ALS: Beweringen door boze bestuursleden over handelingen voorzitter is verzinsel

62
Reshma-mangre-suriname

Het bestuur van de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zegt in een persbericht dat de beweringen door vier boze bestuursleden in de media over de voorzitter Reshma Mangre een verzinsel is. Volgens de boze bestuursleden zou de voorzitter handelingen hebben gepleegd buiten de statuten van de vakbond om. Het bestuur laat echter weten dat alle handelingen die de voorzitter heeft gepleegd gebaseerd zijn op besluiten van het bestuur van ALS en in lijn zijn met de statuten van de vakbond.

Het bestuur zegt verder dat de ALS of haar voorzitter geen media oorlog zal voeren met welk bestuurslid dan ook. Conform de convocatie wordt elk lid van ALS opgeroepen om aanwezig te zijn bij de alv van 19 maart 2020. Daarbij zal het bestuur haarfijn met alle bewijzen uitleggen wat er precies aan de hand is.

Hieronder het persbericht van de ALS:

“Op social media circuleert een bericht afkomstig van vier bestuursleden van Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), namelijk: dhr. Balesar, Rabinderpersad (Ondervoorzitter); mw. Wangsarana, Helia (Secretaris-Generaal); mw. Bhugoea, Sharita (1ste Penningmeester); mw. Imansoeradi, Winish (2de Penningmeester).

Volgens voornoemde 4 bestuursleden zou de Voorzitter van ALS handelingen hebben gepleegd buiten de Statuten van de vakbond om. Dit is een verzinsel. Alle handelingen die de Voorzitter heeft gepleegd zijn gebaseerd op besluiten van het Bestuur van ALS en zijn in lijn met de Statuten van de vakbond.

ALS of haar Voorzitter zal geen media oorlog voeren met welk bestuurslid dan ook. Conform de convocatie wordt elk lid van ALS opgeroepen om aanwezig te zijn bij de alv van 19 maart 2020. Daarbij zal het Bestuur haarfijn met alle bewijzen uitleggen wat er precies aan de hand is. Daar het Bestuur, met name de Voorzitter, niet heeft willen toegeven aan o.a. een onstatutaire eis van voornoemde bestuursleden, die misbruik wensten te maken van vakbondsverlof, werken zij activiteiten van ALS thans tegen. Het Bestuur laat zich echter niet uit het veld slaan. De belangen van het collectief gaan boven de enge belangen van enkele bestuursleden.

Op het schrijven van de advocaat van de 4 bestuursleden is er reeds gereageerd. Dat de alv wordt gehouden naar aanleiding van de brief van de advocaat van de 4 bestuursleden is het zoveelste verzinsel. De advocaat vroeg om een alv uiterlijk 6 maart jl. en stelde dat voornoemde bestuursleden hun eigen vergadering zouden houden, indien de vergadering niet uiterlijk 6 maart zou worden gehouden. Het Bestuur van ALS kon/kan geen gehoor geven aan de eis van de 4 bestuursleden.

De verdaagde alv van ALS (en niet die van de 4 bestuursleden) zal hervat worden op 19 maart 2020, daar het sowieso de bedoeling was om de verdaagde alv te hervatten. Laat u zich goed informeren. En laat ALS niet worden misbruikt door enkele bestuursleden, om niet alleen hun verplichtingen jegens de werkgever te verzaken, maar meer nog om de belangen van het collectief ondergeschikt te maken aan hun eigen privé belangen”.

62 REACTIES

 1. Het bekende gezegd ” waar er rook is, is er vuur “. Dit id zeker hier van toepassing.
  gemodereerd

 2. @RobG
  Als je naar een ander wijst wijzen er 3 vingers terug,
  Let u aub op wat er in Nickerie aan de hand is binnen de NDP.

  Dit gedoe in het bestuur van ALS etc brak direct uit na dat de voorzitter haar plaats eerbaar op gaf omdat zij haar positie en politieke ambitie niet wilde verenigen. Neem als voorbeeld van de NDP de positie van Hooghart die van alle walletjes eet.

  Bouterse is kampioen in verdeel en heers zie nu de aanval op Berenstein weken nadat hij voorkomen lijkt te hebben dat Zunder Governor werd. Hooghart en Zunder etc. vergeten dat de overige stakeholders ook weigerden mee te werken aan de benoeming van Zunder.

  Ja RobG wij zijn het eens Waar rook is is Vuur, ook in deze casus.


  Maak melding

 3. Het zijn bedriegers en Mangre is met een dubbele agenda begonnen aan haar taak als voorzitter. Zij heeft de bond misbruikt voor VHP politieke belangen.
  gemodereerd

 4. Het is een grote bende bij de vakbond en de media in Suriname. Allemaal zijn politiek gelieerd aan de oppositie. Deze make-up dame met een huichelachtige uiterlijk heeft zijn positie als vakbondsleider misbruikt voor eigen belang. Ik hoop dat de leraren dit uiteindelijk doorhebben en niet op deze dame zullen gaan stemmen, want straks loopt ze over naar de partij van de andere huichelaar Wilgo. Foei onbetrouwbare dame!


  Maak melding

 5. Wilgo heeft geld gehad om haar daar te zetten. nu heeft hij nps zwakker gemaakt. Geen verkiezingen.
  Nu kan ze dreigen met stakingen.
  Zo werkt het.
  gemodereerd

 6. @jojo, ik draai mijn hoofd niet weg voor de problemen in Nickerie. Waar er mensen met elkaar samenwerken in organisaties ontstaan er altijd meningsverschillen. Soms zijn deze meningsverschillen te overbruggen, maar niet altijd. Vooral in politieke organisaties heeft men met verschillende ego’s te maken. Met name de heer Rachied Dhoekie staat er om bekend om zijn grote ego. Niet iedereen is daartegen opgewassen.

  Maar de problemen in de ALS zijn van een andere orde. Deze mevrouw heeft de vakbond en de vakbondsleden waarschijnlijk gebruikt om een overstap naar een politieke partij te maken waar de overige bestuursleden niet zo gecharmeerd voor zijn.


  Maak melding

 7. Neen, onbetrouwbaar is die Mansraram. Die heeft haar prachtige carrière bij de VHP ingeruild voor een onzekere toekomst bij de verliezende NDP. En Hooghart dacht dat vele ambtenaren op hem zouden stemmen. Hij kreeg een motie van wantrouwen door zijn eigen achterban te incasseren. Heeft hij niet gezegd tijdens een interview dat hij in de eerste plaats vakbondsleider is en in de tweede plaats politicus. Leugenaar. Mevrouw Mangre heeft in ieder geval ballen getoond door te kiezen. Hooghart wilde graag van twee walletjes eten.
  Het grote verschil tussen deze twee is: Mangre loopt het risico om maar van een walletje te verliezen. Hooghart loopt het risico om van 2 walletjes te verliezen. Waarom de ambtenaren hem weer tot vakbondsvoorzitter hebben gekozen is voor mij onbegrijpelijk. Maar ja, ambtenaren laten zich ook graag naaien door leugenaars.


  Maak melding

 8. En wat doet Vp Ashwin Aloedin ?
  Zijn nevenfuncties waar hij nog steeds actief in is in bijv. de Hindoegemeenschap en andere verengigingen zijn politiek gelieerd.

  Hoeveel stichtingen met zogenaamd een publieke functie zijn gelieerd aan de NDP ? Zij worden betaald met gemeenschapsgelden om zieltjes te winnen voor de NDP.


  Maak melding

 9. Wendy kan je NPS er buiten laten het heeft niets te maken met Valies waarom trouw je niet met Valies .
  Een kommetje tomaten 25 SRD prijs van NDP
  Een kleine blik sadin 15 SRD prijs van NDP pakketten


  Maak melding

 10. @Waldo
  Probeer aub de aandacht niet af te leiden.
  Het is immers een meer dan grote bende bij de regering:
  1>> geen begroting 2020.
  2>> geen antwoorden op vragen omtrent waar de verdwenen $ 200.000.000 gebleven is.
  3>> zwijgen of de stand van zaken bij het ziekenfonds.
  4>> een verdwenen minister van financiën , niemand weet waar hij is en wanneer hij terug is en wat hij doet.
  5>>op hol geslagen koers.

  De vakbonden en media hebben terecht meer dan genoeg onvriendelijke vragen voor de regering en de NDP die de regering domineert.


  Maak melding

 11. Met het binnenhalen van Mangre dacht Santokhi alle leerkrachten op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen. Zo zie je maar weer dat de praktijk erg weerbarstig kan zijn. Mensen willen niet gebruikt worden door de VHP omdat deze politieke partij in het verleden hebben bewezen zeer corrupt te zijn. Mensen beschuldigen de NDP van corruptie maar als het op corruptie aankomt zijn VHP en NPS niet evenaren.


  Maak melding

 12. @RobG’

  “Deze mevrouw heeft de vakbond en de vakbondsleden waarschijnlijk gebruikt om een overstap naar een politieke partij te maken waar de overige bestuursleden niet zo gecharmeerd voor zijn.”

  U gebruikt weer de term WAARSCHIJNLIJK voor een vermeend wangedrag. Laten we de feiten even op een rijtje zetten:
  1>> U noemt Rachied Doekhi een ego, een ongeleid projectiel.
  2>> Mansararam bleek iemand die elders politiek carriers zoekt.
  3>> U heeft geen kritiek op Sapoen het zijn HVB toen die overliep.
  4>> Waido wordt vergeten terwijl die heel duidelijk aangeeft overgelopen te zijn om zijn achterban te kunnen faciliteren.

  Beste RobG de NDP is een samenraapsel van politieke opportunisten en veroordelende fronters.
  Wijs naar een ander en er wijzen 3 vingers terug,

  Bouterse blijkt duidelijk geen leider te zijn want dan had hij zijn intimi wel onder controle gehouden en Rambo Abrahams (chief Whip) wel aan een lijntje gehouden voor dat hij Rachied Doekhi uit daagde.


  Maak melding

 13. Beste mensen als het waar is wat er wordt verteld over deze mevrouw das heftig of niet dan? ,maar het is slechts een persoon gelukt in de recente geschiedniks van Suriname om van Officier in het leger tot dictator te worden van Suriname. Oh, ja hij kan ook op zijn borst slaan en zeggen dat hij zijn coupgenoten ook om zeep heeft gebracht. En wat geen enkele Surinamer is gelukt, hem wel om intellectuelen te laten vermoorden.

  Waar inzicht eindigt grijpt DDB naar wapen.
  Denk a tori nanga wang djogo. Gadu de wi fesi mang.


  Maak melding

 14. Kimmetje tomaten bij je vader zeker BERT. Heb hele bak gekocht voor srd 30.
  Als je niets weet houd je mond over Suriname. De tomaten haddem een ziekte maar nu hebben ze de juiste behandeling ervoor.
  Wil je over he nps horen?? Rusland en zn broertje verrijken zichzelf ten koste van Suriname. Hele familie Rusland kreeg gratis benzine bonnen. Stichting woningen te commewijne. Dank zij nps heeft Somo zoveel gestolenm nu weer alles kwijt. Kijk nr waar Vene woont. Heel de buurt verzuipt. Kolkenzuiger kon hij niet eens sturen maar vhp heeft zoveel straten van hun partijgenoten geasfalteerd. Staat heeft betaald vr kwaliteitloos werk
  gemodereerd

 15. 1. Waar er rook is is vuur
  2. Een volk krijgt de regering waar het voor gekozen heeft
  Deze twee spreekwoorden zie ik hier wel eens voorbij komen, maar ze zijn achterhaald. Zowel letterlijk als figuurlijk

  Vroeger maakte men een vuurtje en na verloop van tijd ontstond vuur. Tegenwoordig kan je koken met “vuur” zonder rook. Koken op een keramische/inductie kookplaat, bijvoorbeeld verwarmt als vuur, maar geen rook. Als twee partijen ruzie met elkaar hebben wil dit geenszins zeggen dat beide partijen fout zijn.
  De een kan volledig onschuldig zijn en de ander het liegbeest, de dief. Toch zijn er mensen die denken dat beide wel eens in verschillende mate schuldig zijn.

  Stemmen
  Het volk kan in overgrote meerderheid stemmen op partij A toch mag deze partij het volk niet vertegenwoordigen. Dit kan omdat er geen coalitie gevormd kan worden met een ander partij, om op deze wijze een meerderheid te verkrijgen in de Kamer/DNA.
  Of
  Wat veel kwalijker is er wordt gerommeld met de stemmen.
  Spreekwoorden kunnen achterhaald zijn, net als de kennis van politici/economen enz.
  Als ik naar Suriname kijk zie ik een aantal hoogbejaarden. Naar mijn mening zouden ze nu het veld moeten ruimen voor een jongere garde.
  Helaas zullen ze dit niet uit vrije wil doen.
  Wat deze mevrouw betreft en de personen die haar in een kwaad daglicht willen stellen.
  Het zou kunnen dat ze gebruik, dan wel misbruik heeft gemaakt van haar positie. Maar waarom komen deze personen nu pas met hun beschuldigen? Zijn ze boos? Waarom dan? is hun boosheid terecht?
  Ik had niet anders verwacht dan dat een aantal snotjochies hier hun gal zouden komen spugen over deze mevrouw. Hebben zij meer informatie, of is het slechts gekakel zonder gedegen kennis?.
  Ik hou het zolang er geen bewijs is op het laatste.

  Rob,
  Wellicht is het aan je aandacht ontsnapt, maar ik heb nog geen antwoord op mijn vraag gekregen
  waterkant.net/suriname/2020/03/06/matige-opkomst-bij-tweede-protestactie-van-biervliet/#comment-1517171

  ik heb nog geen antwoord


  Maak melding

 16. Mangre ontkent verduistering vakbondsgeld
  Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), wordt beschuldigd contributiegeld van de twee onderwijsbonden te hebben verduisterd. Opmerkelijk is dat deze aanvallen zijn begonnen nadat zij vrijdag bekendmaakte te zijn toegetreden tot de VHP.

  Waarschijnlijk voor aanschaf extra make-up om indruk te maken op Chan!


  Maak melding

 17. @ Waldo
  Als deze mevrouw ook maar 1 cent heeft “geleend” van de bonden dan zijn de bewijzen snel voorhanden en mogen ze haar per direct vervolgen.
  Je hebt gelijk het is zeer merkwaardig dat deze aanvallen zijn begonnen nadat zij vrijdag bekendmaakte te zijn toegetreden tot de VHP.
  Het lijkt erop, als zij inderdaad geld heeft “geleend” dat niemand het bezwaarlijk vond, maar als ze naar de VHP overstapt dan is het plotseling wel bezwaarlijk.
  Een vreemde zaak


  Maak melding

 18. =Mevrouw Mangre zit al 13 jaren in de vakbond en heb gister naar een gesprek van haar geluisterd bij de heer Blankert.
  Nou wat kunnen mensen toch slecht zijn om een ander neer te halen.
  Ik zou zeggen laat een ieder naar al de kenmerken van de NDP gaan kijken.


  Maak melding

 19. Er is meer aan de hand!

  Naast de aantijgingen van het ALS-bestuur, beweren leden van de BvL dat Mangre heeft doen voorkomen dat ze in december is overvallen in haar auto, waarbij contributiegeld is buitgemaakt. Toen de Ware Tijd haar kort daarna om een reactie had gevraagd, wilde zij niet op de zaak ingaan.

  De voorzitter stelt nu dat ze werkelijk is beroofd, maar dat privégeld is meegenomen. Bondsgeld blijven bij de penningmeester, zegt Mangre. Voorts beweren leden dat de voorzitter had aangegeven dat het kasboek ook was meegenomen. Dit zou zij niet hebben gemeld bij de politieaangifte.


  Maak melding

 20. Waldo,
  Het is zeer wel mogelijk, niets is immers onmogelijk, dat zij door stress als gevolg van de beroving, niet alles heeft doorgegeven. De impact kan ongelooflijk groot zijn
  Pas later kom je achter zaken.
  Zo is er bij mij ooit ingebroken, ik heb verteld wat de schurken hebben meegenomen en ook wat ze NIET hadden meegenomen. Ze zochten ook naar goud, getuige het kleine sieraden doosje dat ze openmaakten (hier zaten alleen babytandjes in, die mijn voormalige echtgenote had opgeborgen) maar een gouden ring van mijn moeder lieten ze achter, die toch vlak naast het andere doosje open en bloot lag
  Ik ben er in de loop der jaren achter gekomen dat in nog meer ben kwijt geraakt dan ik dacht. Ik heb geen actie richting politie noch verzekeraar verder ondernomen.
  Het heeft heel lang geduurd voor ik, zoals ik placht (ik weet het) te doen, mijn voordeur opendeed. Ik keek altijd eerst of inbrekers niet via de voortuin het keukenraam hadden geforceerd.

  Ik heb van mijn moeder geleerd dat je iemand niet moet beschuldigen zo lang je niet 100% zeker bent dan hij of zij schuldig is.
  Dit advies krijg je gratis van mij. Doe er je voordeel mee


  Maak melding

 21. Ik heb van mijn moeder geleerd dat je iemand niet moet beschuldigen zo lang je niet 100% zeker bent dan hij of zij schuldig is.
  Dit advies krijg je gratis van mij. Doe er je voordeel mee
  ======
  Komt van partijleden en staat in de media die weliswaar aan de oppositie is gelieerd?


  Maak melding

 22. Er moeten sowieso meer vrouwen in de politiek gaan. Mevrouw Mangre is een mooie aanvulling hierop en ze heeft de juiste keuze gemaakt. Ze heeft meteen een grote aanhang zoals hier blijkt. Succes gegarandeerd.


  Maak melding

 23. Waldo
  Ontleen je hieraan rechten dan?
  Voor zover ik weet zijn dit slechts personen die iets roepen en jij neemt het over.
  Waar blijft je standpunt dat zulke zaken dienen te worden aangegeven bij de PG.
  Het geeft geen pas, om mensen te beschuldigen en daarmee in en kwaad daglicht te stellen, omdat anderendit ook hebben gedaan.


  Maak melding

 24. Ik heb een hekel aan het gooien met modder maar als de berichten kloppen heeft de VHP dus een dievegge binnengehaald. Misschien had ze het geld nodig om op een verkiesbare plaats op de VHP lijst te komen te staan. Ik heb gehoord er DNA plekken bij de VHP ter beschikking staan aan de hoogste bieder. Alles draait in deze partij om geld. Met andere woorden, wie het meeste geld wil betalen krijgt een plek op de kandidatenlijst. Na so a de.


  Maak melding

 25. Is Boefdraad al terug van zijn snoepreis? Hij moet duidelijk en stellig aangeven waar de gestolen 100 miljoen usd zijn. Dit bedrag moet terug in de kas.


  Maak melding

 26. haha die rob
  je beseft niet wat je schrijft. Ik schrijf NIET je begrijpt niet, maar beseft niet. Minimaal een gradatie erger.
  Je schrijft: ALS de berichten enz. Jongen toch, als je iets overneemt van iemand en je hebt dit niet geverifieerd dan ben je ook met modder aan het gooien.
  Ik heb gehoord. enz
  Wederom als je iets overneemt van iemand en je hebt dit niet geverifieerd dan ben je ook met modder aan het gooien.
  Je beseft niet dat je erger bent, omdat de figuren die jouw dit influisteren, dan wel de berichten die je leest van personen afkomen die hier een direct belang bij hebben. Jij hebt toch geen belang? Of wel?
  Jij, als econoom, wetende dat de economie niet uitgaat van waarderingsoordelen maar van feiten, zou hier toch boven moeten staan.
  Edoch, je doet hetzelfde.

  Ik ben de kwaadste niet en wil je tegemoet komen: je bent niet de enige. Mensen die hun zin beginnen met: ik hou niet van modder gooien, laten mij opveren, want dan weet ik dat het modder gooien gaat beginnen.

  BTW
  waterkant.net/suriname/2020/03/06/matige-opkomst-bij-tweede-protestactie-van-biervliet/#comment-1517171


  Maak melding

 27. @RobG

  “Ik heb een hekel aan het gooien met modder maar als ….”

  En er komt een hele baggerschuit met modder,

  Gaat u aub eerst zoeken naar de verloren. verdwenen, aan onbekende doelen bestede reserves van de Banken zoeken inplaats de peanuts waarover roddelende BVL en ALS bestuurders zich schijnen te storen.


  Maak melding

 28. Ze heeft meteen een grote aanhang zoals hier blijkt. Succes gegarandeerd.
  ===========
  Jazeker, de VHP heeft een “zwaargewicht” binnengehaald met heel veel bagage!


  Maak melding

 29. Rob g wat vuile lage hond ben jij. Ik snap JoJo niet dat hij jou nog wat leert wat een debiel ben jij. Jij bent het soort dat echt zijn moeder zal verkopen om Bouterse zijn reet te likken. Kijk naar wat jou NDP heeft gestolen, Suriname een 3e wereld land. Je bent gewoon een zielig laag persoon.


  Maak melding

 30. @ RobG 9 maart 2020 at 16:27

  ” … Ik heb een hekel aan het gooien met modder maar … ”

  En dan vooral het woordje ” maar ”

  ” … . Ik heb gehoord … ”

  En dit zijn de woorden van iemand die aan een universiteit heeft gestudeerd / wetenschapper is ?

  Deze woordkeuze past eerder bij je andere personage, Lucien.


  Maak melding

 31. Jojo, als econoom kan ik begrijpen waarom de regering in tijd van crisis genoodzaakt was om de reserves aan te spreken. Het was het een of het ander. De overheid was gewoon aan zet. Er was geen andere keus. Zonder ingrijpen van de overheid zou de d situatie desastreus zijn. Het verhaal is ingewikkeld maar met wel te begrijpen.


  Maak melding

 32. Rob je beseft toch wel dat alles wat de regering gedaan heeft op een of andere wijze zou kunnen worden toegeschreven aan: in ’s lands belang. lastig om dan te bewijzen dat dit niet zo is geweest, maar dat het ordinair diefstal is geweest.
  Echter, de laatste klus, de laatste keer dat er nog kon worden gegraaid dat is de nekslag.
  Adhin zegt; we hebben dit geld “geleend” en er uien en aardappelen voor gekocht.
  Hoefdraad zegt; het is gebruikt om te interveniëren en de koers van de SRD te steunen.
  Jij beaamde het laatste
  In beide gevallen is toegegeven dat er onrechtmatig een greep in de kas is gedaan. Gewone mensen, zoals ik noemen dit diefstal.
  Voor diefstal kan je vervolgd worden. Daarom hoop ik dat dit geld voorlopig niet terug komt.
  Adhin moet de uien en aardappelen snel verkopen, al dan niet via Chotelal en het geld terug storten
  Hoefdraad heeft misschien het geld nog, of om jouw woorden te gebruiken- ik heb gehoord dat Hoefdraad het geld nog heeft- en doet er verstandig aan dit geld terug te storten. Vervolgens dit geld te lenen, weliswaar monetaire financiering, maar de schatkist is leeg en het betalen van salarissen wordt precair.

  Een vraag
  Zit op eerste levensbehoeftes die in de winkel worden verkocht BTW?
  Zo ja, dan ontvangt de overheid nu een stuk minder BTW.

  Ik zal proberen, met nadruk op proberen, iets uit te leggen.
  De uitdrukking BTW is aftrekbaar voor de winkelier. Ik neem Chotelal (C) als voorbeeld
  Stel C goederen in voor SRD 100.000 exclusief 10% btw.
  C betaalt dus SRD 110.000
  C verkoopt de producten voor SRD 200.000 exclusief btw
  De consumenten betalen dus SRD 240.000 voor de goeeren.
  C zou nu de ontvangen btw, zijnde SRD 40.000 aan de overheid moeten geven. MAAR
  aangezien hij bij de inkoop SRD 10.000 heeft betaald, mag hij dit betaalde aftrekken van het bedrag dat hij aan de Staat moet geven. Hij geeft en de overheid ontvangt dus SRD 40.00 – 10.000 = SRD 30.000

  Wie is dus uiteindelijk de klos?
  De overheid en Chotelal.
  Ik hou niet van met modder gooien, deze vind ik zo leuk dat ik hem er nog even in hou net als het woord geleend, maar ik heb horen zeggen dat de minister aan Chotelal heeft gezegd dat de omzet die hij nu misloopt zal worden gecompenseerd.

  Rob, je richt je tot Jojo en blijft volharden dat je econoom bent. Man hou toch op, Je bent al menigmaal door de mand gevallen.
  Je schrijft:
  “Jojo, als econoom kan ik begrijpen waarom de regering in tijd van crisis genoodzaakt was om de reserves aan te spreken
  Twee opmerkingen
  1. als econoom. Je bent geen econoom dus het klopt dat je het als econoom zou kunnen gebruiken.Grapjas
  2. men noemt dit diefstal. Econoom of niet.
  Als er crisis was zou
  a. de import niet toenemen, hetgeen je in je reactie op mijn posting hebt beweerd, met als gevolg koersdaling van de SRD
  b. de staat geld moeten LENEN van de centrale bank. Weliswaar monetaire financiering, maar liever lenen dan stelen!
  Bah, stop met het neerhalen van de wetenschap economie


  Maak melding

 33. Goed zo ALS, niet meedoen met die media gekte. Communiceren via de juiste kanalen.

  Strategie.
  Keer het om en ontleed die 4 bestuursleden, simpel zat. Welke politieke partij? Wie zijn ze? Partner? Hoeveel srd is er onlangs op hun rek gestort? Van wie?

  Follow the money!


  Maak melding

 34. Kondremangs
  Lawpi 1 en Lawpi 2 zijn doctor anders in de NWK. …..ze verdedigen een regering die vanaf 2010 onder het mom van democratie zichzelf verrijkt heeft en ons weer in pinarie gebracht heeft. ….en alle bouta lovers proberen tevergeefs een ieder ,die zijn/haar verstand gebruikt om suriname uit de modder te trekken , te bekladden. …. terwijl de zon niet genoeg stralen heeft om de boter te doen smelten op de hoofden van DiDiBri en zijn boevenbende. ….. 25 mei A tang so. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 35. Deze manwijf heeft geen kaas gegeten om de belangen van leerkrachten te behartigen.
  Ze kan liever gewicht gaan heffen dan wordt ze compleet een man.


  Maak melding

 36. @RobG
  U kunt begrijpen dat in tijden van Crisis etc.

  Beste RobG hoe lang duurt die Crisis nu al. Een crisis is van voorbij gaan de aard omdat mensen werken aan herstel.
  Venetiaan heeft de kredietcrisis van 2007-2008 in een jaar verwerkt middels stevig beleid. Het gevolg was dat hij niet herkozen werd maar het land gezond overdroeg.


  Maak melding

 37. @ Wendy … ben je niet genoeg … MISBRUIKT … door die PAARSE B ……!
  Andy Rusland is/was {mini-ster} van de Nationale Dieven Partij.
  Neem de naam van G. Rusland en de Nationale Partij Suriname niet meer in je SMERIGE PAARSE, FRAUDULEUZE S…. !!!!!


  Maak melding

 38. Waldo 9 maart 2020 at 10:25
  ” Het is een grote bende bij de vakbond en de media in Suriname. Allemaal zijn politiek gelieerd aan de oppositie……….”
  ******************************************************************
  @Waldo … Vakbond CLO, de Moederbond …. Staatsradio SRS … zijn die ook politiek gelieerd aan de Oppositie.

  Een goede raad: met je om …. uur bij de Bosjebrug … Ik zal je verder een handje helpen.


  Maak melding

 39. mul 9 maart 2020 at 20:23
  Waldo 9 maart 2020 at 10:25
  ” Het is een grote bende bij de vakbond en de media in Suriname. Allemaal zijn politiek gelieerd aan de oppositie……….”
  ******************************************************************
  @Waldo … Vakbond CLO, de Moederbond …. Staatsradio SRS … zijn die ook politiek gelieerd aan de Oppositie.

  Een goede raad: met je om …. uur bij de Bosjebrug … Ik zal je verder een handje helpen.
  =========
  Een goede raad voor jou blijf in jou riool duiken en snuiven en kom niet meer naar boven! Veel plezier en geniet ze!


  Maak melding

 40. Zijn staart is ook al bijna afgeknipt, kan niet meer springen, schreeuwen en tegenwerken. Kan ie straks ook bij Wilgo bij de NPS aansluiten, stelt toch niet zo veel voor. Goed gedaan door Armand.

  Robby Berenstein is per 4 maart ontheven als woordvoerder van de Raad Voor de Vakcentrales in Suriname ( Ravaksur). Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie in het Moederbondsgebouw. Aanleiding voor deze actie is de ontevredenheid die is ontstaan bij enkele vakcntrales over de afhandeling van de ondersteuning van Armand Zunder als Governor van de Centrale bank. De vakcentrales PWO, Moederbond, Osav en CLO hebben in een vergadering dit besluit genomen. PWO Voorzitter Zunder geeft aan welke besluiten genomen zijn op die vergadering.


  Maak melding

 41. @waldo. Is dat zo belangrijk voor suriname dat Zunder geen governor van de CBS is geworden? Zunder was tijdens de militaire junta al minister. Dus was hij al gelieerd aan bouterse. En de ravaksur is ook een forum uit die tijd. Zunder wilde gewoon een vette salaris. Niks anders. Want hij zou geen verandering kunnen brengen zolang er geen duidelijkheid is gekomen wie of wat opdrachten heeft gegeven voor gebruik/misbruik van de tegoeden van de burgers en bedrijven .Zonder toestemming blijft het nog altijd diefstal. En by the way. Waar blijft hoefdraad? De ravaksur mag eigenlijk blij zijn dat zij niet is meegetrokken in de economische malaise die er speelt . Laat de betrokken hoofdspelers de gifbeker zelf maar leegdrinken. De verliezers zijn uiteindelijk de arme surinamers die over een paar maanden met het wanbeleid mogen afrekenen. Mee eens of niet?


  Maak melding

 42. Armand ken ik vanaf de jaren 90. Ik heb met hem samenwerkt en hij is een hele goede manager. Hij was directeur, minister en daarna ook een eigen bedrijf. Ik had alle vertrouwen in hem. Roemer ken ik ook heel goed, heb ook een tijdje gewerkt in een bedrijf waar hij onderdirecteur was. Dus ik het volste vertrouwen in deze beide heren. Ik heb geen flauw idee waar Hoefdraad is. Zijn baas is wel in het binnenland op Atjoni.


  Maak melding

 43. Ik heb geen flauw idee waar Hoefdraad is.

  Boefie moet sowieso gevonden worden. Het volk wacht op antwoord. Pe a 100 miljoen usd de. Ini suma zaka.


  Maak melding

 44. @Waldo

  Er waren meerdere redenen om Zunder niet te laten aantreden als Governor. Niet de minste was de afwijzing door de Banken.

  Het zich weken later beklagen is een laffe daad van Zunder en vrienden. Zunder die door een bestuurslid van zijn eigen Vakbond als onbekwaam afgeschilderd werd. De actie om Berenstein zijn stem te ontnemen kan niet anders gezien worden als verdeel en heers nu niet meer echt duidelijk is dat niet Berenstein van doorslag gevende waard was.


  Maak melding

 45. @Pico,
  De overheid heeft altijd het mandaat om in het landsbelang op te treden. Dat bepaalde verantwoordelijke personen het hebben nagelaten om niet met de systeembanken te communiceren over het gebruik van de reserves bij de Centrale Bank, kan mijn inziens met onwetendheid te maken hebben. De noodzaak om hierover te communiceren met de systeembanken heeft men geen prioriteit gegeven. Het gebruik van deze gelden moet men dan ook als een lening beschouwen. Deze lening wordt t.z.t. terugbetaald met inkomsten van de staat uit grondstoffen. goud, olie,enz. Diefstal of graaien is gewoon primitief taalgebruik. Mensen met een boze inborst, jaloezie en anderen met een beperkte woordenschat zijn snel geneigd dit soort taalgebruik te gebruiken.

  Jouw uitleg over BTW is heel simpel en ik weet niet wat je daarmee denkt te bewijzen. Ik bezit niet de kennis over de werking van het BTW systeem in Suriname. Hoe het Surinaamse BTW systeem werkt weet ik niet. Ik heb me niet in verdiept. Mijn kennis is voornamelijk gebaseerd op het uitgebreide Nederlandse BTW systeem en het systeem dat men in een aantal andere Europese landen gebruikt. Pico, maar wie ben jij aan wie ik moet bewijzen dat ik gestudeerd heb.Over niveau gesproken. Ik wil helemaal niet opschepperig doen. Het doet me goed dat een vroegere klasgenoot van mij, een persoon waarmee ik vroeger in de klas en op het schoolplein graag uitgebreid over belangrijke onderwerpen mee kon praten, thans president is van de Centrale Bank van Suriname. Pico mijn c.v. ziet er heel goed uit.

  @jojo,
  Het zijn uw woorden dat Doekhie een ongeleide projectiel is. IK noem hem een man met een groot ego. Rachied Doekhie is een man met ontzettend goede kwaliteiten. Vanuit de organisatieleer of de organisatiekunde weet ik dat het voor mensen soms beter is om van plaats/omgeving te veranderen. Misschien is het beter voor Doekhie dat hij op de kandidatenlijst van Paramaribo of elders wordt geplaatst.
  De NDP is een politieke partij die mensen kansen biedt. In bepaalde politieke partijen worden mensen gedirigeerd. Een afwijkende standpunt wordt niet geduld. Deze mensen moeten zich voorgeprogrammeerd gedragen. De NDP is een partij die mensen de vrijheid geeft om zich te ontwikkelen.

  Trouwens de crisis waar Suriname in verzeild was geraakt wordt steeds meer achter ons gelaten. Maar door de huidige corona virus en een terugval op de oliemarkt zullen de effecten ook een beetje voelbaar zijn in Suriname. De hele wereld krijgt er last van, dus ook Suriname. Dat Suriname nog niet helemaal uit de crisis is heeft mede als oorzaak het gebrek aan diversificatie van de Surinaamse economie. Suriname is te afhankelijk van een beperkt aantal exportproducten die ook ” marktgevoelig” zijn.


  Maak melding

 46. De NDP is een partij die mensen de vrijheid geeft om zich te ontwikkelen.

  ——

  Whahahahaha… grootste dictatoriale partij. Alleen maar jaknikkers (lees kontlikkers). Als je niet luistert naar didibri, dan wordt je zonder enige pardon eruit getrapt. Zie vele voorbeelden.


  Maak melding

 47. @ Waldo … als gekooide Papegaai zou je niet misstaan. Je lult in de ruimte.
  Je hebt zgn samengewerkt met Armand. Je hebt ook samengewerkt met Roemer.
  Met wie heb je wel niet samengewerkt.
  Werk je nu ook samen met de Paarse Bandieten.
  Na 25 Mei 2020 …. A KEBA !!!!!! dan ga je eerst snuiven, daarna een definitieve duik nemen
  in de S……Tank van de Bermpartij { de Nationale Dieven Partij }.


  Maak melding

 48. mul 9 maart 2020 at 23:34
  =======
  Als je te lang onder grond in een riool blijft, dan gaan die hersenen van je niet meer goed functioneren. Probeer hulp te zoeken bij een dierenarts. Succes!


  Maak melding

 49. JoJo 9 maart 2020 at 23:04
  @Waldo

  Er waren meerdere redenen om Zunder niet te laten aantreden als Governor. Niet de minste was de afwijzing door de Banken.
  ===/
  Dat waren vooroordelen van de banken en die bestuurslid stelde echt niet zo veel voor. Armand was echt een allrounder met heel kennis en durf.


  Maak melding

 50. Voor mij heeft hij een indrukwekkende staat van dienst waarop menige jaloers zullen.
  @ Werkzaam bij het Planbureau waar hij actief was bij de ‘Welvaartsplanning’ en daarnaast doceerde hij economie aan de Universiteit van Suriname
  @ Minister van Planning en Ontwikkeling
  @ Zunder was oprichter/directeur van Self-Reliance en daarnaast was hij adviseur van diverse ministeries
  @ Gewerkt bij De Nederlandsche Bank
  @ Op de Nederlandse Antillen was hij medeoprichter en directeur was van zowel een schadeverzekeringsbedrijf als een adviesbureau
  Ik ken hem van zijn adviesbureau en mocht ik naast mijn eigen werk ook aan een aantal projecten meehelpen. Die periode zat hij vaak op Curaçao. Ik heb heel veel bewondering voor hem omdat hij een erg ondernemend iemand is! Het maakt voor mij niet uit als iemand anders over hem denkt!


  Maak melding

 51. Haha die rob toch,
  Je hebt een heel andere vorm van humor dan Zwakka. Ook leuk hoor.
  Laten we je posting eens gaan analyseren

  Alinea1
  Mandaat,Onwetenheid, Diefstal /Graaien/ Leningen

  Alinea2
  BTW, Bewijs , CV en vriendjes op het schoolplein

  Alinea 1
  Het mandaat is je gegeven door het volk en je dient te opereren binnen de grenzen, die onder andere door wetgeving is vastgelegd. Wetgeving aan je laars lappen valt niet onder het gegeven mandaat
  Je stelt dat beleidsmakers, in dit specifieke geval de minster van financiën en eventueel een (waarnemend) governor Onwetend zijn geweest met betrekking tot de afspraak die is gemaakt over de Vrijwillige kasreserves.
  Ik schrijf vrijwillig, want naast deze vorm heb je ook nog de verplichte kasreserveregeling die in werking kan treden als de centrale bank de handelsbanken verplicht een deel van hun middelen te laten storten bij de centrale bank.
  Deze was dus vrijwillig
  De afspraak was dat de individuele banken een deel van hun deviezen bij de centrale bank storten en dat de centrale bank deze dollars en euro’s zou beleggen in landen met een A status. Men ging er van uit dat bij de centrale bank meer kennis in huis was.
  Jij stelt nu dat de twee hoogste monetaire autoriteiten onwetendheid kan worden verweten. Zo, zo die durft denk ik. Ze zullen het je niet in dank afnemen. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
  Twee opmerkingen
  – Indien dit inderdaad het geval is dan zijn zij TOTAAL ongeschikt voor hun positie. Als je mijn postings
  in de loop der tijden bekijkt zal je zien dat ik dit vaker heb geschreven.
  – Indien dit niet het geval is, dus er is geen sprake van onwetendheid , dan wisten ze dit dus en hebben
  zij iets gedaan dat in strijd is met de gemaakte overeenkomst. Zoals je natuurlijk weet staat in de wet
  geschreven, wanneer er sprake is van een overeenkomst, wanneer deze rechts(on)geldig is en wat
  gedaan kan worden als een der partijen zich niet houdt aan de gemaakte afspraak.
  Jij koos voor optie 1. Dit impliceert dat zij ONGESCHIKT zijn

  Diefstal/ graaien
  Zodra iemand tegen de wil iets van een ander zich iets toe-eigent als zijnde zijn bezit is er sprake van ontvreemding , in het dagelijks spraakgebruik diefstal .
  Ik gooi er een ander woord tegenaan namelijk graaien. Inderdaad heeft dit voor de massa een betekenis van stelen, wegnemen. Dat jij het woord niet kent in deze hedendaagse en alledaagse betekenis zegt iets over jou en niet over het woord, dan wel het gebruik van het woord
  Echter jij als econoom, met als bijvak bedrijfskunde zou toch moeten weten dat graaien ook een betekenis heeft.
  Twee mogelijkheden
  Je weet het niet; onwetendheid
  Of
  je weet het wel, maar …. Vul maar in
  Graaien: zich op oneerlijke of discutabele wijze verrijken bij de uitoefening van zijn functie
  Zo heb je het toch geleerd tijdens de studie? Jij noemt het
  “ Mensen met een boze inborst, jaloezie en anderen met een beperkte woordenschat zijn snel geneigd dit soort taalgebruik te gebruiken”
  Wederom een klap voor je.

  Je maakt het helemaal bont door het leningen te noemen.
  Och jongen toch. Bij een lening zijn er twee partijen betrokken
  De persoon/instelling die zijn geld uitleent en de persoon/instelling die het geld leent.
  Beide partijen dienen akkoord te gaan met de overeenkomst
  In zo’n overeenkomst moeten bepaalde elementen staan vermeld
  . Het bedrag dat geleend wordt
  . De vergoeding die hier tegenover staat. Ook wel rente genoemd
  . De looptijd van de lening. Wanneer krijgt de lener de beschikking over het geld en
  wanneer dient de aflossing plaats te vinden. Hierbij kan worden afgesproken;
  terugbetaling in een keer, of een periodiek betaling.
  . Onderpand.
  . Handtekening op de laatste bladzijde. Paraaf op iedere pagina van de
  overeenkomst

  Al deze zaken ontbreken. Desalniettemin spreek jij van een lening.
  Ik laat dan buiten beschouwing dat de ministers van mening verschillen over wat gedaan is met het ontvreemde geld. Omdat dit nu, in het kader van wat is een lening, niet relevant is
  Bovendien eisen de banken hun geld en kunnen ze dat NIET krijgen. Wel te zijner tijd. Als enz.
  Ben je helemaal van de pot gerukt jongen

  Alinea 2
  BTW, je begrijpt niet wat ik hiermee wil aantonen. Dan weet ik genoeg.
  Op het VMBO en dit is geen grapje wordt dit zo aan kinderen uitgelegd.
  Zoals ik hier eerder aangaf heb ik af en toe bijlessen gegeven aan kinderen uit mijn buurt.
  Mijn overbuurvrouw, wiens naam ik niet meer ken, ik noem haar maar die lange heeft een dochter die op het VMBO zat en dit meiske heb ik uitgelegd wat “ BTW is aftrekbaar” betekent.
  In mijn posting ging ik iets verder door te stellen dat Chotelal, door zijn producten tegen een lagere prijs te verkopen debet is aan lagere btw-inkomsten voor de staat.
  Verder schrijf je dat je goed op de hoogte bent van de BTW inning en afdracht in Nederland en in de EU.
  Wederom erg vermakelijk.
  Ik had een vriendin, die mij een jaar of 5? geleden vertelde over de wijze van inning, van boekhouding en afdracht binnen de EU. Een ingewikkeld verhaal. Zelf voor haar was het ingewikkeld, terwijl ze heel intelligent is.
  Ik was blij dat we andere dingen konden gaan doen, dan het boring en lastig BTW verhaal. Maar jij bent natuurlijk goed op de hoogte, terwijl een simpel VMBO voorbeeld al te veel was.

  Overigens in het artikel van Biervliet heb ik een tweetal VWO vergelijkingen neergezet en je om antwoord gevraagd. Het betreft de marktvorm oligopoly en dan met name duopoly.
  waterkant.net/suriname/2020/03/06/matige-opkomst-bij-tweede-protestactie-van-biervliet/#comment-1517171

  Om te eindigen met wat kleinere zaken
  Je stelt dat je een mooie cv heb. Ik heb geenszins gezegd noch geschreven dat je cv van een inferieur niveau is. Wel heb ik geschreven dat je ZEKER geen econoom bent
  De fouten die je maakt zijn zo basaal dat geen enkele student economie dit kan zeggen, schrijven of zelf denken.
  Ik ben de beroerdste niet en wil je helpen.
  Mijn kennis van de economie is vooral gelegen in, overheidsfinanciën en het bankwezen.
  Bedrijfskundige/boekhoudkundige zaken van individuele bedrijven daar brand ik mijn vingers niet aan.
  Wellicht dat je hier meer over weet. Echter nu, ik dit schrijf bedenk ik mij dat Bigi Sma vaker heeft aangetoond dat je kennis ruimschoots onvoldoende is. Denk eens terug aan de les – vervangingswaarde- . Ik deed niet mee in deze discussie, omdat ik mijn plaats ken.

  Vriendjes
  Leuk voor je dat je vriendjes hebt die het ver hebben geschopt. Maar wat is de toegevoegde waarde?
  Mijn broers waren veel intelligenter dan ik. Op het schoolplein waren de meeste van mijn vrienden beter dan ik, behalve bij de vakken Engels en Economie en gymnastiek
  Ik had andere dingen aan mijn hoofd., zeg ik maar altijd. Haha.
  Dit zegt niets over ons, allen over hen.

  Ik ben er niet op uit hoor om je onderuit te halen of te kleineren. Ik reageer puur op basis van feiten.
  Nooit op basis van
  Als, ik heb horen zeggen, ik heb een filmpje gezien enz dat is markt- en kroegenpraat.
  De enige film was de film van afgelopen week over Nash. Hij was paranoïde, maar ik herkende dingen die ik geleerd had. Ik vroeg me af of jij dat gevoel ook had en vooral bij welke scenes.


  Maak melding

 52. Kondremangs
  25 mei is er nog niet en de grootste DiDiBri lover robg heeft nu al een definitieve KO. ..bigi mang klap gekregen. …ontmaskert als nep econoom. ….wannabee …voorloper van wat de ndp te wachten staat. …..chapeau @pico. …er wordt gezegd dat je nooit te oud bent om te leren en van verstandige mensen wil ik leren. …..Thanks for the lesson. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 53. Mooie kundige vrouw voor een mooie job. Zoals iemand al heeft aangevoerd hier heeft zij voldoende kennis om haar werk te doen. Go voor the best. Orangemovement.


  Maak melding

 54. @RobG
  Nu schermt u weer met organisatieleer in de casus Doekhi.

  Als u die zou toepassen dan hield u rekening met:
  1>> de kieswet voor dat u oplossingsrichtingen aan draagt. Plaats op lijst Paramaribo is onzin.
  2>> dat politici een basisi hebben in hun partij en dat verstandige partijleiders daarmee rekening houden.
  3>> onvrede en conflicten onder dit soort omstandigheden niet op straat uitgevochten worden.

  U bagatelliseren is nutteloos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.