Kredietwaardigheid van Suriname door Standard & Poor’s verlaagd

68
Kredietwaardigheid van Suriname door Standard & Poor's verlaagd

Ratingsbureau Standard & Poor’s heeft woensdag aangegeven dat de kredietwaardigheid van Suriname is gedowngrade van ‘B’ naar ‘CCC+. Daarnaast heeft het bureau een negatief vooruitzicht toegekend aan deze kredietwaardigheid.

Standard and Poor’s heeft Suriname op de downgrade lijst geplaatst, vanwege minder goede vooruitzichten om externe financiering te kunnen verkrijgen. Ze verwijst daarbij ook naar de economische effecten van de huidige corona pandemie en de daling van de olieprijzen, die de bestaande overheidstekorten en financieringsbehoeften negatief zullen beïnvloeden.

De Surinaamse regering heeft woensdag meteen gereageerd op de downgrade en zegt dat ze zich niet uit het veld slaan door de wereldrecessie en de downgrade van rating agencies zoals Standard & Poor’s.

“De voorbereiding voor een nationaal crisisplan om de economische effecten van COVID-19 aan te gaan is in vergevorderd stadium. Daarbij is belangrijk dat de handen ineen geslagen worden, omdat niemand anders dan het Surinaamse volk de verliezer zal zijn van deze pandemie” aldus de overheid.


68 REACTIES

 1. Wie zegt dat, niet iedereen pinaart. Hoe komen ze anders aan die grote paleizen, private jets, helikopters, porsches, range rovers en ook niet te vergeten al die buitenvrouwen, buitenmannen en motjo’s die ze moeten onderhouden…


  Maak melding

 2. De voortbereiding voor een nationaal crisisplan om de effecten van cofid-19 aan te gaan, zijn van toepassing, wanneer het deze paarse ratten uitkomt, kijk naar het aantal mensen bij Chotelal, en die vergadering bij Latour met Misikaba.


  Maak melding

 3. Ik hoor waldo, wendy c.s. nog niet. Het is weer de VHP die gedaan heeft gekregen dat S&P Suriname een rating van ccc+ heeft gegeven.
  Toen Fitch het had gedaan dan zeo boefie dat zij geen zaken deden met hen maar met S&P. Wel u S&P. heeft die downgrading gedaan. Effe wachten wat boefie en c.s. te zeggen hebben


  Maak melding

 4. Waar en wanneer is de peak van de covid 19 vi rus?B OG heeft nu al niet voldoende test kits! Als het geld niet verdampt was hadden we nu testkits kunnen kopen. Hopelijk kost het geen mensenleven, ndp! Er zijn Su mensen nog in het buitenland.


  Maak melding

 5. De Paarse junks op WKN zullen weer de deskundigheid van Standard & Poors in twijfel trekken. Een land besturen kost deskundigheid, integriteit en vaderlandse liefde. En laat dat nou net de aspecten zijn waarin de NDP absoluut niet uitblinkt. Integendeel ; cruciale functies worden bekleed door individuen zonder enige vorm van opleiding of vakkennis op het betreffend vlak . Indien het volk via de verkiezingen, waarvan gehoopt wordt dat die voortgang zullen vinden geen einde maakt aan dit bewind voorzie ik nog grotere economische problemen voor het Suriname.


  Maak melding

 6. De kast met lijken van deze regering is zo vol dat er vrijwel dagelijks een paar uit vallen. De komende niet-NDP regering treft een berg schulden aan die Suriname niet volgens de getekende overeenkomsten terug zal kunnen betalen.
  Het volk krijgt een gepeperde rekening van 10 jaar NDP wanbeleid


  Maak melding

 7. S&P beoordeling….
  JUNK-STATUS met NEGATIEVE vooruitzichten.

  FITCH en MOODY’S hebben deze beoordeling reeds eerder afgegeven.

  FED en IMF hebben de geldkraan ook dichtgedraaid vanwege LIST en BEDROG door de paarse maffia-bende.

  Waar zijn onze geïndoctrineerd broodschrijvertjes,

  Paki-RAT-igri/RobGay/Lucienneke/Waldolulul/ Wendywaterkantteef?????

  FAILED STATE is definitief een FEIT,
  Wen er maar aan…stelletje laaggeschoolde paarse ja-knikkers en slaafse meelopers.

  🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding

 8. Wat doen we met deze amateurs die zich uitgeven als professionele bestuurders???

  lock them up, lock them up, lock them up, lock them up, lock them up, lock them up, lock them up, lock them up, lock them up, lock them up.

  Er moet een artikel in de grondwet worden opgenomen over bestuurdersaansprakelijkheid. Bij slecht bestuur: gevangenis.


  Maak melding

 9. @RobG, Waldo, Robles, en vrienden. Het zal weer zo zijn dat de ratingbureau’s gek zijn, willoos instrument zijn van de Olifanten etc.

  De markt is niet gek. Wetten veranderen de realiteit niet. Iedereen die er toe doet weet dat deze regering niet meer regeert.

  Er is nog steeds geen:
  1: begroting voor 2020.
  2: geen uitleg over de gebruikte / verdwenen reserves.
  3: geen ringfencing van de overige reserves.


  Maak melding

 10. BENT U DIT AL VERGETEN?????

  ENKELE BOEVEN DIE IN IEDER GEVAL IN DE GEVANGENIS THUIS HOREN.

  In September 2013 is Staatsolie Power Company Suriname NV (SPCS) een leningsovereenkomst aangegaan met Credit Suisse. De Zwitserse bank stelt US$ 74 miljoen beschikbaar voor de uitbreidingswerkzaamheden van SPCS en het opvoeren van de capaciteit van het onderstation. De elektriciteitscentrale op Tout Lui Faut wordt nu uitgebreid om de huidige capaciteit van 28 Megawatt op te trekken naar 62 Megawatt. Onlangs heeft Marc Waaldijk, met medewerking van zijn president-commissaris Etiene Boerenveen, hiervoor een overeenkomst gesloten met Suriname Gas and Electricity Industry NV……lees verder http://www.gfcnieuws.com/?p=186814

  Dilip Sardjoe die recentelijk met 35 Rudisa medewerkers is overgelopen naar de NDP is eigenaar van Suriname Gas and Electricity Industry NV. Bouterse en Dilip zijn sinds het overlopen van de oud-BVDer dikke maatjes en Dilip mag nu op alle buitenlandse trips mee met de president en hij promote alle producten van Dilip publiekelijk. Bouterse beloont Dilip heus niet voor de 35 extra stemmen die hij meegebracht heeft. Het gaat om een commissie die Bouterse vangt op alles wat hij voor Dilip binnenbrengt.

  De bouw van de centrale en levering van de generatoren geschiedt door Wärtsilä OY uit Finland. En wie is de vertegenwoordiger van Wartsila in Suriname? Ja, goed geraden, dit is Suriname Gas and Electricity Industry NV van Dilip Sardjoe. zie ook http://www.refdag.nl/oud/bui/980713bui05.html”>http://www.refdag.nl/oud/bui/980713bui05.html

  Vorige week stond weer in de krant: Regering Bouterse investeert US$ 250 miljoen in energiesector. De regering heeft een bedrag van ruim US$ 250 miljoen uit “eigen middelen” ter beschikking gesteld voor investeringen in de energiesector. Maandagochtend arriveerden twee Wärtsilä generatoren voor Staatsolie en drie MANN generatoren voor de Energie Bedrijven Suriname (EBS)in Suriname…lees verder …http://www.gfcnieuws.com/?p=184144″>http://www.gfcnieuws.com/?p=184144 En wie verdient weer aan de Wärtsilä generatoren? Ja, goed geraden, dit is Dilip Sardjoe en zijn business partner Bouterse. Ze verdienen samen dus uit een pot van US$ 74 miljoen + US$ 250 miljoen = US$ 325 miljoen. Marc Waaldijk, Jim Hok en Etiene Boerenveen verdienen hier ook dik aan. Ik ben daarom niet verbaast dat het contract van Waaldijk nu weer voor 6 maanden is verlengd.

  General Electric levert ook hoogwaardige generatoren. Waarom kiezen Bouterse, Waaldijk, Hok en Boerenveen telkens weer voor Wärtsilä generatoren? Weer twee keer raden…

  Over de corruptieve praktijken van Dilip Sardjoe en Arrol Alibux kunt u verder lezen op http://www.refdag.nl/oud/bui/980713bui05.html

  Sandra Lagadeau
  gemodereerd

 11. Wiens schuld is het nu. Wordt met de vinger weer naar de blanke kolonisator gewezen of ziet men eindelijk in dat de eigen leiders de kolonisator is. Daar moet het volk zijn woede tegen richten niet tegen de landen of politieke partijen die bereid zijn ons te helpen.
  gemodereerd

 12. Wat moet je hiervan zeggen

  Suriname – Credit Rating at 28.00 Hoefdraad zal zeggen “gelukkig geen 0 want dan zijn we de lul”
  Suriname Coronavirus Deaths at 0.00 Persons
  Suriname Coronavirus Recovered at 0.00 Persons
  Suriname Coronavirus Cases at 10.00 Persons
  Suriname Crude Oil Production at 14.00 BBL/D/1K Elias directeur Staatsolie zegt “tot 20.00 kunnen wij dragen, lager gaat problemen geven”
  Suriname Discount Rate at 25.00 percent
  Suriname Food Inflation at 5.30 percent
  Suriname Consumer Price Index Cpi at 144.30 points
  Suriname Inflation Rate MoM at 0.70 percent
  Suriname Inflation Rate at 4.20 percent

  Hoefdraad en consorten blijven maar zoeken naar geld.
  Staatsolie zal wel weer komen met een 2e obligatielening om Hoefdraad uit de brand te helpen


  Maak melding

 13. Die gekke valutawet was de druppel voor S&P. In Suriname denken ze dat je met een pen een koers kan vastleggen. Stelletje incompetente debielen. Waren er nog potentiele investeerders voor Suriname dan zijn die als sneeuw voor de zon verdwenen.
  Volgens hardcore Boutisten als RobG, Waldo, Wendy en Damsco was de valutawet een meesterzet. De gifbeker is nog niet leeg. Die hele valutawet komt als een boomerang in de paarse bekken.


  Maak melding

 14. De schatkist was al leeg toen covid 19 nog niet bestond.
  Als ook de economie.
  Nu is het huilen..met een lege schatkist covid bestrijden en bedrijven overeind proberen te houden met niets.
  De winkels hebben geen moer.
  Op Wanica 6 winkels af moeten voor een beetje boodschappen.
  Nu wil die regering het doen voorkomen alsof covid19 het land in de ellende stort.
  Laat ze oprotten hoor.


  Maak melding

 15. Ik snap nog steeds niet hoe Amzad Abdoel en Gangaram Oanday en Simons en Bouva en Misiekaba nog steeds volhouden dat de aflossing van de obligatielening gewoon in valuta zal plaatsvinden.
  Waar haalt de CBvS dan de valuta vandaag om deze beschikbaar te stellen aan Staatsolie om haar verplichtingen na te komen?
  Als de CBvS nog steeds niet de 100 miljoen US$ heeft teruggestort en als de CBvS nog steeds de ringfencing overeenkomst niet heeft getekend (ik vrees dat die andere 300 miljoen misschien alleen op papier aanwezig is en niet beschikbaar is voor de algemene banken”


  Maak melding

 16. Boefdraad kan niet meer gaan lenen er vliegen tot de verkiezing geen vliegtuigen .

  NDP Regering gaat 5 miljoen usd bij de wereld bank lenen om een Ramp te bestrijden .
  1 Stabilisatie fonds 0 SRD
  2 Nood fonds 0 SRD
  3 Woningbouw fonds 5 miljoen SRD goed voor 10 huizen Misikaka
  4 Garantie fonds 0 SRD
  5 Spaar fonds 0 SRD
  6 Cova 19 1 miljoen USD

  Hopend dat de schurken van NDP wat geld in de fondsen stort voor dat ze vertrekken op 25 mei 2020 .

  Lees Guyana nieuws daar word je ook wijs van ,vooral Surinamers .

  Waar zijn Hooghart ,Ramon Abrahams ,Boereveen ,Graanoogst , Bouterse Dilip Sarjoe ,J Wijdenbosh Henk Herrenberg ,Limbo SRS Radio .Jozefzoon .
  Deze schurken van NDP lopen al 40 jaren Iin Suriname rond om maar te stelen en onderdrukken .

  Er zijn nog meer namen zoals vrouw Jenny Simons en man , Bouka Adboel Misikaka hoogopgeleid om de mensen te onderdrukken .

  Oppositie partijen veel sterkte om deze schurken te verdrijven zonder een wapen .


  Maak melding

 17. @BigiSma
  De rente betaling aan Oppenheimer is per 30 juni 2020 ofwel geen probleem toch.
  Gezien de bijgestelde voorwaarden na de 2de Oppenheimer obligatie lening worden de volgende inkomsten direct op een rekening van Oppenheimer gestort.
  1>> Royalty’s IAMGold die verlopen nu via Grasalco en verdwenen daar. Dat zal nu ongeveer $ 30.000.000 / jaar zijn. ongeveer $ 100/troy ounce.
  2>> Royalty’s van Newmont . Dat zal nu ongeveer $ 40.000.000 zijn.
  3>> De betaling die Newmont voor HFO aan Staatsolie moet betalen gaat nu rechtstreeks naar een rekening van Oppenheimer.
  4>> Dividend van Staatsolie gaat naar Oppenheimer. Die dividend zal nu wel aardig afnemen aangezien dan de leningvoorwaarden van Staatsolie bij ING en Credit Suisse weer in de gevaren zone gaan komen.

  Kort gezegd om Brokopondo volgens de NDP strategie in handen te krijgen per 01.01.2020 heeft Hoefdraad mega zekerheden weg moeten geven. Desondanks staat de 1ste Oppenheimer obligatie op 50,3% ofwel een rente van 18% voor zij die durven.

  Voor april staat er nog geen DNA vergadering gepland. Ofwel de laatste begroting van Boefdraad is nog niet in zicht. Ook de ringfencing zal door de rechter afgedwongen moeten worden omdat de medeplichtigen van van Trikt een verlaat de gevangenis kaartje zonder te betalen willen.

  Volgens mij heeft Roemer zo’n bende aangetroffen dat hij het niet durft te vertellen zonder voor z’n leven te vrezen of een nationale paniek te veroorzaken.

  Maakt de start voor Chan natuurlijk wel wat eenvoudiger omdat hij de echte koers zal kunnen aanvaarden en daarmee een groot deel van de NDP schulden zal door kunnen laten halen. Na wat juristerij zal hij de Oppenheimer leningen als illegaal kunnen gaan beschouwen.


  Maak melding

 18. Goed zo Chan, blijf maar brieven schrijven naar dit soort organisaties. Brieven waarin je ze voedt met info die Suriname omlaag haalt, want S&P en FITCH komen niet zelf naar Suriname, maar worden vanuit Suriname gevoed! We zullen jullie laten zien dat ook dat ons niet ervan zal weerhouden Suriname tot een welvarend land te maken zonder enige last van jullie, jullie stromannetjes en je organisaties. Deze worden met de dag meer zichtbaar voor het volk en zullen door het volk zelf worden geëlimineerd! Power to the people!!
  gemodereerd

 19. Oom Bert luister aub naar een gefrustreerde Sardjoe in een interview op Standvaste. Hij gaat serieus uit z’n dak omdat alles uit elkaar valt.
  Hij denk dat Suriname net als West Europa, Japan en de VS geld kan gaan drukken omdat die dat ook doen.

  Sardjoe zit in een transitie fase waarin hij moet reden wat er te reden valt.

  Alle andere verdwijnen uitbeeld nu niets meer te ontkennen valt. De DNA had gisteren voor April nog niets gepland.
  Covid 19 is een uitkomst voor de oude manen om zich buiten beeld op te stellen.

  Wie weet hebben ze op Brokabaka een soort Decamarone en vertellen ze elkaar sterke Revo verhalen.


  Maak melding

 20. We willen onze levens voor Bouterse opofferen. Hij doet niks fout en leidt het land naar welvaart en mooie beloftes van een 2e Dubai. Maar he de meer realisten onder ons wisten jet al langer. Bouterse heeft het land leeggeroofd en geplunderd net als de Europeanen het eeuwen geleden hebben gedaan. Hij heeft zijn zakken goe gevuld. Terwijl het volk zich te pletter werkt om niet van de hongersnood om te komen gaan zijn twee dochters naar Parijs om te shoppen. Mooie dure spullen tassen van Gucci en Dolce Gabana. Dure spullen want je hoeft geen lady te zijn om met dure spullen te kunnen pronken.

  Suriname kreeg vele waarschuwingen dat de economie niet op orde was. Leningen werden op grote schaal aangegaan door o.a. Hoefraad, ook zo een schurk net als Doekhi en al die anderen die van de NDP zijn.
  Deze schurk die het volk nog steeds doet geloven dat hij voor het IMF werkzaam is geweest, heeft ook zijn zakken goed gevuld. Arm Surinaams volk. Waarom gaan jullie niet de straten op en sleuren jullie deze leiders de straat op en geven jullie hen een flink pak slaag ?
  gemodereerd

 21. HongKongFree 2 april 2020 At 02:37
  Wie zegt dat, niet iedereen pinaart. Hoe komen ze anders aan die grote paleizen, private jets, helikopters, porsches, range rovers en ook niet te vergeten al die buitenvrouwen, buitenmannen en motjo’s die ze moeten onderhouden…
  ***************************************
  ” …. Hoe komen ze anders aan die grote paleizen ……………………………………………… ”

  1. DRUGS …. Witwassen …. DRUGS … Witwassen … DRUGS …Witwassen !!!!!!!!!!!!!
  2. STELEN van ’s Lands Financiën …. Abra{boef}hams, Graanoogst, Bouva, Mi-sji-keba, Jozefzoon, Panka {voormalig fractieleider Nationale Dieven/Berm Partij}, K. Sloote …….

  Het Mislukt Product @RobG, V.V.@Waldo, Travestiet @Wendy, d.d. Damsco, Oplichter @Robles, Pakira Tigri … deze Paarse schobbejakken weten er meer van.

  Ik verdenk V.V. @Waldo zelfs betrokken te zijn bij Drugstransporten !!!!!!!!


  Maak melding

 22. JoJo 2 april 2020 At 09:46
  “Volgens mij heeft Roemer zo’n bende aangetroffen dat hij het niet durft te vertellen zonder voor z’n leven te vrezen of een nationale paniek te veroorzaken”.

  Ik denk ook dat Roemer inderdaad een grote bende heeft aangetroffen en dat hij uit alle macht bezig is om de banken en verzekeringsmaatschappijen overeind te houden. Dat hij weinig meedeelzaam is over de toestand van de banken (ook van de CBvS)en verzekeringbedrijven begrijp ik maar anderszijds leidt zijn zwijgen ook tot wilde speculaties, berichten “uit betrouwbare bron vernomen” en kapitaalvlucht.

  De gehele samenleving stort in elkaar door het wanbeleid van deze regering, Covid krijgt zeer zeker de schuld van de instorting en met een noodwet zonder einddatum zal deze regering proberen de laatste valutaspaartegoeden zich toe te eigenen zogenaamd om het coronavirus te bestrijden. De ringfencing wordt steeds langer uitgesteld en dreigt straks niet meer nodig te zijn omdat ook de resterende valutategoeden verdampt zijn.
  Als Roemer het zo ver laat komen mag hij wat mij betreft ook de gevangenis in samen met Hoefdraad en van Trikt.


  Maak melding

 23. Moet je de klm slm tui ook in valuta betalen tegen de nu aangenomen bank koers……

  Graag uw reactie a. U. B.
  gemodereerd

 24. Volgens diverse media is devaluatie is opkomst. De officiële koers van SRD 7.52 wordt bijgesteld naar SRD 9. De werkelijke koers ligt al boven de SRD 10 voor de US-dollar. Valutawet blijkt niet te werken. Het is 1 grote zooitje in Suriname. Wat zal meneer Roemer spijt hebben van zijn nieuwe baantje. Wellicht hebben de Boutisten een verklaring hiervoor.


  Maak melding

 25. Jojo
  Inderdaad is de rente van Oppenheimer geen probleem maar dat een deel van de houders van de oude obligatielening (niet alle houders hiervan hebben de oude ingeruild voor de nieuwe) toch wel uitgekeerd zullen moeten worden. Dus de vraag is, wat ik bedoelde aan te geven, waar Staatsolie dit bedrag vandaan zal halen want bij de CBvS is er hiervoor geen ruimte of wel soms


  Maak melding

 26. Dekkingspercentage SRD gedaald; devaluatie op komst

  Het dekkingspercentage van de SRD moet volgens de Bankwet minstens 50% zijn. Dit percentage is teruggebracht naar ten minste 35%. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft dit per beschikking van 30 maart vastgesteld. Deze beschikking werkt terug tot 6 december 2019 en is in werking getreden. Assembleelid Asiskumar Gajadien had in februari een brief geschreven aan president Desi Bouterse, waarin hij erop wees dat het dekkingspercentage onder de 35% was. Hij vroeg of er een devaluatie zou komen van de SRD.
  ——
  Whahahahahajaja……Mensen mensen…. jullie hard gespaarde centjes worden waardeloos. Haal je geld van de bank en koopt iets. Desnoods een kruiwagen. Je hebt het nodig straks. Koers 1:20.000 of meer is niet ondenkbaar. Zie Zimbabwe.

  Maar hebben nog een allerlaatste kans. Chan kan ons redden. Hij is erg geliefd bij de rijke westerse landen. Steun hem en je zal geen spijt van krijgen. Steun de VHP. Het is nu of nooit.


  Maak melding

 27. Time4(Chan)ge!

  25 mei 2020, de dag van de Algemene En Geheime Verkiezingen Voor De DNA In De Republiek Suriname kunnen de kiezers er zorg voor dragen door massaal te stemmen op de huidige oppositie partijen in de DNA en andere die nu nog buiten de DNA zijn. Hierdoor krijgen zij de meerderheid van de 51 DNA stemmen.

  Kiezers van Suriname, zie uw leven van de afgelopen 10 jaar en stem ddb, ndp massaal weg.

  Time4Change!

  Leve:
  – Vooruitstrevende HervirmingsPartij (VHP),
  – Chandrkaperkash Santokhi (CS),
  – ABOP, NPS, PL, SPA, DOE, en andere politieke partijen buiten de huidige DNA,
  – Samen Sterker,
  – Vertrouwen Op Eigen Kunnen,
  – SuriNeds en andere Suri’s buiten SME met goede plannen van uitvoering voor zichzelf in Suriname,
  Koers Van SME moet omhoog,

  Hoera, Hoera, Hoera,


  Maak melding

 28. De triple C+ status is de allerlaagste en dan krijgt Suriname nog eens een negatieve toekenning erop, wat is dan de krediet beoordelaar erg scherp en eerlijk geweest !
  Hadden die luitjes de rijke criminelen meegerekend, dan zou dat een schijn bedrieg zijn en niet eerlijk tegenover de arme mensen wezen.
  Bouterse zet Suriname in een diepe shit !!!


  Maak melding

 29. Zo lang deze minister van Financien niet weg
  is zal Sranan schulden maken en monetair blijven
  financieren.

  De hele Paarse kliek, ministers en president en de
  DNA-fractie weten van ons grote staats-faillissement,
  en houden het volk voor de gek met nep-berichten !

  Ook de nep-valutawet is een voorbeeld van hun sluw
  en misleidend handelen !
  Nu heeft Hoefdraad per resolutie zelf de dekkingsgraad
  van de SRD verlaagd, terwijl vele jaarverslagen van de
  Centrale Bank van Sranan ontbreken !

  Roemer kan niets doen dan diplomatiek te opereren, onze
  financiele situatie is verschrikkelijk slecht ! Hij tracht een
  bankencrisis te voorkomen, echter de paarse kliek is alleen
  maar bezig het bankroet van Sranan voor het volk te
  verdoezelen !

  Er is nu geen weg terug voor de paars misleiders, een
  zware devaluatie is nu al feitelijk aan de gang !
  Het hele Volk zal er financieel op achteruit gaan door
  Paars wanbeleid en hebzucht !

  Laatste sprookje van paars is, dat Corona ons in de
  financiele problemen zet : Boi, un go sribi yere !

  Paars houdt nog steeds vast aan monetair financieren en
  ongedekt geld uitgeven en Paars houdt nog steeds vast aan
  meer lenen en de abominabel hoge maandelijkse
  staatsuitgaven !

  Paarse bankroet-veroorzakers, un gwe yere !!!

  Set our people free !!!!!
  gemodereerd

 30. Ik heb een vriendin gevonden in Rusland ,in de stad Sarov ,ze heet Tatyana .
  Sarov is een Militaire stad van de Russich Federaal Nucleair .

  Met mijn zaken in Kazachstan om machines daar te kopen voor Suriname kan ze mij bij staan want ik praat nog geen Russisch kom nog .

  Tatyana zeg dat ze mij meer over Sarov gaat vertellen ,druk google en zie wat ze daar maken .
  Indien de schurken van NDP niet vrijwillig weg gaan na 25 mei zal ik zelf met Rusland onderhandelen om deze schurken met de zwaarste bom van de wereld weg halen .

  NDP hoogopgeleiden jullie zijn bij deze gewaarschud ,lezen jullie van NDP met welke middel jullie wel weg gaan , lees wat ze doen in Sarov .

  De Groeten

  Van

  Tatyana uit Sarov .

  getekend

  Oom bert


  Maak melding

 31. Eerst werden de mensen voorgelogen om hun valuta in te wisselen, omdat de wet zou zorgen voor een koersendaling. Nu integendeel komt er een gigantische koersstijging. Stelen van het volk in een jas en das

  – het hele land is leegroofd door zelfverrijking
  – alle overige staatsuitgaven worden monitair gefinancierd
  – klakkeloos te veel SRD bijgedrukt
  – dekkingsgraad straks 0,0
  – koers 1:100.000
  – Suriname armste land van de wereld
  – is schuld van corona
  – is schuld van de oppositie etc etc…


  Maak melding

 32. O belang. Niets nieuws onder de zon. Alsof Suriname te wachten staat op de zoveelste downgrade van een ratingbureau. De economische situatie is reeds bekend bij de overheid. Het huiswerk is bekend. De meest belangrijke focus op dit moment is de bestrijding van Covid-19. Daar gaat de Surinaamse overheid zich over buigen. Komt tijd komt raad. De buffer via wetgeving en creativiteit is belangrijk. Tot de dag van vandaag snappen bepaalde mensen en partijen de ernst van de situatie niet. Ze gaan gewoon vrolijk door met politiek spelen. Enne , bedankt Standard & Poor’s, de Surinaamse regering is erg verrast door deze rating.


  Maak melding

 33. Wij van de Oppositie gaan geen tijd meer verliezen met deze schurken van NDP en hulp zoeken in de stad Sarov .

  Van af nu ben ik bezig Russisch te teren om verder te onderhandelen indien deze schurken niet weg gaan .

  Wij van de Oppositie gaan de systeem als koude oorlog uitvoeren om deze schurken weg te halen .


  Maak melding

 34. Van nu zijn wij van de Oppositie in koude wereld oorlog aan het uitvoeren tegen de NDP Schurken misschien zullen jullie tot in keer komen .

  Beleid mede werkers van NDP zie maar de stad Sarov vandaag krijgen jullie nog een mail uit Sarov .

  De groeten

  van oom bert

  aan de schurken van NDP


  Maak melding

 35. @ Waldo
  De kredietcrisis die begon in 2008 is veel sneller verholpen dan men gedacht had. Daarna hebben we wereldwijd alleen maar groei gezien. Beurzen, waar je nu naar verwijst bereikten iedere dag weer een ander hoogtepunt. Het vermogen van bedrijven en overheden groeide als kool.
  Waarom heeft Suriname daar nooit van geprofiteerd? Met Suriname bedoel ik niet de 5% van de bevolking die hier wel ven heeft geprofiteerd.
  Als je wil wijzen op de neergang nu, dien je ook te wijzen op de ongekende groei en dat zo lang. Nimmer immer vertoond.
  Suriname bleef volharden in leningen in plaats van de productiestructuur te verbeteren.
  Recentelijk las ik hier van Rob en Milton de grootste onzin namelijk het verhogen van de invoerrechten. Waar hebben deze twee de afgelopen jaren geleefd? In een sarcofaag of zoiets.

  Oogkleppen
  Ik vrees dat je ze wel op hebt, ik heb net je verdediging van de aanschaf van een bootje gelezen, ik heb je NOOIT iets horen zeggen noch zien schrijven over het waterhoofd dat ambtenarenapparaat heet. Ik zal niet al je feilen hier benoemen, ik zal evenmin een walgelijke posting zoals Ferry naar aanleiding van je reactie mbt het bootje gebruiken.
  Maar, ook jij draagt schuld. Niet, omdat je aan de knoppen zit, maar omdat je of meeprofiteert of simpelweg omdat je dit beleid durft te verdedigen.
  Rob, Rbrown, Rob less (anagram?) en nog een enkeling zijn ook schuldig en wel om dezelfde reden.
  Abdoel, die maakt het helemaal bont. Hij symboliseert echt de Surinaamse mentaliteit van vele Surinamers die zich niet hebben ontwikkeld.
  Ik zal twee voorbeelden geven
  1. Het rapport waaruit hij een zinnetje uitpikte, namelijk de voorspelling dat de Surinaamse economie met 2% zou groeien. Dit was gebaseerd op vel misten en maren, onder andere de verwachte inflatie, afschaffen van subsidies en een betere aansluiting van de begroting op de toestand van de financiën van het land. Dit vertelde hij er niet bij
  2. Als ik het niet kan winnen met woorden en met maatregelen dan sla ik er op los, dan neem ik een wet aan die frontaal tegen de markt ingaat. Ik laat hierbij in het midden of de wet die is voorgelegd aan het parlement dezelfde is als de wet die uiteindelijk in stemming is gebracht.
  Je kan en mag NIET op de stoel van de governor gaan zitten, door een wet in te voeren die maatregelen afkondigt, die voorbehouden zijn aan de CBVS.
  Bovendien haalt hij de minister van financiën keihard onderuit.
  Dat zowel Hoefdraad alsook Roemer dit over hun kant hebben laten gaan verbaast mij ten zeerste. Ik was direct opgestapt.

  Help.
  Ik lees hier zo vaak dat de oppositie en dan met name de VHP geen hulp biedt
  Ik lees hier zo vaak, het is overigens al een stuk minder geworden, dat wij bezoekers van dit forum nooit met voorstellen komen om het tij te keren in Suriname
  Daar wil ik twee dingen over schrijven
  1. Hetzelfde kan van de voorstanders/verdedigers van het beleid van de NDP worden gezegd
  2. Al wordt het geschreven, ook dan zien jullie het niet.
  De NDP heeft meer dan 1000 economen las ik hier. Dit was een weerwoord op het geen de VES meenden
  Welnu, zij zouden het toch moeten zien. Ofg is het streven meer gericht op het eigen belang en niet op het algemeen belang
  Ook Roemer, ziet het niet en doet niets.
  Enerzijds begrijpelijk, hij is geen macro-econoom. Dat wil zeggen dat hij misschien intelligent is, maar wat Suriname NU nodig heeft is geen man die zich zaken zal eigen maken en daarna met maatregelen zal komen, maar iemand die nu met maatregelen komt.
  Hoefdraad beweerde dat Suriname betaalde voor adviezen (aan een in de VS gevestigde instantie/persoon?) om te komen tot een goed monetair beleid…….> weggegooid geld (als het waar is)
  Nou vooruit hier 1 maatregel
  Verhoog de rente op vreemde valuta rekeningen fors en verlaag de rente op spaar en depositorekeningen tot 0%.
  De aanvullende maatregelen moet Roemer zelf bedenken.

  Gebeurt er niets dan volgt er weer een downgrading


  Maak melding

 36. pakiratigri

  2 april 2020 At 11:58

  O belang. Niets nieuws onder de zon. Alsof Suriname te wachten staat op de zoveelste downgrade van een ratingbureau. De economische situatie is reeds bekend bij de overheid. Het huiswerk is bekend. De meest belangrijke focus op dit moment is de bestrijding van Covid-19. Daar gaat de Surinaamse overheid zich over buigen. Komt tijd komt raad. De buffer via wetgeving en creativiteit is belangrijk. Tot de dag van vandaag snappen bepaalde mensen en partijen de ernst van de situatie niet. Ze gaan gewoon vrolijk door met politiek spelen. Enne , bedankt Standard & Poor’s, de Surinaamse regering is erg verrast door deze rating.

  ===========================================

  Lekker in de slachtofferrol zitten. De NDP zwaait de scepter toch. En kom niet met je gelul met dat sommige mensen de ernst van de situatie niet begrijpen. Velen hier op WKN hebben jullie Boutisten gewaarschuwd voor het verkwistend beleid. Desondanks bleven jullie het beleid van Bouterse steunen. Ga je nu eindelijk het licht zien ?


  Maak melding

 37. Niets nieuws onder de zon. De situatie is bekend bij de overheid.
  Ik vergelijk het met een tekst
  Men ziet letters, letters vormen woorden, woorden vormen zinnen. Zinnen vormen een alinea
  Alinea’s vormen de tekst
  Welnu, politici in Suriname komen niet verder dan de zinnen. Het gaat om het begrijpen en daarnaar handelen. Dat gebeurt al heel lang niet.
  Ik herinner mij de woorden van een redelijk hooggeplaatst persoon binnen de NDP.
  Hij zei; we moeten nu zoveel mogelijk zien binnen te halen, we weten niet zeker of we aan de macht blijven. Dit was een jaar of 6 , 7 geleden.
  Suriname doet wat ze moet doen om het coronavirus te bestrijden? Ja dat doet ze en gelukkig, maar zonder geld kom je nergens. Maar dit is slechts 1 element van de zorgen
  Laat dat over aan de instanties die hier zorg voor moeten dragen in casu de minister en de ziekenhuisdirecteuren en wellicht nog een of twee instituten.

  De financiële situatie is deplorabel. Daar kan je niet en mag je niet omheen.
  Deze klap zal hard aankomen. Te vergelijken met wanneer Bigi Boi zijn tegenstander vloert in de ring
  Suriname zal veel meer moeten gaan betalen voor leningen, als het buitenland al bereid is hiertoe over te gaan. Maar niet alleen beleggers zullen huiverig zijn, ook investeerders.
  Voor het land hoop ik dat de bevolking rustig blijft en niet en masse naar de bank rent om zijn of haar tegoed op te halen
  Het is zo typisch Suriname.
  Je richten op 1 zaak en aan het andere voorbij gaan.


  Maak melding

 38. Kondremangs
  Het is triest dat de “volkspresident ” DiDiBri en zijn boevenbende eenheid grotere puinhoop achterlaten dan was voorzien. ….o belang. .geen enkele corona virus heeft dit veroorzaakt …maar een paarse virus. ….ik zie de beelden nog van Aboel. ….er komt geen devaluatie. ..er komt geen devaluatie. ….en van misiekikaba. …bij koers 1 op 5 gaat het Surinaams volk het gelag betalen. ……vuile vieze awari domri. ….
  Vierhoek van het kwaad. …DiDiBri. …Boefdraad. …Jenny en Aboel. …en co hebben ons land nog verder naar beneden geholpen. ..
  Gelukkig dat ons land tot op heden gezegend is met van alles en nog wat. .maar BEHALVE met capabele politieke leiders. …..en DiDiBri lovers. ..haal nou eens de schellen van jullie ogen over jullie geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 39. Pakiratigri
  Ik zal hetgeen je aangeeft in kindertaal omzetten zodat het sneller en beter wordt begrepen door je vrienden op deze site want sommigen zoals de pseudo econoom en Waldo lijken het niet te snappen of toch wel.
  Als je naar de wc gaat om te poepen dan verwacht je drollen te poneren dus is er niets vreemds aan en schrik je niet.
  Maar als je in plaats van drollen ineens een loesberé laat zien dan schrik je ja want dat had je niet verwacht.
  Zo ook de mensen in Suriname na de preek van Hoefdraad dat hij geen zaken meer doet met Moody’s want zij hebben Suriname te negatief beoordeelt.
  Na S&P hebben de mensen in Suriname niet deze loesberé verwacht en daarvan zijn ze zo geschrokken.

  Snap je waarom ze zijn geschrokken pakiratigri


  Maak melding

 40. Zeer merkwaardig dat nagenoeg alle reacties het stelen en verbrassen van staatsgelden aanduiden.
  Onvoorstelbaar dat een zekere @Wendy, zegt dat ze geen oogkleppen heeft en dat de rating en lege staatskas komen door zaken als: wereld crisis 2015 enz.😎
  Waarom praat geen enkele regeringsgezinde over de diefstallen en fraude. Tientalle voorbeelden.
  Ook fraude door via een wet een koers vast te stellen.
  Weet Wendy niet dat je geldhoeveelheid in kas in verhouding met schulden wordt gebracht?
  Waarom verzwijgt ze de verdwijning van 200miljoen usd?
  Waarom de gunning van 200 voertuigen aan 1 bedrjjf zeer zuipende wagens 40000usd per stuk, 8miljoen usd betaling aan Rudisa en dat terwijl je net gejat hebt.

  Waarom liegen jullie zo?

  Blijven jullie maar de BAas hoor.

  De natuur doet altijd haar werk

  Be Aware


  Maak melding

 41. De directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Angela Salmo, vindt dat ouders die vooruit hebben betaald bij particuliere crèches de helft van dat geld moeten terugkrijgen. De ouders hebben er moeite mee om het volle pond te betalen, daar hun kind geen volle maand naar de opvang is geweest.

  Dus heeft de regering de legitimiteit gevonden om monetair te financieren (meer geld in omloop brengen door de drukpers aan te laten zetten door de CBvS) om de bedrijven etc te compenseren.
  Want dan mogen zij zich beroepen dat de devaluatie hierdoor onherroepelijk is en dus nog meer papier geld op de markt zal verschijnen zonder dekking.
  Want waar moet de regering al het geld halen om iedereen te helpen?
  Zeker niet de boot die pas gekocht is voor 50.000 US$ verkopen want dan levert het zeker 20.000 US$ verlies op


  Maak melding

 42. Bericht aan alle Paarse haters van het Sranan-volk en
  van onze Surinaamse staat !

  U tracht door te gaan met verdedigen van de
  maffia in Sranan, terwijl het volk ernstig lijdt door
  het veroorzaakte financiele bankroet van ons Land !

  De geroofde kasreserve-valuta-miljoenen zijn nog
  niet eens, teruggestort door de Paarse regeerclan !

  De ene Paarse Yo-Koe maakt een Valuta-handel-
  regulerende wet, inclusief een opgelegde dwang-
  wisselkoers !
  Terwijl de andere Paarse-Yo-Koe, meneer
  Hoefdraad bezig is per officiele Resolutie de vereiste
  dekkingsgraad van de SRD aan het verlagen is !
  Dus bezig is de SRD officieel te devalueren !

  Paars heeft lak aan de gehele bevolking van ons Land,
  men is in paniek en zwaar chaotisch bezig !

  Ons land is helaas bankroet gemaakt door de Paarse
  heersers ! Ik hoop en bid dat deze toestand zo snel
  mogelijk kan worden gestopt en dat er verbetering komt !

  A Paars boto sungu ! Stem ze weg ! Stem ze weg !

  Mek paars gwe ! Yepi Sranan komopo na ini a dungru !!!
  gemodereerd

 43. Waldo 2 april 2020 At 11:39
  De economische crisis van de jaren 2015, 2016 en 2017 hebben hun sporen achtergelaten. Die ga je niet zomaar uitwissen.
  **************************************
  Wat LUL jij weer V.V. Waldo … JO KOE !!!
  De economische crisis 2015 – 2017 was { toch/tog dc Merkust }OVERWONNEN … volgens de blaffende honden van de Nationale Dieven/Berm Partij.

  Boefdraad, de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse, Ab{d}boel, Bouva … hun grote PAARSE SMOEL liep ervan over. TE LEY TRON TRU ………….. !!!!!!!!!


  Maak melding

 44. =Dit krijg je als je vindt dat er geweldige economen binnen de NDP zijn. Ik hoor niemand meer zijn of haar grote mond opendoen dat het goed gaat in Suriname.
  Ze weten allen dat de NDP mogelijk gaat Verliezen bij de komende verkiezing tenzij fraude en corruptie om het hoekje komt kijken.


  Maak melding

 45. Bigi Sma,

  dat begrijpt Paki-RAT-igri NIET…

  Zijn paarse kokosnoot is volkomen afgesloten van de waarheid/realiteit van alle dag.

  Dom geboren en nooit meer iets bijgeleerd.


  Maak melding

 46. Dit ratingbureau is niet het eerste dat Suriname een rating geeft. Het zal dus niet verschillen van de periodieke rating van eerdere bureaus. Intussen weet Suriname allang hoe de zon ervoor staat. De Corona bestrijding is een nationale zaak en niet slechts voorbehouden aan de NDP. De NDP is nu eenmaal aan de leiding. Dat is democratisch zo bepaald. Maar dat virus houdt daar geen rekening mee. Ook niet met de verkiezingen en ook niet met het zoveelste ratingbureau.

  De middelen zijn reeds schaar. Tegelijkertijd moet men door. Maar niemand kan heden voorspellen wat er over bijvoorbeeld twee weken gebeurt. Loopt het uit of is het beheersbaar? De downgrade betekent niet dat Suriname geen leningen meer kan sluiten of reeds bestaande leningen kan uitbreiden. Er zijn landen die zich niet zo storen aan de ratingbureaus. Ze hoeven slechts naar de grondstoffen te kijken en nemen ze het risico. Ook in het kader van humaniteit is men bereid Suriname te helpen. Overwerk voor minister van Financiën en BuZa. Eerst deze tackle klaren.


  Maak melding

 47. @Waldo, prachtig lulverhaal, wat je eigenlijk zegt is dat de regering niet goed gehandeld heeft. Ben het helemaal met je eens. Tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten


  Maak melding

 48. DE KUMAKOISI LOVERS: LUCIEN EN FRANTZ:

  DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR HEEFT HET LAND NAAR DE VERDOEMENIS GEBRACHT.

  DIT IS DE KEIHARDE REALITEIT DIE JULLIE MAAR NIET WILLEN INZIEN: JULLIE COMMENTAREN SPREKEN BOEKDELEN.

  JULLIE KRAAIEN ALLEEN MAAR ROMMEL UIT.

  DE ZOVEELSTE DEVALUATIE IS WEER AANSTAANDE.

  MET EEN POTLOOD ZAK JE GEEN KOERS ZOALS BIJ DIE VALUTAWET.

  JULLIE CRIMINELE MESSIAS IS NET ZO RAMPZALIG ALS DE CORONA CRISIS.


  Maak melding

 49. Het IMF en de Wereldbank heeft fondsen beschikbaar gesteld. Is Suriname van plan achter in de rij aan te sluiten om hulp te vragen.
  Als ik de situatie bekijk, zoals Waterkant ons deze voorspiegelt, heeft Suriname de zaak onder controle en zal ze niets kunnen vragen en ook niets krijgen.
  Ga nu om hulp vragen om te voorkomen dat
  En ga niet om hulp vragen om de economie weer opgang te helpen. Dan ben je niet urgent en krijg je niets

  Het is trouwens niet eerst het een en dan het ander.
  Het is en het een EN het ander
  Daarom heb je ministeries of zijn het ministeriezzzzzzzzzzzz


  Maak melding

 50. DE EXPORT VAN SURINAME IS 100 JAAR AL VERKEERD.
  STOP MET EXPORT VAN GRONDSTOFFEN.
  STAP OVER NAAR EINDPRODUCTEN EXPORTEN.
  ZIT 3 DUBBEL INKOMEN IN.
  ALLE GROENTEN IN BLIK EN GLAZEN PLASTIEKE POTTEN
  ALLE FRUIT IN BLIK EN GLAZEN POTTEN
  ALLE VIS / VLEES GEFILEERD ZONDER GRATEN IN DOORZICHTIGE VERPAKKING
  ALLE HOUT IN AFMETINGEN
  ALLE BAUXIET IN ALUMINIUM
  ALLE AARDOLIE IN BENZINE/DIESEL.
  ANDERS KOMT HET LAND NOOIT VOORUIT.


  Maak melding

 51. @Waldo 2 april 2020 At 11:39

  “Ik snap die hoera stemming van sommigen niet. Had men dan wat anders verwacht na de triple C van Fitch in januari. De economische crisis van de jaren 2015, 2016 en 2017 hebben hun sporen achtergelaten. Die ga je niet zomaar uitwissen…..etc”

  Er is geen hoera stemming beste Waldo maar een spiegel die voorgehouden werd aan mensen die niet wilden of konden inzien hoe de vlag er bijstaat. Een spiegel voor mensen die structureel de feiten verdraaien.

  Interessant dat Pakiratigri nu schrijft niets nieuws onder de zon.

  beste Waldo u leeft in een wereld die niet bestaat of omschreven kan worden als “Hotel in Calafornia” Je hebt ingechecked maar je kunt er niet meer uit. Je hebt je ziel aan de duivel verkocht.
  1>> Roepen over de crisis is banaal want de prijzen dip was kort en de prijzen zij structureel aanzienlijk hoger dan onder Venne en de productie is groter.
  2>> Dat Suralco weg is, kan geheel verweten worden aan Bouterse en co. men was gewaarschuwd.
  3>> Dat ALcoa jaren lang $ 50.000.000 cadeau kreeg is ook door Bouterse geregeld.
  4>> U mag Covid 19 niet misbruiken voor wat er voor dien mis gegaan is. Verder Suriname produceert vijwel niets dus de economie krijgt door Covid geen duw naar beneden maar door alle bedrog van Boefdraad.

  Het is geen Hoera maar berusting en de hoop dat U en uw medestanders gaan zien wat er fout zit.

  Vindt u het niet triest dat halve gare Gajedien in februari al schriftelijk kan melden dat de dekkingsgraad niet meer voldoet en dat weken later Boefdraad besluit dat die met terug werkende kracht tot 6 december het geval is. Vindt u het niet raar dat deze maatregel niet voor 12 maanden aangegaan wordt zodat de volgende regering bij aantreden direct zal moeten handelen.

  Waldo deze regering bestaat uit een stelletje verhaaltjes vertellende senioren en wat pubers die lak hebben aan feiten en de waarheid.


  Maak melding

 52. ga alvast een opleiding volgen om vitale werkplaatsen te bezetten..

  met je ongeschoolde kennis kunde heb je niks. . leer een goede job ze zullen je hard nodig hebben.. te veel om op te noemen..
  gemodereerd

 53. Dankzij ddb heet het land nu surbabwe en staat het gelijk aan landen als Congo, Zambia en Somalië.
  In dit land woont wereldwijd het grootste aantal laaggeschoolden. De meeste zitten bij de ndp en hebben geen kaas gegeten van beleid en visie. Getuige het resultaat de afgelopen 10 jaar. Als je sportinstructeur bent, kun je al president worden.
  Er wordt niets geproduceerd, alles wordt geïmporteerd. De afgelopen 10 jaar zijn er totaal geen initiatieven geweest om het volk bewust te maken om zelfvoorzienend te zijn of beter om te gaan met het milieu. Triest gewoon!

  .


  Maak melding

 54. Natuurlijk schuift deze leugenachtige paarse regering met hun a no mi mentaliteit deze downgrade helemaal af op het coronavirus maar al voordat corona in SU was vastgesteld ging het al financieel-economisch slecht met SU.
  Al voordat covid in SU was vastgesteld was de kredietwaardigheid van SU gedowngrade door Fitch en het was verwachtbaar dat met of zonder covid S&P en Moody dat ook zouden overnemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.