zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandInheemsen barricaderen vliegveld na landing vliegtuig uit Paramaribo

Inheemsen barricaderen vliegveld na landing vliegtuig uit Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

Granman Ipomadi Pelenapin der Wayana Inheemsen is niet te spreken dat een lokale vliegmaatschappij, ondanks een vliegverbod naar het binnenland, mensen uit Paramaribo heeft vervoerd naar het Inheemse dorp Kawemhaken ook wel bekend als Anapaikë. De dorpelingen hebben woedend gereageerd op de landing en hebben naar aanleiding daarvan de Lawa Anapaike Airport in Suriname gebarricadeerd.

Er zouden met de vlucht van donderdag 26 maart 2020 zeker vijf personen uit Paramaribo zijn afgezet op de airstrip van het Inheems dorp Kawemhaken, ondanks een vliegverbod naar het binnenland. Het stilleggen van het binnenlands vliegverkeer door de overheid is een van de maatregelen om spreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

Pelenapin heeft in een videoboodschap iedereen opgeroepen de maatregelen, ter voorkoming van verder spreiden van het levensgevaarlijk virus, strikt op te volgen. “Wat het vliegveld van Lawa betreft, we sluiten het vanaf vandaag, omdat we niet ziek willen worden,” aldus het stamhoofd. Hij zegt dat er uitzondering daarop geldt voor transport van goederen en medicamenten. Er is vooralsnog geen dispensatie voor het personenverkeer.

“We hebben het dorp gesloten voor buitenstaanders. Er komt niemand Kawemhaken in en er gaat niemand het dorp uit. Onze gezondheid is ons dierbaar,” aldus de granman verder. Hij zegt dat de ‘lockdown’ van de stam geldt tot nader order. De dorpelingen mogen ook niet naar Paramaribo afreizen schrijft NII.

Gisteren, is in overleg met de Franse Wayana en de Franse overheid, besloten de Lawa rivier tot nader orde af te sluiten. Deze maatregel zal vandaag 30 maart ingaan. Het geldt voor iedereen die woont of werkt in het gebied. Besloten is dat de Franse militairen het verbod gaan handhaven en ook boetes gaan uitdelen bij overtreding zegt de Granman in onderstaand filmpje:

https://www.facebook.com/mulokot.kawemhakan.3/videos/620627562125365/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. De autoriteiten hadden nog gezegd dat er geen passagiervervoer via de lucht zou plaatsvinden naar het binnenland maar nu blijkt dat niet te kloppen. Ach tja, ik ben al gewend dat de overheidsautoriteiten het volk zitten voor te liegen. De paarse leugen regeert. Zij zijn zelf de grootste bron van fake news.


  Maak melding
 2. Vanaf het begin is er sprake van een zwalkend zig zag overheidsbeleid.
  Eerst zou de grens met Frans-Guyana gesloten worden, toen niet en vervolgens werden de grenzen (veels te laat) wel gesloten nadat het virus al in SU gearriveerd was.
  Eerst zouden teruggehaalde passagiers uit risicolanden in overheidsquarantaine gaan. Toen dat een puinhoop werd, werd het vervolgens bewaakte thuisquarantaine, nu wordt het weer overheidsquarantaine.


  Maak melding
 3. Vecht voor je onafhankelijkheid hoor inheemsen.Verklaar de stad Paramaribo de oorlog.
  Tot ziens in de stad met kleurrijke veertjes in je haar wanneer je het bos komt opeisen!


  Maak melding
 4. Op één van de eilanden in Papoea Nieuw-Guinea schieten de eilandbewoners met pijl en boog op ongenode gasten. Deze bewoners dragen ook machetes, speren en geweren en maken korte metten met een ieder die ongevraagd voet aan wal zet.
  Misschien een idee voor mijn inheemse broeders te Anapaikë.


  Maak melding
 5. @ Globetrotter ben je niet in de war met de Andaman eilanden ? Groep dat deel uitmaakt van India ?


  gemodereerd
 6. Het zyn over het algemeen vredelievende mensen,probeer ze geen veer in de reet te steken, wy horen deze mensen in bescherming tenemen, wy zyn allen WAYANA,s


  Maak melding
 7. Onze Waldo was van mening dat de overheid goed bezig tav corona bestrijding. In tussen heeft de ndp een meeting met haar achterban en land er een vliegtuig in het binnenland. Deze ka overheid heeft schijt aan haar bevolking.


  Maak melding
 8. ddb kan Poetin van Rusland het beste vragen het alle grootste Russische vrachtvliegtuig propvol met equipment – apparaten van a t/m voor de ziekenhuizen van Suriname te sturen. Ook om mensen die dood zijn in op te bergen.

  Zie:
  Braziliaanse president Jair Bolsonaro lanceert campagne tegen ‘onnodig’ afstand houden Braziliaanse president lanceert. Hij blijft adviezen van gezondheidsexperts in Brazilië in de wind slaan tegen een campagne die de strenge Coronamaatregelen in Brazilië ondermijnt

  Op grond van het besluit van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro om alle ondernemingen, winkels, horeca, markten, enz open te houden, kan men van uit gaan dat Brazilië ook een land wordt met heel veel Corona besmette patiënte en door de drukke verkeer van mensen die gaan en komen uit deze landen zal het zich naar de buurlanden verspreiden, oa. Guyana, Frans-Guyana en Suriname

  . Suriname kan haar grenzen in het zuiden, oosten en westen van het land niet goed bewaken en Brazilianen, Guyanezen, Fransen zullen de grenzen van Suriname die zo lek als een vergiet zijn massaal blijven over steken. Kijk naar Brazilie hoe de president daar met het Coronavirus aanpak omgaat.

  Een van de patiënten die het Coronavirus in Suriname bracht kwam uit Frans-guyana en zelf de Ambassadeur van Frankrijk in Suriname was hiermee besmet, werd behandel door IC in Suriname en is nu op weg naar Frans-Guyana voor verdere behandeling.

  ddb zal gelet hierop samen moeten werken met Frans-Guyana/Frankrijk om ook op medischgebied equipment voor IC uit Frankrijk naar Suriname te krijgen om het Coronavirus/pandemie gezamenlijk aan te pakken.

  De grenzen van Suriname zijn zo lek als een mandje. Alleen controle op de grensrivieren om mensen tegen te houden is niet voldoende. Frankrijk/Frans -Guyana als een rijk land, buurland van Suriname met kennis en equipment voor IC voor ziekenhuis zal best hierin haar medewerking verlenen en het ter beschikking te stellen van IC van ziekenhuizen in Suriname, cq Marowijneziekenhuis te Albina. Het Coronavirus is een pandemie en moet gezamenlijk worden aangepakt.

  Er staat een ramp te gebeuren in Suriname gelet op hoe de president van Brazilië hier naar kijkt en onverschillig tegen over staat.

  Suriname heeft internationale hulp heel hard nodig, ook gelet op het kleine aantal inwoners, stammen in het oerwoud van Suriname, roofbouw van de inheemsen in de grensstreken van het land die gaan en komen over de grenzen, enz.


  Maak melding
 9. De wayan,s kunnen zichzelf prima beschermen, in deze tijd moet men niet denken dat de binnenlandse bewoners achterlijk en dom zijn. Al jaren zijn ze misbruikt door politici, die een loopje met hen wilden nemen.
  Het is dan ook een achterlijke opmerking te insinueren dat zij het bos in Suriname zullen komen opeisen.
  Of is het de policy van de VHP, om hen uit het bos te verbannen zodat zij hun gang kunnen gaan en het bos tot een woestijn maken. Dan kan ik jullie mededelen dat, dat het einde zal betekenen van de VHP. De laatste roof tochten zullen een burgeroorlog veroorzaken, en niet met speren en pijl en boog.


  Maak melding
 10. “Globetrotter 30 maart 2020 at 18:05”
  ———————-
  Dit klopt inderdaad wat je zegt maar dit is al heel lang zo. Inheemsen zijn altijd al op hun hoede geweest voor indringers en buitenstaanders die ziektes meenemen waar de stammen niet tegenopgewassen zijn.

  Ik heb hier over gelezen.
  Ga maar eens google op “inheemse stammen” en dan zuid Amerika er achter ofzo bijvoorbeeld. “Niet ontdekte stammen” kan ook. Er staat toch best nog wel veel informatie over en het is altijd leuk om dingen te weten te komen die je nog niet wist en jezelf met wat meer kennis te vereiken, van wat er nog meer om je heen is bijvoorbeeld.

  Zo zijn er ook nog stammen die totaal niks met de buitenwereld te maken willen hebben, om voornoemde redenen. Ze vinden dat ze contact gewoon niet nodig hebben. Daarom zijn er toch nog stammen waar weinig over bekend is. Er staat een verhaal van een man die als enige is overbleven van de hele stam en niemand weet waar hij zich precies begeeft, omdat hij van plek naar plek trekt en bang is om in aanraking te komen met mensen van buitenaf, omdat dat vaak het einde van hun leven en bestaansrecht betekend voor velen…

  Dus ja, deze man is hartstikke goed bezig. Een zeer verstandige zet!


  Maak melding
 11. Altijd praat je zo stom Waldo. Krijg jij 1 euro per bericht vanuit N D(evaluatie) P VerNerderland ofzo?
  Want ik weet dat ze daar ook zitten en mensen, precies zoals jij worden opgedragen om op social media en nieuwsplatformen de schijn hoog op te houden voor de partij. Het geld wat gestolen is en niet meer terug komt gaat naar lui zoals jij. Daarom mijn vraag. Zeker 1 euro per bericht krijg je he of is het maar 50 €cent wat je steeds op je saldo krijgt? 🤔
  @Waldo (de anderen partijgenoten mogen ook antwoorden!)


  Maak melding
 12. Regels zijn gemaakt om de overtredingen schurken te stoppen. Dus de grootste schurk maakt een regel om zichzelf een halt toe te roepen. Whahahahahajaja. Het gaat niet werken.

  Straks komt de echte regels van de VHP. Dan moeten de schurken verplicht aan de regels van Chan houden. Anders Santo Boma. Je weet wat daar gaat gebeuren.


  Maak melding
 13. Waldo is een radiomaker daarom weet hij zoveel van de media af. Hij weet wie om te kopen is en voor hoeveel. Hij is een radiomaker.


  gemodereerd
 14. Na deze Mafia NDP partij en onder het YUK van deze president Bouterse en zijn voltallige gang, te moeten leven hoop ik dat de Suriname eindelijk vrij is en dat er flink opgeruimd wordt waarbij bepaalde wetten teruggedraaid dienen te worden die de samenleving schaadt. Transparantie en monitoring moet worden toegepast zodat iedereen zijn verantwoordelijk neemt volgens de grondwet… Mijn Conclusie na een lange observatie van de politici en bepaalde zogenaamde hoogwaardigheidsbekleders in Suriname waaronder de onrechtmatige president van het land, is dat de helft gedeeltelijk of zelfs totaal geesten ziek is #@!!!!!! Logische zaken als werkgelegenheid, compassie , investeren in je gezondheidszorg, onderwijs, infrastructuur, innovaties zelf een mooi en duurzaam product op de markt brengen totaal geen prioriteit is. Maar waarbij egoïstisme en fraude hoogtij vieren, waar een select groepje stinkend rijk wordt over de ruggen van het volk. Zaken die totaal niet acceptabel zijn maar wel wordt geslikt door het volk… Onafhankelijke en kritische media is hard nodig en dient ten alle beschermd te worden… Suriname heeft een totale regime verandering nodig en snel ook
  Waarbij de oude garde plaats maakt voor een frisse wind.

  Deze Bouterse en zn achterban hebben totaal geen idee wat voor schade ze aan het maken/ berokkenen zijn… Zie het maar als een aannemer die denkt dat zijn berekeningen allemaal kloppen maar op korte termijn alles weer op instorten staat. Steunpalen zijn de enige lap middelen om de boel nog enigszins aan elkaar te lijmen maar waarbij fraude en illegale praktijken niet worden geschuwd. Conclusie !! Geen verstand van zaken, niet capabel vriendjes politiek, bangmakerij en intimidaties..

  Zelfverrijking, lage IQ / geen compassie = Grootheidswaan!!!!!

  Het is tijd voor verjonging, netwerken investeren in je jeugd en land, goede sociale huurwoningen, Gezondheidszorg voor iedereen…
  Weg met deze wolven in schaapskleren !!

  Hebben wij niet genoeg geleden onder de Europese overheersing en SLAVERNIJ !!!!

  Wake up people!

  What a wonderfull Country it could be!


  gemodereerd
 15. @Agoetigri, Straks komt de echte regels van de VHP. Dan moeten de schurken verplicht aan de regels van Chan houden. Anders Santo Boma. Je weet wat daar gaat gebeuren.

  wiskundige opdracht: Als NDP een boef is en bestaat uit criminelen en VHP bestaat ook uit boeven en criminelen.
  vraag:verklaar het bewijs, dat de VHP een beter resultaat zal leveren dan de NDP.
  fecis=schijt+ poepe / als NDP schijt is en VHP poepe wat zal dan de kwaliteit van de feces zijn?


  Maak melding
 16. Wayan granman dit land is van jullie.
  Jullie Indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Suriname.
  Jullie verdienen meer respect.
  De blanken hebben dit land van jullie afgepakt.
  Daarna brachten ze afrikanen in de vorm van slaven naar Suriname.
  Die Djukas zijn de nakomelingen van luie weggelopen slaven. Zij wouden geen arbeid op de plantages verrichten.
  Granman toen de slavernij afgeschaft werd wouden de negers niet meer op de plantages werken tegen betaling. Ze vertrokken massaal naar de stad.
  Toen haalden de Bacras Hindoestanen en Javanen als contractarbeiders naar Suriname die het land verder hebben op gebouwd.
  Granman nu zult u ook begrijpen waarom die die criminelen uit een bepaalde groep komen, het zit bij hun in het bloed.
  De meeste van hun zijn NDPers.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES