dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNu vier personen positief getest op coronavirus in Suriname

Nu vier personen positief getest op coronavirus in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Er zijn nu vier personen in Suriname die positief getest zijn op het coronavirus (COVID-19). De redactie van Waterkant.Net verneemt dat twee personen die in quarantaine geplaatst waren, positief getest zijn op het virus. Tot de dagelijkse COVID-19 update gistermiddag door de Surinaamse regering en het Nationaal COVID-19 Management Team (NCMT), waren er twee positief geteste gevallen in het land.

Tijdens de update gistermiddag werd bekend gemaakt dat er nog een geval in Suriname was bijgekomen. Het gaat om een vrouw die is afgereisd uit Nederland en positief getest is op COVID-19 in Suriname. Zij is opgenomen in het St. Vincentius Ziekenhuis.

Daarnaast werd ook bekend gemaakt dat een persoon die in Suriname vertoefde, positief getest is op het virus in Nederland. Verder werd er ook aangegeven dat er 6 suspect cases waren vanwege de symptomen die de mensen hebben. De personen werden getest en uiteindelijk is gebleken dat twee daadwerkelijk besmet zijn met COVID-19.

Twee personen die besmet zijn met het coronavirus hebben de Spoedeisende Hulp bezocht. Deze is momenteel voor 12 uren dicht voor een grondige schoonmaak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Gaarne graag de leeftijd vermelden van de getroffen personen. Dit virus treft veelal bejaarde mensen. Mensen die al een slechte weerstand hebben, al dusdanig verzwakt zijn of al eerder aan een ziekte lijden. -Hopelijk zal de angstoorlog niet ook zover doorslaan als in Europa het geval is. Wel goed dat Suriname zoveel en op tijd actie onderneemt. Iedereen mag de hulpverleners in de medische sector heel erg dankbaar zijn. Het is gewaagd wat zij doen en met gevaar voor eigen leven.

  Maar we hebben deze foto nu heel vaak gezien he. In Nederland wordt men nu dag in dag uit gehersenspoeld en flink bang gemaakt. In Italie krijg je al een boete wanneer je toch de straat op gaat. Niet gek, want in Italie sterven nu meer mensen dan in China waar het begonnen is. Dit is mede te danken aan het hoog aantal bejaarden en de ‘vergrijzing’ in voornamelijk noord Italie. Dus dat is niet zo gek allemaal.

  Wat wel heel erg gek is is dat NOS nieuws geen enkele vermelding doet van een besmetting in Suriname. Hebben de instanties of ministeries onderling op dat vlak dan geen goede verstandhouding? Zal het pas in het nieuws verschijnen wanneer er nóg veel meer mensen in Su besmet raken?


  Maak melding
 2. @DeDiike zaak
  Dit virus treft niet vooral bejaarde mensen Een virus maakt geen onderscheid naar leeftijd.Bejaarde mensen zijn vatbaarder vanwege een verlaagd immuunsysteem vanwege hun leeftijd en vaak onderliggende gezondheidsproblemen.Er liggen in Noorbrabant veel veertig en vijftigjarigen op de ic die geen onderliggende gezondheidsklachten hadden.Net als een zestienjarige jongen die op de ic ligt in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam.Kerngezonde jongeman die out of the blue heel ziek werd toen hij besmet raakte met het coronavirus.Daarom is het advies aan ouderen hun kleinkinderen voorlopig niet te zien want ze kunnen ze besmetten met het virus terwijl ze nergens last van hebben


  Maak melding
 3. 2x2xx4—> ik hou mijn hart vast . Nee nee.
  Er worden zoveel maatregelen mbt de Corona maar de echte middelen heeft niemand nog niet!!! En aangezien de gezondheidszorg in Suriname een catastrofale zooitjes is en was altijd zo geweest : dan mi frede verschrikkelijk.


  Maak melding
 4. Dedikkezaak 20 maart 2020 at 08:44
  Nog wat; waarom is die mini-ster van VG niet naar tata gereist ipv cuba?
  ——
  Goeie vraag, aangezien Nederland een voorsprong heeft in de bestrijding van het coronavirus. Maar ik zie de mpp didibri niet snel op zijn knieën vallen voor Rutte, al gaat het volk dood. Met andere woorden..hij heeft schijt aan het volk.


  Maak melding
 5. Meer informatie zou niet gek zijn betreft het iemand die hier woont of is gekomen uit buitenland. Zo kan de bevolking nog meer letten op zijn of haar gedrag. De informatie die gegeven word is summier.


  Maak melding
 6. Het is handig als mensen op hun stappen letten. Dus vooruit denken wat je allemaal gaat doen en met wie je in contact gaat komen. Op die manier kan de bron en verdere verspreiding veel sneller ingedamd worden. Weet dus wanneer je de deur uitgaat en met wie je allemaal in contact komt. Als A onbesmet is en B ook ,is er niets aan de hand. Maar A weet niet of Z mogelijk besmet is geraakt. Maar A heeft in ieder geval wel op Z gelet en weet dat het daar begonnen is. En zo kunnen de instanties veel sneller optreden.


  Maak melding
 7. de overheid moet meer informatie geven. Als je luistert naar het volk die op straat worden gehoord dan denken ze dat een bita drinken en goed eten dat de virus dan geen vat heeft op hen.
  De overheid moet dit krachtig ontkennen en de strategie volgen die in het buitenland o.a. Europa en het Oosten.

  De president houdt zich schuil. In andere landen treden zelfs koning / koningin op de voorgrond (TV en kranten) om het volk moet toe te spreken en adviseren de adviezen van de overheid te volgen en na te leven.

  Wat doet de president van Suriname hieraan?
  Hopelijk adviseert hij niet om een bitter in te nemen of een wit poeder te gebruiken ( fijn gemalen paracetamol)


  Maak melding
 8. Waarom de minister niet naar nederland is gegaan?? We hebben voor Cuba gekozen. Ned kan Italy en Frankrijk helpen.
  Su had de mensen in quarataine gezet en na week getest. Blijken 2 het te hebben.
  Nederland kan jullie daar helpen. Maak je niet druk met ons. Somo en zn kleine mieren partijen zijn met groep gegaan om zich in te schrijven voor verkiezingen
  Daarom houd men zich niet aan regels. Geven zij het vb?? Nee.
  Handen ontsmet. Somo denkt hij is bijna dood, laat me een paar meenemen


  Maak melding
 9. Om goede voorlichting te kunnen geven, moet je kunnen communiceren. De huidige machthebbers, van hoog tot laag, hebben zo weinig scholing gehad dat ze dat gewoon niet kunnen. Getuige de opname van de luitenant kolonel kwasiebieta hiet op wtk.
  Met de deplorable toestand waarin suriname verkeerd en de laksheid van de regering, zal de uitbraak van het Coronavirus desastreuze gevolgen hebben voor degenen die besmet raken. want hoeven qaurantaine plekken, ic bedden en beademingsapparaten hebben ze daar? dat weet noch niemand….en waar moeten die mondkapjes vandaag komen?
  Er breken barre tijden aan voor suriname. Ten tijden van de verkiezingen zal het hoogtepunt bereikt zijn en zal president tralala de noodtoestand afkondigen.


  Maak melding
 10. #Waldo de oppositie is bezig in Nederland Rutten onderuit te halen heb live naar die uitzending gekeken en daarna gingen ze in debat.
  De minister de Bruin van volksgezondheid in patatas is al oververmoeid 😄hij stopt ermee🙋😱 hij staat niet aan het bed bij de patiënten wat een loosers die gasten als er echt voor het volk gewerkt moet worden geven ze de brui aan.
  Suriname ‘bacovenrepubliek’ doet het beter dan de landen met hun miljarden, experts en honderden virologen.
  Rotterdamse ziekenhuis recyclen mondmaskers als Suriname dat zou doen dan had je die gefrustreerde met een Bouta trauma moeten horen.
  De expert van Dissel van het RIVM en een intensiev care arts hebben beaamd dat er een tekort is aan medische spullen in Nederland zonder de productie van China zijn ze 0000000 nul nul, China gaat ze een beetje aan hun diep dal halen.


  Maak melding
 11. @Suriname is love

  Niemand maakt mij wijs dat Suriname een grote corona uitbraak aan zou kunnen.Er gaan nog steeds jaarlijks containers vol medische spullen richting Suriname vanuit Nederland


  Maak melding
 12. Sommige mensen denken dat werken met je hersens, lezen, interpreteren , overleg voeten, nadenken, maatregelen nemen, communiceren geen werk is.
  Zij denken dat je met je handen aan de slag moet.

  Minister Bruins heeft zich de pest pleuris gewerkt, misschien is hij een diabeet, misschien ook niet, maar dit zal GEEN minister overkomen in Suriname
  Zij hebben niet van werken gehoord.
  Wat betekent oververmoeidheid?

  Abdoel wil een nationale vrije dag


  Maak melding
 13. De regering moet toch serieus gaan nadenken over het feit dat de infecties niet verder gaan oplopen .drastische maatregelen als verbieden van samenscholing en uitgaan gelegenheden moet toch gaan gebeuren.waar een avond klok ook niet zo gek lijkt.tenslotte heeft een ieder er baat bij als op het eind deze dodelijke virus overwonnen is


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES