maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijven richten COVID-19 Support Fund op in Suriname

Bedrijven richten COVID-19 Support Fund op in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Drie lokale bedrijven: Staatsolie N.V., Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing N.V. hebben het initiatief genomen om de particuliere sector te mobiliseren om financiële steun te verlenen aan onze lokale zorginstellingen vanwege de uitbraak van Covid-19 in Suriname. Ze beseffen dat juist in deze tijd, waarin social distance gehouden moet worden, bedrijven zich kunnen onderscheiden door te verbinden en als Surinamers samen te komen, met één doel: de gezondheid van onze samenleving.

Samen hebben deze bedrijven reeds euro 170.000 uitgegeven voor dringend aangevraagde onderdelen en apparatuur voor de Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De Surinaamse intensive care-infrastructuur heeft in het licht van deze pandemie echter aanzienlijke aanvullende ondersteuning nodig. Daarom de oproep aan u om dit fonds te ondersteunen.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zet zich als partner in dit project in om meer fondsen te werven ter ondersteuning van ons zorgsysteem. Daarnaast is de VSB ook verantwoordelijk voor het beheer van het ‘VSB Covid-19 Support Fonds’.

De VSB heeft toegezegd om maandelijks rapportages te doen namens de bijdragers en belanghebbenden. Dit zal geschieden met ondersteuning van het accountantskantoor Lakhisaran & Partners N.V. Het fonds is in eerste instantie bedoeld om de ICU-infrastructuur te ondersteunen. Als de donaties dit toelaten, zal het fonds ook helpen met eerstelijnsverdedigingsvereisten zoals het opzetten van quarantaine locaties.

The Back Lot werkt belangeloos mee aan deze fondsenwervingscampagne die gericht is op het Surinaamse bedrijfsleven.

Als u bereid bent om mee te doen, kunt u uw bijdrage leveren aan het volgende account:
Bank: Finabank
Deposit to: VSB Covid-19 Support Fund
SRD account: 1000665378
USD account: 1000665386
EUR account: 1000665394

Indien u rechtstreeks financiële steun wenst te verlenen, neemt u dan contact op met het Bureau van de VSB, directeur Paul Torilal, via: [email protected].

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Alle landen in de wereld met een fatsoenlijk economische beleid hebben miljarden uitgetrokken om hun land en volk te beschermen tegen de Covid-19 pandemie.
  Suriname heeft zich door het wan- en
  verkwanselbeleid van de NDP geschaard achter de landen die in de rij staan om met een bedelpakket land en volk te beschermen. Kortom, paars heeft nooit een lange termijn visie gehad. Wat ze weten is precies wat de prass-osso wakamans doen, vandaag geld in handen, morgen weer aan de bedelstaf. Dit lot is land en volk beschoren zolang de ellendelingen van paars elkaar in bescherming gaan nemen en elkaar gaan steunen om in het machtcentrum te blijven. De pandemie zal niet op 25 mei afgelopen zijn. Tegen die tijd zullen we verschrikkelijk veel slachtoffers in Suriname kennen, omdat de gezondheidszorg uitgehold is. De showprojecten zijn leeg en onbemand, mensen voelen zich gevangenen in hun eigen land, kunnen geen kant op. We halen gezondheidswerkers van buiten, terwijl we geen brandstof en voldoende levensmiddelen in huis hebben of produceren om mensen gerust te stellen en of een handreiking te doen. Wat we merken is repressaile, daar red je geen levens mee.
  Goed initiatief van het bedrijfsleven, hopelijk komen de gelden op de juiste plekken, en niet in de zakken van enkele rovers.


  Maak melding
 2. Nergens lezen we wat de financiele inbreng is van de overheid. Ze rennen alleen naar Cuba in de hoop dat het land gratis medisch bijstand wil verlenen, zgn bedelen. Ndp ten voeten uit.


  Maak melding
 3. Prachtig gebaar van het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven heeft gezien dat mpp didibri geen reet doet. Zelf en zijn familie en vrienden in veiligheid brengen en de rest mag dede. Waardeloze alcoholist. Hij moet samen met boeler vaseline smeerder snel naar de isoleercel.


  Maak melding
 4. Goede zaak.
  echter zou ik niet alleen Fina bank als bank aanwijzen maar alle grote banken zodat je de bank waar je gelden staan geparkeerd het makkelijker maakt om de boeking intern te laten plaatsvinden.

  Of heeft de Fina bank een bevoorrechte positie?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES