maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidToch tien personen nu positief getest op COVID-19

Toch tien personen nu positief getest op COVID-19

-

Does Travel - naar Suriname

Er zijn toch 10 personen in Suriname positief getest op het coronavirus in Suriname. Dat blijkt uit een update van de officiële COVID-19 website. Daar staat de teller sins kort op 10 positieve besmettingen.

Dinsdagmiddag werd nog gesproken van 9 patiënten. Ook was er een gerucht over een 10e patiënt, maar dat werd op de dagelijkse persconferentie van de regering met klem tegengesproken door BOG directeur Bromet.

Nu blijkt dat er dus toch een 10e patiënt is. Er is nog weinig bekend over deze persoon.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

58 REACTIES
 1. Dit is heel jammer maar helaas komen wij niet overheen bidden dat wij geen doden krijgen het beste zou zijn dat de president morgen aankondigt dat de verkiezingen niet door gaat in mei zodat wij de politiek even aan een kant zetten zodat iedereen gaat inzetten om deze virus een halt te roepen jammer voor de economie maar de gezondheid gaat voor. 2 weken totaal lock down


  Maak melding
 2. Eens. Totale lockdown en de verkiezingen uitstellen tot na de crisis. Campagnes zijn toch al nauwelijks mogelijk en met z’n allen naar de stembus is onverantwoord.


  Maak melding
 3. Gebruik jouw ene andere hersencel ook nog Robles. Er is nog geen enkele dode gevallen dus een totale lockdown zal overbodig zijn. In landen waar er al duizenden zijn overleden, okay. Maar in Suriname waar er pas maar 10 gevallen zijn zal dat desastreus zijn voor de overgebleven economie. Denk nog iets verder na met die 2 hersencellen


  gemodereerd
 4. @dedikkezaak en dat is precies hoe je dus extra besmettingen krijgt.
  waar komen opeens die laatste 2 gevallen vandaan?
  ik las dat 1 contact had gehad met een al bevestigde besmette…. waarom is die man niet eerder getest en in quarantaine geflikkert?
  hoeveel mensen heeft die nu besmet?
  total lockdown voor een land waar al duizenden zijn overleden heeft al totaal geen nut meer omdat de besmetting al rond gaat in dat land…
  een lockdown is voorkomen dat er besmettingen het land inkomen zodat je het kan indammen.
  gebruik jij die ene hersencel van je nu eens


  Maak melding
 5. President,laat alles door gaan en die hele lockdown afkondigen. Want niets wat u doet is goed. Surinamers moeten eerst zien en dan beseffen. Toch wordt u van alle kanten vies en vuil uitgescholden. U wordt zoveel beledigd. Open alle scholen en laat een ieder weer aan het werk gaan. Hetzelfde doen als Brazilië. De president van Brazilië zegt dat men maar één keer dood gaat. Bigup Pres.👍👏👏👊👊


  Maak melding
 6. Mensen luister eens, Corona is geen politiek.
  Het stemt niet.
  Het kiest slachtoffers uit ongeacht hun kleur en partij.
  Snappen jullie dat wel.
  Regering maak geen misbruik van een Corona om de macht te behouden.
  Vroeg of laat komt alles ten eind.
  Lekker is maar 1 vinger lang.
  Dus wees eerlijk en speel niet met het volksbelang.
  God zal ingrijpen


  Maak melding
 7. Geen enkel land is opgewassen tegen de Corona verspreiding. Want het is wel vreemd dat China waar het virus vandaan komt en is verspreid nu juist weinig gevallen heeft (het regime kan van alles beweren, de werkelijk cijfers krijgen we niet te weten)

  Usa staat op het punt om China in te halen qua besmettingen en doden.

  Ons buurland Guyana heeft meer besmettingen en jammergenoeg al 2 doden

  Hopelijk blijft het in Suriname beperkt want als er doden vallen dan word het een chaos hier.
  Dus laten we vooralsnog niet de angst en vrees laten regeren. Gewoon thuis blijven en je houden aan de veiligheidsvoorschriften. Meer kun je niet doen…


  Maak melding
 8. directeur zonder bedrijf 1 april 2020 at 03:14
  “en dat is precies hoe je dus extra besmettingen krijgt.”
  ——————————
  Ohja, en jij hebt dit allemaal persoonlijk onderzocht? Nou dan hoeven wij voortaan alleen nog maar naar jou te luisteren. Waarom ga je niet de politiek in als je het allemaal zo goed weet?

  “waar komen opeens die laatste 2 gevallen vandaan?”
  Huh, zonet wist je het nog zo goed. Ja jij denkt dat ze in de mediamafia alles keurig netjes eerlijk gaan zitten te vertellen zeker!

  “ik las dat 1 contact had gehad met een al bevestigde besmette….” Ja we lezen wel meer toch
  “waarom is die man niet eerder getest en in quarantaine geflikkert?”
  Omdat het nog niet bekend was misschien 🙄
  “hoeveel mensen heeft die nu besmet?”
  Nou God zal het weten.

  Daarom lopen ze in Wuhan allemaal met een mondkapje. Niet iedereen die een mondkapje draagt is besmet. Het is om jezelf te beschermen.
  Wel opvallend dat de lockdown daar (deels) nu is opgeheven en dat er geen/minder nieuwe gevallen bij komen ij Wuhan. Maar in de Vs hebben ze nog lang niet de piek bereikt.

  Met het personenvervoer zou het al moeten gaan afnemen. Een totale lockdown zal de economie alleen verder schaden. Maar meningen daar over zullen toch verschillen want de ene persoon kiest voor een goede economie met risico op minder goede gezondheid en de andere persoon precies omgekeerde. Dus laten we niet doen alsof we het het beste weten. Dit alles is een questie van tijd.

  Afwachten dus!


  Maak melding
 9. Met de vluchten die uit usa en nl komen kunnen we meer verwachten. Hoop het niet.
  Vhp en nps hebben hun diensten aangeboden aan minister Elias.
  Ik lees dagelijks hoeveel mensen geen salaris gaan ontvangen. Vraag dagblad suriname en verras die mensen met wat spullen.rijst, olie, melk brood wat blikjeswaren en wat dringend nodig is.
  Danvheloen jullie mensen in nood.


  Maak melding
 10. En nu hebben we de WKN corona experts aan het woord met hun copy raad en advies dat overal al word toegepast komen jullie met iets nieuws nep experts.


  gemodereerd
 11. Dedikkezaak 1 april 2020 at 02:49

  Laten we wachten tot we dit virus ongecontroleerd hebben rondzwermen. Goed idee man. Dedikkezaak for President.


  Maak melding
 12. De natuur straft ” HET VERSCHRIKKELIJK WEZEN MENS “..zelfs in deze serieus dodelijke tijd door dit virus,probeert men politieke munt uit te slaan,..bidt voor Suriname !


  gemodereerd
 13. Bakba winkrie, Suriname kan geen grote aantal patiënten aan. Zo simpel is het.


  gemodereerd
 14. Een totale lockdown is makkelijk om te roepen. Nu begrijp ik dat mensen die gewend zijn om zelf niet te werken of als gewoonte hebben van anderen afhankelijk te zijn, (kortom ze hoeven hun eigen brood niet te verdienen) daar totaal geen probleem mee hebben en dat al snel als eerste mogelijke ‘oplossing’ zullen zien en dus voorstander zijn.

  Maar er zijn in Suriname gewoon veel te veel monden te voeden die allen afhankelijk zijn van een daginkomen. Een daginkomen bepaald dus per dag hoe je je leven verder kan leven.
  Je vergeet al snel dat er ook mensen zijn die nul mogelijkheid hebben om een back-up plan te genereren voor zichzelf. Of dat zij familie c.q een goede kennis of vriend hebben die hen financieel of in natura uit de brand kan helpen. Wat ik bedoel te zeggen, niet iedereen heeft een buffertje gespaard. Niet iedereen kan altijd bij familie terecht, al is het maar om wat te eten. Kijk, een bedelaar zal nu ook niet veel verdienen. Waar moeten die mensen van eten als zij nu al zonder werk en zonder inkomen zitten?

  Stel je bent gewend om het altijd overal in je eentje te doen. Maw, je eigen boontjes te doppen. Onafhankelijk van een ieder, maar nu heb je door het virus al geen werk meer.
  Suriname heeft helemaal geen financiële back-up voor zulke mensen, zoals bijvoorbeeld een werklozenwet (ww-uitkering of wat anders). Een totale lockdown zou deze groep dan nog veel meer raken.

  Vooral internationaal personen vervoer is een grote risicofactor. Dat is nu plat. Dus wat gaat een lockdown dan uithalen? Denk effe goed na voordat je zoiets zegt. Mentale gesteldheid speelt ook een rol. Straks krijg je (weer diezelfde soort) mensen die zich als beesten misdragen, omdat ze weer naar buiten mogen, vrij zijn en dus niet met hun vrijheid weten om te gaan. Dus zulke mensen kun je niet of moeilijk verboden op gaan leggen. Wat denk je, als er nu al met een avondklok hersenlozen zijn die barricades opmaken op politie op afstand te houden? Wat denk jij dat ze dan zouden gaan doen? 🤔

  Heb je nagedacht over hoe de organisatie zal zijn en kosten rondom handhaving en diensten die dan juist wel door zullen blijven gaan?


  Maak melding
 15. Volgens jou moeten we allemaal in ons hangmat hele dagen doorbrengen. Leven op alleen rijst met water en af en toe een bacove of bakbanaan.
  Met zn allen wachtend op het bericht, “hele wereld is weer genezen en u mag weer naar buiten nu”.
  Dat in een land waar de productie al zo laag ligt, de winkelprijzen enkel maar stijgen en de werkloosheid alleen maar toeneemt. Dat al tien jaren lang. Omdat het de return of the demon tijdperk is. “The demon from the 80’s” zwaait de scepter… en hoe?!?
  Dus yeah right! Zie je het voor je, een totale lockdown? Jij wel zeker he. Zo sadistisch ben jij vast wel


  Maak melding
 16. Tiende besmetting geregistreerd. In werkelijkheid zal besmetting vele malen malen hoger liggen. De mpp didibri neemt een loopje met het volk. Hij wil geen juiste informatie verstrekken. Soso leugens. De teller wordt zo gemanipuleerd om geen paniek te zaaien, maar straks is het dan te laat. Zie Iran in het begin.

  De VHP kan dit land alsnog redden. Chan bezit alle kennis en skills voor een goed leiderschap. Vele rijke bevriende naties gaan hem zeker helpen. Drugs gaat sowieso tot het verleden behoren.


  Maak melding
 17. Kan de president geen corona krygen….zou toch goed voor onze toekomst zijn.
  Ww hebben toch geen ene moer aan die criminele moordenaar.


  Maak melding
 18. Aan de Mexicaanse griep stierven vorig jaar 5 mensen. Het Corona virus zal meer slachtoffers maken. Mensen die denken dat het mee zal vallen, beseffen niet hoe ernstig deze situatie is. Wij hebben hier te maken met een wereldwijde pandemie. Mensen beseffen dit niet en nemen de maatregelen niet serieus. En dan heb ik het niet over de ingestelde avondklok want dat is gewoon bull stronterij! Alsof het virus na afloop van de avondklok geen slachtoffers zou kunnen maken.
  Ook een totale lockdown zoals door enkelen zijn voorgesteld is een maatregel dat niet tot iets zal leiden. Een gek stelt voor om de verkiezingen uit te stellen waarmee hij er een politieke zaak van maakt.


  Maak melding
 19. Agoetigri 1 april 2020 at 08:51
  Tiende besmetting geregistreerd. In werkelijkheid zal besmetting vele malen malen hoger liggen. De mpp didibri neemt een loopje met het volk. Hij wil geen juiste informatie verstrekken. Soso leugens. De teller wordt zo gemanipuleerd om geen paniek te zaaien, maar straks is het dan te laat. Zie Iran in het begin.

  De VHP kan dit land alsnog redden. Chan bezit alle kennis en skills voor een goed leiderschap. Vele rijke bevriende naties gaan hem zeker helpen. Drugs gaat sowieso tot het verleden behoren.

  Helemaal mee eens wat je in de eerste alinea schrijft. Surinamers zijn niet alleen dom en koppig maar ook goedgelovig. De Surinamer gelooft in de babbeltrucs van de zwarte yapyapies en keskieshies !

  Wat Chan betreft … in ieder geval is deze man vele maken intelligenter dan de rest en ik sluit niet uit dat hij een beroep op het buitenland zou kunnen dien voor hulpgoederen.
  PS . ….. wanneer komt een noodfonds voor het volk ? Waar blijft de regering die het O zo goed voor heeft met de bevolking ?
  So so kaka sani !


  Maak melding
 20. Beste Mojah, ik vindt het jammer u zo een uitspraak doe . Hoe zou jij het vinden als iemand dat voor jouw zou wensen, ik wens het niemand mensen in surimaribo wees blij dat er zo weinig mensen besmet zijn en houden jullie van elkaar.


  Maak melding
 21. Op dit moment zitten er honderden mensen in quarantaine. Veertien dagen om vast te stellen of er al dan niet sprake is van besmetting. Vervolgens zullen de Surinaamse reizigers terugkeren. Ook die gaan in quarantaine. We hebben het dan over een periode van minimaal twee weken – drie en misschien zelfs wel vier weken vanaf heden. In de tussentijd kunnen er mensen rondlopen die niet in quarantaine zijn ,niet geregistreerd en die mogelijk besmet kunnen zijn. Het betekent dat pas rond de tweede, derde week van april tot eind april er meer duidelijkheid zal zijn. De onaangename factor is dat het plotseling van de ene dag op de andere kan gaan uitlopen. Dan moet je wel extra maatregelen gaan treffen. De ingestelde avondklok is een goed middel. Het is effectief omdat mensen bijvoorbeeld niet meer naar feesten kunnen gaan en andere evenementen die massaal plaatsvinden. Daar is de kans op besmetting immers het grootst.
  Een totale lockdown op dit moment is daarom niet aan te raden. Die buffer is er voor velen niet. Maar over twee ,drie en vier weken kan de situatie er heel anders uitzien. Misschien zelfs eerder. Dat zal dan het moment moeten zijn dat de overheid drastische maatregelen neemt. Het wordt dan kort dag tussen april en de aankomende verkiezingen . Omdat de gezondheid van het Surinaamse volk meer prioriteit geniet dan de verkiezingen, ga je handelen naar gelang de situatie en proactieve prognoses maken en uitvoeren. Je kunt dus niet te lang wachten, maar ook niet te vroeg drastische maatregelen treffen. De burger moet ook zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. De overheid is God niet.


  Maak melding
 22. Ben benieuwd of de meldingen van besmetting de realiteit is.
  Mocht het hoger zijn en doden te betreuren zijn hoop ik dat dit ook bekend zal worden gemaakt.
  Zelf denk ik dat Suriname momenteel moet hopen dat het virus zich niet zal verspreiden, kijkende naar de gebieden waar de personen (aanhangers van de NDP) zich niet aan wet en regelgeving houden en die zich misdragen, en dat dit kan worden ingedampt.
  Niet zoals Misiekaba zei “we konden niet iedereen bereiken” want zo een shit antwoord slaat nergens op.


  Maak melding
 23. In suriname testen ze met koortsthermometer ze hebben geen andere testen..en controle thuis quarantaine is niet te doen..gebruik gezond verstand is ook in andere landen zo..als er geen test is geweest kan je dus ook niet over corona virus spreken …suriname had alle grenzen wijd open ..vanaf eind januari niets gedaan terwijl suriname gewoon Chinezen en andere buitenlanders toeliet pas 12 maart is luchtruim grotendeels dicht gegaan sterker nog tot 30 maart vluchten naar zanderij
  BOG moet ook weten dat koorts niet altijd het geval hoeft te zijn ..dr Chinezen hebben bewust dit virus samen met Iran de wereld in gebracht ..overname dat is de enige reden il voorspel suriname is er nog niet,..daarom onthoudt geen test…en die heeft suriname niet geen vaststelling corona virus let maar op hoeveel mensen er hoesten en niezen en snotteren…allemaal mogelijk dragers…triest maar gebruik je gezond verstand


  gemodereerd
 24. Ze moeten geen corona voor Bouta wensen want dan springt het naar Chan en due gaat zeker dood. Het zwakke geslacht.
  Usa het machtige land heeft nu hulp nodig van china en rusland. Nu willen de mexicanen geen amerikanen. Ze houden ze regen. Wie had dat gedacht.
  God zou altijd Usa op eerste plaats zetten. We zullen zien hoeveel doden.
  Ook nederland krijgt zn deel. Italy wilt geen nederlanders meer op vakantie na corona. Zegt genoeg over dat land.
  Italy en Spanje hebben hun mening over nederland gegeven.


  Maak melding
 25. Mango sterven doe je alleen wat een ongepaste opmerking van je zwem naar een ander land …


  gemodereerd
 26. Angst is een volledig natuurlijke menselijke emotie die overleving garandeert. Maar als het tot het uiterste wordt gestimuleerd, heeft het de kracht om je gedachten, emoties en gedrag te conditioneren. Mensen met macht hebben altijd geweten dat angst een effectief wapen is dat gebruikt kan worden om anderen te controleren en ze te laten denken, voelen en handelen precies zoals zij dat willen.
  Mensen met macht zijn altijd bezig geweest met angst om de mensen onder hun bevel te onderdrukken. In zijn meest basale werking wordt angst ingezet door middel van fysieke straffen, die de integriteit of de levens van degenen die eraan worden onderworpen bedreigen.


  gemodereerd
 27. Wat echt is ontstaan, is de angst om te leven, en zonder het te willen, worden we geconfronteerd met deze angst door gehoorzaam te zijn. Half bewust, half onbewust houden wij ons aan de bevelen die ons zijn opgedragen. We proberen bij de kudde aan te sluiten. We rebelleren zelfs op een onderdanige manier. We kunnen elkaar overtreffen in een voetbalwedstrijd, maar weinigen hebben de innerlijke vrijheid die nodig is om alles weg te gooien en te vechten voor waar we altijd al van hebben gedroomd.
  Veel mensen zijn zelfs in staat om hun rechten op te geven, als zij in ruil daarvoor een veronderstelde staat van hogere veiligheid krijgen. Politici weten dit en daarom gebruiken ze bedreigingen als excuus om de rechten en vrijheden van mensen weg te nemen.


  gemodereerd
 28. Chan is zo geweldig maar hij kon zijn vrouw niet bij hem houden.
  Zegt genoeg wie en wat hij is.
  Corona kan een ieder krijgen.
  Niemand heeft een toverstaf.
  In europa, in usa. Ze kunnen niet veel doen dan voorzichtig zijn.


  Maak melding
 29. @ Alle politieke leiders en de regering van dit land Suriname.
  Ik bied u een uitweg in deze crisis, en dat is het volgende
  Alle manlijke politieke leiders gaan per direkt in lokdow/quarantaine
  Er komt een demisionaire regering, bestaande uit all politiek en niet politieke vrouwen van de republiek Suriname Deze demisionaire regering zet Suriname voor 5 jaren op lokdown
  Deze regering wijst via de distrikt Commissarisen gebieden aan,waar men het volk in de gelegenheid kan stellen om massaal te planten en de geplante groenten onder elkaar te verdelen. Ruimte voor een kippen ren, waar er kippen kunnen worden gekweekt en de eieren in een broedplaats worden uitgebroedenonder elkaar word verdeeld, Coroniekan haar olieproduktie opvoeren ende overprodukteie kan onder de bevolking worden verdeeld, LVV onder leiding van minister mv X zal opdracht geven om meer cocosnoot bomen te planten. de visses zullen een deel van hun vangst moeten verdelen onder de werklozen, die eventueel met hun mee kunnen gaan om te vissen. LVV zorgt voor voldoende vistuig en de distrikten waar er veel bomen zijn kunnen hun expertise gebruiken om boten te maken. Als men samen werkt kunnen de kosten van levensonderhoud drastisch verlaagd worden.
  Vult u zelf maar in volk van Suriname
  De heren Politici in quarantaine zullen zodanig bijgeschoold worden, dat ze na de 5jaren lokdown, niet eens meer zullen weten wat corruptie is en of zij,christen,moslim of hindu zijn.
  Daarom totale lokdown voor alle manlijke politici, de vrouwen keijgen tijdens deze lokdown ook 5 jaren om zich te kunnen bewijzen, als leiders van dit land. Zij zullen Suriname moeten mobiliseren en her opvoeden


  Maak melding
 30. @ de voorzitter van de NPS
  Geachte heer G Rusland,
  Ik ( het volk van Suriname}, wil u vragen de voorzitters hamer over te dragen
  aan Paticia Etnel, en het voorbeeld te geven door nu in vrijwillege Lokdown te gaan.
  Blessi sa con dji yu


  Maak melding
 31. @Waldo 1 april 2020 at 10:02
  Wat Chan betreft … in ieder geval is deze man vele maken intelligenter dan de rest
  ===
  Daarom is “Prins” Willem van Oranje samen met zijn volgelingen ondergedoken, hij is slimmer dan allemaal! Mijn petje af voor deze “prins”!

  Als het jou niet bevalt daar in Nederland staat het je geheel vrij om afstand van jouw Ned. nationaliteit te doen. Je hebt zoveel kritiek op Nederland en het Koningshuis dat ik me afvraag hoe jij het daar uithoudt. De Koning hoeft niet onder te duiken want hij heeft niemand vermoord noch daartoe opdracht gegeven. Hij is naar ik gezien heb een paar keren op tv verschenen en gedebatteerd. Nog steeds lees ik zijn bezorgdheid om de gezondheid van het volk waar jij ook deel van uitmaakt.
  Je bent een ondankbare varken( ook al ben je Mohammedaan) met een te grote smoelwerk die alleen maar hier de grote trotse patriot uithangt. In werkelijkheid ben je een landverrader die uitlandig een grote smoelwerk heeft. Kom naar Suriname en doe wat voor het land en volk. Hang niet de grote held op afstand uit.

  @wendy de zwarte keskieshies zulken nooit een land kunnen opbouwen laat staan dat ze in staat is om deze crisis te bezweren. Ik las vanochtend dat er een beroep gedaan wordt op Surinamers in het buitenland voor hulpgoederen . De bedelmentaliteit zal ook nooit ophouden. Maakt nu eenmaal onderdeel uit van de Surinaamse cultuur.


  Maak melding
 32. @Waldo. Daarom is “Prins” Willem van Oranje samen met zijn volgelingen ondergedoken, hij is slimmer dan allemaal! Mijn petje af voor deze “prins! ****************
  Die Alexander is geen prins maar koning van de Hollanders en Nederlanders. Jezus is mijn koning 😉


  gemodereerd
 33. Waldo 1 april 2020 at 12:59

  Ga iemand anders met je leugens lastig vallen. Als je door de mand valt begin je beledigend te worden.
  Jij een nationalist ?
  Mi mars papa !


  Maak melding
 34. De grootste alcoholist vlucht weg voor alle verantwoordelijkheid. Lekker in zijn hangmat met een fles whisky en steeds het volk slapeloze nachten toe wensen, terwijl zijn vrouw filmt. Chan zal spoedig een einde brengen aan dit hoffelijk comfort. Santo Boma is ook comfortabel.


  Maak melding
 35. Actie, Actie, Actie

  Surinaamse Nederlandse Medische/Specialisten, Notarissen, prominette Surinamers, Surinamers: ” laat uw horen!” Oooh Oooh! Wat zijn wij muisstil. Suriname heeft ons hulp nodig. Hulp Helpt. Het kan toch niet waar zijn, dat het stil is aan de overkant/Nederland.

  Het zou heel verstandig zijn als SuriNeds in Nederland een geldinzamelingsactie houden, dat geleid wordt door een groep SuriNeds ( notaris, medici, verpleegsters m/v, groep prominette SuriNeds, Nederlanders, enz, waardoor genoeg equipment ingekocht kan worden om het Coronavirus te bestrijden in Suriname.

  Een bankrekening met een naam voor het Coronavirus bij bedenkt hiervoor wordt geopend bij een grote bank en dat elk volwassen SuriNeds minimaal € 10 op overmaakt.

  Er moet actie ondernomen worden en SuriNeds in Nederland kunnen niet met lede ogen aanzien dat we niets doen om onze broeders, zusters, ouders, neven, nichten, ooms, tantes, enz te helpen.

  De Tijd Dringt.

  Actie, Actie, Actie!

  Mocht u al bezig zijn zie dit bericht dan als niet geplaatst.


  Maak melding
 36. Het is nu nog tijd om de schuren te bouwen en te vullen met voedsel voor wanneer MR HARDTIME komt,
  NOORDZEE gaat ons niet kunnen helpen, en Chan zijn handen zijn alleen gevouwen richting Noordzee.
  We zullen de produktie zelf moeten aanpakken en de voedselschuren z3elf bouwen. De handelaren ondernemers zijn alleen gefocust op buitenlandse valuta,s, maar wemoeten ons richten op een sterke SRD. Iedere Surinamer zal trots mogen zijn om SRD in hun zak te hebben.


  Maak melding
 37. zandloper
  Nagenoeg alle Surinamers vouwen hun handen niet dicht maar leggen het open richting Noordzee om hulp want daar wonen Surinamers die hun familie een warm hart toedragen.
  Ik weet dat ik met mijn handeling de Surinaamse economie een handje help maar dan nog doe ik dat.
  Gisteren via de underground banking 500 SRD gestuurd naar familie tegen een koers van 1 op 14 om daarmee hun broodnodige eerste levensbehoefte in te kunnen kopen.
  Een ieder moet het voor zichzelf uitmaken en weten wat ze doen


  Maak melding
 38. Bigi Sma 1 april 2020 at 14:34

  Dank je wel dat mag ook gezegd worden! Wij zijn afhankelijk van hulp uit het buitenland en het is uitsluitend aan de arrogantie van de politieke leiding te wijten dat dit land geen hulp uit Nederland wilt. Men denkt nog steeds dat Suriname niet afhankelijk is van Nederland. Jos Steeman en anderen verzenden maandelijks voor miljoenen aan pakketten naar ons land toe. Velen zijn afhankelijk van familie in het buitenlanden toch gedragen velen van ons zich als ondankbare apen!
  Mensen die niets met Nederland te maken willen hebben moeten dan ook niet in de loods Calcuttastraat gaan staan voor het in ontvangst nemen van pakketten.


  Maak melding
 39. @ politiek neutraal, als Suriname het niet aankan, moeten wij het latenverzuipen? Kommet een oplossing zo dat Suriname er goed uit komt. We weten wat we niet hebben en missen. Vertel ons iets nieuws, iets dat hoop geeft voor de toekomst van Suriname.


  Maak melding
 40. De SRD/US$-koers is inmiddels opgelopen tot 14,50 – 15,50 en de EUR/SRD-koers tot 15,00 – 15,75. Deze koers staat tegenover de officiële bankkoers voor de US$ van SRD 7,52 en de euro van SRD 8,26. De officiële koers en de cambiokoers worden dagelijks door Dagblad Suriname gepubliceerd. De wisselkoers kan worden gedefinieerd als de waarde van een “derde valuta”, bijvoorbeeld de dollar of de euro, uitgedrukt in de eigen valuta. De cambiokoers is een mooie naam voor wat in de volksmond de koers op de “zwarte markt” wordt genoemd. Ik zal proberen uit te leggen waarom deze zwarte marktkoers economisch zo belangrijk is.

  De problematiek van de wisselkoers, die al jaren een stijgende lijn vertoont, werd begin 2020 in sterke mate verergerd met de ontdekking dat tenminste US$ 100 miljoen (en waarschijnlijk veel meer tot misschien wel US$ 380 miljoen) uit de valutareserve van het land was verdwenen. Het is nog steeds niet helder wat er precies is gebeurd, hoe het geld is aangewend en hoe dit allemaal administratief transparant is (of kan worden) gemaakt.

  Hier is de oplossing! Het gestolen geld moet per direct naar de rechthebbende dan praten we wel verder over een oplossing!


  Maak melding
 41. @ wendy, je doet het goed, laat je leiden door trots te zijn op onszelf. Zo zullen wij de opgelopen trauma’s kunnen wegwerken, wezullen deze, straatvegers bewijzen dat wij het kunnen. Zus het is nu een periode van hand inhand schouder aan schouder voor een beter Suriname, denk gerust na over oplossingen voor je land.
  blessi


  Maak melding
 42. @ dotveba, bedankt voor deze oproep aan de Surinamers in Nederland, goed initiatief, laat het vooral ook lopen via het Rode Kruis in Nederland en sta er bovenop.
  blessi


  Maak melding
 43. @ wendy je zit weer behoorlijk dom uit je nek te kletsen. je post halve waarheden en nu weet ik niet of je dat met opzet doet of dat je de klok weer hebt horen luiden en niet weet waar de klepel hangt. ik zal het in jip en janneke taal uitleggen dan snap je het misschien
  logisch dat italië en spanje nijdig zijn op nederland, omdat ze (net als in suriname) nooit hun begroting op orde hadden en nu er geld nodig is willen ze dat van nederland en de rest van de noordelijke landen, die altijd zuinig zijn omgesprongen met hun budget (nederland is trouwens een van de grootste betalers aan
  de EU, wat gerelateerd wordt aan de economie en het begrotingstekort). kortom nederland heeft al meet dan genoeg afgedragen en al vaak genoeg gezegd dat ze eens moeten zorgen dat het begrotingstekort moet weggewerkt worden. dan dreigen dat nederlanders niet meer welkom zijn? moeten ze vooral doen. groot inkomen van italie en spanje is het toerisme, waaronder heel veel nederlanders, een hele ondoordachte zet van hun president die vanmorgen al wat terughoudender was met zn commentaar.
  nogmaals beste wendy blijf vooral bij je onnozele standpunt en ook niets accepteren van wat er uit nederland geleverd wordt


  Maak melding
 44. @ bigi sma, zij die hopen en in angst verkeren en waanideen krijgen vanwege deze virus zijn bang en angstig,
  en angst is het tegenovergestede van wijsheid, wat moet gebeuren is nu om kennis en wijsheid te verzamelen,en een vuist maken en groeien en na te denken hoe wij de lekkages in ons systeem voorlopig kunnen dichten, om later een optimaal plan te maken. We moeten niet overgaan tot het vingerwijzen naar anderen om een schuldige te vinden. Laten wij eerst de balk proberen te zien in ons eigen ogen, dan zal de splinter bij de andere u niet hinderen.


  Maak melding
 45. De BOG moet via de media bekent maken wie de besmete personen zijn, zodat een ieder weet wie in contact is gekomen met zo een persoon.


  gemodereerd
 46. @ Arowakka, bent u ook van mening, dat door de jaren lange onderdrukking en verdeel en heers politiek, de ,Surinamer getraumatiseerd is? En wat zou er volgens U, aan gedaan kunnen worden, want dat er iets aan gedaan moet worden is volgens mij een feit?
  blessi


  Maak melding
 47. @ bigisma, als zij die het kunnen missen,anderen helpen om deze crisis te overleven, dan komen wij er goed uit,er zullen mensen zijn die ondankbaar zullen overkomen, of eisen stellen wat ze willen ontvangen,maar maakt u zich daar niet druk om. Wat u geeft in het donker vanuit een goed hart, zal naar u terug vloeien.”wat je zaait zal je oogsten”


  Maak melding
 48. Wendy 1 april 2020 at 04:43
  Met de vluchten die uit usa en nl komen kunnen we meer verwachten. Hoop het niet.
  Vhp en nps hebben hun diensten aangeboden aan minister Elias.
  Ik lees dagelijks hoeveel mensen geen salaris gaan ontvangen. Vraag dagblad suriname en verras die mensen met wat spullen.rijst, olie, melk brood wat blikjeswaren en wat dringend nodig is.
  Danvheloen jullie mensen in nood.

  Begin je alweer te bedelen wendy? Ga naar de opper rat voor je salaris en een pakket en je hebt lef om te denken dat de Surinaamse Nederlanders op jouw bedelverzoeken zullen ingaan. Je bent helemaal gek geworden. Je geeft op alle grootmachten af maar je staat wel met je handpalm naar boven gericht. Ga planten dan zal je vreten ga hamsteren dan zal je hebben NPS en VHP zorgen voor hun eigen mensen niet voor NDP ratten.


  Maak melding
 49. Zandloper
  Ik heb gedurende de jaren 1980 tot en met 1985 getracht die grote balk in mijn eigen ogen te ontdekken door terug te gaan naar Suriname als een ware patriot en alles verkocht, huis etc, alleen met de gedachte dat ik iets kon bijdragen in de ontwikkeling van een nieuw Suriname hetgeen dus wat de zogenaamde militairen predikten.
  Welnu ik MOEST terugkomen op mijn visie en denkwijze en ben teruggekeerd naar de dagelijkse realiteit.
  Wat ik wel moet meegeven is dat ik toen heel veel liefde en respect heb ontwikkelt voor de familie die Suriname niet wilde verlaten.
  Gelukkig heb ik deze stap, Suriname verlaten, zodat ik anno heden mijn familie een helpende hand kan toesteken.
  En ja ik bezit de valuta, ik ben niet arm en ben gepensioneerd met een goed pensioen en zelf gespaarde pensioen, waardoor ik mijn familie en ja zelfs vrienden wat kan toestoppen om meer te kunnen besteden dan het overgroot deel van de bewoners.
  Dus gelukkig heb ik bijtijds de beslissing genomen om de militairen en jammer genoeg Suriname de rug toe te keren.
  Desondanks is de liefde voor Suriname nooit verdwenen waardoor ik minstens 3 keer per jaar in Suriname vertoef


  Maak melding
 50. Ongelooflijk, zoveel domheid in 1 discussie bijeen. Velen van jullie snappen echt de ernst van deze epidemie niet. De ene stommiteit na de andere wordt hier geuit| Mensen het is geen spel dat er gespeeld wordt, dit is de harde hedendaagse realiteit.
  ! Covid-19 gaat als een briezende leeuw rond in de wereld en op dit forum zitten een stel leeghoofdige VHPers de ene nonsens na de andere te spuien. Ook de oppositie draagt natuurlijk zijn hersenloze steentje bij. Gregory Rusland als haantje de voorste, gevolgd door de VSB, zeg maar Ramautar van de VHP , Berenstein van C47 die het verstand heeft van een mier op dit gebied en vele anderen, ook hier op dit forum, die maar niet kunnen snappen dat het nu geen tijd is voor politieke spelletjes, maar een kwestie van overleven, ontsnappen aan een onzichtbare vijand!! Ik zeg, roep de noodtoestand maar af en treedt hard op tegen overtreders, want die spelen met het leven van hun mede-landgenoten!! Lik op stuk!! Besmet je iemand doordat je je niet hebt gehouden aan de gestelde regels, veroordelen wegens poging tot doodslag!! Dat gajes in latour en omstreken dard, keihard aanpakken en zulke hoge boetes opleggen dat ze het of niet kunnen betalen of moeten zitten, stelletje ezels. En daarbij vraag ik me af of ze niet worden aangezet tot deze handelingen, want ik hoor Diana Poki ze niet tot orde roepen, nog Brunswijk of Belfor. Zit daar meer achter?? Willen ze de politie uitlokken om daarna de regering te beschuldigen van machtsmisbruik a la de 80er jaren? Wie het weet mag het zeggen, maar houden jullie op met die onzin hier en lever een constructieve bijdrage in deze moeilijke wereldwijde crisis!!


  Maak melding
 51. @Volk: Nooit gehoord van het recht op privacy en geheimhoudingsplicht?…… o ja, er passen geen 2 woorden tegelijk in jou ene hersencel, dus kies er een uit en ga vragen wat het wil zeggen!


  Maak melding
 52. @Passant: Actie, actie, actie…??…gaat niet gebeuren de opdracht van Chan was duidelijk: Zolang de VHP niet aan de macht is doen jullie niets!!! Blijf dus maar dromen van het diasporakapitaal waar Chan het zo vaak over heeft, dat geld is geoormerkt en wordt tegen met de VHP afgesproken voorwaarden ingezet! We gaan het zelf moeten doen en laten we eerlijk zijn, er lopen genoeg multimiljonairs in Suriname rond, weet je nog, de roze maffia zoals Abdoel ze noemt!!


  gemodereerd
 53. Corona-crisis in Sranan !

  Zoek hulp uit elk buitenland en van landgenoten
  elders in de wereld !

  Wij staan er zwak voor en het gezondheidsstelsel is
  zeer zwak en wankelt, als gevolge van langdurig
  financieel wanbeleid van de regering !

  Dus werken aan de Corona-gezondheids-crisis en
  tegelijkertijd de Financiele chaos zien op te ruimen !

  Eis daarom dat de regering binnen een week alle
  Jaarverslagen van de Centrale Bank, al dan niet
  goedgekeurd door erkende accountant, op tafel legt !

  Het gaat om ongeveer acht jaar geen financieel
  jaarverslag van de CBvSuriname !

  Hoe kun je verkiezingen houden zonder te weten
  welke misstanden bij de Centrale Bank van Sranan
  plaatsvinden/hebben plaatsgevonden ????

  Wie weet op dit moment de echte waarde van de Sranan
  munt de SRD, zonder dat wij weten wat de dekkingsgraad
  is bij de Centrale Bank ! Hoe leeg is de bank ????

  Wie hebben dat allemaal geflikt ???

  Verantwoording afleggen aub !

  Dokken kan niet meer, uur van de waarheid is aan-
  gebroken, un kong nanga alla den cijfers !
  W’e wakti unu !!!

  Stop de hocus pocus bij onze Nationale Moeder-
  Bank, de Centrale Bank van Sranan !!!

  Dang pas un kan takki abra a wisselkoers fu a SRD !


  gemodereerd
 54. O, wat wordt er hier toch makkelijk over gepraat. Zo sprak men in USA aan t begin.

  Deze zeer gevaarlijke virus komt rustig kennismake; da wanneer hij ziet na enkele weken dat je van ‘m denkt: ‘deze man is ee rustige man , mang’, da slaat hij razendsnel toe, booi.

  Ee paar tips tegen deze razendsnelle Coronavirus SARS-CoV-2.

  1. Noodkranen bij o.a. de supermarkten buiten (of binnen), om handen te wassen met zeep bij binnenkomst en bij vertrek.
  En bij thuiskomst eerst boodschappen uitpakken en andere kleren aan en dan handen weer wassen. Eigenlijk handen weer wassen als je weer iets verdachts hebt aangeraakt.

  2. Papieren zakdoekjes gratis op elke hoek in winkelcentra; of halve prijs in de winkel ….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES