zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameKNVB produceert handboek voor Suriname over beheer kunstgrasvelden

KNVB produceert handboek voor Suriname over beheer kunstgrasvelden

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft vrijdag het handboek dat geproduceerd is door de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) over ‘Beheersorganisatie Kunstgrasvelden’ in ontvangst genomen uit handen van een vertegenwoordiger van de KNVB, Danny Meukens.

De 24 multipurpose kunstgrasvelden die vanaf 2014 in geheel Suriname zijn aangelegd door het ministerie met als projectuitvoerder de KNVB, worden beheerd door lokale organisaties. Deze organisaties krijgen de nodige deskundige begeleiding met als doel de continuïteit en kwaliteit van beheersorganisaties te garanderen. Ook worden er middels dit handboek handvaten aangereikt aan de organisaties teneinde te kunnen zorgen voor de duurzaamheid van de kunstgrasvelden door effectief beheer en onderhoud.

Het handboek is een opdracht geweest van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken, waarbij de KNVB haar standaarden gebruikt heeft met betrekking tot beheer en onderhoud, budgettering, activiteiten planning en bestuur en organisatie samenstelling. Hierin zijn ook de bevindingen, ervaringen en inzichten van de beheersorganisaties verwerkt die hebben deelgenomen aan de eerder gehouden workshops. De overhandiging heeft op vrijdag 28 februari plaatsgevonden.

Het boek moet dienen als leidraad bij de exploitatie van de sportaccommodaties. De beheersorganisaties worden versterkt middels workshops en training. Het handboek is ook een van de tools die als middel gebruikt wordt, waarbij de ervaringen en aanbevelingen van de organisaties ook zijn meegenomen.

Minister Gopal is dankbaar voor de inzet van de verschillende organisaties en de projectuitvoerder KNVB, die zal moeten resulteren in de duurzaamheid van de velden. Zij stelt het op prijs dat het gaat om een dynamisch handboek dat na evaluatiemomenten naar ervaringen van de organisaties aangepast kan worden. Ook is zij ervan overtuigd dat de deskundige begeleiding zal zorgen voor het gewenste resultaat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Dus de KONINKLIJKE NEDERLANDSE Voetbal Bond.

  De Surinaamse minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, is dus duidelijk ook geen voorstander van dekolonisatie.

  Bouta heeft een probleem met de Surinaamse minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal.

  Wie steunt de revolutie fanatasie nog meer niet ?


  Maak melding
 2. In Nederland is begint kunstgras uit gratie te gaan ivm kankerverwekkende stoffen en Suriname gaat kunstgras ik voeren. Wat in Nederland niet goed is wordt in Suriname gedumpt.


  gemodereerd
 3. Interessant. Er is tijdens de verheerlijking van de revolutie niet hierover gesproken dat de voormalige kolonisator dit heeft gerealiseerd. Alleen de ndp. Maar de aap komt uit de mouw meneer misiekaba.


  Maak melding
 4. Hup Holland Hup. Suriname kan niet zonder
  Holland dit is het zoveelste bewijs.
  Wij houden van oranje om zijn daden en zijn doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES