Doodgekapte zoon laat vrouw en zeven kinderen achter

36
Doodgekapte zoon laat vrouw en zeven kinderen achter

De 39-jarige Tony Persaud die zaterdagavond is doodgekapt door zijn vader aan de Welgedacht C-weg in Suriname, heeft een vrouw en zeven kinderen achtergelaten. De vrouw heeft het nu verschrikkelijk zwaar, omdat haar man de enigste kostwinner was van het gezin. Zij werkt niet vanwege ziekte en het gezin woont onder erbarmelijke omstandigheden.

De directeur van stichting 1 voor 12, Louis Vismale (foto/midden), heeft onlangs een bezoek gebracht aan de weduwe en haar kinderen. Heel emotioneel vertelde de vrouw, Ansoya Madari, wat er precies die bewuste avond is gebeurd en hoe het reilen en zeilen van het gezin thuis is. Naar zeggen van Madari leefden vader en zoon al jaren in ruzie met elkaar. De vader heeft volgens haar ook meerdere keren gezegd dat hij haar man zal doodmaken.

Bericht gaat door onder filmpje:

Afgelopen zaterdagavond heeft de vader de daad bij het woord gevoegd. De vader was dronken en bedreigde de zoon die ook had gedronken dat hij hem zou doodkappen. Er ontstond daardoor op een gegeven moment een hevige woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij. Op een bepaald moment greep de vader een houwer en verwondde Tony op verschillende delen van het lichaam.

Volgens de vrouw kwam haar man daarna in de woning en gilde om te komen kijken wat er met hem is gebeurd. De politie werd meteen ingeschakeld. Madari zegt dat haar verwondde man toen moeilijk ademde. Toen de politie ter plaatse arriveerde leefde Tony nog. Bij aankomst van het ambulancepersoneel had hij reeds de geest gegeven.

Stichting 1 voor 12 doet een dringend beroep op de Surinaamse overheid om de vrouw en de kinderen te helpen en begeleiden. Bij het bezoek liet Vismale een levensmiddelenpakket en een geldsbedrag achter voor het gezin. Vismale vernam dat geen van de kinderen naar school gaat. Hij heeft laten weten dat hij na de begrafenis contact zal maken met het ministerie van Onderwijs voor een oplossing.

De districtscommissaris heeft inmiddels toegezegd de uitvaart te zullen bekostigen. Bekijk het volledig intervieuw hierboven.


36 REACTIES

 1. R.I.P. Jongeman.
  Fam heel veel sterkte met dit groot verlies.

  Alcohol maakt meer kapot dan je lief is. Hoop dat deze vrouw en haar kinderen de juiste hulp krijgen.
  Het is een feit dat helaas, veel mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden. Veel kinderen die nog nooit een school hebben bezocht. Triest voor woorden.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Die vader nam zijn verantwoordelijkheid om voor zijn vrouw en kinderen te zorgen. Vele mannen kunnen een voorbeeld van hem nemen hoe het hoort. Als ik op vakantie kom, zal ik zeker contact maken met dit gezin om ze persoonlijk te ondersteunen zonder de media. Nabestaanden, ik heb jullie opgeslagen in mijn hart. Familie, ik heb de mogelijkheid om jullie goed te kunnen ondersteunen vanuit Nederland. ik ben zelf de jongste van 8 broers en zussen.
  gemodereerd

 3. Kunnen deze dingen nog voorkomen in Suriname? 7 kinderen die niet naar school gaan. Analfabetisme ten top.
  Dit is wat Bouterse wil. Mensen mogen niet naar school , Ze moeten dom blijven.
  Volgens de NDP gaat het toch goed met Su. Het is wat je onder het woordje goed verstaat.
  gemodereerd

 4. Sterke aan moeder kinderen en familie mijn bijdragen naar jullie toe zal een huis voor jullie bouwen .

  Ik woon in de buurt eind mei zal ik jullie persoonlijk komen bezoeken .

  1voor 12 zal ik alvast afspraken maken vandaag nog zal ik naar 1 voor 12 bellen en wat geld overmaken al is het maar 50 euro .

  Dit komt door dat de president zelf Alcohol drink en laat importeren .

  Alcohol is de grootste gif op deze wereld en vooral Suriname .

  Familie gecondoleerd en veel sterke en kinderen en moeder jullie krijgen zeker een andere huis .

  Het is ook mogelijk dat ik jullie een stuk grond geven .

  Dit heeft een blaka mang uit Rotterdam geschreven .
  gemodereerd

 5. Alcohol maakt meer kapot dan je lief is.ja..dat was allemaal opgekropte woede en is tot een uitbarsting gekomen dat resulteerde met een dode als gevolg.


  Maak melding

 6. Het is belangrijk dat de regering Bouterse de ruimte krijgt om haar sociaal contract uit te voeren. Dit soort gezinnen dat in beroerde omstandigheden moet leven heeft dringend hulp nodig van de overheid.


  Maak melding

 7. In ieder geval zoekt ze een huis. De huisbaas woont net daar in de buurt.
  In elke buurt zijn er scholen. Heel erg met deze mensen. Ik hoop dat de dood van de vader ervoor zorgt dat deze kinderen nu naar school gaan.
  Her zijn geen zwarte mensen anders zou je horen hoe de kinderen gaan roven over paar jaar.
  gemodereerd

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Doodgekapte zoon laat vrouw en zeven kinderen achter.

  Triest en nogmaals een triest en droevig verhaal.
  Slachtoffer Tony Persaud, R.I.P
  Sterkte aan de nabestaanden.

  Ik heb ook goed naar het (filmpje) gekeken.
  Dus het gezin woont reeds geruime tijd in zo’n brandgevaarlijke en erbarmelijke situatie.
  A No Kang.
  Dit mag anno 2020 niet meer voorkomen in Suriname.

  Eigenaar en miljonair van Rudisa Motor Company, Dilip Sardjoe je moest reeds geruime tijd dit gezin hebben geholpen.
  Dus laat het niet alleen over aan Stichting 1 voor 12.

  Denk niet in het Kastenstelsel.
  Dilip Sardjoe, je kan niets meenemen op de brandstapel tijdens je crematie.
  Dus je hebt nu ook de verplichting om een behoorlijke bijdrage te leveren aan Stichting 1 voor 12.
  En de Surinaamse overheid is nu verplicht om het gezin verder te helpen.

  Lees de bijdrage van @oom bert 26 februari 2020 at 09:27
  gemodereerd

 9. Dat geen van de kinderen naar school gaat is eerder een falen van onderwijsinspectie. Zag gister nog een docu over Noorwegen, 1 van de rijkste SOCIAAL democratische landen ter wereld. Ze betalen veel belasting maar hoeven niet te betalen voor school en gezondheidsvoorziening. Ze hebben ook de grootste pensioenfonds van de wereld met meer dan 1 biljoen USD.
  Daar kan Dubai wel een punt aan zuigen met al die decadente rotzoois van ze…


  Maak melding

 10. Rob jij achterlijke hond. Hoe durf je. Dit gezin leeft aan de rand van de afgrond en de sekte van je wordt met de dag rijker (ook mijn familie zit in de sekte, dus eerste hand en wordt met de dag rijker!).
  Dan nog heb je het gore lef om hier je ka te komen spuien.
  Ik wens jou en je familie alles wat maar slecht is toe. Daar valt ook kanker onder


  Maak melding

 11. Je bloedeigen kind vermoorden!!!! Hoe presteer je dat ???? Dat vader en zoon reeds jaren in onmin met elkaar leven kan ik mij totaal niet voorstellen. Mijn zonen zijn mijn prinsen. Deze moordenaar beseft zich niet dat hij een vloek over zichzelf en generaties na hem gehaald heeft.


  Maak melding

 12. Wat een drama voor de nabestaanden. Bij de dader en slachtoffer was er helaas een totale gebrek om een compromissen te sluiten. Mensen gedreven door haat, religie, politieke en economische motieven. Dit is de rode draad in de Surinaamse multi-etnische samenleving.
  gemodereerd

 13. HONKONGFREE. En als je suries vraagt om extra belasting te betalen voor die voorzieningen. Dan kunnen ze niet, dan zijn ze veel te arm, dan zeggen dat ze ook voor lucht moeten betalen. Ze willen ook geen wegenbelasting en vuilophaal betalen. Allemaal normale zaken. Gaan ze in een ander land wonen en werken dan zijn ze wel bereid te betalen, maar in hun eigen land weigeren ze.
  gemodereerd

 14. Het land kan jou helpen als je eerst jezelf helpt. Weet je hoeveel rest materiaal mensen weggooien??
  Die luilak kon ook iets aan zn woonsituatie doen. zoop liever
  gemodereerd

 15. Dronken Vader: Kap Kap, bigi metie of ptjien metie?
  Dronken Zoon: Ptjien ptjien metie, erdoor heen.
  Dronken Vader: Ok, Kap kap kap
  Dronken Zoon: Heeee, aaah, oooh
  gemodereerd

 16. Natuurlijk is het bouta zijn schuld.
  De ndp regering gaat op zoek naar sympathie en gaat de familie een bezoek brengen zogenaamd na de hartverscheurde tragedie .
  De mamapiema ndp regering moet langslopen ,deur voor deur bij een ieder en zien wat voor een ellende zij ons bezorgen.


  Maak melding

 17. Ja Dansco. Bouterse gaat ten onder omdat hij de volop in Suriname aanwezige kennis niet wilde gebruiken. Hij geeft de voorkeur aan de domme massa met als extraatje een besmet verleden. Ik denk dat jouw paarse kleur op 25 mei 2020 in een andere kleur zal veranderen. Hoe je het draait of keert. met schelden kan je het komend verlies van DDB niet veranderen of afwenden, Hij gaat verliezen en daarna moet hij opdonderen. jij adoreert een Born looser.


  Maak melding

 18. RobG
  Anno heden zie je op moederdag alleenstaande moeders een pakket, deze is niet van Bouterse of de NDP, ontvangen.
  Moeders die reeds 5 kinderen hebben van 5 verschillende mannen die zich geen vaders noemen maar verwekkers.
  Tijdens het bezoek om het pakket af te geven zie je de armoede geen stromend water geen elektra en dan ineens blijkt dat de moeder des huizes zwanger is van de 6e kind.
  Hoezo voert Bouterse een sociaal contract uit? Laat Bouterse Bakana torie eens goede voorlichting geven in polaats van alle rotzooi die Limbo rond aan het strooien is.
  Dit zou dan de eerste goede daad zijn van de NDP.


  Maak melding

 19. @Hans Zondermeer,
  Vandaag is de 40 dagen vastentijd begonnen.In deze periode moet ik me meer dan voorheen inhouden tegen mensen die kwaad over me denken en mij van alles toewensen. Maar jou verwens het vagevuur toe waarin je kan verbranden tot onvruchtbare as.

  Er leven in Suriname heel veel gezinnen, zowel creolen, Hindoestanen, Javanen, Indianen, Marrons in bittere armoede. Wat hebben de oude partijen VHP, NPS, voor deze sloebers gedaan? Niets en dan ook niets. Ze hebben alleen de mensen gebruikt om hun stem.De oude politiek partijen en hun aanhangers keken neer op deze mensen. Maar de NDP trekt zich het lot van deze mensen aan.

  Velen komen nu in aanmerking voir een stuk grond. Tijdens de regering van NPS en VHP werd de grondaanvraag van deze mensen in de recycle bin gegooid terwijl Mahinder Jogie de parlementariër van de VHP kreeg binnen een dag veel grond kreeg toegespeeld. Mahinder Jogie is thans een groot grondbezitter.Hij bezit meer dan 100 hectare grond.Dit houdt in dat zijn gronden meer dan 10 kilometer
  lang en meer dan 10 km breed zijn. Deze arme mensen hebben niets. De NDP trekt zich het lot van deze mensen aan. Duizenden van deze mensen hebben eindelijk dankzij de regering Bouterse een stuk land gekregen.


  Maak melding

 20. @Bigi Sma,
  Jij maakt een kapitale fout door deze mensen zelf de schuld te geven van de erbarmelijke armoedeige situatie waarin zij moeten leven. Men noemt dit ” blaming the victem”. VHP en NPS zullen nooit het een en ander doen voor de mensen zodat zij een beter leven krijgen. De regering Bouterse heeft deze doelgroep ontzien in haar bezuinigingsmaatregelen. Er worden ziekenhuizen neergezet voor een goede gezondheidszorg, artsen worden ingevlogen om de gezondheidszorg dichter bij de mensen te brengen. De regering Bouterse zorgt er voor dat kansloze kinderen uit deze gezinnen de kans krijgen om in het buitenland opgeleid worden tot arts. Nu al zijn er tientallen die in diverse landen tot arts worden opgeleid. Dank u regering Bouterse. Dit zijn geen showprojecten maar een bittere noodzaak om arme mensen tegemoet te komen


  Maak melding

 21. @Ookik en andere leeghoofden hier: Het is een cultuurtrek, heeft helemaal niets met Bouterse of de politiek te maken. Is dit nou echt alles wat jullie kunnen? Vooral na de paarse tsunamie op de 24e snap ik wel dat jullie helemaal verward zijn geraakt, maar dat wil nog steeds niet zegfgen dat je moet doorgaan met onzin en rommel via dit medium te verspreiden. Jullie hebben duidelijk geen flauw idee hoe achterlijk en dom dit gezwam van jullie is. Deal with reality en kom eens een keer met een zinvoille bijdrage, stelletje ezels!!


  Maak melding

 22. Surinamers zullen met het oog op de tijd waarin wij leven meer moeten gaan doen aan GEZINSPLANNING.
  Als je het al niet breed hebt, ongeschoold en er vooral nu geen werk is doe aan gezinsplanning. Na Gado gi is mooi en waar , maar gebruik je verstand en Plan. Het leven is plannen.Stort jezelf niet in een avontuur. THINK.


  Maak melding

 23. Lucien ik ben het volkomen met je eens. Ik volg de berichten en zou graag iets opbouwend willen zien van mijn kondre mang . Het heeft hier veel weg van kraboe ini wan bari. Met deze stommiteit en achterlijkheid gaat dit mooie land nooit vooruit komen. Laten wij wat van een ander leren, want alleen op die manier komen wij ergens.


  Maak melding

 24. Is het de regerings schuld dat de vader zn zoon heeft gekapt…..nee toch doen jullie niet belachelijk..al dat geld voor sopie konden ze investeren in hun kinderen want zij hebben ervoor gekozen om zoveel te maken
  gemodereerd

 25. 7 kinderen en nog geld over om te zuipen terwijl ze het slecht hebben.
  Ze zien er niet uitgehongerd uit en je mag het niet zeggen,maar wat zal ze bevrijd zijn want een zuiplap daar wordt je als vrouw NOOIT gelukkig van. 🙏
  Van zo’n vent wordt je als vrouw ziek maar ik zou na mijn derde kind me stiekem laten steriliseren maar deze vrouw was een broedkip voor deze zuiplap en nu zit ze met de gebakken peren.


  Maak melding

 26. Bouta bing hori kokolamp😠 geen Chandri-💩chantage.
  Er bestaat een stichting lobi voor gratis condoom en anticonceptie.
  Iedereen van niet hindoe afkomst weet dat de man het voor het zeggen heeft ze woonden in naipal project aan de sopialust.


  Maak melding

 27. Drank maakt meer kapot dan je lief is, zo vader, zo zoon, hoe kan een alcoholist met 7 kinderen nog drank bekostigen, jammer dat deze vrouw tot een leven met hem veroordeeld was. Gelukkig voor haar krijgt ze nu hulp en hoeft ze niets meer met haar schoonfamilie te maken te hebben, ik hoop dat ze goed voor haar kinderen zal zorgen en ze de nieuwe aangeboden kans met beide handen zal aangrijpen om een goed leven op te bouwen.
  Ik wens haar alle wijsheid toe.


  Maak melding

 28. Aaaibaya Moderator!!! Aaaybaya Waterkant. Jullie zijn nog erger dan ik dacht!! Kijk wat er allemaal aan vunzigheid en verwensingen door jou leden wordt geschreven en het wordt zonder meer geplaatst. Als ik
  de waarheid over de VHP en zijn exponenten schrijf, zonder vunzig of ordinair te worden, wordt ik geblocked, dan moet mijn bijdrage zogenaamd nog beoordeeld worden. Jullie zijn even grote ratten als dat gajes dat hier op deze site hun waardeloze leven verslijt!!!!


  Maak melding

 29. Wel ik vind het onterecht on bouterse de schuld te geven. Deze mensen women zo te zien lager dan 10 Karen onder erbarmelijke omf
  gemodereerd

 30. Wat heeft Bouterse met dit te maken? Een zuiplap die zijn bloed eigen zoon vermoord. Het gebeurde al in de jaren 70. Vooral de vrouwen waren de pineut. Deze man is een ziek persoon. Meer kan ik het van maken. Het is heel makkelijk om de regering de schuld te krijgen. Ik hoop dat de kinderen naar school kunnen gaan en later een goed leven kan hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.