Foto’s: Nieuw kinderwaterpark in dierentuin Suriname bijna af

30
Foto's: Nieuw kinderwaterpark in dierentuin Suriname bijna af

Het nieuwe kinderwaterpark in de Paramaribo Zoo is bijna af. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het park in Suriname, dat voorzien zal worden van nagemaakte rotsformaties, glijbanen en heuvels. Ook komt er een namaak Ark van Noah.

Het zwembad, dat wordt betaald door de regering van Marokko, is vooral bedoeld om de kinderen tegemoet te komen. Het ontwerp van het pretpark is in handen van Hesdy Mertowirio, die gespecialiseerd is in het namaken van rotsformaties en boomstronken.

Hij maakt bij het pretpark gebruik van het thema Werehpai, de rotsformaties op Kwamalasemutu en probeert deze zoveel mogelijk na te bootsen.

Hieronder enkele foto’s:


30 REACTIES

 1. Het eerste wat mij opvalt is dat het park betaald wordt door de Marrokkaanse regering. Vrijwel niks dat tot stand komt in Suriname is het resultaat van eigen inbreng van de regering. Het land draait bij de gratie op particulier initiatief en /of buitenlandse giftjes. Een bootje hier van de IsraΓ«liΓ«rs , lening daar van de Chinezen en nu een pretparkje van de morrokanen ga zo door jongens . Geen enkel besef van zelfredzaamheid.


  Maak melding

 2. Gefinancierd door Marokko!?πŸ˜•πŸ˜πŸ˜Ά

  Jammer de staatskas van Su is leeg, het geld is “geleend” en geparkeerd op off shore accounts door diverse individuen en families…

  Het ziet er in ieder geval wel mooi uit. Hopelijk blijft dat ook zo…


  Maak melding

 3. Leuk voor de kleintjes. Hopelijk is er ook gedacht aan de veiligheid van de kids. Zwembandjes zwemvesten. Ook een zwemdiploma vanaf 7 jaar. Kinderen horen vanaf hun 4 jaar op zwemles te zitten. Ouders zijn.hier verantwoordelijk voor. Water trekt kinderen. Ook de scherpe randjes van de rotsen vormen een gevaar.
  Veiligheid bove alles.


  Maak melding

 4. Een waterpark in de dierentuin?? Waarom??? De aanbouw ervan zal wel storend zijn geweest voor de dieren. Is er eerst gekeken naar het welzijn van de dieren voordat men overging tot het bouwen van een waterpark?? De dieren zagen er niet best uit de laatste keer toen ik ging. Geef liever het geld uit aan een betere verzorging van de dieren.
  gemodereerd

 5. @ Damsco;
  het recht van vrije meningsuiting is een heel groot goed. Hou eens op met het onfatsoenlijk gedrag en probeer in een evenwichtige discussie mijn beweringen te weerleggen. Misschien dat ik jou dan serieus zal nemen!!!!


  Maak melding

 6. Westerpark door Marokko betaald en de boten krijgen ze van IsraΓ«l. Nu kunnen ze lekker varen. Zelf kan de regering geen tandpasta produceren.
  Bestaat er nog een schaamte gevoel?


  Maak melding

 7. Is het niet goed dat die kinderen een beetje ontspanning verdienen wie of waar het vandaan komt maak niets uit in deze moeilijke tyd kunnen ze leuke dag tegemoet om alle ellende te vergeten of niet ze lenen geld maar aan die kinderen word niet gedacht alleen hun zelf


  Maak melding

 8. Domsco….

  S&P beoordeling per 01-04 2020…

  CCC+ = JUNK-STATUS

  FAILED STATE is definitief een FEIT !!!!!!!

  πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘


  Maak melding

 9. We hebben genoeg mooie natuurlijke zwemparadijzen in Suriname. Men had beter daar samen met de natuur iets moois kunnen opzetten. Maar een school of schoolspullen had ik een mooiere besteding gevonden. Anders blijft de toekomst vol met mensen als DAMSCO.


  Maak melding

 10. Damsco , bent een dom persoon! Idd het is betaald door marrokko , straks heb je deze ellendelingen ook in su, net als in Nederland waar ze de baas willen spelen met hun achterlijke crimineel gedrag. Su is failliet en tot niets meer in staat. Die zwembad staat er , geloof me binnen een jaar is het a a n onderhoud achterstalling . Kijk naar politie boten aan de wilhelmina straat ,die aan die daar sta a n weg te rotten. Ga maar kijken , het zijn ook boten die ze hadden kunnen gebruiken. Dus lul niet niet uit je nek, mafkees!


  Maak melding

 11. Damsco.

  2 april 2020 At 01:52

  @ FREDDYYY JE LULT WÉÉR UIT JE NEK.jo PANNENKOEK !

  ==============================

  Bewijs het tegendeel dan paarse drolle vanger. Suriname hangt van leningen, giften en bedel acties aan elkaar. De ndp regering zit op zwart zaad.


  Maak melding

 12. Ik snap sommige mensen niet, wie het heeft gedaan of waar het vandaan is, als het op een eerlijke manier is gedoneerd, zijn jullie ras echte Surinamer om steeds negatieve boodschappen te plaatsen, in Nederland wordt voetbalvelden geplaatst door Johan Cruijff foundation niet klaag hieromtrent, ze zijn enorm blij mee. Maar jullie alleen negatieve en nogmaals negatieve woorden.
  Sranang mang lijkt wel oemang..
  gemodereerd

 13. @Damsco @Freddy heeft gewoon gelijk. Nou kan jij wel zenuwachtig zijn hoe je straks verder moet leven als NDP niet meer heerst maar bereid je vast voor


  Maak melding

 14. De meeste van jullie op deze Forum die Reageren wonen in Nederland πŸ‡³πŸ‡±, waarom maken jullie zo een ophef wat er in Suriname πŸ‡ΈπŸ‡· gebeurt jullie moeten jullie druk maken wat er in Nederland πŸ‡³πŸ‡± gebeurd hier betalen jullie belasting en niet in Suriname πŸ‡ΈπŸ‡· hier hebben jullie opgebouwd en geen Suriname jullie werken en wonen hier in Nederland πŸ‡³πŸ‡± dus concentreren jullie zich hier , want jullie zijn geen Surinamers want als jullie naar Suriname gaan moeten jullie Visum hebben, die Surinamers die daar wonen maken zich toch ook niet druk wat er in Den Haag gebeurd, maar alles wat er in Suriname gebeurd of wordt gedaan is de politiek, nu dat Amerika zo een Grootmacht Hulp van Rusland πŸ‡·πŸ‡Ί krijgt nu met het Covid -19 hoor ik niemand van jullie er op reageren is dat geen politieke stunt volgens jullie want jullie weten het hier op Waterkant altijd beter πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . Houden jullie nogmaals jullie bezig wat er in Nederland πŸ‡³πŸ‡± gebeurd en niet met Suriname πŸ‡ΈπŸ‡·.surinamers hebben niks aan jullie negatieve uitlatingen.
  gemodereerd

 15. Het zal me niet verbazen als er meer zwembaden zijn gebouwd al dan niet op privΓ©terreinen met deze gift. Zoals gebruikelijk wordt 10% van een gift/lening daadwerkelijk besteed aan een project, en 90% komt ten gunste van bouta en co.

  Ondanks Coronavirus het roven en stelen gaat gewoon door. Nog sterker…..het wordt intensiever.


  Maak melding

 16. @damsco op welke wolk woon jij…

  mens mens tohggg..als damsco de realiteit niet onder ogen kan zien vraag ik me af waar staat Su over 2 jaar …? ik ga het wel van je horen…! hoop wel op een zinnig dialoog wat betrekking heeft op de economie van ons land anders moet je alleen hier lezen en geen onzin uit kraaien….sluit me bij Freddy en Koos aan als je vraag 1 op een nette manier kan beantwoorden hoop ik dat je vraag 2 ook kan beantwoorden Welke handels betrekking heeft Su met Marokko of IsraΓ«l..? of krijg je van Kirpalani ook gratis je boodschappen,…? De toekomst van onze kinderen zijn al voor de aankomde 20 jaar komen te hangen aan een schuld waar we hier in Su nog na 30 jaar last van zullen hebben of denk jij anders….


  Maak melding

 17. Een leuk gebaar van Marokko. Een schenking is een schenking. Wat dat betreft mogen zelfs buitenaardse wezens schenkingen doen aan Suriname. Denk eens na ,gewoon geheel vrijblijvend. Wie is er hiermee gebaat? De kinderen van Suriname. Leuk toch dat ze nu meer vrijetijdsbesteding hebben. Ziet er mooi uit. Thanks Marokko. Veel plezier kinderen wanneer het zover is. Ook thanks aan de First Lady Ingrid.


  Maak melding

 18. Lockdown 2 april 2020 At 03:21
  Leuk voor de kleintjes. Hopelijk is er ook gedacht aan de veiligheid van de kids. Zwembandjes zwemvesten. Ook een zwemdiploma vanaf 7 jaar. Kinderen horen vanaf hun 4 jaar op zwemles te zitten. Ouders zijn.hier verantwoordelijk voor. Water trekt kinderen. Ook de scherpe randjes van de rotsen vormen een gevaar.
  Veiligheid bove alles@@@

  Whooow knap hoor al je veiligheid regels heel goed bedacht zulke mensen heeft de wereld nodig
  Die hele goede veiligheid regels kunnen bedenken ga zo door bedenk nog meer jou are the best πŸ‘πŸ‘πŸ‘
  Lockdown is de grootste en beste bedenker van veiligheid in de wereld.


  Maak melding

 19. Zie China

  Waar mensen op markten komen waar veel dieren worden verhandeld is de kans op ziekten, besmettingen heel groot, Coronavirus in China of trekvogels die virussen kunnen verspreiden.

  In een dierentuin Paramaribo met een een kinderwaterpark is er goed goed over nagedacht.

  Een dierentuin is een plaats om naar dieren in kooien en hokken te kijken, over te worden voorgelicht en om over te weten.

  Ik vindt het kinderwaterpark niet de juiste plaats in een dierentuin.


  Maak melding

 20. Waterkant.net.waarom is mijn reactie verwijdert.tjoerie.een zwemparadijs dat gefinancierd is door Marokko,die zullen zich massaal in su komen vestigen.heb je nog meer ellende.is t einde zoek.


  Maak melding

 21. There is no such a thing as a free lunch
  Marokko kan dit haar eigen bevolking niet aanbieden, maar biedt een ander land dit wel aan. Heel apart
  Bijzonder “knap” hoe de minister dat in Marokko voor elkaar heeft gekregen.

  Los daarvan
  de kinderen zullen blij zijn en dat is mij persoonlijk veel waard.
  Wat is er mooier dan een vrolijk kind te zien


  Maak melding

 22. Ja hoor. Jij denkt omdat het, zogezegd, door Marokko is gefinancierd dat er dan gelijk Marokkanen komen wonen. Om een kinderwaterpark? πŸ€”

  πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜†πŸ€£


  Maak melding

 23. Kale 2 april 2020 At 10:48

  Ja waarom zouden ze hun mening niet mogen geven dan? Ook al wonen ze in Nederland dan nog mogen ze hun mening over Suriname geven die bovendien ook nog op waarheid berust. Dat is het probleem voor jouw soort. Je lult toch ook niet als die mensen uit Nederland ieder maand voor tonnen aan hulp en pakketten verzenden ? Je lult toch ook niet over hun woonland als ze weer eens containers vol met hulpgoederen naar ons toe sturen. Waarom hebben wij hun hulp nodig ? Om de eenvoudige reden dat jouw soort alleen maar kan lullen en niks anders.
  Wie zegt mij niet dat jij in Nederland woont ?


  Maak melding

 24. Suriname krijg spijt van het aannemen van de gift van Marco. Dit is het begin waar geen einde aan komt.en moeten jullie niet blij zijn met de Mocro,s want als er een komt komen er meer .het is respectloos volk. Het zijn prikkertjes. En durven niet alleen te komen . Tevens volk ze leven van drugs en criminelentijd .dus Surinamers nog meer dieven ijzers voor jullie deuren en ramen. De Mocro,s komen er aan en pas goed op de vrouwen .want ze neuken en laten haar dan aan haar lot over ze hebben totaal geen respect. Zelfs niet voor uw regering en het OM. hier in Nederland hebben wij alleen maar overlast van het uitschot.maar ik denk wereld ijs zijn zij een probleem. Laat had de rechtbank één Mocro gevolg van wegen diverse incidenten. De rechtbank heeft hem terug verwezen naar zijn land maroco zelf daar willen ze hem niet terug hun eigen tieves volk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.