Reizen tussen Guyana en Suriname via Backtrack week gesloten om Corona virus

5
Reizen tussen Guyana en Suriname via Backtrack week gesloten
Beeld (c) Still uit Dreamstudioz filmpje over de Backtrack.

Het reizen tussen Guyana en Suriname, via de zogenoemde Backtrack route, is vanaf zondag 1 maart gedurende een week gesloten. De maatregel komt van het Guyanese ministerie van volksgezondheid en heeft te maken met het stijgend aantal Corona besmettingen in onder andere Duitsland en Frankrijk.

Ook de verkiezingen in Guyana, die worden gehouden op maandag 2 maart 2020, spelen mee. De politie, die wordt ingezet om deze route te controleren, is deze week namelijk op andere plekken in het land nodig vanwege de verkiezingen.

De autoriteiten zijn bang dat door een verminderde controle van de politie op de Backtrack route, het aantal reizigers daar toeneemt hetgeen weer een dreiging vormt voor het land.

De beslissing kwam vrij onverwachts waardoor een aantal Guyanese ingezetenen in Suriname gestrand zijn.

5 REACTIES

 1. Verstandig van Guyana. Ondertussen lijkt het er sterk op alsof SU het open grenzen beleid hanteert waarbij een ieder die daar zin in heeft ongehinderd naar SU kan komen. Dit terwijl het corona virus al in NL is uitgebroken. De kans is aanwezig dat het virus ook overwaaid naar SU vanwege het verkeer tussen NL en SU.


  Maak melding

 2. 100% controle voor alles dat uit nl komt. Ze moeten betalen en dan zet je ze 1 week in wanica ziekenhuis. Nadien mogen ze nr hun plaatst van bestemming
  gemodereerd

 3. Er komt van alles Su in en wat te denken van de beroeps bedelaar die vrij in en uitreit? Ik denk dat er al een paar corona gevallen in Suriname zijn want de vliegtuigen komen niet alleen via Schiphol naar Suriname. Misschien is de Ned/Sur lijn zelfs het veiligst.
  gemodereerd

 4. Onze grenzen worden het slechts bewaakt.
  De meest onfrisse figuren komen tij en ontij ons land binnen wandelen. Criminelen, moordenaars alles wat God verboden heeft.
  Het is niet enkel de coronavirus ook HIV en AIDS. Ons land telt meer dan 50.000 geïnfecteerden en ze blijven maar doorgaan om de ziekte te verspreiden in ons land. Velen denken dat een pilletje hier tegen help maar het tegendeel is waar. 5.minuten plezier kan je leven totaal ruïneren. Het gevaarlijke is dat velen denken het overkomt mij niet. Velen zijn bezig elkaar bewust te besmetten.

  Sarie Torie


  Maak melding

 5. Ja want er komen geheid moordenaard en drugcriminelen daar langs. Maar ja, de baas van het land vind dat niet erg hoor. Hij heeft zelf precies zelfde verleden dus hij draait zich nog 3 om in bed en gaat dan met een andere torie bezig, want verkiezing nadert…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.