VIDEO: Drukte bij supermarkten in Suriname vanwege coronavirus

25
Run op levensmiddelen in supermarkten Suriname
Drukte bij G-Sale supermarkt

In Suriname was het vrijdagmiddag, na de persconferentie van de regering over de eerste met het coronavirus besmette persoon in Suriname, extra druk in diverse supermarkten. Veel mensen hebben de aankondiging van de maatregelen aangegrepen om boodschappen in te slaan oftewel te hamsteren.

Bij supermarkt Choi’s stonden mensen in de rij om naar binnen te mogen, zoals in onderstaand filmpje te zien is. Door deze drukte moest de supermarkt haar deuren vroeg sluiten. Ook Tulip moest haar deuren eerder sluiten en bij G-Sale (foto boven) was er een enorme drukte.

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft de Surinaamse gemeenschap opgeroepen om niet over te gaan tot het hamsteren van levensmiddelen uit vrees voor het coronavirus. Het hamsteren leidt volgens HI&T onnodig tot schaarste en stijging van prijzen en is verboden.

De situatie in Suriname doet sterk denken aan Nederland, waarbij mensen aan het hamsteren zijn geslagen nadat het kabinet indringende maatregelen aankondigde om het coronavirus in te dammen. Met name toiletpapier was daar zeer gewild.

Dit was de situatie vrijdagmiddag bij Choi’s:

https://www.instagram.com/p/B9sdDX5lQ7B/?utm_source=ig_web_copy_link

25 REACTIES

 1. Waar is Hooghart ,Zundert ,en Snijders en Abrahams nu kunnen jullie meer produceren .

  NDP heeft altijd een beste op lossing en visie Misikaka en Bouterse hebben al het Kaas in de winkels laten op kopen .


  Maak melding

 2. Er is genoeg te eten in Suriname volgens NDP word er genoeg geproduceerd .

  Paars gaat voor eten zorgen door de goede beleid van de laatste 10 jaren .

  Er zijn geen pakketten meer bij NDP Ocer kernkamp weg wij gaan weer produceren .


  Maak melding

 3. Mensen laat je niet gek maken, zowel in Su als in Ned niet. Die hamster van AH roept al jaren hamsterennnnnn, nu zegt zelfs de baas van AH dat het niet nodig is, er is genoeg op voorraad. Zelfs wc papier. Leef niet in angst want dat bekneld je, wel uitkijken hoor.


  Maak melding

 4. Devil 14 maart 2020 at 09:17

  —-
  Familie van didibri? Je schrijf en denk als hem. Suriname telt 500.000 mensen. 5000 kunnen hamsteren en staan in de rij. De overige 450.000 kunnen dat niet. Ze kunnen niet eens 5 blikken sardientjes van srd 31,50 per blik kopen. Laatstaan andere producten om te overleven.


  Maak melding

 5. Het zijn juist de top corrupte figuren van de paarse tent die dat kunnen doen om zo tegen midden van de maand zoveel aan spullen te kunnen kopen.
  En what about de rest?! Het over grootste deel nl 90%, kan dat niet meer veroorloven, om in 1keer aan zoveel dingen te kopen, om zich zelve te voeden laat staan te beschermen.


  Maak melding

 6. De chinezen lachen. Voordat controle langskomt hebben ze hun prijzen verdubbeld. ik hoef niets te kopen en op te slaan.
  Er is niets dat ik verplicht moet kopen.
  Ik ga elke dag eten. Ik woon in Su niet 5 hoog in flatje.
  Dus Surinamers klagen maar hebben geld. ze klagen en bedelen waarvoor???


  Maak melding

 7. Ik mis toch een preek van onze president zoals het hoort bij elk land . Niet een maatregel zoals wat adhin heeft gedaan maar een preek met een motiveren karakter .


  Maak melding

 8. Brantimaka 14 maart 2020 at 10:14
  Ik mis toch een preek van onze president zoals het hoort bij elk land . Niet een maatregel zoals wat adhin heeft gedaan maar een preek met een motiveren karakter ——
  Inderdaad zoals in alle andere landen. Maar de alcoholist ziet het gevaar nog niet. Liggen in een hangmat met een fles black label en tralalala zingen is veel belangrijker. A volk kan njang mi ka zal hij denken. Met een pakketje mi baai deng ye ye. Time Will tel.


  Maak melding

 9. Een land dat drijft op import van alle eerste levensbehoeften schijt binnenkort een buffel. Ze gaan leren om sebi jari en djarpesi te eten ipv bruine bonen.
  Wat ik mis is dat het luchtruim is gesloten maar hoe zit het met de scheepvaart en alle soorten import per boot? Er kunnen nu toch al schepen met een diepere diepgang binnenkomen? Aan boord van enkele lichte containerschepen met als bestemming Suriname is besmet personeel geweest en er zijn nog een paar onderweg.


  Maak melding

 10. Er is wel een groot verschil tussen Nederland en Suriname . In Nederland heeft elke supermarkt een heel groot toeleveringsmagzijn om de supermarkten aan te vullen. Ondanks dat raken Nederlanders aan het hamsteren.
  In Suriname zijn er geen grote toeleveringsmagazijnen. Men moet op de volgende boot wachten voor de aanvulling. De aanvullingen in Suriname zijn dus onzeker, temeer daar wij ons slechts twee weken import kunnen betalen. Ik neem het de Surinamers dus niet kwalijk dat ze in paniek raken en gaan hamsteren. Wat ik wel jammer vind en dat heeft een andere forumreageerder reeds gemeld. 50.000 Surinamers kunnen het betalen en 450.000 Surinamers zijn de klos.


  Maak melding

 11. In vele Europese landen worden de schade en verliezen door de Corona crisis van alle bedrijven gedekt door de banken . Dat zegt directeur Knot vandaag van de NSB . De banken hebben genoeg geld opgebouwd om hun kasreserves te verstevigen bij een mogelijke wereld crisis .
  In Suriname is de kas van de CBS leeg!!
  LET op wat er binnenkort gaat gebeuren in de winkels/supermarkten en bedrijven !!!!!!!
  Oh ja die drukte in de winkels :
  Dat zijn die 30.000 aanhangers van Bouterse die het geroofde geld uit de kasreserves bij zich hebben !
  De armen gaan dood….!


  Maak melding

 12. Er is nooit gehamsterd in China of Italië. De supermarkten waren gewoon open. Dus ik snap die heisa hier en in su niet.

  Hier zie ik mensen met 2 karretjes, 1 met bier en Wijn en de andere met chips.
  Alsof ze een covid-19 feestje thuis hebben.

  Mss dat su die Chinezen om hulp kan vragen, want c-19 is daar op een haast magische wijze gestopt en gestabiliseerd, zonder nieuw medicijn.

  Mooi voorbeeld van de angstcultuur is het toiletpapier drama. 0.3 personen meld een vervelende stoelgang en hup die Amerikanen kopen alle wc papier op en toen de rest v/d wereld.
  Was dat ook zo in de eerste besmette landen? Nee, dus gebruik je verstand.


  Maak melding

 13. NDP roep een ieder in Suriname op een pakket met levensmiddelen te komen halen adres Ocer Kernkamp weg 100 .op zondag 15 mei 2020 .

  Abrahams en Hooghart betalen de kosten van de pakketten


  Maak melding

 14. Mensen gaan tekeer als beesten, vechten om wc papier!!
  Eerlijk waar, ik heb maar liefs 3 rollen in huis. Ik wil bijna zeggen als de winkels morgen dicht moeten, dang mie kah(maar dat zeg ik niet).
  Mochten de winkels dicht zijn en de rollen zijm op, dan hou ik mijn bips gewoon onder de kraan. Schoonwassen is eigenlijk het beste, maar goed. Geniet van jullie dag mensen😁


  Maak melding

 15. De afgelopen dagen in Nederland ging de groep zwakbegaafden ook massaal naar de Supermarkt om massaal levensmiddelen te kopen en op te slaan.

  Deze gasten weten niet eens dat Nederland het tweede voedselland in de wereld is na de USA en voedsel over de EU en wereld verkoopt. In Nederland zijn de voedsel magazijnen van deze supermarkten, vleesproducenten, landbouwondernemingen enz zo groot dat ze uitpuilen van de voedselvoorraden.

  Dus mensen die grote voorraden gaan kopen doe niet zo dom. Voedsel meer dan genoeg in Nederland.

  De Universiteit van Wageningen is de leidinggevende Universiteit van Landbouw in de wereld. Zie hoeveel malen USA, China, Brazilie, Rusland enz groter is dan Nederland, maar wat landbouw modern en efficient kan doen lopen ze lichtjaren achter. Zie ook tuinbouwkassen.

  Zie youtube:
  – How The Netherlands Became The World’s Second Largest Agricultural Exporter
  – Why the Netherland is the world Agriculture leader,
  – Hoe onvoorstelbaar vel voedsel Nederland maakt,
  – Waarom is Nederland de landbouwleider in de wereld?


  Maak melding

 16. Uit angst doen mensen de meest gekke dingen. Hoe langer het virus de wereld in zijn greep blijft houden, hoe gekker de gebeurtenissen zullen worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.