Brunswijk: ‘Haïtianen in Suriname sluiten zich aan bij ABOP’

31
Brunswijk: 'Haïtianen in Suriname sluiten zich aan bij ABOP'
Ronnie Brunswijk plaatste deze foto met zijn moeder, in verband met de dag van de vrouw vandaag 8 maart.

Ronnie Brunswijk, hier op de foto met zijn moeder in verband met de dag van de vrouw vandaag, richt zich bij de komende verkiezingen op een nieuwe groep in Suriname. De voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) heeft laten weten dat Haïtianen in Suriname zich aansluiten bij ABOP

Mi go in tap wan uitnodiging fu a Haïtiaanse gemeenschap in Wanica.
Ze hebben zich massaal bij de ABOP aangesloten. Ai Wroko
 🖤💛” aldus ‘Bigi Bravo’, die gisteren zijn 59ste verjaardag vierde.

Filmpje van Brunswijk op bezoek bij de Haïtianen:

https://www.facebook.com/RonnieBrunswijk/videos/196339421466904/

31 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Brunswijk: ‘Haïtianen in Suriname sluiten zich aan bij ABOP’

  M.a.w.: Slechts enkele Surinamers van Haïtiaanse afkomst hebben ook de Surinaamse nationaliteit.
  De overige Haïtianen zijn legaal of nog steeds illegaal in Suriname.
  Dus veel stemmen zullen ze echt niet opbrengen voor Ronny Bravo Brunswijk.


  Maak melding

 2. Deze partij heeft met haar huidige lijder net zoveel aanzien als Doekhie bij NDP. ABOP zal integenstelling tot NDP het wel overleven, maar figuren als Bruinswijk moeten geen kans krijgen om iets of iemand te vertegenwoordigen. Ze stellen niet veel voor met hun misdadige verleden en praktijken om op de ruggen van het arme volk zichzelf te verrijken.


  Maak melding

 3. Klunswijk met ze Haitianen wat een lachertje. Stront is die binnenlandmoordenaar. Ego voor geld en goed. Boslandrover verkrachter agressief mannetje.


  Maak melding

 4. Haïtianen hebben geen geloof meer in didibri. Terechte overstap. Trouwens ze zijn ook welkom bij de VHP als ze in welvaart willen leven in Suriname.


  Maak melding

 5. @Mokro
  Brunswijk heeft basis kennis en is een natuurlijke leider. Hij weet wanneer hij hersens van anderen moet inzetten.
  Er is een documentaire hoe hij op zijn concessies law en order handhaaft met een glimlach en een vuist.
  Vergis je niet. Brunswijk heeft de straat academie goed doorlopen en is in wezen een heel wijs selfmade man. Hij heeft heel loyale kennisdragers in zijn partij. De macht van het woord is wat minder maar die weet hij goed in handen te geven van anderen. Denk aan Marius Bee.

  Ik verwacht als factor voor de toekomst dat er veel rondom Brunswijk zal gaan gebeuren en hij met respect met Santohki kan samenwerken net als hij probeerde met Bouterse.


  Maak melding

 6. Hele mooie foto van Ronnie met zijn moeder. Maar ik proef wanhoop bij de oppositieleden, de ene groep wil hun omarmen en wil hun laten aansluiten bij de VHP en de andere groep schelden hem uit. Abob gaat een hele belangrijke rol spelen na 25 mei bij het vormen van een regering. Wordt de derde grote partij in Suriname. Vooral de VHP is daar bij hem aan het slijmen.


  Maak melding

 7. Koos 8 maart 2020 at 18:04
  @Waldo, moet je Doekhie geen bloemetje sturen ?
  =====
  Eind maart ga ik vanuit Paramaribo naar Nickerie en zal onderweg ook een flesje borgoe bij Jogi afgeven. Beide heren kunnen misschien een eigen partij oprichten. De “ouderen partij”.


  Maak melding

 8. Kondremangs
  Ronnie probeert net als zijn voormalige baas DiDiBri op een slinkse wijze aan stemmen te komen. ……vraag ze of ze ons volkslied kennen en de betekenis van onze vlag?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 9. @Waldo
  Doekhie heeft Bouterse een Abrahams de middelvinger getoond. Bouterse komt naar Nickerie om de rangen te sluiten. Binnen een Week veranderd Doekhi de sloten van het NDP centrum en zet de NDP er uit beste Waldo. Niet meer en niet minder.
  Doekhi heeft Bouterse en Abrahams geschoffeerd en dat wordt dikke bonje in de NDP in Nickerie.


  Maak melding

 10. JoJo 8 maart 2020 at 19:11
  @Waldo
  Doekhie heeft Bouterse een Abrahams de middelvinger getoond. Bouterse komt naar Nickerie om de rangen te sluiten. Binnen een Week veranderd Doekhi de sloten van het NDP centrum en zet de NDP er uit beste Waldo. Niet meer en niet minder.
  Doekhi heeft Bouterse en Abrahams geschoffeerd en dat wordt dikke bonje in de NDP in Nickerie.
  =====
  Dus terecht dat hij eruit is gegooid toch. Hij moest allang eruit!


  Maak melding

 11. Brunswijk was ooit een verzetstrijder. Nu is hij boezemvriend van Bouta.
  Wat heeft hij gedaan voor de slachtoffers van het binnenland ?
  Hij is zakenpartner geworden van Bouta, is verwikkeld in drugs en illegale goud- en houthandel.

  De nabestaanden van de Decembermoorden strijden door tot er gerechtigheid komt.

  Brunswijk heeft zichzelf verrijkt en strooit in verkiezingstijd met geld.

  Abop zou een betere partij zijn zonder Brunswijk. O.l.v. Brunswijk zal Abop fraude en corruptie niet kunnen aanpakken.

  Nu zijn partijen als Abop, Bep, Doe, HvB partners van NDP. De meeste ex-NDPers zitten nu bij deze partijen.

  Voor een beter Suriname zijn deze partijen funest.


  Maak melding

 12. Kenmerk van een dictatuur….luister je niet naar de baas, dan wordt je simpel weg eruit getrapt. De meeste kiezen toch om baas zijn kont te likken en een kleine njang te maken. Simpeler ka het niet.


  Maak melding

 13. President veroordeeld voor meervoudige moord,governor centrale bank in de gevangenis,minister van financiën op de vlucht en lid zet regerings partij op straat.Wat een Dalton leven in Sur.


  Maak melding

 14. Vertaal voor die haitianen in het frans “loco lonnie” is geen haar beter dan baby doc of papa doc als ze voor een beter leven waren gevlucht dan kunnen ze alvast inpakken als gekke lonnie ooit aan de macht komt.


  Maak melding

 15. @Jojo: het klopt dat Brunswijk “streetwise” is, maar dat zijn de meeste wakamans ook. Dat hij een verleden heeft spreekt voor zich. Echter, om politiek in het kabinet te kunnen bedrijven moet je net iets meer hebben dan ” de straat academie”. We weten ook dat zelfs professoren zich voor een paar schamele dollars zich lenen om hem de graad van Msc te bezorgen. Hij is niet iemand die ” talk the talk and walk the walk ” kan. Geld verdienen dat kan hij op goes, dat zeg je ook met ern glimlach en de vuist op tafel. Daarmee red je het volk en land niet, maar kan wel arme sloebers aanzetten tot wat van hen verwacht wordt.


  Maak melding

 16. Moet kunnen. Schelden jullie brunsie niet uit want zonder Abop kunnen Vhp en Nps het vergeten. En jullie gaan Presidents post aan Abop geven.
  Dus Vhp en Nps mogen hun monsterverband bij elkaar proberen te harken.
  gemodereerd

 17. Zelfs de regenwormen gaan op de ABOP stemmen. De drugscrimineel en moordenaar van het bos. Ongeschoold, spreekt slecht Nederlands wil president worden? Brunswijk moet ook nog een straf uitzitten in Holland. Hij kan beter zijn soortgenoten terug halen uit onze stad en voorgoed deponeren in de bossen waar zij thuis horen. Vanaf deze gasten luxe hebben ontdekt in de stad lopen zij dagelijks te roven, moorden, stelen, inbraken,drugshandel en de boel te bedriegen. In het bos mag Brunswijk zijn eigen president zijn voor zijn eigen achterban. Deze gasten zijn een ware plaag in ons land. Rioolratten die onverbeterlijk zijn.


  Maak melding

 18. Zolang figuren als Brunswijk en Bouterse de Surinaamse politiek beheersen zal het kommer en kwel blijven. Met Bouterse aan de macht is de ellende meer dan zichtbaar. Ik kan mij niet voorstellen dat Surinamers de leiding van het land zullen toevertrouwen aan de volgende crimineel en zijn horde uit het binnenland .


  Maak melding

 19. Ze mogen zich aansluiten waar en bij wie ze willen dat is hun democratisch recht en jullie ook
  gemodereerd

 20. @Mokro
  Wij zijn het helemaal eens.
  Echter de realiteit is dat Brunswijk door karakter en rijkdom nog jaren een factor zak zijn in de Surinaamse politiek.
  Ik hoop dat hij slim genoeg is zijn zwakke kanten te laten beschermen door de partij


  Maak melding

 21. Deze mensen moeten zich niet bezig houden met bestuurskunde dat is niet hun ding !!!
  Kijk maar naar de profielen van deze mensen, het zijn feestvierders, levensgenieters, ze willen wel de lusten maar niet de lasten. Als deze man president wordt dan kan men de naam van Suriname veranderen in Sugambia !!!!


  Maak melding

 22. @Jojo, dat hoop ik ook, maar dat wil niet zeggen dat hij zijn integriteit, moreel ethisch besef en de veroordelingen kan wegpoetsen. Marionetten in het kabinet en ja knikkers heeft ons alleen maar ellende bezorgd. Deze man heeft veel geld gemaakt en hij schijnt een goede zakenman te zijn. Misschien kan hij de boel aan Marinus Bee overdragen en zich bezighouden met de conclusie van zijn afstudeerscriptie. Kwik is vervuilend en dodelijk, was zijn conclusie. Kijk op uitzending gemist van 8 maart 2020 op BNNVARA, het einde van Amazone en zie wat in het gebied gebeurt alwaar hij ook concessies heeft.


  Maak melding

 23. @ Waldo
  Nadat je ” lik op stuk ” gekregen hebt van verschillende eerbiedwaardige oppositieleden wil je nu doen voorkomen alsof je een neutrale positie inneem. Get lost … een goede raad … meldt je omstreeks 00.00 uur bij de Bosjebrug … ik zal je verder een handje helpen … Oelewapper !!!!!!!!!!


  Maak melding

 24. Kun je nu lekker aan de knopjes draaien.
  Alsof de Haitianen Suriname hebben opgebouwd.
  gemodereerd

 25. Quote; “Haitianen die van plan zijn in ressort Moengo Tapu te komen stemmen zijn gewaarschuwd door ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, als ze durven daar te komen zullen ze met de stok worden geslagen!”

  Na zijn recente zeer domme en zeer gevaarlijke uitspraken aan de vooravond vd verkiezingen zijn alle Haitianen allang bij ABOP vertrokken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.