zaterdag, december 9, 2023
HomeNieuws uit SurinamePresentatie gedragscode voor de verkiezingen van 2020 in Suriname

Presentatie gedragscode voor de verkiezingen van 2020 in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op maandag 2 maart vond de presentatie plaats van de gedragscode voor de verkiezingen van 2020. Deze gedragscode is aanbevolen door het Comite Christelijke Kerken (CCK) en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS).

Verkiezingen zijn een vitaal onderdeel van een werkbare democratie en het verkiezingsproces dient daarom eerlijk en transparant te zijn, zodat elke kiezer op de kiezerslijst voorkomt en in alle vrijheid – met gegarandeerde geheimhouding – zijn/haar stem kan uitbrengen, aldus de initiatiefnemers.

Zij vervolgen met: “Suriname staat tot nu toe bekend om eerlijk gehouden verkiezingen, een predicaat dat gehandhaafd dient te worden. Maar democratie vereist permanente waakzaamheid, niet alleen van de verkiezingsautoriteiten maar ook van de media, van maatschappelijke organisaties en van alle burgers.”

Wij zullen samen moeten waken voor vrije, geheime, eerlijke en transparante verkiezingen aldus het CCK en de IRIS. De volledige gedragscode is hier te downloaden (PDF).

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Ik heb geen gelooft in eerlijke verkiezing daar de stemkaarten 20 dagen lang worden geteld .
  In Guyana duurt het tellen van de stemkaarten maar een paar dagen .


  Maak melding

 2. De kerken in Suriname moeten zich niet met politiek bezig houden!
  Moeten deze religieuze organisaties niet eerst een gedragscode voor zichzelf afspreken? Hoeveel gaat er wereldwijd niet mis binnen de kerken, tempels, moskeeën en andere gebedshuizen. Duizenden mensen in de wereld zijn misbruikt door de kerkelijke leiders. Deze misbruikte mensen hebben allemaal een trauma opgelopen. Daarom gaan vandaag de dag steeds minder mensen naar de kerk!
  Ze hebben helemaal geen vertrouwen en geen respect voor de kerk! En dat is wel heel jammer! Dus meneer Choenni hou je daadwerkelijk bezig met kerkzaken voor welzijn van het volk en bemoei je niet met de politiek.
  Ik kan mij best voorstellen dat de meeste kerkelijke leiders in Suriname niets te doen hebben omdat de mensen geen vertrouwen hebben in deze kerkelijke leiders en niet naar de kerk gaan. Maar nu is het een ziekte geworden in Suriname, iedereen is bezeten van politiek!


  Maak melding

 3. Trouwens hun vingerwijzing richting de media is volgens mij zeer terecht! Alle media in Suriname is politiek gelieerd, net als de kerk en de vakbond!
  C. De media
  Het CCK en de IRIS doen verder een beroep op de leiding en eigenaren van mediabedrijven en op journalisten van radio, televisie en krant, maar ook degenen die berichten op social media plaatsen, om:
  1. zich bewust te zijn van de verantwoordelijke rol die zij spelen bij het beïnvloeden van de publieke opinie;
  2. dat zij principes van hoor en wederhoor, objectiviteit en neutraliteit in de verslaggeving rondom politieke bijeenkomsten steeds in acht nemen;
  3. verder dient er evenveel aandacht te zijn voor de verschillende deelnemende partijen aan de verkiezingen en mag er absoluut geen plaats zijn voor selectieve rapportage van activiteiten, feiten en gebeurtenissen. Dit geldt ook voor de overheidsmedia;
  4. de berichten te richten op de inhoudelijke boodschap van elke partij en hun partijprogramma’s en zich niet te laten afleiden door emotionele en niet terzake doende ‘podiumtaal’;
  5. het CCK en de IRIS doen ook een beroep op de verantwoordelijken van opinieonderzoeksbureaus om wetenschappelijke criteria van objectiviteit in de ruimste zin van het woord in acht te nemen.


  Maak melding

 4. De gedragscode is bedoel voor de 30.000 aanhangers of paarse idioten die de president ondersteunden op de veer plein. Voor 2010 had Bouterse ook een kerkelijke gedragscode, hij was voorganger zelf op de berm . En NU … de regisseur van de staatsroof.


  Maak melding

 5. Alles moet scherp in de gaten gehouden worden. Onderschat de paarse rovers niet. Ze zullen alles in werking stellen om met de verkiezingswinst ervan door te gaan. Immers, er valt nog veel te roven. Ze hebben gemikt op de inkomsten van de olie en gas vondst. Wegstemmen die hap, kosten wat het kost!


  Maak melding

 6. Kondremangs
  Ze hebben gelijk. ….de gedragscode zou door iedere politieke partij, die aan de verkiezingen deelneemt, ondertekend moeten worden. ….en het VOORBEELD moeten zelf door de leidende figuren gegeven worden. …..en dat is zoals veel dingen. .beneden peil. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES