Meer dan 1 persoon met coronavirus besmet in Suriname

30
Meer dan 1 persoon met coronavirus besmet in Suriname
Foto: BOG medewerkers bij een training over het opvangen van coronapatiënten in Suriname.

Op dit moment is er meer dan 1 persoon in Suriname besmet met het coronavirus. Dat heeft Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid zojuist bekend gemaakt. Veira zei dit vanmiddag tijdens de dagelijkse COVID-19 Update door de Regering en het Nationaal COVID-19 Management Team (NCMT).

Volgens de directeur van het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, gaat het om twee extra personen die besmet zijn. Een persoon is afkomstig uit Nederland en in het St. Vincentius Ziekenhuis in Suriname opgenomen. De andere was in Suriname en is in Nederland positief getest. 

Daarnaast zijn er in Suriname 6 suspect cases vanwege de symptomen die deze mensen hebben. Deze personen worden nu getest.

https://www.facebook.com/147016422001996/videos/515147295812647/

De twee personen die besmet zijn met het coronavirus hebben de Spoedeisende Hulp in Suriname bezocht. Vandaar dat deze dicht gaat voor een grondige schoonmaak:


30 REACTIES

 1. Deze tralala-regering heeft niet geinvesteerd in eigen kunnen en heeft Suriname afhankelijk gemaakt van leningen.

  Nu is er wereldwijd een gezondheidscrises. Elk land sluit zijn grenzen en richt zich op het eigen volk.

  Wat is de positie van Suriname ?

  Surinamers jullie mogen blij zijn dat het land gratis eten geeft en wie zoekt en er mee weet om te gaan zijn er ook natuurlijke geneesmiddelen.

  Krakti !


  Maak melding

 2. Waldo

  19 maart 2020 at 21:23

  Ik hoop echt dat Cuba Suriname te hulp schiet met hun deskundigheid ter bestrijding van het virus. Heb alle vertrouwen in zijne excellentie de minister van volksgezondheid voor zijn bezoek aan Cuba voor hulp.

  =================================

  Cubaanse hulp is niet gratis en ook niet oneindig. Surinaamse regering zal hoe dan ook geld op tafel moeten leggen. Laat geld nu een groot probleem zijn. Als een pandemie uitbreekt heeft het land een mega probleem.


  Maak melding

 3. “Heb alle vertrouwen in zijne excellentie de minister van volksgezondheid voor zijn bezoek aan Cuba voor hulp.”
  ———————————————-
  Zegt de 🤡 clown van waterkant
  Haha! Weet iemand hier een contact voor sollicitatie bij het 🎪 circus misschien? Probeer daar anders bij iemand in zn kontje te kruipen 😂


  Maak melding

 4. Chan en de VHP hebben buiten de landgrenzen zeer goede connectie/relaties, waaronder de zeer bevriende natie Nederland. Nederland kan zeer goed omgaan met rampen. De burgers, waar dan ook, in veilig brengen is altijd hun prioriteit geweest. Zie de vele Surinamers die nog steeds een Nederlands paspoort willen hebben. Chan wordt zeer gewaardeerd door het buitenland. Hij kan een redder zijn voor Suriname. Maar ik zie de didibri nog niet knielen voor hem. Dat komt nog.

  Maar


  Maak melding

 5. Waldo 19 maart 2020 at 21:23
  —–
  Boeler vaseline smeerder, gisteren was je overtuig dat Cuba ons zou helpen, en vandaag hoop je. Wat zal je morgen zeggen. Rot op man met je bulllshit.


  Maak melding

 6. Laat Chan dan met zijn mensen naar nederland gaan. Nederland kan zichzelf niet helpen dan gaat hij Suriname helpen. Heeft Chan geen mondkapjes voor nederland???
  We krijgen hulp van Cuba dat is goed genoeg.
  Laat nederland Italy en Frankrijk helpen.


  Maak melding

 7. Wendy 19 maart 2020 at 21:46
  ——
  Jij moet een momdkapje in je reet stoppen. Meer hoef je niet te doen. Wellicht ben je dan veilig voor anderen.


  Maak melding

 8. “Surinamers jullie mogen blij zijn dat het land gratis eten geeft”
  —————————————–
  Waar haal je dit vandaan? Niets is gratis, alleen de zon komt gratis op voor ons allen. Een pakket kost maar liefst 70 srd. In Nederland krijgt men wel echte hulp, indien nodig, bij de voedselbank. In Suriname moet men alsnog zelf betalen. Dat noemt men steun


  Maak melding

 9. Vrijdag a.s. komen er een vijftigtal Cubaanse artsen en ander medisch personeel naar Suriname om de gezondheidszorg te ondersteunen i.v.m. Covid-19. Men moet ervan uitgaan dat de besmetting in Suriname om zich heen zal grijpen. Naast Suriname hebben meer dan 80 landen in Zuid Amerika, Afrika, Europa en Azië een beroep op de Cubaanse regering gedaan om medische ondersteuning in de vorm van medisch personeel. Ik ga ervan uit dat de Cubaanse autoriteiten ook het medicijn Interferon ter beschikking zal stellen


  Maak melding

 10. Het is handig en verstandig om jezelf te vergelijken met je buren in Latijns-Amerika.
  Op de site v WHO kun je de aantallen bekijken. Het kleurt aardig in de naaste omgeving en zeker in de achtertuin v su.

  Het is onzin om jezelf te meten met een land 9000km verder.

  Gisteravond hebben de Brazilianen hun pres uitgejouwd met pannen en deksels. Dit vanwege zijn lakse houding en aanpak v het virus. Columbia, Venezuela, Guyana etc.

  Curacao en Aruba worden natuurlijk goed verzorgd.

  Su heeft 1 . Dat komt omdat de informatie van su vol ruis zit. Doen ze ook als ze de financiële cijfers doorgeven aan Moody’s


  Maak melding

 11. Was al zo trots op Suriname dat er maar 1 persoon besmet was. Ga er dus niet van uit dat het virus in warme landen slecht gedijt. Mensen neem voorzorgmaatregelen. Bita wang no go jepi. Mondkap op en handen wassen.


  Maak melding

 12. Esmerald 19 maart 2020 at 22:11
  Het is onzin om jezelf te meten met een land 9000km verder.
  ——
  Je hoeft niet altijd jezelf te vergelijken, maar die landen hebben een (grote) voorsprong. Je kunt altijd iets van hun leren. Maar die mpp didibri zal dat niet doen, al gaat het volk dood. Tan teki.


  Maak melding

 13. De Boutisten hier op wkn hopen op hulp van Cuba en China. Hoor nergens hoe men dit gaat financieren. Cubaanse artsen moeten straks werken in Surinaamse ziekenhuizen. Deze artsen spreken matig tot geen engels laat staan Nederlands. De taal wordt een probleem. Daarnaast gaat men een beroep op de intensive care. Hoeveel IC plekken heeft Suriname ? Mijn gevoel zegt niet eens 300. Er zal ook een beroep moeten worden gedaan op de capaciteit van de Suriname artsen en verplegers. Deze ziekenhuizen kampen nu al met tekorten. Het middel interferon is niet gratis ! De Boutisten kunnen beter een koude douche nemen om wakker te worden. Niks is gratis !!!


  Maak melding

 14. Ik plaats dit effe hier, met toestemming webbie. Ik wordt kotsmisselijk van dat gelieg en bedrieg.

  Reactie op artikel elias.
  @jij hierboven
  Dat is geen source, maar een copy/paste uit een artikel.
  De bron is https ’oncubanews’
  Het medicijn heet Interferon en is in 1957 ontdekt in London.

  Enne: “Little is known about the effect of IFN (Interferon) specifically against the coronavirus”.

  Die chinos hebben een cocktail v meds gebruikt, oa IFN.


  Maak melding

 15. Dedikkezaak 19 maart 2020 at 21:59

  “Surinamers jullie mogen blij zijn dat het land gratis eten geeft”
  —————————————–

  Het land Suriname is vruchtbaar.
  In “het wild” groeit er heel veel gratis groente, fruit en kruiden. In “het wild” kan je ook vlees en vis gratis “krijgen”. 😉


  Maak melding

 16. Dedikkezaak 19 maart 2020 at 21:59

  “Surinamers jullie mogen blij zijn dat het land gratis eten geeft”
  —————————————–

  In Su is het mogelijk om zelfvoorzienend te leven.


  Maak melding

 17. Tan teki, de regering gaat proberen het volk zoals altijd dom te houden met onjuiste informatie te verstrekken.
  De regering weet al dat het meer dan 1 persoon is. Waarom geeft zij niet het juiste aantal, en uit welk gebieden zij komen? In deze tijd gewoon eerlijk zijn en open kaart spelen (al zijn ze dat niet gewend). Het zal het volk enigszins gerust stellen.


  Maak melding

 18. Fake. Het is de VHP die dit nieuws de wereld in slingert we hebben hier geen enkele besmetting dankzij de hulp van Cuba onze minister is ze persoonlijk zelf gaan bedanken ze hebben dar geneesmiddelen volgens google.
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂


  Maak melding

 19. Waldo 19 maart 2020 at 21:58
  Asish droomt over de post van minister van financiën
  ——
  Als hij droomt over een post dan wat hij jou probleem dan? Had hij liever over jou gedroomd? Dat kan nog. 300 gevangenen dromen over jou. Vergeet potje zeker niet. Je gaat schijten.


  Maak melding

 20. Alle 3 zijn import!
  Oké
  Dus je haalt 50 medici uit een vreemd land voor 3 importgasten?
  Daarnaast vertrekt een mini-ster met spoed om hulp te vragen voor 3 imports?

  Heb ik iets gemist of zo?
  Is er meer aan de hand, of zijn ze zo aardig voor de 3 imports, die nu in quarantaine zitten.


  Maak melding

 21. @Esmerald,

  Er zijn verschillende typen van Interferon. Het type dat door Cuba is ontwikkeld is met behulp van genetische microbiologische technieken tot stand gekomen. Vanaf januari 2020 is men in China op grotere schaal begonnen met de productie van het door Cuba ontwikkelde medicijn.

  Source:
  The recombinant human interferon alpha-2b was first developed in 1986 by a team of researchers from the Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (CIGB) and has benefited thousands of Cuban patients since its introduction into the national health system. It is marketed as Heberon® Alfa R. It has been used as a treatment for HIV-AIDS, Hepatitis B and C, Herpes zoster or Shingles, Dengue and different types of cancers. The medication increases the natural production of interferon in the human body and strengthens the immune system of patients, thus, is effective in treating the coronavirus disease.

  The drug, developed in Cuba, is produced in China at the Changchun Heber Biological Technology, located in Jilin province, in a joint venture as part of an agreement between the two socialist countries in biotechnology.

  It has prevented thousands of deaths in South Korea. Out of the 8,000 infected peoples, only 72 died. Germany has also bought these antivirals from the ChangHeber to fight the pandemic. Out of the 3,156 infected people, only 3 died.

  After the effectiveness of the Cuban drug was known and popularized, the country has been flooded with purchase orders for Interferon Alpha 2B from across the globe. Several Latin American, Caribbean and European countries have requested medical aid from Cuba in order to fight the coronavirus outbreak.

  In a press conference on March 14, the president of the pharmaceutical company BioCubaFarma group, Eduardo Martinez, indicated that the production of the drug is set to increase significantly after receiving requests from a large number of countries. Martinez assured that the CIGB has enough supplies to meet the needs of the international market, without putting at risk the amounts required by its own country.

  Cuba has already sent a team of doctors and supplies of Interferon Alpha 2B to Italy, to work alongside Chinese experts to help combat and contain the outbreak of the COVID -19 pandemic. Italy is the second most affected country in the world, after China, with more than 17,000 infected people and 1,266 deaths.


  Maak melding

 22. Oké.

  Je begrijpt wel dat het nieuws haast per seconde verandert. Italië staat nu op nr 1.
  En in Duitsland is het aantal hoger.
  Goed dit is geen wedstrijd. Het gaat om mensenlevens.

  Ik stop hiermee.
  De combinatie Cuba & China geeft mij de creeps.

  Ik hoop alleen dat ze de suri’s niet als proefkonijn gebruiken.

  Iedereen be safe en lees je in.


  Maak melding

 23. Iedere Surinamer die ernstig ziek gaat worden heeft een groot probleem. De huidige medische voorzieningen zijn in de verste verte niet voldoende om zelfs een gering aantal patiënten op een goede manier te behandelen. Ik raad alle Surinamers aan om zo voorzichtig mogelijk te doen en de beste bescherming tegen het falen van de huidige regering is om niet besmet te worden. Blijf zo veel als mogelijk thuis, houdt afstand.

  Wat een vreselijke presidents heeft dit land. Eerst laat hij weken niets van zich horen en als hij zich dan tot het volk richt toont hij niet het geringste greintje empathie of betrokkenheid.

  Deze regering minacht de bevolking. Suriname verdient zo veel beter.


  Maak melding

 24. Het verbaasd me dat de Surinamers zich toch houden aan de opgelegde regels.
  Je rijdt op de weg gewoon door.
  Restaurants zijn gesloten ” t Vat, Chimin en bouwwinkels enz.
  Ik merk zelf geen angst of stress bij de mensen op straat terwijl ik mijn kinderen facemask aandoen in het openbaar.


  Maak melding

 25. De meeste Surinamers zijn voorbijgegaan aan de boodschap van de Surinaamse President..heer Bouterse…. Het volk geeft zich af als zijnde afwezig.. De President zijn boodschap eindigt daardoor in de Surinamerivier . .Als alles van het voorbije jaar bijelkaar opgeteld wordt is er maar een conclusie mogelijk en dat is dat in Suriname de wantrouwen regeert… De Vice President. Hr. Adhin verklaart dat er een bedrag van 500.000 srd beschikbaar wordt gesteld voor coronavirus bestrijding… De srd scoort laag internationaal . Het medische zorg in Suriname heeft daardoor haar eigen lijdensweg te gaan. Er wordt duur betaald voor de hard nodige geneesmiddelen …De overheids aow aan ouderen kent weinig koopkracht.. Mr. Elias, de minister van volksgezondheid reist af naar Cuba.. . De externe krachten uit Cuba moeten toch ook betaald worden denkt men..Cuba uit het verleden bestaat niet meer.. Cubaanse artsen rekenen nu in US dollar.. .. Machthebbers van de ndp- regering hebben het land veelal schade berokkend. .De onderwijsinstellingen zijn zeer ontevreden. De zoon van de onderwijsminister, mr van Trikt zit vast.. Zijn postadres is voorlopig de Surinaamse staatsgevangenis, de Santo Boma.. Er is door de ndp-regering veel geld geleend, ook in het duistere circuit, zoals bij de Oppenheimer groep, een stelletje onbekende Amerikanen .. De Surinaamse minister van financiën mr. Hoefdraad reist de wereld af op zoek naar leningen..Maar lenen kan niet meer.. De Surinaamse economie krijgt internationaal een ccc rating.. Het land kan haar leningen niet terugbetalen betekent dat.. Het IMF en de internationale bankensector hebben ookal geen vertrouwen ..in de ndp regering.. Het ziekelijke lenen zal dan ook langzaam ter ziele gedragen worden.. Waar er niets te lenen valt zal ook haar eigen luchtige leven gaan leiden..Bedoeld wordt de leenoom China. . Praktisch alle infrastructuur projecten in Suriname zijn met Chinees geld gefinancierd…China heeft momenteel een enorme economisch crisis veroorzaakt door een infectieziekte. De Amerikaanse president noemt het virus ,, het chinese wuhan virus ..Sommige Ndp-ers en vooral de niet ndp-ers noemen het een vloek van God. Een virus heeft gemaakt dat de fabrikant van de wereld, China, straks genoodzaakt wordt om haar geld op te eisen.. . . Het volk van Suriname verspreid over verschillende continenten, vooral Europa en Zuid-Amerika probeert koste wat kost deze pandemie te overleven…Het vliegverkeer tussen Nederland en Suriname is stilgevallen.. . Corona heerst maar God regeert… Ook in de geest van de Surinamer..


  Maak melding

 26. Een persoon is afkomstig uit Nederland en in het St. Vincentius Ziekenhuis in Suriname opgenomen. De andere was in Suriname en is in Nederland positief getest.
  ********************************************************************************************************************************************************************************
  Dus a siki deh hila hila na Sranang toe Didibri deed alsof Nederland corona exporteerde naar Nederland maar ook Su voert die taktiek dus


  Maak melding

 27. Er zijn meerdere mensen besmet maar ze houden het stil om paniek onder de Surinamers te voorkomen, en Bouta wil zijn verkiezingen vooral niet in gevaar brengen. Meneertje Bouta ,zit voorlopig dus veilig en wel ondergedoken, geen handen schudden, en brassa van de president voorlopig🙄 Als in Suriname de pleuris uitbreekt kan geen enkele bonoman met zijn bitta en knoflook jullie nog redden, dus gewoon binnen blijven en niemand meer ontvangen, want Su is niet berekend op deze shit.☝
  En doe je boerka voor als je naar buiten gaat, kan nooit kwaad😷🤭


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.