Vanavond om 19.00u landelijk toeterprotest in Suriname

41
toeter

Vanavond om 19.00u vindt er landelijk een toeterprotest plaats in Suriname. Het protest wordt georganiseerd door bezorgde burgers van Suriname. Vandaag is het precies 33 jaar geleden dat leerlingen op het schoolterrein van het Miranda Lyceum (Lyco 1) en Havo 1 wreeddadig zijn afgetakeld door militairen.

De Surinaamse scholieren werden afgetakeld omdat zij op 20 februari 1987 staakten vanwege het “Geen brood geen school” protest. Het onderwijs lag bijkans 6 weken plat en burgers hebben massaal de actie ondersteund.

Het toeterprotest wordt vandaag gehouden om weer protest te laten horen tegen de wandaden van toen en de wandaden van nu door de zelfde mensen, meldt de organisatie.

Surinamers zijn opgeroepen om 19.00u voor 1 tot 2 minuten te toeteren waar ze zich ook bevinden.

41 REACTIES

 1. Valt niet op joh, ze claxonneren de hele dag door. Sta liever met z´n allen stil in het verkeer. Tijdstip en tijdsduur vermelden.
  LET MAAR OP VALT EERDER OP.


  Maak melding

 2. Surinamers nemen allerlei stomme acties over.
  Straks kan pakiratigri een actie verrichten waarbij hij in het verleden onrechtmatig behandeld is, en even wat schoten lossen op de menigte. Gaat dat te ver? Oké. Pakiratigri gaat geen schoten lossen. Pakiratigri gaat ook toeteren. Gebeurtenissen in het verleden? Eenmaal 33 jaar geleden ,neem eens de tijd en ga nog verder terug in de tijd. Toeteren bij het slavernij verleden bijvoorbeeld. What about that en het niet alleen daarbij laten? Toeter maar en breng het in herinnering. En er zijn wel duizenden andere zaken waarvoor ook getoeterd moet worden. Toeter maar elke dag voor het onrecht dat je ooit eens overkomen is. Let wel op de verkeersveiligheid . Je kan toeteren en daarmee andere deelnemers in het verkeer in verwarring brengen.
  gemodereerd

 3. 33 jaar geleden?? Wat weten de studenten van nu erover??
  33 jaar terug kon een arme bijna niet naar middelbare school.
  Hebben jullie geen nuttige dingen te doen??
  Ik hoop dat jullie 2 dagen opgesloten worden want oudjes, kinderen en zieken gaan jullie storen. Kom niet in mijn straat. Die ht in de jouwe
  gemodereerd

 4. De heldendaden van de Surinaamse leger kun je gerust samenvatten op een halve A4tje. Meer is er niet te melden. Stuk voor stuk laffaards. Welke leger mishandeld of vermoord haar eigen burgers. Opheffen die troep. Suriname heeft geen leger nodig.
  gemodereerd

 5. Wanneer gaat DOMME PAARSE DESI, inzien dat Sranan
  onmiddellijk, DRASTISCH moet bezuinigen op de uit de
  hand gelopen OVERHEIDSUITGAVEN ?????

  Wanneer laat DESI zien dat hij over een stel HESENS beschikt ????

  JAAG Gilmore HOEFFIE weg als minister en financieel adviseur, hij
  heeft tezamen met Domme DESI, Ons Land financieel KAPOT
  gemaakt, UN FAILLIET !

  STOP MET LENEN EN MET ELKE MAAND TEVEEL UITGEVEN,
  dan met een ONAFHANKELIJKE Governor vd Centrale Bank,
  werken aan stabilisatie van de koers !
  STOP MET POLITIEKE BEMOEIENIS MET HET BELEID VAN DE
  CENTRALE BANK !

  SLUIT ALLE BETROKKENEN BIJ DE ROOF VAN de KASRESERVE OP,
  BESTRAF HEN VIA HET STRAFRECHT, JARENLANG OPSLUITEN !

  met
  gemodereerd

 6. Robles ben jij de mislukte veroordeelde ex eigenaar van een coke vliegmaatschappij ik heb een buikspreider

  Evert was nog eerlijk en een verstandige sportieve man dus sakka ju skafu


  Maak melding

 7. Morgen zullen ze klagen dat benzine duur is.
  Ze zullen examenwerk kopen. Ga je tijd nuttig gebruiken.
  gemodereerd

 8. Het waren allemaal kinderen van rijkaards van de oude politiek die hun kinderen even een weekendje naar Miami of Willemstad stuurden om inkopen te doen of om naar een nieuwe film in de bioscoop te kijken. Bij verjaardagen van deze kinderen was het normaal dat een vliegtuig werd gehuurd zodat zij in de lucht hun verjaardag met vriendjes en vriendinnen konden vieren. Kinderen van arme mensen mochten op afstand toekijken.


  Maak melding

 9. Elke demo is noodzakelijk !

  Alleen Opa GRANTJIE loopt nog steeds achter zijn baas,

  Opa Desi Bouta aan !

  Na de ROOF van de reserves van Surinaamse Bedrijven en
  Personen, bij de centrale Bank, beweert GRANTJIE, dat de
  REVO (alleen bestaand in de Paarse hoofden) GESLAAGD IS !

  Inderdaad BA GRANTJIE, SRANAN FAILLIET VIA DESI !

  REGIEM FU DESI FUFUR DEN RESERVES FU ALLA BANGI,
  STRAFRECHTELIJK NA FUFURU, NA ROOF !

  FUFURU W’O KARI REVOLUTIE ?????????

  MEKI PAARS HARI A DANG !!!!!!!!!
  gemodereerd

 10. Straks al die beroeps crimineel zijn toespraak in het openbaar gaat houden is het een goed moment als de mensen die in de buurt van die poppenkast rijden, maar ook elders, luid claxoneren. We willen de ka van die dictatoriale demagoog niet meer horen.


  Maak melding

 11. Het wordt steeds gekker in Suriname, heeft men niks anders te doen dan hun tijd hieraan te verspillen. Ga iets productiefs doen. Typisch gedrag van de Surinamers wat hun achterhoudt in ontwikkeling, ga iets productiefs doen.


  Maak melding

 12. Robles 21 februari 2020 at 00:15
  Sammy the Queen 20 februari 2020 at 23:49

  Ben je dronken ofzo. Er is geen touw vast te knopen aan wat je zegt.
  ******************************************************
  @ Robles …. Paarse Bandiet …. Sammy the Queen … is niet dronken.
  Je bent een aards LEUGENAAR, FRAUDEUR, DIEFKAT.
  Hoeveel mensen heb je niet door LIST en BEDROG bestolen … Paarse Bandiet.
  Ben je soms familie van Abrahams { 300milj. OWenV }
  De talloze processen worden allemaal na 25 Mei behandelt
  en dan ga je geheid voor langere tijd naar Santo Boma.


  Maak melding

 13. hahaha een toeter protest degene die dat heeft bedacht moet uit holland komen ,want daar mag je niet claxonneren. Hij weet niet dat hier de hele dag wordt getoeterd Als we in de file staan hahahahahahaha desperate vhp


  Maak melding

 14. Terecht dat mensen blijven protesteren op welke manier dan ook.
  In de winkels stijgen de prijzen hard net als in de jaren 80 en begin 90. Oorzaak: de stijging van de valuta koersen. Ondertussen doet deze regering niets of kan niets doen om stabilisatie van de waarde van de srd te bewerkstelligen omdat ze de monetaire reserve hebben verkwanseld.

  De cambio’s de schuld geven van de koersstijging en intimideren helpt totaal niet. Instrumenten om vraag naar en vooral het aanbod van valuta te beïnvloeden kan de CbvS niet gebruiken omdat er geen geld meer is en de moederbank de tegoeden van spaarders niet meer kan roven. Zelfs een Governor kunnen ze niet vinden. De mensen die integer en capabel genoeg zijn willen niet met deze regering geassocieerd worden.
  Het onvermogen van deze regering zorgt voor stijgende koersen en verdere verarming van het volk


  Maak melding

 15. Wendy,jij was de eerste die klaagde bij het nieuws bezine verhoging. En moeten de kinderen de geschiedenis vergeten en ook de 15 moorden zeker. Wat een dom gelul uit je paarse bek


  Maak melding

 16. Rob g en bouterse zijn kids,winkelen in Parijs met geld van het volk. Rob jij probeert de domme strategie van nep nieuws die te passen in allerlei vormen. Wat krom is blijft krom en dat is een paarse strategie.


  Maak melding

 17. En ja hoor, de paarse roeptoeters zijn er als de kippen bij om te reageren, de één begint over schieten, de andere over de benzineprijs en die Groninger begint over vliegtuigen! Zouden deze ‘broodschrijvers’ per item of per letter betaald worden?


  Maak melding

 18. @Robles: nee hoor ik gebruik geen genotsmiddelen maar jij bent een oplichter die beter in een hoekje kan gaan zitten en je gemak houden. Ook jij bent een schande netals je drugs vrienden waarmee je je naam te grabbel hebt geworpen.


  Maak melding

 19. Opmerkelijk
  Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën wil dat Michael Lutchman, CEO van Lutchman & Co/Moore Suriname, benoemd wordt tot governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

  Heeft hij Hoefdraad van Trikt niet beschuldigd van conflikt of interest?
  Mu wit Hoefdraad dus Lutchman van Lutchman & Co/Moore die het onderzoek naar de frauduleuze zaken bij de SPSB aan het onderzoeken is, reeds gelange tijd zijn ze bezig doch het rapport is nog STEEDS niet gereed van deze due diligince opdracht, dus is er dan geen sprake van conflikt of interest?

  Wilt Hoefdraad deze accountant dan ook manipuleren als hij benoemt is?
  Wat een poppenkast


  Maak melding

 20. RobG
  Wat bazel je weer. Hou toch je waffel dicht.
  Oja neen blijf maar zwammen in de ruimte want over zaken zoals monetair financieren en bankbiljetten en vragen beantwoorden van Pico en Jojo etc kun je geen zinnige reacties geven.
  Je kunt inderdaad alleen maar praten over diefstal beroving verkrachting etc.
  In Utrecht noemt men hetgeen je doet “bekverkrachten”. Small thinking piece of SH..

  RobG wat is je mening over Clutchman die door Hoefdraad wordt voorgedragen?


  Maak melding

 21. Je ziet een ernstige terugval in de export van Surinaamse landbouwproducten… Aan de andere kant worden er landbouwproducten dat verweg wordt geproduceerd ingekocht… Exporteur tevens importeur Prem zegt dat ze weinig rugdekking krijgen van de ndpregering… Er is geen sprake van een dialoog met de Surinaamse overheid…,, .Wie in Nederland wil naar deze overheid luisteren,.. zegt hij… .


  Maak melding

 22. De studenten van toen waren militant, maar een deel van die groep is gezwicht voor de materiële rijkdom die Bouterse hen onder de neus hield. Zij verdedigen nu het beleid van deze criminele regering. Dat zijn de mensen zonder principes. Maar gelukkig is er nog een groot deel dat is blijven vasthouden aan de principes van menselijke waardigheid en morele waarden. Deze regering moet weg! Toeter ze weg!


  Maak melding

 23. Nee Wendy ik zal naar Suriname appen dat ze niet in jou straat moeten want zieke als wendy en soortgenoten wonen daar.Houd je paarse bek je weet niet hoe het gevoeld heeft als een medestudent tot bloedens toe wordt geslagen en dat je hem nooit meer ziet ,domme hoer dat je bent ja klopt je heb een gevoelige snaar geraakt,had besloten niet meer met apen te debateren alleen lezen,wat weet jij trouwens je kan niet zat op borie sckoro jou Genetische mislukte paarse dweil.


  Maak melding

 24. Dit heeft natuurlijk totaal geen zin. Gewoon nutteloos zoiets als dit. Wat wil je hiermee bereiken? 🙄
  By the way ik lees dit nu pas maar ik heb geen enkel toeter gehoord om 19 uur hoor. Het was muisstil!


  Maak melding

 25. Aswin 21 februari 2020 at 14:03

  Beste Aswin,
  Maak je niet druk man. Het blijkt telkens weer dat ze hun geschiedenis niet kennen. Je kan dan ook, met de beste wil, niet van ze verwachten dat ze ook een toekomst hebben. Het blijven voor altijd kneuzen.


  Maak melding

 26. Ik had mij niet zo moeten laten gaan.Maar heb meegemaakt hoe ze die klasgenoot in de wc tot bloedends toe hebben geslagen. Hij protesteerde alleen maar.Heb hem nooit meer gezien hij is afgevoerd door die militairen.Maar is ook goed nu zie ik dat ik ouder dan dat mens bent.Heb ook eerder aangegeven dat ook een mevrouw Proeve werd kaalgeschoren ,maar bij Creolen, niet allemaal moet je iets tien keer uitleggen.NDP is een partij die waarheid niet duldt,als Db nog jong was ,was Oma Inge allang wijlen.Die mensen van NDP ook mijn mensen zijn die rijk zijn ze voelen het niet,ze steunen juist en brengen twee strijd.Ook blanken wie zei shot dem down ,maar ondanks alles heeft iedereen hersenen om na te denken.Maar jullie gaan spijt krijgen.Stel dat hij komt te vervallen waar gaan die schuldeisers hun geld halen.Bij de gewone burger.Wendy was een baby die tijd die achter de kippenhok………………….Of huisje speelde


  Maak melding

 27. Tja, alleen dwazen geloven erin dat het met de paarse stelende ratren het goed k o mt met Suriname. Ze hebben olie gevonden en de rente groeit keihard in hun hersenen en geven of stelen ze alles wat lis en vast zit. By the way, Wendy sort perki yu ai gebruik? Als niet in de war bent, dan werkt dat ding super goed bij jou. Is het paars? Heb je intussen een nieuwe paarse onderbroek van Neede gekregen of heb je het gedoneerd aan Steve Meye?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.