zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidEerste geval van coronavirus in Suriname, reizigers niet meer toegelaten

Eerste geval van coronavirus in Suriname, reizigers niet meer toegelaten

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is het eerste geval van besmetting met het coronavirus ontdekt. Reizigers zullen niet meer toegelaten worden tot het land. Deze mededeling deed vicepresident Ashwin Adhin zojuist in De Nationale Assemblee.

Het gaat om een vrouw die vanuit Nederland naar Suriname reisde. Zij is thuis onder quarantaine geplaatst onder toezicht van de politie.

Vanaf morgen, 14 maart 2020, worden reizigers niet meer toegelaten tot het Surinaamse grondgebied. Na 30 dagen wordt dit besluit geëvalueerd en zal worden besloten of de sluitingstermijn wordt verlengd.

De Surinaamse overheid heeft vrijdagmiddag ook alle vergunningen die verstrekt zijn voor het houden van openbare vermakelijkheden in Suriname, onmiddellijk ingetrokken.

De Surinaamse vice-president riep de samenleving op kalm te blijven en de instructies van gezondheidsautoriteiten stipt op te volgen. Ook roept VP Adhin de samenleving alleen af te gaan op de officiele berichtgeving.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

52 REACTIES
 1. Curaçao weert alle vluchten vanuit
  Nederland vanwege het coronavirus.
  Mensen kunnen het Caribische eiland nog
  wel verlaten,maar inkomende vluchten
  uit Nederland en Duitsland worden niet
  meer toegelaten.

   Vluchten uit Nederland mogen ook niet
  meer landen in Turkije.De maatregel
  gaat morgenochtend in en geldt tot 17
  april.


  Maak melding
 2. Corona treft niet iedereen hard. Dus gewoon rustig afwachten. Niet direct paranoia worden. Hoofd koel houden en goede voorzorgsmaatregelen treffen in huis en op werk.


  Maak melding
 3. DWT. Reizigers zullen per 14 maart ingaande 00.00 uur niet meer worden toegelaten tot het Surinaamse grondgebied. Dit besluit is genomen na afstemming met president Desi Bouterse,

  —-

  Whahahahaha…. didibri is ontwaakt. Ik zei al eerder er is geen enkel crisisteam. Didibri beslist alles en de kontlikkers volgen hem. Wie heeft nog vertrouwen in deze duivel die het volk meermaals slapeloze nachten heeft toegewenst. TralalalalaLUL


  Maak melding
 4. @Robles
  Wat denk jij dat bouta zijn dagen gaat slijten in quarantine als hij besmet wordr met de coronavirus?
  Hij gaat richting Cuba zich laten behandelen met de beste middelen die bestaan voor het bestrijden van coronavirus.
  Wat denk jij dat quarantine alleen genoeg is?!
  Waar is het geld dat je baasje bouta steelt?
  Heb je hersencellen of is God vergeten je ermee te zegenen
  Ps vraag aan je baasje waar zijn huisarts woont!

  En dat is zeker niet Suriname waar de mens moet bidden en op wonderen wachten om te genezen.


  Maak melding
 5. Waldo 13 maart 2020 at 20:50

  Wat zeur jij over Suriname vanuit je hok. Niemand moet zich nu met politiek bezighouden.
  —-
  Wat ik al voorspeld had…. mensen gaan dood, maar a no mie schuld. Oppositie wil niet meewerken. VHP is de hoofdschuldige. Te doorzichtig om te geloven. De alcoholist en aloe man liggen lekker in hun hangmat met een fles black. De wereld mag vergaan. Scheelt hun geen reet.


  Maak melding
 6. Sommige reageerders zijn van overtuigd dat er Corona patiënten in het Wanica ziekenhuis zouden liggen en dat de overheid daar niets over zegt!! Waarom maken ze dit wel bekend dan??
  Tenslotte, als dit virus door het eten van bepaalde dieren veroorzaakt wordt, waarom raken mensen nu pas geïnfecteerd? Ik neem aan dat die dieren sinds mensen geheugen verorberd worden!


  Maak melding
 7. Koos 13 maart 2020 at 20:14

  T’is gewoon niet waar wat je zegt. Ik krijg elke dag sms berichten van BOG met aanwijzingen. Er is druk overleg met PAHO over de situatie al langere tijd. Als je het niet weet zit dan niet vanuit je besmette gebied onzin te praten over de situatie hier. Je doet net alsof iedereen hier achterlijk is.


  Maak melding
 8. Wat ben ik blij, dat ik weet wat pandemie inhoud.
  Er zijn minsten 250 wetenschappers, bezig om steeds betere vernietigingswapen uit te vinden en te vervaardigen en alles wat er wordt uitgevonden, wordt ook gebruikt.

  Ik weet niet hoe deze coronaviris tot leven is gekomen, ik hou het bij de luxe van de mens!


  Maak melding
 9. Frank 13 maart 2020 at 21:43
  @ Koos….en wat adviseer jij de regering en het surinaams volk…….ben benieuwd anders hoor joe mapang pang mofo. Ala koulo san na NDP of Bouta. Waardeloze garnalen kop


  Heeft didibri ooit naar iemand geluisterd? Heeft de coalitie ooit naar de oppositie geluisterd? Heeft ndp ooit naar VHP geluisterd? Heeft didibri naar de diaspora geluisterd? Heeft didibri naar het arme volk geluisterd? Nooit. Welk nut is dan om de duivel te adviseren. Tang teki ka now.


  Maak melding
 10. @Waldo
  Klopt.In landen waar er wel deskundigen zijn is alles onderste boven.
  Suriname kent geen deskundigen en de lijder is een crimineel.Hoe denk je dat het zal gaan met Suriname?!


  Maak melding
 11. Hakuna mutata; verlaat tata niet. Hier ben je veilig en krijg je deskundig hulp indien nodig. Daarnaast krijg je op verschillende momenten een debriefing plus heb je regelmatig update van je werkgever. Alles wordt open en eerlijk gecommuniceerd. De krekels uit Suriname maken te veel herrie met hun kopy paste bijdrage. Het is zielig voor de mensen daar. Hopelijk hoeven de mensen geen dupe te worden van het wanbeleid aldaar. Vandaag was er weer een poppenkast show in het parlement. Not amused!


  Maak melding
 12. @Robles.
  Zucht,zucht.
  volgens jou is crimineel bouta niet alleen lijder maar ook nog een soort god van Suriname dankzij de vervloekte coronavirus.Get a life.


  Maak melding
 13. Ik ben alleen bang dat Suriname het geld en de mankracht niet heeft om het virus de kop in te drukken. Zo ook toen de eerste uitbraak in China bekend werd en landen hun mensen uit China aan het evacueren waren keek de Surinaamse regering langs de zijlijn. Dit met de mededeling dat zij in contact staan met hun mensen in China.


  Maak melding
 14. Ik vraag me af hoe de kerken in Su hierop zullen reageren want het beleid is niet meer dan 100 mensen bij elkaar.En afbliven van mensen.Of zullen de kerken dit naast zich neerleggen?


  Maak melding
 15. Hahaha wat een grote grap waw dit is toneelspel op hoog niveau.. Dat betekend geen actie,geen Hoefdraad hele slimme gasten hihihi.. We moeten eerlijk zijn die vieze politiek werkt… Bedenk als er iemand op die vlucht was met die Coronavirus zou de bemaning van het gehele vlucht in Quarintine geplaats moeten worden wat gebeurd er we zijn stom toch.. De laatste ontwikkeling van Covid 19 is dat het 3 uren kan leven in de lucht bedenk die gast heeft zitten ademen in het vliegtuig wat een leugenaar zijn deze gasten jeetje Niemand kan meer lullen in de DNA en vragen waar Hoefdraad is, Niemand kan meer protesteren want het volk wordt nu wel wakker want de prijzen zijn schrikbarend en Hoeddraad heeft die lening niet kunnen jrijgen dus letterlijk en figuurlijk a volk o ka dan maar Covid 19 hahaha wat een toneel de gehele regering verdiend een oscar wat een stelletje acteurs prachtig hoor die drama hihihi


  Maak melding
 16. Suriname kent geen deskundigen
  ====
  En waarvoor worden die miljoenen aan die artsen en medisch specialisten jaarlijks betaald. Er zijn genoeg deskundigen in Suriname. Deze virus is een nationale zaak voor iedereen. Kent geen rijk en arm, geen oppositie en coalitie. De mensen die steeds zo negatief zijn over Suriname moeten ophouden om voor alles met een vinger naar de regering te wijzen. Dit zijn meer mensen die geen enkele gevoel voor vaderlandsliefde kennen. Dit is even geen politiek. De mensen met de kleine hersenen moeten zich even inhouden en wachten tot een ander onderwerp. Dan kunnen ze weer elkaar uitschelden.


  Maak melding
 17. Robles 13 maart 2020 at 21:46
  Koos 13 maart 2020 at 20:14

  T’is gewoon niet waar wat je zegt. Ik krijg elke dag sms berichten van BOG met aanwijzingen.

  —-
  Zo te zien leef jij in weelde. Maar what about de arme mensen die geen telefoon hebben. Die geen Nederlands verstaan. Die geen werk hebben. Die geen hoop meer hebben. Heeft didibri daarop ingespeeld? Wellicht ja. Keihard van achter naaien. Meer niet.


  Maak melding
 18. Koos
  Volgens Aloe man Adhin was een persconferentie niet nodig. Deze gasten spelen met mensenlevens. Let op mensen, de Ndp is een nagel aan uw doodskist. Stem deze gasten in mei weg !
  ======
  Die hersenen van je werken niet goed meer. Laat je eens goed nakijken en de rest ook die nu nog deze virus en politiek met elkaar relateren. De goeie heer komt van jou land met die ziekte naar Suriname.


  Maak melding
 19. Off topic:

  Ik zit vanaf 0000 uur vast in Su. Tijd om de politiek goed te volgen. Net rustig een interpellatie vergadering gevolgd over de hoge koersen en verdwenen kasreserves. Boefdraad heeft op geen enkele vraag van de oppositie antwoord gegeven. Het volk die het koers drama ondergaat heeft hij lak aan. Verbijsterend. Daarnaast volledig beschermd door Bouva en Abdoel en het volk schijt verder.


  Maak melding
 20. Waldo 13 maart 2020 at 22:32
  Suriname kent geen deskundigen
  ====
  Deze virus is een nationale zaak voor iedereen. De mensen die steeds zo negatief zijn over Suriname moeten ophouden om voor alles met een vinger naar de regering te wijzen

  ——-
  Whahahahaha…de regering heeft nooit naar een derde geluisterd. Hoe wil didibri dan samenwerken. Hulp van Nederland is helemaal niet welkom. Wo dede no. Volk van Suriname…..bereid op ergste. Indien je familie in Nederland hebt. Zoek een manier om te vluchten…. wellicht kan dat nog via via.


  Maak melding
 21. De stoet die voor Aldi stond om naar binnen te gaan was meer dan 1000 mensen. Als 5 ertussen besmet zijn is het een leuke zaak. Je gaat boodschappen halen om te overleven maar je wordt bloot gesteld aan corona waarvoor er geen medicijn voor is


  Maak melding
 22. Ik kan mij niet voorstellen dat er zoveel agoes en ongedierten hier mogen reageren. Het dringt toch niet door tot hun kleine hersenen dat dit een wereldcrisis is en geen politiek.


  Maak melding
 23. Indien je familie in Nederland hebt. Zoek een manier om te vluchten…. wellicht kan dat nog via via.
  ==
  Ik denk dat jij eerder gaat vluchten naar Suriname! Maar agoes zijn hier niet welkom. Wat een idioot die denkt dat iemand nu nog naar Europa wil gaan. Laat iemand jou ook het buitenlands nieuws voorlezen, dan zal het misschien tot die verontreinigde hersenen van jou doordringen.


  Maak melding
 24. Jongens hou het hoofd koel allemaal,wij sturen coke naar Europa,gevolg miljoenen doden,En nu krijgen we iets terug Corona’s paar honderd 💯 doden.
  NDP gaat zorgen dat jullie niet dood zullen gaan,vandaar al de ziekenhuizen


  Maak melding
 25. Waldo 13 maart 2020 at 22:49
  Ik kan mij niet voorstellen dat er zoveel agoes en ongedierten hier mogen reageren.
  ——
  Tuurlijk kan je dat niet voorstellen indien je laag opgeleid bent. Jij wilt graag dat alleen kontlikkers en holbewoners hier mogen reageren zeker. Rot op man.


  Maak melding
 26. Wendy 13 maart 2020 at 22:47
  De stoet die voor Aldi stond om naar binnen te gaan was meer dan 1000 mensen. Als 5 ertussen besmet zijn is het een leuke zaak. Je gaat boodschappen halen om te overleven maar je wordt bloot gesteld aan corona waarvoor er geen medicijn voor is

  Ach daar is de loopse Juffer weer die blijft beweren dat ze in Suriname woont. Vrouwtje yang me mars yere.
  Jij die altijd anderen de les leren moet en doet alsof ze in Suriname woont.
  Een Surinaamse patriot ?
  Me mars papa !


  Maak melding
 27. Gelukkig dat men in Suriname de bron van de besmetting in beeld heeft. Alle personen die in contact met deze persoon zijn geweest moet men met alle spoed in beeld krijgen en in quarantaine plaatsen. Men moet de virus in Suriname indammen en voorkomen dat dit enkel geval het topje van een ijsberg wordt. De verspreiding moet geïsoleerd worden, desnoods met buitenlandse ondersteuning.. In Suriname is er zeker deskundigheid aanwezig. Er zijn genoeg Surinaamse artsen die ervaring hebben met de bestrijding van de besmetting van de mug die zika overbrengt. Het land kan ook hulp inroepen van Cubaanse virologen die naar Suriname uitgezonden kunnen worden. Elke Cubaanse arts/viroloog is verplicht om 3 drie jaar in het buitenland te werken om internationale ervaring op te doen. Er staan specialisten klaar die in Suriname ingezet kunnen worden. Dit is de reden waarom er meer dan 10.000 Cubaanse medici, virologen, farmacologen,enz. werkzaam zijn in meer dan 65 landen.


  Maak melding
 28. @Bublegum; iedereen praat over Corona, en jij vraagt je af of je wel of geen seks mag hebben. Het mag zeker Buble, maar zonder te lebberen (no likielikie) en in het donker. Overdag mag niet! Proost!


  Maak melding
 29. Agoetigri 13 maart 2020 at 22:37

  Ja want het hebben van een telefoon is weelde in 2020. Doe normaal man. Ik ken geen Surinamer zonder mobiele telefoon. Desnoods een hele ouwe Nokia maar ze hebben echt allemaal een telefoon. Je zoekt gewoon een reden om de NDP af te zeiken. Maakt niet uit wat. Je moet wel een vreselijk leven hebben met zoveel frustratie. Als het al een leven is.


  Maak melding
 30. RobG 13 maart 2020 at 23:58

  China helpt momenteel Italië met personeel en beademingsapparatuur. Ik zie geen enkele reden waarom China ons land niet zou ondersteunen. Sterker nog. Ze hebben er zelfs baat bij met zoveel Chinezen hier.


  Maak melding
 31. @Robles, Suriname zou alle hulp zeker kunnen gebruiken. Ik hoorde vandaag op de radio een Nederlandse arts die nauw in contact staat met Italiaanse vakgenoten. De Nederlanders krijgen heel veel adviezen van Italiaanse artsen omdat Nederland ineens massaal met deze virus wordt geconfronteerd. De behandeling van mensen die de ziekte in een vergevorderd stadium hebben moet verschrikkelijk zijn. Naast een mondkapje/neuskapje die bij de patiënt wordt aangebracht moeten de artsen ook bij de patiënt een incisie, een tracheotomie/luchtpijpsnede in de nek maken om een zuurstofbuisje in te brengen voor de toevoer extra zuurstof om de longen te activeren. Dit doet men terwijl de patiënt in slaap wordt gehouden. De patient staat continu onder bewaking op de I.C.


  Maak melding
 32. @ Mokro, de vraag was cynisch bedoeld . Je mag geen handen schudden of je mag elkaar niet omhelzen maar je mag wel onbeperkt of beperkt seksen. De logica ontgaat mij eerlijk gezegd !


  Maak melding
 33. Robles 14 maart 2020 at 00:25
  Agoetigri 13 maart 2020 at 22:37

  Ja want het hebben van een telefoon is weelde in 2020. Doe normaal man. Ik ken geen Surinamer zonder mobiele telefoon

  —-
  Ben jij blind, of is je ai in je go. Werkelijkheid in inderdaad hard om te horen.


  Maak melding
 34. Ieder is alweer boos op de verkeerde.. un edeh jereh. Niemand is boos op china. Niemand let meer op de gene die dit op hun geweten hebben. Dit is geen ziekte die zomaar is ontstaan. Net als sars en mers en al die anderen ziektes die zij hebben gecreëerd. Die Chinezen doen maar en de rest van de wereld is de pineut en niemand die hun verantwoordelijk houd. Pak dat boek erbij en ontdek wat deze dagoes allemaal op bun geweten hebben.. Is niet zomaar.dat het in wuhan is begonnen. Maar ja. Ieder focust nu op niet besmet raken en die kawlo Chinezen gaan weer vrijuit tot ze weer een ander shit hebben gecreëerd. Wakti tot ze ons allemaal.uitroeien en zij alleen nog op de wereld zijn. Niet zomaar dat ze experimenteren met dit soort dodelijke shits..


  Maak melding
 35. RobG en pakiratigri
  Ik zou even minder van de toren blazen als ik jullie zo hoor.
  Gisteravond de DNA Live gevolgt waarin de vice primier verklaarde da ” De mindter van Financiën heeft aangegeven dat er 500.000 SRD alvast is uitgetrokken voor de bestrijding van de Corona virus” .
  Goh dat is wel een begin toch dacht ik maar het huilen stond me nader dan het opgelucht zijn.
  Net daarvoor had de coalitie verklaard dat de koers van 1 US$ 13 SRD tot 14 SRD is. Dus heeft de minister van Financiën een bedrag 38.000 US$ beschikbaar gesteld als eerste bijdrage.
  Dan denk ik “dit is nog niet eens de aanschafwaarde van een Ford Ranger ( kost circa 56.800 US$), beseft deze schurk wel waarover hij het heeft”

  De Cobaanse artsen doen hun best maar la ten wij even bij stilstaan dat de beste medici bij deze pandemie wel de medici zijn die in het epicentrum hun ervaring hebben opgedaan (dus landen zoals China, Hong Kong Italië etc).
  Dus RobG en pakiratigri even pas op de plaats met jullie mening geven.


  Maak melding
 36. Er is nog niemand dood in Suriname hebben ze de hele lucht ruim gesloten .
  In West Europa is de probleem onder controle in Oost Europa heeft men geen enkel probleem in Afrika ook niet .
  In Suriname zijn van Januari tot maart mensen op brute wijze vermoord door vuurwapens .

  Op de wereld gaan er duizende mensen dood door vuurwapen geweld ,maar de productie van wapens gaat elke dag door .

  Hoe zou de Natuur van de mensheid houden met zulke denkbeelden op deze wereld rond lopen dat een virus erg is .

  Ik blijf rustig mijn plannen maken voor de doelgroepen die nog geen huis hebben in Suriname .


  Maak melding
 37. Voor het in stappen in een vliegtuig moet je gewoon getest worden ,heeft men zelf geen tijd voor .

  Indien men geen apparaten heeft om een test uit te voeren op een luchthaven dan moet men de luchthaven sluiten .

  Wel hebben ze controle voor de rot Cocaine in Suriname en in Nederland .

  SLM laat mensen in stappen in een vliegtuig van uit Nederland zonder dat de mensen getest worden .

  Men heeft zo een haast om de mensen in de laden als vissen in een blik


  Maak melding
 38. De verkiezing van mei 2020 worden uitgesteld en word in 25 september 2020 gehouden .

  De virus komt door dat de mens te veel vlees eet en agressief word .


  Maak melding
 39. Wendy heb je al inkopen gedaan want de winkels zijn bijna leeg .

  Hooghart en Misikaka hebben nog pakketen voor 100 SRD

  Abrahams roep iedereen naar Ocer vandaag om een pakket te komen halen gratis van NDP .

  NDP gaat de productie van leven middelen opvoerden naar 100000 Rijst nog dit jaar .

  NDP gaat de Cassave fabriek zo snel mogelijk starten in verband met de virus is er meer eten nodig .


  Maak melding
 40. NDP gaat de Rijst productie naar 100000 ton per jaar opvoeren .

  Wendy en Bouterse ik zou een stuk kaas van 2 kilo voor jullie sturen maar de luchtruim is gesloten.

  Is het Oorlog in Suriname .

  Voor andere die dood gaan op een erger manier heeft men geen tijd .

  Laat men voorlichting geven over de doden die daar elke week vallen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES