‘Inzittenden SLM vlucht aan boord gehouden vanwege mogelijk virus bij medepassagier’

16
'Inzittenden SLM vlucht aan boord gehouden vanwege virus bij medepassagier'
Familieleden moeten buiten wachten vrijdagavond.

Passagiers die vrijdagavond omstreeks 21.00u lokale tijd aankwamen op de internationale luchthaven van Suriname, zijn nu meer dan twee uur later nog steeds aan boord. De mensen mogen het vliegtuig nog niet verlaten, omdat het Bureau Openbare Gezondheid (BOG) in het toestel bezig is met een passagier die besmet zou zijn met het virus.

Dat vertelde een medewerkster van de luchthaven aan wachtende familieleden op Zanderij. “Op instructies van het BOG zijn uw familieleden nog in het toestel. BOG moet toestemming geven wanneer ze wel naar buiten mogen en is momenteel bezig uw familie te beschermen” vertelde de vrouw aan de afhalers.

Eerder meldde Waterkant.Net dat er een zieke passagier aan boord zou zitten die besmet zou zijn met het coronavirus, maar dat is officieel nog niet bevestigd. Familieleden moeten buiten de ontvangsthal wachten tot hun mensen uit het toestel mogen en naar buiten kunnen komen. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend.

Het toestel zou gebruikt worden om terug te vliegen naar Amsterdam. Passagiers die op vertrek staan zouden nu moeten boarden maar dat is nog niet het geval.

UPDATE – de passagier wordt afgevoerd en er was GEEN sprake van besmetting met het coronavirus. De operatie is daarna afgeblazen en alle passagiers mochten naar huis. De vertrekkende vlucht is gecanceld en vertrekt zaterdag alsnog bij hoge uitzondering.

Het vliegtuig in kwestie op Zanderij om 23.20u

16 REACTIES

 1. Helemaal in het vliegtuig. De overige passagiers zullen het heel erg hebben. Waarom niet buiten het vliegtuig? Hoe wwwt je dat de rest niet besmet is. Hoe ga daarmee om, gaan ze quarantaine of mogen ze zo naar huis?


  Maak melding

 2. @Agoeti, redeneer niet zo dom. Geen enkel land was voorbereid op deze pandemie.Zelfs de economisch heel sterk ontwikkelde landen waren niet goed voorbereid. Diverse landen sluiten uit voorzorg de grenzen voor landen die de virus exporteren. Men hoopt de crisissituatie te beheersen. Nederland wordt nu intensief geadviseerd door Italiaanse deskundigen terwijl de Italianen weer advies en materiële hulp krijgen van China. Gebruik dus je hersenen eerst goed alvorens je commentaar geeft.


  Maak melding

 3. Rutte was ook een paar dagen nergens te bekennen. Partij Denk aksi peh A mang bin deh? Kande rutte bin deh ing quanrantaine toe.
  Libi Bouta, kande A mang deh ien beraad tok.


  Maak melding

 4. RobG 14 maart 2020 at 08:46

  Wat lul je uit je nek. Vanaf het begin is elk land serieus bezig geweest en indien mogelijk tijdig diverse voorlopige maatregelen genomen om het virus in te dammen. Het werkt daar, anders zou de impact nu groter zijn geweest. Didibri dacht dat Suriname gevrijwaard zou blijven, dus hij bleef lekker in zijn hangmat met een fles black. Het is pas het begin.


  Maak melding

 5. Ik vind het toch erg gemeen dan wel zeer crimineel gedrag van deze passagier die wetende dat zij
  besmet zou kunnen zijn, alsnog in het vliegtuig stapt waar zich nog tientallen anderen bevinden.

  Dit is moedwillige verspreiding van deze ziekte waardoor Su een total lockdown heeft afgekondigd.

  Deze dame zal door Justitie vervolgd moeten worden want dit had niet mogen gebeuren.


  Maak melding

 6. Ik heb vernomen dat passagiers van het toestel worden gescreend en onder quarantaine worden geplaatst.Het gerucht doet de ronde dat er mogelijk vier corona gevallen onder de passagiers zijn. Het is allemaal gissen. Wij moeten wachten op mededelingen van de verantwoordelijke autoriteiten. Heel raar als er mogelijk vier nieuwe gevallen zijn. Hebben deze mensen bewust gekozen om naar Suriname af te reizen? Het gerucht doet de ronde dat bij een omgevingstemperatuur van 26 graden celcius of hoger het virus wordt gedood. Misschien kunnen deskundigen als Bigi Sma een antwoord hierop geven.


  Maak melding

 7. milton 14 maart 2020 at 10:03

  Dit is moedwillige verspreiding van deze ziekte waardoor Su een total lockdown heeft afgekondigd.

  Daar begint het al. A no mi mentaliteit. Het is de schuld van de buitenlanders. Nooit heeft Suriname eigen verantwoordelijkheid genomen. Iedereen weet en wist dat de Coronavirus niet te stoppen is, maar dan nog werd niets ondernomen.


  Maak melding

 8. RobG
  500.000 SRD beschikbaar stellen om de Corona gevallen te helpen getuigd wel van voorbereid zijn geweest. Wat een groot bedrag zeg, dat zal zeker helpen bij de eerste kosten van bestrijding.
  Het bedrag, tegen een koers van 1 op 13, is minder dan de aanschafwaarde van een 4 x 4 dubbelcabine Ford Ranger. 4 maanden geleden aangeschaft door mijn zwager welke ik ter leen kreeg gedurende mijn vakantie van 4,5 weken. ben al 2 weken terug in Corona land 🙂

  Hopelijk is er voldoende geld / valuta aanwezig om medicamenten en testsetjes aan te schaffen, iets waaraan ik twijfel gezien de boodschap van Hoefdraad gisteren in de DNA interpellatie voorstel.
  Eén en al gezwam dat de buitenlandse activa van Suriname inclusief van ingezetene 1.6 miljard bedraagt. Wat ik dan wilde horen is hoeveel de overheid bezit van de 1.6 miljard.
  Weet jij dat RobG?


  Maak melding

 9. Minister Elias van volksgezondheid is totaal onzichtbaar geworden.. .. Dat was hij al voordat het chinese.. Wuhan virus uitbrak.. Elias, een ster uit Nieuw Nickerie redeneert in de trend van.. ,, laat gods water over God’s akkers stromen ,, bovennatuurlijke wat er gebeurt of gaat gebeuren..,, Het is van wij hebben het geld en de Cubaanse artsen lossen het wel op,, .. ..


  Maak melding

 10. Wat een gedoe! Je zal maar verkouden zijn, vanwege het slechte ventilatie systeem, en voordat je het door hebt wordt je afgevoerd.
  Vastgesteld met? En gemeten door?

  Mocht het zo zijn, dan is iedereen besmet. SLM heeft nooit hygiënische maatregelen getroffen. Trouwens het virus blijft circa 9 dgn ‘plakken’ op glas, plastic etc.
  Vliegtuig, crew en passagiers 3 weken in quarantaine op brokobaka of zo.


  Maak melding

 11. Het komt heel amateuristisch over wanneer passagiers na een vlucht van 9 uren te horen krijgen dat ze moeten overstappen naar een kleiner toestel om daarin in quarantaine te gaan. De mensen van zanderij hadden ervoor moeten zorgen dat er ergens een lokatie beschikbaar is daarvoor.


  Maak melding

 12. @Agoetigri

  DDB zag het gevaar juist wel en neemt de beste maatregel die er is. Hij Hangmateert in het binnenland.
  Hoe verdere van de wersterse wereld hoe minder risico.
  DDB laat altijd anderen de kastanjes uit hetr vuur halen en claimt succes en stelt bij tegenvallers dat hem geen schuld treft.


  Maak melding

 13. JoJo 14 maart 2020 at 18:14
  @Agoetigri

  DDB zag het gevaar juist wel en neemt de beste maatregel die er is. Hij Hangmateert in het binnenland.
  —-
  Jojo… klopt. Veiliger is de isoleercel van Santo Boma. Didibri samen met waldi daar vertoeven. Daar hebben ze geen last van corona, wel van banana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.