Stanvaste komt met internationale hitlijst voor Surinaamse pokoes

5
Stanvaste komt met internationale hitlijst voor Surinaamse pokoes
Deze week staan Nisha Madaran & Re-Play met 'Mijn Ware Liefde' op no.1

Stanvaste Radio in Rotterdam, heeft het initatief genomen om een Top 20 hitlijst te maken van de populairste en meest beluisterde songs van Surinaamse artiesten uit Suriname en Nederland. Daarmee vervullen zij een veelgevraagde rol voor zowel Surinaamse en Nederlandse artiesten en hun fans.

“Deze lijst vonden wij nodig zodat de luisteraars in beide landen op de hoogte blijven van de muziek bewegingen in beide landen, in dit geval artiesten met Surinaamse roots. Die verdienen alle aandacht en exposure met tal van mooie pokoes”, vertelt het team van Stanvaste Radio.

Voor het samenstellen van de lijst wordt er zichtbaar en onzichtbaar informatie verzameld van liederen bij alle top radio stations in beide landen. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken met top radio DJ’s in beide landen en wordt er o.a. ook gekeken naar airplay en hitlijsten in beide landen, aanvragen van fans, FB reacties, Youtube views en commets, streamings, enz. Er wordt ook gelet op de kwaliteiten van het lied, tekst en clip.

“Zo hebben we een goed en gemiddeld beeld en weten we welke songs hot of hotter zijn om te komen op deze Suri-Ned Top20. We liepen al enkele jaren met het idee”, vertelt het team van Stanvaste Radio. “In 2019 zijn we gestart met het uitwerken van het plan en hebben we gesprekken gevoerd met muziekkenners die tevens toonaangevende muziek DJs zijn.

In 2020 waren we zover om proef te draaien en hebben vanaf nu elke vrijdagmiddag om 17u de uitzending hiervan op Stanvaste Radio zowel op de FM frequentie als online te beluisteren. De lijst zelf zal ook in Suriname worden uitgezonden op enkele bekende radio stations.

We weten dat we de Suri-Ned artiesten op deze manier veel beter kunnen dienen en stimuleren en hopen om veel meer nieuwe en mooie songs op de markt te blijven brengen.” Aldus het Team van Radio Stanvaste.

Deze week staan Nisha Madaran & Re-Play met “Mijn Ware Liefde” op no.1 als beste song op de Suri-Ned Top20 hitlijst, met inmiddels meer dan 1 miljoen views op YouTube in 2 weken tijd, gevolgd door Damaru ft Tommie Cristiaan en Donnavey met “Echte Mannen” op no.2 en Tjatjie ft. Enver met “Wat we Hebben” op no.3.


5 REACTIES

 1. Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard.

  zie:
  – het aantal Surinamers in Nederland,
  – Nederlanders die Suriname ontdekt hebben als vakantieland, stage in Surinaamse ondernemingen, ziekenhuizen, hotels, scholen lopen,
  Nederlandse en Surinaamse Ondernemingen aan beide zijden van de Oceaan,
  – Nederland waar Surinaamse leerlingen na de middelbare school in Suriname doorlopen hebben komen studeren op de HBO opleidingen en Universiteit,
  – culturele uitwisseling e/o samenwerking van beide landen,
  – een gemeenschappelijke taal het Nederlands,
  – op talrijke terreinen is er tussen deze twee landen een samenwerking en dat gaat door geen persoon uit Nederland of Suriname kan dat stoppen of tegen houden,
  – deze twee landen en volkeren is net als een Symbiose.
  – enz, enz.


  Maak melding

 2. Ach, waardeloze omroep! Hebben ze eindelijk het licht gezien? Heb me altijd al geërgerd aan het gebrek aan Surinaamse muziek bij bepaalde omroepers van Stanvaste!


  Maak melding

 3. Er is geen internationale markt voor muziek uit Suriname. De liedteksten zijn artistiek en taalkundig heel slecht en alleen te begrijpen door mensen met een Surinaamse achtergrond. Behalve de teksten laten ook de composities veel te wensen over. Er moet daar meer aandacht aan worden besteed. De muziek uit het binnenland vind ik verschrikkelijk, omdat die teksten van seksueel getint zijn en niet bijdragen aan het verheffen van de cultuur in Suriname. Ik en velen met mij zitten niet te wachten op een hitlijst uit Suriname. Jullie kunnen eerder aandacht besteden aan de culturele vorming van de bevolking en de mensen die zichzelf artiesten noemen. Als artiest heb je ook een verantwoording aan nieuwe generaties, maar dat beseffen de meesten niet.

  Suriname heeft sinds een paar jaar een conservatorium. Ik vraag mij af hoeveel afgestudeerden in deze periode zijn afgeleverd en waar zij terecht zijn gekomen. Ik denk dat niemand interesse heeft in studenten afkomstig van het conservatorium daar, omdat de studenten zich niet kunnen meten met andere vergelijkbare afgestudeerde. Bij een conservatorium gaat het niet alleen om het leren bespelen van een instrument of een zangopleiding opleidingen. Een opleiding aan een conservatorium omvat een breed pakket en dat instituut moet voorzien van goede opleidingsfaciliteiten en dat hebben ze daar niet.

  In Suriname lopen wel goede autodidacten rond. En zij hebben niet een opleiding aan dat schijnconservatorium nodig. Ze zullen eerder worden verpest, dan goed worden opgeleid. Een dergelijk instituut heeft geen prioriteit in Suriname, dus kan worden afgeschaft. Dit geldt ook voor andere zaken in het noodlijdende land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.