dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister Hoefdraad wordt vandaag verhoord in zaak Van Trikt

Minister Hoefdraad wordt vandaag verhoord in zaak Van Trikt

Does Travel & Cadushi Tours

-

Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën wordt vandaag verhoord In het strafrechtelijk onderzoek naar vermoedelijk strafbare feiten gepleegd door de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt. Intussen zijn reeds de regeringscommissaris bij de CBvS Vijay Kirpalani en de directeuren van de bank gehoord door het speciaal rechercheteam, dat door de procureur-generaal is samengesteld.

Omtrent deze zaak verklaarde de bewindsman eerder dat er grote vraagtekens zijn over de overeenkomsten die de Centrale Bank van Suriname heeft getekend met onder meer Clairfield Benelux N.V. en Orion Assurance & Advisory Services N.V. De minister heeft eerder verklaard kennis te dragen van de relatie die het Belgische bedrijf had met de CBvS, maar heeft nimmer inzage gehad in de inhoud van de gesloten contracten, laat staan dat hij op de hoogte zou zijn geweest van de gebleken wurgcontracten en daarin opgenomen astronomische bedragen.

Naar zeggen van de minister heeft hij daarnaast nimmer een volmacht aan Van Trikt noch aan de Belgische vertegenwoordiger Buysse van het bedrijf Clairfield verstrekt om namens de Surinaamse Staat te handelen. De minister acht het van wezenlijk belang dat er duidelijkheid komt ten aanzien van de betrokkenen bij de overeenkomsten en de wijze waarop deze tot stand zijn gekomen.

Het spreekt voor zich dat minister Hoefdraad daarom zijn volledige medewerking zal verlenen aan het onderzoek, laat het ministerie van Financiën weten in een persbericht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

80 REACTIES
 1. Staat hij gewoonweg te liegen. Boefdraad weet veel meer dan men denkt. Hij tracht steeds de bal de andere kant op te kaatsen
  Pe a monie de. Tot de laatste cent moet terug in kas. Boeven bende.


  Maak melding

 2. De CBvS zit al weken aan tafel met de lokale banken, om de terugbetaling van de US$ 100 miljoen te bespreken en in een overeenkomst vast te leggen. Tot nu toe heeft men geen overeenstemming kunnen bereiken. Waarom? De CBvS wil een civiel- en strafrechtelijke vrijwaringsclausule in de overeenkomst met de lokale banken.

  Wat houdt deze vrijwaringsclausule in?
  Dit houdt in dat de CBvS wil dat de CBvS, haar bestuurders en alle betrokkenen bij de CBvS niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de verdwijning van de kasreserve. Je kunt geen schadeclaim indienen voor geleden verliezen.

  Verder wil de CBvS dat, ook indien mocht blijken dat er daadwerkelijk gestolen of verduisterd is, de betrokken personen geen straf krijgen. Dus een diefstal of verduistering vanuit de CBvS wil men legaal (straffeloos) maken met deze overeenkomst.

  —–
  De erkenning van diefstal is er al. Nu willen ze amesty. Suriname is een echte bananenrepubliek. Je kan van alles proberen. Ik hoop dat het recht zegeviert. Dit mag absoluut niet zo straffeloos blijven.


  Maak melding

 3. Hoefdraad heeft veel informatie over de gang van zaken bij de moederbank van Suriname de CBS.. Hij is door de ndp regering extra naar voren geschoven met een opmerkelijk belang.. Geld te verzamelen voor de ndp verkiezingscampagne van 2020.. Deze man is geworden van een, in jonge jaren ,, ga bij de buren een peper lenen,, tot een dagelijkse deurklopper voor het grote geld overal , ook bij Oppenheimer … een dubieus beleggingsfonds uit Amerika.. Zo groeit hij uit tot de grootste leenoom uit het Carraibisch gebied.. .. Hij was vanaf het begin al bezig om van Trikt te trikken.. tot malversaties..,, Een worst boven je hoofd hangen,, heet dat.. .. Een CBS kasreserve.. dus geld van de Surinaamse gemeenschap is opeens verdampt. … Van der San in het dagelijks bestuur van de ndp scheld uit als er te veel vragen over geld worden gesteld en VP. Adhin geeft beperkt toe dat het geld is opgenomen voor basisvoorzieningen.., Uien en aardappelen, zegt hij…,, voor jullie,,.. het volk dus.. Voor vragen over het verdwenen geld bij de moederbank van Suriname moet je bij de President zijn,, zegt van Trikt ..Op een gegeven moment had Hoefdraad en de ndp top zoveel bananen schillen uitgegooid voor van Trikt dat deze gemakkelijk kon uitglijden…En dat is ook gebeurt…


  Maak melding

 4. Ik hoop niet dat zijn advocaat van het bureau van Kanhai is!!!!!!!!
  Als hij niets wist dan moet Didibri ook opgebracht worden want v Trikt zei Vraag het aan Bouterse. Heeft hij dan rechtstreeks opdrachten van Didibri gehad en uitgevoerd?


  Maak melding

 5. Kasreserves van de Centrale Bank is leeggeroofd
  Deze heer is medeplichtig eraan.
  Dit is gewoon de waarheid.
  Met de huidige regering heeft hij het vrije spel.
  Alles wordt verdoezeld.


  Maak melding

 6. Finabank wil strafrechtelijk onderzoek tegen Van Trikt

  Die vreselijke slijmbal Eblein Frangie wilt in opdracht van Hoefdraad nu ook tegen Van Trikt aanschoppen … dat domme jongen Van Trikt gelden heeft overgeheveld die de CBvS moest beheren dat is punt 1, maar degene die de gelden volledig verbrast heeft is natuurlijk de echte schuldige maar daar hoor je die Eblein Frangie niet over want die heeft er juist aan meegewerkt dat de andere banken ook worden meegezogen in dit financiëel ravijn.

  Die Eblein Frangie is samen met Hoefdraad de grootste landverrader binnen de surinaamse samenleving, dit soort mensen onder leiding van DD Bouterse sturen aan op de vernietiging van het land en noemen dat ontwikkeling.


  Maak melding

 7. Na de uitleg van gisteren in de DNA kan men hem aan het eind van het verhoor ook maar beter arresteren om nog meer schade voor het land te voorkomen.
  Deze man heeft geen idee meer van wat recht en krom is. Hij is bereid iedereen te belazeren.


  Maak melding

 8. Beste mensen of Hoeffie de boevie ooit deskundig is geweest , zal Joost maar weten. Wat ik denk dat toen Dala Delano hem vroeg om president van de centrale bank te worden. Heeft DDB hem naar alle waarschijnlijk belooft dat hij alles mag doen wat bij God verboden is. Wat Dala Deloeso Boef was god geworden!!!!!!!!!!

  In het verre verleden verscheen zoiets om de muur van een koning: “perpenderit, et inventus es minus habens “Gewogen en te licht bevonden is een dreigende waarschuwing. Er wordt mee bedoeld: je bent niet goed genoeg gebleken. Het gaat daarom verkeerd met je aflopen, of: je krijgt geen tweede kans meer!
  Dit zelfde geldt voor de regering Bouterse, al laat hij zich omringen met allerlei soorten christelijke leiders, dat gaat niet helpen!!! Wat hij laat zich niet omringen door God.

  Het gaat je goed Suriname, Gado de wi fesi mang.


  Maak melding

 9. Verdwenen kasreserve, moet openbaar minister onderzoeken en afspraak onderonsje maken.mensen die verantwoordelijk zijn moet echt opgesloten worden.


  Maak melding

 10. RobG
  Ik heb de DNA vergadering live gevolgd. Als je de heren Moestadja met al zijn gezwam (Ik geef Gilmore het woord, hoe kun je een minister in een DNA vergadering bij zijnvoornaam noemen) Adhin met zijn onduidelijke verklaringen (ik zal niet uitgebreid ingaan op al de vragen omdat op de persconferentie dit uitvoering zal worden besproken, wat een onzin) en Tsang (komt over als een jan Klaassen die als pop aan het napraten is wat hem wordt ingefluisterd), waar er zogenaamd veel wordt uitgelegd maar geen inhoudelijke beantwoording is van alle vragen.
  Vraag van Bouva: wat is de vraag (hoeveelheid) naar valuta. Wij willen meer weten over het contract tussen de CBvS en de banken etc
  Antwoord Hoefdraad : wat ik doorgeef is informatie verkregen van de CBvS. Dus hij leest wat maar geeft niet aan of hij het ook enigszins heeft getoetst.
  De cijfers zijn voorlopig omdat ze nog ge-audit moeten worden. Natuurlijk is dit zo maar nergens zegt hij dat hij na de audit deze cijfers alsnog zal presenteren.
  Vraag van Wangsabarie : Kunt u aangeven hoeveel SRd in omloop is en wat de vraag is naar US$ want er moet enige correlatie zijn tussen deze twee
  Hoefdraad: wat een lul verhaal te lang om erop in te gaan

  RobG
  Vraag me af hoeveel informatie Hoefdraad heeft gegeven zodat alles helder en transparant is voor de neutrale luisteraar.
  Even los van de eerste 500.000 SRD die beschikbaar is gesteld voor de bestrijding van de Coronavirus.

  wat een lachwekkende vertoning. Veel gezegd en weinig bedoeld


  Maak melding

 11. RobG 14 maart 2020 at 10:14
  De houding van de oppositie werkt in op onze lachspieren.Het is lachen geblazen over de argumenten van de oppositie.


  Didibri en co lachen alles weg. Zal me niet verbazen als er ook hulp van buitenland m.b.t. Coronavirus ook wordt uitgelachen. Meer kunnen ze niet. Uitlachen en het volk voor de gek houden is het beleid van de ndp.


  Maak melding

 12. @Bigi Sma, ik heb in de media de uiteenzetting van Hoefdraad gelezen. Ik weet niet of het een waarheidsgetrouwe weergave is geweest maar ik vond de informatie die hij verstrekte aannemelijk omdat het m.i. de grote lijnen weergaf.


  Maak melding

 13. De Surinaamse heren en mevrouwen politici zijn onbetrouwbaar en grof in de mond. Ze kunnen amper een fatsoenlijk zin uitspreken zonder te schelden of ordinair taalgebruik; Van der San en Mathoera zijn daar goede voorbeelden van. Mathoera volstaat als ordinaire straatmeid en Van der San is een waka wake boi die overal zijn leuter instopt. Adhin is een schoothondje die ik nooit op een zinnig woord heb kunnen betrappen en de ene leugen na de ander aan een rijgt. Honderd miljoen euro is besteed om aardappels en uien te kopen volgens deze leugenaar! Hoefdraad schermt met zijn academische titel en zijn werk bij het IMF zonder dat men zich ooit heeft afgevraagd of hij inderdaad een topfunctie bij het IMF bekleedde. Je kan nml ook als schoonmaker bij het IMF in loondienst. Men verwacht van dit schorem dat ze leiding geven aan het land. Me mars Papa !


  Maak melding

 14. SLUIT DEZE MPP DIEF NOU EEN KA KEER EENS OP. NO LUL LUL NANGA VERHOOR DISIE DATIE.
  SROT ENG MPP ZODRA HIJ OP BUREAU KOMT. A TJA WAN BIGI BEK EN AI LEE NO KA. NOGMAALS SLUIT ZN MARS OP. HIJ IS DE GROTE DIEF IN OPDRACHT VAN ZIJN BAAS. VAN TRIKT IS EEN KLEINE DIEF OF KRUIMELDIEF. ALLE MANNETJES SOEKNANDAN EN OVERIGE DIRECTEUREN CBVS SLUIT HUN MARS OP . ZE HEBBEN ALLEMAAL FLINK HUN ZAKKEN GEVULD.
  A SARIE NOW.


  Maak melding

 15. Voordat het verhoor van Boefdraad begint en hij zijn ingestudeerde versjes mag opzeggen, moet ook hij uiteraard gecontroleerd worden op het inbezit zijnde of drager van het covid-19 virus, de wijze van controleren geschied op deze manier, men neeme een lange bamboestok bevestig daarop een thermometer en breng die rectaal diep genoeg in, mijd ten alle tijden direct contact met deze persoon van wege besmettings gevaar. Pas op voor lul en onsamenhangende onzin verhalen.


  Maak melding

 16. Hoefdraad hield De Nationale Assemblee voor dat tegenover een transactie van valuta er altijd een transactie in tegenwaarde in SRD is gecreëerd. “Dat geeft aan dat het geld dus nooit, en ik herhaal, nooit maar dan ook nooit gestolen is.”

  Alleen de vraag is tegen welke koers de tegenwaarde bedraagt?
  Is dit de koers die de jaarrekening gebruikt bij de waardebepaling van de valutarekening? Of is de marktwaarde per 31-12-2019, want deze is 100% meer dan die van de gehanteerde koers in de begroringcijfers van 2019.

  Ben benieuwd wat de verhoring aan bewijs zal opleveren en dat Hoefdraad uit voorzorg in bewaring wordt genomen zodat hij niet kan vluchten en wordt ingefluisterd door anderen. Dus net zoals van trikt is opgesloten door hem een contactverbod op te leggen

  Dus aan RobG de vraag
  Is de presentatie van de begrotingstekort juist?
  Anno 2020, koers 1 op 13, is er dan sprake van een schuldtoename van de CBvS t.o.v. 31-12-2019.

  Ai ai RobG is toch geen moeilijke vraag?


  Maak melding

 17. @Bigi Sma….volgens mij past Pikin Sma beter bij jou; althans in mentale zin….de defijitie be transactie is immers dat links en rechts vd balans hetzelfde is; tav de koers, geld de dagkoers waarop die transactie plaatsvond. Punt. Als dat 7.5 was, dan is dat zo. Kortom het verhaal van “absoluut geen diefstal” is principieel genomen correct.

  Kom dus niet lullen met speculatieve koersverhalen; eigenlijk zou de regering moeten publiceren wie allemaal de koers ah opdrijven zijn; je zult zien 80% zijn opppsitie gelieerde lui….ze hebben nl allang afspraken gemaakt bij wisseling vd wacht, hoeveel jang ze kunnen slaan.

  Sari tori…. deze regering en Hoefdraad voorop werkt keihard vior het land.


  Maak melding

 18. RobG 14 maart 2020 at 11:10
  @Bigi Sma, ik heb in de media de uiteenzetting van Hoefdraad gelezen. Ik weet niet of het een waarheidsgetrouwe weergave is geweest maar ik vond de informatie die hij verstrekte aannemelijk omdat het m.i. de grote lijnen weergaf.
  **********************************************
  Commentaar overbodig!!!!!

  @ Bigi Sma heeft de DNA vergadering LIVE gevolgd!
  Het Mislukt product van de Spinazie Universiteit … @ RobG ….. ” ik heb in de media de uiteenzetting van Hoefdraad gelezen ……….”.

  Zelfde advies aan @ Waldo gegeven … @ RobG meldt je met spoed bij de Bosje brug. Het vervolg zullen wij als een uiteenzetting in de media lezen.


  Maak melding

 19. Paraman
  Dat jij de strekking van mijn verhaal niet snapt is enigszins duidelijk. Ik zal het met een voorbeeld duidelijk stellen.
  De koers van de US$ per 31-12-2019 bedraagt (voor het gemak) 7 SRD dus heeft de CBvS 700.000 SRD opgenomen als schuld. Volgens Hoefdraad zijn dit de cijfers die de CBvS heeft verstrekt die nog ge-audit moeten worden. Indien nog ge-audit wil dat zeggen nog geen accountantscontrole op de jaarrekeningcijfers per 31-12-2019 (balanscijfers) is uitgevoerd dus gevoegelijk is er rekening gehouden met een koers van SRD 7 voor de waardering. Men voert geen audit uit op cijfers van 13 maart 2020.

  Hoefdraad beantwoord de vraag per 13-03-2020 en de koers is volgens Abdoel 13,50 SRD dus is volgens logica de schuld gestegen van 700.000 SRD tot 1.350.000 SRD de dagwaarde die de US$ vertegenwoordigd. Dus zal er een mutatie in de resultatenrekening van 650.000 SRD plaatsvinden als zijnde een verlies op de terug te betalen bedrag aan de Algemene Banken.
  En dus de vraag op welke post vind de debitering plaats “waar wordt dit verlies verwerkt in de balans?” want debet en credit moeten in evenwicht zijn. Is een éénvoudige vraag, even los van de fiscaliteitsgevolg
  Laat ik hopen dat jij dit snapt en ook zo de DNA leden.

  Paraman
  Als niet onderricht bent over het onderwerp “jaarrekening en waardering en controle” laat je eerst even goed bijpraten alvorens je een mening geeft. Je zou dan mijn vraag beter kunnen begrijpen en …….


  Maak melding

 20. NDP maakt bekend dat er morgen de hele dag levensmiddelen pakketten gratis worden gedeeld .

  Melden aan de Kernkamp weg 100 NDP bij Ramon Abrahams of Hooghart .

  Gratis Gratis Pakketten worden betaald door Misikaka en Bouka of Bouva .


  Maak melding

 21. Hoefdraad en NDP hebben de Combio en banken opgelicht .

  Hoefdraad is boos dat de Cambio en banken meer USD en EURO in kast hebben .

  Hoefdraad je heb 10 jaren gekregen om wat te sparen voor Suriname totaal heb je 0 SRD gespaart .


  Maak melding

 22. Paraman
  Je komt weer slag halen. Vele jaren geleden heb ik je zo verschrikkelijk met de grond gelijk gemaakt dat je jarenlang je wonden moest likken. Je maatje Afu sensie, die dacht iets fantastisch te hebben gezegd, namelijk dat Pico niets anders is dan pico let heb ik toen duidelijk gemaakt dat dit niet zozeer lachwekkend is als wel een juiste constatering.
  Ik ben een liefhebber van vogels en dan met name kleine vogels zoals de gele bek , de rowtie, en natuurlijk de Picolet, Vandaar mijn nick name. Pico (voornaam) Let achternaam
  Van Afu sensie heb ik daarna nooit meer iets gelezen.
  Ook mevrouw Simons is hier op Waterkant geweest en ook aan haar heb ik toen ter tijd duidelijk gemaakt dat iets schrijven en iets uitvoeren niet hetzelfde is. Ik wees haar toen ook op het feit dat ze bezien vanuit haar positie niets heeft gedaan om de positie van de vrouw in Suriname te verbeteren.
  Wij mannen hebben er in de loop der eeuwen een teringzooi van gemaakt.
  De inkomens- en vermogensverdeling is dermate scheef dat 80% van de rijkdom bij 10% van de mensen zit. (ik heb geen cijfers bij de hand, maar wees gerust ik ben aan de voorzichtige kant)
  Maar goed paranam, je bent de domste niet, maar hou je bij zaken die je begrijpt en waar je gewoon mee kletsen zoals aanrijdingen ed.
  Je richt je tot Bigi Sma. Ik heb kunnen achterhalen wie hij is en ik denk dat een accountant wel wat meer verstand van boekhoudkundige zaken heeft dan een willekeurig jongen zoals jij. Je hebt niet eens begrepen dat Bigi Sma het niet heeft over speculatie, maar over de juiste koers op het moment dat de transactie plaats vind
  Ik meng me alleen in discussies als ik denk een bijdrage te kunnen leveren van waarde. Zo ook nu.
  De opmerking van de minister van financiën is voor een econoom merkwaardig en kan gewoon niet.
  Ik heb de tekst van Hoefdraad niet gelezen noch het in woord uitgesprokene tot mij kunnen nemen.
  Uit de posting van Bigi Sma haal ik de volgende zin:
  “Hoefdraad hield De Nationale Assemblee voor dat tegenover een transactie van valuta er altijd een transactie in tegenwaarde in SRD is gecreëerd. “Dat geeft aan dat het geld dus nooit, en ik herhaal, nooit maar dan ook nooit gestolen is.”
  Een student economie krijgt ook het vak Recht en moet je dit met een voldoende afsluiten
  Natuurlijk gaat de les het niet zo ver als hetgeen aan een rechten student wordt onderwezen.
  Echter je iets toe-eigenen en daar iets anders voor achter laten ZONDER toestemming van de betrokkenen, of nog veel erger, terwijl je voor de betrokkenen (de banken) iets anders had moeten hebben gedaan met hetgeen je “onder je hebt” (dit is juridisch taalgebruik)- je bent dus houder, geen bezitter! wordt niet alleen in de volksmond, maar ook in de rechtspraak aangeduid als diefstal.
  Meneer Hoefdraad kent u nog uit de les recht de uitdrukking
  de Nemo plus regel. Een afgestudeerde rechtenstudent kan mij nu wijzen of dit wel of niet van toepassing is in dit onderhavige geval.
  Dit is waarschijnlijk te lastig voor je, daarom zal ik het met een voorbeeld speciaal voor jou duidelijk maken
  Je gaat naar de buren. Ze zijn niet thuis. Op tafel ligt her en der wat gouden sieraden, wat Euro’s en ook nog een bedrag aan dollars. Aardige mensen, je kan goed met ze opschieten. Jullie kinderen gaan samen naar school. Je besluit om de sieraden, de euro’s en de dollars te “lenen”. Een van die kinderen van 8 jaar die toevallig thuis was zei dat het ok was als je dit meenam. Maar je pakt de spullen niet zomaar mee. neen je laat wat achter. Je besluit een paar van je mooiste schoenen achter te laten.
  Jongen, dit is diefstal.
  (Het kleine manneke zei tegen zijn moeder: het was buurman hij gaat uien en aardappelen er voor kopen ook voor ons. Mama vond dit maar niks en stapte naar buurman toe. Hij was niet thuis, zijn dochter zei, nee geen uien en aardappelen, misschien een beetje, maar hij zou drempels in de straat laten plaatsen, zodat ze niet zo hard meer hier zouden rijden in de straat. Hij zou dit dus doen voor ons allemaal. En aangezien hij het hoofd van het buurtcomité is leuk dit hem wel gepast.
  Ik noem je een vuile teringdief, die anderen in zijn walgelijk optreden betrekt

  Bigi Sma heeft het slechts over de tegenwaarde van de schoenen (SRD) tegenover de sieraden ed (de kasreserve = de vreemde valuta).
  NOGMAALS, dit zijn VRIJWILLIGE kasreserves geweest en niet de verplichte kasreserves zo die er waren.
  Over laatst genoemde mag de centrale bank vrij beschikken
  Ik heb het over het wegpakken van andermans bezit, zonder dat je hiervoor toestemming hebt gehad.
  Wat je ook achter laat.
  Jij noemt dat principieel genomen correct. dat zegt iets over jou. Doe je dit vaker? iets wegnemen van een ander en het principieel juist noemen.
  Ik noem het nogmaals diefstal.

  Verder herken ik je weer, in de zin dat je taalgebruik nog steeds hetzelfde gebleven is.
  Ik noem het ordinair passend bij jou. Jij noemt dit vast algemeen beschaafd paramaniaans.

  Ik ben de beroerdste niet en wil je toch helpen, wetende dat het rook uit je oren komt en mijn hulp niet waardeert, toch biedt ik je deze aan.
  Hier komt het dan:
  paraman beschouw het als een compliment dat ik de moeite heb genomen om me tot je te richten.
  Er zijn hier ook wel eens snotneusjes die wat roepen, maar daar verspil ik mijn tijd niet aan.

  @ Bigi Sma
  Het pleit voor je dat je de minister een kans wil geven om er mee weg te komen door alleen maar te letten op het bedrag dat hij, uitgedrukt in SRD, heeft betaald voor de “geleende” kasreserves.
  Overigens is de boeking zoals wordt gesteld ook onjuist
  Er wordt gesteld
  Debet – en credit + (kasreserves -) bankbiljetten in omloop +
  Ik ben geen boekhouder, maar herken wel zaken die niet zo kunnen
  Debet – (juist), maar simpelweg credit + is onvolledig.
  Uiteindelijk voor de weekbalans, kwartaalbericht of welke andere publicatie is dit juist.
  Maar in de boeken MOETEN en eerst een aantal andere boekingen worden gedaan.
  De 1000 economen en misschien wel 10000000 boekhouders van de NDP zouden dit toch moeten weten.
  En simpele vogelliefhebber als ik weet dat.
  (De president is ook vogelliefhebber en kan boos worden als een vogel van hem sterft. Dit voor de intimi)

  Maar ja de boekingen zijn er natuurlijk niet. Slechts het eindresultaat
  Ik zou zeggen;kom maar op met de boekhouding.

  Ok, nu we hebben vastgesteld dat er sprake is van diefstal moeten we verder gaan
  Is hetgeen gestolen is gebruikt voor eigen gewin
  of heeft de minister zijn bevoegdheid misbruikt (en is hij over het hoofd van de governor gegaan)
  In het eerste geval zal hij zwaarder gestraft moeten worden dan in het laatste geval.
  De strafmaat is aan de bevoegde instantie


  Maak melding

 23. De beste beleid van NDP in 40 jaren koers is 1 EURO is 13 SRD wij hebben visie
  Stabilisatie fonds 0 SRD
  Woon fonds 0 SRD
  Garantie fonds 0 SRD
  Spaar fonds 0 SRD
  Corona virus fonds 500000 SRD is 42000 USD

  Een potje pindakaas 45 SRD
  Een losse sigaret 3 SRD
  Een kleine Kip 75 SRD

  getekend

  w s Hooghart

  De groeten
  aan
  Ramon Abrahams


  Maak melding

 24. Op de wiki site v/d Centrale Bank v Su staat een overzicht van governor’s die deze minister heeft versleten. Overduidelijk ongeschikte mini 💥.
  Onder het kopje Bankroof, staat nog wat tekst. Bankroof? 😳

  Ik wacht op de ‘flitsende’ verklaring van de alom geprezen roemer.
  Als hij nog 2 mnd had gewacht, dan had hij een serieuze bijdrage kunnen leveren.
  Nu huilt hij mee met de wolven.
  Ach ja, je hebt je rood paspoort nog.


  Maak melding

 25. De gewone burger die gelden van een ander zou verduisteren was daarvoor allang opgesloten geworden door politie & justitie. Hetzelfde moet dus ook gebeuren met boefdraad want anders is er sprake van klassejustitie.


  Maak melding

 26. Wat een deskundigheid op dit forum van de oppositie gerelateerde personen. Het is gemakkelijk om op je droge kont te zitten om elkaar te verheerlijken met die deskundigheid. Wat een deskundigheid, dat ik er zelf van versteld sta. De ene nog deskundiger dan de anderen. Wat een indruk maken deze deskundigen onder hun eigen mensen. De ene doet het met een uitgebreide analyse en de anderen roepen maar wat, als het maar over de huidige regering gaat. Misschien kunnen deze deskundigen de VHP en NPS straks gaan helpen in de oppositie met hun deskundigheid. Suriname is een rechtsstaat en niemand wordt zomaar opgepakt en opgesloten. Anders zouden vandaag de dag nog tientallen VHP,ers op Santa Boma zitten en van hun pensioen genieten. Een fijne dag verder!


  Maak melding

 27. Men moet de verklaring v.d surinaamse bankiersvereniging gaan lezen van 28 mei 2019 met name het gedeelte over onder welke strenge voorwaarden ze de kasreserves zouden onderbrengen bij de CBvS. Vanaf 25 januari 2020 is het duidelijk dat men zich daar niet aan gehouden had en dat de rekeninghouders v.d. banken eigenlijk zwaar misleid zijn geworden.


  Maak melding

 28. Ik lees mijn posting na en schrik me de pleu.
  De grootste grammaticale fout wil ik alsnog rechtzetten. Jammer dat je niet in je geschreven tekst aanpassingen kan aanbrengen.

  Ik ben de beroerdste niet en wil je toch helpen, wetende dat het rook uit je oren komt en mijn hulp niet waardeert, toch biedt ik je deze aan.
  Hoe kan ik dit hebben opgeschreven.
  Ik ben de beroerdste niet en wil je daarom toch helpen wetende dat het rook je uit je oren komt en je mijn hulp niet zal waarderen, desalniettemin bied ik je deze aan.


  Maak melding

 29. @Waldo, rechtsstaat in Suriname is dood en begraven. In een fatsoenlijke rechtstaat is er geen plaats voor amnestie of gratie. Zaken waarmee de president loopt te pronken. Bouterse had bij zijn aantreden beloof de helft van de vhp ers achter tralies te zetten. Waarom is dat nog niet gebeurt dan ? Antw laat zich raden. Bouterse heeft geen case tegen ze.


  Maak melding

 30. mul dat heb je inderdaad goed gezien en opgemerkt t.a.v. RobG en Paraman
  Wachten totdat het erge nieuws doorkomt dat Suriname niet genoeg kan doen wegens de schaarse middelen.
  Vanuit Nederland en andere landen zal hulp moeten worden geboden aan de familie in Suriname of het nou NDP stemmers zijn of VHP etc moet niets uitmaken


  Maak melding

 31. @ Waldo
  Over deskundigheid valt natuurlijk te twisten. Over mijn deskundigheid zeker.
  Echter ik ben er in de loop van de afgelopen maanden achter gekomen wie hij is en ik kan je verzekeren dat hij accountant is en een geliefde. Hij weet (nog) niet wie ik ben. Op een feest enkele jaren geleden werd een toespraak ter ere van hem gehouden door zijn werknemers, die je zelden hoort. Of het feest fantastisch was weet ik niet meer, maar de toespraak is mij bij gebleven.
  Hij is deskundig
  Dat de huidige regering wordt aangepakt is evident. Zij bepalen het beleid. Het zou zeer merkwaardig zijn als de ABOP, de VHP of welke andere oppositiepartij zou worden bekritiseerd.
  Wellicht ken je de uitdrukking hoge bomen vangen veel wind.
  Als je hier (de NDP) niet tegen kan moet je niet willen regeren.
  Waarin ik met je wil meegaan is de vraag of andere regeringen het zo geweldig hebben gedaan. Maar dat is nu niet aan de orde.


  Maak melding

 32. Koos 14 maart 2020 at 14:01
  @Waldo, rechtsstaat in Suriname is dood en begraven. In een fatsoenlijke rechtstaat is er geen plaats voor amnestie of gratie. Zaken waarmee de president loopt te pronken. Bouterse had bij zijn aantreden beloof de helft van de vhp ers achter tralies te zetten. Waarom is dat nog niet gebeurt dan ? Antw laat zich raden. Bouterse heeft geen case tegen
  ====
  Gelukkig hoeven bouta en de oppositie dat niet te beslissen, maar de PG en de rechters in Suriname. Daar heb ik nog steeds het volste vertrouwen in. Ik snap dat jullie het anders zien.


  Maak melding

 33. @Waldo, het is de angst die regeert in Suriname. Normaliter had een rechter was Bouterse per direct aangehouden. Bouterse had zijn hoger beroep in gevangenschap moeten afwachten. Jij en ik weten waarom dit niet gebeurt is.


  Maak melding

 34. Breaking News
  @ M..D….E … @ Waldo … B…l….R …. heeft het volste vertrouwen in de PG en de Rechters in Suriname.
  Ook in de berechting van de Misdadige Moordenaar Desiré Delano Bouterse ?????? !!!!!
  Proficiat !!!!!!!!!


  Maak melding

 35. President David Granger van Guyana heeft de verkiezingen gewonnen. Zijn coalitie APNU + AFC heeft na een hertelling van de stemmen in kiesdistrict 4 de algemene en regionale verkiezingen met een ruim verschil aan stemmen gewonnen van de oppositionele partijen verenigd in de PPP/C.
  =====
  Dit gaat ook in Suriname gebeuren met de oppositie. Daarom schreeuwen ze nu al over zogenaamde fraude. Komt door de spanning en stress! De ppp/c kan niets anders meer dan met hun staart tussen de benen thuis zitten blairen. Weg droom om president te worden!


  Maak melding

 36. 200 miljoen, schaamteloos gejat uit de kasreserves.

  Opsluiten en nooit meer buiten laten deze volgevreten speknek

  Lekker samen met schoonpapa, die 20 JAAR BAJES moet uitzitten voor massamoord, achter de tralies.

  Tel daar zoontje Dino bij op, dan weet je meteen wat voor een misdadige familie die Bouta-maffia is.


  Maak melding

 37. Koos 14 maart 2020 at 14:33
  @Waldo, het is de angst die regeert in Suriname. Normaliter had een rechter was Bouterse per direct aangehouden. Bouterse had zijn hoger beroep in gevangenschap moeten afwachten. Jij en ik weten waarom dit niet gebeurt is.
  ======
  Waarom heeft de regering Vene nooit gedurfd hem op te laten pakken. Hoeveel jaren hadden ze nog meer nodig. En nu ze in de oppositie zitten schreeuwen ze weer. Zal het toch alleen campagne van de oppositie zijn.


  Maak melding

 38. Pico
  Wat een epistil. Ik denk dat er binnenkort toch wel boekwerken zullen verschijnen om anderen zoals RobG en Waldo en pakiratigri en Paramn iets duidelijk te maken.
  Ik denk dat dit heel veel energie zal kosten en daarom dit zal nalaten het wederom te doen.
  Zo ook mijn advies naar jou.
  Ik weet nog steeds niet achter Pico shuil gaat. Want ook ik heb als jong broekie vogels gehouden gele bek, picolet rotie en moestaas. De jack niet want a bing porie tra zangvogels deng slaat.
  Je was op mijn feest en ik heb hulp gevraagd wie zich iets kan herinneren. Nobody can help. Je bent geen familielid had je al aangegeven dus wel een goede vriend / kennis
  Boi je bent een ware diablo. Enige wat ik als tip vraag zijn de initialen. Je weet wie ik ben dat is al halve winst. Hele winst is las wij ………….


  Maak melding

 39. Dankzij deze amateuristische paarse tent is de koers in de haast afgelope 10jaren met 200% verhoogd. Wat een prestatie!!!
  En ondanks dat toch, is het einde nog niet nabij mbt de stijgende Trent van de valuta koers.

  SSURINAMERS VANUIT HET DIEPSTE VAN MIJN HART DOE IK EEN DRINGEND BEROEP OP U; STEM DEZE PAARSE AMATEUREN BIJ DE KOMENDE VERKIEZINGEN WEG!!!!!
  ZE MOGEN NIET MEER DAN 5ZETELS BEHALEN!!!!


  Maak melding

 40. een advies aan de goedhartige SURINAMERS; stop per onmiddellijk te discussiëren met deze pro paarse aasgieren.
  Stop liever je kostbare tijd en moeite liever aan iets nuttigs.

  Praten/discussiëren met de aasgieren is praten tot een zwerver. Je kan duizenden keren een zwerver zeggen dat eten vanuit een vuilniston nooit goed voor je gezondheid kan zijn, en toch blijven ze dat maar doen. Want ze kunnen het onderscheid niet meer maken tussen goed en slecht, tussen gezond en ongezond.


  Maak melding

 41. @RobG/Waldo/Paraman.

  Ik heb met gekromde tenen de Boefdraad uitgeluisterd en bekeken. Het leuke is dat je als je het nog beter wilt begrijpen je even terug gaat in de tijd en nog een keer goed luistert. Daarna hoor je Coutino, Vreedzaam, Bouva en Abdoel lofpreken afsteken over de informatie die gegeven is en dat er maar mooi bewezen is dat er niet gestolen is en dat er gewerkt wordt aan het herstellen van een evenwichtige koers.
  Verder wordt het verhaal van Tjang geslikt dat de koers niet in evenwicht is als gevolg van speculatie en fake nieuws.

  U schijnt geen gebruik te maken van de mogelijkheid om het theater van de lach (Simons) te volgen. Doe het aub want dan hoort u direct en ziet u de body language van de mini-steren. Zij weten dat ze staan te liegen en juridische woordspelletjes doen met de factor tijd.
  1>> Boefdraad gooide alles op de grote hoop van reserves in en outflow over een heel jaar en dan op verzamel posten zoals $ 180.000.000 voor koers interventie, $140.000.000 voor olie, $ 20.000.000 voor IMF en pakweg $ 270.000.000 voor de staat. Dit is geen verantwoording in deze casus het geeft immers niet aan wanneer het geld van de banken gebruikt is. Dat kan ook in januari 2020 gebeurd zijn dat de uien, de aardappelen en olie rekeningen betaald zijn.
  2>> Pico en Bigi Sma hebben al uitgelegd dat het gebruiken van middelen van de buurman zonder diens instemming in de vorm van een akkoord en correcte risico verdeling door elke justitiële instelling als Diefstal gekwalificeerd zal worden.
  3>> De Joker Hoefdraad vertelt de DNA , kei hard, dat de Ringfence en terugbetalings agreement vanaf 6 maart in werking is. Raar dat de andere kant van de overeenkomst hier geen melding van gemaakt heeft. Voor een overeenkomst zijn 2 partijen nodig.
  4>> Voor controle van de feiten doet Boefdraad heerlijk vaag door een disclaimer uit te spreken. De cijfers die niets zeggen zijn nog niet geaudit ofwel pas na 25 mei 2020 of 2021 zal de harde waarheid in beeld gaan komen.
  5>> Een andere interessante constatering zal zijn dat niemand weet hoe lang het waardeloze papiertje We Owe You van de CBvS bij de banken in de kluis blijft liggen ofwel hoelang gaat de staat er overdoen om de USD’s terug te betalen en hoeveel rente gaan de banken ontvangen.
  6>> Boefdraad verwijst ook regelmatig naar het bureau van Staatsschuld als bron van informatie nu de jaarverslaggen gaan niet verder dan 2016, de rapportages eindigen Q3 2019 en het overzicht van geregistreerde schulden is eindigt per 5 december en laat dus niet zien dat er 2 oppenheimer obligaties geschreven zijn van $ 125.000.000 en dat het wegnemen bij de CBvS nu achteraf gelegaliseerd wordt met een lening van ongeveer $ 200.000.000 tegen onbekende voorwaarden.
  Beste heren een lening van $ 200.000.000 aan een land met CCC rating.

  Er worden veel meer zaken duidelijk.
  De raffinaderij plannen zijn niet zo uitgevoerd als in 2008 gepland. Het ontwerp van Fluor was er op gericht zelfstandig te worden. Nu blijkt dat er minimaal $ 140.000.000 per jaar ingevoerd moet worden. Ondertussen is ook nog eens duidelijk dat er heel grote achterstanden op die betalingen ontstaan zijn, ondanks de betalingsregeling die loopt via IsDB.
  Ook hier is een betalingsregeling getroffen het geen betekend dat er een erkende formele schuld is van $ 40.000.000 of meer.
  Kort gezegd de buitenlandse schuld is tussen 5 december en nu met $ 360.000.000 of meer toegenomen.
  tegen een koers van 7,5 is dat SRD 2.7 miljard

  Tegen de formele koers wordt de staatsschuld daarmee ruim SRD 25.000.000.000.
  Door de rekenmethodiek wordt pas eind 2021 bekend wat de echte schuld zal zijn omdat Boefdraad zal blijven rekenen met een koers van 7,52. Stel je voor dat de Koers gestabiliseerd kan worden op 10 dan vliegt de Schuld om hoog naar SRD 33.000.000.000 ofwel SRD 66.000/ Surinamer.
  Onder Vene III was dat SRD 6.600.

  Ondertussen is er wel olie gevonden maar wanneer die uit de grond gaat komen is een interessante vraag.

  Als Boefdraad bij Justitie op de zelfde wijze acteert als in de DNA kan de RC niet anders dan hem te arresteren op verdenking van Paulianeus handelen.


  Maak melding

 42. @ Waldo
  “Waarom heeft de regering Vene nooit gedurfd hem op te laten pakken. Hoeveel jaren hadden ze nog meer nodig. En nu ze in de oppositie zitten schreeuwen ze weer. Zal het toch alleen campagne van de oppositie zijn.”

  Vene durfde echt wel maar wilde de dingen laten verlopen langs de formele en correcte weg met statuur. Hij had andere prioriteiten en bemoeide zich niet met de rechtelijke macht.
  Hij was helaas geen straat vechter zoals Bouterse die van elke mogelijkheid om te frustreren en campagne te voeren gebruik maakte.
  Het verschil is
  1>> een president met kennis en integriteit zonder charisma versus
  2>>een president zonder opleiding, zonder integriteit en het charisma van een stand up comedian.

  wij kunnen allicht vast stellen dat het Bouterse ondanks zijn belofte de halve VHP op te sluiten hij geen enkele VHPer voor de rechter gekregen heeft.
  Ondertussen moeten er 60 NDP kopstukken verantwoording afgaan leggen bij Justitie wat zij gedaan heben aan het geld verdwijnen bij de naschoolse opvang. De Miranda heeft zelfs opgeschreven dat zijn onderzoek is tegengewerkt door Graanoost.


  Maak melding

 43. Surimaribo u heeft gelijk. Voor de NDPers die nog een beetje na willen denken is een tegengeluid nodig zodat Waldo, RobG, Paraman, Robles, Wendy en Damsco beleeft van repliek gediend worden.
  Mensen als Pero (die wilde sterven voor Bouterse), Afu Sensie, en Mazda etc,. zijn uit beeld vertrokken.


  Maak melding

 44. Hij was helaas geen straat vechter zoals Bouterse die van elke mogelijkheid om te frustreren en campagne te voeren gebruik maakte.
  Het verschil is
  1>> een president met kennis en integriteit zonder charisma versus
  2>>een president zonder opleiding, zonder integriteit en het charisma van een stand up comedian.
  =====
  In al die jaren dus geen durf en nu in de oppositie plotseling dat geschreeuw. Succes!


  Maak melding

 45. “Grote ontevredenheid binnen de VHP over voorkeursbehandeling”.
  ======
  De scheurtjes beginnen langzaam vorm te krijgen bij de kampioen overlopers partij. Dat krijg als je allerlei rommel mensen binnen lokt met financiële middelen, positie en grond.


  Maak melding

 46. @ jojo
  1>> een president met kennis en integriteit zonder charisma versus
  2>>een president zonder opleiding, zonder integriteit en het charisma van een stand up comedian.
  Dit vind ik heel tof van u. Echt een glas helder verschil. Want ik ben die mening ook toegedaan.
  Punt 2 is typisch amateuristisch gedrag, zie het produkt, de vrucht, duizenden keren beloofde koers wordt terug gedraaid en nogsteeds NIET INSTAAT de belofte waar te maken. Is een TEKEN VAN ONGESCHIKTHEID EN ONKUNDE. Trouwens de realiteit liegen er niet om.

  En oja ik blijf erbij; besteed u tijd en energie nuttig.
  Maar goed, u heeft tenminste geprobeerd. Maar het mocht helaas niet baten. Of zeg je; doe goed en zie niet om? Ik begrijp je.


  Maak melding

 47. De meest stomste en klootste maatregel in de Surinaamse geschiedenis die ooit door de regering is genomen is, het is verboden om een samenkomst/feest/vergadering met meer dan 100personen te organiseren ter voorkoming van verdere spreiding van covid19. Maar de scholen waar vooral er veel kinderen zijn, die mogen de deuren niet sluiten, wetende dat de meeste kinderen wanneer ze niezen ze zelden hun handen voor hun mond zetten.
  Ai boi, hoe onnozel moet je niet zijn om zoiets uit je cabesa(hoofd) uit te halen!!!!!!!!!!
  Tante liliaantje die is de clutch totaal kwijt!!!
  Die steeds uit de daken zit te gillen dat het kind CENTRAAL STAAT.
  Of wacht ze eerst tot dat er een slachtoffertje geïnfecteerd raakt, al dan niet tot de dood als gevolgd?
  Hoop het van ganse harte dat het niet zo ver komt!!
  Anders kan men haar, dood door nalatigheid worden verweten.


  Maak melding

 48. Walolalul,

  in die zgn “rechtstaat” zijn door de, inmiddels tot 20 jaar voor massamoord veroordeelde drugsdealer DESIRE DELANO BOUTERSE, 15 onschuldige en ongewapende landgenoten ZOMAAR OPGEPAKT, en standrechtelijk VERMOORD. !!!!!!!!

  Dus als jij met je laaggeschoolde, paranoïde, geïndoctrineerde lulverhaal niks beters te melden hebt, flikker dan op van dit forum…dorpsidioot.


  Maak melding

 49. @Surimaribo
  Ik hoop na augustus de ruimte te krijgen om een paar heel interessante projecten weer van de plank te kunnen halen.
  De energie is op voorwaarts gericht.
  Ik leef volgens een Citaat
  “Wie het verleden vergeet is gedoemd het te herhalen” George Santana.

  De weg voorwaarts is alleen te vinden als je weet hoe je bij de start gekomen bent.

  Suriname heeft zo veel mogelijkheden. Ik heb van mijn voorgaande pogingen geleerd en hoop nu wel verder te komen dan een Minister die alleen geïnteresseerd was in het realiseren van een onnodige haven of een adviseur van de president die belooft milieu wetten te regelen als je vooraf aardig bent, maar niet wil wachten tot de zaak draait terwijl hij gelijktijdig het onderliggende plan met Chinezen uitwerkt.


  Maak melding

 50. Zowel de Nederlandse regering als de Surinaamse regering hebben nog geen besluit genomen om de basisscholen te sluiten. Deze mensen denken verder dan hun neus lang is. Voordat bepaalde mensen gaan piepen, moeten ze proberen ook zelf na te denken waarom men zo,n besluit nog niet neemt. Ik zou eerder van Nederland verwachten, dat zij met bijna 1000 positief geteste personen zo,n besluit zou moeten nemen. Maar als je de kinderen thuis zou houden, wie gaat op hun dan letten als de ouders aan het werk gaan. Niet alle kinderen gaan naar de opvang. Dus zo,n makkelijke besluit is het ook niet.

  Dit is dan ook zo,n geval waarbij mensen zonder na te denken gelijk de Surinaamse regering proberen te verwijten. Het lijkt zo langzamerhand een ziekte van deze mensen te worden.


  Maak melding

 51. Flyer 14 maart 2020 at 18:18
  Walolalul,

  in die zgn “rechtstaat” zijn door de, inmiddels tot 20 jaar voor massamoord veroordeelde drugsdealer DESIRE DELANO BOUTERSE, 15 onschuldige en ongewapende landgenoten ZOMAAR OPGEPAKT, en standrechtelijk VERMOORD. !!!!!!!!

  Dus als jij met je laaggeschoolde, paranoïde, geïndoctrineerde lulverhaal niks beters te melden hebt, flikker dan op van dit forum…dorpsidioot.
  =====
  Ik zie van welke ondergrondse riooluniversiteit jij afkomstig bent, idioot. Lukt het jou niets interessants te schrijven, blijf dan lekker in de riool.


  Maak melding

 52. Waldo 14 maart 2020 at 18:27
  Zowel de Nederlandse regering als de Surinaamse regering hebben nog geen besluit genomen om de basisscholen te sluiten. Deze mensen denken verder dan hun neus lang is. Voordat bepaalde mensen gaan piepen, moeten ze proberen ook zelf na te denken waarom men zo,n besluit nog niet neemt. Ik zou eerder van Nederland verwachten, dat zij met bijna 1000 positief geteste personen zo,n besluit zou moeten nemen. Maar als je de kinderen thuis zou houden, wie gaat op hun dan letten als de ouders aan het werk gaan. Niet alle kinderen gaan naar de opvang. Dus zo,n makkelijke besluit is het ook niet.

  Dit is dan ook zo,n geval waarbij mensen zonder na te denken gelijk de Surinaamse regering proberen te verwijten. Het lijkt zo langzamerhand een ziekte van deze mensen te worden.

  Voor iemand die beweert zeer begaan te zijn met het lot van Suriname en Surinamers maak jij je wel heel druk om Nederland. Alles wat door jou in verband gebracht met Nederland . Wat is het toch met jouw soort ? Woon je in Suriname of ben je zo een pseudo zwarte aap die in Nederland woont met zijn luie reet hele dagen op internet doorbrengt ?


  Maak melding

 53. Bumblegun 14 maart 2020 at 18:53
  ====
  Ik probeer jou duidelijk te maken dat je verstand niet in je hoofd zit maar ergens anders. Nadenken lukt bij jou met die kleine hersenen van jou. Jo holbewoner.


  Maak melding

 54. Waldo 14 maart 2020 at 13:53
  Suriname is een rechtsstaat en niemand wordt zomaar opgepakt en opgesloten.
  —–
  Klopt. Zogenaamde anmesty aan didibri mag nooit toegekend worden. Waarom is die wet in alleshaast door de jaknikkers aangenomen? Suriname is een rechtstaat toch. Snap jij het nog niet stinkende holbewoner.


  Maak melding

 55. Agoetigri 14 maart 2020 at 18:57
  Waldo 14 maart 2020 at 13:53
  Suriname is een rechtsstaat en niemand wordt zomaar opgepakt en opgesloten.
  —–
  Klopt. Zogenaamde anmesty aan didibri mag nooit toegekend worden. Waarom is die wet in alleshaast door de jaknikkers aangenomen? Suriname is een rechtstaat toch. Snap jij het nog niet stinkende holbewoner.
  =====
  He agoe, ben je even uit de riolering ontsnapt om in die toko toko te gaan rollen. Het gaat niet helpen om die parasieten uit die zieke hersenen eraf te halen. Hersenloze idioot!


  Maak melding

 56. Rationeel gezien (statistieken die algemeen gedeeld worden) zijn kinderen qua besmetting een te verwaarlozen groep. Tot 20 jaar is het besmettingsrisico vrij gering.

  Het grootste besmettingsrisico (contacten, gezondheid, levenswijze, aard van sociale contacten, reizen) wordt gelopen door mensen tussen 30 en 65 jaar.

  Het gezondheidsrisico explodeert boven de 80 jaar en dan vooral indien men al minder gezond is.

  Verder geneest 96-99% van de besmette mensen.

  Inshallah: we gaan eens dood.
  Indien men bewust leeft en geen risico’s neemt of hoeft te nemen wat is dan de kans dat je het krijgt op een wijze dat je er ziek van wordt.
  letwel een heel groot deel van de geïdentificeerde besmette mensen in NL zijn zorgverleners.

  De pandemie is er maar de schade zit in de hoofden van de mensen die bang zijn en paniek veroorzaken.
  Nadenken


  Maak melding

 57. @Flyer: top! De verdwaalde dorpsidioot moet eens ophouden met zijn actie-reactie- actie getoeter. Echt misselijk makend. Hij zou er goed aan doen om in zijn hol te kruipen voor een lange winterslaap. Op het ene moment speelt hij onnozel, en doet hij zich voor als mafkees Wendy en gelijk daarna als een paarse awaridomri. Ik zou zeggen kruip in het gat van de moordenaar, tot 25 mei 2020. Op die dag kan hij je eruit persen/ uitkakken. Kijken met wat voor smeurie je eruit komt en wat je dan uit je dikke vette strot te kletsen hebt, warhoofd!


  Maak melding

 58. Ik zou tegen die kromo zeggen stik in je eigen stront en neem een paar van die vuile oranje rioolratten van jou mee om in die stroomt van jou te duiken. En vreet ze. Jo hersenloze vieze insect!


  Maak melding

 59. Waldo 14 maart 2020 at 19:4
  Correctie
  Ik zou tegen die kromo zeggen stik in je eigen stront en neem een paar van die vuile oranje rioolratten van jou mee om in die stront van jou te duiken. En vreet ze. Jo hersenloze vieze insect!


  Maak melding

 60. Die rel-nicht Waldo heeft echt een trauma te verwerken. Die zit de hele dag hier op Waterkant.net ongenuanceerd van alles te roepen tegen Nederland en alles wat met Nederland te maken heeft.

  Waldo, ga jezelf een beetje inlezen in de verschillende materie, voordat je als een randdebiel zomaar continue allerlei domme dingen zit te roeptoeteren of onwaarheden gaat verkondigen hier op dit Forum.


  Maak melding

 61. Ik zie dat jullie echte Agoes zijn. Is niet erg, blijf maar lekker in die stront van jullie steeds wroeten. Lekker bij elkaar ondergronds! Stelletje vieze zwijnen.


  Maak melding

 62. Waldo 14 maart 2020 at 21:08

  Denk aan dat potje vaseline. Jij en je paarse zullen het hard nodig hebben in de isoleercel van Santo Boma. Tip. Koop een grote pot. Je hebt het nodig voor 20 jaren.


  Maak melding

 63. Wordt het niet eens tijd on hun privé bezittingen en rekeningen door te lichten ..daar zullen meer cijfers naar voren komen en vele zaken zullen helder worden…ps start met de bankrekening in Barbedos …en dan in Duitsland..


  Maak melding

 64. Ik heb de DNA interpelatievoorstel vergadering wederom beluisterd en als ik hierover nogmaals mag benadrukken dat hetgeen Hoefdraad zijn verhaal inhoudelijk aangeeft nagenoeg niets aan gevraagde informatie heeft opgeleverd.
  Een vergelijkend voorbeeld:
  Chauffeur (Hoefdraad) kunt u mij aangeven waar u allemaal bent geweest (waaraan de 1oo miljoen is besteedt) met de afgelegde 100 (miljoen US$) kilometers.
  Antwoord van de Chauffeur (Hoefdraad)
  Wel de 100 kilometer maakt deel uit van de 265 kilometer die is afgelegd. Ik kan niet precies specificeren waar wij naartoe zijn gereden. Wat ik wel kan is algemeen aangeven hoe de 265 kilometer is samengesteld.
  Paramaribo naar en door Saramacca afgelegd 180 kilometer
  Saramacca naar en door Coronie afgelegd 65 kilometer
  Coronie naar en door Nickerie 20 kilometer

  Zelfs een RobG zou dit als onze afstand deskundige (pseudo econoom) belachelijk moeten vinden, ja en zelfs zijn mede deskundigen pakiratigri en Waldo zouden dat ook moeten vinden en tevens ook moeten constateren dat dit niet de vraagstelling is geweest.
  De vraag is
  Chauffeur waar bent u allemaal naartoe gereden (waaraan is de 100 miljoe US$ besteed) bijvoorbeeld Paramaribo naar Uitkijk (uien) van Uitkijk naar Groningen (aardappelen) van Groningen naar Totness ( suiker) van Totness naar Wageningen (overige basisgoederen)

  En dan moet ik het verhaal van hoefdraad aanhoren dat hij dit niet exact kan aangeven. Dus heeft deze Hoefdraad de gehele DNA voor poppenkast gehouden.
  En ja zijn holmaat Abdoel die beweert dat de minister Hoefdraad duidelijk en transparant en helder is geweest alsook Bouva ondersteunt Abdoel in deze.
  Welnu ik adviseer Abdoel het volgende
  Vertel je partner (wie maakt niet uit partner of crime partner van de NDP etc) jou verhaal onder het koken als die vraagt waaraan je 100 SRd hebt gesteedt dus aan voedsel zou jij Abdoel zeggen maar wat je partner bedoeld is waaraan hoeveel aan gele pesi hoeveel aan curry chutney hoeveel aan zou hoeveel aan peper. De laatste zouden ze je op je lippen moeten smeren om beter gebekt te kunnen zingen

  RobG en pakiratigri en Waldo dit is in kindertaal getracht uit te leggen dat Hoefdraad niets en niks heeft verteldt. Zelfs jullie moeten hierna het ,moeten snappen tenzij ………..


  Maak melding

 65. interpelatievoorstel Kasreserve en Centrale Bank in DNA.
  Jammer dat van de oppositie 5 DNA leden niet aanwezig waren. Dan wordt je al gauw niet serieus genomen. Ze hadden andere belangrijkere zaken te regelen zei de geachte heer Belfor in de media. Er is in grote lijnen door zijne excellentie aangegeven waarvoor dat geld is gebruikt.


  Maak melding

 66. Ik denk dat het een strategische antwoord is van zijne excellentie, omdat hij nog verhoord moest worden. We moeten allemaal wat meer geduld hebben.


  Maak melding

 67. @Waldo
  Als Boefdraad op een zelfde wijze strategisch antwoord bij justitie dan is hij in no time verdachte.
  In een normale democratie was Boefdraad door de coalitie al lang weg gestuurd


  Maak melding

 68. Waarom neemt de oppositie de interpellatie voorstellen welke zij indienen niet serieus. Ze zijn nooit voltallig aanwezig. Het lijkt wel of ze het meer als propaganda gebruiken, dan wat anders. Zo,n belangrijke bijeenkomst en dan zijn er zoveel afwezige oppositieleden. Als de coalitie belangrijke wetsvoorstellen indient halen ze zelfs de zieken uit hun bed😜. En daarvoor krijg de heer Abdoel wel een pluimpje van mij, vanuit de kant van de coalitie bekeken.


  Maak melding

 69. Waldo
  Snap je mijn kinderlijke uitleg op Hoefdraad zijn uitleg? Want zo moeilijk is het toch niet om tekst en uitleg te geven waaraan de besteding heeft plaatsgevonden?
  In termen van de jaarrekening / begroting / budget wordt gesproken over een overzich van herkomst (inflow) en besteding (outflow) van middelen.
  Voorbeeld (in kindertaal)
  Je leent 100 SRd van de bank en deze is aangewend voor 50 SRD inkopen op rekening (gevolg toename van de schuldpositie)
  40 SRD aangewend om de langlopende schulden af te lossen (gevolg afname van de langlopende schulden)
  Toename van de liquide (kas) middelen met 10.
  Ziedaar de uitleg

  Zo duidelijk moet de minister van Financiën een specifieke uitleg kunnen geven.
  Waldo
  Vraag het maar aan je maat pseudo econoom RobG


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES