Suriname houdt zich niet aan voorwaarden; Fed levert geen US dollars meer

71
us dollars

De Federal Reserve Bank of New York (Fed) zal voorlopig geen cash US dollars meer leveren aan de Centrale bank van Suriname (CBvS). Dit omdat de CBvS zich niet heeft gehouden aan de strenge voorwaarden die waren gesteld door de Amerikaanse centrale bank schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vanmorgen.

De Fed is niet blij met het feit dat de dollars bij cambio’s, waaronder die van Chotelal (City Cambio), zijn terechtgekomen. Hierdoor ontstaat namelijk het gevaar van money laundering aldus Starnieuws. De cash dollars moesten volgens de Fed via de commerciële banken worden verstrekt en niet via cambio’s.

In september vorig jaar werd de CBvS voor het eerst rechtstreeks door de Fed van cash US dollars voorzien. De Surinaamse moederbank liet toen weten dat Suriname hiermee behoort tot een zeer selecte groep van landen die voldoen aan de stringente voorwaarden die de FED stelt voor het verzorgen van valutadiensten. De CBvS had veel tijd en energie erin gestopt om dit te realiseren.

Dat Chotelal (City Cambio) goedkope dollars kreeg van de CBvS komt door een ‘project’ van de regering onder leiding van de Surinaamse president Bouterse. Vanuit de gemeenschap was er veel kritiek op dit project. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme gaf eerder aan dat mensen die kritiek leveren op cambio Chotelall ‘vrijpostig’ zijn.

Ondertussen is de koers van de US dollar ten opzichte van de SRD boven de 10 uitgekomen.


71 REACTIES

 1. De FED is vrijpostig hé Tsang. In Su kun je het volk intimideren en onzin verkopen , de FED prikt de onzin van jullie door. Wat een looser. Deze idioten weten niet waarmee ze bezig zijn.

  Vertrouwen van -100 naar -1000 .
  We zullen zien hoe de koers zich gedraagt nu het aanbod van dollars verder afneemt, naar 12-15?


  Maak melding

 2. Deze situatie is dus onstaan, door het zogenaamde project van een moordenaar die toeten of blazen weet betreffende het bank wezen, en daarbij heeft die Chinees van Tsang met zijn uitspraak vrijpostig, zich nog belachelijker en ondeskundig gemaakt, dan dat hij al is.


  Maak melding

 3. Kondremangs
  A sori keba. …voor de zoveelste keer bewezen dat DiDiBri en zijn boevenbende niet in staat zijn om suriname op een rechtvaardige manier te leiden. …jawel. ..we lijden opnieuw onder deze vervloekte beweging. …..misleiding en manipulatie. ..bedreigingen en intimidatie. …corruptie en witwaspraktijken. …zelfverrijking van zichzelf en hun trawanten. ….drugshandel en het arme volk verder pinaren en afhankelijk maken van voedselpakketten. …is ALTIJD het kenmerk geweest vanaf 25 februari 1980 van DiDiBri en zijn boevenbende. …….onder het mom van dekolonisatie en zg revo. …..de jaren 80 herleven. …..schaarste aan medicijnen begint voelbaar te worden bij gebrek aan noodzakelijke valuta. ……pe A moni de? ??
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 4. @Manu, dollars tekorten gaan nu sneller op lopen. Koers gaat dwars door het dak. Meneer Roemer gaat wellicht het vliegtuig pakken om eea recht te lullen bij de Amerikanen hetgeen niet gaat lukken. Verstrekte dollars mocht alleen via de commerciele banken verspreid worden en niet via Cambio’s. En daar is Hoefdraad de mist mee in gegaan. Als ze niet oppassen vind er weer een downgrading plaats door Fitch. Het land is straks overgeleverd aan Oxfam Novib.


  Maak melding

 5. Mensen dalijk ga je horen is fake news!!!
  Na Holland en oppositie partij schuld, want deze gasten hebben de vuile was buiten gehangen.

  Deze machthebbers weten bliksems goed dat gros Surinamers niet van lezen houdt, doen niet aan zelf onderzoek, gaan op basis horen, horen.
  Dan maken deze machthebbers er gretig misbruik van de ontwetenheid van de mensen.


  Maak melding

 6. Twee grootste boosdoener van al deze financiële chaos is ddb en boefdraad.

  Dankzij deze twee gasten zitten deze gezondheidssector in een gevarenzone, wat erg vreselijk en onmenselijk te noemen is.


  Maak melding

 7. Is het werk van de oppositie met behulp van het buitenland. En het is toch ook normaal hoe Amerika op dit moment onder Donald hun buitenlands politiek voert. Steeds andere landen onder druk zetten, zelf trouwe hun bondgenoten. Ik denk dat Donald een telefoontje heeft gehad uit een Europese land! Dit heeft allemaal met de verkiezingen te maken en hier is duidelijk sprake van inmenging uit het buitenland! Is de wanhoop van oppositie de komende periode, want daarna is het afgelopen. Met de goede economische vooruitzichten, vooral vanuit de aardolie sector, zal het heel goed gaan met Suriname. En daarvan willen een aantal landen straks willen profiteren. Is nu echt de laatste kans voor deze verdraaiïngsdeskundigen om de kiezers te beïnvloeden! En ze gaan heel ver hiermee! Ik zou tegen de oppositie willen zeggen, toon wat meer respect voor je land en volk! Vecht jullie politieke spel onderling uit!


  Maak melding

 8. Hele werede dingen staan te gebeuren. Alla prijs kan opo now. Mensen gaan hun laatste dollars overhevelen naar het buitenland, indien mogelijk.

  Dit is in geen enkel geval een goede ontwikkeling.

  Iedereen gaat het in zijn zakken voelen.

  Niks om populistische politiek over te voeren, niet om te doen aan leedvermaak, niet om te komen met allerlei verwensingen en meningen.

  Het is een zeer ernstige zaak.


  Maak melding

 9. Naast de criminele ROOF van de reserves van Banken en Staatsburgers,
  gedeponeerd bij de centrale Bank van Suriname, heeft het Paarse regiem
  onder leiding van Bouterse en Hoefdraad, ook de Criminaliteit in Sranan
  ‘gestimuleerd, door US-DOLLARS goedkoop te leveren aan Chotelal, een
  Cambio die is gemanipuleerd door de, VOORAL PAARSE, WITWASSERS
  van Zwart en Gestolen gelden, in Sranan !

  De koers van de SRD tov dollar en Euro is niet meer in de hand te houden !

  Hoefdraad blijft ELKE DAG , NOG STEEDS, vasthouden aan de VEEL TE
  HOGE STAATSUITGAVEN ! Meneer heeft met Roemer gesproken, echter totaal
  NIET over GROOTSCHALIGE EN ZWARE BEZUINIGINGEN !

  Nu maakt het regiem weer schijnbewegingen naar en opmerkingen over cambio’s,
  echter de kern, de CLUE, voor evenwichtigere koers, ligt voor 100 % bij de overheid,
  bij Desi Bouterse en Gilmore Hoefdraad, DIE MOETEN PER DIRECT, GAAN SNOEIEN
  IN DE STAATSUITGAVEN !

  Omdat Desi en Gilmore WEIGEREN te BEZUINIGEN, zal de SRD steeds verder
  WEGZAKKEN en zullen de Srananmans, de gezinnen door de NDP verder in
  Financiele problemen worden gedompeld !

  Het PAARSE Financiele WANBELEID moet op de een of andere manier worden
  GESTOPT !

  GO HOME, SAKA DJUNTA, A VOLK WERI KEBA!!!
  gemodereerd

 10. De run op dollars zal door deze maatregel alleen groter worden. Als de reserves bij dsb op zijn en dat zal al voor 25 mei het geval zijn, zal su officieel failliet zijn. Schulden kunnen dan niet meer betaald worden en er zal geen import van goederen meer zijn. En omdat su geen inkomsten uit goud en olie meer heeft (want dat is verkwanseld aan opperheimer) zal men monetair moeten gaan financieren, dus geld bijdrukken, met als gevolg een verdere devaluatie. Venezuelaanse toestanden dus!
  Voor voorbeeld van hoe een land in 10 jaar naar de verdoemenis is gebracht.


  Maak melding

 11. Hopelijk heeft die mini ster en vrijer van zijn moeder nep ir tsang al een eenrichtings ticket naar china gekocht want na de verkiezingen gaat de vrijpostige ezel met een rode pet blootsvoet lopen door Paramaribo.
  gemodereerd

 12. ACHTERLIJKE WENDY,

  A MEERVOUDIGE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA GAAN JOU GRAS LATEN ETEN:

  A DONG SA YU DONG DÉ

  KOERS O STIJG MORO EN MORO: HET WORDT 1 OP 20 VOOR DE VERKIEZINGEN.

  IK HAD JOU GEWAARSCHUWD: JIJ HEBT TOTAAL GEEN FLAUW BENUL HOE HET WERKT IN DE ECONOMIE.


  Maak melding

 13. Wat ik niet snap is dat er geen halt wordt toegeroepen aan de cambio’s. Iedereen krijgt maar een vergunning. Big making money business. Er zijn genoeg banken in Suriname voor zo’n kleine populatie. Alle cambio’s opdoeken 👍


  Maak melding

 14. die hebben wij weer te danken aan de a-nationale opstelling van de VHP. Alles wat de overheid doet om de nood van het volk te verlichten, dwarsboomt de VHP door internationale organisatie en instellingen waarmee de overheid zaken mee doet, te voeden met misinformatie.
  wij huurders die huur in US$ moeten betalen, zijn weer overgeleverd aan de VHP-cambios die de koers opschroeven. Hopelijk worden de cambios heel snel opgedoekt.
  Corruptie regeringsfunctionarissen en ambtenaren evenzo diegenen die corruptie aanmoedigen en voeden, moet direct hard aangepakt worden. het gevolg van hun handelen voelen wij ook in onze zak.
  gemodereerd

 15. Nu komt de aap uit de mouw. Chotelal (City Cambio) moest 100-de miljoenen dollars witwassen en daarvoor waren de legale dollars die het kasreserve aangekocht zijn nodig. Dat werkt net als bij vervuilde grond.
  Je mengt schoon met vuil en bij onderzoekt lijkt het dan lichter vervuild en gaan alarmbellen niet af.
  Het was waarschijnlijk de bedoeling dat de gebruikte reserves weer bij de CBvS terecht zouden komen en dat de biljetten niet naar het buitenland zouden stromen, zodat het niet direct op viel.
  Gelukkig zorgde Jesserun en DA91 voor onthulling van het kasreserve schandaal en nu de FEB voor de achterliggende logica, Daarom kunnen ze ook niet goed verklaren waar het geld is gebleven. Zw waren te druk met witwassen.


  Maak melding

 16. @ Waldo
  Je maakt een paar fouten
  Ten eerste veronderstel je dat derden het beleid van de FED kunnen beïnvloeden. Niets is minder waar.
  Zelf de president van de VS heeft het onderspit moeten delven. Hij stelde en eiste dat de rente in de VS omlaag moest om de groei te simuleren. Niets daarvan stelde de heer J.Powell.
  Hij trotseerde de president en heeft het gelijk aan zijn kant gehad en heeft het nog steeds, getuige de economisch groei in de VS.
  Bovendien kan de VS nu de rente nu wel verlagen mocht dit nodig zijn in verband met de verspreiding van het coronavirus dat kan gaan leiden tot een coronacrisis*. Dit brengt me bij punt 2

  Ten tweede, maar dat is NDP eigen. ER worden plannen gemaakt en geld uitgegeven op basis van onzekere toekomstverwachtingen.
  Wat bedoel ik hier mee
  OLIE(het Franse woord hiervoor is huile. laten we hopen dat dit Suriname niet te wachten staat)
  Ik ga even uit van het gunstigste scenario. Er zit behoorlijk veel olie in de grond. Deze olie kan nu winstgevend worden gewonnen.
  Het woord nu is cruciaal. Helaas is men nu nog niet zover. Dus hoeft niemand op een forse toename van de inkomsten te rekenen
  *Wat kunnen de gevolgen van de corona-pandemie zijn. (kijk en lees, ik schrijf kunnen, in tegenstelling tot hetgeen jij meent en de NDP zelf natuurlijk)
  – Forse omzetdalingen van bedrijven wereldwijd, zonder ontslagen zal dit leiden tot afname van de winsten.
  (Microsoft heeft net een winstwaarschuwing gegeven)
  – Het eigen vermogen van bedrijven, waaronder bijvoorbeeld Kon.Olie, Total, krijgt klappen onder andere als gevolg van het bovenstaande, maar ook als gevolg van dalende koersen op effectenbeurzen.
  – het vermogen van beleggers neemt af

  Ik kan nog een aantal gevolgen beschrijven, maar ik hou het hierop, althans voorlopig,

  Wat betekent dit voor Suriname
  In het meest slechte geval, (ik kan om het erger te laten klinken, of om meer indruk te maken dit ook in het Engels schrijven of erger in het Surinaams, net als een welbekend persoon pleegt te doen en de massa juicht) ligt de olie er wel, maar wegens gebrek aan financiële middelen van Total ea zal er niets gebeuren met deze in de bodem van de zee liggende rijkdom. Reeds gedane uitgaven moeten worden betald maar er is geen olieopbrengst
  In een minder slecht geval, zal exploratie en exploitatie langer op zich laten wachten. Echter Suriname heeft de tijd niet. Er moeten schulden worden afgelost, maar nog veel erger er moet rente worden betaald.
  De aflossing behoeft geen probleem te zijn, dat klinkt raar, maar is het niet. Beleggers zijn zeer tevreden met de rente die ze nu ontvangen (9%+) en willen graag de lening openstaand houden.
  Als de VS, om de eventuele crisis die op de loer ligt, de rente verlaagt zie je twee effecten; beleggers zeggen tegen Suriname; we gaan akkoord met verlenging (want ze krijgen elders een lagere rente).
  De niet al te snuggere Abdoel zal zeggen: we zijn geweldig, beleggers hebben vertrouwen in ons haha.
  En het volk juicht of schrijft op Waterkant hoe top Hoefdraad wel niet is
  Maar er speelt nog iets; de ECB kan de rente niet verder verlagen. Het gevolg zal zijn dat de dollar in waarde stijgt.
  Als Suriname de rente in dollars met voldoen heeft zij een extra probleem.

  Wat is de les
  Wees zuinig met wat je hebt, zeker als het het van anderen is dat je moet beheren en bouw je plannen niet op onzekere toekomstverwachtingen


  Maak melding

 17. Ik wacht op de NDP/Faya Pepre om te komen gillen dat dit fake news is of propaganda van de oppositie. Eigenlijk moet v Trikt een moedigheids onderscheiding krijgen. Wat hij durfde te zeggen wat velen niet durfden waardoor we nu steeds meer en meer weten dat Boefdraad en zijn Dievige schoonvader DDB aan het jatten waren. Hij mocht zolang hij het spelletje geheim hield auto’s en vastgoed voor zichzelf aanschaffen maar toen hij klikte riep hij de toorn van de Sheiks van Suriname over zich af. Ja nu zit hij vast maar Jesserun en DA 91 en nog een paar wisten wat er gaande was. De Sheiks kunnen nu beter vluchten want ze zijn echt faya nu. Maar ja waar vlucht je nu naartoe en waarvoor want Corona ligt overal op de loer!
  Als de Surinamers ze zelf niet kunnen berechten dan zijn er genoeg andere mogelijkheden.


  Maak melding

 18. Go dansi noh die bouta bin winie,ik zie ze niet meer dansie,deng kree now,ze ontbreken,zo een mooie land naar de verdoemenis geholpen


  Maak melding

 19. De hele wereld kotst dat corrupte, criminele narcoland massaal uit.

  Ook hier komt weer de ware aard van de Surinamer boven water.

  Onbetrouwbaar….
  Geen afspraken mee te maken…
  Liegen…
  Bedriegen…
  Frauderen…
  Oplichten…

  En de geïndoctrineerde paarse klootzakken als Paki-RAT-igri…RobGay…Wendy…Damsco zwijgen nu in alle talen.

  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Wat nu?! Overal een slechte en onbetrouwbare indruk.
  Ik zeg nu nog maar een ding: “Met hoge heren is het kwaad kersen eten”.-
  En iedereen nog een razend fijne middag.
  gemodereerd

 21. Het wordt steeds moeilijker om het gat te vullen, omdat de verwachte inkomsten uit de export van coke recent is uitgevallen. Alles wat uit Suriname vertrekt wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Amerikanen. Zo werd een paar dagen geleden 5 ton coke ontdekt op een schip dat vanuit Suriname was vertrokken. Dit was de 2e grote tegenslag in zeer korte tijd. Er is groot paniek onder de toppers van de NDP, en daarom wordt zoveel mogelijk valuta en goud verplaatst.


  Maak melding

 22. FED is n andere tabak. Niet su oppositie of krijgsraad. DIT GA JE MOETEN SLIKKEN. DOOR JE STROT GEDUWD. waar zijn die dappere paarsen. Abrahams Tsang Leendert Abdoel. OORVERDOVEND STIL. kruipen weg in hun holen.


  Maak melding

 23. Tsang met je droge Chinezen kont als er iemand brutaal en grof is dan ben jij het wel. Go back to China met je grote bek.
  Raar eng mannetje. Denkt kennis van zaken te hebben maar valt steeds door de mand
  Pe a moni de.


  Maak melding

 24. Het behoort tot delicatessen in Suriname…blikjes.. Olie en tomatensardien… A prijs eh kring… ..Resultaat van de kasreserve die opeens verdween… De.. Srd verloor haar dekking..


  Maak melding

 25. Daar gaan ze, dan. lopend Dalla Deloesoe Boef. Ze kunnen doen wat ze willen, Bauta heeft ze weer ingepakt en geeft ze op hun blote billen.
  Haast op een demonische manier is hij bezig met het volksbelang. Als leider heb je gewoon meer in je mars nodig om een land te kunnen leiden en niet te laten lijden.
  Bouta & Co, hebben de rol van de kolonisator overgenomen. Tje mi Masra

  De mensen bij de FED zijn niet zo gek, als Hoeffie ons straks wil laten geloven. Watch out Hoeffie wil samen met baas ons een poepie laten ruiken.
  En het verhaal van de emotionele Misie-kaba, (bericht via een andere media)dat 40jr fake-revo net zo iets is als de 40 jaren van het volk Israël in de woestijn. En na de 40 jaren is het goed gekomen met de Israëlieten.

  Wat een inlegkunde van deze voorganger/minister/ econoom en theoloog?
  Waarom heeft hij niet verteld dat Mozes ook een moordenaar was geweest, maar die zich oprecht had bekeerd. En dat zijn doel met aan hem toevertrouwde Israëlieten was om hen te leiden en niet failliet te laten gaan. Hen te dienen en niet te beroven.

  Macht corrumpeert, voltrekt dit proces al een tijdje (misschien) bij de vorie Misiekaba?
  Voor deze vorie het zelfde, hij zal het weten te vinden in het belangrijke boek: “Wat je zaait zal je oogsten, if Gado no bouw a oso, na zomar je hossel”.

  Beste Sranang mang nanga oema, Ik ben niet vd VHP, BEP, NDP, PALU, STREI, BEP, etc. maar voor Suriname en Surinamers. A probleem na a mentaliteit. Suriname kan nooit vooruit gang boeken met verdeel en heers politiek. Jammer we ne check a historie. Wi na wang, bondru krachti.

  Gado bless, tik wang sweet day nanga wang kouroe beri of wang glas watra.


  Maak melding

 26. Beste Sranang mang nanga oema, Ik ben niet vd VHP, BEP, NDP, PALU, STREI, BEP, etc. maar voor Suriname en Surinamers.
  =====================
  Dat zeg ik ook steeds aan iedereen!


  Maak melding

 27. Net goed voor ze. Te grote mond en altijd een arrogante attitude. Altijd denken dat zij het zonder hulp van het Westen wel afkunnen. Ach arm Suriname….wat was van u geworden zonder China en India ?
  gemodereerd

 28. Ik weet dat de cambio’s allang opgedoekt moeten eorden. De cambio’s van su alleen doen wat ze willen. Hadden zelf pinapparaten uit nl hier.
  Nf geeft ze in leven geroepen om hun geld wit te wassen.
  Soema abbi cambio en autozaken?? Welk volk?? Waar hebben ze ht geld vandaan??
  gemodereerd

 29. @Waldo
  Zou kunnen wat je zegt namelijk dat je politiek neutraal bent, maar dan zou je ook misstanden aan de kaak moeten stellen die door de huidige regering veroorzaakt worden. Ik mis dat. Wellicht dat je dit eens hebt gedaan, maar dat dit aan mij voorbij gegaan is, aangezien ik niet dagelijks alle reacties lees.
  Of zijn die er geen misstanden?
  Ik kijk naar het artikel en vraag me af of ik in mijn ogen een zinvolle bijdrage kan leveren.
  Sowieso zal ik het beleid van welke regering dan ook volgen.
  Luisterend naar personen zijn er weinig waarvan ik kan zeggen, hé daar ben ik het mee eens.
  Tot nu toe zijn dat Santoki en ik dacht Gajadien. Dat ze van de VHP zijn is niet mijn verdienste noch mijn schuld. Dat beïnvloedt mijn mening niet


  Maak melding

 30. De nieuw aangestelde governor Roemer, kan gelijk aan de slag. Op hem rust de uitdaging wederom te gaan onderhandelen met de Yankees. Dat is een bijkomend voordeel aangezien zijn voorganger van Trigt, de boosdoener was. De Yanks zien nu dat er een frisse wind waait. De dollars zijn geparkeerd. Daarmee dus niet gezegd dat bij heronderhandelingen en goede afspraken maken etc, de Fed zich zal blijven verzetten. Voor Suriname is voldoen aan het NRA heel belangrijk om niet in aanmerking te komen als een land of enig instituut ,onderneming etc. binnen Suriname, dat geld witwast. Hier had men wel rekening mee moeten houden. In Nederland heb je nog de cassatie van het OM. Dat lijkt goed te komen.

  In Suriname komt alles aan het licht. Iedereen heeft ergens wel een contact en overal heb je mollen. De oppositie is blij als dit soort zaken gebeuren. Voor hun part gaat Suriname maar naar de kloten als ze maar wint. Het lijkt alsof de oppositie niet in Suriname woont. Je zou denken ; een gezamenlijke aanpak, zich buigen over de problemen en een nationalistisch gevoel. Verre van dat is het geval. Geen wonder dat het Surinaamse volk zich nog steeds met Bouterse en de NDP vereenzelvigt.


  Maak melding

 31. Waldo: “Dit heeft allemaal met de verkiezingen te maken en hier is duidelijk sprake van inmenging uit het buitenland! ”

  Het is de schuld van de witte mannen in korte broeken…….volgens onze Waldo


  Maak melding

 32. Mensen, op deze forum . Prachtige reacties allemaal !
  Maar dit echt geen NEP nieuws, want op mijn werk lees ik elke science en economic on innovation demand . Ons eigen internationale intranet nieuws, omdat wij wereld wijd staal fabrieken faciliteert .
  Verbazingwekkend Is dat dit nieuws is ook opgenomen in onze site, ik heel vind het heel vreemd, maar er zijn meer verhalen beschreven dan dit beknopt nieuws. Ik ga niks kopiëren omdat dit ook een onderdeel is van onze privacy secret is.
  En ik wil geen paniek zaaien of door sommigen betiteld als verzinsel .
  Nee absoluut niet, ik wens de totale Surinaamse samenleving heel veel sterkte toe, m.u.v. Surineds met een Nederlandse frauduleuze uitkering in Suriname.
  Dit nieuws is echt, was al 2 weken geleden al bekend in Europa.
  Nou en Nu : weer drugs onderschept in Aruba en geld kraan van de FeD is dicht .
  Vraag aan de Boutisten : wat gaat nu gebeuren ??? Denken jullie . Ik weet het al …


  Maak melding

 33. Beste Sranang mang nanga oema, Ik ben niet vd VHP, BEP, NDP, PALU, STREI, BEP, etc. maar voor Suriname en Surinamers.

  Waldo
  Met alle goede wil; zou ik je graag willen geloven maar mijn eerlijkheid gebied mij dat te doen.
  Je postings die steeds Bouterse en in het bijzonder de NDP verdedigd en uit het duister tracht te halen spreekt voor zich.
  Het nimmer aan de kaak stellen van de fraude die hebben plaatsgevonden bij
  de SPSB en OW en Carifesta en de Leerboeken en de naschoolse opvang en de brand bij de vreemdelingendienst en de vele éénzijdige opdrachten aan één leverancier (Sardjoe) en bevriende Cambio (Chotelal) het “lenen van gelden van spaarders etc nopen mij de nodige vraagtekens te plaatsen bij je bewering dat je voor Suriname en Surinamers bent.

  Overtuig mij van je neutraliteit en liefde voor Suriname en haar Surinamers


  Maak melding

 34. @Waldo & pakora

  Zeg mij wie je vrienden zijn en ik zeg wie je bent. Hoeveel hebben jullie helpen graaien in de staatskas. Wat zijn jullie aandelen. Dat het gaat om Suriname en de surinamers staat vast. Maar door handelen van deze regering wordt Suriname & Surinamers op de achtergrond gedrukt. En dat willen jullie niet (her)(er)kennen.


  Maak melding

 35. De inhoud en de ernst van dit bericht spreken voor zich. Het land Suriname wordt niet meer vertrouwt door de Amerikaanse Centrale Bank. De NDP junkies die helemaal geen kaas hebben gegeten van monetaire zaken zitten tot mijn verbijstering de boel weer recht te praten. Deze gasten verdienen samen met de leiders die zij zo adoreren een nek schot om ze voor goed het dom lullen af te leren.


  Maak melding

 36. @Henk Molenaar, onze Waldo is een wolf in schaapskleren. Hij weigert kleur te bekennen maar hij schijt paars. Geef me een brik zeg. Met RobG weer je tenmiste waar je aan toe bent.


  Maak melding

 37. @ Waldo
  Als de oppositie zoveel macht heeft dat zij NL met de Fed kan laten bellen en de Fed sluit de kraan van Dollar biljetten voor Suriname. Dan is de oppositie veel machtiger dan de Regering en dan zou ik heel snel op ze gaan stemmen want zou de kans ook groot zijn dat na augustus de rente halveert etc of de schulden een paar jaar gratis door geschoven gaan worden.
  Beter gezegd een regering met de VHP zou volgens u benadering het begrotingstekort met een paar belletjes met Wouter Knot en Hoekstra en Rutte het begrotingstekort kunnen laten verdwijnen.

  U weet dan wel wie u zou moeten stemmen denk ik.

  Helaas we dromen even. U doet aan fake nieuws. Trump kan de Fed niet van mening laten veranderen laat staan een of andere Nederlander.

  @Pakiratigri
  Ja Roemer kan aan de slag, ook van Dijk Silos heeft nog werk te doen met de NRA. Hopelijk herinnert u zich haar waarschuwingen van enige tijd geleden. De situatie is er niet beter op geworden nu de bazen van van Trikt de CBvS berooft hebben en er al meer dan een maand over doen om zich te verantwoorden. Dit weer ondanks de DNA brede eis om nu echte antwoorden te geven. Beste Pakiratigri er staat geen enkele DNA vergadering gepland.
  Ofwel nu middels Kanhai bij de president en boefdraad bekend is dat van Trikt verklaart heeft, wordt het steeds moeilijker de US over te halen iets voor of met Suriname te ondernemen voor dat zij denkt dat de regering op orde is.

  Met de leugens van Boefdraad over Moody’s, Met dit soort handelingen van de Fed en de gevolgen op de straat wordt het steeds ernstiger en dat komt niet door de oppositie maar door het handelen van de regering.
  Beste Pakiratigri de USA en China luisteren in heel Suriname mee zonder het te vertellen. Elke scheet van de president tellen ze.
  De NDP is kansloos geworden nu de zwijgende massa ziet hoe schaamteloos de NDP blijft liegen en bedriegen. De fake campagnes worden lachwekkend.

  Wanneer zet Simons de begroting 2020 op de agenda van de DNA??!!!


  Maak melding

 38. Dit is echt de uitgelezen gelegenheid om gewapend het dictatoriaal regiem van Bouterse en Adhin omver te werpen. Pak je cutless, je houwer, je jachtgeweer en laten we gezamenlijk optrekken naar de roversbende in Paramaribo en laten we het karwei voor eens en altijd afmaken. In naam van onze moeders zwart groen geel of bruin en onze kinderen!


  Maak melding

 39. @Waldo,

  Je liegt dat je barst: Je bent een DIE HARD KUMAKOISI LOVER: Je hebt altijd de veroordeelde Drugscrimineel te vuur en te zwaard verdedigd.

  Jij bent van het soort Lucien, RobG, Papiratigie, Achterlijke Wendy, DOMSCO, Devil, No Nonsence:

  Nu kom je vertellen dat je NEUTRAAL bent: Ik heb er niets van gemerkt hoor.

  IK BEN JULLIE TEGENPOOL!!


  Maak melding

 40. Bigi Sma 27 februari 2020 at 15:44

  Beste Sranang mang nanga oema, Ik ben niet vd VHP, BEP, NDP, PALU, STREI, BEP, etc. maar voor Suriname en Surinamers.

  Waldo
  Met alle goede wil; zou ik je graag willen geloven maar mijn eerlijkheid gebied mij dat te doen.
  Je postings die steeds Bouterse en in het bijzonder de NDP verdedigd en uit het duister tracht te halen spreekt voor zich.
  Het nimmer aan de kaak stellen van de fraude die hebben plaatsgevonden bij
  de SPSB en OW en Carifesta en de Leerboeken en de naschoolse opvang en de brand bij de vreemdelingendienst en de vele éénzijdige opdrachten aan één leverancier (Sardjoe) en bevriende Cambio (Chotelal) het “lenen van gelden van spaarders etc nopen mij de nodige vraagtekens te plaatsen bij je bewering dat je voor Suriname en Surinamers bent.
  ====================
  Ik keur alles af wat wel bewezen kan worden. De meeste klachten zijn ingediend bij de PG, dus ik wacht af! Mocht alles waar zijn dan zal ik als eerste dat toejuichen en dat de schuldigen gestraft moeten worden!
  Tot nu toe heb ik 1 punt wat zeker vooraf al afkeur, is het gebruiken van de kasreserve van de banken! We wachten rustig af!

  En wat Dilip betreft, ik ken hem als een harde werker. Mocht hij iets tegen de wet gedaan hebben, dan moet hij ook vervolgd worden. Law en order moet er zijn in dat land!


  Maak melding

 41. Goed zo!!

  Laat dit een les zijn voor boefdraad en zijn van moord veroordeelde schoonpa bouta die de bank als hun spaarpot en bezit beschouwen.
  Twee criminelen die zich niet aan regels en wetten houden. Mooi voor ze!!


  Maak melding

 42. Opa heeft zijn best gedaan om de koers kunstmatig om laag te houden, door goedkope dollars via Chotelal aan de man te brengen, dat terwijl de koers al 1- 17 srd moest zijn. Te weinig productiviteit en veel te veel geld geleend door hoefdraad, uitgaven zijn wel 100 keer de inkomsten.
  gemodereerd

 43. Waldo, je ogen gaan open? Wat denk je dat er de afgelopen jaren is gestolen door NDP.,ik schat het op meer dan een miljard! Heb je al die jaren je ogen en oren dicht gehad? Tis toch raar een volwassene niet inziet dat het land naar de verdoemenis geholpen is. Jij stemt VHP straks want er gaan andere deuren open om Suriname te economisch helpen,deuren die voor boeven nu gesloten zijn. En wie zal als eerste in de rij staan als de geldkraan open gaat???Wendy.
  gemodereerd

 44. @Waldo
  “En wat Dilip betreft, ik ken hem als een harde werker. Mocht hij iets tegen de wet gedaan hebben, dan moet hij ook vervolgd worden. Law en order moet er zijn in dat land!”

  1>> Ik heb een ver Ballast verleden Waldo laat duidelijk zijn dat Djilp heeft als agent/partner van Ballast Nedam Wijdenbosch/Bouterse en zich zelf van $ 32.000.000 voorzien heeft.
  Dat heeft hij gedaan in directe samenwerking met (de door de rechtbank Haarlem veroordeelde) Martin W en Rob A (SU afkomst) gedaan valt te lezen in meerdere bronnen.
  2>> Djilp zijn bedrijf heeft middels een dronken kapitein de in aanbouw zijnde brug bij Carolina vernietigd en heeft de schade nooit vergoed.
  3>> Het onderhandelingsresultaat van Djilp met Alcoa is DNA breed en door de DNA deskundigen als ver onder de maat beoordeeld maar door de regering afgedwongen.

  Djilp mag dan een harde werker zijn maar is ook nationaal een enorme schade post. Ik schat het op minimaal $ 250.000.000.


  Maak melding

 45. Ik ben niet voor welke partij dan ook aldus Waldo
  Het jochie dat te vuur en te zwaard de NDP en haar rovers probeert te verdedigen.
  Ach als stelen lenen is
  waarom zou liegen dan niet kunnen toch Waldooooooo


  Maak melding

 46. Dilip zou de stuwdam nemen maar is misluk men het door geschoven naar Staats Olie .

  De stuwdam zo in handen komen van EBS of een nieuw opgerichte bedrijf dat zo de schurk Dilip Sarjoe zijn .

  De haven van Paranam blijf nog 15 jaren onder America zo ook nog 5000 hectaren grond .

  De schurken van NDP dachten dat de buit al binnen was .


  Maak melding

 47. Why worry, one supereconoom gaat het koersprobleem op zinj NDP oplossen. te weten door middel van een nieuwe wet. Wat ben je toch dom om aan deze oplossing te denken. Als dit lukt geef ik jou persoonlijk een pluim en draag je voor de Nobelprijs economie

  NDP-fractieleider Amzad Abdoel heeft op de bijzonder druk bezochte massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) maandagavond aangekondigd dat ingegrepen zal worden om de koers omlaag te brengen. Zijn fractie heeft een initiatiefwet ingediend om de koersopdrijving door illegale én legale cambio’s aan te pakken. Hij herhaalde dat er een economische aanval is geopend op de ‘revo-beweging en de paarse beweging’. Abdoel voerde aan dat “niemand Bouta zal breken”. De wet zal worden behandeld en de koersopdrijving zal worden aangepakt door ook de gevangenisstraf te verzwaren.

  Abdoel voerde aan dat hij geen devaluatie heeft uitgevonden, want in 1994 heeft de regering-Venetiaan de grootste devaluatie gekend. “Ze moeten niet roomser dan de paus spelen”, stelde de NDP-fractieleider. Hij voerde aan dat ondanks moeilijke tijden in het ontwikkelingsproces, Bouterse het volk niet in de steek heeft gelaten. Hij voerde ook aan dat onterecht gesteld wordt dat de kasreserve is gestolen of dat deze is verdwenen. Hij verwees naar het bericht van de Centrale Bank van Suriname van 13 februari waar is aangegeven waarvoor de kasreserve is gebruikt. Abdoel voerde aan dat met opzet ‘fake news’ wordt verspreid om verwarring te stichten. “Geen enkel scenario zal werken,” stelde de politicus.
  Abdoel heeft samen met zijn collega’s Rajiv Ramsahai, Jennifer Vreedzaam en Daniella Sumter een initiatiefwet ingediend om de illegale geldtransactiekantoren aan te pakken. Voorgesteld wordt om enkele artikelen van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 te wijzigen. De gevangenisstraf van twee jaar bij overtreden van de wet moet opgetrokken worden naar vier jaar met een geldboete van SRD 1 miljoen. De initiatiefnemers benadrukken in de memorie van toelichting dat geldtransacties van illegale ‘geldtransactiekantoren’ invloed hebben op het financiële stelsel, vooral omdat deze transacties buiten het zicht van de toezichtinstituten plaatsvinden. De gevolgen hiervan op het financiële stelsel zijn vaak niet van geringe omvang.

  Voor de aanpak van de illegale geldtransacties, is een nieuw artikel 39a toegevoegd in de initiatiefwet over in beslag genomen gelden en goederen. Deze in beslag genomen gelden en goederen kunnen eveneens verbeurd worden verklaard, ook in het geval wanneer de bedoelde gelden en goederen door degene aan wie deze toebehoren de legale herkomst ervan niet kan worden aangetoond. Behalve het in het geding zijnde strafbare feit, dienen de in beslag genomen gelden en goederen ook niet afkomstig te zijn van enig ander strafbaar feit. De initiatiefnemers stellen ook voor dat bij overtreding van de wet, bij eventuele teruggave, geen vreemde valuta wordt geretourneerd, maar SRD’s.

  bron: starnieuws,


  Maak melding

 48. JoJo 27 februari 2020 at 21:29
  @Waldo
  “En wat Dilip betreft, ik ken hem als een harde werker. Mocht hij iets tegen de wet gedaan hebben, dan moet hij ook vervolgd worden. Law en order moet er zijn in dat land!”

  1>> Ik heb een ver Ballast verleden Waldo laat duidelijk zijn dat Djilp heeft als agent/partner van Ballast Nedam Wijdenbosch/Bouterse en zich zelf van $ 32.000.000 voorzien heeft.
  Dat heeft hij gedaan in directe samenwerking met (de door de rechtbank Haarlem veroordeelde) Martin W en Rob A (SU afkomst) gedaan valt te lezen in meerdere bronnen.
  2>> Djilp zijn bedrijf heeft middels een dronken kapitein de in aanbouw zijnde brug bij Carolina vernietigd en heeft de schade nooit vergoed.
  ========================
  Dan ga ik steeds in herhaling treden, waarom is hij niet opgepakt. Welke regering was aan de macht na Wijdenbosch. Is hij zo machtig dat hij elke regering kan omkopen.


  Maak melding

 49. @Waldo

  Hij was allicht machtig genoeg om Venetiaan z’n regering te negeren na de schade bij Carolina.
  Ik vermoed dat Venetiaan hogere prioriteiten had qua herstel en Sardjoe te belangrijk vond als ondernemer.
  Ik weet via mijn Ballast ervaring hoe zich dit zo’n beetje verliep.
  Officieel zijn in Nederland de strafzaken pas gaan lopen rondom 2010 toen heeft Ballast Nedam zelf een schikking getroffen met Justitie, Martin W en Rob A zijn pas eind 2017 veroordeeld.
  gemodereerd

 50. ja de nederlandse oud minister heeft deze maand nog aangegeven als suriname om.hulp vraagt nederland dat moet doen want su heeft er recht op.

  Wst denk je van desi. Denk je dst ze geld gaan geven voor het volk en verdere opbouw?? Never want desi en ingrid o paj pajmang in china…

  25 mei vhp of nps zo alleen komt er geld los…oeng denkie.boeng


  Maak melding

 51. Het verbaast me niet dat de CBvS zich niet heeft gehouden aan de afspraken met de Fed. Ze hadden ook al die tijd weekstaten gepubliceerd met valse info waarmee ze de bankiers voor de gek hadden gehouden omtrent de kasreserve (zie intervieuw van DSB directeur bij ABC). Het is dus duidelijk dat de CBvS gedegradeerd is tot een onbetrouwbare en ongeloofwaardige instantie en white collar criminele bende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.