zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWisselkoersen US dollar en euro verder gestegen in Suriname

Wisselkoersen US dollar en euro verder gestegen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Er moet in Suriname steeds meer worden neergeteld voor vreemde valuta. De US dollar en euro wisselkoersen in het land zijn gisteren verder de lucht ingegaan. De cambiokoers voor de aankoop van USD bedroeg gisteren tussen SRD 10.25 en 10.50 en werd tussen de SRD 11.00 en 11.25 verkocht. De euro werd tussen SRD 10.50 en 11.00 aangekocht en tussen de 11.25 en 11.40 verkocht.

De perikelen rondom de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hebben de koersen sinds de laatste week van januari langzamerhand verder doen stijgen. Als gevolg daarvan blijven de prijzen van goederen en diensten ook maar stijgen. Volgens verschillende economen stijgen de koersen nu weer vanwege de recente ontwikkelingen bij de moederbank.

De CBvS is afgelopen week onder nog grotere druk komen te staan, nadat de Federal Reserve Bank of New York (Fed) besloten heeft om voorlopig geen cash US dollars meer te leveren aan de Surinaamse moederbank. Dit omdat de CBvS zich niet heeft gehouden aan de strenge voorwaarden die gesteld waren door de Amerikaanse centrale bank.

De Fed is niet blij met het feit dat de dollars bij cambio’s, waaronder die van Chotelal (City Cambio), zijn terechtgekomen. Volgens de Amerikaanse centrale bank ontstaat zo namelijk het gevaar van money laundering. De cash dollars moesten volgens de Fed via de commerciële banken worden verstrekt en niet via cambio’s.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

64 REACTIES
 1. De commerciële banken gijzelen het geld van klanten. Je mag maar een zeer beperkt bedrag opnemen.


  gemodereerd
 2. Cambio’s hadden het nooit en nogmaals nooit in hun handen moeten krijgen nogmaals oprotten met al die Cambio’s in Suriname 🇸🇷 ze maken het land gewoon kapot deze Regering had al lang en de vorige regering ook moeten kappen met deze Cambio’s. En wat krijg je nu zulke praktijken. Ze hadden gewoon een koers moeten houden want ze zijn gewoon een grenswisselkantoor meer niet , meer er spelen meer dingen , waar aan ze niks hebben gedaan en dat is Eigenbelangen, van zowel de coalitie als de oppositie.


  gemodereerd
 3. Op weg naar 1 op 15 voor de USD voor de verkiezingen.

  AAN ALLE KUMAKOISI LOVERS: JULLIE CRIMINELE MESSIAS VOERT EEN PRUDENT ECONOMISCH BELEID.

  WE GAAN VOOR NOG 5 SUMA DE EENS NANGA MI.


  Maak melding
 4. Waldo gaat alle arme mensen helpen in Suriname. The super man 🤪


  gemodereerd
 5. Ik scheld niet zomaar UIT, maar dit is verdommelijk fuck dup van Bouterse!! De druk in de ketel is niet te houden, beweerde Roemer nog dat het niet waar was en wel nu dan : bingo !!!
  En wie zullen eronder lijden en wie gaan met de breedste kanten van hun smoelen lachen . De 30.000 aanhangers van Bouterse “gefeliciteerd “ komen jullie niet bij mij roven en stelen , want ik schiet jullie aan gort . Zo moet ik het stellen .


  gemodereerd
 6. Let the games begin. We can do the job. Knappe economen en deskundigen bij paars. Leendert start your engine. Op naar Zanderij. Lets fly again.


  Maak melding
 7. NDP heeft visie daarom gaat de koers om hoog in 10 jaren is de koers nooit naar beneden gegaan .

  Adboel heeft de zeg dat hij een wet gaat maken zo dat de koers nooit naar boven macht gaan .


  Maak melding
 8. Nog 5 voor de ongeschoolde,dit krijg je, als je de het toe vertrouwt aan boeven en manipuleren


  gemodereerd
 9. Die Roemer heeft er ook weinig verstand van … i.p.v. dat hij deze regering maant om de uitgaven te minderen durft hij dat wel te zeggen tegen het volk. Ook geeft hij de schuld aan de Cambio’s kennelijk weet hij niets over fundamentele economische wetten … als er veel vraag is en weinig aanbod, gaat men vanzelf hoger bieden om het produkt te verkrijgen.

  Overigens noemt men afbraak en vernietiging van de economie van Suriname het voeren van prudent beleid, zoals Proeve, Hoefdraad en grote vernietiger Bouterse zo graag willen.

  Al deze NDP mensen die vinden dat het nu zo goed gaat met de economie van Suriname, moeten dan toch wel lyrisch en compleet enthousiast zijn over het toen gevoerde beleid door de heer Venetiaan.


  Maak melding
 10. De koersen stijgen door. Volgens Bouterse is dat tijdelijk en zal Roemer even met de Fed gaan praten om de dollarzendingen te hervatten. Wat een simpele gek. In de financiële wereld is je partners belazeren een doodzonde. Dollars van de FED kunnen ze vergeten.

  Tijdens Vene schreeuwden Bouterse , Simons en de NDP top vanaf de berm dat stabiliteit niet te eten was. Nu proberen ze uit alle macht stabiliteit op te leggen maar zonder succes want ze hebben de middelen om stabiliteit te bereiken geroofd , gestolen en ondoelmatig besteed. De realiteit dringt zich nu aan ze op dat zonder stabiliteit er niets te eten overblijft voor werknemers en gepensioneerden. Die groepen krijgen het steeds moeilijker. De jaren 80 en 90 herhalen zich want ook nu zijn grote groepen door deze regering veroordeeld tot de bedelstaf.

  Lachwekkende maatregelen zoals een initiatief wetsvoorstel om de valutakoersen te beheersen hebben in de praktijk bewezen alleen maar averechts te werken omdat het aanbod van dollars en euro’s helemaal wegvalt. De verwachting is nu dat de koersen verder zullen stijgen omdat het aanbod is weggevallen en de CbvS geen mogelijkheden heeft om het aanbod te vergroten terwijl de vraag stijgt.

  Op 25 miei heeft het Surinaamse volk de mogelijkheid om deze nachtmerrie regering naar huis te sturen. Doe dat!!!


  Maak melding
 11. Door schade en schande word men wijs.De vehogingen hebben zo ook hun voordeel.De boodschap van Bob Marley TOTAL DISTRUCTION IS THE ONLY SOLUTION!Domme mensen moet je laten voelen anders snappen ze het niet.


  Maak melding
 12. @James: Natuurlijk legt Roemer TERECHT de schuld bij de Cambio’s!! Echter moet hij een stap verder gaan en het volk de ogen openen en de VHP als de echte aanstichter van deze koersopdrijvingen durven aanwijzen! Maar natuurlijk moet hij daar voorzichtig mee zijn, want nu al roept de VHP dat hij politiek bezig is, ze voelen natuurlijk nattigheid! Het doel van de VHP is een devaluatie van de SRD voor de verkiezingen om dat dan weer in de schoenen van de huidige regering te schuiven. Dit scenario is door Robby Makka al uiteen gezet bij Radio UJALAH! Hij heeft daar zijn werkelijke gezicht getoond, zo etnisch als maar kan!! Maar je moet er natuurlijk ook van uit gaan dat steeds meer maskers afgedaan zullen worden naarmate de verkiezingen naderen want het is voor de VHP zoals ik het al vaker heb gezegd, erop of eronder. Komen ze nu niet aan de (olie)macht, dan is het afgelopen voor deze etnische partij.


  gemodereerd
 13. Jullie hebben zoveel te lullen. Maar die fucking vip kaarten van 300.-usd kunnen jullie Surinamers wel betalen voor een gekke show. Dure waves en pruiken kan men wel kopen. Bouta je kan nog voor 20 gaan.


  gemodereerd
 14. Kom op mensen heerlijk je spaar geld inleveren en wisselen met hoge koers
  en heerlijk rustig der na genieten
  en geld is zo op


  Maak melding
 15. We gaan voor nog 5???!!!!!!!!!
  Mijn MARS, hoor!!!!!!!!!!!!!!!!
  De drie 3grootste boosdoeners van deze Financial destruction is op de eerste plaats is abboel door met een initiatiefwet te komen om boefdraad niet alleem meer leenruimte te geven, ook ongestraft met TWK te gaan lenen, daarna heb je de boefdraad die de hele wereld rondreist om te BEDELEN met onze geld, en at last but not least de eindverantwoordelijk is de Tralala man en niemand anders dan boutako!!!

  Na 25mei moeten al deze gasten opsluiten door dezelfde wet te veranderen in de oude vorm en ook met TWK. En niet alleen opsluiten, ook in beslag legging van alle goederen. KAALPLUKKEN DIE HANDEL!!!!


  Maak melding
 16. De komende 100 jaar blijft het nog een “rommeltje” in Suriname . Mooi land ,ligt helaas in Zuid-Amerika waar nog geen een land zich heeft bevrijd van het verleden .Sterkte !


  gemodereerd
 17. De NDP zal weer de VHP de schuld geven. NDP is kampioen om iemand anders de schuld te geven.


  gemodereerd
 18. Banken zijn in een impasse beland en kunnen weinig doen zolang er geen orde op zaken worden gesteld. Strafrechtelijke vervolging is onontkoombaar.

  De markt / de straat bepaalt nu de koers van de SRD. En dit is niet de schuld van de cambio’s maar voor de volle 100 % te wijten aan de NDP regering.

  De handel en het leven gaan door. Om dit ordelijk en fatsoenlijk te houden is het nu een noodzaak dat deze criminele organisatie wordt ontmanteld en wordt vervolgd.

  Roemer moet geen politiek bedrijven maar zorgen voor een gezonde administratie in het bankwezen.


  Maak melding
 19. @Lucien,

  Je hebt LEF om je KUMAKOISI GEZICHT hier te laten zien: De koers gaat richting de 15 voor de USD.

  Dit alles hebben we te danken aan de incompetente TRALALA PLEESIDENT van jou.

  De nieuwe Governor gaat geen MOER kunnen uitrichten. Centrale Bank van Suriname is SKEER: Betekent geen dekking meer om de SRD te ondersteunen.

  Ga weg hoor KUMAKOISI LOVER LUCIEN.

  JIJ BENT EEN ANTI SURINAMER: JE HOUDT VAN EEN RAMPENPLAN TEVENS EEN VEROORDEELDE MOORDENAAR.


  Maak melding
 20. @lucien
  Natuurlijk is het weer de schuld van de VHP.
  En anders is t nederland of buitenlandse machten. Zeker ook last v t A No Mie syndroom? Nooit de hand in eigen boezem steken, t is altijd de schuld v een ander.
  Zo ook Carifesta, naschoolse opvang, torenhoge schuldenlast , gestolen kastreserve etc etc.
  Wel paarse rioolrat 1 advies kruip terug in t gat waar je bent uitgekropen.


  gemodereerd
 21. Allemaal schuld van de rijke mensen binnen de oppositie! Zij werken steeds tegen met alle beschikbare middelen, valuta, media, vakbond, kerk etc. alleen maar tegenwerking! Alle beschikbare valuta worden door deze aasgieren opgekocht! Gewoon opsluiten deze gasten! Law & Order!


  Maak melding
 22. @lucien & waldo
  Tuurlijk is t weer de schuld v d VHP of oppositie. O ja ook v d witte man a d Noordzee of buitenlandse krachten.
  Zeker ook Carifesta, naschoolse opvang, torenhoge schuldenlast, en gestolen kasreserves etc etc .
  Nooit de hand in eigen boezem steken.
  Het bekende A No Mie syndroom.
  Jullie paarse rioolratten kruipen jullie terug in t gat waaruit jullie kome.


  gemodereerd
 23. Allemaal schuld van de rijke mensen binnen de oppositie! Zij werken steeds tegen met alle beschikbare middelen, valuta, media, vakbond, kerk etc. alleen maar tegenwerking! Alle beschikbare valuta worden door deze aasgieren opgekocht! Gewoon opsluiten deze gasten! Law & Order!

  Als dat wat bovenstaande wordt beweerd allemaal waar is, en men ziet dat, en men weet dat, waarom treedt men dan niet op, waarom blijf de maatregelen dan uit. Dan wil dus dat zeggen dat men willens en wetens meewerkt, terwijl je alle macht in handen hebt om te handelen en de kleine man te beschermen.
  That means you can not do the job to protect the poor people. And that means you can take your budle and go home!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 24. Lekker laten stijgen. Over een week kom ik op vakantie. Ik ga genietennnnnnnn
  ===============
  HAHA, zie je wie allemaal gebruik maken van de koersstijging, honderdduizenden uitgeweken na 1975 door wanbeleid van de NPS en door geen visie van de VHP! Vandaag de dag zitten deze broeders gedwongen in de kou binnenshuis. In Suriname zouden ze in hun hangmat een parbo bier kunnen drinken en genieten van het prachtige binnenland van het tropische oerwoud, watervallen en soela’s . Geld en gezondheidszorg is wel goed geregeld in Nederland, maar ze hebben toch heel veel heimwee! Welkom in Suriname mensen en neem heel veel euro en dollar mee!


  Maak melding
 25. @Waldo
  “Alle beschikbare valuta worden door deze aasgieren opgekocht! Gewoon opsluiten deze gasten! Law & Order!”

  Bouterse heeft in 2010 belooft al dat soort mensen op te sluiten, De helft van de VHP had een toekomst achter de tralies in het vooruitzicht.

  Hij had de regeermacht en alle ambtenaren om te bewijzen wat hoe ze allemaal gefraudeerd hadden en zich zelf verrijkt etc. . Er is nog niemand in staat van beschuldiging gesteld. Ondertussen liggen er wel heel wat fraude dossiers over deze regering van CLAD bij justitie die door de regering tegengewerkt worden.

  De regering bewijst het niet te kunnen.
  If you cannot stand the heat, stay out of the kitchen. beste Waldo.

  Het is triest maar deze regering heeft onder tussen alle verworven heden van Venetiaan en co afgebroken.

  Zelfs als je bij het NII kijkt kun je zien dat deze regering alles aan elkaar liegt wat er te liegen valt.


  Maak melding
 26. @ Waldo

  1975 ?? It’s time to wake up !

  Bouta-lovers moeten beseffen dat ze flink zijn belazerd door hun idool Bouterse.

  We leven nu in 2020.
  Dat betekent nieuwe ronde en nieuwe kansen.

  Wij gaan Suriname redden !
  Jij doet toch ook mee ?

  Krakti !


  Maak melding
 27. @Waldo,

  Jij bent de grote pleitbezorger van de NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ: JE VERDEDIGT DE MOORDENAAR DIE HET LAND NAAR DE AFGROND HEEFT GELEID MET HAND EN TAND.

  JIJ BENT EEN DOORTRAPTE LIEGBEEST DIE BEWEERT DAT HIJ POLITIEK NEUTRAAL IS?

  JE BENT DOOR DE MAND GEVALLEN KUMAKOISI LOVER WALDO.


  Maak melding
 28. Hersenloze Paarse Waldomira, denkt dat de VHP en de oppositie
  de koers van de SRD manipuleren !

  Ook de cambio’s, vriendjes van Boutasingh krijgen de schuld
  van de DEVALUATIE van de SRD !

  YO-KOE, de DEVALUATIE s het gevolg van WANBELEID van
  BOUTASINGH en zijn Valuta-reserve-rovers !

  Nog dagelijks geven Boutasingh en GILMORE, teveel uit,
  geld dat men niet verdient en niet heeft !

  Boutasingh en Gilmore zijn LENINGEN-ZIEK en hebben te hoge
  STAATSUITGAVEN, tel daarbij op het monetair financieren, oa het
  uitgeven van 8 MILJARD ongedekte muntbiljetten en je weet wie
  de DEVALUATIES veroorzaakt ! BOUTASINGH en GILMORE zijn de
  schuldigen, niemand anders !

  BEIDEN MOETEN ZO SNEL MOGELIJK OPDONDEREN !

  TRA FASSI NO DE ! WEG MET DEZE ANTI-SRANANMANS !

  PS : Voor periode DDB, kreeg je voor 2100 SRD, ongeveer 650 US DOLLARS !

  Vanaf periode DDB krijg je voor 2100 SRD, ongeveer 210 US DOLLARS !

  NA SO DENG PAARSE FUFURMAN TJAAR UN GWE NA FESSI ??????????


  gemodereerd
 29. Fed leverde dollar op bepaalde en bij overtreding kan de verantwoordelijke ( Hoefdraad)gestraft worden met een gevangenis. Hoefdraad kan niet meer reizen naar vs


  Maak melding
 30. Wat ik aan jullie duidelijk wil maken is, dat het de schuld is van de NPS, met de NPK regering en besluiteloosheid van de VHP dat de NDP is ontstaan. De macht was de NPS naar hun hoofd gestegen en de VHP was en is nog steeds met het Wilhelmus van Oranje bezig! En het gevolg hiervan merken jullie wel!


  Maak melding
 31. Mijn ouders die dachten ooit nog te gaan genieten van hun spaargelden in surinaamse guldens kwamen er bedrogen uit in de jare 80,90.Binnen een korte tijd was hun geld gedevalueerd tot nul en waren ze plotseling arm.Gelukkig hebben de kinderen ze altijd kunnen bijstaan en het ontbrak ze niets.Niet iedereen had die massel.Nu vragen ze je spaargeld in SRD,s niet in te wisselen in vreemde valuta.Als je dat werkelijk doet ben je een dief van je eigen portemonee.


  Maak melding
 32. @ Waldo 3 maart 2020 at 14:46

  VHP en NPS worden inmiddels geleid door nieuwe generaties die geleerd hebben uit het verleden. En dus wijzer en verstandiger zijn geworden.

  De NDP daarentegen heeft nog steeds dezelfde oude leiding van de jaren ’70 / ’80 bestaande uit draaideur criminelen uit het leger. Dat weer, ja alweer inmiddels voor de vierde keer, heeft gezorgd voor ellende in Suriname.


  Maak melding
 33. Even een tripje Suriname boeken vóór de verkiezing, als paars wint ga ik nog een keer dan is de koers 1 op 25, kan niet op, Yes, it can. Wat een mooi land.


  Maak melding
 34. @Tralalala,

  Als de koers gaat stijgen naar 1 op 25 gaat een puntbrood 5 srd en een 1 liter Parbo 35 srd kosten.

  Achterlijke Wendy gaat niet meer kunnen tanken want 1 liter Unleaded gaat gauw 25 srd kosten.

  Dit alles staat Suriname allemaal te wachten.

  Voor de mensen die in Suriname wonen zal dat een HEL betekenen vooral als je salaris 1500 srd bedraagt.

  YU E DEDE WERKELIJK IN A KINO

  Maar die Smoel van ACHTERLIJKE WENDY zou ik dan willen zien.


  Maak melding
 35. Er is maar een schuldige de Rothschilds hebben alles in de hand
  Zij maken alles zo duur of goedkoop zoals ZIJ willen
  Zij zijn de eigenaren van alle nationale banken en de Europese banken zij maken oorlogen zoals zij willen en lenen dan geld aan die landen
  Amerika heeft niets te zeggen zij zijn de baas van heel de wereld
  Zij kunnen alle personen op aarde 70000000 € geven de grootste wolven van de wereld


  gemodereerd
 36. naar het schijnt is wendje totaal uitgemold, zodanig dat ze niet meer kan lopen, want al haar holtes van haar lichaam hebben een flinke beurt gehad


  Maak melding
 37. De precaire economische situatie vraagt om prudent beleid, maar wanneer is er ooit sprake geweest van prudent beleid door de paars rioolratten. Zoals voorspeld zal de koers verder stijgen en tegen begin mei zal het 1 op 20 zijn. Daarna, zal het nog erger worden, want dan gaat de beerput open. Stem op paars en eet uien en aardappelsoep van de go-man Adhin! Aasgieren van de paarse dagu’s partij hebben alles geroofd, kapot gemaakt om wille van een ding: zelfverrijking!


  Maak melding
 38. Para Express 3 maart 2020 at 15:19
  @ Waldo 3 maart 2020 at 14:46

  VHP en NPS worden inmiddels geleid door nieuwe generaties die geleerd hebben uit het verleden. En dus wijzer en verstandiger zijn geworden.
  =============
  Zitten zeker een paar vooruitstrevende jongeren binnen de VHP, hoop dat die een keertje durven hun eigen ideeën naar voren te brengen. Chan is wel een dictatoriale type binnen de partij. Je mag niet te veel commentaar leveren op de partijleiding en zeker niet naar buiten toe! Ben benieuwd!


  Maak melding
 39. @Peter Jackson
  ‘Mijn ouders die dachten ooit nog te gaan genieten van hun spaargelden in surinaamse guldens kwamen er bedrogen uit in de jare 80,90.Binnen een korte tijd was hun geld gedevalueerd tot nul en waren ze plotseling arm.”

  Zeer herkenbaar wat je beschrijft. Hetzelfde is mijn ouders en vele hardwerkende surinamers ook overkomen in de jaren 80 en 90 door het wanbeleid van de militairen en de regering Wijdenbos.
  Gepensioneerden moesten, vaak tot hun schaamte, terugvallen op hun kinderen in het buitenland en hooggeschoolden verlieten het land massaal.

  Helaas heeft deze regering niets geleerd en gaat het volk van Suriname weer een periode van verarming en schaarste tegemoet.


  Maak melding
 40. Je moet wel heel erg bekrompen zijn om te beweren dat de vhp verantwoordelijke is voor de recente koersstijgingen. Geen kwaad woord over Robby Makka. Hij had de ballen om met feiten onderbouwd aan te geven dat dit zou gaan gebeuren. Daarbij had hij ook aangegeven dat su nog 2 mogelijkheden heeft tw, monetaire financiering of de 20% uit olie inkomsten verpanden. Welke ook gekozen wordt, het zal su dieper de put in helpen.


  Maak melding
 41. @ jojo
  Je bent de uitspraak van moordenaar bij het uitspreken van zijn beleid bij de aanvaarding van de presidentschap in 2010 vergeten. En belangrijkste was” het probleem die landen in ontwikkeling hebben zoals Suriname is dat de leiders een corrupte een corrupte een corrupte een corrupte leven leiden. Ik zal een kruistocht tegen hun beginnen. En miss peggy Simons die nam een slokje en schudde haar hoofd. En wat zien we. Zij zijn thans de belichaming van corruptie in de hoogste graad.


  Maak melding
 42. Luci
  Hiermee geef je aan dat ondanks alle verwoede pogingen , alle maatregelen, alle macht van de regering, alle leningen, alle toekomstige olieopbrengsten het niet lukt om de koers te laten dalen
  De president had dit toch beloofd, toch gegarandeerd?!
  Stelt zijn belofte dan niets voor?
  Stelt hetgeen beloofd is met betrekking tot het gestolen geld van de banken, dat het niet gestolen is, maar geleend en het terug zal worden betaald dan ook niets voor?
  Natuurlijk stelt het niets voor.
  Dit “geleende” geld werd toch gebruikt om te interveniëren? Toch is ook dit niet gelukt
  Er kan nergens meer 1 cent worden geleend, alles wat te halen is bij de centrale bank is gehaald.
  Suriname is nog kaler dan het hoofd van de president.

  Drie governors voor de centrale bank, ik ken het opleidingsniveau van de eerste niet.
  Maar volgens de NDP heeft hij gefaald
  De tweede een accountant heeft gefaald
  De derde een bedrijfseconoom heeft een orkest met instrumenten zonder muzikanten.
  Drie keer een verkeerde keuze
  Wat nu dan?
  Jullie vragen hier vaker om oplossingen, laten we samen de economie uit het dal halen.
  Welnu, jullie beweren toch genoeg kennis in huis te hebben. Niet alleen hier op Waterkant, maar ook volop binnen de NDP. Dan heb je geen hulp nodig.
  Misschien moet de president een vergadering in de DNA bezoeken en daar om hulp vragen. Dan zal hij die vast en zeker krijgen. Maar trots gaat boven alles.
  Zet je trots opzij zou ik zeggen
  Als de binnenband van je fiets een gaatje heeft kan je het plakken of laten plakken, maar als je binnenband vol scheuren zit is plakken geen optie.
  Een nieuwe binnenband is het enige dat rest.
  Snap je’em?

  @ Waldo .
  Je posting van 13.55 uur
  Jij bent toch de persoon die steeds verwijst naar de PG, waarom stap je niet naar de PG en laat je iedereen opsluiten die, zoals jij het noemt –tegenwerkt-?

  Je posting van 14.46
  Je denkt dat je ons nog iets extra duidelijk moet maken. Jogen toch, het is bij iedereen hier bekend hoe jij over de zaken denkt.
  Alles is de schuld van een ander. Alles is de schuld van NPS en VHP en niets is de schuld van de NDP
  Als jouw, ( hoewel je natuurlijk neutraal bent) partij aan de macht is en desalniettemin niets kan presteren dan ligt de oplossing voor de hand.
  Het gevolg merken jullie nog wel, schrijf je.
  Twee opmerkingen
  Jullie en nog
  Jullie; dat zijn toch anderen dan jij? Anderen dan NDP fans?
  Nog;,
  neen, dat merkt men NU al

  Is het hopeloos.
  De vraag is wat is het?
  De economie op korte termijn uit het slop halen. Kansloos
  De verkiezingen winnen?
  Bouterse kan met twee vingers in de neus de verkiezingen winnen, maar hij past de verkeerde techniek, dit is iets anders dan tactiek toe. De tactiek laat ik aan hem over de techniek zit in je hoofd of niet.
  Het feit dat men is overgegaan op de uitgifte van bankbiljetten van 1 en 2? SRD sterkt mij in de gedachte dat men het TOTAAL niet ziet.
  Ook rob niet. Ik moet met een grapje eindigen, anders wordt het zo een somber verhaal.


  Maak melding
 43. Beste landgenoten zo lang Bouterse de president is van Suriname stijgt de koers alleen maar.Dat wilt zeggen dat er geen vertrouwen is in het land.Als jullie doorgaan met deze idioot dan zijn jullie gewoon gek.Die man heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Ik hoor dat mensen zeggen dat onder Bouterse het land vooruit is gegaan dat wilt zeggen dat die mensen geen verstand hebben net als die president die alleen met wapens kan omgaan om te doden.Dat is mijn mening als Surinamer.


  gemodereerd
 44. Kondremangs
  De 4 hoek van het kwaad heeft weer een succesje behaald. …de koers is weer gestegen. ….wij gaan suriname naar grotere hoogten brengen. ……aldus kwade genius nr 1 DiDiBri. ……kwade genius nr 2 Leendert Boefdraad. …..kwade genius nr 3 tante Jenny wiens man Para Industries naar de knoppen hielp. …..en last but not least kwade genius nr 4 Aboel. ….er komt geen devaluatie. ……
  Net als wat DiDiBri tegen president Shankar zei. ….president. ..your ship is sinking. …..
  It fires back in your face DiDiBri. …MORE than twice. ….maar ja. ….wo pina no ka baka. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 45. Ik mis de inbreng van RobG alias de pseudo econoom.
  Vandaag terug van weggeweest en het is koud en nat in het land.

  RobG
  Mihjn zwager heeft afgelopen zaterdag bij de Cambio gewisseld 11,90 SRD voor 1 US$, hij is zakenman, en de valuta die hij officieel koopt van d Cambio’s stort hij vervolgens bij de bank ( 1 van de 3 grootste bandeken in Suriname) en hierna wordt giraal zijn facturen betaald aan zijn buitenlandse leveranciers.
  Niets gaat via de KLM en of de SLM dit gaat GIRAAL.
  Dus de 19,5 miljoen zou je inderdaad kunnen bezien als witwassen.

  RobG
  Ter herinnering
  Jou mening dat ik de economie tegenwerk om niet bij Chotelal te wisselen is weerlegt door Pico waarbij Pico heeft aangegeven waarom ik (Bigi Sma) zou moeten wisselen voor 7,85 en de Cambio mijn ingewisselde US$ gelijk doorverkoopt aan mijn zwager voor 11,90 SRD zodat deze Cambio binnen enkele minuten een winst maakt van 5,05 SRD per ingewisselde US$
  Te Zanderij een borgoe gekocht voor SRD 67,50 (70 cl) lekker met ijs en een vleugje coca cola.

  Zoals van der Zand het zegt “je bent een koe” RobG
  Zoals Pico het zegt “je ziet de boeken passeren en leest de buitenkant”
  Zoals Jojo het zegt “je hebt waarschijnlijk niet eens de mavo doorlopen


  Maak melding
 46. @ Waldo 3 maart 2020 at 16:48

  ” … Chan is wel een dictatoriale type binnen de partij. Je mag niet te veel commentaar leveren op de partijleiding en zeker niet naar buiten toe!  … ”

  Nee Waldo, niet iedereen is zo als Bouta.

  Dan is het Jogi nu is het Chan.

  Waldo, als je het verkeerde aanbidt dan krijg je logischerwijs angstbeelden van het goede.

  Beterschap !


  Maak melding
 47. De Surinaamse praktijk leert dat zodra er monetair gefinancierd wordt om de overheidsuitgaven te kunnen financieren (wat al een tijdje aan de gang is) de koers omhoog gaat. De recente koersstijgingen zijn dus logisch vooral omdat de srd grotendeels ongedekt is.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES