dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Criminelen achtervolgen en beroven burgers die met veel geld van de bank...

‘Criminelen achtervolgen en beroven burgers die met veel geld van de bank komen’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Korps Politie Suriname heeft de gemeenschap maandag gewaarschuwd voor een fenomeen waarbij burgers die met veel geld van de bank komen, het slachtoffer worden van criminelen die op de loer liggen.

De afgelopen periode is uit politionele onderzoeken namelijk gebleken, dat criminelen hun slachtoffers hebben achtervolgt en beroofd niet lang nadat de slachtoffers bankinstellingen hadden verlaten met grote geldbedragen in hun bezit.

In enkele strafzaken is namelijk naar voren gekomen, dat de criminelen vooraf wisten dat hun slachtoffers grote geldbedragen gingen lichten bij de bank. Het politie advies aan de burgers is dat indien het niet noodzakelijk is u anderen niet vertelt dat u een groot geldbedrag zal gaan lichten bij de bank.

“Maakt u zoveel mogelijk gebruik van de girale mogelijkheden die onder andere bankinstellingen bieden als het gaat om grote geldbedragen die u nodig heeft om activiteiten te ontplooien” aldus de Surinaamse politie in een persbericht.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

24 REACTIES
 1. Roven van 100 miljoen de politie zwijgt.
  Roven van knippa’s en kleine bedragen en de politie praat.
  Men weet niet meer wat goed en slecht is
  Proberen jullie eerlijk te werken mensen.
  Geen klassen justitie en doe alsof arrestaties.
  Laat het volk zien dat jullie het werk begrijpen.
  Dat bij de bank is diefstal op heterdaad.
  Wat doen jullie daarmee?
  Valsheid in geschrifte fraude verduistering en ook bij de spsb.

  Zijn jullie bang?
  We kunnen het begrijpen.

  Succes
  Hierdoor komen jullie ongeloofwaardig over.


  gemodereerd
 2. Blakaboy 4 februari 2020 At 02:25

  De bankmedewerker belt het even door aan zijn vriendjes buiten?


  gemodereerd
 3. Ik weet niet waarom ik altijd pech heb dat ze me nooit achtervolgen… waar het aan ligt mag Joost alleen
  Weten..


  gemodereerd
 4. Hoe weten de criminelen dat juist die ene persoon veel geld bij zijn bank heeft opgenomen????
  Zijn deze rovers opeens helderziende geworden????? Ik kan mij niet voorstellen dat een laaghartige familielid, zijn eigen familie laat beroven van zijn centjes.
  Ik blijf erbij dat er vele tipgevers bij de banken werkzaam die klanten laten beroven van hun geld. Ze sturen informatie door met hun mobiele telefoon, om welk bedrag het gaat en hoe de persoon eruit ziet. Maken zelfs kennelijk foto’s van de persoon. Het is in het bankwezen zo dat men bij het innen van grote bedragen een afspraak wordt gemaakt en apart wordt geholpen, dus afgezonderd van de rest van de clienten.


  gemodereerd
 5. Flyer, dus die zijn direct herkenbaar. Ik zou niet wachten, kap ze gelijk want ze hebben zo wie zo gestolen toch!


  gemodereerd
 6. Kps zetten jullie politie in burger kleding die zogenaamd geld gaat halen bij de bank.
  Op die manier gaan jullie die rotzakken sneller oppakken.
  boobytrap zou goed zijn!!!!!!!!
  Die bank medewerkers moeten flink afgetapt worden tijdens hun werk, zo gaat men die tipgevers oppakken.


  gemodereerd
 7. Als ik minister van justitie was in suriname zou ik deze gasten keihard aanpakken.
  De bak is te duur voor ze,ze moeten hun in die hete zon zetten om landbouw te doen of die vuile sloten schoon te maken.
  Waarom zet men die rovers niet om GRATIS die scholen op te knappen?!?
  Ik snap me land niet meer hoor😚


  gemodereerd
 8. Let op…dit is een officieel bericht…..whahahaha. Ik vraag me af of je dan wel veilig ben in suriname. Ik hoop dat potentiële (buitenlandse) investeerders dit bericht nooit lezen. Echt jammer voor. Toestanden van de jaren 80 herhaald zich?


  gemodereerd
 9. Misschien is het veiliger om een half uur voor je de bank ingaat, de buurt te verkennen en foto’s te maken van de kentekens van al de auto’s in de buurt. Weet men tenminste wie er in de buurt waren.


  Maak melding
 10. Suriname is een groot dorp, het zal bij vele bekend zijn hoe de ondernemers eruit zien. Als zo een persoon van de bank komt is de kans groot dat hij/zij geld bij zich heeft. De lafaards staan gewoon te loeren wie de bank uitkomt. Ik vind (zulke) misdaden erg schofterig.


  Maak melding
 11. 1 oplossing ,met een geweer of een pistool op straat gaan zoals de rovers dat doen .bij verdacht gewoon een kogel door het hoofd schieten .dezen zijn makkelijk herkenbaar door hun kroesharen ,zwart en met donkere glazen auto’s. recht voor 1 recht voor allen ,geweren en pistolen zijn te verkrijgen op de markt .


  gemodereerd
 12. En wat doet de ministerie van justitie……Ik stond erbij en keek ernaar. Beste volk…hier wordt de veiligheid van jullie op een kinderachtige wijze ten grabbel gegooid. Nergens ben je veilig meer in suriname. Typies Zuid-Afrikanse toestanden. En het wordt steeds erger. Een forumlid RG beweert dat het de schuld is van CHAN. Huughh….Chan de boeman….whahahaha.

  Een advies aan het volk….stem bewust. Laat je niet omkopen door een portie BB met R. Jo kisi spijt.


  Maak melding
 13. Neen, deze boeven hangen in de bank rond, zogenaamd als klant en kijken naar mensen die veel geld opnemen. Deze zijn hun latere slachtoffers. de tip van de politie om je linkerhand niet te vertellen wat je rechterhand gaat doen is ook van toepassing. In Suriname is niemand meer te vertrouwen. Er is ook een nieuwe modus. iemand steekt plotseling de straat over en als je remt wordt je beroofd. Dus automobilisten. Doe een algemene melding aan de onschuldigen om dit niet te doen daar als jou dit overkomt je keihard gaat doorrijden.


  Maak melding
 14. Nou de tipgevers komen heil en zeker van de bank wil.niets horen…die ex-politie agent de tipgeefster is zn bloedeigen schoonzus die bij de bank werkt ze is op staande voet ontslagen dat ga je niet horen maar teh a beng deh wang blaka boeba ie bo jere deng snuit


  gemodereerd
 15. Is altijd inside job van bankmedewerkers en de beveiligers in En om de banken alleen politie en justitie weten dit nog niet en begrijpen het nog steeds niet hoe het kan


  Maak melding
 16. Heel belangrijk is de cultuur waarin wij nu leven. Graaien, stelen en moorden zijn normaalste zaken geworden. Onze bestuurders (lees regering) gaat niet vrijuit hier. Zij zelf zijn de grootste rovers.


  Maak melding
 17. Beste forum bezoekers(sters)
  Ik zie dat er over en weer gesugereert wordt met betrekking van opname van grote geldsbedragen bij een bank. Er worden beschuldigingen naar elkaar geslingerd, alsof men precies weet hoe de criminelen te werk gaan.
  1) Denkt men ook aan de mogelijkheid dat er ook door een bankmedewerker zulke inlichtingen aan de criminelen kunnen worden doorgegeven?
  2) Als voorbeeld even dit: passagiers die uir
  t Europa Suriname binnekomen worden vaak ook al berooft op straat of op hun verblijfadres. Hoe weten de criminelen wie recent uit het buitenland is gekomen en op welk woonadres deze mensen verblijven. Kennelijk worden zij door zg loopjongens van criminelen vanaf Zanderij gevold en spelen op die manier alles door tegen een kleine vergoeding van de rovers.
  3) Tegenwoordig wordt alles via ” Sociaal Media ” in codetaal aan elkaar doorgegeven. Wat doet de politie met die mogelijkheden.
  Vaak genoeg zijn er ook agenten en/of militairen bij berovingen betrokken. Er werken militairen alsook politie agenten op Zanderij. Ik ga niemand beschuldigen, maar geef alleen maar de mogelijkheden en opties aan, langs welke wegen de goed ge-organiseerde criminaliteit zou kunnen plaatsvinden.
  Dus a u b mensen, ga niet zomaar dingen hier op dit forum plaatse, elkaar voor alles wat vies en vuil uitmaken en wat al zo meer. Ik moet wel eerlijk vaststellen dat er totaal geen respect onder en tussen de Surinamers. Waar het aan ligt zou ik niet durven zeggen. Wij zijn allemmal Surinamers en laten wij beginnen elkaar te respecteren en laat ook aan de komende jeugd zien hoe met elkaar om te gaan. Want : ZOALS DE OUDEN ZONGEN, PIEPEN DE JONGEN en ZIEN DOEN LAAT DOEN.


  Maak melding
 18. Dit is me al 2 keer over komen naar mijn gelukt is het ze ook mislukt. Beide keren is dit gebeurt bij dsb hoofd kantoor ze hebben look outs daar die zitten meestal bij die wacht stoelen met hun mobiel telefoon gericht naar de geld kamers en loeren mensen die in de kamertjes gaan.
  Wees op je hoede.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES