VIDEO: Lange rij voor goedkope basisgoederen in Suriname

94
VIDEO: Lange rijen voor goedkope basisgoederen in Suriname

Het lijkt wel op een foto uit de jaren tachtig, toen basis goederen enorm schaars waren en op rantsoen te koop werden aangeboden: lange rijen van mensen die dit weekend de zon en regen trotseerden om aan goedkope basisgoederen in Suriname te komen.

De beelden die hieronder te zien zijn, werden afgelopen zaterdag live gemaakt bij de winkel van Chotelal in een zijstraat van de Hendrikstraat. Sommige mensen hebben meer dan vier uur in de rij gestaan om de goedkope producten te bemachtigen.

Een liter zonnebloemolie kost in de gewone Surinaamse winkel 15 SRD, bij Chotelal is dat 6 SRD. Een kilogram knoflook kost 35 SRD elders maar bij Chotelal 6 SRD, zegt een wachtende vrouw tegen Starnieuws.

“Ik weet niet hoe Chotelal in staat is een blik sardine voor SRD 4 te verkopen, maar ik ben blij dat ik voor deze prijs heb kunnen kopen. In een normale winkel zou ik drie maal de prijs betalen” zegt een andere vrouw tegen de nieuwssite.

Bekijk de situatie hieronder:

https://www.instagram.com/p/B9eto2-lORI/?utm_source=ig_web_copy_link


94 REACTIES

 1. Hoe lang kan hij dit volhouden?
  Nou ja, ik zal positief blijven. ik gok 2 uur

  Misschien wil hij dit ook. Alles weg Chotelal weg.

  De Hendrikstraat dus. Verdwaald daar met de auto


  Maak melding

 2. Schandalig en schaamteloze vertoning. Didibri zei….we gaan baggeren, dan bigi boto o kong, dan prijs o zaka. MPP prijs zaka. Teki dja.

  Het volk verdient het zeker niet.
  – geen goedkope 1e basisbehoeften
  – geen vreemde valuta
  – geen gezondheidszorg
  – wel forse koers stijging
  – doorgaan met corruptie. Drey ai
  – soos leugens verkondigen

  Volk van Suriname. Stem bewust, maar zeker niet voor ndp.
  gemodereerd

 3. Liever 2 uren in de rij staan om goederen tegen de kostprijs te kopen dan urenlang staan op nep protest bijeenkomst met een nep figuur en zonder enig resultaat. Uiteindelijk laten deze nep figuren het volk als een baksteen vallen en gaan zij de politiek in voor eigen belang.
  @ Biervliet nep figuur
  @ Reshma nep figuur
  @ Berenstein nep figuur
  @ Wilgo nep figuur
  gemodereerd

 4. Kondremangs
  Hierover sprak Aloemang adhin toen hij zei dat het gestolen geld van de CBS gebruikt was om basislevensbehoeften aan te schaffen. ….inderdaad jaren 80 herleven door toedoen van DiDiBri en zijn boevenbende. ….wegstemmen dat paars bedrog. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA
  gemodereerd

 5. Een idioot zegt nooit dar hij gek is!
  Ooit had deze debiel gezegd dat ouderen plaatst moesten maken voor jongeren!
  En nu?
  gemodereerd

 6. Vandaag 2 uren in de rij staan, morgen 4 uren., volgende week wo dede. Ik vind het zielig voor de mensen die slecht ter been zijn en de opa’s en de oma’s. Maar wellicht is dat het beleid van de ndp. Mek a volk pina no ka.
  gemodereerd

 7. Chodebal verkoopt die eersye levensbehoeften die waren gekocht met het gestolen geld. Na de goedkope gestolen $’s is Chodehlal nu voorzien van goedkope 1e levensbehoeften
  CORUPTIE CORUPTIE CORUPTIE TRALALALA
  gemodereerd

 8. Daarom is het zeer belangrijk om ndp weg te stemmen. Chotelal en Bouta zijn vrienden. Dit is een smerige zet. Hij laat nu de Chinezen vallen. Mensen ga protesteren met Biervliet anders gaan jullie op je eigen blaren zitten. Nu nog paarstoiletpapier verkopen Chotelal dan ben je goed bezig.


  Maak melding

 9. Bij Jahi NV wordt WC papier is usd verkocht tegen een gigantische hoge koers. Mensen wees zuiging….eet minder, dan hoeft je minder naar de WC. Anders jo ka in a ka film.
  gemodereerd

 10. Ze smeren ‘em een voor een.
  Hoefdraad, Chotelal, Doekhi . Ze weten dat de beerput opengaat
  Hoe kan Roemer hier in zijn gestonken?

  Het is te hopen (of niet) dat de betaalde krachten, (namen genoegzaam bekend ) die hier van alles uit de kast trekken om deze horror goed te praten hun geld krijgen.


  Maak melding

 11. 25 mei? no mang a no kang . Deze bom ontploft voor 15 maart. Er is geen geld om de 5000000000000 ambtenaren te betalen. Hey Skipper, werk aan de winkel voor jou. Hoeveel mensen ga je begraven..Pas wel op je hebt concurentie van die baggerschepen

  mnlx.nl/2020/03/07/gevecht-om-wc-papier-door-corona/


  Maak melding

 12. Geen medelijden, het zijn die zelfde mensen die op paars gestemd hebben, zou zeggen, stem weer op ze, misschien ga je dan moeten wachten, totdat ze met een voedselwagen langs komen, waarbij je een bordje eten uit de gaarkeuken kan kopen, in Venezuela, waarbij dit paarse geboefte zo bevriend is, creperen ze ook als ratten.


  Maak melding

 13. Manu, waar is Misikaba gebleven. De man pronkte graag met Dubai. Zie anno 2020, lange rijen voor basisgoederen. Dit zijn Afrikaanse toestanden. Boutetse heeft het volk en land verkracht.


  Maak melding

 14. Sewcharan: “Geen andere keus dan aankloppen bij IMF”

  EINDELIJK iemand die reeel is. De nieuwe regering heeft straks geen opties. Ook zij zullen zaken moeten doen met Mw Lagarde.


  Maak melding

 15. Choitelal kan toch ook buurt pop ups openen en via daar de goederen goedkoop aan de man brengen. Trouwens bij deze handelaar staat men elke dag in de rij voor goederen.

  Verkiezings stunt of niet, het is een verademing voor de mensen met een kleiner budget, want de andere winkels maken het echt bont met hun prijsverhogingen.


  Maak melding

 16. A LIBI KONG TRANGA NOW A LIBI KONG HEBI NOW: MET DANK AAN DEZE INCOMPETENTE KLERELIJERS.

  WEG MET DEZE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA OP 25 MEI.

  DEZE ORGA HEEFT ZICHZELF VERRIJKT OVER DE RUGGEN VAN DEZE SAMENLEVING.


  Maak melding

 17. Volgens waldo is het heel normaal om 2 tot 4 uren in de velle zon in een lange rij te staan voor goedkope levensmiddelen. Mi mars. Dit verdient het volk niet!!!!


  Maak melding

 18. NDP= SRD waardeloos= in de rij staan voor Aloe, pyaach en lesoen. Moreel verval en schaamteloosheid, dat is het droombeeld van meneer Misiekaba. De rest is fake-news. Biervliet bestaat niet, is simpelweg een fatamorgana. Tekort aan basisgoederen en torenhoge prijzen in de winkels idem dito. @ Pico, sommige mensen op dit forum hebben zaagsel in hun cabesa, dus negeren die hap. Ze hebben teveel van al dat gestolen geld gesnoept en als klap op de vuurpijl verkeerde versjes leren zingen, tralala!
  gemodereerd

 19. Koos 8 maart 2020 at 19:29
  Sewcharan: “Geen andere keus dan aankloppen bij IMF”
  ======
  Die mensen van de partij van Sewcharan hebben te lang in de zon gezeten op de stoep bij de PG. Ze hebben allemaal een zonnesteek opgelopen. Die pechtovick gaat in april alles in Suriname plat leggen met 200 demonstranten. Ook zonnesteek gekregen door steeds op de stoep van de PG te gaan zitten. De oranje partij hoeft echt niet bij het IMF aan te kloppen, ze kunnen gewoon op de stoep bij het torentje van Rutte te gaan zitten, met bordjes, help ons aub.
  gemodereerd

 20. Agoetigri 8 maart 2020 at 19:41
  Volgens waldo is het heel normaal om 2 tot 4 uren
  ======
  Je lesst met je neus! Ik heb het onderstaande gezegd:
  “ Liever 2 uren in de rij staan om goederen tegen de kostprijs te kopen dan urenlang staan op nep protest bijeenkomst met een nep figuur en zonder enig resultaat.”
  gemodereerd

 21. @ Koos,

  Inderdaad, dat geschreeuw van die psychopaat Missikaba op de berm,met zijn Dubai, heeft alleen maar averechts gewerkt, deze bezeten duivelsaanbidder met zijn hysterisch gekrijs, en zijn gehuil, is mede veroorzaker, dat de jaren 80 weer herleven, heeft totaal niks betekend voor dit volk, alleen Afrkaanse toestanden, zoals hij ze kent als afstammeling.


  Maak melding

 22. surinamers hebben allen grote mond.alleen bla bla blaa……

  DAAROM WO DEDE NO KA
  gemodereerd

 23. De koers stijgt nu niet meer per dag, maar per uur. Straks per minuut. Who knows. Wat blijft over van dit mooi land. Het volk pina no ke. Laatse kans 25 mei.


  Maak melding

 24. DUBAI….🥳🥳🥳🥳

  200 miljard in de grond…
  800 miljoen vaten olie…
  200 miljoen aan aardappelen en uien, van gejat geld…

  maar toch….
  in de rij staan voor basisgoederen…🖕
  in de rij staan om geld te wisselen…🖕
  in de rij staan om te tanken…🖕
  in de rij staan voor medicijnen…🖕

  Hoefdraad houdt zich schuil ergens in een onbekend land om een vluchtroute voor te bereiden.

  Russische vluchthelicopter staat gereed om de moordveroordeelde TRALALUL te laten ontsnappen.

  FAILED STATE IS NU EEN FEIT !!!!!!!!


  Maak melding

 25. @ waldo
  ik heb met eigen ogen mee gemaakt het ontsteken van de nieuwe flair op Staats Olie. Dat was pas nep. Er kwam na de ontsteking van jouw oppergod alleen maar een vogelnest uit. Dus praat geen onzin over nep


  Maak melding

 26. Dachten jullie dat het volk jullie dit ooit zal vergeven? Wacht maar 25 mei krijgen jullie antwoord. Su is geen Gayana!!
  gemodereerd

 27. Dit is een vorm van witwassen zoals indertijd op Curacao gebeurde door enkele Hindoestanen. Ze verkochten tegen een lage prijs maar de mensen moesten contant betalen. Nederland kwam hen op het spoor en ze werden gearresteerd en alles werd toen geconfisceerd.

  Chotelal zal wel ergens geld binnenkrijgen die hij middels verkoop omzet in wit geld.

  RobG zal wel zeggen dat deze CHotelal heel veel liefde heeft voor Suriname en haar inwoners
  Wellicht zal de koers dalen als Chotelal 300 miljoen aan US$ beschikbaar stelt in zijn Cambio


  Maak melding

 28. Agoetigri 8 maart 2020 at 20:20
  Liever 2 uren in de rij staan om goederen tegen de kostprij
  ======
  dan urenlang staan op een nep protest bijeenkomst met een nep figuur en zonder enig resultaat!

  Je lijkt heel veel op de nep
  schrijver Idris met de nep berichten


  Maak melding

 29. Trouwens….je moet niet 2 uren, maar 4 uren in de hete zon staan voor een goedkope product. En dat is normaal voor een bautist. Whahahahaha


  Maak melding

 30. In 2010 had ik gedacht dat we de rijen eindelijk achter de rug hadden.Mis gedacht.Het beleid van zulke regering is om rijen te vormen.Hoe langer de rijen,hoe belangrijker ze zich voelen.


  Maak melding

 31. Ik zou liever dat doen dan 4 uren naar een nep bijeenkomst gaan zonder enig nut!
  gemodereerd

 32. “Het lijkt wel op een foto uit de jaren tachtig, toen basis goederen enorm schaars waren en op rantsoen te koop werden aangeboden:”

  De eerste zin zegt eigenlijk alles al. De NDP staat voor achteruitgang en wel 40 jaar terug in de tijd. En intussen allemaal niet afgemaakte show-projecten uitvoeren om zo veel mogelijk hun zakken te vullen.
  Lul daar maar overheen!!!


  Maak melding

 33. @Waldosingh

  Ga Bouta en Gilmore helpen de GEROOFDE Miljoenen-
  kasreserves, toebehorend aan het VOLK, terug te storten
  op een BEVEILIGDE BANKREKENING !

  STELLETJE PAARSE DEVIEZENROVERS !
  gemodereerd

 34. @ Waldo Allse is nep Weet je wat nep is: de Flair ontsteken bij Staats Olie in 2013. Er kwam alleen maar een hoop stof uit. Maar het verhogen van het budget was daarvoor niet bedoeld achterlijke paarse strond vlieg.


  Maak melding

 35. Luciën
  8 maart 2020 at 20:33

  Dachten jullie dat het volk jullie dit ooit zal vergeven? Wacht maar 25 mei krijgen jullie antwoord. Su is geen Gayana!!

  ================================

  Dus je hebt de NDP vaarwel gezegd ?


  Maak melding

 36. @Waldo, je geeft alleen af op de oppositie en Nederland. Wat is volgens jouw dan de oplossing om uit deze crises te komen ?
  Feit is dat 10 jaar Bouterse het land niks heeft gebracht.


  Maak melding

 37. Welkom in de Dubai waar Chotelaar burgemeester is. De trein moet je er voorlopig nog bij denken.

  Wat zei Vp Ashwin Aloedin ? Er is voor 200 miljoen basisgoederen gekocht ?

  De CBvS en andere banken hebben een zeer groot probleem. Ze zijn allemaal op de een of andere manier betrokken bij money laundering.
  De directies hebben geen andere mogelijkheid dan open kaart spelen of medeplichtig zijn.

  Is Hoefdraad al terug ? Of zit hij nu in Brazilie ?


  Maak melding

 38. Mensen weten dat zo’n ndp subsidie van korte duur is…. Een verkiezingsstunt…Het kasreserve van de CBS wordt gebruikt….. dit terwijl. . Van Trikt aan het altaar vastgebonden zit te Santo Boma… Let op lange rijen wijsen naar een beperkt aantal producten… Mensen wees alert en geniet van je eigen kasreserve..


  Maak melding

 39. Mensen niet zeuren nog 5 jaar dan is het helemaal uit de asbak eten, waar blijven de hollikkers van DDB ??? Zoals RobGay Damsco en de andere hollikkers van DDB, die klagen niet ze hebben al een buffer opgebouwd. Als hun baas niet meer is, dan zitten ze al goed in de slappe was, stelletje profiteurs en reet kevers !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 40. Wat maakt deze regering niet kapot,in het binnenland vergiftigd de regering de binnenland bewoners met kwik.
  Ze mogen niet zelf beschikken over hun grond rijkdommen.
  Hun eerste levensbehoeften van eiwitten (visser) kunnen ze niet meer eten.

  Aan de anders kant plukken de Chinesen binnenland kaal waar geen publiek mag komen waarnemen.

  Big up nog 5 jaar NDP ze doen het geweldig,ze gaan de dombo nog verkopen,net als wat de Ghanese koningen deden eeuwen terug.
  Love you Surinam people


  Maak melding

 41. Kennelijk heeft deze gast net als de goedkope US dollars ook subsidie van bouta gekregen om deze goederen goedkoop te kunnen verkopen…..en natuurlijk is ook dit geld afkomstig uit de gestolen 100 miljoen US spaargelden!!!


  Maak melding

 42. Waldo de grootste nepfiguur is er niet 1 maar het hele zooitje NDP kijk zelf hoe het volk eronder lijdt behalve jij met je zakkenvullende vrienden corruptie en moorden cocaine en verkrachtingen.
  gemodereerd

 43. Frantz je lult ik kom net terug uit India, je ziet geen lange rijen voor basis goederen. Ga je zelf ontwikkelen de KLM vliegt dagelijks van Amsterdam naar Delhi als je je het kan veroorloven want met de bijstand rondkomen is moeilijk.


  Maak melding

 44. Aan de ene kant ben ik ontzettend blij dat deze zaken nu gebeuren. Omdat het voor de ouderen een stukje makkelijker maakt om de jongeren zowel de first and seconden foters te overtuigen waarom ze niet voor deze PAARSE DIEREN moeten stemmen. Want 30 tot 35 jaren terug waren deze jeugdigen niet geboren. Dus a no ben sab’ sang ben p’sa a ten dati, a no ben sab’ a pina ten.
  En nu deze jongeren het zelf hebben moge mee maken en ervaren, dan denk ik dat ze nu bewuster zijn gaan worden waarom ze liever niet voor deze PAARSE DIEREN moeten gaan stemmen.
  Dus zoals een van die ZIENDE BLINDE GEINVECTEERDE PAARSE VIRUS zei; liever 2uren in de rij staan, dan 2 uren gaan staan bij die neppe protest.
  Dus van mij part kunne ze 6 to t8 uren in de rij staan om aan stukje ei, aardappel, uien, etc., etc te kunnen bemachtigen.
  Want men zeg ala ogri, ey tjar wan bun.
  En a bun dati na a PAARSE VIRUS moet op 25mei uitgeroeid worden.

  GOD LOVE SU💪💪💪💪


  Maak melding

 45. Agoetigri 8 maart 2020 at 18:22
  Schandalig en schaamteloze vertoning. Didibri zei….we gaan baggeren, dan bigi boto o kong, dan prijs o zaka. MPP prijs zaka. Teki dja.

  Na so a tori de !


  Maak melding

 46. Kondremangs
  Het lied dat tijdens het wachten wordt afgespeeld is :BOUTA NJANG A MONI …..
  En lieve mensen. ..niet teveel aandacht aan @waldo alias Lawpi 2. …..die roept net als DiDiBri. …TRALALA. ……ik ben geen vhp-er. .maar ik adviseer u om te kijken naar SRANANG SAN E PSA. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 47. want het kan niet zo zijn terwijl jij als vader en hoofd van het gezin met 3,4 of 5 kinderen en je verdiend al niet zo geweldig, je zoveel dure spullen, allernieuwste Ford ranger koopt, enz. Foe sori sma tak, jeh kan bai wang geweldig wagi. En daarna geen geld meer hebt om aan je basis levens behoefte niet meer kan voorzien. Midden van de maand da jeh skeer, en wanneer banden verwisseld moeten worden, kan je dat niet.

  Het is ronduit ONKAN!!!!!


  Maak melding

 48. Stel een landbouwer: 2x 4 uren in de rij staan voor een goedkoop product betekent 2x 4 uur geen werk…geen loon. Maar volgens waldo is het normaalste zaak van de wereld om een dag in de rij te staan. Whahahahaha…..je Kiri mi nou.


  Maak melding

 49. Koos 8 maart 2020 at 21:33
  @Waldo, je geeft alleen af op de oppositie en Nederland. Wat is volgens jouw dan de oplossing om uit deze crises te komen ?
  Feit is dat 10 jaar Bouterse het land niks heeft gebracht.
  =======
  Dat geen enkele partij een meerderheid heeft van meer dan 26 zetels. Ik heb liever dat er helemaal geen grote partijen zijn in Suriname. Politieke veld moet goed verdeeld zijn in Suriname. Ik heb liever een regering uit meerdere partijen en dat het gehele volk van Suriname erin vertegenwoordigt is. Ik heb liever dat er goed samengewerkt wordt met elkaar.
  Als partijen meer in evenwicht zijn kunnen ze elkaar beter controleren.

  Dit zal de basis moeten zijn voor een nieuwe regering. Suriname heeft genoeg potentie in huis om uit een crisis te komen. Maar 1 enkele partij gaat dat nooit alleen kunnen doen en gaat gauw in corruptie vervallen.

  Met jou laatste zin ben ik er niet helemaal eens. In 2015, 2016 en 2017 zijn crisisjaren geweest, waarbij de inkomsten bijna gehalveerd zijn geworden. Maar ondanks dat heeft de huidige regering te veel willen doen welke niet gelijk nodig waren. Stuwdam hoefde van mij nog niet overgenomen te worden. Dat geld meer dan $ 100 mln kon als reserve aangehouden worden. De kasreseve van de banken is volgens mij in de consumptieve sfeer beland en valuta interventie. Dus meer dan $ 100 mln. Dat baggeren is ook geen prioriteit op dit moment. Dit hoefde de huidige regering nog niet te doen. Zo zijn er een aantal zaken die geen prioriteit hadden maar toch zijn of worden uitgevoerd. Niet dat ze niet nodig zijn, maar de timing is niet goed. Is een klassieke fout van een regering om ipv rechtstreeks iets te doen voor het volk, men met grote projecten bezig is gaan houden welke pas op langere termijn iets gaat opleveren.

  En waarom ik kritiek heb op de oppositie is omdat ik nog geen echte oplossing voor ogen heb, dat durven ze ook nog niet te zeggen. Meer exporteren, belastinghervorming, afslanken ambtenarenapparaat, afschaffing subsidie. Dat durven zij niet te zeggen. Dat zijn impopulaire maatregelen. Maar je moet het wel zeggen aan het volk.

  En kritiek op Nederland, omdat zij onterecht € 19 miljoen hebben achtergehouden. Dat geld is van Suriname. Is misbruik maken van je macht. Het lijkt net als een klein jongetje een ijsje eet en een oudere en sterkere hem dat afpakt.


  Maak melding

 50. Agoetigri 8 maart 2020 at 22:46
  Stel een landbouwer: 2x 4 uren in de rij staan voor een goedkoop product betekent 2x 4 uur geen werk…geen loon. Maar volgens waldo is het normaalste zaak van de wereld om een dag in de rij te staan. Whahahahaha…..je Kiri mi nou
  ====
  Ik zou liever dat doen dan 4 uren naar een nep bijeenkomst gaan zonder enig nut.


  Maak melding

 51. Zo en nu is het wachten op fam ruzie want men verwacht weer dozen uit Ned en men vergeet dat die ook hoge vaste lasten hebben. Het herleeft zich, wanneer houdt dit een keer op. Vreselijk!!!!!!! Geen woorden meer voor.


  Maak melding

 52. Ik zou liever dat doen dan meer dan 4 uren naar een nep bijeenkomst gaan zonder enig nut. 200 x 4 uren verloren tijd. Dat is normaal voor de oppositie. En voor eigen belang anderen misbruiken is ook normaal voor de oppositie!


  Maak melding

 53. @Bigi Sma,
  De ondernemer Chotelal is geen dief van zijn eigen portemonnee. Als hij het kan kunnen anderen het ook. De koers wordt bewust hoog gehouden om politiek te bedrijven en om ondernemers te spekken. Maar het zijn met name de arme mensen die niets te verliezen hebben die goedkoop kunnen inkopen bij Chotelal. De VHP en NPS hebben zich nooit bekommerd om deze doelgroep die ze wel als stemvee kunnen gebruiken. De huidige koers is irreëel omdat met de hoogte van de koers niet de werkelijke behoefte reflecteert aan investeringen die nodig zijn in de productieve sector. M.a.w. men heeft de valuta nodig om handelswaar, dus consumptiegoederen in het buitenland te kopen. Men koopt geen machines in het buitenland om de productie op te voeren. Het zijn met name de handelaren die onderdak hebben bij de VHP die goedkoop in het buitenland consumptiegoederen kopen om vervolgens deze goederen met een winstmarge van 500 tot 100 % door te verkopen aan de consument.


  Maak melding

 54. Maar mensen hou toch Tjodelal houdt van ons. Eerst USD en nu voedsel. Kijk dat heet nu voedselschuur.
  gemodereerd

 55. Onmogelijk dat koers door oppositie hoog wordt gehouden. Ik zou eerder zeggen door de coalitie. Zij hebben de macht en kunnen maatregelen nemen. Maar zoals overal wordt de koers bepaald door vraag en aanbod. Bij schaarste gaat het sowieso als een raket omhoog. De schaarste is een creatie van wanbeleid en corruptie. Niemand vertrouwd de boevenbende nog. Nationaal als internationaal.


  Maak melding

 56. Dezelfde mensen gaan elke dag nr chottelal. Hindustanen en javanen met groepen van 5.wat doe je met zoveel aardappelen, uien , olie , knoflook???
  Dan verkoop je het toch.
  Nu gaan ze niet meer naar cambio. Je moet bewijs hebben waarvoor je de $ gaat gebruiken. Dus geen kopen en weer wisselen elders.
  gemodereerd

 57. Hier speelt hebzucht een grote rol. JAHI moet zn toiletpapier zelf gebruiken. Rotzooi verkopen ze. Hun zinkplaten roesten binnen 10 maanden. Vervloektelingen zijn het.
  gemodereerd

 58. In feite staan ze uren in de lange rijen, om hun eigen spullen te kopen. Want die spullen zijn met hun spaargelden aangekocht.
  Die spaargelden werden door de regering van de Centrale Bank geroofd enkele maanden gelee.


  Maak melding

 59. Het schoferen van het volk begint al in de dna door de voorzitter, wat is uw punt van orde, wat is uw punt van orde, en zo word er onder het mom van schijn democratie het volk van Surinaame beroofd, ze moeten zich allemaal verantwoorden na de verkiezingen, de manschappen staan reeds paraat, om deze ratten die hebben gestolen van het volk op te ruimen middels zuivering met aka-47.
  gemodereerd

 60. Bij deze roep ik de fraudeurs op zich vrijwillig te melden, let wel nu kan het nog na de verkiezingen wordt er opgetreden
  Verkassen in het buitenland bij bevriende boeven natie zal u niet redden we komen u ook daar netjes op halen.
  gemodereerd

 61. Hahahahaha, jullie wilde nog 5 jaren NDP. Dus niet klagen maar dragen en als jullie willen, gaan jullie voor nog 5, de top van NDP eet zeer goed elke dag vlees waaronder karbonade, steek, lamsbouten en niet te vergeten de kippenbouten hmmmm lekker eten ze.

  En houden ze jullie tevreden met 2 blikken sardien en 2 liter olie die je kan kopen bij Chotelal.
  voor een zacht prijsje. Is dit dan ontwikkeling of de Dubai die jullie willen.


  Maak melding

 62. RobG 8 maart 2020 at 23:13
  @Bigi Sma,
  De ondernemer Chotelal is geen dief van zijn eigen portemonnee. Als hij het kan kunnen anderen het ook. De huidige koers is irreëel omdat met de hoogte van de koers niet de werkelijke behoefte reflecteert aan investeringen die nodig zijn in de productieve sector. M.a.w. men heeft de valuta nodig om handelswaar, dus consumptiegoederen in het buitenland te kopen.
  Het zijn met name de handelaren die onderdak hebben bij de VHP die goedkoop in het buitenland consumptiegoederen kopen om vervolgens deze goederen met een winstmarge van 500 tot 100 % door te verkopen aan de consument.

  RobG
  Gut gut gut wat riekt het naar een stinkende … zodra jij aan het schrijven slaat.
  Zoals ik aangaf wisselt mijn zwager bij de Cambio
  Vervolgens stort hij de aangekoste US$ op zijn valutarekening
  Vervolgens betaald hij de rekeningen van zijn leveranciers.
  En ja een groot deel is voor consumptief gebruik want de overheid heeft geen valuta om voor hem te wisselen om zij schulden te voldoen. Ook de burger wiens kinderen in het buitenland studeren hebben valuta nodig. Dus hoezo alleen consumptieve goederen dinkie noh RobG

  Als de regering 100 miljoen “steelt / leent van de burgers om uiren en knoflook en andere basisgoederen te kopen (de woorden van Abdoel en Bouva en Bouterse en Abrahams) waar heb jij het dan over? Over investeringen Aha ja zeker omdat ze ook goud hebbe opgekocht?

  De arme mensen leven van dag tot dag en hebben de basisgoederen nodig. Want een graafmachine en een schofel en al die investeringen gedaan door de Chinezen leveren Suriname geen inkomstenop
  Al die investeringen van IAM Gold en Newmont levert Suriname jammer genoeg geen inkomen op eerder een fiscaal voordeel die de regering deze bedrijven heeft gegeven om zicht te vestigen in Suriname.

  RobG
  Hier zie ik dan weer bevestigd dat jij toch wel de pseudo econoom bent die ik anderhalf jaar geleden heb ontmaskert maar ook anderen zoals Pico en Jojo en John etc hebben jou ontmaskert.

  Dus RobG
  Chotelal is en blijft in deze een dief van zijn eigen zak wel of niet ter favoure van anderen want wie zomaar zijn geld weggeeft aan de mofina wangs heeft het of gestolen van anderen (Robin Hood) of hij heeft dit van anderen ontvangen (Hoefdraad) om een aktie mee te beginnen


  Maak melding

 63. kan je na gaan wat 1 man kan doen met een land.
  mensen die hem helpen om aan de macht te blijven,zijn net zo schuldig of nog erger.
  na de verkiezingen,allen opsluiten
  geen uitzonderlingen nalaten.


  Maak melding

 64. Rob, ik heb je dacht ik al gewezen op de fouten die je maakt in je posting.
  Misschien dat je het nog steeds niet begrijpt. In dat geval wil ik je adviseren mijn posting nogmaals te lezen. Kort gezegd: Importen zijn inkomensafhankelijk. Neemt het inkomen niet toe dan nemen ook de niet toe.
  Ga eerst eens rustig lezen. pak pen en papier en schrijf en lees nogmaals

  Als je reageert op Bigi Sma kan je misschien ook ook reageren op mijn vraag
  waterkant.net/suriname/2020/03/06/matige-opkomst-bij-tweede-protestactie-van-biervliet/#comment-1517171

  Hey Bigi Sma
  jaren geleden was ik op een feestje. Volgens mij was het jouw feest. Ik vroeg aan je neef D uit G
  wie zijn die meisjes die zo lovend over hem spreken. Ik kreeg te horen dat het werknemers van je waren.
  Ze staken de loftrompet over hun accountant. Was jij die persoon.
  Je woonde vroeger in het midden van het land en je hebt je huis voor een schappelijk bedrag verkocht aan L en G. Althans dat zei je zus L

  Misschien is deze Chotelal inderdaad geen dief van zijn eigen portemonnee.
  Die man wil misschien coûte que coûte zijn producten verkopen en hem daarna smeren, net als Hoefdraad.


  Maak melding

 65. Pico
  Ik heb Peter niet ontmoet omdat hij in het buitenland vertoefde.
  Ik weet nog steeds niet wie je bent en ik ben nog steeds mijn koppie aan het kraken maar er komt niets zinnigs uit dat mij op jou spoor kan brengen.
  Ik zal je opmerkingen beantwoorden:
  Ja je hebt met al je aanwijzingen gelijk en ja ik woonde in het midden van het land. en ja L en G heb ik inderdaad het huis verkocht. En ja ik denk dat het mijn feestje was welke als een verrassingsfeestje kreeg van mijn echtgenote.
  Ik speel heel heel vaak met mijn kleinkinderen “ik heb een dier in mijn hoofd” en je mag 1 vraag stellen om het dier te raden.
  Als je het niet meer weet vraag je om een hint.
  Boi geef me een hint. Want yu e kier mi.
  Wat een geheugen heb je kerel.
  Give me a hint Pico. Geef je initialen door


  Maak melding

 66. Pico
  Ai boi ja ik was die persoon en Duit G is inderdaad mijn neef. Ik heb me nu bloot gegeven en nu weet je dus wie ik ben en dus geen onbekende meer voor je.
  Hou mijn cover voor jezelf
  Vraag mij nog steeds af “wie heeft jou uitgenodigd dan?” want ik heb dat niet gedaan dat hebben mijn vrouw en 2 zonen en zussen en broers gedaan.
  Welke van mijn broers of zussen ken je?


  Maak melding

 67. Probeer zo min mogelijk brood zelf te bakken….bloem met melk . Beetje zout….gist…in de oven doen…klaar is Kees….als geen oven heb …kun je de kamer van je zus als oven gebruiken…vuurtje erbij …klar is Kees……..( Draaiboek van een peroman ( voor domme mensen die niet begrijpen….peroman is een beroep voor gestoorde mensen….! Als je geen melk heb..knijpt de borst en van je moeder….bescherm je hoofd als je een pakslaag krijgt . ! Groet
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.