zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieInbreker die waarschuwingsschoten negeerde neergeschoten

Inbreker die waarschuwingsschoten negeerde neergeschoten

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft afgelopen dinsdag een 21-jarige inbreker, die op heterdaad betrapt was, neergeschoten. De rover werd in zijn rechter bovenbeen geraakt per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De politie van het bureau Latour kreeg op dinsdag 18 februari telefonisch de melding van een eigenaar van een woning aan de Schaakbordstraat dat er in zijn woning werd ingebroken. De politie die zich snel naar het adres begaf, zag drie verdachten via het achtererf vluchten en loste enkele waarschuwingsschoten. De verdachten negeerden deze waarschuwingsschoten, waardoor de wetsdienaren genoodzaakt waren gericht te schieten.

De 21-jarige verdachte Shivaro P. die in eerste instantie een valse naam doorgaf, werd in zijn rechter bovenbeen geraakt en kon zodoende worden aangehouden. Shivaro werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Zijn kompanen zagen kans aan hun aanhouding te ontkomen. Nabij de woning is er een laptop en een windbucks aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar herkende de laptop als te zijn van hem. De windbucks is vermoedelijk van de inbrekers aldus de politie.

De aangever heeft in de maand januari van dit jaar tot twee keren toe de politie moeten inschakelen, toen hij via zijn mobiele telefoon opmerkte dat drie criminelen zijn achterdeur forceerden om in zijn woning te komen. Bij het zien van de politie maakten de verdachten zich uit de voeten.

Op 18 februari werden deze verdachten opgemerkt, nadat de achterdeur reeds was weggerukt door deze criminelen. De eigernaar cq. aangever schakelde wederom de politie in, waarbij één van de verdachte kon worden aangehouden.

Hangende het onderzoek is Shivaro onder politie bewaking opgenomen in de ziekeninrichting. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Wat goed is, is dat hij zwaar mishandeld moet worden om zijn mede misdadigers te identificeren.

  Wat jammer is, is dat hij geen kogel door zijn ellendige kop gekregen heeft.


  Maak melding
 2. Niet vergeten om zijn broek met gat aan zijn familie terug te geven voordat er weer gehuild en geschreeuwd zal worden in de media door de moeder en de familie een kavel met huis,zwembad en vier auto’s wil voor de tegenslag van hun geliefde rover


  Maak melding
 3. In ” Times of Suriname ” heb ik gelezen dat Nederlandse toeristen zijn gekneveld en beroofd. De rovers virus is besmettelijk en is zonder aanzien des persoon.


  Maak melding
 4. Beste Sranang oema & man,
  het is ellendig wat in Suriname gebeurt, echt triest, maar wat verwacht je van sommige landgenoten als hun leider zelf een discutabele reputatie heeft?
  Gadoe de wi fesi mang, blessie day


  Maak melding
 5. Geweldig van de politie dat ze met beperkte middelen toch hun best doen deze randdebielen te bestrijden.
  Laat de ouders/ familie voor alle kosten opdraaien en leg hun ook straf op zoals de burgemeester van Rotterdam wil doen.
  Pas dan krijg je misschien de criminaliteit uit hun genen.
  Politie…1 tip …voortaan geen waarschuwingsschot .
  Meteen gericht schieten.
  En trap ze daarna nog flink in elkaar.


  Maak melding
 6. @ Ab Rabrokie

  Mag het anders om, eerst in elkaar trappen en daarna, het genade schot op zijn voorhoofd geven ?
  Ik doe graag mee als het mag, en natuurlijk ongestraft als het kan.

  bun tori
  Jacko


  gemodereerd
 7. Met deze gasten geen energie verspilling agent gewoon bam bam klaar. Als hij het nu niet leert dan leert hij het nooit.
  Dan zal moeder komen vertellen dat hjj zoeen lieve jongen was en de vinger wijzend naar de juf/meester/overheid.
  Ga werken je hebt geen handicaps, nu wel misschien, maar broodje van eigen deeg.
  Kinderen verwekken en aan hun lot overlaten kunnen ze als de beste maar het woord werken staat niet in hun woordenboek.


  Maak melding
 8. @ Suriname is love 21 februari 2020 at 15:19

  De GROOTSTE CRIMINEEL in SU is jouw wegens meervoudige moorden en grootschalige drugssmokkel veroordeelde afgod/meester bouta.
  Maar daar hebben de paarse hypocrieten zoals jij het natuurlijk niet over want dan komt de voedselpakket in gevaar.


  Maak melding
 9. Het is toch mooi dat je via camera’s in en rondom je huis via je telefoon op afstand je huis ook kunt zien en bewaken. Zou een ieder moeten hebben. De Chinezen hebben dit uit gevonden en deze camera’s zijn vrij goedkoop verkrijgbaar. In de auto een webcam monteren zodat je ook op afstand kunt zien welk onverlaat je auto beschadigd of inbreekt. Hierdoor kun je direct te politie inschakelen.Het is verschrikkelijk wat er hier gebeurt in ons land. Het zal nooit veilig worden met deze stelende rioolratten die niet willen werken en van stelen van rechtvaardige burgers hun werk hebben gemaakt. Hun handen afhakken is het beste.


  Maak melding
 10. Tjah berovingen zijn schering en inslag in Sranan maar hoe zou dat nou komen? Hebzucht is één factor maar een belangrijke factor is vooral voor de jongeren: Geen toekomstperspectief!! Zorg voor variabele eerlijk betaalde werkgelegenheid en de misdaad (vooral) onder de jongeren zal afnemen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES