dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieMorgen start uitbaggeren van vaargeul Suriname rivier

Morgen start uitbaggeren van vaargeul Suriname rivier

-

Morgen, maandag 2 maart, zal de regering van Suriname het startsein geven voor het uitbaggeren van de vaargeul van de Surinamerivier. De vaargeul voldoet al enkele jaren niet aan de diepte die vereist is om grote schepen binnen te halen en de goederen die daarmee gepaard gaan.

De Surinaamse regering spreekt van een grootscheeps project dat van eminent belang is voor de handel van en naar het land. De werkzaamheden zullen over een periode van een jaar worden uitgevoerd. De vaargeul zal niet alleen in de diepte, maar ook in de breedte worden uitgediept.

“Wij verwachten dat we de redererijen, handelaren en andere stakeholders de mogelijkheid bieden om de goederen binnen te brengen. Ook voor de export is het van eminent belang. Zeker ook voor Staatsolie zal dit project een meerwaarde hebben voor de export van olie. Ook andere producten die exporteert worden. Elke burger in Suriname zal er baat bij hebben” zei minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

De minister zegt dat dit project van eminent belang is, gelet op het sociaal-, maatschappelijk- en economisch effect. Aan het project is er een onderhoudsperiode van 5 jaar gekoppeld. In deze periode zal ervoor gezorgd worden dat de vaargeul begaanbaar wordt gehouden.

President Bouterse zou bij de onlangs gehouden NDP massameeting gezegd hebben dat het baggerproject er voor zal zorgen dat levensmiddelen in Suriname goedkoper zullen worden. Maar volgens onderzoeker Derrick Ferrier is deze bewering niet juist:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

56 REACTIES
 1. Wat een mooie brug, wat een schoonheid, wat een uitzicht. Iedere Surinamer is trots hierop!

  Schoon Suriname! O land van mijn dromen
  Statig bespoeld door de ruisende zee
  Trots zijn uw stromen en heerlijk uw bomen
  Fris waait de wind over land vanuit Zee

  Surinaam! Gij zijt mij dierbaar!
  Land vol schoonheid overal
  Land ‘k wil u mijn hart verpanden
  En u trouw zijn bovenal

  Nimmer zal ik Suriname vergeten.
  Nimmer! Al vaar ik de wereld ook rond
  Niemand kan immers de liefde ooit meten
  Liefde gewijd aan mijn volk en mijn grond

  Surinaam! Gij zijt mij dierbaar!
  Land vol schoonheid overal
  Land k’ wil u mijn hart verpanden
  En u trouw zijn bovenal


  Maak melding

 2. Kondremangs
  De paarse leugenmachine van DiDiBri zegt dat het uitbaggeren vd vaargeul de goederen goedkoper gaat maken. ….jouw bagger heeft suriname overheerst jo vervloekte veroordeelde moordenaar en drugsdealer. ..ik hoop dat ze jou en je door corruptie verkregen villa op Leonsberg ook weggraven verkrachter van ons land. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Die man kan er niets aan doen gezien zijn opleiding, 2 jaar sypestein ulo.
  Wordt familie en zgn vrienden onringd en gezamenlijk plunderen ze het land leeg.


  Maak melding

 4. Gaat Bouterse met een schepje aan de gang bij Leonsberg. Ik ben heel benieuwd wat voor Schip gemobiliseerd is het alleen maar het onthullen van een reclame bord betreft. Zo iets als de woningbouw fabriek van 5 jaar geleden.


  Maak melding

 5. Alleen door middel van een lening van China zal het uitbaggeren van de Suriname rivier mogelijk zijn.

  Toen er geld was in 2012/2013 was de noodzaak om de vaargeul uit te diepen er niet aanwezig.

  Hoe gaan de brandstofkosten aan SOL betaald worden?

  Ik heb begrepen dat de Minister van Leenzaken weer uitlandig is?


  Maak melding

 6. @ Waldo,

  Dat land waarmee jij je hart aan verpand hebt , word door die paarse ratten die jij aanbid vernietigd, en kom dit niet ontkennen, waarin jullie zo goed in zijn, want jullie lopen allemaal met oogkleppen op achter een veroordeelde moordenaar, die alleen maar ellende gebracht heeft.


  Maak melding

 7. Vervolgens zal de regering van Suriname overmorgen, 3 maart, het startsein geven voor het uitbaggeren van de regering van Suriname. De regering voldoet al vele jaren niet aan de eisen de van de regering vereist is. Waardoor de welvaart in het land zich gaat ontwikkelen door kennis, kunde, transparantie en motivatie.


  Maak melding

 8. Op welke locatie gaat men de modder naar toe spuiten hopen dat men een goede plan maken .

  De modder kunnen ze gebruiken om iets anders van te maken .

  NDP heeft visie laat zien met dit project .


  Maak melding

 9. Voedingsmiddelen!!!! Drugs zal meneer Bouta bedoelen. Kan hij makkelijker zijn oogst distribueren. De luchthavens zijn uitgesloten, dus moet het nu via een onderzeeboot, en die kan alleen in diepere wateren.🛥😎 ssst niet verder vertellen hoor.


  Maak melding

 10. Manu 1 maart 2020 at 21:01
  @ Waldo,

  Dat land waarmee jij je hart aan verpand hebt , word door die paarse ratten die jij aanbid vernietigd, en kom dit niet ontkennen, waarin jullie zo goed in zijn, want jullie lopen allemaal met oogkleppen op achter een veroordeelde moordenaar, die alleen maar ellende gebracht heeft.
  ================
  En wat is jou probleem als ik dat doe. Heb je ook een eigen mening of behoor tot de zelfde orde, alleen maar negativiteit. Het lijkt alsof jullie erg onrustig zijn. Met negativiteit ga je niets bereiken, nul komma nul. Die oranje aanbidders van jou hebben ook de kans gehad en een paar hebben ook Santa Boma ook van binnen gezien.


  Maak melding

 11. In onze tijd was het dat als je zegt ‘A MANG DAT WALDO”dan werd bedoeld dat die man gek is.Deze waldo is ook euforisch om de wegen terwijl die zonder enige structuur zijn aangelegd.In een land als Sur.moeten de wegen herkenbaar zijn die lopen van productie gebieden naar de haven.
  Tijdens onze opleiding mochten we gaan kijken hoe de cutter/zuiger van Billiton het deklaag verwijderde om de onderliggende bauxiet te bereiken.Het deklaag werd per transportband afgevoerd van de machine naar de oever van het ontstane meer.Nu gaan we zien hoe de afvoer geschied bij een baggerschip.


  Maak melding

 12. Is de rekening van deze baggeraar al deels voldaan? Of is de baggeraar ook verteld dat hij zijn geld krijgt als de olie inkomsten binnenstormen?


  Maak melding

 13. Kondremangs
  @waldo. …jouw veroordeelde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri zal de gevangenis ook van binnen zien. …daar kunnen jij noch die andere gatlikkers niets aan veranderen jo labaria. ..zg politiek neutraal. …..negativisme moet je bij die paarse bende zoeken. ..want suriname was VOORHEEN niet zo. …vanaf jouw bewierookte verkrachter van ons land op het toneel is verschenen. …is de ELLENDE begonnen. ..en dat zijn FEITEN en daar kunnen jij noch de andere paarse ratten wat aan veranderen. …maar op 25 mei GAAN WIJ IN SURINAME VERANDERING BRENGEN DOOR JOUW GEADOREERDE LIJDER DIDIBRI EN ZIJN BOEVENBENDE WEG TE STEMMEN! !!!!!! Ga maar lekker DiDiBri zijn nierdialyse apparaat schoonhouden schoothondje. … en ja. ….ik walg van iedere DiDiBri aanhanger. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 14. Jacobus 1 maart 2020 at 21:53
  In onze tijd was het dat als je zegt ‘A MANG DAT WALDO”dan werd bedoeld dat die man gek is.Deze waldo is ook euforisch om de wegen terwijl die zonder enige structuur zijn aangelegd.In een land als Sur.moeten de wegen herkenbaar zijn die lopen van productie gebieden naar de haven.
  =====================
  Weet je hoe belangrijk deze brug is voor vrachtvervoer van Frans Guyana, Marowijne en Commewijne. Er gaan wekelijks honderden trucks vol geladen met rijst, groente en fruit richting Frans Guyana. Weet je hoeveel valuta met deze handel het land binnenkomst. Denk je dat al wisselkantoren zomaar als paddenstoelen uit grond zijn gerezen aan die kant. Dat allemaal komt door handel met Frans Guyana. Brug tussen Guyana en Nickerie zal een volgende uitdaging zijn voor een regering.


  Maak melding

 15. NOBRUYA 1 maart 2020 at 22:02
  Kondremangs
  @waldo. …jouw veroordeelde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri zal de gevangenis ook van binnen zien. …daar kunnen jij noch die andere gatlikkers niets aan veranderen jo labaria. ..zg politiek neutraal. …..negativisme moet je bij die paarse bende zoeken. ..want suriname was VOORHEEN niet zo. …vanaf jouw bewierookte verkrachter van ons land op het toneel is verschenen. …is de ELLENDE begonnen. ..en dat zijn FEITEN en daar kunnen jij noch de andere paarse ratten wat aan veranderen. …maar op 25 mei GAAN WIJ IN SURINAME VERANDERING BRENGEN DOOR JOUW GEADOREERDE LIJDER DIDIBRI EN ZIJN BOEVENBENDE WEG TE STEMMEN! !!!!!! Ga maar lekker DiDiBri zijn nierdialyse apparaat schoonhouden schoothondje. … en ja. ….ik walg van iedere DiDiBri aanhanger. ….
  ==============
  Je hebt alle recht om dat te doen. We leven immers in een democratische land. Ik drink gewoon een koud biertje met coalitie en oppositie vrienden. We gaan samen vissen en genieten van het leven. Jullie zitten hier bij waterkant net met een probleem. Ik verbaas mij wel heel erg!


  Maak melding

 16. @Nobruya. Ik ben de echte politiek neutraal😂😂😂 Sinds die labaria,s en kontelikkers me hebben opgelicht in Suriname, omgerekend 250.000 euro, is Suriname één grote ratten en awari hol geworden. Hopelijk woon je ook lekker in Nederland. Soso lobi brada 👊
  gemodereerd

 17. President Bouterse zou bij de onlangs gehouden NDP massameeting gezegd hebben dat het baggerproject er voor zal zorgen dat levensmiddelen in Suriname goedkoper zullen worden

  ========================

  Whuahahaaaaaa deze man is beneveld van de Johnny Black en wittie. Centrale Bank van Suriname is technisch gezien failliet.
  Devaluatie ligt op de loer welk gevolgen heeft voor de koopkracht van de bovolking. Bouterse raaskalt maar wat.


  Maak melding

 18. JK

  1 maart 2020 at 21:54

  Is de rekening van deze baggeraar al deels voldaan? Of is de baggeraar ook verteld dat hij zijn geld krijgt als de olie inkomsten binnenstormen?

  =====================

  Als het aan Bouterse ligt sturen Surinaamse ouders hun dochters te werk in een massage salon. Inkomsten komen te goede aan de Surinaamse staat. Zo gaat het ndp te werk.


  Maak melding

 19. Morgen wordt de startsein gegeven.
  Ik ben ook benieuwd hoe dat zal verlopen.

  Tot voor zover bekend is er wel alvast een timmerbedrijf gecontracteerd van Dilip Sardjoe om het bekendmakings bord te maken en te plaatsen.

  Verder start up kosten zijn beraamd op 20 % en is nu al nietig.

  Voor de rest wordt vervolgd.


  Maak melding

 20. Tijdens het veer periode was er alleen in het weekend een lange wachtrij.Midden in de week was je in een kwartier over.
  Met brug maakt het niet uit welk tijdstip van de week of dag.Het duurt op zijn minst twee uren er over te zijn.Ook die brug is zonder enig inzicht gebouwd.Commewijne kent het beste landbouw gebied van Sur.En wat doet regering.Die geeft de goede landbouw gebied af voor huizen bouw.Groot deel van Amsterdam[Ned.] is gebouwd met de opbrengsten van deze gronden.En niet overdrijven met trucks die naar de Franse kant gaan vol groenten en fruit.De cambio’s zijn voor de handel drijvende marron mensen die in Sur.kopen en aan de Franse kant verkopen.


  Maak melding

 21. De Chinezen zullen Su veroveren…nooit kunnen en zullen ze de schulden terug kunnen betalen de Chinezen hebben op deze manier vele havens als ruil in bezit…ka paars


  Maak melding

 22. Meestal laten ze foto van het baggerschip of iets dergelijks. Overm9rgen zullen we zien. Baggeren van de Suriname is een noodzakelijke voorwaarde voor in- en uitvoer. Baggerprojecten kosten over het algemeen heel duur. Zonder een algemene besteding is de opdracht aan China voor 130 miljoen dollar gegeven, terwijl een bedrijf uit een andere land het voor 70 miljoen de klus kon klaren. Dit project gaat geld als water leveren aan een paar van de paarse ratten. Ballast Nedam had 30 milj steekpenning aan Wijdenbosch, Alibux en Bouterse betaald. Hoeveel nyaung gaan mensen als Hoefdraad, Chotkan en Bouterse maken?


  Maak melding

 23. Dede oh fadong wreed te a ma fu na liba oh oppo kenapu.
  Op Star las ik een artikel van de Palu ooit het verlengstuk van de paarse rattenpartij. Het liegt er niet om.
  Soms moet ik lachen om die domme Nikeriaan die Ba sabi so probeert te spelen in de stad ipv dat hij de rijstboeren gaat helpen. Ik vraag me af of hij na 25 mei nog zo slap blijft zeiken hier. Ik denk eerder dat hij weer met een manifest komt en enveloppen met rare inhoud. Owru siki fu todo na kraskrasi.


  Maak melding

 24. Is er ooit iets goed?? Altujd moeten jullie negatief bezig zijn. Jullie heel leven zal ook zo vol gal zitten. De kracht zit in positief denken.
  Nu is de tijd rijp en nu wordt het gedaan.
  Ik zou niet in jullie omgeving willen zijn. Negatieve energie trekken jullie
  gemodereerd

 25. Ik hier voor 90% ndp hater want het belangrijkste is dat de vaargeul komt en dat is zeker over 10 jaar belangrijk voor suriname met geleend geld of niet het is net de wijdenbosh burg het is hoe dat ook afbetaald en nu heef iedereen voordeel aan en met de olie vondst is het binnen 10 jaren of eerd afbetaald. Maak dan niet uit wie in de regering zit


  Maak melding

 26. Ik geef de heer Ferrier gelijk. Het probleem van vliegtuigen, schepen, vrachtwagens, treinen etc, is dat ze altijd vol willen zijn. Vol op de heenweg en ook vol op de terugweg. ik zal dit met een simpel voorbeeld verduidelijken. Stel je bent een zelfstandige vrachtwagenchauffeur op de route Paramaribo – Nickerie. Je krijgt een volle lading te vervoeren naar Nickerie. Het eerste wat je doet is Nickeriaanse ondernemers bellen met de vraag of ze lading hebben die je terug naar Paramaribo kan vervoeren. Krijg jij je vrachtwagen op de terugweg vol dan is er niks aan de hand. Is dat niet het geval dan zal je jou opdrachtgever uit Paramaribo benaderen en een hogere vrachtprijs naar Nickerie vragen. Iemand moet opdraaien voor de kosten van een lege vrachtwagen op de terugweg anders is het niet lonend.
  Hetzelfde zal gebeuren met de vrachtschepen die Paramaribo zullen aandoen. Ze willen vol zijn richting Paramaribo, maar ook vol uit Paramaribo vertrekken. En daar wringt de schoen. Paramaribo heeft geen producten om te verschepen. Dus zullen deze vrachtvervoerders een hogere vrachtprijs vragen richting Paramaribo.
  Gevolg: deze hogere vrachttarieven zullen in de kostprijs van de producten worden doorberekend met als gevolg dat de producten niet goedkoper zullen worden. Een simpele les economie.


  Maak melding

 27. Indianen verhalen dat prijzen omlaag gaan; de nieuwe Columbus die belofte breng en als onheilspellende zal ervaren worden ; conquest of Paradise zal weer herhalen


  Maak melding

 28. Als het waar is wat deze poppenkast kabinet doet,dan mogen de Surinamers doorgaan met huilen,want dit wordt de volgende lening en verkoop van Suriname.

  Hierdoor kan nog grotere schepen haven binnen varen,en mooi hardhoud van jullie,niet van de coalitie veroveren

  Proficiat blijven jullie maar lekker zitten en duimen draaien,God gaat voor jullie zorgen.
  Hij heeft de apostelen voor jullie geïnstalleerd en jullie krijgen nog meer pakketten net voor dat jullie de pijpuitgaan.


  Maak melding

 29. Het zoveelste populistische showproject vlak voor de verkiezingen.
  In no-time word het stopgezet wegens wanbetaling en hoor je er vervolgens nooit meer iets van.


  Maak melding

 30. Vraag me af welk project van de ndp de afgelopen 10 jaar ontwikkeling heeft gebracht. Ddb kan liever zijn hoofd gaan uitbaggeren want het zit vol met stront. Er komt alleen wartaal uit z’n mond. En die domme ongeschoolde meelopers eten het als zoete koek.


  Maak melding

 31. Bouta zit enkel zoete broodjes te bakken.
  Niets wórdt goedkoper. Het grootste gross van de werkende bevolking heeft 2 tot 3 banen om.het hoofd bovenwater te houden.
  Bouta en consorten hebben de staatskas leeggeroofd. Ingrid heeft de taak op zich genomen om voedselpakketten uit te delen met als onthoudt verrotte knoflook en afval zoutvlees die de honden ook niet lusten.
  Deze hele waardeloze ndp regering moet het veld ruimen. Suriname is failliet. Boefdraad is een geld lenende psychopaat.
  Deze leenziekte van hem kan geen enkele psychiater of bonoemang genezen. Boefdraad is een gast die psychisch niet in orde is. Snoepreisjes met onze gemeenschapsgelden gaat gestaagd door.
  Boefdraad zou je letterlijk moeten uitkleden en tentoonstellen op het Onafhankelijkheidsplein zodat het volk kan zien dat hij geen ballen heeft. Hij meldt zich niet bij Justitie voor verhoor en ook.niet bij DNA om bewijsstukken te overleggen of bespreekbaar te maken. Een gast zonder ballen wel omringd door een hoop vet die zijn benen niet kunnen dragen. Hij buigt al op beide benen. Deze stelende en lenende rioolrat moet het veld ruimen.


  Maak melding

 32. Schepen met een grotere diepgang krijgen toegang tot de haven van Paramaribo.Dit houdt in dat er ook meer vracht meegenomen lang worden naar Suriname.Dit drukt natuurlijk de vrachtkosten aanzienlijk naar beneden. Je gaat er automatisch vanuit dat de producten in de winkel goedkoper zouden moeten zijn. Maar het is juist de handel die gaat voor winstmarges van tussen de 500% en 100%. Met name de importeurs en de tussenhandel zijn er de oorzaak van de hoge prijzen.


  Maak melding

 33. Interessant @waldo. Geweldig dat je vrienden hebt bij zowel de coalitie als de oppositie. Maar bij welke van je vrienden wordt de WAARHEID gesproken en bij welke BAGGER?
  En aan onze econoom @ rob. Heb je enig idee wat er met de bagger gaat gebeuren?


  Maak melding

 34. Ben er benieuwd hoeveel afgezaagde lichaams delen van mensen te voorschijn gaan komen.Zij waren door de ingi boi en co naar de rivier bodem gestuurd om bij de vissen te slapen.


  Maak melding

 35. @ RobG

  Vinger wijzen is makkelijk.

  Draai nu even het verhaal om.
  Indien Suriname zou produceren en exporteren, hoeveel winst zou Suriname dan kunnen maken ? Is dat dan ook schandalig ?

  Winst maken is een doelstelling van een bedrijf.

  Indien de NDP regering een doelbewust en consistent beleid zou hebben dan had Suriname nu ook veel winst gemaakt.

  De NDP regering had de afgelopen negen jaar genoeg tijd en kapitaal ter beschikking.

  Helaas heeft de NDP regering Tjekre-Tjekre gespeeld met staatsmiddelen. Met als gevolg passen, meten en lenen voor kunst – en vliegwerk. De NDP improviseert nu met allerlei foefjes om de economische ramp te camoufleren.


  Maak melding

 36. Ik denk dat heel veel mensen op dit moment te veel met politiek bezig zijn en dat ze bepaalde ontwikkelingen in Suriname niet zo goed volgen. Heel even een voorbeeld buiten de politieke orde. Eind van het jaar moest er rijst verscheept worden naar Venezuela. Omdat de Surinaamse havens te ondiep zijn kan er per lading maar 3000 ton verscheept worden. Er is een contract getekend voor de levering 30.000 ton rijst. Dus dat zijn 10 ladingen. Dan zie je dus dat het baggeren heel veel voordelen gaat hebben. Daarvoor moet een regering wel zorgen, maakt niet uit welke!
  Voor de handel met de buurlanden Frans- en Brits-Guyana moeten er ook bruggen gebouwd worden en het maakt voor Suriname niet uit welke regering dat gaat doen.


  Maak melding

 37. @RobG en Waldo

  Door de enorme terug gang in diepte na dat de alluinaarde transporten weg vielen kunnen zelfs de kleinste schepen maar met 2/3 belading bij vloed naar binnen of naar buiten.
  Er komen geen grote schepen meer naar Suriname. daarom is de hoogte van de Wijdenbosch brug zo’n lachertje. Na denken is niet het sterkste punt van de planners in Su.

  Jullie denken dat grotere schepen een oplossing is voor de hoge transport prijzen. Dat is onzin. Het merendeel van de vertrekkende containers is leeg ofwel om een volle container naar SU te vervoeren men een enorm aantallen leeg terug vervoeren.
  Voeg hier aan toe dat het schip maar met 2/3 van haar vracht naar binnen kan en u begrijpt waarschijnlijk dat hier het management van Bouterse en co weer enorm geblunderd heeft en de verkeerde prioriteiten gesteld heeft.

  Een 40 voet container shanghai -rotterdam (afstand meer dan het dubbele) kost een fractie van een 20 voet Container naar Suriname.

  Het ergste is, dat de support schepen voor de offshore activiteiten ook niet meer binnen kunnen varen, en Suriname dus haar Offshore activiteiten moet laten bevoorraden uit Guyana en Trinidad en Tobago.

  let wel het onderhoudscontract lag in 2010 klaar er zou in 2014 getekend worden. ik ben benieuwd hoe ze gaan starten. Als er een Hopper aangevoerd zou zijn uit China dan hadden we dat al lang gezien met plaatjes. het kleinste materieel van de Boer kan niet meer optimaal ingezet worden heren. dat steekt al te diep en dan spreken we van bootjes die 2.000 m3 per keer kunnen afvoeren.
  er moeten miljoenen m3 aan bagger verwerkt worden om 40 km vaargeul 100 meter breed 2 meter dieper te maken niet alleen opgezogen worden maar ook op een geschikte plaats gedumpt worden.

  Het is daarom zo stom om geen zaken te willen doen met NL want dan had men het te baggeren materiaal ook nog eens positief kunnen inzetten.


  Maak melding

 38. JoJo 2 maart 2020 at 14:10
  @RobG en Waldo

  Door de enorme terug gang in diepte na dat de alluinaarde transporten weg vielen kunnen zelfs de kleinste schepen maar met 2/3 belading bij vloed naar binnen of naar buiten.
  Er komen geen grote schepen meer naar Suriname. daarom is de hoogte van de Wijdenbosch brug zo’n lachertje. Na denken is niet het sterkste punt van de planners in Su.
  =============
  Waarvoor zouden de grotere schepen straks voorbij de nieuwe haven moeten varen. Alle containers en overige vracht wordt op de Jules Sedney Harbour ingeladen en uitgeladen. Hoe komen al die duizenden auto’s en zwaarmaterieel Suriname binnen. Er gaan ook nog honderden containers met vis, fruit etc. en ook hout en houtproducten via de Sedney Harbour terug. Er zijn toch grote vervoersbedrijven in Suriname. Is niet alleen voor import, maar ook voor export en doorvoer. Andere kleinere schepen met olie, cement, etc varen normaal door onder de brug naar hun bestemming. Belangrijk is dat de Jules Sedney Harbour voor de Wijdenbosch brug staat. Het was niet nodig om de brug nog hoger te maken. Je moet ook ergens beginnen toch. Deze haven is steeds blijven groeien en groeit nog steeds.


  Maak melding

 39. @Waldo

  Dank dat u mij gelijk geeft de Wijdenbosch brug gepland is door idioten. De hoogte is gepland op de maximale hoogte eis zodat er booreilanden en kraanschepen onder kunnen.

  De Jules Sedney Haven heeft een capaciteit van 200.000 TUE/jaar (= 200.000 20 voet containers).
  Hij was gepland voor doorvoer maar heeft die functie verloren door het dicht slibben van de vaargeul. De minder zwaar beladen schepen kunnen nu ook bij de andere havens naar binnen.

  Het baggerplan van de regering betreft de vaargeul van buitengaats tot Paranan.


  Maak melding

 40. Chapeau het feestje is geweest, Er is een Braziliaans bootje voor anker gegaan dat any time kan gaan baggeren voor een chinese onderneming.

  Zoek de boot op het internet op en je krijgt een rol broerte.
  Het is een mini hopper die maximaal 1.500 m3 bagger per trip kan verwerken. een schip dat maximaal 10 km/ uur vaart.
  Hoe moet die in een jaar tijd 10.000.000 m3 plusbagger gaan weg halen en storten op een plaats dat het niet direct terug gaat naar de vaargeul.

  Mooie show met toespraken van het zelfde niveau als 5 jaar geleden in de Broadhomes Woningbouw fabriek.
  Hier moeten ze wel bijna $ 60.000.000 gaan betalen.
  Toen Tjang het voor het eerst melde was dat gedrag aan zienlijk hoger.

  Er zitten apen aan de knoppen.


  Maak melding

 41. @Jojo,

  haha ik lig krom, z´on bootje gebruiken ze om bij ons een slootje uit te baggeren zodat
  mensen een pleziervaartuig kunnen aanmeren. Dit moet de hele Surinaamse rivier uitbaggeren .
  Wat een giller.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES