Regering Suriname blaast persconferentie over coronavirus af

28
vp-suriname-ashwien-adhin

De Surinaamse regering heeft een persconferentie vanmorgen, over maatregelen met betrekking tot het coronavirus, afgeblazen. De reden die zij daarvoor geeft is dat de regering eerst het parlement hierover wil informeren. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat dit in DNA zal gebeuren om 14.30u lokale tijd.

De Surinaamse pers was uitgenodigd voor een persconferentie om 11.30u op het kabinet van de vice-president aan de Dr. Sophie Redmonstraat in Paramaribo. Daar zouden vp Adhin en andere regeringsfunctionarissen ingaan op maatregelen die gisteren ook al naar buiten kwamen. Na lang wachten bleek dat deze persconferentie niet door ging.

Gisteren werd bekend dat de autoriteiten in Suriname voornemens zouden zijn om het aantal internationale vluchten op Suriname drastisch terug te brengen. Op Zanderij komen veel vluchten vanuit Nederland. Inmiddels is bekend geworden dat Turkije en Curaçao vluchten uit Nederland gaan weren. Of dat ook in Suriname zal gebeuren is niet bekend.


28 REACTIES

 1. Adhin heeft geen moer te vertellen. Waar is het cristeam, waarom nu ineens eerst het parlement willen informeren…soso ka. Paars is een grotere ramp voor Suriname dan Covid-19. Door de economische malaise waarin dat land willens en wetens gemanoeuvreerd is en het kapot maken van de medische zorg, zullen weinigen zijn die covid-19 gaan overleven. Die ratten zittten daar om van het volk te kunnen stelen, maar hebben ze niet in hun mars.


  Maak melding

 2. En toch denk ik dat de grote boef in de roos is getroffen door de Kroon Inke was met Pagwa ook onvindbaar. Teveel gedraai van de vp Mensen geloof deze boeven niet !


  Maak melding

 3. IK SNAP DEZE GASTEN TOTAAL NIET: OM HALF 12 NODIG JE EERST DE PERS UIT OMDAT JE ZOGENAAMD INFORMATIE HEBT.

  JE LAAT DE MENSEN ANDERHALF UUR WACHTEN OM DAARNA TOT DE ONTDEKKING TE KOMEN DAT JE DEZE INFORMATIE EERST IN DNA MOET BESPREKEN.

  MY GOODNESS: DEZE INCOMPETENTE KLERELIJERS MOETEN ZO SNEL MOGELIJK DE LAAN UITGESTUURD WORDEN.


  Maak melding

 4. Wat voor extras heeft de VP..hr. Adhin aan deze wereldlijke werkelijkheid nog toe te voegen..Wat voor boodschap heeft hij… Handen wassen zeker.. Zeker een boodschap voor ndp minister Hoefdraad .. Hooghart en Zunder vertellen op radio dat het straks toch beter wordt..,, stem op de vhp bedoelen zij,, ..,die hebben een kasreserve van 35 miljard dollar,,.. De vhp kan de gratis nieuwsbrief van deze heren wel gebruiken.. . . Waarom tijd verspillen aan een persconferentie.. En wie zou over wat praten.. De ndp top heeft wat te zeggen over een virus… Met welk recht doen zij dat.. EN.. . Wie is hier de betere voor je portemonnee .. Het volk loopt letterlijk met geld op zak dat weinig koopkracht geeft… Een persoon per huishouden.. gaat boodschappen doen bij chotelal.. de anderen blijven lekker thuis in quarantaine… ..Het volk loopt meer gevaar van bankrovers in dienst van de Surinaamse overheid en voor andere geweldsdelicten dan welk chinese virus dan ook.. Heb je kritiek omdat je financiële situatie problematisch is dan wordt je ook nog bedreigd met ontslag… Laat je boodschap maar… voor het betere moment.. . zou ik zeggen..


  Maak melding

 5. Deze gasten roepen zomaar iets en een rampenplan hebben ze niet. Dat zei ik vorige week ook al. Didibri is druk bezig met ontwerpen van diverse fraude technieken voor de komende verkiezingen. Dat is hun 1e prioriteit. Het arme Volk kang nja ka zullen ze daar denken. Met een pakket mi baai deng ye ye. Dat is didibri beleid.


  Maak melding

 6. Aloe baba adhin heeft geen moer te vertellen.
  Bouta en de ndp willen dat corona virus in SU uitbreekt zodat ze een reden hebben om de verkiezingen uit te stellen omdat ze weten dat ze zwaar zullen verliezen.


  Maak melding

 7. Intussen weet het volk nog niets bvb is patient nul al gevonden en geisoleerd? Hoe lang geleden was dat en hoeveel zijn er intussen besmet de afgelopen dagen toen de geruchten en apps rondgingen over corona in Su wat werd ontkend.
  Corona is een soort Lilian Ferrier eindstand gaan we poepen in de bios.
  Een lad met een president en minister met een zoon in de bak is een verdorven land.


  Maak melding

 8. @ “De reden die zij daarvoor geeft is dat de regering eerst het parlement hierover wil informeren”.

  Wat een kletspraat, dat deden ze bij alle andere regeringsbeslissingen toch ook nooit?


  Maak melding

 9. Ze schijten een buffel. En wij vreten ka. Want geloof me fedie sijsburg gaat hier flink met zijn sijs tekeer gaan. Mie gado. Mensen maak je testament klaar.


  Maak melding

 10. Flyer

  13 maart 2020 at 17:32

  Nu gaan ze plotseling wél overleggen hun DNA.

  Hypocriete paarse aardappel en uienpooier.

  ==================================

  Ga helemaal stuk van het lachen hier. 😂


  Maak melding

 11. Ik wil adhin en Bouterse adviseren : gooi de grenzen dicht . Geen vlucht meer van en naar Suriname. Alle schepen van en naar Suriname idd.
  Ook geen verkiezing ivm Corona, want daar lopen mensen potentiële gevaren tijdens het stemmen.
  Ik hoef Suriname voor komende 10 jaren niet te zien .


  Maak melding

 12. Adhin met zijn uien en aardappelen gezicht wil iets over de medische gang van zaken komen vertellen terwijl hij niet medisch geschoold is. Dit onderwerp hoort duidelijk op de agenda van het ministerie van Volksgezondheid te staan. Die hoort dit onderwerp in goede banen te leiden en geen Adhin. Adhin niemand heeft een hoge pet op voor jouw. Ga je bezig houden met je aardappelen en uien kwestie. Pe a monie de.


  Maak melding

 13. Geloof me en wedden…als de eerste doden vallen zullen ze meteen zeggen a no mie. Is VHP schuld. Ze houden de koers kunstmatig omhoog. We konden geen medicijnen kopen. MPP didibri. Deze duivel en aanhang mogen nooit meer in het openbaar verschijnen. Levenslang in Santo Boma.


  Maak melding

 14. @ Brantimaka 13 maart 2020 at 19:27
  “Ook geen verkiezing ivm Corona, want daar lopen mensen potentiële gevaren tijdens het stemmen.”

  De uitbraak van het corona virus in SU is iets waar NDPers al die tijd stiekem op gehoopt hadden zodat ze een reden/excuus hebben om de verkiezingen uit te stellen want ze weten bliksemsgoed dat ze zwaar zullen verliezen. Daarom waren de grenzen al die tijd niet gesloten en hoefden binnenkomende passagiers niet in quarantaine ondanks dat het virus al een tijdje in NL en Frans-Guyana was uitgebroken. Al die tijd ook konden Chinezen uit China waar het virus als eerste was uitgebroken via NL vrij naar SU komen.

  Het paarse virus is tot nu toe veel schadelijker gebleken voor SU dus de verkiezingen moeten gewoon doorgaan zodat op 25 mei daarmee afgerekend kan worden.


  Maak melding

 15. Een ding moet ik ze nageven en dat is dat dit de eerste keer in de afgelopen 10 jaar is dat de DNA een voorkeursbehandeling van de regering krijgt. Reden : als het misgaat met Corona krijgt de DNA de schuld.
  Ja regering zo hoort het verantwoording afleggen in de DNA. Bouterse wanneer kom je?


  Maak melding

 16. john 13 maart 2020 at 21:14

  —-
  Klopt. A no mi mentaliteit gaat door. Ze hebben niet eens in de gaten dat mensenlevens hier spelen. Steeds de schuld geven aan een andere. Wanneer houdt het op.


  Maak melding

 17. Als ik het goed heb begrepen dan is de corona niet zo schadelijk voor de jongeren.
  Jongeren kunnen wel besmet zijn zonder zelf ziek van te worden maar kunnen het wel doorgeven.
  Mensen met bepaalde oudere leeftijd vallen onder de risico groep.
  Canadese president is al besmet maar hij is vrij jong.
  Onze president kan wel onder de risico groep vallen.
  President wees voorzichtig want corona kan dodelijk zijn.


  Maak melding

 18. Het is te hopen voor de Surinaamse bevolking dat het virus zich niet verder verspreidt. Ik acht deze regering absoluut niet instaat om het hoofd te bieden aan een eventuele crisis. Kijk maar naar het niveau van de discussie in het parlement hierover. De een nog onwetender dan de ander. Een regelrechte aanfluiting. Als ik een burger van het land was zou ik mij enorm zorgen maken. Er is geen plan van aanpak. Van deze regering had ik zeker niet beter verwacht.


  Maak melding

 19. Na de belachelijke aloe show is deze beste man weer eens op de podium om onzin te kraaien. Waar was hij in tussen tijd? In didibri olo zeker. Laat hij met gepaste spoedweer terug kruipen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.