Je bedoeld zeker
  -Ooit gehoord van het creëren van banen in de ban(an)en sector?
  Want zelfs dat kan de president in deze bananen republiek niet garanderen en de Belgen de schuld geven dat zij zijn vertrokken 🙁


  Maak melding

 24. RobG
  Ineens is het rijke Nederland en niet het rijke Suriname.
  Relatief gezien zou Suriname voldoende deviezen hebben als deze boevenbende niet alles had opgemaakt voor eigen gewin.
  Vraag
  Waar is de 100 miljoen US$ aan besteed
  Waar zijn al die US$ van de Bank of America naartoe gegaan
  Waar zijn alle valuta’s die geleend zijn aan besteed.

  RobG onze pseudo econoom het zou de regering en de coalitie sieren als zij een staat van herkomst (leningen) en Besteding zouden publiceren


  Maak melding

 25. “en toch hebben de ondankbare beesten van de oppositie commentaar.”

  En dat woont in Nedertland en geniet van alle voorzieningen daar en heeft het smerige lef om de gefaalde regering en haar opperhoofd DDB te verdedigen…
  Probeer eens eerst onder Surinaamse omstandigheden te wonen en leven dan zul je wel anders praten.

  Het is onvermijdbaar dat de Centrale bank nog deze belachlijk lage koers aan kan houden. Binnenkort zullen ze de koers toch moeten bijstellen naar 1 op 12 of zelfs 15…

  Gekker en mesjogge kan het niet….


  Maak melding

 26. Rob G ben je ooit weleens in Suriname geweest?Je zwamt alleen maar onzin en geeft geen antwoord op de normale mensen die aan je vragen PAARSE TROL. Je bent echt een mislukt product. Had je vader zijn zaad maar tegen de kachel gegooid dan had het met een sisser afgelopen en had jij nooit bestaan. Paarse oetlul


  Maak melding

 27. @ Virus…..Robgeit weet geen moer van su hij haalt alles uit de media van achter zijn pc in zijn kamertje of zolder heeft ook geen vrienden en woont nog bij zijn ouders in huis als je 1,5m voor of achter hem staat ruik je nog de pislucht


  Maak melding

 28. In Suriname sterven relatief veel mensen vanwege een tekort aan medicijnen. De artsen doen hun best met de beperkte middelen. Hopelijk blijft de corona virus beperkt.
  gemodereerd

 29. De poepe jantje was naar Cuba gegaan, en is teruggekomen met meer paniek. Wie moet kalm blijven, het volk of de dolgedraaide paarse ratten, die alleen maar aan eigen lijfsbehoud denken. Eind volgende week gaan ze bij bosjes dood. En dan komt de verassing: Noodtoestand, betekent moro dede.


  Maak melding

 30. Laat de president aftreden dan heeft hij su een grote dienst bewezen. Want een deel van het volk is besmet met paarse ndp gif zodat hun boven kamer niet meer werk.


  Maak melding

 31. AI BOI… Surinamers.. Schelden en vloeken zijn ze goed in..

  Sommige die reageren zeggen niets negatief maar toch worden deze mensen uitgescholden.

  Wat politiek en haat met de mensheid kan doen is onvoorstelbaar. Normaal denken en reageren hoort er niet meer bij.

  Succes daar.


  Maak melding

 32. Ram 4 april 2020 At 20:01

  Waarom moet hij aftreden. Als ik jullie zo hoor is hij na de verkiezingen toch vanzelf weg? Waar maak je je dan druk om.


  Maak melding

 33. Grove schande!

  WKN, wisten jullie dat de gerepatrieerden verplicht srd 9.500 moeten betalen voor thuisquarantaine.
  Thuis quarantaine???

  Tjek die brief, hij is al op social media: “covid-19 thuis quarantaine overeenkomst.”

  Elias dit is schofterig gedrag, nergens ter wereld gebeurt dit.

  Wat een armoe.

  Ja, robg dit is jou partij 🤮


  Maak melding

 34. Je wordt in dit klote land van alle kanten beroofd door rovers en door de hoge pietjes en hoge groetjes met strakke rokjes. Niemand moet je in dit klote land vertrouwen.
  gemodereerd

 35. Wie niet luisteren moet voelen Suri deze ziekte kijk niet of zwart of wit ben hok maak iedereen dood jullie zijn gewaarschuwd sterkte


  Maak melding

 36. Laat die paarse tranny en broodschrijver genaamd RobG aka andere fake accounts maar eerlijk vertellen dat heel wat dure medische apparatuur zoals bijv beademingsapparaten gedoneerd zijn geworden door BEDRIJVEN aan de ziekenhuizen. Er zijn genoeg berichten daarover in de media verschenen dus dat ontkennen heeft geen zin. Dat er 30 beademingsapparaten in SU zijn is NIET omdat de paarse regering daarvoor heeft betaald. NL kan fors opschalen qua beademingsapparaten omdat ze daarvoor de financiele middelen hebben. SU kan dat niet omdat de staatskas leeggeroofd is geworden door de paarse boevenbende waartoe RobGeit behoort.


  Maak melding

 37. Dagelijks lees ik in welke landen het covidvirus toe neemt ,maar wat mij opviel is,dat ik nergens ziet staan dat suriname ook covid patiënten heeft en dat er al een persoon is overleden.nederland vermeld wel de landen waar er covid-19 is,maar su komt niet voor in het nieuws.suriname bestaat niet noh.of heb ik iets gemist..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.