Rovers volgen geldtransport vanaf bank en plegen overval op klaarlichte dag

33
Rovers volgen geldtransport vanaf bank en plegen overval op klaarlichte dag
Archieffoto - waardetransport in Suriname | voorbeeldfoto ter illustratie

Het lijkt wel het scenario van een Hollywood actie film, maar dan in Suriname: Bij een roofoverval op een geldtransportvoertuig van Sahara Cambio, is vrijdag op klaarlichte dag een groot bedrag in vreemde valuta en SRD buit gemaakt.

Het geldtransportvoertuig zou samen met een volgauto van een bank in de stad komen en richting de cambio aan de Lalla Rookhweg gaan. Vier gemaskerde en gewapende criminelen reden het voertuig vervolgens klem ter hoogte van de tempel aan de Lalla Rookhweg.

Daarbij werden de inzittenden en ook die van de volgauto onder schot gehouden. Tijdens de roofoverval zouden er schoten zijn gelost maar niemand raakte gewond. De Surinaamse politie heeft een gespecialiseerd onderzoeksteam op de zaak gezet.

Eerder waarschuwde het Korps Politie Suriname al dat personen die met veel geld van de bank komen, het slachtoffer worden van criminelen die op de loer liggen:


33 REACTIES

 1. Graag zsm de doodstraf weer invoeren. Bij doodslag, moord, roof of drugs gerelateerde zaken moeten de veroordeelden na hun hoger beroep de kogel krijgen. Opruimen die gasten.

  Suriname wil graag meten met Singapore en Dubai. Dit is hun kans.


  Maak melding

 2. Die Chinezen weten ook niet van ophouden. 24 uur per dag zitten ze broeden op hoe ze overval gaan plegen en wie slachtoffer zal worden. Overal waar Chinezen zijn zie je de verloedering en ghetto vorming. Het wordt tijd dat ze een voorbeeld aan de hardwerkende creolen nemen. Dag en nacht zijn de Creolen bezig met het aanleggen van wegen en het land vooruit te brengen!
  gemodereerd

 3. Dit lijkt sterk op een goed voorbereide actie en hoogstwaarschijnlijk hebben die rovers een tip gehad dat er een geldtransport zou plaatsvinden.
  De politie moet de contacten van de bank- en cambiowerknemers nagaan om erachter te komen wie de tipgever was.


  Maak melding

 4. Ja natuurlijk, ik zei altijd ; roven en stelen worden steeds beroerder en professioneler uitgevoerd dankzij de gave en de instelling die de Nationale Dieven Partij beschikken. Plannen maken en produceren kunnen ze helaas niet, alleen op een heel goedkope manier om aan geld te komen. Dit overval is zo goed als zeker goed voorbereid, dankzij misschien ook werk vanuit de Inside Job.


  Maak melding

 5. Iets wat ik al jaren propageer, de ”doodstraf” en zie mijn gelijk hierin het wordt van kwaad tot erger en neemt in hoeveelheid toe.
  gemodereerd

 6. Het land stoot hierdoor het toerisme af iets wat we juist nodig hebben en meer moeten gaan bevorderen en koesteren want het draagt bij tot een bloeiende economie van het land. Overheid de koers radicaal omgooien, ”doodstraf invoeren nu” voor het te laat is en weer achter de feiten moeten gaan lopen.
  gemodereerd

 7. eigen schuld dikke bult nog 5!!!!!! vandaag eten we Kwie Kwie en Krabudoi in Hot Madras Masala. Laat Wendy dr Kipparty houden gekocht van geroofd geld.


  Maak melding

 8. haha, skipper eindelijk ie doro, Mie bing waktie joe mie boi.
  Soema na joe
  Rbrown, Rrobg, Robles
  of
  Frantz Waldo
  Ma kom me vertelle
  Sinds wanneer kan jij denken. Sodemieter.


  Maak melding

 9. Volgauto suggereert een beveiligingsbedrijf. Om zo beroofd te worden terwijl je een beveiligingsbedrijf hebt ingehuurd plus met gepantserde auto’s rijdt, zet mij wel aan t denken


  Maak melding

 10. Ja ,met een bankrover als minister en een crimineel/moordenaar als lijder kan je niets beter verwachten van het volk.Ze volgen het vb van hun lijder met de hoop gekozen te worden tot de next lijder.Criminelen worden beloofd door het volk van Suriname.Bouta de veroordeelde moordenaar is het bewijs…


  Maak melding

 11. Is na de overval dan door de volgwagen geen achtervolging ingezet en onderweg politie geinformeerd. Wie deden er allemaal mee. Opzet???
  gemodereerd

 12. Deze man moet betere beveiliging nemen. Die jongens die hij neemt weten volgens mij niet eens met hun wapen te werken.
  Hij moet ook in zijn omgeving kijken. Wie voor hem werkt.

  Oja Bouterse had meer goud moeten kopen. Tegenwoordig heeft dat meer waarde dan geld. Goud heeft recordhoogte bereikt. Ik hoor niemand.
  gemodereerd

 13. Het stinkt.
  Geldauto is gepantserd; alleen een Bazooka kan hem tot stilstand brengen. Pistooltjes hebben geen effect.
  De volgauto hoort direct te schieten bij een overval.
  De boel stinkt. Een heel mooi opgelet plan.


  Maak melding

 14. Je bent toch getraind om te weten dat je door een of meerdere auto´s wordt achter volgt??? Je vervoert toch geen bakstenen dus dan ben je alert als je iets waardevols vervoerd, het zei geld of goud. Dus hoor je toch met begeleiding door het verkeer veilig kunnen rijden?? en liefs motor voor en achter de ¨beveiligde¨auto.


  Maak melding

 15. Vreemd. Je neemt toch aan dat de volgauto ruime afstand bewaard, dat het niet steeds dezelfde volgauot is en dat het transport op wisselende tijden plaats vindt. Dan is een dergelijke simpele overval van een gepantserde geldauto haast uitgesloten.
  Lijkt mij dat de inzittende van de volgauto waarschijnlijk betrokken zijn.


  Maak melding

 16. Dit is puur bullshit wat ze uitleggn.ze waren onder schot.oke mooi en toen die rovers weg reden waarom heeft die volg auto hun niet achter volgd en schoten gelost??????hun zyn meestal met 5shotters tog.was dat ook zo moeilyk??dus die rovers kunne wel een Hollywood actie hier draien maar de politie en beveiliging kan dat niet???dus niemand moet denken om het volk voor de gek te houden.ik kyk altyd naar deze waardetransport wagens en dan dacht k altyd in me zelf zoiets roven gaat niemand kans nemen met als die zwaar gewapende guards.maar ik was verkeerd.het is die rovers tog gelukt..sranang klarie Ba jogu..


  Maak melding

 17. tik ai loekoe inside job en personen in kwestie deh in a torie ooktoe maar we wachten het af hoe skowtoe dit zal oplossen
  gemodereerd

 18. de rovers hebben de vrije hand in su dus waarom zouden ze werken als roven makkelijker verdient is.
  ik snap niet wat die stront regering doet en wil ,doodstraf invoeren is de beste optie en niets anders.
  en de stront corrupte politici ook zware straffen opleggen,lijfstraffen is ook perfect voor ze.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.