zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameLandbouwvoorlichters Regio-Oost zetten moestuin op bij kindertehuis

Landbouwvoorlichters Regio-Oost zetten moestuin op bij kindertehuis

-

Does Travel - naar Suriname

Landbouwvoorlichters van het ministerie van landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Regio-Oost, hebben onder leiding van Tuscany Sontotirto, waarnemend ressortleider, een bezoek gebracht aan het kindertehuis Ekklisia aan de Djojosoepartoweg te Tamanredjo in het district Commewijne. Het kindertehuis staat onder leiding van Joyce Frijde. Samen met de kinderen van het tehuis is er een moestuin opgezet.

De plantjes voor de moestuin zijn geschonken door het bedrijf Selena’s Planten N.V. dat ook in Commewijne is gevestigd. Met de opzet van de moestuin zal het kinderhuis dat 20 kinderen huisvest, in de behoefte van eigen groente kunnen voorzien. De kinderen waren enthousiast en hebben onderling de verschillende werkzaamheden rond de moestuin verdeeld.

De Surinaamse landbouwvoorlichters zullen het kindertehuis de volle ondersteuning blijven geven. Zij hebben tijdens dit project ervaren dat de kinderen heel enthousiast waren. Jong geleerd is oud gedaan dus hopen zij dat tenminste één kind het geleerde meeneemt in de toekomst.

Het beleid van het ministerie is erop gericht garantie te bieden voor de toegang tot veilig geteeld voedsel in Suriname. Om deze garantie en continuïteit te bieden is het ministerie constant bezig met de aanleg van tuinen en plantenkassen op scholen, kindertehuizen en senioren verblijven, meldt LVV.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Kleinschalige schoolprojecten in districten en binnenland kennen we allang van NGO’s. Deze instellingen heeft met behulp van Nederland in de afgelopen jaren diverse geslaagde projecten gerealiseerd. Denk aan scholen te abadu kondre, Tamarin, Albina, galibi etc etc. De regering heeft helemaal geen kijk ernaar. Nu komen ze met een zogenaamd project.

  Lvv moengo telt 150 ambtenaren. 5 werken en zijn elke dag fysiek op kantoor. 145 weten niet eens dat ze bij de overheid werken. Ze hebben totaal geen kennis.


  Maak melding
 2. Nederland is de voedselschuur van de wereld. Kennis, innovatie, toepassing en in stand houden.

  Zie de onderstaande youtube filmbeelden en zie hoe Nederland het voedselschuur van de wereld werd en is. Dit spreekt tot de verbeelding.

  Zie youtube:
  – How The Netherlands Became The World’s Second Largest Agricultural Exporter
  – Why the Netherland is the world Agriculture leader,
  – Hoe onvoorstelbaar veel voedsel Nederland maakt,
  – Waarom is Nederland de landbouwleider in de wereld?

  Het ministerie van Landbouw, Veeteelt En Visserij kunnen hier heel veel van leren.


  Maak melding
 3. Bij echte landbouwers komen deze zogenaamde landbouwers nooit want het is
  a. regent
  b. geen brandstof in de voertuigen
  c. het is bijna 8 uur s’ochtends ik ga naar huis
  d. de wegen zijn onbegaanbaar
  e. de baas is naar Paramaribo, waarom zouden wij moeten gaan werken
  f. mijn partner/kind voelt zich niet goed
  g. vul maar in winti wai lanti pai


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES