Particuliere bushouders rijden niet meer tot nader order

23
bus-suriname-nieuw-model

De particuliere bushouders in Suriname hebben vanmorgen besloten om massaal in actie te gaan. Er wordt niet meer gereden tot nader order. De actie wordt ondersteund door bushouders aangesloten bij de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov) en de Particulieren Lijnbussen Organisatie (PLO).

Vosov-voorzitter Suraj Sahadew-Lall zegt aan Waterkant dat de maat nu meer dan vol is. Het is volgens hem niet meer mogelijk om onder de huidige economische situatie diensten te verlenen. De bushouders komen volgens de voorzitter niet meer uit met de huidige tarieven en lijden ook enorme verliezen. Naar zijn zeggen zijn de prijzen van onderdelen als gevolg van de enorme koersstijgingen met meer dan 200% gestegen.

Het onderhouden van de bussen is volgens Sahadew-Lall daardoor onmogelijk geworden omdat de opbrengsten niet voldoende zijn. Daarnaast laat ook de betaling van de subsidie door de overheid te lang op zich wachten. Volgens de voorzitter is er op de verschillende routes in Suriname een betalingsachterstand van 6 of 9 maanden.

De voorzitter laat weten dat er over is gegaan tot het voeren van actie omdat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) maar doet alsof er niets aan de hand is. “We hebben vaker gezegd dat de huidige tarieven niets meer voorstellen en dat de betalingsachterstanden volledig opgelost moeten worden, maar geen verandering. Wij hebben lang genoeg geduld gehad en accepteren het laksgedrag van het ministerie en de regering niet meer”.

De minister van OWT&C heeft onlangs aangegeven dat de tarieven niet verhoogd kunnen worden, omdat er al subsidie gegeven wordt. Sahadew-Lall zegt dat hij de minister uitdaagt voor een live debat zodat hij de bewindsman kan bewijzen dat het wel moet. De bushouders blijven in actie totdat er geen concrete oplossing komt over hun problemen.


23 REACTIES

 1. Ja in Nederland wordt nu de pot opengetrokken en ondernemers worden met miljarden gesteund om niet om te vallen. In Suriname gebeurt het omgekeerde. De regering deed aan POTVERTEREN en nu hebben ze geen rooie duid. Weg met deze Saka sake regering.


  Maak melding

 2. Wat een ellende. Betalingsachterstand van 6-9 maanden is werkelijk verschrikkelijk! Zij hebben meer dan gelijk en hadden dit al veel eerder moeten doen… Hoogstwaarschijnlijk zal hier niet veel mee worden bereikt omdat er geen geld is. Als er was geïnvesteerd in echte infrastructuur zoals het verbeteren van het openbaar vervoer te Suriname kwamen daarmee banen en toerisme ook weer tegemoet.
  Helaas worden er niet echt tactvolle operaties uitgevoerd met al het geleende geld, zoals bijvoorbeeld het creëren van nieuwe banen. Wat moet men nu allemaal thuis maar een beetje gaan doen dan? 🤔Niemand kan meer met de bus naar het werk, als er wel of geen werk meer is. Krijgt Suriname een algemene lockdown en krijgt men ook boetes als men dan toch over straat loopt, zoals in onder andere Italië nu het geval is? Zal Suriname (de autoriteiten) en de bevolking zich ook zo gek laten maken en lijden onder het gigantische economische gevecht wat al jaren gaande is tussen Trump en de Chinezen?
  In Nederland wordt men nu dagelijks zwaar gehersenspoeld en de angstoorlog is al flink gaande. Moet Suriname dan ook maar eraan meedoen? Waar gaat het heen? Waar is de vrijheid? Europa is nu keihard gevallen, maar what about de mensenrechten? Europa ondergaat een anti socialistisch voorop gezet plan van de nationalisten. Trump ondergaat een flink pak slaag en alles wat er tussen zit moet er ook maar onder lijden. Wat gaat Suriname nu doen? 🤔


  Maak melding

 3. Wendy 19 maart 2020 at 21:54
  Chaos, bandeloosheid op de wegen.
  —-
  Klopt. De regering is zelf de grootste chaos. Inderdaad totaal bandeloosheid.


  Maak melding

 4. VHP help VHP help . de regering had de bussen moeten hebBen vervangen door staatsbussen. ze doen niets voor het land. VHP help komen jullie het doen baja help.
  we hebben oo mondkapjes nodig. we krijgen ze maar niet. Vhelp


  Maak melding

 5. Even rustig wachten. Nog even en ebs is verpand voor 300 miljoen dollar. Even smijten met geld voor de verkiezingen en de don kaws gaan voor nog 5.


  Maak melding

 6. DE PLO MOET STAKEN TOTDAT DEZE INCOMPETENTE KLERELIJERS HET VELD RUIMEN.

  WEG MET DEZE MOORDENAAR EN ZIJN KUMAKOISI COSA NOSTRA ORGA.

  WEG MET DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ

  WEG MET DE NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ

  WEG MET NAK DENG PAKKET


  Maak melding

 7. Cornelis 19 maart 2020 at 22:28
  Bussen financieren voor transport v mensen voor massameeting. Daar is er altijd staatsgeld voor beschikbaar. Huichelaars v t volk
  ——
  Klopt. En nog 50 srd of meer gratis strooien, terwijl 95% van het volk crepeert.


  Maak melding

 8. Waldo 19 maart 2020 at 22:54
  —-
  In de isoleercel heb je geen besmettingsgevaar, maar bananengevaar. Hub snel naar chodelul voor je potje vaseline. Je zult het hard nodig hebben.


  Maak melding

 9. Niet alleen 9 maanden wachten op je geld, maar in die tussen tijd is het ook nog eens nog maar de helft waard. Hoe moet je een bedrijf runnen als de overheid een veel te lage prijs bepaald voor je product en de toegezegde subsidie door geldschepping van die overheid ook nog eens maar de helft waard is ??
  Suriname hoeft als enigste land niet bang te zijn dat de economie door Corona getroffen wordt. De paarse idioten hebben het al kapot gemaakt.


  Maak melding

 10. Sowieso moeten bussen nu niet meer rijden en zeker niet overvol; overal is samenscholen verboden maar rijden ze doodleuk overal nog in overvolle bussen rond ; coronavirus neemt geen bus denken ze misschien; mensen wanneer nemen we eens een keer iets serieus ; het is niet anders ; fietsen dus maar of liever helemaal thuis blijven ; deze staking gaat dus in Corona tijd geen enkel effect hebben ; bovendien voelt iedereen de koers en het wanbeleid ; fietsen is veel goedkoper ook; net een fiets gekocht


  Maak melding

 11. “19 maart 2020 at 22:29”
  Dan wat is er? Denk jij werkelijk dat alles te maken heeft met alleen maar 1 virus, waarvan onder andere Rob van den Hoven al een tijdje is genezen en nu op tv zijn verhaal doet? Weet je dan niet dat Trump al jaren aan het vechten is met zijn prijzenoorlog?

  Aan de griep sterven veel mensen. Ga op internet zelf zoeken, doe een beetje research en wordt een keer wakker. We worden allemaal zwaar voor de gek gehouden door alle overheden.

  Openbaar vervoer moest 20 jaar geleden al op de schop, zal ik zo maar zeggen. Tot vandaag, nee dat doen ze niet. In plaats van stomme dingen te bouwen, geld te lenen en dat achterover te drukken, kon het openbaar vervoer worden aangepakt. Daarmee kom je 1) het toerisme tegemoet, 2) worden meer banen gecreëerd , in het openbaar vervoer zelf maar ook omdat mensen gemakkelijker van A naar B zouden kunnen en daarmee meer mensen een goed werk zouden kunnen genieten en daarmee de economie weer een boost krijgt. Want mensen die werken die hebben bijna altijd geld. Nu gaat het neerwaardse spiraal alleen verder naar beneden. Denk alsjeblieft zelf na! Dank u!


  Maak melding

 12. Correctie: Aan de griep sterven VEEL MEER mensen*

  Men maakt het erger dan het is. Een ware angstoorlog is aan de gang en de hoofdzakelijke bedoeling is om zoveel mogelijk economische schade aan te richtenen mensen heel angstig te maken. Mark my words. You don’t have to believe me, im just saying


  Maak melding

 13. Deze regering schittert in het maken van bokkensprongen. Hoe kan het ze meer dan 4 miljard us dollars geleend hebben en de veehouders al meer dan 6 maanden op hun geld wachten. Waar gaat of is al geld voor gebruikt…niet alleen om een persoon te dienen toch of wel? Miskleunen die op de rug van het volk zichzelf verrijken. D ee nieuwe regering moet met een ” pluk ze kaal” en ” lik op stuk” beleid komen. Al die glibberige charlatans moeten opgepakt worden, zodat de samenleving voldoening krijgt. Zelfs een blinde in Su kan zien dat de paarse ratten niet deugen. De blinden W&W en nog een paar van hetzelfde kaliber hebben aardappelen in hun oog. Ze zien en horen alleen maar purple.


  Maak melding

 14. Terechte actie. De bustarieven zijn allang achterhaald en moeten verhoogd worden. Voor mijn part naar een marktconform niveau met afschaffing v.d. subsidies want daar wordt toch mee gesjoemeld. Wie niet kan betalen moet dan maar gaan lopen. Dat is gezond.


  Maak melding

 15. Het probleem is dat deze moordenaar met zijn regering het volk systematisch armer maakt zodat de armsten heel blij zijn met een pietlullige pakket en $300 bij Jotelal kunnen wissellen en deze moordenaar als redder zien. Dus al beloven ze goudenbergen, ze gaan die moordenaar geloven. Hoop alleen dat de armsten goed nadenken tijdens het stemmen, maar dat zie ik niet zitten. Want alle gestolen geld zit bij de devaluatie party. Er moet wat anders gebeuren, dacht dat er meer slimmerikken zijn dan die boeven toch? Of niet…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.