woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM ontkent geruchten over verkoop van de luchtvaartmaatschappij

SLM ontkent geruchten over verkoop van de luchtvaartmaatschappij

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft dinsdag middels een brief gereageerd op geruchten, dat het bedrijf in Suriname momenteel in de verkoop zit. Via WhatsApp werd een bericht hierover naar SLM’ers en gepensioneerden gestuurd. CEO Radjkoemar noemt het bericht ‘fake news’.

In het bericht dat rond gaat wordt ondermeer gezegd: “Er is vanuit verschillende bronnen harde informatie gelekt dat de SLM momenteel in de verkoop zit. En reeds in een ver gevorderd stadium. President Bouterse heeft het geld dringend nodig, gezien de huidige situatie. SLM kost de staat op dit moment alleen maar geld.”

Radjkoemar zegt in de brief dat het geschetste beeld totaal bezijden de waarheid is. De SLM staat niet in de verkoop zegt de CEO. Hij geeft aan dat het luchtvaartbedrijf op weg is naar een nieuw SLM.

“Laten we onszelf alstublieft niet door fake news laten afleiden van het uitgezette traject tot het gezond maken van de SLM en samen de schouders onder het werk blijven zetten” zegt hij als afsluiter in deze brief aan de SLM collega’s:

Ook het bestuur van de Bond van Personeel bij de SLM (BPSLM) heeft een communique uitgebracht en geeft aan dat men middels valse berichten verdeeldheid probeert te zaaien:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

64 REACTIES
 1. Jullie leren het nooit meer af, fakenews verspreiden! Ondertussen heeft Radio 10 kleur bekend door Friperson te ontslaan, die een tegengeluid liet horen over het protest van 17 februari jl. Steeds meer maskers vallen af. Dat wil zeggen dat het inderdaad erop of eronder is voor de oppositie en geen middel meer wordt geschuwd, kijk maar naar die schuimbekkende imbeciel Bapoeh!


  gemodereerd
 2. Overal waar rook is bij de NDP is er vuur
  Ze proberen als wat los en vast zit te verkopen.
  Het zal weer buitenlandse invloeden rol spelen.
  Sranang mang un wiki anders unu au dede ina dring disi


  gemodereerd
 3. Wordt dit de nieuwe trend? Dit gedoe met (mogelijk) fake-nieuws moeten we niet willen hebben zowel van voor- als tegenstanders van de huidige regering.


  Maak melding
 4. Men kan niet alles gooien op fake nieuws.Wanneer de waarheid aan het licht komt, wordt er geschreeuwd dat het om fake nieuws gaat. Waarom vliegt de SLM niet zo als het hoort???


  Maak melding
 5. Op zich wel een goede tactiek, je jaagt enorm veel fake nieuws de wereld in ook al weet 90 % van de lezers dat t om nep gaat. Uiteindelijk komt er dan wel een ernstige aantijging of zaak die dan door de eventuele dader of veroorzaker ook makkelijk als nep kan worden betitelt zodat het publiek door de bomen het bos niet meer kan zien. Dan krijg je een situatie waar in iedereen weer voor het hem of haar vertrouwde gaat kiezen en dan is alles weer terug bij af. Lang leve de sociale media en het worldwideweb.


  Maak melding
 6. Had slm met Airbus door gegaan,maar nee ze moeten gaan voor Boeing 777,787.wand onze president wil met dreamliner gaan vliegen.deze regering heeft geld nodig en ze gaan alles doen om komende verkiezing winnen…..mensen wordt wakker ander kunnen jullie voor altijd gaan slapen.


  Maak melding
 7. Slm verkopen en fly-overs,treinspoor aanleggen zodat de rest van de wereld goed bereikbaar is want we zijn op weg om de voedselschuur van de wereld te worden en van alle planeten


  Maak melding
 8. De opositie is weer bezig, ze kunnen niks vinden om de regering in een kwaad daglicht te stellen dus gaan ze over op nep berichten de wereld in te sturen om verwarring te zaaien onder de bevolking zonder het door te hebben dat je hiermee de NDP alleen maar in de kaart speelt zo dom zijn ze.


  Maak melding
 9. ” een uitgezette traject ” voor ” een nieuwe SLM ”

  Leuke woorden.

  Hoe verloopt dat traject tot nu toe ?

  Hoe staat SLM er financieel voor ?


  Maak melding
 10. De aanhang van de oppositie begint zich als aangeschoten wild te gedragen.Ze zijn het spoor bijster en trappen wild om zich heen. Allerlei filmpjes met bedreigingen worden aan het adres van de regering geuit. De grote demonstratie heeft hen ook niets opgeleverd. Met fake nieuws probeert de oppisitie meer aanhang te verwerven. Gisteren deed ook het gerucht de ronde dat er een benzine tekort is ontstaan. Wij zullen met nog meer van dit soort acties vanuit de VHP, NPS, PL, Abop geconfronteerd worden. Al deze net genoemde politieke partijen zijn onbetrouwbare instituten. Men moet hun betichtgeving niet vertrouwen. Zij verspreiden alleen maar fake nieuws. Maar…….! Het is ook mogelijk dat juist VHP, NPS, PL, Abop erop uit zijn om de SLM van de hand te doen. Zij zijn voorstander van een small government. De overheid moet volgens hen alles van de hand doen. Geen steun meer aan EBS, Waterleiding Maatschappij, SLM,enz. Dit zal het beleid zijn van de voorstander van small government.


  gemodereerd
 11. Elke Surinamer houd zijn hart vast bij dergelijke berichten. Dit is niet zonder reden: Vrijwel alle fake nieuws uit Suriname van de afgelopen periode blijkt achteraf op feiten te berusten. Ik noem slecht een paar:
  Dino gearresteerd was eerst fake nieuws
  Suralco gaat weg,was eerst fake nieuws
  Dodson ontslagen,was eerst fake nieuws
  Su in de schulden,was eerst fake nieuws
  Monetaire financiering,was eerst fake nieuws
  Devaluatie was eerst fake nieuws
  Suriname failed State,was eerst fake nieuws
  Downgrade junk State,was eerst fake nieuws 197 miljoen US dollar van de particuliere banken gestolen was eerst fake nieuws

  De NDP regering heeft slechts 1 plan en dat is de pikin Ingi boi uit het gevang te houden. Men is bereid heel ver hiervoor te gaan.


  Maak melding
 12. De komende maanden (maart en april) verwacht ik, dat er meer troep naar buiten komt.
  Op een haast magische wijze zal het probleem opgelost worden.
  Exit time voor de rattenvanger van Hamelen.

  Ook in het centrum van de Universe (suri) komt er en eind aan corruptie.


  Maak melding
 13. Ah, ja. Jullie leren het nooit meer af, fakenews verspreiden! Ondertussen heeft Radio 10 kleur bekend door Friperson te ontslaan, die een tegengeluid liet horen over het protest van 17 februari jl. Steeds meer maskers vallen af. Dat wil zeggen dat het inderdaad erop of eronder is voor de oppositie en geen middel meer wordt geschuwd, kijk maar naar die schuimbekkende imbeciel Bapoeh!


  Maak melding
 14. Eerst fake nieuws,daarna ooh ik wist het niet,als bouta is fout doet,dan is het de schuld van een ander,maar dat kennen we van deze fake president,vals spelen daar is hij maaster in ,


  Maak melding
 15. beste RobG

  U bent juist diegene die radeloos in de rondte begint te slaan. Als er iemand dreigende berichten aan de regering zou sturen werd dat direct door de regering, de NDP of Faya Pepre gepubliceerd. Niets RobG. Dit soort informatie komt alleen in uw hoofd voor.

  Welk gezond denkend mens kan denken dat SLM verkoopbaar is aan een ondernemer. Het is een enorm groot zwart gat waar geld in verdwijnt omdat het personeel heeft dat niet vliegt en vliegtuigen heeft die niet vliegen. Beste RobG al vanaf november vliegt men Wet Lease over de Oceaan en moest er betaald worden voor een A340 resp. een gerenoveerde B777. Er wordt al niet meer gemeld dat men de B777 binnenkort zal gaan inzetten. Hier zal ook wel een mega happening van gemaakt worden terwijl je eigenlijk een begrafenis mee gaat maken. Nu door planning fouten en mismanagement al maanden dubbele kosten.

  Dit soort fake nieuws komt niet van de oppositie, het kan immers al niet erger, een regering die geld van anderen gebruikt, rook gordijnen op trekt en nu al weken zonder zichtbare minister van Financiën opereert.
  Wat is de toegevoegde waarde van een SLM verkoop anders dan afleiding van de hoofdzaken die nu spelen.

  beste RobG u neemt van alles aan zonder feiten te kunnen overleggen.

  Kort de feiten:
  1>> Er waren meer mensen op 17 februari dan de NDP prettig vondt.
  2>> Er is elke maand SRD 390.000.000 te kort.
  3>> Er zijn geen leningsbronnen meer die afgeroomd kunnen worden.
  4>> De CBvS is nu al een maand disfunctioneel.
  5>> De President kan geen Governor vinden die binnen zijn doelstellingen functioneert.
  6>> SLM is een schroothoop met een enorm negatief vermogen.
  7>> De staatsschuld is over de top etc.


  Maak melding
 16. De oppositie is weer bezig, ze kunnen niks vinden om de regering in een kwaad daglicht te stellen dus gaan ze over op nep berichten de wereld in te sturen om verwarring te zaaien onder de bevolking zonder het door te hebben dat je hiermee de NDP alleen maar in de kaart speelt zo dom zijn ze.
  =======================================
  Ik hoef over het bovenstaande niets meer te zeggen. De Surinaamse media moet ook een keertje ophouden om allerlei ingezonden stukken van de oppositie te plaatsen. Dagelijks zijn er tientallen ingezonden stukken die allemaal over hetzelfde onderwerp gaat! Is behoorlijk irritant aan het worden! De verschillende columnisten zijn ook ziekelijk bezig met hetzelfde steeds! Worden zij er zelf niet moe van! En meneer Berenstein wil weer voor onrust gaan zorgen om belastingverlaging! Wat een timing zeg! Allemaal politiek, en nogmaals politiek!


  Maak melding
 17. Hoever moet je gaan om je doel te bereiken? Nu is de SLM aan de beurt. Je mag je gaan afvragen of al deze onruststokers over een moreel kompas beschikken. Het lijken wel gasten als Badr Hari die in zijn vrije tijd mensen mishandelde terwijl hij een professionele kickbokser en zo is. Gelukkig kan het bestuur van SLM deze valsheid weerspreken. Het moet voor eens en altijd duidelijk zijn alleen officiële berichten aan te horen. Van bevoegde instanties. Niet via Facebook of whatsapp or whatsoever. Facebook, whatsapp, YouTube , etc., gebruik je maar voor je familie en vrienden en nieuwe kennissen in verre uithoeken van de wereld. What about kennis opdoen in plaats van te roddelen ,te liegen ,bedriegen en discrimineren? Na karma o teki yu!


  Maak melding
 18. Ik krijg ontzettende pijn in mijn buik als ik merk dat er NDP junkies hier rondzwerven die alles wat fout is proberen goed te praten. Het is echt verbijsterend welke drogredenen en onjuiste feiten aangekaart worden om het regeringsbeleid te vuur en te zwaard te verdedigen. Volgens deze lieden doet de regering het fantastisch en alles wat fout gaat is de schuld van de oppositie. In hoeveel slijm moet je toch lopen om dit te blijven volhouden. De SLM heeft totaal geen bestaansrecht. Jaren lang wanbeleid en vriendjes politiek hebben de maatschappij gebracht in de situatie waarin die nu verkeerd. Opdoeken die handel en het luchtruim openstellen voor luchtvaartmaatschappijen die wel van wanten weten .


  Maak melding
 19. @ Visionair
  Jou opm kan misschien waar zijn, echter weet ook dat het de zittende regering is die op FB zovele fake profielen haaft wo Faya Pepre Nieuws, die aladol “fake nieuws” de ether in gooien. in feite is het geen fake nieuws, maar een strategie van paars om te zien wie de bal pakt, dwz hoe het publiek hun snode plannen accepteren.
  Indier geval, fake of niet, deze gasten die nu aan het bewind zijn zijn gewoon onbetrouwbaar, een grote zeepbel dus. Heeft bv Hoefdraad niet in DNA gezegd dat er een pot van 1.5-2 mld usd tb aan deviezen? het jammere is dat DNA leden niet luisteren en kritisch genoeg zijn geweest om hem ook nog te vragen welk gedeelte daarvan de staat cq cbvs toebehoord.
  Dit is geen fake nieuws:
  1. een simpel reken sommetje leert dat per schrijven van de 3 directie leden van cbvs naar de cambios toe dat zij daarmee aangeeft officieel dat de koers van 7.50 is gedevalueerd naar 8.50.
  2. ook simpel is naterekenen dat conform de week staten van cbvs, na aftrek van de kas reserves en de aan de banken de ringfenced goud, het saldo onder nul (-0) is.
  trek t na als je t aankan om te testen als t fake is of niet!


  gemodereerd
 20. Gisteren was het benzine verhaal. Genoeg benzine en nog zelfde prijs. Dan Slm verhaal, ook inzin.
  Komt een grapjas uit het vhp kamp zeggen dat men geen fake nieuws moet verspreiden. Veeg dan olifant schoon
  Achter pc of mobiel hebben ze iets te zeggen.
  Dat van Fripperson. Ik heb radio 10 weggehaald van mijn radio en tv.
  Ik zal kijken of de ” journalisten” voor hem zullen opkomen. Voor Gail was het een kleine groep.
  Heeft Leewin iets te kletsen nu??


  gemodereerd
 21. @jojo,
  Heel jammer dat u een geïsoleerd leven moet lijden en dat u door zelfdwang moet leven in een cocon van de oppositie. De realiteit wordt in uw hoofd anders geïnterpreteerd. Het krioelt op het internet aan filmpjes die negatief uithalen en bedreigingen tot uiting brengen aan de regering en functionarissen van de regering. Bijna elke dag krijg ik verwerpelijke filmpjes toegestuurd.Het taalgebruik in de filmpjes doet echt niet onder voor de verwensingen, krachtwoorden en scheldkanonnades op waterkant.


  Maak melding
 22. @jojo, er zijn ook geluidsopnames met kopstukken van de VHP. Bij hen gaat het niet om het landsbelang. Het draait allemaal om eigen belang. Men heeft zich u gefocust op het goud en de olie. De boot wil men niet missen. Waarom heeft men ineens belangstelking voor het binnenland. De verstokte en traditionele aanhang van deze partij wilde voorheen niet eens in het binnenland gaan werken als onderwijzer of verpleegkundige. Maar zij die bij de NDP zijn aangesloten hebben het hart op de juiste plek. Ze gaan zonder vooroordelen werken in het binnenland als onderwijzer, verpleegkundige of arts. De NDP is de partij die opkomt voor de belangen van alle Surinamers.


  Maak melding
 23. Moni no de, dus paniek in de tent.
  Weinig activiteiten om geld te verdienen dan allen activiteiten om geld te spenderen.
  Plus wordt er gewetenloos gestolen, geroofd en geplunderd.
  Hoe lang nog…
  Deng echte Ingi o kies trobi nanga a kaboegroe ingi boi wachtend op een moment als een oude python.
  En de schijnbare rjkdom zal ook niet helpen om uit je persoonlijke malaise te komen.
  Stel je voor: Ie goedoe, somen soema a loeroe joe Ie gezondheid no boeng, strafoso e wakti, dus joe ne denkie lek wang relax sma….
  TIME WILL TELL, NO BRUYA


  gemodereerd
 24. Ha ha, door dit “nepnieuws” of liever gezegd door deze “proefballon” komen de belanghebbenden er vanzelf achter wat de verkoopkansen voor de SLM zijn. Serieuze gegadigden zullen zich niet melden want alles bij de SLM is gehuurd, geleast, verpand of disfunctioneel. Maar wie weet is er een “durfinvesteerder” die nog wat over heeft voor wat eens een mooi vliegbedrijf was.


  Maak melding
 25. Ala de regering gaat roepen dat het fake nieuws is als iets door een klokkenluider naar buiten word gebracht…dan moet je goed op letten!!! Want dan komt het 99% uit op de waarheid!!


  Maak melding
 26. Dan moet het aan KLM zijn want die maken zoveel winst op route Paramaribo dikke vinger in de pap hebben de bakas nog in Suriname ze zijn net een moeder die haar dochter niet kan loslaten omdat ze flink kan parasieteren.


  Maak melding
 27. Redskin, ik ontken niet dat er economische problemen zijn in het land. De oplossing voor de problemen is echter niet de VHP, NPS, PL of Abop. Ga jij maar eens goed nadenken wat ik hiermee bedoel.


  Maak melding
 28. Er zijn altijd mensen die gaan voor de coalities, omdat hun buik vullen. Slm wil niemand voor gratis,alleen die schulden last en overtollige personeel maakt zo bedrijf kapot.


  Maak melding
 29. Stel voor dat men de SLM van de hand wil doen. Daar streven VHP, NPS,PL en Abop naar. Ze willen een ‘ small government ‘, een afgeslankte overheid. De overheid moet vo volgens hen zich beperken tot enkele kerntaken. Maar wie wil de SLM overnemen met zoveel overtollig personeel?


  Maak melding
 30. RobGay….

  blijf nou lekker in je Bijlmer kelderbox op flightradar naar dat vliegtuigje zoeken, dat volgens jou al maanden boven Paramaribo cirkelt, i.p v. Hier oeverloos te blijven roeptoeteren met je schoolpleinengeleuter.

  Infantiele kneus.


  Maak melding
 31. Juist gezien RobG
  Maar wie wil de SLM overnemen met zoveel overtollig personeel?

  10 dagen geleden in Suriname aangekomen toe was de koers voor 1 US$ 9 SRD.
  Gisteravond wat US$ gewisseld in de Casino koers voor 1 US$ 9,80.
  In 10 dagen tijd is de waarde van de SRD met 9% gedaald.
  Dan heb ik het nog niet wat verwachtbaar is in de maand maart als de overheid rente en aflossingen moet betalen.
  Dan denk ik verwacht ik dat de US$ boven de 10 SRD zal zijn

  RobG
  Je bent kennelijk vergeten te reageren op hetgeen Jojo en Bigi Sma hebben gepost bij het artikel van de nieuwe bankbiljetten.
  Zou jij RobG dit alsnog willen doen?
  Ok kun jij RobG dat niet?


  Maak melding
 32. RobG

  U bent in paniek en heeft geen enkel oog voor de realiteit tussen 1992 1996 en 2000 2010 is er duidelijk onder moeilijke omstandigheden opgebouwd door een in hoofdzaak NPS VHP regering

  tussen 1980 1992, 1996 2000 en 2010 2020 is het land economisch gezien, laten wij het vriendelijk noemen in economisch uitdagende omstandigheden verzeild geraakt.

  In alle gevallen kan gesteld worden dat onder de Front regeringen daadwerkelijk opgebouwd is Rafinaderij, oost west verbinding, noord zuid verbinding, elektrificatie Aparnet, Staatsolie Power Company Suriname die nu ook de dam onder haar vleugels heeft, upgrade en uitbreiding rafinaderij, eerste offshore boringen, Ethanol. formele goud industrie.
  Beter gezegd alles wat er voor zorgt dat het land nog een beetje draait komt uit de Vene tijd en het volk gaat dat inzien.

  ik leef niet onder een stolp zoals de NDPers die alleen nog maar verzonnen nieuws kunnen uitbrengen omdat er helemaal maar dan ook helemaal niets te positiefs over de regering te melden is,
  De koers is ondertussen 1 op 10 ofwel de staatsschuld is informeel nu ver boven alle ratio’s geraakt

  Beste RobG er zijn geen DNA vergaderingen over zinvolle onderwerpen. De begroting moet behandeld worden, De minister van Financiën is zoek. De US dollars zijn op. SLM betaald per maand miljoenen aan een lease maatschappij en vliegt niet.

  beste RobG als u berichten omtrent koers verlies, beroving centrale bank, afwaardering naar Junkstatus etc als hate mail ziet en niet als waarheid wenst te aanvaarden dan heeft u een groot probleem namelijk u ziet door de leugens van de NDP de waarheid niet meer.
  Faya Pepre is voor u de waarheid. dus als die iets beginnen wat nog nergens gehoord is dan is dat uw waarheid. Ik ga dan eerst eens nadenken en op zoek naar gelijke en andersluidende berichten.


  Maak melding
 33. Tui gaat gewoon vaker vliegen en neemt er een rondje bij met Curacao en of Aruba.
  Dan hebben ze in no time elke dag een vlucht en wordt hun kist super economisch ingezet.
  SLM is nu altijd de duurste.
  KLM faseert haar oude B747’s uit op Paramaribo en zodra dat gebeurd is gaan ze over op een B777 of 787 en knallen de SLM van de kaart.
  De enige optie is code sharing met TUI , KLM of een Braziliaanse maatschappij


  Maak melding
 34. Ja toch RobG, zeg ze hor brada. Loekoe no nu Suriname en China vrienden zijn hoort China ook bij Suriname toch. Die bomen die gekapt worden zijn voor onze eigen gele Surinamers in China. En het blijft in Surinaamse handen want China hoort ook bij Suriname. Zo is het toch RobG. De NDP denkt aan alle Surinamers ook de gele in dat andere Suriname in Azie.

  Stem NDP! Wi dede gie Bouta !


  Maak melding
 35. Welke gek zou de SLM willen kopen. Een kleine vliegmaatschappy met teveel personeel die bovendien ook nog overladen is met schulden en enorm negatief eigen vermogen heeft.


  Maak melding
 36. Welke waterhoofd die niet kan rekenen zou de SLM willen kopen?

  De enigste manier om de naam SLM te redden is door het failliet te verklaren en dan alleen mensen terug in dienst nemen die bewezen hebben te werken voor hun geld.

  Waar blijft RadjKOEmar met de Rode jaarcijfers van de SLM?


  Maak melding
 37. Denise 19 februari 2020 at 11:57

  Elke Surinamer houd zijn hart vast bij dergelijke berichten. Dit is niet zonder reden: Vrijwel alle fake nieuws uit Suriname van de afgelopen periode blijkt achteraf op feiten te berusten. Ik noem slecht een paar:
  Dino gearresteerd was eerst fake nieuws
  Suralco gaat weg,was eerst fake nieuws
  Dodson ontslagen,was eerst fake nieuws
  Su in de schulden,was eerst fake nieuws
  Monetaire financiering,was eerst fake nieuws
  Devaluatie was eerst fake nieuws
  Suriname failed State,was eerst fake nieuws
  Downgrade junk State,was eerst fake nieuws 197 miljoen US dollar van de particuliere banken gestolen was eerst fake nieuws

  De NDP regering heeft slechts 1 plan en dat is de pikin Ingi boi uit het gevang te houden. Men is bereid heel ver hiervoor te gaan.
  ======================================================================
  Goed zo Denise, ben trots op je!
  Wat vinden de NDPérs hiervan, is dit van Denise ook fake nieuws!!!


  Maak melding
 38. @Bigi Sma, het in omloop brengen van kleine coupures van SRD 1 en SRD 2,50 heeft geen grote invloed op de maatschappelijke geldhoeveelheid. Mijn inziens was dit geld een aantal onttrokken uit de maatschappelijke geldhoeveelheid. De maatschappelijke geldhoeveelheid is in werkelijkheid veel groter. Een groot aantal mensen heeft geld in oude kussen, matrassen en op andere plekken in huis opgeborgen. Dit doet men om buiten het gezichtsveld van de belastingdienst te blijven. Ik heb het hier dan over zwartgeld.


  Maak melding
 39. Rob g, ze willen SLM verkopen want het kost miljoenen om te laten functioneren, plus nog personeel. Het is een blok aan hun been want ze kunnen het niet meer betalen of gaan het geld zelf houden natuurlijk. NDP heeft schijt aan heel Suriname zelfs aan jou Rob g. Het is een roversbende die een 3e wereld land achterlaat een fucking 3e wereld mi brada dat is wat ze van mijn vader en moeders indianenland hebben gemaakt. Wees trots en blijf ndp ondersteunen. Ik weet dat er een vorm van intelligentie in je zit,maar er is meer dan dat nodig om een goed mens te zijn.


  Maak melding
 40. China en Turkije zijn schuldeisers. Straks word niets verkocht maar in ruil voor het geleend geld word SLM weggegeven. A film o spang. Suma o didi in a film !?


  gemodereerd
 41. Een nwe mode van de NDP met hun FAKE nieuws.. alles is fake voor hun ….maar ik vertrouw de verkoop van SLM niet…deze gasten zijn onbetrouwbaar… Dit kwestie doet al jaren rond dat Dillip Sardjoe op SLM aast..


  Maak melding
 42. @RobG, waarom zit je met zoveel haat????? komt dit omdat het niet goed gaat met Bouterse of ben je soms ongelukkig?????Niet de oppositie is aan de macht, maar jou baas Bouterse en co. Neks no fout

  -De SLM heeft al jaren een financieel probleem onder deze regering. Als men de berichten van de vorige directeur nog kan herinneren heeft hij toen het volgende gezegd.

  =Bouterse charterde steeds de SLM toestel om naar Cuba of naar een ander vriend van hem te gaan en de mensen die naar Nederland moesten vertrekken liepen steeds vertraging op. Dit heeft gemaakt dat de SLM in de rode cijfers terecht is gekomen. Dit kan niemand ontkennen.

  Feit is dat onder Bouterse de NDP, het land Suriname altijd in een grote puinhoop terecht komt.

  Wat anders::::volgen jullie het gesprek van actrice Emanuella bij Jinek, dan zal je gauw erachter komen dat zij gelogen heeft dat zij drugs verkocht vanwege het feit dat zij in een film zou spelen. Hmmmm


  Maak melding
 43. @pakiratigri
  “Hoever moet je gaan om je doel te bereiken? Nu is de SLM aan de beurt. Je mag je gaan afvragen of al deze onruststokers over een moreel kompas beschikken.”

  Ja zeker hoe ver moet het wanbeleid van SLM gaan om dit soort geruchten stromen op gang te brengen.
  1>> A340 is maanden te vroeg buiten bedrijf gesteld.
  2>> A340 al jaren een probleem geval dat steeds gebagateliseerd werd a checks die maanden duurden. Landingsgestellen die buiten regulier onderhoudstermijnen vervangen moest worden.
  3>>B777 geleased zonder dat men Etops gecertificeerd was.
  4>> Terug draaien besluit A 350 te leasen waardoor er veel te weinig tijd over bleef voor de migraties.
  5>> Maanden inzet van wet lease toestellen Vliegtuig plus bemanning.
  6>> Geen geld voor herstel B737.

  Allemaal openbare feiten die gepubliceerd zijn zonder weerwoord. Ofwel geen fake nieuws maar geblunder dat ook hier begon bij de ellende bij de president die een dreamliner wilde en in al zijn wijsheid een heel mooie deal torpedeerde. A350 test toestel met heel weinig vlieguren.


  Maak melding
 44. RobG
  Ooit hiervan gehoord
  Vele kleine maken grote
  Massaliteit x Futiliteit = groot getal / bedrag / aantal
  Dit moet toch als econoom een bekende kreet zijn tenzij je een pseudo econoom bent.
  In Suriname is het zwarte geld inderdaad heel veel aanwezig omdat velen werken en contant worden uitbetaald denk maar aan de tuinman en dienstmeid etc.
  Dus wat je zegt is geen nieuws hoor.
  In Nederland is het zwarte geld veel meer aanwezig dan in Suriname bedenk Massaliteit x Futiliteit = groot getal / bedrag / aantal


  Maak melding
 45. Zo mensen weer die negatieve gedoe .gun Onze land . Onze SLM . Onze aarde waar wij geboren zijn . Nu de meeste die in Nederland wonen moeten blij zijn .

  Wat een Volk


  Maak melding
 46. @Sham
  Natuurlijk gunt iedereen Suriname alle zegeningen en dus ook een goed functionerende SLM die vrijwel gratis iedereen naar en van Suriname kan brengen.
  Alleen wie gaat het betalen. Het negatieve vermogen kost nu bakken met geld die niet meer door SLM opgebracht kunnen worden. De Su belastingbetaler subsidieert op de route elke retour ticket met pakweg $ 160.

  Echter even wat feiten op basis van de laatste jaarcijfers waar over gerapporteerd is (2017).
  1>> Negatief vermogen van $ 40.000.000 (waarschijnlijk allemaal schuldbewijzen in de kluis van Financieen).
  2>> Verlies was in 2017 gereduceerd naar $ 6.000.000. (is verwerkt in jaarcijfers.
  3>> In de jaren 2018 en 2019 kan het niet beter gegaan zijn want er is nog al wat ellende geweest met de A340 waardoor Vamos, Air Belgium etc. nog al wat keren ingehuurd moesten worden.
  4>> stel dat het verlies min of meer gelijk gebleven is dan staat er nu een schuld (negatief vermogen) van $ 52.000.000 tegen een rente van pakweg 10% ofwel elk jaar zal er door de staat resp. pakweg $ 5.000.000 aan rente lasten opgebrachte worden. Dat is $ 80 plus per enkele reis Paramaribo – Amsterdam ofwel $ 160 per retour alleen ter financiering van het negatieve vermogen.

  beste Sham niet de passagiers van SLM betalen dat bedrag maar de burgers van Suriname betalen dat.
  Met de huidige operatie zal het meer dan 10 jaar gaan duren voordat SLM enigszins gezond zal kunnen worden.

  Het zal dan ook de truc worden hoe te saneren. Dat kan alleen maar op een keiharde manier en met het afvloeien van de minimaal de helft van het personeel.
  Het is dus best logisch te denken aan een sterfhuis scenario dat Sardjoe zou kunnen structureren alleen is daar nu te laat voor.

  Een nieuwe regering zal naar mijn mening SLM zeker als een onderdeel zien van de sanering van de staatshuishouding. Er zullen ongetwijfeld plannen in de kast liggen die onwelgevallig waren.

  De staat zal volledig garant moeten staan voor SLM. Als de Schuld gesaneerd wordt door de regering betalen de belastingbetalers dat.
  Beste Sham in alle opzichten een duvels dilemma lijkt mij. Gaan de Su belasting betalers de Surineds die al op Schiphol het thuis gevoel willen ervaren gesubsidieerde tickets laten kopen. Je kunt de tickets niet te duur laten worden want dan neemt TUI de markt over en drukken ze SLM uit de markt. Misschien wel de beste oplossing want hebben zij groei op een goede route en kunnen ze het overbodige SLM personeel overnemen en 1 of 2 toestellen een ander kleurtje geven.

  Sham SLM is te klein om iets anders te zijn dan een regionale maatschappij tenzij ze de arm slag krijgt om zich op nieuw uit te vinden en te opereren als Guyaneese/Surinaamse/Amazonia maatschappij zoals de nationale carriers van Mauritius en Tahiti dat doen.
  Men zal dan wel heel wat bescheidener moeten opereren.


  Maak melding
 47. Verkopen. Buitenlanders kunnen het tot DE regionale luchthaven veranderen. Suriname hoeft niet te investeren, er zijn ook geen grondstoffen nodig en je krijgt jaarlijks gegarandeerd een bepaald bedrag plus belastingopbrengsten. Werkgelegenheid wordt gecreëerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES