dinsdag, december 5, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname in gesprek met internationale instituten voor financiële ondersteuning

Suriname in gesprek met internationale instituten voor financiële ondersteuning

-

Does Travel & Cadushi Tours

Suriname is via het Ministerie van Financiën, in gesprek met de diverse internationale financiële instituten, zoals IMF, IDB, IsDB, OFID en de Wereldbank, om in aanmerking te komen voor de ondersteuningsfaciliteiten die door deze instituten rondom het COVID-19 virus in het leven zijn geroepen. Dergelijke ondersteuningsfaciliteiten zijn gebruikelijk bij ingrijpende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld grootschalige natuurrampen en nu dus het COVID-19 virus dat de wereld in zijn greep houdt, meldt het ministerie van Financiën.

Op 4 maart maakte het IMF reeds bekend dat zij USD 50 miljard ter beschikking kan stellen voor de lage-inkomens en ontwikkelende landen die steun nodig hebben ten behoeve van hun gezondheidssector in het kader van de COVID-19 uitbraak. Op dinsdag 17 maart maakte de Wereldbank bekend dat zij via de Fast Track Covid-19 Facility (FTCF) ruim USD 14 miljard ter beschikking hebben voor lidlanden en bedrijven.

Het ministerie van Financiën heeft volgens de voorgeschreven procedures de aanvragen voor Suriname reeds ingediend. Een toegewezen steunpakket kenmerkt zich vanwege het noodkarakter door zeer soepele voorwaarden en een langere aanlooptijd voor terugbetaling, waardoor de betaalbaarheid van deze lening voor reeds kwetsbare landen wordt gewaarborgd. Elk instituut heeft zijn eigen parameters op basis waarvan wordt beoordeeld voor welk steunpakket een land in aanmerking kan komen.

De Wereldbank heeft reeds aangegeven dat Suriname zal kunnen beschikken over USD 5 miljoen aan noodfinanciering ten behoeve van het bevechten van het COVID-19 virus. Ook van de andere instituten wordt op korte termijn uitsluitsel verwacht. Aanvullend geeft het ministerie van Financiën aan dat zij, nadat deze bijdrage aan de huidige spoedeisende medische vraagstukken zeker gesteld zijn, ook de vraagstukken van de interne economie aangepakt zullen worden met nationale actoren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

41 REACTIES
 1. Whahahahah en nu toch op handen en knieën bedelen. Het zal mij ook niks verbazen als meer van de helft weer verdwijnt in corruptie zakken.


  Maak melding

 2. In andere landen gaat de gelden regelrecht naar het volk. Plan van aanpak is er al.

  Tan teki. Indien er hier geld loskomt, zijn de paarse graaiers de eersten op de stoep. Maar dat is niets nieuws. Het gebeurd al 10 jaren lang. Niet vreemd dat het land failliet is.


  Maak melding

 3. Mensen kijk maar uit. Dit is een excuus voor corona.
  Ze gaan weer bedelen en daarna hun zelf verrijken. Stelletje parasieten!!!!!

  Gewoon oprotten mey deze bende!!


  Maak melding

 4. Ik vraag mij af of de noodhulp van USD 5 miljoen aan noodfinanciering ten behoeve van het bevechten van het COVID-19 virus inderdaad aan de bestrijding en hulp geven aan hulpbehoevenden.
  Dus moet het niet blijven bij het beschikbaar stellen van SRD 500.000 (tegenwaarde nog geen US$ 38.000).
  Dit geld niet gebruiken voor propaganda want de virus is erg genoeg. Hulp aan de winkeliers en de handelaren die het moeilijk genoeg hebben maar ook vooral al die ouderen die niet genoeg hebben aan SRD 525 per maand
  Laten wij hopen dat dit inderdaad ook zal gebeuren


  Maak melding

 5. Geen reserves, alles verkwanseld en gestolen en nu zijn de poppen aan het dansen.
  Als naast de financiële crisis er ook grote zorg problemen ontstaan door het coronavirus dan wordt het een race verder de afgrond in.
  Deze regering lost geen problemen. Veel mooie verhalen over aanpak, oplossingsmodellen maar daadwerkelijke actie, ho maar.

  Het wordt tijd om in te pakken en hier wegwezen


  Maak melding

 6. De eigenaar van Twins heeft met een glimlach aangegeven “no work no pay” .
  Ik hoop dat deze man zich realiseert dat de werknemers in zijn restaurant de kleine man is die zich niet kan veroorloven om niets aan tegemoetkoming te ontvangen.
  Hij zou toch zijn werknemers tegemoet kunnen komen door hen in ieder geval voeding ter beschikking te stellen. Deze Peter zal zeker niet tot de armsten behoren in Suriname. Hoeveel werknemers zullen er bij hem in dienst zijn? 20 personen of zelfs 30 personen? Geef ze elk 500 SRD om voorlopig te helpen hun leed te verzachten. Peter het kost je niet meer dan 15.000 SRD tegen een koers van 1 op 14 dan heb je het over 1100 US$. Dit bedrag besteed je aan je boot en aas om een weekend te gaan vissen met je vrienden.
  Shame on you
  Dit bedrag heb je in goede tijden in 1 of 2 dagen verdiend met je restaurant


  Maak melding

 7. Waar deze boeven in geïnteresseerd zijn is, showprojecten, persbijeenkomsten, oneigenlijk gebruik van gemeenschapgelden en zelfverrijking. In deze moeilijke tijden kunnen ze zeker wat bedelpoen gebruiken. Echter, hoe zit het met de tonnen rijst die naar Venezuela gaat, wat krijgt het land voor terug, brandstof of meer poeder. Ze moeten een gedegen plan van aanpak van boefie vragen en dat geld aan NGO’s geven ipv aan de roversbende. Ze zitten te springen op lenielenie begiebegie, deng japjapies anga keskesies!


  Maak melding

 8. Als het om lenen gaat, laat de surinaamse regering geen gelegenheid voorbij gaan om de handen op te houden. En indien ze een dergelijke lening krijgen, is het maar de vraag hoeveel daadwerkelijk gaat naar de bestrijding van het Coronavirus. Beschamend dat suriname na 45 jaar onafhankelijkheid nog niet geleerd heeft om de eigen broek op te houden. Deze wakaman regering heeft maar een doel en dat is lenen, nog meer lenen. Immers een wakaman zegt toch ook altijd: ey…giem wan sang fie noh.
  Suriname is totaal niet voorbereid op een eventuele verspreiding van het coronavirus en die vijf milj. zal bij lange na niet genoeg zijn. Er is al lange tijd een tekort aan medicijnen. Je gaat daar dood aan een gewone griep, laat staan corona!


  Maak melding

 9. Hahaha

  Nog 5, Corona komt als geroepen. Nu nog snel wat geleend geld in de economie pompen, niks voor corona maatregelen en vanaf 1 juli 1 op 25 of hoger.


  Maak melding

 10. Vraag: gaan ze dit geld gebruiken voor Corona en de gevolgen daarvan of ten eigen bate. Ik vertrouw deze ka regering niet meer omdat ze vaker bewezen hebben gelden anders te gebruiken dan de bedoeling was. En meneer Abdoel? Wil je een case? Het ethanolproject van Wageningen.
  Deze regering is gewoon een ramp voor Suriname. Weg ermee op 25 mei 2020.

  Overigens ben ik blij dat onze regering nu zwaar op de proef wordt gesteld door allerlei problemen. Nu ze het bewijs niet kunnen leveren dat ze kunnen regeren is het zelfs de domste NDPer duidelijk geworden op wie ze straks niet moeten stemmen. Ze zijn niet eens in staat om hun benzinenota te betalen.


  Maak melding

 11. Waldo 20 maart 2020 at 10:27
  Goed van de Wereldbank dat ze niet geluisterd hebben naar deze oranje ratten
  —-
  Boeler vaseline smeerder, ze zijn bezig de instellingen. Of het daadwerkelijk lukt is een ander verhaal. Maar ik snap je wel. De paarse ratten ruiken al geld en er wordt meteen feest gevierd. Wellicht zal het geld besteed worden voor de veiligheid van de paarse ratten. En zal de didibri nu met SRD 100 strooien ipv 50?


  Maak melding

 12. Nadat de staatskas door dit paarse geboefte is leeggeroofd, en voor miljarden is geleend, gaat men een steunpakket aanvragen bij het IMF, dit paarse regiem moet geen cent meer krijgen uit steun, bovendien is er geld genoeg, dat momenteel in die paarse zakken zit.


  Maak melding

 13. Bedelen en afhankelijkheid zit diep in de genen van dit corrupte, criminele volk en narcoland.

  Elke strohalm word aangegrepen om schaamteloos, met krokodillentranen het handje op te houden.

  Maar de beoordeling van MOODY’S/S&P en FITCH blijft JUNK-STATUS.

  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 14. De coronacrisis is een ultieme gelegenheid om onbeschaamd te gaan bedelen.Het bedelen is een vast patroon van de Surinaamse regering geworden.Suriname is te vergelijken met een baby die nog steeds borstvoeding behoeft


  Maak melding

 15. Linksom of rechtsom. Uiteindelijk komt men toch bij de witte man om te bedelen. Dan heb je een paar in de kabinet van Bouterse die een full time Baan hebben om de witte man uit te schelden.


  Maak melding

 16. Kolibri is echt een ellendeling. Maak je niet druk die oranje gasten met hun zwakke gesteltheid gaan als eerste creperen. Als je naar AZ gaat zijn de meeste die specialisten platlopen hindustanen, dan javanen dan de rest. Nu probeert chan met zn verhaal op tv zieltjes ye winnen. Straks ga je horen om corona heeft hij verloren.


  Maak melding

 17. 20 % is start up en is nietig (lees: 20 % gaat naar de geheime bankrekeningen van Bouta en Hoefdraad).

  De NDP bestaat uit schaamteloze / gewetenloze profiteurs die geen verantwoordingsgevoel hebben en ook geen discipline.

  Hadden de verstandige Surinamers in 2015 maar ook gestemd. Maar helaas wordt Suriname nu geleid door een criminele organisatie en uitschot.
  Over verjonging bij de NDP is geen sprake want de leiding bestaat nog steeds uit dezelfde bejaarde draaideur criminelen uit de jaren ’70 en ’80.


  Maak melding

 18. Laatste ronde voor de kleptocracy van bouta. Al die internationale instellingen hoeven maar een telefoontje maken naar een van de amba’s om te weten met wat voor kleptocracy de regering bouta en zijn maatjes zijn.


  Maak melding

 19. Zijn ze de rivier al aan het uitbaggeren ???

  Vliegt dat 20 jaar oude, second hand, vliegtuig al ?

  Is de Goslar al gelicht uit de Su. rivier ???

  Is die Russische, kolengestookte, helicopter al bezig met vluchten naar het binnenland ???

  Of zijn al die geleende miljoenen voor deze projecten ook inmiddels verdampt ???

  Paars = roven, stelen, liegen, bedriegen, bedelen, list en bedrog.


  Maak melding

 20. Ik vraag mij af wat die Hoefdraad de hele dag op het ministerie van financiën doet. Alle internationale financiële instituten in kaart brengen om na te gaan waar er wat binnengeharkt kan worden. Het virus wordt nu in de strijd gegooid ter verkrijging van financiële middelen. Onder de paarse vloek is Suriname continu aan het lenen geslagen. Wanneer krijgt het volk een totaal inzicht van de afsloten Leningen en de daarbij behorende rente. Ik heb nu reeds medelijden met een eventuele nieuwe regering zonder de NDP na mei 2020. Wat zal deze regering het heel moeilijk hebben met het afbetalen van al deze leningen.


  Maak melding

 21. Dagblad Suriname
  Beste DNA leden ik verzoek u om een kijkje te komen nemen bij Chotelal via de Hendrikstraat, meer dan 1000 mensen met kinderen.
  Ik vindt het een gevaar voor de volksgezondheid ivm de Corona virus.
  Aub komt u een kijkje nemen desnoods met de pers

  Boeler vaseline smeerder zal zeggen gaan jullie maar lekker dood. Zolang de mpp alcoholist nog leef is het prima.


  Maak melding

 22. Wauw, hoor dat ongefundeerde gelul van bepaalde mensen hier op dit forum;
  Suriname voldoet slecht 37% aan de standaard van de WHO. Lullen jullie maar uit je nek. Als vliegen gaan jullie omvallen. Jullie kinderen kunnen beter studeren om de staatsschuld af te lossen. Doen jullie maar alsof Neks no fout. Time will tell


  Maak melding

 23. Pe a moni deh, een bedel staat onder regering Bouterse waar is die smoelwerk van de NDP ers gebleven zonder het buitenland is Su niks . En nu bedelen in het buitenland.


  Maak melding

 24. Die internationale financiele instituten gaan echt niet direct geld geven aan een corrupt regime. Ze zijn niet stom. Pas als men er zeker van is dat de gelden niet gaan verdwijnen in corrupte zakken zullen ze geld geven en dat gaat zeker nog een tijdje duren. Dus keep on dreaming.


  Maak melding

 25. Dagblad Suriname
  Had didibri ook geluisterd naar deze groep. Maar lekker in zijn hangmat met een fles palm is belangrijker. Voor de rest heeft hij schijt aan.

  Beste president, ik verzoek u om een kijkje te komen nemen bij Chotelal via de Hendrikstraat, meer dan 1000 mensen met kinderen.
  Ik vindt het een gevaar voor de volksgezondheid ivm de Corona virus.
  Aub komt u een kijkje nemen desnoods met de pers


  Maak melding

 26. Zolang ze horen geld worden ze razend. Had niet anders verwacht😂😂😂. Toch gaat de gezondheidszorg niks van dat geld zien. Ze gaan schijnheilig en bedelend overkomen soso fu kies a moni😑😑


  Maak melding

 27. @Waldo 20 maart 2020 at 18:24

  “Goed van de Wereldbank dat ze niet geluisterd hebben naar deze oranje ratten.”

  Beste Waldo wat denk je. De republiek Suriname is lid van deze instanties of een relatie. Ze kunnen een afspraak maken, krijgen wat te drinken, men luistert en waarna men belooft de propositie welwillend te zullen bestuderen. Daarna komen ze het hele weekend niet meer bij hun zinnen bij de evaluatie van de freakshow die de voormalige onderchef bezemkast Boefdraad bij hun geeft opgevoerd.

  Beste Waldo luister aub naar de reactie van Misiekaba omtrent de afspraken over LISP III die hij een jaar geleden gedacht had te maken met de IsDB en die nu niet uit blijken te komen omdat Suriname niet voldoet aan de Governance van de IsDB.
  Gesprekken voeren en geholpen worden zijn 2 dingen. Het IMF zal niet maar zo iets met Bouterse doen na de ervaring die ze 5 jaar geleden hebben opgedaan.

  U droomt. Als Chantohki op 26 mei IsDB, Wereldbank, IMF, Modi en Rutten belt neemt men de hoorn op en komen er voorstellen over hoe men de economie kan resetten,
  Wie weet heeft Chan al een deal met Oppenheimer of een partij die die Obligaties goedkoop op gaat kopen voor Suriname.
  De grootste winst zal zitten in of een haircut of een saneringsvoorstel voor een periode van 10 jaar.
  Een rente en aflossingsmoratorium voor een paar jaar geeft direct ruimte. Het afzeggen van alle leningen die niet uitgevoerd zullen worden is een tweede zegen.
  De Chinese baggeraars vervangen door de Boer wordt een enorme voordeel voor Suriname.
  Het aanpakken van Alcoa gaat fors geld op leveren.
  En mijn voorstellen kunnen de productiviteit aanzienlijk optimaliseren.


  Maak melding

 28. Niet doen, verdwijnt in de zakken van corrupte overheidsmensen en de president, familie en cornuiten. Weggegooid geld wat niet ten goede van de arme bevolking komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES